|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cześć Mamusie i Dzieciaczki!
Przepraszam, że nie nadrabiam ![]() My od środy już w domku z Niuniem. Cały czas na niego patrzymy i jesteśmy z Tżtem w nim zakochani po uszy. Podbija serca każdego kto Go tylko zobaczy ![]() ![]() ![]() Madi, She, Katerine, Domi, Charli, Melcia nareszcie Kochana ![]() ![]() Tweedl zmień proszę imię mojego dziecka na Michaś, bo Radek jednak nie pasuje ![]() ![]() Mela dziękuje za przekazanie informacji na forum o tym, że rodzę ![]()
#4232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
oli śliczne te twoje dzieciaczki i widac ze macierzynstwo ci słuzy
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Agrafka witaj w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Idzia cieszę się że wszystko ok. Kejt kciuki. My może jutro wyjdziemy o ile mała się nie zazolci bardziej. Trzymajcie kciuki. Zalaczam wam dzisiejsze zdjęcie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-02 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Zalaczylo się to zdjecie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4235 |
Konto usunięte
|
Oliath he he jak czytam Twoje słowa to tez jakbym sama je pisała
![]() Jaka Lilo juz duża ![]() ![]() Dziś mam juz lepszy dzien, choć nocka znów taka sobie... Choć mamy jeden sukces, mały sam sie uspokoił i usnąl w łóżeczko jak go Kupa rozbudzila. ![]() Więc super ![]() Trzymam kciuki niezmiennie za te które potrzebują !!! Kejt szczególne dla Ciebie!!! Cynamonowa - nie nakrecaj sie oskarżeniami wobec siebie samej.. Przecież ńie wiesz z jakiego powodu mały wymiotuje... Może ma jeszcze nie dokonca uksztaltowany układ trawienny i dużo ilośc mleka powoduje zwrot i wymioty.. Może spróbuj podawać mu je z przerwami i nos do odbicia dłużej w miedzy czasie żeby sie ułożyło.. Ściskam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
Mela zdjęcie jest! Ale śliczności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ciągle czekam na swojego paciora i ani widu, ani słychu ![]() Super masz teściową swoją drogą ![]() ![]() Cytat:
Przecież dopiero uczysz się obsługi młodego, gdyby istniał jeden konkretny model postępowania, byłoby 1000 razy łatwiej, ale każde dziecko jest inne i potrzebuje czegoś innego. Przestań sobie wyrzucać takie rzeczy, bo jak możesz nie popełniać żadnych błędów, skoro to Twoje pierwsze klusiątko? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Bardzo się załączyło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Miała właśnie napisać, że kolejny dzień mam z doopy, ale post Agi mnie uprzedził ![]() I ZNOWU nie chce mi się nic gotować. Najchętniej wyrwałabym tż na pizzę i tyle.
![]() |
#4238 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Cynamonku nie przejmuj sie, w kwestii wymiotow też obejmuje zaszczytne 1 miejsce w glupocie, bo mój Mały wymiotowal 1 raz, jak go zabralam w gorący dzień na spacer i przekarmilam. A u Ciebie to nie Twoja wina przecież. Siedzimy na rasiach i oglądamy operę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejj
![]() Kiepską noc miałam ![]() ![]() ![]() Może bolał go brzuszek? Zjadłam wczoraj brzoskwinię bez skórki ... Sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A dlaczego zalecone macie ćwiczenia? Profilaktycznie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie wkurzyła teściowa jak przyjechała w dniu, w którym wróciliśmy ze szpitala, bo mi wmawiała, że Mały ma żółtaczkę, bo jest taki żółciótki ![]() ![]() A nie był "żółciótki", a poza tym z żółtaczką by mi dziecka ze szpitala nie wypuścili ![]() Mamy dziś kolejną wizytę położnej-przyniesie wagę i zobaczymy czy moja waga kłamie czy nie ![]() Ahh i byłam dziś na pierwszym spacerze z mężem ![]() ![]() ![]() ![]() Ale od poniedziałku zaczynamy regularne spacery z Małym ![]() ![]() I jeszcze o sobie: męczy mnie alergia, bo odstawiłam leki, które biorę od 15 lat ![]() ![]() ![]() Idzia -super, że lepiej się czujesz i trzymam kciuki za brak żółtaczki ![]() Dzoan ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-02 o 11:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Mela zaskoczyła mnie Twoja decyzja o przeniesieniu się do teściowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Konto usunięte
|
Neni ja też sie dziwnie czułam, jak 1 raz wyszłam z domu bez Młodego. A i po cc miałam mega spuchniete nogi i czerwone plamy na buzi też jakieś uczuleniowe, ale zeszło samo. Teraz za to mam trądzik jak 14 latka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
Misiaczka- chętnie obejrzę ten film
![]() ![]() ![]() Dzoan – z chęcią się dołącze ![]() ![]() ![]() AgaPlast – kochane zwierzaczki ![]() ![]() Jakierka – teraz jak będziemy mieć swoje maluchy to zawsze będziemy się o coś martwić, taka już natura matek , ale to będzie NASZE maleństwo , będziemy je kochac jak nikogo na świecie i na pewno zrobimy wszystko aby było szczęśliwe ![]() ![]() ![]() Elaine- położna stwierdziła że maluch może śmiało wychodzić , tym bardziej że za tydzień chciałaby iść na urlop ![]() Madi – witaj w domu ![]() ![]() Agrafka- super że u Ciebie wszystko ok ![]() ![]() Neni - ![]() ![]() Kejt- ogromne ![]() ![]() wypiłam sobie mrożoną kawe z bitą śmietaną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mela ależ ona jest słodziutka!! ![]() Cynamonowa to ja też jestem w takim razie beznadziejna ![]() Idę karmić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Neni współczuje alergii
Mela córeczka prześliczna A ja jeszcze dziecia nie mam a tez o mału dostaje w głowe od siedzenia w domu ![]() Niby mieszkam w miscie ale wszedzie mam daleko i bez samochodu ani rusz. Wyjscie do lekarza to dla mnie swieto ![]() Owszem jest MZK i wczoraj skorzystałam ale oprócz tego ze nikt nie zauwazył ze jestem w ciazy i prawie mnie zgnietli przy wsiadaniu biegnac na miejsca siedzace to jeszcze jak juz se postałam przy oknie ze 20 min to jeszcze musiałam sie nawdychac swierzosci jaka roztaczał pan wracajacy z pracy i który na pewno zaliczył wódeczke na obiad Ludzie dlaczego wy sie nie myjecie w te upały???? Powiedziałam TZ ze na ewno wiecej z MZK nie skorzystam i bedzie machał za szofera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() domciatko- początki są trudne, ale z każdym dniem jest łatwiej, głowa do góry ![]() neni- współczuje alergii. nie wiem czy pediatra będzie jakoś mógł się profesjonalnie wypowiedzieć na ten temat. może konsultacja z alergologiem i pediatra byłaby dobrym pomysłem? magolina- ![]() cynamonowa- nie obwiniaj siebie, wszystkie się uczymy dopiero. spróbuj robić częstsze przerwy na odbicie. ja znowu wyspana ![]() ![]()
#4246 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobilam troche widze ze nie tylko ja mysle sobie nieraz ze ze nie nadaje sie na mame..ale szybko mi przechodzi w miare...dziecka trzeba sie nauczyc...my tez mamy chwile slabosci bo niewiem co i jak...tez draznia mnie te ulewania bo mimo tego ze chce dac mlodej mniej cycka to ona placze eh..no ale trwamy jej usmiech wszystko wynagradza... Z kazdym dniem jedt lepiej glowa do gory moje drogie... Neni..ja jem codziennie brzoskwinie ze skorka nawet i malej nic nie jest zreszta w tej tabelce co wklejalam pisze ze mozna brzoskwinie(pije tez soki np jablko z brzos)...ale odnosnie tego co napisalas to ja zauwazylam ze malej nieraz nie pasuje cycek..i chociaz jest glodna i chce zassac to tak jak pisze wlasnie jej nie pasuje i musze ja przystawic do drugiej piersi i wtedy odrazu zassysa..niewiem moze u ciebie tez tak jest? wczoraj bylysmy w ch ...kupilam sobie krotkie spodenki bo po ciazy wdzystko takie zuzyte:-P a spodenki z ciazy takie...wielkie haha...mala grzeczniutka byla a ja stres oczywiscie o kp ale znalazlam przyczajone miejsce zakrylam sie pieluszka tzn nas i nakarmilam..na srodku ch bym tego nie zrobila ale w przyczajonym miejscu spoko ![]() naszukalam sie smoczka ktotkiego dla malej z nuka jest rozmiar 0...ale nigdzie go nie ms ale kupilam inny z nuka i tak ladnie dzis zassala zamiast cyca do spsnia ze az w szoku bylam ![]() tak to zdarzylam dzis posprzatac i puscic pranie... dobrze Oliath i inne dziolchy ze napisalyscie o tym ze odpuscilyscie troche rzeczy..wielki szacun dla Was Oli 3dzievi,teso?dwojka i dajecie rade mi to mala zajmuje tyle czasu ze gdyby nie mama to jechalabym na samych kanapkach...:-P chyba ze obiad bym na raty robila od rana do wieczora...ale powtarzam sobie ze z kazdym dniem bedzie lepiej:-P ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Gratuluje nowych tyg ciazowych...i tygofni maluszkow... ![]() macie wkladki stabilizujace na glowke do fotelika?mnie to sie wydaje ze mala siedzi tam i jej nie wygodnie taka scisniets czy co...:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
uwaga uwaga!!!
Kejt już ma Filipka ze soba! "Filip jest już z nami! 4086g/58cm. Moj piękny klocuszek <3" Kejt jeszcze raz ogromne gratulacje i ucalowania dla Ciebie i klocuszka! ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Neni dobrze przeczytalas. Ją jeszcze mam się dużo oszczędzać. Dziś boli mnie głowa. Myślę że z braku świeżego powietrza, ale położne dały paracetamol i jeżeli nie przejdzie to może być jakiś zespół po tym znieczuleniu. No i shit. Wtedy dostanę jakiś zestaw leków i oby przeszło.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4249 |
Zakorzenienie
|
Mój Fi
![]() dziękujemy za kciuki! Jak dojde do siebie, to wracam do Was!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rzeczywiście kawał chłopa, dobrze, że zadecydowali o cc ![]()
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
CUDEŃKO SŁODKIE
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ************************ No to jeszcze Lili w bujaczku ![]() ![]()
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilo zdobywa serce w 5sekund ![]()
![]() |
#4255 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42064385]Karolajn sama nie wiem, bo on albo śpi albo płacze albo czeka na jedzenie albo czeka na sen. Chyba robię coś źle :/ Żal mi mojego cudownego dziecka, że trafiła mu się taka matka :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Mój w tym tygodniu też miał takie fazy. Co do sprzątania, robię to w sobotę z Tż na tygodniu tylko jak juz to powierzchniowo, gotować - nie gotuje, całe szczęście Tż nie ma mi za złe, no i nie ma mi kto gotować. Żywię się kanapkami, serkami i warzywami na parze. Także nosek do góry ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42065870]Kochane moje [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też tak myślałam jak Ty, że jak ja wezmę taka kruszynkę jak ja przebiorę, ale wbrew pozory to nie jest takie trudne. Jak przynieśli mi Franka już po wszystkim, to od tego momentu zostałam z nim sam na sam (nie licząc pomocnych położnych) i wszystko samoistnie poszło ![]() ![]() ![]() Witam Nadrabiam pobieżnie, bo co usiądę to Franuś szuka towarzystwa ![]() Za to dziś w nocy mieliśmy tylko jedną pobudkę o 2 i zabawa do 3 ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cudo ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że spokojnie spędzisz czas u teściowej, dojdziesz do siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Alergia to moja największa zmora w spółce z astmą. Moje obijawy to cieknący katar z nosa,szczypiace,łzawiące oczy i duszności z tym związane. biorę narazie wziewny pulmicort i żyję,bo tutaj na szczęście nie ma takich upałów. W Polsce to bym chyba już się z kilka razy przekręciła. Nie zazdroszczę Ci tego i mam nadzieję,że trafisz na dobrego lekarza,który podejmie decyzję co do leków. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dzisiaj u pediatry i uwaga Lila waży:
3070 gram ![]() W 18 dni przytyła 900 gram ![]() I z te okazji wklejam wam mojego wielkoluda ![]() A w klubie zamieszczam żabie udka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Rozeznanie
|
hmm nie było dzisiaj Samanthy,a ona zawsze nad arnem pisze elaboraty o teściowej,czyżby właśnie tuliła Maluszka swojego i nie daje nam znać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.