Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 08:40   #151
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aaa! budyń!
[CENTER]Witamy w 36tc czyli 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to ja nie będę gorsza od Kaśki i też melduję, że naliczono mi właśnie 36 tc i zaczynam 9 miesiąc Yeah, yeah, yeah - to już za chwilkę, już za momencik

TO JUŻ TUŻ TUŻ!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyno sama z dzieckiem i tobołami? Nieładnie!
A co robiłaś w Lbn?Taka wycieczka krajoznawcza?
No z plecaczkiem, wózkiem i Edim
A byliśmy u koleżanki, tej, co była u mnie na działce z córką A dwa, że nigdy wcześniej nie byłam w Lbn, więc trochę zwiedziliśmy

Siedzę i tamuję krwotok z nosa
Zapomniałam o badaniach, że mam dziś zrobić i rano poszłam siku i , moczu nie zbadam
Dobrze, że nic nie zjadłam, to chociaż podjadę zaraz krew oddać do badania

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:45   #152
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:

Oooo to nie jest duża Ciekawe ile moja będzie mieć w 34tc
A spokojnie może się jeszcze obrócić, don't worry A jest głową do góy czy miednicowo?
No właśnie wiemy, że malutko... może dlatego, że TŻ też był mały, urodził się 2 tygodnie po terminie a miał tylko 2400g, ja miałam 3300g. Pan doktor powiedział, że trzeba monitorować wagę, bo jest na najniższym poziomie dla tego tygodnia ciąży
Maja leży sobie cały czas głową do góry, podziwia pewnie wszystko to co ja, cwaniara... Gin stwierdził, że damy jej czas na wywrotkę do kolejnej wizyty 22 sierpnia, bo to będzie już 36 tc, a jeśli na USG okaże się, że uparciuch leży dalej głową do góry, to skierowanie na CC...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Dziewczyny gratulację za rozpoczęcie kolejnych tygodni - tak w ogóle to strasznie pędzicie , aż tak Wam się spieszy?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Siedzę i tamuję krwotok z nosa
Zapomniałam o badaniach, że mam dziś zrobić i rano poszłam siku i , moczu nie zbadam
Dobrze, że nic nie zjadłam, to chociaż podjadę zaraz krew oddać do badania
Dobrze, że mi już przeszło... Było to dla mnie uciążliwe

Haha niech Edi nasika

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:49   #153
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No właśnie wiemy, że malutko... może dlatego, że TŻ też był mały, urodził się 2 tygodnie po terminie a miał tylko 2400g, ja miałam 3300g. Pan doktor powiedział, że trzeba monitorować wagę, bo jest na najniższym poziomie dla tego tygodnia ciąży
Maja leży sobie cały czas głową do góry, podziwia pewnie wszystko to co ja, cwaniara... Gin stwierdził, że damy jej czas na wywrotkę do kolejnej wizyty 22 sierpnia, bo to będzie już 36 tc, a jeśli na USG okaże się, że uparciuch leży dalej głową do góry, to skierowanie na CC...
Może taka już jej uroda I kciuki, żeby mała wreszcie zanurkowała główką w dół

Ja tymczasem ide spać, bo północ dochodzi a jutro znów do pracy. Jak dobrze, że już piątek
W sobote mam pierwsze zajęcia z SR - pierwsza pomoc dla niemowląt Następne dopiero we wrześniu bo można było się zapisywać dopiero na 8 tyg przed TP. Mam nadzieję, że będzie fajnie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:51   #154
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ale się wkurzyłam Przychodzę do pracy, a szef wybrał mi z kasy wszystko, nawet kasę odłożoną na wypłatę, która była w osobnym woreczku! Ciekawe z czego sobie jutro wybiorę te 1600zł Pójdę do banku, żeby mi wymieniła wszystkie drobne na grube... Wrrr...

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Może taka już jej uroda I kciuki, żeby mała wreszcie zanurkowała główką w dół

Ja tymczasem ide spać, bo północ dochodzi a jutro znów do pracy. Jak dobrze, że już piątek
W sobote mam pierwsze zajęcia z SR - pierwsza pomoc dla niemowląt Następne dopiero we wrześniu bo można było się zapisywać dopiero na 8 tyg przed TP. Mam nadzieję, że będzie fajnie
Północ? To gdzie Ty jesteś? Aaa widzę USA? ;>

Mama foka
Stary 2013-08-02, 08:51   #155
butterfly20
Zakorzenienie

Oooooo nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e

Jak skończyli robić robole u sąsiadów z jednej strony, to teraz przyjechali inni do tych z drugiej strony. A najgorsze,że to z tej strony gdzie mam balkon Do ogrodu nie pójdę,bo znowu zobaczą, a teraz dodatkowo kicha z balkonem.
Jeszcze stoją jak te kołki i nic nie robią, wyszłam na chwilę to się gapili jak nienormalni:mur :

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:52   #156
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Witam się i Ja

Jadę za jakieś 2 godziny z małżem wózek zamawiać cieszę się jak małe dziecko

A chciałam się pochwalić, że spałam dzisiaj na polsiedzaco bo w pewnym momencie to myślałam, że mi biodra odpadna z bólu

Matallewer ale miałaś przygody mam nadzieję że TŻ idzie do pracy od poniedziałku

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
heee no wlasnie sie rozchodzi o to ze w sumie nie wiadomo o co waszmosciowi chodzi... w sumie zaczelo sie jak go tylko odebralam powiedzial ze prawdopodobnie bedzie jechal na dwa tygodnie do roboty czym bylam niepocieszona bo w takim wypadku remont stoi w miejscu... ale mowie no spoko, trudno, musisz to zostaniesz. i mowie ze w takim wypadku na slub tez nie idzie bo go nie bedzie... a on nagle " o jaaa kurcze zapomnialem na smierc, w takim razie musze to inaczej rozwiazac i przyjade w piatek" wyobrazacie sobie napewno ze w tym momencie mialam ochote go rozszarpac na strzepy bo wychodzi na to ze wazniejszy jest bzdetny slub niz to ze sie nie wyrobi z remontem do porodu. Ladan przybij piatke
powiedzialam co sadze na ten temat, a dzieciak oczywiscie sie obruszyl ze przeciez powiedzial ze przyjdzie na slub i wesele, no i co, teraz ma powiedziec ze nie bo sorry musze malowac mieszkanie? wtedy sobie powtarzalam w kolko ze jestem oaza spokoju bo inaczej sieknelabym mu w łeb. powiedzilam co mysle i zmienilam temat bo wiedzialam ze jeszcze chwila i bedzie burza.

pojechalismy do sklepu wszystko cacy i pieknie, wyjezdzamy z parkingu i mowie uwazaj bo samochod z prawej jedzie, bo oczywiscie panicz nie zauwazyl i by w niego wjechal. poinformowalam go by bardziej skupial sie na jezdzie bo ja nie mam ochoty na stluczki, to oczywiscie znow sie dziecko odezwalo ze nie ma rentgena w oczach i nie przeswietla innych samochodow ktore mu zaslanialy

przyjechalismy do domu, wzielismy sie za sprzatanie, ja sie zmachalam jak glupia sprzatajac lazienke, a ten ledwo w salonie ogarnal, no i pyta czy bede jadla. odpowiedzialam krotko nie, bez podtekstow zadnych a ten stwierdzil ze mu na zlosc robie, bo on juz przygotowal, zaczal trzaskac szafkami rzucac sztuccami.... jezuuuu no jak gupek normalnie i od tego momentu cisza na planie

Ty to się masz z tym chlopem

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

po ktg, nie spodobało sie położnym, jakaś lekarka zrobiła mi usg, wód mało dalej małowodzie, nie wiem co ten lekarz wczoraj widział ten apart inny ale mimo to przez 16 dni na wadze praktycznie nei przybrała słąbo czuję ruchy bo nei ma miejsca, przepływy na razie ok ale trzeba kontrolować. Na razie nie rozwiążą wcześniej ciąży ale i na to trzeba być gotowym także nie wiem czy jutro wyjdę, wcale nei chce

powiem Wam, że po problemach w ogóle z zajściem w ciążę, problemami z początku, tych kilka pobytów w szpitalu, już myślałąm, że jest z górki, że teraz już będzie tylko lepiej, nie spodziewałam się takich problemów

trzymaj się tam dzielnie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Te chlopy przeginaja ostatnio... wszyscy mysla ze jest duzo czasu do porodu jeszcze... moj nawet ostatnio powiedzial ze za wczesnie na kupowanie lozeczka czy takich wiekszych rzeczy bo jeszcze duzo czasu..tak zwlaszcza ze znajac moje szczescie Julek bedzie chcial sie wykluc wczesniej wgl mam wrazenie ze on nic nie chce kupowac dla malego ...albo wzielam sknere albo ma cos z glowa

Kropla ja bym byla za city move zakochalam sie we wzorze Marine. bardziej mi sie podoba rama nie wydaje sie az taka dluga jak lareta. Zauwazylam ze te larety po jakims czasie sie troche jak by opuszczaly co widze dziewczyne z gondola to raczka jest normalnie a jak juz spacerowka to raczka wygieta do gory jak by cala rama wozka sie opuscila

to już wcale nie tak dużo czasu, mi ten miesiąc przeleciał nie wiem sama Kiedy, a jeszcze trochę do ogarnięcia zostało. Lepiej nie zostawiać wszystkiego na koniec. Zapytaj męża czy jak pójdziesz rodzic to czy on sam wszystko ogarnie?

Nie wiem czy marine nie jest droższy? My dzisiaj będziemy wybierać i Chyba London weźmiemy

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
podsumowałam wydatki na dziecko i póki co wydałam jakieś 600zł a najlepsze że nic nie mam, bo same higieniczne rzeczy i trochę ubranek...
same duże wydatki zostały typu wózek łóżeczko komoda materac prześcieradła wanienka przewijak jeszcze trochę ubranek pampersy dla mnie koszule biustonosze do karmienia itd itp no i szkoła rodzenia i prywatna wizyta
zostały niecałe 2 miesiące a ja jestem w

pomijam fakt że jeszcze trzeba do tego czasu kupić okna (a właściwie zapłacić bo już zamówione) zrobić okucie dachu, kupić drzwi wejściowe... panele do pokoju i kuchni
także tego... nie wiem skąd u mnie ten optymizm

600 zł to ja mam jeszcze do wydania, a już większość rzeczy mam...więc się zabieraj za to kochana! Współczuję Wam tych remontów

Cytat:
aaa! budyń!
Witamy w 36tc czyli 9 miesiącu
[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to ja nie będę gorsza od Kaśki i też melduję, że naliczono mi właśnie 36 tc i zaczynam 9 miesiąc Yeah, yeah, yeah - to już za chwilkę, już za momencik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:54   #157
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooooo nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e

Jak skończyli robić robole u sąsiadów z jednej strony, to teraz przyjechali inni do tych z drugiej strony. A najgorsze,że to z tej strony gdzie mam balkon Do ogrodu nie pójdę,bo znowu zobaczą, a teraz dodatkowo kicha z balkonem.
Jeszcze stoją jak te kołki i nic nie robią, wyszłam na chwilę to się gapili jak nienormalni:mur :
U mnie dokładnie to samo! Z jednej strony już od ponad tygodnia robią coś na dachu ;/ Jeszcze wczoraj się wzięli za terowanie, smród jak nie wiem Z drugiej strony dźwigają dom, hałasu robią ile wlezie... A od strony balkonu ekipa remontowa cały dom malują I to od 5:30 rano do oporu! A sąsiedzi, którzy sobie tam mieszkają pojechali na wakacje... Więc sobie wyobraźcie tę samowolkę robotników

Mama foka
Stary 2013-08-02, 08:56   #158
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
pies zyje po tej morderczej dawce lekow!

To dobrze!!

Agusia może faktycznie ma to po Was. Twój TŻ faktycznie był maleńki. Myślę,że wszystko będzie dobrze i będzie przybierać, tylko może być drobna.
Natomiast zacznę się martwić jeśli nasza będzie tyle ważyć, bo naprawdę nie ma po kim. Ja miałam 3600,mąż 3800 i ogólnie u nas to raczej wszyscy są większej budowy ciała.
Kciukam,żeby się obróciła (o ile chcesz sn, bo jeśli nie to pokciukam, żeby się nie obróciła ).

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
U mnie dokładnie to samo! Z jednej strony już od ponad tygodnia robią coś na dachu ;/ Jeszcze wczoraj się wzięli za terowanie, smród jak nie wiem Z drugiej strony dźwigają dom, hałasu robią ile wlezie... A od strony balkonu ekipa remontowa cały dom malują I to od 5:30 rano do oporu! A sąsiedzi, którzy sobie tam mieszkają pojechali na wakacje... Więc sobie wyobraźcie tę samowolkę robotników
Masakra...
Tamci poprzedni też często robili od 6 rano,zapodawali sobie radio,śpiewali...nienorma lni jacyś.
Ale głównie mnie martwi,że nie będę mogła jak człowiek pobyć na balkonie czy w ogrodzie, ja jestem wstydzioch i nie chcę,żeby ktoś na mnie patrzył...

Stary 2013-08-02, 08:59   #159
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrze!!

Agusia może faktycznie ma to po Was. Twój TŻ faktycznie był maleńki. Myślę,że wszystko będzie dobrze i będzie przybierać, tylko może być drobna.
Natomiast zacznę się martwić jeśli nasza będzie tyle ważyć, bo naprawdę nie ma po kim. Ja miałam 3600,mąż 3800 i ogólnie u nas to raczej wszyscy są większej budowy ciała.
Kciukam,żeby się obróciła (o ile chcesz sn, bo jeśli nie to pokciukam, żeby się nie obróciła ).

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Masakra...
Tamci poprzedni też często robili od 6 rano,zapodawali sobie radio,śpiewali...nienorma lni jacyś.
Ale głównie mnie martwi,że nie będę mogła jak człowiek pobyć na balkonie czy w ogrodzie, ja jestem wstydzioch i nie chcę,żeby ktoś na mnie patrzył...
Doskonale Cię rozumiem, bo mam to samo...
Ja już sama nie wiem co bym wolała... CC ok, ale wolałabym, żeby mnie uśpili Bo ja się boję strasznie takich rzeczy... A nie wiem czy to w ogóle jest możliwe.

Mama foka
Stary 2013-08-02, 09:05   #160
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już sama nie wiem co bym wolała... CC ok, ale wolałabym, żeby mnie uśpili Bo ja się boję strasznie takich rzeczy... A nie wiem czy to w ogóle jest możliwe.
Ja też się boję operacji, krwi, flaków. Boję się tego uczucia jak będą dziecko wyciągać. Nie mogę patrzeć na takie rzeczy w tv, a co dopiero przeżyć.

Z drugiej strony jeszcze bardziej boję się znieczuleń. Tego,że nie mam kontroli nad moim ciałem, jestem bezradna. No i komplikacji. Przez to bardziej wolę do kręgosłupa niż ogólne, ogólne to już w ogóle kosmos dla mnie...

Stary 2013-08-02, 09:07   #161
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się boję operacji, krwi, flaków. Boję się tego uczucia jak będą dziecko wyciągać. Nie mogę patrzeć na takie rzeczy w tv, a co dopiero przeżyć.

Z drugiej strony jeszcze bardziej boję się znieczuleń. Tego,że nie mam kontroli nad moim ciałem, jestem bezradna. No i komplikacji. Przez to bardziej wolę do kręgosłupa niż ogólne, ogólne to już w ogóle kosmos dla mnie...
No, ale znieczulenie ogólne, to takie, że Cię usypiają?

Mama foka
Stary 2013-08-02, 09:09   #162
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
oczywosice ze moga cie uspic
nasze mamy jak mialy cc to tylko ppd pelna narkoza
podobno jak ktos sie boi to usypiaja tzn u mnie w szpitalu

a co do wagi to ja sie boje czy maciej za duzy nie rosnie
32tydzien 2kg
33 tydzien 2300

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:11   #163
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wam się śniły porody a mi depilowanie brwi. Do tego stopnia że rano byłam jeszcze tak nakręcona snem, że muślałam że muszę wstać i dokończyć jeszcze.

Jeju mieszkanie u mamy to jednak już masakra jak się na swoim było. Już mnie wszystko irytuje.A to wtrącanie się do spania małego. A to marudzenie, że to źle, że tamto źle, że nie ścielimy łóżka o tej, a że tu talerz za długo stoi... A dziś rano obudziła nas koszmarnie wcześnie bo chodziła po pokoju i zabawki wrzucała z impetem do pudełek. Mały oczywiście wstał a ja z nim wkurzona - bo jednak spać do ok 8 a 10 to różnica

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:12   #164
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
oczywosice ze moga cie uspic
nasze mamy jak mialy cc to tylko ppd pelna narkoza
podobno jak ktos sie boi to usypiaja tzn u mnie w szpitalu

a co do wagi to ja sie boje czy maciej za duzy nie rosnie
32tydzien 2kg
33 tydzien 2300

No to ja wolałabym już tą narkozę, ja się boję takich rzeczy

Kurcze 500g większy od Majuchny... Ale to chyba dobrze, że nie jest za mały?

Mama foka
Stary 2013-08-02, 09:12   #165
marysia_258
Zadomowienie

Hej laleczki

GRATULUJĘ ROZPOCZĘTYCH 9 M-CY:roza :

Jejku jak to szybko zleciało...Za moment będziecie tuliły Wasze maleństwaAż się wzruszyłam Co te hormony potrafią z człowiekiem zrobić
A mnie jeszcze tak długo zostało...
Dołączam do dziewczyn,które miały straszna noc
Moja teściowa chrapie jak..... hmmm aż brak mi określenia
Chrapanie słyszałam przy zamkniętych drzwiach od sypialni -T spała na dole w salonie!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:16   #166
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale znieczulenie ogólne, to takie, że Cię usypiają?
Tak jak pisała Tassia, to narkoza i Cię usypiają.
Ja bym się bała,że mnie nie wybudzą, ale ja jestem panikara

Stary 2013-08-02, 09:22   #167
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
hej
dzisiaj mi się śniło, że urodziłam bliźniaki chłopczyka i dziewczynkę, a Bajka mi przywiozła drugi fotelik, bo chcieliśmy z małżem gdzieś jechać, a mieliśmy tylko jeden [B]
alez ja uprzejma

Cytat:
ja następny raz do endo już p porodzie a fT4 nie robisz w ciąży?
ja tez baaa u endo nie bylam juz chyba z 3 miesiace, wsio telefonicznie zalatwialam
a co najlepsze po porodzie kazala mi odstawic euthyrox zeby zobaczyc jak tarczyca sobie radzi

Cytat:
ja w ogole robie tylko tsh moj endo twierdzi ze nie potrzebuje innych wynikow zeby wiedziec co sie dzieje
a to jeden z najlepszych lekarzy w polsce
lecze sie u niego jakies 5lat

to dziwne, bo w sumie w ciazy wazniejsze jest ft4 niz tsh. nawet jak tsh mam ponizej 1 to moja endo bardziej interesuje ze na takiej dawce ft4 jest powyzej 1.

ale mnie wszystko boli noce to dla mnie koszmar, mimo ze spie normalnie, to jak mam sie przewrocic na drugi bok to normalnie wyje z bolu, strzela mi cos w kregoslupie, napierdzielaja pachwiny

dzisiaj jeszcze gin na 19... boze.
no ale najwazniejsze ze corcia dzisiaj wraca ale sie stesknilam
ja tez sie witam w 35/36 tc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:24   #168
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak pisała Tassia, to narkoza i Cię usypiają.
Ja bym się bała,że mnie nie wybudzą, ale ja jestem panikara
Mnie dziś ptak obsrał, a to niby na szczęście Także wiesz, haha

Mama foka
Stary 2013-08-02, 09:25   #169
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ale mnie wszystko boli noce to dla mnie koszmar, mimo ze spie normalnie, to jak mam sie przewrocic na drugi bok to normalnie wyje z bolu, strzela mi cos w kregoslupie, napierdzielaja pachwiny
Mam to samo
jeszcze czuję że znowu jakaś infekcja się przypałętała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:27   #170
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:

jesli chodzi o cc to ja zakupilam te majtki siateczkowe zeby mi blizny nie uciskaly po cieciu, nie chce mi sie szukac innych szczegolnie ze yeoretycznie ta blizna ma.sie miescic w lini bikini wiec jak dla mnie kazde majtki beda ja uciskac
niektore koncza sie w okolicy bikini (te niesiateczkowe nawet czesto) i wtedy kazdy ruch podraznia rane. te siateczkowe sa dosc wysoko zakonczone wiec tylko przytrzymuja ew opatrunek, nie szoruja go przy chodzeniu itp.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:28   #171
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

A ja jeszcze tak apropo tych wspomagaczy porodu

Czyli herbata z lisci malin od 38tc.
A jak jest z wiesiolkiem? Od ktorego tc i w jakiej dawce? Mam Oeparol wiec to tylko kwestia zazywania go w odpowiednim momencie.
No i ponoc tez warto masowac krocze wspomagajac sie oliwa z oliwek. Slyszalam ze zapobiega to ewentualnemu nacieciu. No ale tez nie wiem od kiedy jest bezpiecznie zeby zaczac takie zabiegi?
Stary 2013-08-02, 09:28   #172
bojatoja
Zakorzenienie

Dzień dobry
Po śniadaniu Was nadrobie. Kurier z rana telefonem mnie obudził i powiedział, że będzie popołudniu
Dobra, idę coś zjeść bo dzieć się domaga
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:34   #173
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ja tez nie lubię tych gości od remontów ja nie wiem czy oni w tym fachu muszą być takimi "gwałcicielami" no zawsze tą japę muszą odezwać jakimś czerstwym komplementem, zarywem nie ogarniam ich
Cytat:
alez ja uprzejma
ej! no sny zawsze odwrotnie, na codzień jesteś franca

Cytat:
to dziwne, bo w sumie w ciazy wazniejsze jest ft4 niz tsh. nawet jak tsh mam ponizej 1 to moja endo bardziej interesuje ze na takiej dawce ft4 jest powyzej 1.
wg mnie i ogólnie tego co się orientowałam to też fT4 wazniejsze, ale

Cytat:
dzisiaj jeszcze gin na 19... boze.
no ale najwazniejsze ze corcia dzisiaj wraca ale sie stesknilam
ja tez sie witam w 35/36 tc
Twoja córunia wraca, wszystkiego najlepszego dla niej
a Tobie gratuluję 9 miesiąca
jak tam fochmistrz?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:35   #174
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witamy się piątkowo!
Ha! Zadzwonił kurier, że niebawem przywiezie mi paczusię od rodzyneczek! Szkoda tylko, że nie zamówiłam smoczków, które tak mi się podobały... No, ale smoczki na razie mam... Kupię potem większe rozmiary

Cytat:
a wlasnie
mam zagwozdke

jak wiecie mam skrocona szyjke do 35mm
i znalazlam dzis usg z 7tc na ktorym szyjka ma zmierzone 34mm
zakladam ze jeden mm to granica bledu
i tak sobie mysle czy przypadkiem nie jest tak ze taka moja uroda i ze tak naprawde nic sie nie dzieje?
jak myslicie?

Tassia, zależy jakim usg była mierzona. Jak gin kilka tygodni temu mierzył mi szyjkę dopochwowo miała 3,89 cm. Na usg połówkowym (nie pamiętam w którym tygodniu - jakoś w maju) przy normalnym usg brzusznym miała 3 cm Gin mówi, że najbardziej wiarygodny jest oczywiście pomiar dopochwowo.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny podeślijcie mi link które podkłady poporodowe kupowałyście bo widze że te z hartmana mają rozmiarówki i zgłupiałam
Proszę: http://allegro.pl/podklady-do-przewi...442768681.html

Cytat:
aaa! budyń!
Witamy w 36tc czyli 9 miesiącu
Wow!

Cytat:
mój dzieć się dzisiaj uparł na miażdżenie moich żeber po kim on może być taki złośliwy?
Mój spokojny od wczorajszego popołudnia, bo pogoda się zepsuła Ale jak wczoraj wieczorem kopnął mnie gdzieś w piczę, bo myślałam, że coś już złego się dzieje....

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mam to samo
jeszcze czuję że znowu jakaś infekcja się przypałętała
A ja mam chyba jakieś uczulenie na płyn do płukania, bo mam czerwoną i swędzącą piczę, ale tylko z rana i żadnych podejrzanych upławów

Ps. Muszę się zbierać, by nie przywitać kuriera w pidżamie
Ps.2 Ależ mężusiowi podobały się wczorajsze pajacyki dla Julka

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:36   #175
kaska87
Zakorzenienie

ja sobie póki co wedżajny ani nie smuruję ani, nie piję herbaty z liści malin czekam na starego

w ogóle rodzyneczki mają taką fajna taśmę i mój małż się z kurierem z niej naśmiewali nie znają się

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-02 o 09:37
Stary 2013-08-02, 09:39   #176
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A ja jeszcze tak apropo tych wspomagaczy porodu

Czyli herbata z lisci malin od 38tc.
A jak jest z wiesiolkiem? Od ktorego tc i w jakiej dawce? Mam Oeparol wiec to tylko kwestia zazywania go w odpowiednim momencie.
No i ponoc tez warto masowac krocze wspomagajac sie oliwa z oliwek. Slyszalam ze zapobiega to ewentualnemu nacieciu. No ale tez nie wiem od kiedy jest bezpiecznie zeby zaczac takie zabiegi?
W mojej SR mówiły położne, że oliwa może być, ale lepiej kupić w sklepie zielarskim specjalny żel do masowania krocza. A tę czynność powinno się rozpocząć po 30 tc. (?) - ale tu nie jestem pewna, bo nie przywiązywałam do tego wagi, skoro mnie to nie dotyczy

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
ja sobie póki co wedżajny ani nie smuruję ani, nie piję herbaty z liści malin czekam na starego

w ogóle rodzyneczki mają taką fajna taśmę i mój małż się z kurierem z niej naśmiewali nie znają się
Niedługo to sprawdzę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:39   #177
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
mój dzieć się dzisiaj uparł na miażdżenie moich żeber po kim on może być taki złośliwy?

ja tż ciągle powtarzam że synuś to charakter będzie miał po tatusiu patrząc na to jak mi daje popalić

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Witam się i Ja

Jadę za jakieś 2 godziny z małżem wózek zamawiać cieszę się jak małe dziecko

A chciałam się pochwalić, że spałam dzisiaj na polsiedzaco bo w pewnym momencie to myślałam, że mi biodra odpadna z bólu

Matallewer ale miałaś przygody mam nadzieję że TŻ idzie do pracy od poniedziałku

Ty to się masz z tym chlopem

trzymaj się tam dzielnie

to już wcale nie tak dużo czasu, mi ten miesiąc przeleciał nie wiem sama Kiedy, a jeszcze trochę do ogarnięcia zostało. Lepiej nie zostawiać wszystkiego na koniec. Zapytaj męża czy jak pójdziesz rodzic to czy on sam wszystko ogarnie?

Nie wiem czy marine nie jest droższy? My dzisiaj będziemy wybierać i Chyba London weźmiemy

600 zł to ja mam jeszcze do wydania, a już większość rzeczy mam...więc się zabieraj za to kochana! Współczuję Wam tych remontów

wiem że muszę się za to wziąć ale wydaje mi się że dopóki nie kupilam to Młody nie ma prawa wyjść z brzucha

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:41   #178
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja tż ciągle powtarzam że synuś to charakter będzie miał po tatusiu patrząc na to jak mi daje popalić
to Miki raczej po mamusi, bo ja jestem Dick Wredniak

Stary 2013-08-02, 09:45   #179
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
moja też

Cytat:
faktycznie malutka ale dobrze, że będziecie to monitorować dopisałam na 1 stronę
aaaa no i trzymam żeby się odwróciła!
Stary 2013-08-02, 09:48   #180
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

faktycznie malutka ale dobrze, że będziecie to monitorować dopisałam na 1 stronę
aaaa no i trzymam żeby się odwróciła!
Dziękuję

Czy tylko ja dziś czuję się mega senna i zmęczona?

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości