|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
![]() Cytat:
![]() TO JUŻ TUŻ TUŻ! Cytat:
A byliśmy u koleżanki, tej, co była u mnie na działce z córką A dwa, że nigdy wcześniej nie byłam w Lbn, więc trochę zwiedziliśmy ![]() Siedzę i tamuję krwotok z nosa ![]() Zapomniałam o badaniach, że mam dziś zrobić i rano poszłam siku i Dobrze, że nic nie zjadłam, to chociaż podjadę zaraz krew oddać do badania
|
|
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
![]() Maja leży sobie cały czas głową do góry, podziwia pewnie wszystko to co ja, cwaniara... Gin stwierdził, że damy jej czas na wywrotkę do kolejnej wizyty 22 sierpnia, bo to będzie już 36 tc, a jeśli na USG okaże się, że uparciuch leży dalej głową do góry, to skierowanie na CC... ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Dziewczyny gratulację za rozpoczęcie kolejnych tygodni ![]() , aż tak Wam się spieszy? ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Haha niech Edi nasika
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tymczasem ide spać, bo północ dochodzi a jutro znów do pracy. Jak dobrze, że już piątek W sobote mam pierwsze zajęcia z SR - pierwsza pomoc dla niemowląt Następne dopiero we wrześniu bo można było się zapisywać dopiero na 8 tyg przed TP. Mam nadzieję, że będzie fajnie
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam
Przychodzę do pracy, a szef wybrał mi z kasy wszystko, nawet kasę odłożoną na wypłatę, która była w osobnym woreczku! Ciekawe z czego sobie jutro wybiorę te 1600zł ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Aaa widzę USA? ;>
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Oooooo nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e
Jak skończyli robić robole u sąsiadów z jednej strony, to teraz przyjechali inni do tych z drugiej strony. A najgorsze,że to z tej strony gdzie mam balkon Do ogrodu nie pójdę,bo znowu zobaczą, a teraz dodatkowo kicha z balkonem.Jeszcze stoją jak te kołki i nic nie robią, wyszłam na chwilę to się gapili jak nienormalni
|
#156 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Witam się i Ja
Jadę za jakieś 2 godziny z małżem wózek zamawiać A chciałam się pochwalić, że spałam dzisiaj na polsiedzaco bo w pewnym momencie to myślałam, że mi biodra odpadna z bólu ![]() Matallewer ale miałaś przygody ![]() Cytat:
Ty to się masz z tym chlopem ![]() Cytat:
trzymaj się tam dzielnie Cytat:
to już wcale nie tak dużo czasu, mi ten miesiąc przeleciał nie wiem sama Kiedy, a jeszcze trochę do ogarnięcia zostało. Lepiej nie zostawiać wszystkiego na koniec. Zapytaj męża czy jak pójdziesz rodzic to czy on sam wszystko ogarnie? Nie wiem czy marine nie jest droższy? My dzisiaj będziemy wybierać i Chyba London weźmiemy ![]() Cytat:
600 zł to ja mam jeszcze do wydania, a już większość rzeczy mam...więc się zabieraj za to kochana! Współczuję Wam tych remontów ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to od 5:30 rano do oporu! A sąsiedzi, którzy sobie tam mieszkają pojechali na wakacje... Więc sobie wyobraźcie tę samowolkę robotników
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusia może faktycznie ma to po Was. Twój TŻ faktycznie był maleńki. Myślę,że wszystko będzie dobrze i będzie przybierać, tylko może być drobna. Natomiast zacznę się martwić jeśli nasza będzie tyle ważyć, bo naprawdę nie ma po kim. Ja miałam 3600,mąż 3800 i ogólnie u nas to raczej wszyscy są większej budowy ciała. Kciukam,żeby się obróciła (o ile chcesz sn, bo jeśli nie to pokciukam, żeby się nie obróciła ).---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Tamci poprzedni też często robili od 6 rano,zapodawali sobie radio,śpiewali...nienorma lni jacyś. Ale głównie mnie martwi,że nie będę mogła jak człowiek pobyć na balkonie czy w ogrodzie, ja jestem wstydzioch i nie chcę,żeby ktoś na mnie patrzył...
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem co bym wolała... CC ok, ale wolałabym, żeby mnie uśpili Bo ja się boję strasznie takich rzeczy... A nie wiem czy to w ogóle jest możliwe.
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony jeszcze bardziej boję się znieczuleń. Tego,że nie mam kontroli nad moim ciałem, jestem bezradna. No i komplikacji. Przez to bardziej wolę do kręgosłupa niż ogólne, ogólne to już w ogóle kosmos dla mnie...
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
nasze mamy jak mialy cc to tylko ppd pelna narkoza podobno jak ktos sie boi to usypiaja tzn u mnie w szpitalu a co do wagi to ja sie boje czy maciej za duzy nie rosnie 32tydzien 2kg 33 tydzien 2300 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Wam się śniły porody a mi depilowanie brwi. Do tego stopnia że rano byłam jeszcze tak nakręcona snem, że muślałam że muszę wstać i dokończyć jeszcze.
Jeju mieszkanie u mamy to jednak już masakra jak się na swoim było. Już mnie wszystko irytuje.A to wtrącanie się do spania małego. A to marudzenie, że to źle, że tamto źle, że nie ścielimy łóżka o tej, a że tu talerz za długo stoi... A dziś rano obudziła nas koszmarnie wcześnie bo chodziła po pokoju i zabawki wrzucała z impetem do pudełek. Mały oczywiście wstał a ja z nim wkurzona - bo jednak spać do ok 8 a 10 to różnica
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Kurcze 500g większy od Majuchny... Ale to chyba dobrze, że nie jest za mały?
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Hej laleczki
GRATULUJĘ ROZPOCZĘTYCH 9 M-CY Jejku jak to szybko zleciało...Za moment będziecie tuliły Wasze maleństwa Aż się wzruszyłam Co te hormony potrafią z człowiekiem zrobić![]() A mnie jeszcze tak długo zostało... Dołączam do dziewczyn,które miały straszna noc Moja teściowa chrapie jak..... hmmm aż brak mi określenia Chrapanie słyszałam przy zamkniętych drzwiach od sypialni
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisała Tassia, to narkoza i Cię usypiają.
Ja bym się bała,że mnie nie wybudzą, ale ja jestem panikara
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez baaa u endo nie bylam juz chyba z 3 miesiace, wsio telefonicznie zalatwialam ![]() a co najlepsze po porodzie kazala mi odstawic euthyrox zeby zobaczyc jak tarczyca sobie radzi ![]() Cytat:
ale mnie wszystko boli dzisiaj jeszcze gin na 19... boze. no ale najwazniejsze ze corcia dzisiaj wraca ja tez sie witam w 35/36 tc
|
||
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także wiesz, haha ![]()
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze czuję że znowu jakaś infekcja się przypałętała |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
niektore koncza sie w okolicy bikini (te niesiateczkowe nawet czesto) i wtedy kazdy ruch podraznia rane. te siateczkowe sa dosc wysoko zakonczone wiec tylko przytrzymuja ew opatrunek, nie szoruja go przy chodzeniu itp.
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
A ja jeszcze tak apropo tych wspomagaczy porodu
![]() Czyli herbata z lisci malin od 38tc. A jak jest z wiesiolkiem? Od ktorego tc i w jakiej dawce? Mam Oeparol wiec to tylko kwestia zazywania go w odpowiednim momencie. No i ponoc tez warto masowac krocze wspomagajac sie oliwa z oliwek. Slyszalam ze zapobiega to ewentualnemu nacieciu. No ale tez nie wiem od kiedy jest bezpiecznie zeby zaczac takie zabiegi? |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Po śniadaniu Was nadrobie. Kurier z rana telefonem mnie obudził i powiedział, że będzie popołudniu Dobra, idę coś zjeść bo dzieć się domaga
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja tez nie lubię tych gości od remontów
ej! no sny zawsze odwrotnie, na codzień jesteś franca Cytat:
![]() Cytat:
a Tobie gratuluję 9 miesiąca jak tam fochmistrz?
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się piątkowo!
Ha! Zadzwonił kurier, że niebawem przywiezie mi paczusię od rodzyneczek! No, ale smoczki na razie mam... Kupię potem większe rozmiary ![]() Cytat:
Gin mówi, że najbardziej wiarygodny jest oczywiście pomiar dopochwowo. Cytat:
Cytat:
Ale jak wczoraj wieczorem kopnął mnie gdzieś w piczę, bo myślałam, że coś już złego się dzieje.... A ja mam chyba jakieś uczulenie na płyn do płukania, bo mam czerwoną i swędzącą piczę, ale tylko z rana i żadnych podejrzanych upławów Ps. Muszę się zbierać, by nie przywitać kuriera w pidżamie ![]() Ps.2 Ależ mężusiowi podobały się wczorajsze pajacyki dla Julka
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie póki co wedżajny ani nie smuruję ani, nie piję herbaty z liści malin
czekam na starego w ogóle rodzyneczki mają taką fajna taśmę i mój małż się z kurierem z niej naśmiewali nie znają się
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-02 o 09:37 |
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tż ciągle powtarzam że synuś to charakter będzie miał po tatusiu patrząc na to jak mi daje popalić ![]() Cytat:
ale wydaje mi się że dopóki nie kupilam to Młody nie ma prawa wyjść z brzucha
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dopisałam na 1 stronę ![]() aaaa no i trzymam żeby się odwróciła!
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy tylko ja dziś czuję się mega senna i zmęczona?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Nieładnie!
A dwa, że nigdy wcześniej nie byłam w Lbn, więc trochę zwiedziliśmy 

, aż tak Wam się spieszy?
Do ogrodu nie pójdę,bo znowu zobaczą, a teraz dodatkowo kicha z balkonem.
bo w pewnym momencie to myślałam, że mi biodra odpadna z bólu 

Aż się wzruszyłam