|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
No lekarka mówiła że raczej z żadnymi wadami serca się tego nie wiąże a badanie - dokładnie echo serca - mam się nie martwić.
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie skłaniam się ku rocznemu, choć będzie nam ciężko wyżyć za 80% ![]() Ale w pracy prawdopodobnie zgłoszę, że rok, i najwyżej wrócę wcześniej - mimo wszystko tak będzie łatwiej, bo gdybym po pół roku zdecydowała się, że chcę zostać, to za 60% jedlibyśmy tynki ze ścian. Choć słyszę, że roczny urlop nie jest wcale popularny ![]() Cytat:
Duży już!
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Ja na zwykły ręcznik rozkładałam pieluszkę tetrową i nie było problemu z szorstkością. A poza tym przecież to delikatny masaż, szorstki ręcznik to nie papier ścierny. Moim chłopakom nic nie było - oczywiście ręczniki zwykłe były wyprane w proszku dla dzieci.
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za udaną wizytę
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Baaasia, dobrze że już wyszliście..,współczuję przeżyć w szpitalu. Teraz dużo leż i odpoczywaj Domi,Anoula, piękne brzuszki! Jakoś w połowie września. za wszystkie udane wizyty! mamuśki za kolejne tygodnie i miesiące!!!3mam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Domi, udanego wypoczynku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-02 o 10:03 |
|
|
|
#3938 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do takich domow, to tak, a niektore babcie sa bardzo kochane i... zboczone, jak flirtuja z dziadkami ![]() Cytat:
Swoja droga tez mnie pobolewa kregoslup ![]() Cytat:
Milego spacerku Hej wszystkim |
|||
|
|
|
#3939 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka! Nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lineczko, dałaś czadu postem hehe a tak na poważnie to super że z Nelcią wszystko dobrze. Mam pytanko, napisałaś że najlepiej niemowlka kąpać w emolientach, ale co to są te emolienty?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja idę na łatwiznę, kawałek mi odprysł, to go zamaluję Cytat:
Hmm..parę postów mi nie zacytowało i nie wiem dlaczego ![]() Basia dobrze że się odezwałaś wystraszyłaś nas bardzo swoim milczeniem.Ale dobrze że już wiemy że wszystko w porządku dbaj teraz o siebie, w tyłku miej brudne okna i całe to sprzątanie.Odpoczywaj nie stresuj się ślubem a wszystko pójdzie jak z płatka |
||||||||
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Niedocytowalo mi
coralady gartuluje duzego dzieciaczka! ![]() kl aski:
|
|
|
|
#3941 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
nemosek, moje libido również niezbyt wielkie, a to może i dobrze, bo mamy zakaz na razie. I tylko mąż cierpi... Anoula, dobrze, że wyjazd się udał. no i super zdjęcia brzuszka na wakacjach Cytat:
Cytat:
Wiem, jak to ciężko sprzedać suknię ślubną. Ja moją sprzedałam jakoś w maju i pieniądze poszły na wakacje ale też się strasznie cieszyłam, bo tak smętnie wisiała w pokoju. Cytat:
![]() Co do ręczników, ja chyba w sumie zdecyduję się na kupno porządnych normalnych ręczników - nie dziecięcych tylko takich dużych dla dorosłych. Patrzyłam już na tyle tych dziecięcych, ale albo szorstkie albo cena z kosmosu (no sorry, ale 70 zł za ręcznik tylko dlatego, że ma słodki kapturek to dla mnie za dużo). Gratulacje udanej wizyty. Fajnie, że położna tak fajnie Ci wszystko powiedziała ![]() abby, za poprawę nastroju i żeby przestało boleć! a co do męża. Wiesz... on i tak do końca nas nie rozumieją. W swoim czasie mój też się złościł, że ja na zwolnienie nie chcę iść. A ja mu mówiłam, że jasne, ja pójdę, on będzie sobie do pracy chodził a ja będę siedzieć w domu i się nudzić. Wiele kłótni przez to mieliśmy. A do tego hormony nie pomagają...Kabriela, tak jak już dziewczyny pisały - przecież na zwolnieniu masz 100%. Ja dostałam nawet ciut więcej niż się spodziewałam po tych ich wyliczeniach. Ja za to zastanawiam się, z czego wyliczają podstawę zasiłku macierzyńskiego jeśli się jest wcześniej na zwolnieniu? Wie może któraś coś? Ja będę korzystać z rocznego i biorę od razu 80%. Wolę mieć jednak przez cały rok nieco niższą kasę niż najpierw mieć normalnie ale później praktycznie połowę z tego co teraz, bo to już duża różnica jest. Tyle, że ja w sumie nie miałam dylematu bo po 1) i tak nie miałabym z kim dziecka zostawić po pół roku a po 2) umowa mi się kończy w pracy z końcem kwietnia czyli moje półroczne macierzyńskie skończyłoby się już po wygaśnięciu umowy i tak bym została bez kasy i bez pracy.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-08-02 o 10:23 |
|||
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy też tak macie że po nocy wstajecie z bólem pleców?Zupełnie jakbym nie mogła leżeć bo jak rano wstaje to bolą mnie plecy
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko jakie sprzątanie w ciąży jest męczące, sprzątam dwa razy dłużej, zdążyłam umyć dokładnie łazienkę, powycierać kurze w trzech pokojach, zostało odkurzyć i umyć podłogi, a jeszcze pranie się pierze i za chwile będzie do powieszenia
|
#3944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzień dobry
Jakoś tu dziś spokojnie od rana ![]() Cytat:
Gratuluję Coraz bliżej porodziki ![]() Cytat:
Cytat:
ale synuś już duży ![]() Imię już wybrane?? Współczuję tych bóli, oby nie dokuczały zabardzo za dzisiejsze wizyty!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
A ja w nocy też wymysliłam tytuł na nowy wątek
![]() WYGINAM ŚMIAŁO CIAŁO A W BRZUCHU MAMY JUŻ MIEJSCA MAŁO ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
No właśnie, jak to właściwie jest z macierzyńskim? Musiamy to same załatwić u pracodawcy na piśmie czy jak? I kiedy to zrobić?
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj do de to mi jeszcze duuużo brakuje
ale jeszcze mnie naszła ochota upiec jakieś ciasto dzisiaj tylko nie wiem jakie hmmm
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Aaby to minie jak zaczniesz wszystko przygotowywać
.Moja umowa kończy się niecałe 2 miesiące po zakończeniu potencjalnego macierzyńskiego a do odbioru będzie jeszcze 21dni urlopu z tego roku i 26 z przyszłego wiec pewnie nie wrócę. Ide raczej na 80%. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszłam z wanny i krzyknęłam... Robią mi się coraz gorsze rozstępy na biodrach i tyłku Aż zadzwoniłam do TŻta żeby mu powiedzieć że więcej nie zobaczy mnie w majtkach bo mam okropne rozstępy, wyśmiał mnie i powiedział że i tak mnie będzie kochał |
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę sobie kupić tą poduszkę rogala.. po ostatnimi czasy ciężko u mnie z pozycją do spania,póki jest ciepło to sobie kołdrę wkładam pod brzuch i nogi ale jak przyjdzie jesień to kiepsko to widzę...
Właśnie zjadłam śniadanko ![]() U Nas dziś piękna pogoda, na termometrze 28 stopni i pełne słońce
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
No ja ostatnio okna pomyłam i myślałam że wyzionę ducha. A od wczoraj mam zakaz męczącego sprzątania, mam na spokojnie sobie to brać i nie szaleć ze szmatą. Tak ale jak zachować porządek przy moich chłopakach. Starszy syn - 10l. już sprząta zmywarkę i odkurza od jakiegoś czasu na początku się buntował ale teraz widzi że nie ma wyjścia. Na razie wakacje więc może mi troszkę pomóc ale ja się szkoła zacznie to będzie miała znacznie mniej czasu. A no i chodzi po warzywa do obiadku na pole.
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj dziergam sobie swoje hobbystyczne rzeczy, mieszkanie zarosło brudem i kurzem i szczerze jak na to patrzę to wiem, że powinnam to ogarnąć ale nie wiem czemu jakoś mi się nie chce.
Zastanawiam się coraz poważniej jak to będzie kiedy urodzi się mała, przecież przy Niej nie będzie mógł mi się załączać taki leń...ech... |
|
|
|
#3955 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiące! ![]() Cytat:
![]() oo ja to bardzo chętnie o tym kąciku i potrzebnych rzeczach bym chciała ![]() Cytat:
![]() zleci zobaczysz ![]() Cytat:
![]() no i synek już sporaśny ![]() dziękuję ![]() Cytat:
proszę, tu jest akurat notka na blogu u Sroki: http://www.srokao.pl/2012/02/analiza...emolienty.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() wrzucam Wam tą rozpiskę co w którym tygodniu, jakie badania itd ![]() aa i przypomniałam sobie jeszcze że położna mówiła że: - u maluszka gorączka zaczyna się dopiero od 38 stopni ![]() - i jeszcze o tym że w pierwszych dniach dzieci do 4 kg gubią 10% masy urodzeniowej, a powyżej 4 kg 20% i to jest normalne, jeżeli gubi więcej to wtedy trzeba się tym zainteresować ![]() - o żółtaczce mówiła, że też trzeba obserwować i jeżeli dziecko będzie bardzo żółte to wtedy należy udac się do lekarza - i mówiła o tym, że maksymalnie dziecko trzeba karmić co 3- 4 godziny i nawet w nocy, jeżeli się nie obudzi po 4 godzinach to żeby też mimo tego karmić nawet KONIECZNIE trzeba budzić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#3956 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cio do reczniczkow, to mam z babyono, faktycznie jest szorstki, ale chlonny, nie wiem jak to bedzie w praktyce, kazde dziecko inne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie,że wkleiliście rozpiskę o tych urlopach dla tatusiów, bo my z Tż uzgodniliśmy,że jak mały się urodzi to weźmie sobie tydzień-dwa wolnego żeby mi pomóc i wgl,spędzić czas razem
![]() A ten urlop ojcowski jest 100 % płatny?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3959 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3960 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Jakoś nie wierzę,ze za 3 miesiace pojawi się w domu MaluszekCytat:
Wczoraj Lili, na nasze pytanie jak będzie miał na imie jej braciszek odpowiedziała BRATEK! Cytat:
Cytat:
Ja mam czasem takie jazdy,teraz niestety coraz rzadziej,ale jeszcze syndrom wicia gniazda mi sie właczy jak pójdę na l4![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mialam i takie i takie momenty.Zwłaszcza poczatekbyl cięzki,miałam sajgon w chałpie,a później to już się zorganziowałam i istniał rytm dnia ![]() A my jutro na wesele dwudniowe A potem nad morze
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

od początku ciąży tyle przytyłam, czyli przez 6 miesięcy, a teraz przez miesiąc tyle samo czyli jestem już na plusie 6 kg... poszłam w końcu do lekarza, powiedziała że wyniki mam ładne, szyjka zamknięta, dowcipnie wszytsko w porządku, ubłagałam ją o USG, bo TŻ był ze mną, zrobiła niechętnie ale w końcu TŻ widział... uwaga, uwaga CÓRKĘ 

za ważne sprawy . 
a tak serio to nie podoba mi się jego podejscie(nie wykryl serduszka w 12tc - "tak się zdarza, za dużo tkanki tłuszczowej", nie chce dac l4, płatne usg chociaż chodzę na kasę chorych, ciągle pieprzy mi o wadze, a przytyąłm dopiero 3kg

kl aski:

.