Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 07:42   #121
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny podeślijcie mi link które podkłady poporodowe kupowałyście bo widze że te z hartmana mają rozmiarówki i zgłupiałam

Ja kupiłam te

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku. W weekend pewnie nie bede sie odzywac bo dzisiaj wieczorem robimy wypad nad jezioro pod namiot
Ale super.Udanego pobytu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój dzieć się dzisiaj uparł na miażdżenie moich żeber po kim on może być taki złośliwy?
hmmmm pomyślmy....

Cytat:
aaa! budyń!
Witamy w 36tc czyli 9 miesiącu

Gratki! i wielkie wow!
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:43   #122
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
aaa! budyń!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Agusia jeden z moich ulubionych tekstów z killera "co się stało, że się zesrało"
Stawiaj piwerko! ;D Bądźmy jak żule, jak rodzina Kiepskich - piwko z rana jak śmietana

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:45   #123
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hmmmm pomyślmy....

Cytat:
Gratki! i wielkie wow!
zaczynam się lękać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:45   #124
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
ja następny raz do endo już p porodzie a fT4 nie robisz w ciąży?
ja w ogole robie tylko tsh moj endo twierdzi ze nie potrzebuje innych wynikow zeby wiedziec co sie dzieje
a to jeden z najlepszych lekarzy w polsce
lecze sie u niego jakies 5lat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:46   #125
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
ja następny raz do endo już p porodzie a fT4 nie robisz w ciąży?
Robie robie tego wyniku też jestem ciekawa
Stary 2013-08-02, 07:49   #126
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Stawiaj piwerko! ;D Bądźmy jak żule, jak rodzina Kiepskich - piwko z rana jak śmietana
no to stawiam bavarie

Stary 2013-08-02, 07:49   #127
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam te
!
miałam je za pierwszym razem ale podobni te z hartmanna o wiele lepsze....nie wiem nie znam się bo uważam że z taką wielką podpachą to i tak jest niewygodnie jaka by nie była
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:49   #128
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynam się lękać

eeeee tam nie ma czego Przecież to tylko poród

.........

Stary 2013-08-02, 07:52   #129
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
eeeee tam nie ma czego Przecież to tylko poród

.........

no właśnie widzę

Stary 2013-08-02, 07:54   #130
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
miałam je za pierwszym razem ale podobni te z hartmanna o wiele lepsze....nie wiem nie znam się bo uważam że z taką wielką podpachą to i tak jest niewygodnie jaka by nie była

Ja też je miałam po pierwszym porodzie i jak dla mnie były ok. Ale faktycznie dziewczyny coś pisały,że te Hartmanowe lepsze
A pogrubionym zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
no właśnie widzę

Ale za ten przeogromny ból czeka nas najwspanialsza nagroda

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-08-02 o 07:55
Stary 2013-08-02, 07:55   #131
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

Nie mogłam spać.
Po wczorajszych wieściach całą noc się kręciłam z boku na bok i myślałam o tym cc...

Cytat:
Witam sie w nowym watku. W weekend pewnie nie bede sie odzywac bo dzisiaj wieczorem robimy wypad nad jezioro pod namiot
udanego wyjazdu
chyba byłabym teraz za wygodna na spanie pod namiotem

Cytat:
aaa! budyń!
gratulacje
coraz bliżej poród

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:59   #132
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za ten przeogromny ból czeka nas najwspanialsza nagroda
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
gratulacje
coraz bliżej poród
nie lubię Was

Stary 2013-08-02, 08:03   #133
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Hej

Nie mogłam spać.
Po wczorajszych wieściach całą noc się kręciłam z boku na bok i myślałam o tym cc...
rusałko niedawno odwiedzała nas na wątku Ptaszysko -mama wcześniaczka i powiedziała żeby się nie bać cesarki Ponoć nie taki diabeł straszny jak go malują.

Cytat:
nie lubię Was
Phiii przecież i tam wiem,że ściemniasz I Ci nie wierzymy
Stary 2013-08-02, 08:04   #134
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
moje pewnie łyse będzie, ale sądząc po zgaguni to powinno mieć afro
Żebyś się nie zdziwiła Mojemu koledze w pracy urodziło się dziecko, kótre ma na głowie 2 razy więcej włosów niż mój małż. A łysy to on jeszcze nie jest Grube, długie i gęste ciemne włosy miał dzieciaczek

Cytat:
Super! Zazdroszczę.. Baw sie dobrze

Cytat:
aaa! budyń!

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku....dziś miałam ciężką noc....zostałam w nocy skopana w żebra i prosto w żołądek - w pierwszej chwili myślałam, że to tż mnie uderzył przez przypadek, ale nie.....to moja Julka Dziś mam wizyte u endokrynologa - babka powiedziała, że to już ostatnia przed porodem Ciekawa jestem jak moje wyniki TSH i anty TPO.....a za tydzień wizyta u gina i okaże się czy muszę się położyć do szpitala ,aby mieć podane te sterydy na rozwój płuc Mam nadzieję, że dzidzia sporo urosła
Kciuki za wizyte, a właściwie wizyty!

Ja wreszcie się rozpakowałam! Zostały tylko dwie walizki z ciuchami TZ, ale zostawie mu tą przyjemność
Rozpakowałam, też przywiezione i tu zakupione ciuszki dla Poli. Ludzie jakie śliczności! Podliczyłam co mam i jednak większość na 62cm - tak mi mama doradzała z rozmiarem, bo w rodzinie i u mnie i u TZ raczej duuuże dzieci się rodzą. Na 56cm mam mniej i większość od szwagierki po moim bratanku. Chyba jeszcze coś dokupie, żeby nie zabrakło
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:05   #135
your Angel
czyli Endżi

Też się szybko obudziłam, potem będę w dzień przysypiać

A jutro mam Baby Shower

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-08-02 o 08:13
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:06   #136
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
rPhiii przecież i tam wiem,że ściemniasz I Ci nie wierzymy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Żebyś się nie zdziwiła Mojemu koledze w pracy urodziło się dziecko, kótre ma na głowie 2 razy więcej włosów niż mój małż. A łysy to on jeszcze nie jest Grube, długie i gęste ciemne włosy miał dzieciaczek
w sumie ja mam mega gęste, małż też ma gęste więc może będzie afromen byle miał czarne te hejry po ojcu
o zdjęcie Mikiego z usg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (89,8 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-02 o 08:07
Stary 2013-08-02, 08:07   #137
your Angel
czyli Endżi

No to ja nie będę gorsza od Kaśki i też melduję, że naliczono mi właśnie 36 tc i zaczynam 9 miesiąc Yeah, yeah, yeah - to już za chwilkę, już za momencik
Stary 2013-08-02, 08:08   #138
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Ale się wyspałam. I zrobiłam sobie francuskie grzanki.Ogarnę coś i czekam na fachowców

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

powiem Wam, że po problemach w ogóle z zajściem w ciążę, problemami z początku, tych kilka pobytów w szpitalu, już myślałąm, że jest z górki, że teraz już będzie tylko lepiej, nie spodziewałam się takich problemów
Oj kochana,najważniejsze,że jesteś pod dobrą opieką i zrobią wszystko,żeby malutka była w brzuszku jak najdłużej. A jeśli trzeba będzie skrócic jej pobyt to dla jej zdrowia i będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nowy pan ginekolog jest super! Dostałam skierowanie na toxo i obciążenie glukozą 75. Mój stary gin może mnie cmoknąć...

Maja waży 1800g w 33tc
Kolejna wizyta 22 sierpnia na 17:30 i jeśli mała się nie ułoży główką ku dołowi dostanę skierowanie na CC :/
Oooo to nie jest duża Ciekawe ile moja będzie mieć w 34tc
A spokojnie może się jeszcze obrócić, don't worry A jest głową do góy czy miednicowo?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

przyjechalismy do domu, wzielismy sie za sprzatanie, ja sie zmachalam jak glupia sprzatajac lazienke, a ten ledwo w salonie ogarnal, no i pyta czy bede jadla. odpowiedzialam krotko nie, bez podtekstow zadnych a ten stwierdzil ze mu na zlosc robie, bo on juz przygotowal, zaczal trzaskac szafkami rzucac sztuccami.... jezuuuu no jak gupek normalnie i od tego momentu cisza na planie, ja sie wzielam za ogarnianie calego mieszkania, odkurzanie, kurze, mycie podlog, jestem zrypana jak kon po westernie, nie wspomne ze brzuch mnie teraz ciagnie. no ale moj inteligentny maz slowem sie nie odezwal ze przeciez nie moge tak tyrac...

serio nie poznaje chlopa, nie wiem co sie z nim dzieje ostanio, ale jeszcze chwila i go chyba odstrzele. no i juz sobie wewnetrznie obiecalam, ze jesli nie zdarzy z remontem do mojego porodu, nie wracam z dzieckiem do domu tylko jade do matki.

dzieki za uwage ide nadrabiac
Oj to widzisz. Ostatnio większość forumowych samców ma @. Jedność plemników

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
To oparcie regulowaane od zewnątrz jest i w Perso Nie wiem co mają inne, więc trudno mi się odnieść.

LaLoca, nie wiem jak na wertepach, pewnie te wielkie koła byłyby lepsze, ale jak mówię, u mnie wertepów jako takich nie ma, chodniki są jakie są, ale chyba bardziej zależy mi na tym, żeby ładnie nim manewrować,a z tym jest bardzo lekko. JEdną ręką.

Acoustic też tak ma, to chyba standard
Jeśli nie masz wertepów, potrzebujesz lżejszego wózka to jak najbardziej jest to fajny wybór. Tak mi się zdaje,że Perso to ulepszona wersja Lareta

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tz ma zbudynienie maksymalne

dalam psu leki - i godzine pozniej on tez dal

bo prosilam go o to przed wczoraj i wczoraj tez dawal bo bylam na ip

wiec nie zauwazyl ze dzis dalam psu leki (choc dawalam przy nim)
i nie wazne ze od 4 miesiecy zawsze ja daje leki...
nawet nie zapytał

wiec moj pies zjadl podwojna dawke psychotropów..
mam nadzieje ze rano jeszcze bedzie zyl
Biedny piesio, daj znać jak przeżył noc.
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Troche mi go zal, bo poszedł spać o 21.30, bo obił sobie ptaszka i jajka o paletę w pracy. I go boli.
To niech uważa na sprzęt, wszak ma jeszcze spłodzić potomka do parki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edi dopiero się kładzie, ja nie wiem, czy z nim nie usne...

Atrakcji bylo sporo. Najpierw tz się nie mógł rano zebrać, więc byliśmy 2 minuty przed odjazdem pociągu, bez jedzenia. "Na szczęście" pociąg był 40 minut opóźniony, więc kupiłam kawę, jakieś przegryzki. Ale tz musiał iść do pracy, więc zostaliśmy sami. Oczywiście z wózkiem, torba i plecakiem, brzuchem i Edim wsiadalam sama, bo po co ktoś miałby pomoc wysiadalismy też sami...

W Lublinie było ogólnie fajnie, ale męcząco. Edi nie chciał spać w wózku, więc musiałam go wziąć na ręce, nie polecam w 8 mc

Rozwalila mnie pani z pieskiem, bo jechaliśmy ja w ciąży, Edi i koleżanka z 2-latka, no i koleżanka sie jej pyta, czy może ustąpić miejsca, ta do niej, przerywając lacina, ze niby co ona ma, psa na kolana wziąć, żeby którąś z nas mogła usiąść?? kolejna nie lepsza, jeszxze pretensje miała, ze dziecko koło niej siedzi

Potem zadzwonil tz, ze go wyrzucili z pracy... Już mialam poważnie dość. A ten cały happy. No to nie ogarniam i pytam, ze niby co. A ten, ze jedni go nie.chcą, ale kto inny się zdecydowal i być może w poniedziałek zaczyna coś bardziej pod jego umiejętności więc nie ma tragedii.

Skończyło sie na tym, ze mój budyn zgubił telefon i na dworcu byłam minutę po tym, jak pociąg miał odjechać... Cudem zdążyłam i oto jestem

Dziewczyno sama z dzieckiem i tobołami? Nieładnie!
A co robiłaś w Lbn?Taka wycieczka krajoznawcza?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Subskrybuje nowy wątek i zaczynam nadrabiać stary...

Tak mi smutno...

Dziś są moje urodziny...stwierdziłam, że pojadę do swojej babci z rodzicami, żeby się odstresować. Ale nic z tego. Miałam mnóstwo telefonów z pracy. Okazało się, że do nie wszystkich moich ludzi (czyli do 306 osób) poszły wczoraj przelewy i było duże sprucie, nieprzyjemne sytuacje i w ogóle... Ponieważ byłam na wsi to nawet nie mogłam sprawdzić jaka jest przyczyna i zamiast cieszyć się rodzinnym spotkaniem, pogodą to myslałam co jest grane. Teraz zrobiłam ale chciałabym, żeby była już sobota, żeby nie było jutra i dzwoniących ludzi, żeby im się nie tłumaczyć.

Z TŻ-tem się nie zobaczyłam bo pojechał na żniwa. W sumie zostawił czekoladki i Colę "Słoneczko". Nawet miło mi się zrobiło. Z wielkiego grona znajomych tylko kilka osób o mnie pamiętało...

Nie mam siły. Rozwaliło mnie wszystko...
Jeszcze znowu idą upały.
Najlepszości!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kaska 87: ja tez cala noc rodzilam ;P chyba po tej wiadomosci z cc, tyle ze w snie urodzilam sn
Pytanie do dziewczyn ze skierowaniem na cc: w jakie majtki sie zaopatrujjecie? Bo chyba siateczkowe te jednorazowe beda zbedne, ja na codzien w stringolach smigam, ale mysle kupic jakies wieksze figi bawelniane nieuciskajace ;>

I czy beda na mnie dziwnie patrzec jak sie wstawie na cc z wymalowanymi paczałkami ? Tzn tylko kredka i tusz wogole mysle nad tym czy nie isc na rzesy 1:1, po slubie trzymaly mi sie miesiac wiec prawie na ten najgorszy okres ta sprawe mialabym z glowy

Wogole to mowilam wczoraj gince o moim stawianiu sie niesymetrycznie brzucha kilka razy w ciagu dnia, raczej niebolesnym i trwajacym minute, dwie... myslalam ze to normalne, ale kazala zazywac nospe x3 dziennie...

Hm od poczatku ciazy ani raz nie mialam zgagi, czyzby moje dziecko wg dawnych przekonan mialoby byc łyse ;p?

Moja koleżanka szła na ktg i nie wiedziała,że będzie szybko cc (małemu spadalo tętno),była w pełnym mejkapie i nic się nie stało. Tylko ona była niespodziewanie.
a opłaca Ci się na jeden raz zakładać rzęsy?Przecież to największy koszt, a potem uzupełnianie kosztuje dwa razy mniej.

Pamiętaj,że na skierowaniu masz,że najpierw będziesz rodzić sn, a jeśli I faza się wydłuży to wtedy zrobią Ci cc. Prawdopodobnie będziesz czekać na początek porodu, to nie to samo co cc planowane. Może pójdź jeszcze do innego oku,albo pogadaj z ginem

Cytat:
aaa! budyń!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Super, ale to leci! Jak ja za 2 tygodnie zacznę 9 miesiąc, to ty już właściwie możesz rodzić (ale nie powinnaś,wiadomo dlaczego )

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:08   #139
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to ja nie będę gorsza od Kaśki i też melduję, że naliczono mi właśnie 36 tc i zaczynam 9 miesiąc Yeah, yeah, yeah - to już za chwilkę, już za momencik
chociaż nie jestem sama z tym lękiem

Stary 2013-08-02, 08:10   #140
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam maxi i mini z Hartmanna, te maci to są ogromneeeeeeeeeeeeee

Stary 2013-08-02, 08:10   #141
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie ja mam mega gęste, małż też ma gęste więc może będzie afromen byle miał czarne te hejry po ojcu
o zdjęcie Mikiego z usg
Blond chłopcy są niczego sobie, nie powiem Ja się zastanwiam, czy nam się ruda curka po małżu urodzi czy ciemno brązowa po mamusi. Chociaż z takiej kombinacji to i blond wyjść może No nic, przekonam się za jakieś 2.5 miesiąca
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:12   #142
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oj to widzisz. Ostatnio większość forumowych samców ma @. Jedność plemników
to ja może zadzwonię do P. żeby nie przyjeżdżał jutro
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Super, ale to leci! Jak ja za 2 tygodnie zacznę 9 miesiąc, to ty już właściwie możesz rodzić (ale nie powinnaś,wiadomo dlaczego )
spoko zalałam sobie picz kropelką

Stary 2013-08-02, 08:14   #143
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kaska 87: ja tez cala noc rodzilam ;P chyba po tej wiadomosci z cc, tyle ze w snie urodzilam sn
Pytanie do dziewczyn ze skierowaniem na cc: w jakie majtki sie zaopatrujjecie? Bo chyba siateczkowe te jednorazowe beda zbedne, ja na codzien w stringolach smigam, ale mysle kupic jakies wieksze figi bawelniane nieuciskajace ;>

I czy beda na mnie dziwnie patrzec jak sie wstawie na cc z wymalowanymi paczałkami ? Tzn tylko kredka i tusz wogole mysle nad tym czy nie isc na rzesy 1:1, po slubie trzymaly mi sie miesiac wiec prawie na ten najgorszy okres ta sprawe mialabym z glowy

Wogole to mowilam wczoraj gince o moim stawianiu sie niesymetrycznie brzucha kilka razy w ciagu dnia, raczej niebolesnym i trwajacym minute, dwie... myslalam ze to normalne, ale kazala zazywac nospe x3 dziennie...

Hm od poczatku ciazy ani raz nie mialam zgagi, czyzby moje dziecko wg dawnych przekonan mialoby byc łyse ;p?

jasne ze musisz kupic wielkie siatkowe majciory! leci jak przy sn, przeciez rane masz po łożysku budyńku
Cytat:
aaa! budyń!

Agusia jeden z moich ulubionych tekstów z killera "co się stało, że się zesrało"

Cytat:

Uwaga, uwaga - jutro mam Baby Shower Napiszę Wam co tam za okazjonalne zabawy wyszperałam i bardzo proszę żebyście może zaproponowały coś jeszcze gdyby Wam się nasunęło - jeszcze jakieś pytania, konkurencje

1. Jedzenie dań dla niemowląt i odgadywanie, co konkretnie znajduje się w słoiczku (etykieta oderwana, zasłonięta). Kupiłam 5 deserków - jakieś jabłuszka, budynie, jagody.

2. Zabawa polega na szacowaniu wielkości brzucha przyszłej mamy. Z kawałka sznurka lub wstążki każda uczestniczka odcina taki fragment, który jej zdaniem obrazuje obwód brzucha. Wygrywa ta, której odcięty fragment był najbardziej zbliżony do faktycznego rozmiaru.

3. Ustawianie "zakładów", zapisanie na kartce przewidywanej daty porodu. Zwycięzca będzie znany oczywiście po porodzie

4. Poprosiłam żeby dziewczyny wzięły swoje zdjęcie z dzieciństwa - będziemy zgadywać kto jest na fotkach.

5. Zabawa "kto najlepiej zna mamę". Uczestniczki dzielą się na 2 grupy, wygrywa ta z większą ilością dobrych odpowiedzi. Pytania:
- w którym miesiącu przyszła mama zaszła w ciążę
- kiedy miała robione pierwsze USG
- jaka jest przewidywana data porodu
- w którym szpitalu urodzi dziecko
- który to teraz tydzień ciąży
- kim chciała być jak była mała
- ulubiona kreskówka z dzieciństwa
- czego przyszłej mamie najbardziej brakuje w ciąży
- kiedy myśli o porodzie to... (dokończ zdanie)

6. Quiz bajkowy. Uczestniczki dzielą się na 2 grupy, wygrywa ta z większą ilością odpowiedzi. Pytania:
- jak się nazywa Teletubiś, który nosi czerwoną torebkę (Tinky Winky)
- nazwa pierwszej Dobranocki w telewizji polskiej (Jacek i Agatka)
- jakiej produkcji jest "Pszczółka Maja" (japońskiej)
- gdzie w Polsce znajduje się pomnik Koziołka Matołka (w Pacanowie, woj. świętokrzyskie)
- jak mają na imię siostrzeńcy Kaczora Donalda (Hyzio, Dyzio i Zyzio)
- ile lat ma Papa Smerf (542)
- kto stworzył Smerfetkę (została stworzona za pomocą magii przez Gargamela w celu szpiegowania smerfów)
- kto napisał "Akademię Pana Kleksa" (Jan Brzechwa)
- na jaką literę zaczynały się imiona wszystkich chłopców będących uczniami Akademii Pana Kleksa (A)
- jak nazywał się kot z serialu "Siedem życzeń" (Radamenes)
- jak nazywa się żona Rumcajsa (Janka)
- jak nazywa się synek Rumcajsa (Cypisek)

Może miałybyście ochotę zaproponować coś jeszcze?
wow niezly arsenał pomysłów!

Cytat:

o zdjęcie Mikiego z usg
hihi padłam:padam:
Cytat:

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

i oczywiscie witamy się z rańca wyspani i gotowi do spamowania
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:15   #144
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Uwaga, uwaga - jutro mam Baby Shower Napiszę Wam co tam za okazjonalne zabawy wyszperałam i bardzo proszę żebyście może zaproponowały coś jeszcze gdyby Wam się nasunęło - jeszcze jakieś pytania, konkurencje

1. Jedzenie dań dla niemowląt i odgadywanie, co konkretnie znajduje się w słoiczku (etykieta oderwana, zasłonięta). Kupiłam 5 deserków - jakieś jabłuszka, budynie, jagody.

2. Zabawa polega na szacowaniu wielkości brzucha przyszłej mamy. Z kawałka sznurka lub wstążki każda uczestniczka odcina taki fragment, który jej zdaniem obrazuje obwód brzucha. Wygrywa ta, której odcięty fragment był najbardziej zbliżony do faktycznego rozmiaru.

3. Ustawianie "zakładów", zapisanie na kartce przewidywanej daty porodu. Zwycięzca będzie znany oczywiście po porodzie

4. Poprosiłam żeby dziewczyny wzięły swoje zdjęcie z dzieciństwa - będziemy zgadywać kto jest na fotkach.

5. Zabawa "kto najlepiej zna mamę". Uczestniczki dzielą się na 2 grupy, wygrywa ta z większą ilością dobrych odpowiedzi. Pytania:
- w którym miesiącu przyszła mama zaszła w ciążę
- kiedy miała robione pierwsze USG
- jaka jest przewidywana data porodu
- w którym szpitalu urodzi dziecko
- który to teraz tydzień ciąży
- kim chciała być jak była mała
- ulubiona kreskówka z dzieciństwa
- czego przyszłej mamie najbardziej brakuje w ciąży
- kiedy myśli o porodzie to... (dokończ zdanie)

6. Quiz bajkowy. Uczestniczki dzielą się na 2 grupy, wygrywa ta z większą ilością odpowiedzi. Pytania:
- jak się nazywa Teletubiś, który nosi czerwoną torebkę (Tinky Winky)
- nazwa pierwszej Dobranocki w telewizji polskiej (Jacek i Agatka)
- jakiej produkcji jest "Pszczółka Maja" (japońskiej)
- gdzie w Polsce znajduje się pomnik Koziołka Matołka (w Pacanowie, woj. świętokrzyskie)
- jak mają na imię siostrzeńcy Kaczora Donalda (Hyzio, Dyzio i Zyzio)
- ile lat ma Papa Smerf (542)
- kto stworzył Smerfetkę (została stworzona za pomocą magii przez Gargamela w celu szpiegowania smerfów)
- kto napisał "Akademię Pana Kleksa" (Jan Brzechwa)
- na jaką literę zaczynały się imiona wszystkich chłopców będących uczniami Akademii Pana Kleksa (A)
- jak nazywał się kot z serialu "Siedem życzeń" (Radamenes)
- jak nazywa się żona Rumcajsa (Janka)
- jak nazywa się synek Rumcajsa (Cypisek)

Może miałybyście ochotę zaproponować coś jeszcze?

Myślę,że będziecie się super bawiły
Tak na szybko nic mi się nie nasuwa a nie zastanawiałam się nad zabawami jako,że nie organizuję Baby Shower.

I gratuluję 9m
Stary 2013-08-02, 08:16   #145
kaska87
Zakorzenienie

dobra, ja idę się w końcu przyodziać bo w piżamce to chyba nie pójdę
odezwę się jak się doczołgam do teściowej

Stary 2013-08-02, 08:17   #146
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-08-02, 08:21   #147
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
rusałko niedawno odwiedzała nas na wątku Ptaszysko -mama wcześniaczka i powiedziała żeby się nie bać cesarki Ponoć nie taki diabeł straszny jak go malują.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ja wreszcie się rozpakowałam! Zostały tylko dwie walizki z ciuchami TZ, ale zostawie mu tą przyjemność
Rozpakowałam, też przywiezione i tu zakupione ciuszki dla Poli. Ludzie jakie śliczności! Podliczyłam co mam i jednak większość na 62cm - tak mi mama doradzała z rozmiarem, bo w rodzinie i u mnie i u TZ raczej duuuże dzieci się rodzą. Na 56cm mam mniej i większość od szwagierki po moim bratanku. Chyba jeszcze coś dokupie, żeby nie zabrakło
super

Cytat:

o zdjęcie Mikiego z usg
jakie piękne afro Mikiego

Cytat:

zbieram się na jakieś śniadanko

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:29   #148
butterfly20
Zakorzenienie

Angel graty!!!

Cytat:
to ja może zadzwonię do P. żeby nie przyjeżdżał jutro

Z własnego doświadczenia wiem,że lepszy jest Poxipol

Stary 2013-08-02, 08:38   #149
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

pies zyje po tej morderczej dawce lekow!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:39   #150
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej, witam się w nowym wątku
zostałam dziś brutalnie obudzona o 7 rano przez pana z kosiarką, ludzie
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
to nie w moimn stylu nie zalapac sie na pierwsza strone ale coz

witam sie w tymze watku.... nie mam wizazowej weny

wrzucilam swoje sweet focie do K.

i pewnie bedzie mnie tu malo przez weekend bo wyjezdzam na góralskie wesele... a to oznacza....
szkoda ze nie w ciąży
udanego wesela, ja byłam 2 tyg temu,bawiłam się superancko, Tobie też tego życzę

Cytat:
witam tyle mojego ile Adi będzie spał
Dopiero 7 a ja się głowię co na obiad zrobić
Widzę że dzieciaczki nam rosna konkretnie Jejciu to jest naprawdę coraz bliżej
u mnie w piątek hitem jest rybka z frytkami i mizerią
Cytat:
udanego wypadu
Cytat:
aaa! budyń!

Cytat:

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości