Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 08:51   #1501
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Super
Moja Sis na swój ślub kościelny też chciała jakąś krótką i normalną kieckę (po ślubie organizuje tylko przyjęcie na 35 osób) i miała spore problemy ze znalezieniem sensownej sukienki Kupiła długą, ale bardzo prostą

Właśnie, sprzątając w swoim tempie nic się chyba nie stanie, jak polatam z mopem po podłodze
Właśnie na takie śluby chyba najgorzej wybrać kieckę

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry

Zastanawiam się ostatnio, czy jeśli powiem swoim pracodawcom o ciąży we wrześniu, to czy przypadkiem ciąża nie będzie już zbyt oczywista, tzn. widoczna. Bo będzie się już przecież powoli kończył I trymestr. Ale z drugiej strony u jednego z pracodawców nie mogę powiedzieć wcześniej, bo boję się, że mi umowy nie podpiszą. Ech jakie to okropne. Ale co tam - raz kozie śmierć
To zależy od ciężarnej czy widać, czy nie i od ubioru A do kiedy masz umowę?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:59   #1502
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziękuję za pamięć Nie chciałam Wam tu zasmucać wątku no ale niestety jestem już po zabiegu, przyjemnie nie było ale jakoś przeżyłam. Życzę Wam szczęśliwego rozwiązania
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez komciak Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przebrnęłam przez kilkanaście stron, ale robi się późno i wszystkich nie dałam radę nadrobię jutro cichaczem w pracy, ale już koniecznie chciałam do Was napisać z pytaniem - czy mogę do Was dołączyć? 30.07 zobaczyłam upragnione 2 kreski ostatni @ miałam 29.06, więc wg. wyliczeń termin to 05.04.2014! Jutro idę do lekarza, co prawda nie w moje upatrzone miejsce, bo tam pierwszy wolny termin mieli dla mnie dopiero 30.08... A ja już muszę wiedzieć, że wszystko jest ok i porobić badania!
Jak na razie robię się co chwilę głodna, boli mnie podbrzusze mniej więcej jak na okres, no i mam strasznie wrażliwe piersi. Dodatkowo zaokrąglił mi się brzuch, co w połączeniu z tym, że zawsze był dość wystający daje całkiem widoczny brzuszek chociaż myślę, że dużo tu robi psychika i to, że chcę go widzieć, przecież jestem dopiero w 5tc, to zdecydowanie za szybko, nie?
Mój TŻ chodzi dumny jak paw i rozpowiada znajomym na prawo i lewo... Jestem trochę zła na niego za to, ale z drugiej strony, jak widzę tę dumną minę i szczęście w oczach, to cały gniew gdzieś ucieka

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę wszystkiego dobrego, dla Was i małych lokatorów
witaj Jeśli chcesz sprawdzić toxo to śmiało zrób to prywatnie, to badanie chyba nie jest refundowane

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cały czas sie musze martwić, bo jak sie okaże że nowa daje radę lepiej niż ja to nie będę miała pewnie, po co wracać.
Aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby po roku trzaskała ubezpieczenia jak ja
Na pewno Cię nie pobije a nawet jeśli okaże się dobra to może szefostwo i ją zostawi-w końcu dodatkowy pracownik może przynieść dodatkowe zyski

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Lece do gina, trzymajcie kciuki żeby wkońcu mój kropek ujawnił swą płeć

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jutro się hajtam Nie czuję tego w ogóle Totalny nostres. Przymierzyłam sukienkę i troszkę w cyckach obcisła, ale jeszcze da się dychać Jak kupowałam kieckę, to stwierdziłam, że nawet jak się uda i zajdę w ciążę, to na pewno nie przytyję jeszcze, ale nie sądziłam, że mi balony o dwa rozmiary wskoczą No i kiecke mam przed kolana i świetnie będą wyglądać moje nogi z bąblami po komarach jak ozdobne rajtuzy
No i super, że się nie stresujesz Ja też nie miałam stresu, jedynie noc przed nie mogłam spać bo musiałam wszystko przeanalizować: co, gdzie, o której, o czym nie zapomnieć aż wzięłam notes i zaczęłam pisać co by nie wyleciało z głowy

Cytat:
Sukni nie będzie tylko lekka sukienka
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/su...5p1295772.html
dokładnie taka. Zawsze chciałam cichy i skromny ślub, bez wielkiego halo i stresu. Ja ogółem nie chodzę w ogóle w sukienkach. Ostatni raz miałam na sobie sukienkę na studniówce 6 lat temu więc i tak będzie mi troszkę nieswojo najbardziej szkoda mi tżta w taką pogodę w tym gangolu... ale na szczęście w kościele jest chłodno
Dacie radę, Tż tez Kiedy my ślubowaliśmy było ponad 30 stopni, bardzo gorąco, a sala nie miała klimatyzacji. Goście gorzej to znieśli-wiadomo wódka weselna rozgrzewa A mój Tż wytrzymał w garniturze całe wesele
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:59   #1503
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziękuję za pamięć Nie chciałam Wam tu zasmucać wątku no ale niestety jestem już po zabiegu, przyjemnie nie było ale jakoś przeżyłam. Życzę Wam szczęśliwego rozwiązania
Strasznie mi przykro Trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cały czas sie musze martwić, bo jak sie okaże że nowa daje radę lepiej niż ja to nie będę miała pewnie, po co wracać.
Mam to samo...
Ale wiesz, tak sobie mysle ze martwieniem sie i tak niczego nie zmienimy... Ja zeby miec jako takie szanse to musialabym pracowac do samego porodu i wrocic po tym okresie 100% platnym. A ja chyba wilalabym rok zostac z dzieckiem...

Cytat:
ściskam Cię mocno i życzę dużo siły

Byłam u lekarza, a ten mi tylko powiedział, że za wcześnie żeby w ogóle mówić o ciąży bo jeszcze nic nie potwierdzone, mam przyjść najwcześniej za tydzień! Zdenerwowałam się, bo głównie chodziło mi o skierowanie na badania, nie mam żadnych porobionych... Zresztą mamy kota więc trochę się martwię i chciałabym mieć już chociaż na toksoplazmozę zrobione!
Strasznie nie lubię tego lekarza, ale jest blisko i nigdy nie ma do niego kolejek (cóż, wiadomo dlaczego :/) i chciałam na prędko tak do niego... Ale wiec nie pójdę, bo był bardzo niemiły, poczekam na 30.08, mam już umówioną wizytę w miejscu gdzie chcę prowadzić ciążę . O ile jest co prowadzić ...

Eh postaram się o tym nie myśleć i jakoś może dotrwam Dziewczyny, czy Wy też tak źle śpicie? Budzę się co chwilkę a ok 4-5 to już budzę się i spowrotem nie zasypiam, a potem chodzę taka śnięta cały dzień i ziewam! Piłam do 5 kaw dziennie, teraz 2 to absolutne maksimum, no i oczywiście z mlekiem, a nie czarne jak wcześniej. Trudno jednak zacząć dzień o 5 rano bez kawy
Z lekarzami to niestety tak jest - trudno znalezc milego i kompetentnego jednoczesnie.
Co do spania to ja tylko na poczatku tak mialam teraz jest w miare ok.

Cytat:
Dziś piątek, ale szybko zleciał mi ten tydzien!!!
Szybko zlecial - zwlaszcza na wolnym. Od poniedzialku znowu do pracy

Cytat:

Cytat:
Ja też nie dostałam skierowania na badania przy pierwszej wizycie, więc spokojnie. Tej toxo też bym się nie bała, bo podobno trzeba w kupach grzebać, a później niemytymi rękoma jeść żeby się zarazić, czy coś takiego trochę obrzydliwe, ale gdzieś to czytałam
Ja kawę od razu przestałam pić, bo straciłam smaka, herbata to samo i nawet nie tęsknie jakoś daję radę

Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i pani mi podliczyła 70 zł
Mam : hematokryt, hemoglobina, krw. czerwone, krw. białe, glukoza, kreatynina, mocz, usr, hbs. Jak widać co kraj to obyczaj

Jutro się hajtam Nie czuję tego w ogóle Totalny nostres. Przymierzyłam sukienkę i troszkę w cyckach obcisła, ale jeszcze da się dychać Jak kupowałam kieckę, to stwierdziłam, że nawet jak się uda i zajdę w ciążę, to na pewno nie przytyję jeszcze, ale nie sądziłam, że mi balony o dwa rozmiary wskoczą No i kiecke mam przed kolana i świetnie będą wyglądać moje nogi z bąblami po komarach jak ozdobne rajtuzy
Mam w domu kota i do ciazy tylko ja sprzatalam w kuwecie i toksoplazmozy nie mam takze nie ma co sie martwic

Super - gratuluje slubu!
Stres sie dopiero przed kosciolem zacznie, ja tak mialam

Cytat:

Zastanawiam się ostatnio, czy jeśli powiem swoim pracodawcom o ciąży we wrześniu, to czy przypadkiem ciąża nie będzie już zbyt oczywista, tzn. widoczna. Bo będzie się już przecież powoli kończył I trymestr. Ale z drugiej strony u jednego z pracodawców nie mogę powiedzieć wcześniej, bo boję się, że mi umowy nie podpiszą. Ech jakie to okropne. Ale co tam - raz kozie śmierć
Ja tez bede trzymala tajemnice do konca sierpnia Luzniejsze ciuchy i bedzie ok
Stary 2013-08-02, 09:09   #1504
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
To ja wpadłam w poczucie winy, że nie odżywiam się tak zdrowo jak planowałam, że w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, że się stresuję w pracy, choć nie powinnam, że zamiast się cieszyć, to odliczam każdy dzień do końca I trymestru

Czy matki zawsze się tak wszystkim martwią?
Wchodzimy w rolę
Ja też boję się cieszyć. Chociaż cieszę się bardzo to nad tym góruje strach i niepewność

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
hehe też się wybieramy na wesele, 17go mąż będzie świadkiem
tak wiec potwierdzam wysyp ślubów sierpniowych

i tuż przed mam przyjść na wizytę do gina, żeby sprawdzić, czy ta czarna fasolka na ekranie monitora, którą zobaczyłam dzisiaj rano, rozwija się

myślicie, że będę już mogła zabrać męża? zapomniałam zapytać gina
To tylko ja nie idę na żadne wesele
Chyba muszę zorganizować swoje
Jakoś z Tż nie możemy się za to zabrać

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nieśmiało do Was zaglądam ponieważ boję się uwierzyć że to nie sen..
O.M 22 czerwiec czyli dziś 41 dc- wczoraj na Usg piękny pęcherzyk ciążowy - 7 mm
Wszystko pięknie - tylko w grudniu 2012 moja fasolka w 5 tym tygodniu zatrzymała się i nie rozwineło się serduszko ;/ Nie będę tego opisywała aczkolwiek przeżyłam straszny szok..
Wszystkie badania miałam porobione, wszystkie wyniki idealne..
Alkoholu nie pije, papierosów nie palę ..
Super
Na pierwszej wizycie miałam dokładnie tak jak ty, pęcherzyk 7 mm a jutro zaczynam już 10 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie i najgorsze za mną

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój TZ stwierdził że chyba wolałby nie widzieć jak mi inny facet grzebie TAM więc chyba mu oszczędzę takich widoków.

Cytat:

Nawet mi nie mówcie o porządkach Czeka mnie tyle sprzątania podczas ciąży... Nie wiem czy zdążę, szczególnie jeśli będę za wszystko zabierała się z takim tempem i zapałem jak teraz
Cały czas mam nadzieję, że od 12 tyg. już będzie lepiej i będę mogła normalnie funkcjonować, bo narazie wszystko idzie mi w zwolnionym tempie...
Sprzątania to ja mam pełno. Mam remont W dodatku mój Tż od poniedziałku jedzie w delegację i będzie robił tylko w weekendy. Tym sposobem zajmie nam to miesiąc

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Na razie dobrze sie czuje, wiec musze wszystko w miare ogarnac, bo nie wiem jak dlugo ten stan potrwa. Chce zdarzyc przede wszystkim z najwazniejszymi rzeczami, czyli przeglad szaf, wyrzucenie zbednych rzeczy, zrobienie miejsca na rzeczy nowego lokatora. Niby robie to w miare regularnie, a jednak ciagle cos sie zbiera. Jak ja nie znosze miec niepotrzebnych rzeczy w domu!
Musze tez oszacowac, co musze kupic. Foteliki, lozeczko, lezaczek, hustawke, spacerowki mam, ale np wozek gleboki musze kupic, bo poprzedni nam sie zepsul. Aczkolwiek nie wiem jak dlugo nowa dzidzia bedzie w nim jezdzic (6 miesiecy na pewno), bo Antos nie znosil. Przestal krzyczec na spacerach dopiero wtedy, gdy jezdzil w spacerowce.
Wow! Ty już myślisz o wyprawce? Ja chcę to kupić 2 tygodnie przed terminem, żeby nie zapeszać Po za tym i tak nie mamy miejsca na łóżeczko więc im później tym lepiej

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej, ja dalej leżę, kilka dni temu znowu miałam plamienei ale takie minimalne,taki brazowy śluz,w zasadzie tylko na papierze,i nie jechałam nigdzie bo nic więcej sie nie działo. być moze przez to ze w niedziele i poniedziałek trochę pochodziłam wiec się przestraszyłam i leże plackiem. mam nadzieje zę spokojnie poczekam na usg do wtorku.
a mam pytanie, czy moge powidzieć ginowi ze chce usg przez brzuch a nie dowcipne? chciałabym zeby tż był przy tym, a po drugie skoro zabroniono mi seksu to wolałabym zeby nic mi tam nie wkładał,żeby znowu nie plamić. wiem ze usg przez brzuch nie jest tak dokładne ale wiem ze koleżanki od początku takie miały i tez było wszystko widać.
od wczoraj mam znowu mdłości, i ciesze sie bo dzidzia rosnie.

Powiedzieć mu możesz najwyżej zrobi po swojemu

Muszę zapytać swojego gina czy mogę zabrać Tż - ta
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:11   #1505
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

Zależy do kiedy masz umowę, tak naprawdę to Twoja decyzja, ale im wczesniej złożysz zaświadczenie o ciąży, tym wcześniej będą przysługiwały Ci szczególne prawa, np. prawo do wyjścia z pracy na badania.

Moja umowa kończy się 31 sierpnia (będę już miała skończone 3 miesiące ciąży) i gdybym była bardziej cwana, to poczekałabym na podpisanie nowej umowy - pewnie znowu na rok. Ale.... mam wrażenie, że po mnie widać, że coś jest na rzeczy No i chciałabym być traktowana już ulgowo (no co!), bo nie jestem jakąś tam celebrytką, która pracuje do dnia porodu a trzy tygodnie po nim wraca do pracy :P

Ja za toxo nic nie płaciłam Dziwny ten mój szpital

Mojej siostrze wyszła dodatnia toxo jakoś tak w 5 miesiącu (?) i była przerażona... Okazało się, że wynik oznacza, że złapała toxo jeszcze przed ciążą - synek urodził się zdrowy

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:27   #1506
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u lekarza, a ten mi tylko powiedział, że za wcześnie żeby w ogóle mówić o ciąży bo jeszcze nic nie potwierdzone, mam przyjść najwcześniej za tydzień!
No co za palant
Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Miałam taki głupi sen... Śniła mi się krew na wkładce Nie żebym jakoś szczególnie o tym myślała przed snem, a taki koszmar mnie obudził w środku nocy
mnie też na początku się takie głupoty śniły dzisiaj to już w ogóle koszmar miałam że kumpela nie żyje
Cytat:
mocne

Cytat:

Czadowo Wszystkiego dobrego życzę

Cytat:

Jak nie masz jakichś widocznych objawów np. nie rzygasz co 5 minut to myślę że da się ukryć
Stary 2013-08-02, 09:32   #1507
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Tej toxo też bym się nie bała, bo podobno trzeba w kupach grzebać, a później niemytymi rękoma jeść żeby się zarazić, czy coś takiego
Potwierdzam. Aby zarazić się pierwotniakiem toksoplazmozy trzeba go zjeść nikt raczej kocich kup nie zajada do zakażenia najczęściej dochodzi przez spożywanie źle umytych owoców i warzyw albo surowego mięsa

Ja wczoraj miałam delikatne plamienie zmartwiłam się, bo w zeszłym roku miałam taką samą sytuację. Zaczęłam plamić, okazało się że to krwiak, później się wchłonął i wszystko wyglądało ok, a 2 tygodnie później zarodek obumarł czemu urodzenie dziecka to czasem taka trudna sprawa?

Katekate, ściskam Cię mocno
Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze w zeszłym roku po usunięciu ciąży obumarłej przysługiwał kobiecie płatny urlop macierzyński 8 tygodni. Jeśli tylko szpital wysłał do usc akt urodzenia dziecka z adnotacją, że urodziło się martwe.

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 09:57   #1508
Gianna M
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Katekate bedzie dobrze...nastepnym razem wszystko ulozy sie juz jak nalezy

Cobra ale sie usmialam,zgubic to rozumiem ale w ogole nie wziac
Co ta ciaza z nami robi

Kamciak toxo sie nie martw moja dr powiedziala ze latwiej zarazic sie teraz przez nieumyte owoce czy warzywa niz zwierzeta.Nie sprzataj kuwety po prostu i na pewno nic sie nie stanie.A dziewczyny mowia prawde jesli wizyty masz prywatnie to i za badania trzeba bedzie zaplacic niestety...A do tego konowala wiecej nie idz co za palant

Paula to ktory to tc ze juz plec bedziesz znac???

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Rossa daj znac czy wszytsko ok?

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:03   #1509
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość

JA też mam taką nadzieję !
A co u Ciebie ? w którym tc jestes? Pozdrawiam[COLOR="Silver"]
Ja jestem w 9 tygodniu (dokładnie 9t0d) Z tym limitem nieszczęść to też mam nadzieję że wyczerpałam, ale cały czas coś złego mi się przytrafia Jakiś czas temu byłam u dwóch różnych gin w odstępie 4 dni, wystraszyłam się bo obydwaj podali takie same wymiary dzidziusia, bałam się że nie rośnie...poszłam więc za kolejny tydzień na wizytę do jeszcze innej pani gin (do której chodziłam w pierwszej ciąży i po #) i okazało się ze bąbelek super urósł,ma już 21 mm ale... kurde dostałam opryszczkę na ustach byo to dokładnie w tym dniu co miałam wizytę więc od razu skonsultowałam to, pani doktor powiedziała że to może być groźne dla dziecka, biorę małą dawkę heviranu, choć czytałam na necie ze nawrotowe opryszczki na ustach nie są groźne. Sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić... a najgorsze jest to że opryszczka prawdopodobnie wyszła od steresówmartwiłam się niepotrzebnie tymi wymiarami i narobiłam sobie tylko kłopotów Także dziewczyny nie stresujcie się, pamiętajcie że wasze nerwy mogą tylko zaszkodzić maleństwu.
komciak toxo tak czy inaczej robi się na własny koszt, więc zrób sobie od razu, będziesz spokojniejsza, jak pójdziesz na wizyte 30 to już jedno badanie będziesz miała z głowy. Zrób sobie Przeciwciała IgG oraz IgM, będziesz wiedziała czy już chorowałaś wcześniej i czy jesteś uodporniona.
justine_87 nie przejmuj się snami, to normalne że przeżywamy wszystko co dzieję się tu na forum, a do tego osobiste obawy każdej z nas i głupi sen gotowy. Nie stresuj się, bo tylko zaszkodzisz maluszkowi! a jeżeli chodzi o sny, to ja miałam dziś całkiem fajny, śniło mi się że zrobili mi usg i były bliźniaki- chłopczyk i dziewczynkamąż był przeszczśliwy
Cytat:
obstawiam dziewczynkę daj znać
Cytat:
e. Tej toxo też bym się nie bała, bo podobno trzeba w kupach grzebać, a później niemytymi rękoma jeść żeby się zarazić, czy coś takiego trochę obrzydliwe, ale gdzieś to czytałam
:
oj kochana tu się z tobą nie zgodzę nie cierpię kotów (z całym szacunkiem dla wszystkich miłośników), omijam je szerokim łukiem, nigdy w domu ani u nas na podwórku (a mieszkałam w domku jednorodzinnym) nie było kota i ogólnie zawsze z dala od kotów ja i wszyscy domownicy a na toxo chorowałam, jak się okazało po zrobieniu przeciwciał . Nie mam pojęcia gdzie i kiedy to cholerstwo złapałam, w każdym razie mam już przechorowane. Myślałam że jak się już raz to świństwo miało to więcej cię nie zaatakuje, ale mój gin kazał ponownie przeciwciała IgM zrobićwiecie jak to jestz tą toxo?
Cytat:

Mojej siostrze wyszła dodatnia toxo jakoś tak w 5 miesiącu (?) i była przerażona... Okazało się, że wynik oznacza, że złapała toxo jeszcze przed ciążą - synek urodził się zdrowy
toxo, cytomegalia, różyczka to przeciwciała IgG(oznaczają czy masz przeciwciała co równa się przechorowaniu bądź odporności nabytej wskutek szczepienia) oraz IgM (sprawdzają czy aktualnie nie przechodzisz któregoś z ww). Trzeba o tym wiedzieć żeby niepotrzebnie nie panikować
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:26   #1510
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej Mamuśki!
Okazuje się, że to L4 w moim przypadku było strzałem w 10 bo od trzech dni czuję się fatalnie:/ jedzenie stoi mi w gardle, jestem taka słaba, że większość dnia leże i kręci mi się w głowie
Za 10 dni mam Usg, pewnie będę się denerwować bo na ostatnim była tylko mała kropeczka a teraz powinno być sporo widać. Niestety historie niektórych dziewczyn nie nastrajają pozytywnie i człowiek boi się, że też go to spotka...
Pozdrawiam z łożka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:41   #1511
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
toxo, cytomegalia, różyczka to przeciwciała IgG(oznaczają czy masz przeciwciała co równa się przechorowaniu bądź odporności nabytej wskutek szczepienia) oraz IgM (sprawdzają czy aktualnie nie przechodzisz któregoś z ww). Trzeba o tym wiedzieć żeby niepotrzebnie nie panikować
Ja oba wskazniki mam ujemne - to dobrze czy nie? Bo do gina dopiero za 3tyg ide.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 10:51   #1512
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej jestem nowa w tym wątku ja dowiedziałam się w środę, że jestem w ciąży. w piątek byłam u tępego lekarza.... ale nie ważne. zmieniłam go na innego aczkolwiek prywatnie, gość sympatyczny. z tym że martwie się o ciążę... miałam wczoraj robione B HCG wynik 4253 mlU/ml (za bardzo nie wiem jak go odczytać), na USG miałam pęcherzyk 10mm z tym, że bez żółtka :/ jak nawet lekarz twierdzi powinnam być w conajmniej 7 tc a ciąża stoi w miejscu (pewnie ze względu na późniejsze zapłodnienie czy coś) co wy o tym sądzicie? bo nie wiem co myślęć
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:52   #1513
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja oba wskazniki mam ujemne - to dobrze czy nie? Bo do gina dopiero za 3tyg ide.
To znaczy, że nie masz odporności i jeśli zarazisz się w ciąży to może być niebezpieczne dla dziecka. Tylko bez paniki trzeba mieć dużego pecha, żeby zachorować akurat w ciąży

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2013-08-02, 10:55   #1514
komciak
Raczkowanie

GG do komciak

trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję
chyba w takim razie przejdę się prywatnie na toxo i zrobię też betę dla spokoju ducha .
A teraz ledwo żyję... ciśnienie tak spadło, że mam ochotę walić głową w biurko albo mur wypiłam kawkę i trochę pomogła, przynajmniej głowa przestała boleć. Tylko teraz wytrzymać w pracy do 19! Rzecz wydaje się nie do zrobienia! No i spódnica, którą założyłam trochę mnie ciśnie w brzuszek
komciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:58   #1515
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:

oj kochana tu się z tobą nie zgodzę nie cierpię kotów (z całym szacunkiem dla wszystkich miłośników), omijam je szerokim łukiem, nigdy w domu ani u nas na podwórku (a mieszkałam w domku jednorodzinnym) nie było kota i ogólnie zawsze z dala od kotów ja i wszyscy domownicy a na toxo chorowałam, jak się okazało po zrobieniu przeciwciał .
Twoje doświadczenia tylko potwierdzają słowa Eli, że od kotów bardzo trudno zarazić się tą chorobą. Jak już pisałam wcześniej do zakażenia najczęściej dochodzi przez zjedzenie źle umytych warzyw i owoców albo niedogotowanego mięsa

Co do opryszczki to tylko pierwsze zachorowanie może być niebezpieczne dla płodu. Jednak z tego co mówił mój gin nie powinno używać się heviranu.

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 11:06   #1516
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie na takie śluby chyba najgorzej wybrać kieckę

To zależy od ciężarnej czy widać, czy nie i od ubioru A do kiedy masz umowę?
No właśnie tak myślę, że ubiorem się trochę będę maskować, choć może to być trudne, bo ja drobna jestem, więc jak brzuszek się pojawi to nie wiem, gdzie ja go schowam

Umowę mam do końca sierpnia. No i mam zapowiedzianą następną już od dawna na 100%. Ale czy pracodawca nie zmieniłby zdania po dowiedzeniu się o ciąży, tego nie jestem już na 100% pewna.... Głupie te nasze realia. Bo najchętniej chciałabym być w porządku i powiedzieć przed podpisaniem kolejnej umowy. Ale niestety nie mogę tak ryzykować, bo pieniążki będą baaaardzo potrzebne.
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:12   #1517
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Tylko teraz wytrzymać w pracy do 19! Rzecz wydaje się nie do zrobienia! No i spódnica, którą założyłam trochę mnie ciśnie w brzuszek
Ojaaa... do 19:00
Jak wczoraj powiedziałam koleżance (jest w 5mc), że już mnie cisną spodnie, to nie wierzyła... Sama dowiedziała się o ciąży dopiero na początku 4miesiąca i nie miała żadnych objawów (oprócz braku okresu). Ciąża ciąży, a kobieta kobiecie nierówna.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki!
Okazuje się, że to L4 w moim przypadku było strzałem w 10 bo od trzech dni czuję się fatalnie:/ jedzenie stoi mi w gardle, jestem taka słaba, że większość dnia leże i kręci mi się w głowie
Za 10 dni mam Usg, pewnie będę się denerwować bo na ostatnim była tylko mała kropeczka a teraz powinno być sporo widać. Niestety historie niektórych dziewczyn nie nastrajają pozytywnie i człowiek boi się, że też go to spotka...
Pozdrawiam z łożka
Za dużo się zamartwiamy Odpoczywaj i dbaj o siebie, o Was

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-02, 11:18   #1518
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wow! Ty już myślisz o wyprawce? Ja chcę to kupić 2 tygodnie przed terminem, żeby nie zapeszać Po za tym i tak nie mamy miejsca na łóżeczko więc im później tym lepiej

Dwa tygodnie przed terminem to chyba trochę ryzykowne Moi znajomi chcieli się wprowadzić do nowego domu właśnie jakoś dwa tygodnie przed terminem i odwlekali tą przeprowadzkę, a maluszek zrobił im niespodziankę i przyszedł na świat zanim się przeprowadzili Więc tak sobie myślę, że chyba lepiej szykować wyprawkę chociaż miesiąc wcześniej albo nawet i dwa

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Zależy do kiedy masz umowę, tak naprawdę to Twoja decyzja, ale im wczesniej złożysz zaświadczenie o ciąży, tym wcześniej będą przysługiwały Ci szczególne prawa, np. prawo do wyjścia z pracy na badania.

Moja umowa kończy się 31 sierpnia (będę już miała skończone 3 miesiące ciąży) i gdybym była bardziej cwana, to poczekałabym na podpisanie nowej umowy - pewnie znowu na rok. Ale.... mam wrażenie, że po mnie widać, że coś jest na rzeczy No i chciałabym być traktowana już ulgowo (no co!), bo nie jestem jakąś tam celebrytką, która pracuje do dnia porodu a trzy tygodnie po nim wraca do pracy :P

Ja za toxo nic nie płaciłam Dziwny ten mój szpital
Tylko mam ten komfort, że przez wakacje nie pracuję i dopiero od września wracam, jedynie pod koniec sierpnia jakaś rada pedagogiczna Więc może się jakoś przemknę te pare dni I słusznie piszesz o ulgowym traktowaniu. Uważam, że chociaż ciąża to nie choroba, to lekko przecież nie jest i odrobina ulg jest jak najbardziej wskazana

Ja też nie płaciłam nic za badanie na toxo. Ani na HIV. Zdziwiłam się jak niektóre dziewczyny pisały, że za te badania płaciły, chociaż miały skierowanie. Dziwne, że to takie niejednolite, zależne od przychodni/szpitala/laboratorium.
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:19   #1519
teQiba
Moderator

Cytat:
No właśnie tak myślę, że ubiorem się trochę będę maskować, choć może to być trudne, bo ja drobna jestem, więc jak brzuszek się pojawi to nie wiem, gdzie ja go schowam

Umowę mam do końca sierpnia. No i mam zapowiedzianą następną już od dawna na 100%. Ale czy pracodawca nie zmieniłby zdania po dowiedzeniu się o ciąży, tego nie jestem już na 100% pewna.... Głupie te nasze realia. Bo najchętniej chciałabym być w porządku i powiedzieć przed podpisaniem kolejnej umowy. Ale niestety nie mogę tak ryzykować, bo pieniążki będą baaaardzo potrzebne.
To moze faktycznie nie ryzykuj i maskuj sie jak mozesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 12:06   #1520
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Tylko mam ten komfort, że przez wakacje nie pracuję i dopiero od września wracam, jedynie pod koniec sierpnia jakaś rada pedagogiczna Więc może się jakoś przemknę te pare dni I słusznie piszesz o ulgowym traktowaniu. Uważam, że chociaż ciąża to nie choroba, to lekko przecież nie jest i odrobina ulg jest jak najbardziej wskazana

Ja też nie płaciłam nic za badanie na toxo. Ani na HIV. Zdziwiłam się jak niektóre dziewczyny pisały, że za te badania płaciły, chociaż miały skierowanie. Dziwne, że to takie niejednolite, zależne od przychodni/szpitala/laboratorium.
Też pracuję w szkole, ale w administracji
I niestety pracuję podczas weekendów Teraz nie widzę się w pracy 7 dni w tygodniu (co 2 tygodnie)
Coraz więcej myślę o tym, co to będzie jak powiem szefowi i szefowej o ciąży... On jest ok, ale ona...
Czy już zapowiedzieć, termin, kiedy przejdę na L4?
No zżera mnie stres...

W poniedziałek wezmę od swojego gina zaświadczenie o ciąży.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-02, 12:31   #1521
23Paula23
BAN stały

Cytat:
trzymam kciuki! a w którym jesteś tc?
Cytat:

O kurczę, to już ten czas ujawniania płci?!
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Paula to ktory to tc ze juz plec bedziesz znac???

No ja troszkę bardziej zaawansowana jestem ale wepchałam się tu do Was bo podoba mi się Wasza atmosfera U mnie już 19tc

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Ja jestem w 9 tygodniu (dokładnie 9t0d) Z tym limitem nieszczęść to też mam nadzieję że wyczerpałam, ale cały czas coś złego mi się przytrafia Jakiś czas temu byłam u dwóch różnych gin w odstępie 4 dni, wystraszyłam się bo obydwaj podali takie same wymiary dzidziusia, bałam się że nie rośnie...poszłam więc za kolejny tydzień na wizytę do jeszcze innej pani gin (do której chodziłam w pierwszej ciąży i po #) i okazało się ze bąbelek super urósł,ma już 21 mm ale... kurde dostałam opryszczkę na ustach byo to dokładnie w tym dniu co miałam wizytę więc od razu skonsultowałam to, pani doktor powiedziała że to może być groźne dla dziecka, biorę małą dawkę heviranu, choć czytałam na necie ze nawrotowe opryszczki na ustach nie są groźne. Sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić... a najgorsze jest to że opryszczka prawdopodobnie wyszła od steresówmartwiłam się niepotrzebnie tymi wymiarami i narobiłam sobie tylko kłopotów Także dziewczyny nie stresujcie się, pamiętajcie że wasze nerwy mogą tylko zaszkodzić maleństwu.

obstawiam dziewczynkę daj znać
Kochana nie stresuj się, opryszczka nie jest wcale nie jest taka groźna zresztą wiesz jak jest teraz to prawie wszystko nie jest wskazane dla nas i nie można świrować

a ja już po wizycie i standardowo mam pecha nie dość że nie poznałam płci uparty lekarz stwierdził że powie mi za miesiąc bo nie chce mnie wprowadzać w błąd bo sam nie jest do końca pewny... To na dodatek znowu mam brać duphaston raz dziennie, no-spe forte 2 razy dziennie bo mam znowu problemy z za twardą macicą i jeszcze przepisał mi pimafucin bo niby że śluzu w pochwie za dużo ale ja mam tak całą ciąże i co najlepsze wcześniej go to nie niepokoiło a nie chce się niepotrzebnie faszerować tą chemią i zastanawiam się czy to wziąć czy odpuścić...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 12:35   #1522
komciak
Raczkowanie

GG do komciak

Cytat:
Ojaaa... do 19:00
Jak wczoraj powiedziałam koleżance (jest w 5mc), że już mnie cisną spodnie, to nie wierzyła... Sama dowiedziała się o ciąży dopiero na początku 4miesiąca i nie miała żadnych objawów (oprócz braku okresu). Ciąża ciąży, a kobieta kobiecie nierówna.

Za dużo się zamartwiamy Odpoczywaj i dbaj o siebie, o Was
Ja wczoraj z mamą rozmawiałam i pytałam czy to możliwe, że już troszeczkę się zaokrągliłam, to powiedziała że w ciąży ze mną już w 1 miesiącu spodni nie mogła dopiąć wszystko zależy od kobiety
Stary 2013-08-02, 13:12   #1523
ag9
Zadomowienie

Cytat:

oj kochana tu się z tobą nie zgodzę nie cierpię kotów (z całym szacunkiem dla wszystkich miłośników), omijam je szerokim łukiem, nigdy w domu ani u nas na podwórku (a mieszkałam w domku jednorodzinnym) nie było kota i ogólnie zawsze z dala od kotów ja i wszyscy domownicy a na toxo chorowałam, jak się okazało po zrobieniu przeciwciał . Nie mam pojęcia gdzie i kiedy to cholerstwo złapałam, w każdym razie mam już przechorowane. Myślałam że jak się już raz to świństwo miało to więcej cię nie zaatakuje, ale mój gin kazał ponownie przeciwciała IgM zrobićwiecie jak to jestz tą toxo?

Tu akurat nie masz racji. I potwierdzasz tylko opinię Eli87.
Skoro nie masz kotów, nigdy nie miałaś z nimi kontaktu a mimo wszystko przeszłaś toxo... To wniosek jest prosty - zaraziłaś się przez owoce, warzywa lub surowe mięso.
Łatwiej jest zarazić się właśnie w tej sposób niż przez posiadanie kota w domu. Bo bakterie toxo występują tylko w kociej kupie.

Ja mam 2 koty i psa, do tego mam kontakt z różnymi bezdomnymi psami i kotami (prowadzę fundację) i toxo nigdy nie przechodziłam. Kuwetę u nas w domu od zawsze sprząta mąż.
Stary 2013-08-02, 13:22   #1524
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Przebrnęłam przez kilkanaście stron, ale robi się późno i wszystkich nie dałam radę nadrobię jutro cichaczem w pracy, ale już koniecznie chciałam do Was napisać z pytaniem - czy mogę do Was dołączyć? 30.07 zobaczyłam upragnione 2 kreski ostatni @ miałam 29.06, więc wg. wyliczeń termin to 05.04.2014!
Cytat:
Byłam u lekarza, a ten mi tylko powiedział, że za wcześnie żeby w ogóle mówić o ciąży bo jeszcze nic nie potwierdzone, mam przyjść najwcześniej za tydzień! Zdenerwowałam się, bo głównie chodziło mi o skierowanie na badania, nie mam żadnych porobionych... Zresztą mamy kota więc trochę się martwię i chciałabym mieć już chociaż na toksoplazmozę zrobione!
Strasznie nie lubię tego lekarza, ale jest blisko i nigdy nie ma do niego kolejek (cóż, wiadomo dlaczego :/) i chciałam na prędko tak do niego... Ale wiec nie pójdę, bo był bardzo niemiły, poczekam na 30.08, mam już umówioną wizytę w miejscu gdzie chcę prowadzić ciążę . O ile jest co prowadzić ...
witaj i gratulacje doczytałam, że masz zrobić betę - to właśnie chciałam Ci radzić - beta pozytywna, to dowód na to, że coś się dzieje

Cytat:
Możesz sobie troszkę zamaskować ślady - zawsze to lepiej później na zdjęciach A sukienka bardzo ładna - też lubię najbardziej takie klasyczne, ponadczasowe
Co do pogody, to ja brałam ślub w maju, i do południa była piękna pogoda, a od 13 zaczęło lać jak z cebra z kolei brat męża żenił się w 28 czerwca i był taki upaaaał, że ja pitole, tylko oni mieli wesele, a nie działała klima... nigdy w życiu się tak nie upociłam

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Eee, mnie się też wydaje, że 2 tygodnie przed to za późno. Poza tym ja na pewno bym tyle nie wytrzymała, przecież to przyjemność kupować rzeczy dla maluszka, a 2 tygodnie przed porodem (jesli wyjdzie o czasie) to pewnie będziemy marzyły tylko o pozbyciu się brzucha

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki!
Trzeba myśleć pozytywnie! Ja USG mam w czwartek

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Ja jestem w 9 tygodniu (dokładnie 9t0d) Z tym limitem nieszczęść to też mam nadzieję że wyczerpałam, ale cały czas coś złego mi się przytrafia Jakiś czas temu byłam u dwóch różnych gin w odstępie 4 dni, wystraszyłam się bo obydwaj podali takie same wymiary dzidziusia, bałam się że nie rośnie...poszłam więc za kolejny tydzień na wizytę do jeszcze innej pani gin (do której chodziłam w pierwszej ciąży i po #) i okazało się ze bąbelek super urósł,ma już 21 mm ale... kurde dostałam opryszczkę na ustach byo to dokładnie w tym dniu co miałam wizytę więc od razu skonsultowałam to, pani doktor powiedziała że to może być groźne dla dziecka, biorę małą dawkę heviranu, choć czytałam na necie ze nawrotowe opryszczki na ustach nie są groźne. Sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić... a najgorsze jest to że opryszczka prawdopodobnie wyszła od steresów
Ja tez słyszałam, że opryszczka na ustach to nic starsznego w ciązy - często się zdarza, bo odporność słabsza i nerwy większe

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
jestem nowa w tym wątku ja dowiedziałam się w środę, że jestem w ciąży. w piątek byłam u tępego lekarza.... ale nie ważne. zmieniłam go na innego aczkolwiek prywatnie, gość sympatyczny. z tym że martwie się o ciążę... miałam wczoraj robione B HCG wynik 4253 mlU/ml (za bardzo nie wiem jak go odczytać), na USG miałam pęcherzyk 10mm z tym, że bez żółtka :/ jak nawet lekarz twierdzi powinnam być w conajmniej 7 tc a ciąża stoi w miejscu (pewnie ze względu na późniejsze zapłodnienie czy coś) co wy o tym sądzicie? bo nie wiem co myślęć
to zapisałaś się na następne USG? Zobaczysz czy jest progres. Moja ciąża jest młodsza o 10 od daty OM, więc nie martw się Byłam na USG niby w 7t4d a ciąża była 6t1d

Cytat:
i jeszcze przepisał mi pimafucin bo niby że śluzu w pochwie za dużo ale ja mam tak całą ciąże i co najlepsze wcześniej go to nie niepokoiło a nie chce się niepotrzebnie faszerować tą chemią i zastanawiam się czy to wziąć czy odpuścić...
Pimafucin tylko dlatego, że śluzu dużo? To dziwne. Możesz sobie zrobić wymaz z pochwy bakteriologiczny i mykologiczny, będziesz miała pewność, że brać trzeba lub nie

Witam dziewczyny Ja dzisiaj znowu byłam u rodziców, bo dostałam znowu kurczaka wiejskiego Już poćwiartkowany, umyty i się mrozi a ja obiad na dzisiaj wczoraj zrobiłam, więc się torchę pobyczę i wezmę za sprzątanie, jutro będzie mniej, bo zawsze w sobotę mam niemoc

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:49   #1525
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Pimafucin tylko dlatego, że śluzu dużo? To dziwne. Możesz sobie zrobić wymaz z pochwy bakteriologiczny i mykologiczny, będziesz miała pewność, że brać trzeba lub nie
No mój lekarz jakoś nie jest skłonny do takich dodatkowych badań jak wymaz... no a rzeczy w tym że ja od początku ciąży mam tyle sluzu i jakos do tej pory nic nie gadał... A czytałam ulotkę i pisze że to jest na grzybice a ja jej raczej nie mam tzn. żadnego swędzenia,pieczenia,bólu nic kompletnie.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:19   #1526
komciak
Raczkowanie

GG do komciak

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
witaj i gratulacje doczytałam, że masz zrobić betę - to właśnie chciałam Ci radzić - beta pozytywna, to dowód na to, że coś się dzieje

Jutro idę do szpitala robić betę teraz zaczynam się denerwować
mam cały dzień taki obolały brzuch i dodatkowo przestały mnie boleć piersi... eh martwi mnie to! Czy my wszystkim musimy się martwić?

spódnicę to już do połowy rozpięłam! ranyy puchnę!

Edytowane przez komciak
Czas edycji: 2013-08-02 o 14:50
Stary 2013-08-02, 14:57   #1527
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też ujemne Ginka powiedziała, że mam myć owoce i uważać na surowe mięso

Cytat:
trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję
chyba w takim razie przejdę się prywatnie na toxo i zrobię też betę dla spokoju ducha .
A teraz ledwo żyję... ciśnienie tak spadło, że mam ochotę walić głową w biurko albo mur wypiłam kawkę i trochę pomogła, przynajmniej głowa przestała boleć. Tylko teraz wytrzymać w pracy do 19! Rzecz wydaje się nie do zrobienia! No i spódnica, którą założyłam trochę mnie ciśnie w brzuszek
U mnie toxo 30zł w prywatnym lab. czyli 60zł płaciłam
Cytat:
a ja już po wizycie i standardowo mam pecha nie dość że nie poznałam płci uparty lekarz stwierdził że powie mi za miesiąc bo nie chce mnie wprowadzać w błąd bo sam nie jest do końca pewny... To na dodatek znowu mam brać duphaston raz dziennie, no-spe forte 2 razy dziennie bo mam znowu problemy z za twardą macicą i jeszcze przepisał mi pimafucin bo niby że śluzu w pochwie za dużo ale ja mam tak całą ciąże i co najlepsze wcześniej go to nie niepokoiło a nie chce się niepotrzebnie faszerować tą chemią i zastanawiam się czy to wziąć czy odpuścić...
ja pimafucin własnie brałam na grzybicę... i wg mnie jest o kant dupy roztrzaskać, bo w ogóle mi nie przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 15:08   #1528
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej jestem nowa w tym wątku ja dowiedziałam się w środę, że jestem w ciąży. w piątek byłam u tępego lekarza.... ale nie ważne. zmieniłam go na innego aczkolwiek prywatnie, gość sympatyczny. z tym że martwie się o ciążę... miałam wczoraj robione B HCG wynik 4253 mlU/ml (za bardzo nie wiem jak go odczytać), na USG miałam pęcherzyk 10mm z tym, że bez żółtka :/ jak nawet lekarz twierdzi powinnam być w conajmniej 7 tc a ciąża stoi w miejscu (pewnie ze względu na późniejsze zapłodnienie czy coś) co wy o tym sądzicie? bo nie wiem co myślęć
Witaj. Może rzeczywiście do zapłodnienia doszło później niż myślisz. Staraj się nie martwić, poczekaj do kolejnej wizyty

Cytat:
szkoda, że lekarz nie rozpoznał płci, ale na pewno uda się następnym razem. Nie wiem co z tym pimafucinem, moze wykup na wszelki wypadek, a zaczniesz stosować jak poczujesz,że coś swędzi.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 15:20   #1529
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ooo to może faktycznie zależy od sprzętu
Chyba nie.. Ja sobie dzis w pracy sama zrobilam usg przez brzuch- bylo widac juz nozki i raczki. Ale na dopochwowym widac wszystko dokladniej na razie. A koncze 10 tydzien wlasnie.
Stary 2013-08-02, 15:27   #1530
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
ja pimafucin własnie brałam na grzybicę... i wg mnie jest o kant dupy roztrzaskać, bo w ogóle mi nie przeszło
No właśnie też miałam pisać, że 2 razy leczyłam się nim i po niecałym miesiącu wracało z powrotem... Nie wiem już, co mam z tym zrobić. Ale wyczytałam gdzieś ostatnio, że skłonność do grzybicy (candidia) jest dziedziczna, a moja mam tez się z tym boryka.

W ogóle dzisiaj się poirytowałam. Jak byłam u rodziców, to odwiedziłam tez babcię i u niej były 2 ciocie - jedna pielęgniarka, druga nauczycielka... Jezu, ile się nasłuchałam: na co Ci hiv - nie rób badania, odczynu coombsa też nie rób - nie byłaś w ciąży, czemu wizyty takie drogie - zmień lekarkę, nie rób więcej niż 3 usg na ciążę, i tak w kółko i w kółko. Pod koniec to już tylko potakiwałam, bo już myślałam, że wyjdę z siebie. Przecież dorosła jestem, ja jestem odpowiedzialna za zdrowie dziecka, więc ja podejmuję decyzję. Dbrze, że moja mama (ich siostra) taka nie jest, poradzi czasem, ale ogólnie bardzo wspiera wszytskie moje decyzje. No i tata również. I teściowa ogólnie czasem dobrze jest się na kogoś wpieprzyć, żeby docenić kogoś innego

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości