Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 08:50   #961
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Śniło mi się, że męża mi porwali i kilka miesięcy był przetrzymywany. Ale czy go odnalazłam to nie wiem bo się obudziłam. Straszny to był sen.
Później przez takie głupie sny mam zły dzień zazwyczaj

A wczoraj w nocy przyjechał mój brat z Warszawy (warszawski 'słoik' ) i przywiózł mi łóżeczko
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:50   #962
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

hej ja tez na chwile, witam w 37 tygdniu,
ide sprzatac a potem robimy grilla
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:53   #963
agravka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dokąd jedziecie? My do Stegny. Nie chciałam za daleko sie wypuszczać bo u mnie 34 leci
Jedziemy do jastrzebiej góry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:57   #964
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O mamo, masakra No Edzik na coś takiego nie wpadł

Spakowałam się!
I idę spać, a jako, że nie wiem, jak jutro będę mieć możliwość tu wejść, to

Witam się w 33 tc!
Stary 2013-08-03, 08:59   #965
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Jejuuu co tu robić w te upały?Jak gdzieś pojadę pochodzić to się zamęczę, na basenie się zamęczę...nie mam pomysłu...

Bajka no widzisz?Te panikowały,a ja wiedziałam,że jeszcze pociągniesz

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
i relacja z wizyty

jest dobrze i nie dobrze.

Zacznę od Małego (tak, tak dalej Synek - sprzęcik oglądaliśmy), u niego wszytko w porządku, organy na miejscu, przepływy też. Jedyni wody płodowe są przy dolnej granicy ale nadal w normie.
Młody jest dość spory (cały czas wychodzi około 1,5 tyg starszy wg usg), bo w 28 t 1dc ma 1433g (Ladan wpiszesz mi proszę na pierwszą stronę)

a przechodząc do mnie, to te moje ostatnie bóle brzucha to stawianie się macicy, mam brać magnez i nospę 3 x dziennie, luteina dopochwowo, leki na niedokrwistość - Tardyferon i na żylaki phlebodia.
Dużo odpoczywać i leżeć jak tylko będą twardnienia.
A ból w kroczu w moim przypadku jest spowodowany ułożeniem Janka, ma główkę bardzo nisko i uciska mi samo ujście szyjki macicy.

Z wizyty jestem zadowolona (znów prawie godzinę tam spędziłam), najważniejsze, że młody zdrowy

Poproszę jeszcze o wpisanie następnej wizyty:
21.08 godz. 17
Brawo!
A te żylaki zgłosiłaś gin i powiedział,że to coś groźnego?Bo mi też coś wylazło...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
też to mam. Wieczorem mnie tak boli, że masakra.
I ja tak mam, okropnie się rozwala po tym brzuchu...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
W tej czesci mysle ze nikt sie nierozpakuje bo starcza nam jeden watunio na 6 dni ale w przyszlych juz zacznie sie sypac..

Ja siebie proponue jako jedna z pierwszych ale dam szanse sierpniowkom
Ja też myślę,że nikt

Cytat:
Ja teraz dwa dni będę bez komputera, to nawet nie planuje nadrabiać toż to przecież same top spamerki wizazu!
Mamy V-VI 2011 miały 11 części poczekalni, a my już XV jedziemy xD
Z takim tempem wierzę, ze też dobijemy do tych 20 części...

Ja już to dawno rzekłam,że spokojnie tyle napiszemy

Cytat:
Czy to dziewczę wali mnie z dyńki w żebra?

Serio, dalej nie wstałam do pakowania. Edi śpi, tż poszedł sprzątać auto i zakładać nowe wycieraczki, a ja siedzę i gniję

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Szybko? Za chwilę kilka odstawia fenka, kilka w szpitalach, baja miała dziś rodzić A w innych wątkach były wcześniaczki o miesiąc

Ale pierwsza już jest, także szlak przetarty
Ja stawiam, że kolejna będzie bajka, Snow lub inwersja
Potem policzanka, SAMBA i kaska (ale Miki musi do 24.08 czekać, mam dziwne przeczucie, że tylko tż wróci, nie zdąży się rozpakować i pojadą do szpitala )
Co do pierwszych pięciu mogę się zgodzić, ale przed Kaśką obstawiam jeszcze t_89,bojatoja i Ladan (bo też jest na Fenku). A Kaśka urodzi we wrześniu Myślę,że nawet po 5.09

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-08-03 o 09:10
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:05   #966
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Matall narzekasz na swojego synka czasami zobacz co moja zrobiła myślałam że ją ze skóry obedre a włosy dalej tluste bo to g.... nie chce się zmyć.

Ale miałam cięzką noc. Myślałam, że mi się młode nie rusza i budziłam się co godzinę sprawdzić albo pozaczepiać. Zasnęłam dopiero o 5 nad ranem.

Teraz wstaje i trochę posprzątam ale zapał mam taki, że hoho.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:18   #967
butterfly20
Zakorzenienie

U listopadowych mają sporo Mai

Stary 2013-08-03, 09:20   #968
karolson
Zakorzenienie

Afusiamaskotka ja tam niewidze nic zlego w zachowaniu twojej siostry.
Mize te plany spiwoduja ze.sie wezmie.do pracy. Moze jej t jakis ogarniety i naprawdezostanie za granica zarabiac i oszczedzi. Moze jego mama pomoze moze Wasi rodzice. A to.ze w tej sali to chyba dobrE traktowalabym jako komplement ze bylo fajnie. Moze pojda mieszkac do jego mamy a 40 tys moze starczyc na remont.. zalezy od standardu.. jakas.zazdrosc tu czuje
Stary 2013-08-03, 09:23   #969
agusiamaskota
Wtajemniczenie

.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-08-03 o 11:53
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:27   #970
logoasia
Zakorzenienie

Tassiaco do laktatora medeli, to najcichszy nie jest, ale idzie się przyzwyczaić i nie denerwuj się na tż, szykujcie się na weselicho i bawcie się dobrze

Cytat:

Wczoraj miałam wizytę u gina. Na ktg skurczy brak. Mały waży już 2400g
Ma wloski więc ja szczotkę wykorzystam

Jesteśmy w drodze nad morze pewnie będę zaglądać tylko na pierwszą stronę żeby sprawdzić czy któraś nie urodziła

Trzymajcie się
zazdroszcze!udanych wakacji!

Cytat:
Mieliśmy jechać nad Jeziorak, ale chyba nie jedziemy.
Wczoraj mieliśmy.małe sciecie, bo tz zaczął ostatnio bardzo mi przerywać, dosłownie nie mogę zdania skończyć. No i jak mu powiedziałam, co o tym myślę, to stwierdził, ze jak będziemy się pół nocy kłócić, to nigdzie nie pojedziemy. Więc wkur... poszłam spać, a on do pozna pracował. No i o 7:00 go budze i mówię, ze późno i musimy wstawać, a ten do mnie: to sama sobie wstawaj.
Więc obecnie się do niego nie odzywam, on wielce obrażony a o 8 mieliśmy już jechać...

nie daj sobie zepsuć weekendu przez jego focha, spakuj się i jedź

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

i oczywiście witam się w upalny sobotki poranek
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:39   #971
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
znosze alarm, nie rodze jeszcze szyjka na szczescie bez zmian, plamienia u lekarza nie bylo, wiec stwierdzil ze to jednorazowe. mloda wazy 2,5 kg tak jak obstawialam hehe. ponadrabiam jutro bo teraz padam na rylo, dopiero wszyscy wyszli, czyli zwalili sie dzisiaj wszyscy, jutro tylko chrzestny Blanki zaproszony bez mej wiedzy

dzieki za kciuki ale i tak podejrzewam ze do terminu nie wytrwam
buziaki i do jutra
no to dobrze, niech niunia jeszcze poczeka

Cytat:
i relacja z wizyty

Zacznę od Małego (tak, tak dalej Synek - sprzęcik oglądaliśmy), u niego wszytko w porządku, organy na miejscu, przepływy też. Jedyni wody płodowe są przy dolnej granicy ale nadal w normie.
Młody jest dość spory (cały czas wychodzi około 1,5 tyg starszy wg usg), bo w 28 t 1dc ma 1433g (Ladan wpiszesz mi proszę na pierwszą stronę)

a przechodząc do mnie, to te moje ostatnie bóle brzucha to stawianie się macicy, mam brać magnez i nospę 3 x dziennie, luteina dopochwowo, leki na niedokrwistość - Tardyferon i na żylaki phlebodia.
A ból w kroczu w moim przypadku jest spowodowany ułożeniem Janka, ma główkę bardzo nisko i uciska mi samo ujście szyjki macicy.

Z wizyty jestem zadowolona (znów prawie godzinę tam spędziłam), najważniejsze, że młody zdrowy

21.08 godz. 17
Oszczedzaj sie super masz lekarza, godzina na wizyte, czlowiek spokojnie sie wszystkiego dowie

Cytat:
Ja nie wiem, co Twoja gin, ale wiem, że są ludzie, którzy uważają, że homeopatia to leki
Wiesz, ile tej adrenaliny tam jest? 0,05 g na tubkę.

Ja nie wierzę, że jakakolwiek homeopatia mogłaby zaszkodzić, chyba, że byś 5 tubek na raz wycisnęła sobie do środka A na maści wyraźnie pisze, że do stosowania zewnętrznego
Pamietaj, ze wszystko czym sie smarujesz rowniez wnika do Twojego organizmu (w mniejszym, badz wiekszym stopniu, ale jednak). Mi z kolei wystarczylaby inf od lekarza, zeby nie brac i wszystko jasne.
za kolejny tydz.
Szkoda, ze tz sie tak focha, mam nadzieje, ze jednak bedziecie mieli udany weekend.

Co do siostry - Agusia to Twoja tak?- to piwiem Ci, ze ja juz dawno przyjelam technike, ze niech se ludzie robia co chca. Nie moje, zycie, nie moja kasa, nie moja bajka. Chociaz tez mam wrazenie, ze buja troche w oblokach i zeby jej tylko tylek za bardzo nie bolal jak spadnie....ale czegos ja to moze nauczy.

Cytat:
Tż mówi, że jesteśmy popieprzone, bo skoro mamy XV część, to znaczy, że napisałyśmy 70913 postów i on mówi, że to trzeba leczyć

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Matall narzekasz na swojego synka czasami zobacz co moja zrobiła myślałam że ją ze skóry obedre a włosy dalej tluste bo to g.... nie chce się zmyć.

Jak zobaczylam miniaturke to tez myslalam, ze to jakis posag. A jak przeczytalam posta to padlam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

swoja droga to mi dzis gin na kartce rysowal jak moja szyjka wygladala wczesniej, a jak wyglada teraz teraz to taka rozjechana jak klacz na lodowisku

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość

Witam sie i ja.
Brak pomyslow na dzisiejszy dzien

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-08-03 o 14:42
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:40   #972
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Jejuuu co tu robić w te upały?Jak gdzieś pojadę pochodzić to się zamęczę, na basenie się zamęczę...nie mam pomysłu...

Bajka no widzisz?Te panikowały,a ja wiedziałam,że jeszcze pociągniesz

Brawo!
A te żylaki zgłosiłaś gin i powiedział,że to coś groźnego?Bo mi też coś wylazło...

I ja tak mam, okropnie się rozwala po tym brzuchu...

Ja też myślę,że nikt

Ja już to dawno rzekłam,że spokojnie tyle napiszemy

Co do pierwszych pięciu mogę się zgodzić, ale przed Kaśką obstawiam jeszcze t_89,bojatoja i Ladan (bo też jest na Fenku). A Kaśka urodzi we wrześniu Myślę,że nawet po 5.09
Ja się nie godzę. Mój będą czekać do urlopu tz`ta! I koniec tematu, no!

Stary 2013-08-03, 09:49   #973
agusiamaskota
Wtajemniczenie

.

Mama foka

Czas edycji: 2013-08-03 o 11:53
Stary 2013-08-03, 10:07   #974
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Witam teściowa mnie dalej wkurza.Tym razem z wózkiem.Mówi, że go przywiezie w listopadzie (pierwszego albo jedynastego).
Chyba mój będzie musiał w któryś weekend zamiast zajmować sie remontem pojechać do PL po wózek.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że męża mi porwali i kilka miesięcy był przetrzymywany.
To powiedz kto, może jak zagadam to T. porwą i przetrzymają, najlepiej do końca życia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Przepisano mi w szpitalu ten lek
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...-wspomagajace/

Niestety słabo działa
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:14   #975
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

Nie da się spać w te upały, ja od 6 przekręcałam się z boku na bok;/

Cytat:
Witam się w 33 tc!
gratulacje

Cytat:

Wczoraj miałam wizytę u gina. Na ktg skurczy brak. Mały waży już 2400g
Ma wloski więc ja szczotkę wykorzystam
jaki już duży

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
witam sie z wami i uciekam
obudzil mnie budzik wiec cos czuje ze bede niewyspana dzis a obiecalam zamykac wesele a nie odpasc o 21

do porodu zostalo 50DNI¡!¡!¡

.
Połowa studniówki za Tobą
a na wesele życzę ci sił bo twoja deklaracja o ostatnim gościu na weselu to spore wyzwanie w tym stanie udanej zabawy

Cytat:
Mieliśmy jechać nad Jeziorak, ale chyba nie jedziemy.
Wczoraj mieliśmy.małe sciecie, bo tz zaczął ostatnio bardzo mi przerywać, dosłownie nie mogę zdania skończyć. No i jak mu powiedziałam, co o tym myślę, to stwierdził, ze jak będziemy się pół nocy kłócić, to nigdzie nie pojedziemy. Więc wkur... poszłam spać, a on do pozna pracował. No i o 7:00 go budze i mówię, ze późno i musimy wstawać, a ten do mnie: to sama sobie wstawaj.
Więc obecnie się do niego nie odzywam, on wielce obrażony a o 8 mieliśmy już jechać...

matko co za fochy!
mam nadzieję jednak że się Tż ogranie i pojedziecie ze względu na Ciebie i Edzika

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość

Cytat:

Brawo!
Mój gin na każdej wizycie ogląda mi nogi i pyta o żylaki.
Jeden właśnie mocno się uwypuklił od ostatniej wizyty.
Ogólnie powiedział że powinnam nosić specjalne rajstopy przeciwzakrzepowe, ale wie że w takie upały to byłaby mordęga więc przepisał mi te tablety i kazał pobudzać krążenie (ze względu na stawianie się macicy nie mogę dużo spacerować, to na leżąco mam robić ćw. typu rower na nogi).
Mówił że żylaki to zawsze niebezpieczeństwo zakrzepu, a one jak się pojawią i dojdą do serca to wiadomo do czego prowadzą

Tylko właśnie miałam pytać, czy któraś ma zylaki i bierze na to jakieś leki? Bo na ulotce tych tabletek oczywiście jest napisane że w ciąży używać tylko w konieczności z zaleceń lekarza i tak się boję żeby nie miały złego wpływu na małego

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam teściowa mnie dalej wkurza.Tym razem z wózkiem.Mówi, że go przywiezie w listopadzie (pierwszego albo jedynastego).
Chyba mój będzie musiał w któryś weekend zamiast zajmować sie remontem pojechać do PL po wózek.

-

To powiedz kto, może jak zagadam to T. porwą i przetrzymają, najlepiej do końca życia
te Wasze T. są jak z kawałów - straszne!
Jak to czytam to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nie mam prawa narzekać na moją

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:17   #976
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

U nie w domu też każdy obstawia, że dziecko urodzi się jeszcze w sierpniu. Ja nie wiem, mam przeczucie że urodzę po terminie
Chociaż wolałabym kilka dni przed tp
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A wczoraj w nocy przyjechał mój brat z Warszawy (warszawski 'słoik' ) i przywiózł mi łóżeczko
Zapomniał materaca

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Jejku współczuje Ci z taką teściową
Ja mojej dość dawno nie widziałam, pasuje w końcu jechać i ją odwiedzić.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:19   #977
agusiamaskota
Wtajemniczenie

.

Mama foka

Czas edycji: 2013-08-03 o 11:54
Stary 2013-08-03, 10:21   #978
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha
Super,że wszystko oki. Jaki duży człowiek 2400g

Udanego pobytu!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ale mnie tz wku.r.w.i.l
wczoraj pojechal wieczorem do kumpli, mowie mu ze ma wracac do domu wyspac sie bo o8rano ma autobus do mnie i nie chce go sflaczalego widziec na weselu

oczywisice dzwonie teraz a on zaspal, nie zdarzy na autobus a kolejny o 12

czemu ja zawsze przewiduje takoe rzeczy

Ubilabym

Cytat:
Napisane przez bojatoja
Miłego wypoczynku
2400 duży już.
)

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Jedziemy do jastrzebiej góry

Lubie Jastrzebia

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

zazdroszcze!udanych wakacji!
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:41   #979
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
i relacja z wizyty

21.08 godz. 17
rusałko jeszcze Ci chyba nie gratulowałam
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:42   #980
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
J

Nie zazdrość, ale raczej, to, że nie myśli w ogóle o moich rodzicach, nie liczy się z nimi i z tym, czy oni na to pójdą... Zrobili jedno wesele i nie są w stanie odbić się na razie. Ona jest tak leniwa, że mimo iż ja jej załatwiłam pracę to ona stwierdziła, że nie nadaje się do pracy z ludźmi, to po jaką cholerę kończyła hotelarstwo Żeby łóżka ścielić w hotelu?! A co do sali - to nie lubię, jak ktoś zgapia i robi to samo... Niech szukają innej... U jego mamy nie ma gdzie mieszkać - on śpi w pokoju gościnnym, ma siostrę i mamę, które śpią w jednym pokoju - mieszkanie naprawdę maleńkie.
kamon, to Twoja siostra! jak mozesz byc taka zazdrosna,
ja popieram karolson
sory ale już któryś raz to Ty pokazałaś na forum, że jesteś mało dojrzała, Tobie wyprawili rodzice wesele to moze i jej pomoga? troche czuje jakbyś uważała się za naw=jważniejszą, skoro Ty mozesz miec gdzie mieszkac, mzoesz miec mieszkanie itd to ona tez,
wesz i czasami musza byc i ludzie od scielenia łózek w hotelu,a Ty myslisz ze po hotelarstwie ktore konczy bardzo duzo ludzi bedzie kierownikiem i zarzadzac ludzmi? a moze bedzie pokojowka
i to nie jest wstyd, ja majac studia zapier*alalam na sprzataniu
poza tym bez urazy ale to jej zycie i co ma patrzec sie na Rodzicow? czy wyraza zgode i co oni na to? ja tak patrzylam dlugi czas i mam co mam, teraz ciezko bedzie mi sie wybic
czasami warto pomyslec
moze ona swoja przebojowoscia i zaradnoscia da rade,

rada dla Ciebie: zajmij się sobą i swoim życiem, a reszta niech uczy się na swoich błędach, może im się uda, ja życzę mojej siostrze jak najlepiej, ważne bybyła szczęśliwa

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-08-03 o 10:45
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:49   #981
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

No i chyba jadę sama, w 8 miesiącu ciąży i z dwulatkiem. Zła i zaplakana wyszłam z domu, bo szanowny pan "już nie ma ochoty jechać".

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:49   #982
logoasia
Zakorzenienie

jak tu dzis spokojnie
Lolaa no stress
Stary 2013-08-03, 10:52   #983
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Mam ochotę wrócić tam i rzucić mu wnioskiem rozwodowym w twarz...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:53   #984
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
No i chyba jadę sama, w 8 miesiącu ciąży i z dwulatkiem. Zła i zaplakana wyszłam z domu, bo szanowny pan "już nie ma ochoty jechać".

przykro mi strasznie ze sie tak zachował myslalam ze sie jednak ruszy.
będziesz miala trochę czasu dla siebie i Edzika, zapomnij o nim na chwile i bawcie się dobrze
Stary 2013-08-03, 10:54   #985
butterfly20
Zakorzenienie

Matal tragedia

Stary 2013-08-03, 10:54   #986
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

faceci bywaja beznadziejni
ale głowa do góry, masz Edzika, spędzicie razem super weekend, a on niech się kisi
tylko uważaj na siebie,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:56   #987
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
.
daj spokój narazie, moze zalezy mu na tym zeby napsuć CI krwi, wiec sie nie daj. jedźcie sami, może zmądrzeje
Stary 2013-08-03, 10:58   #988
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kamon, to Twoja siostra! jak mozesz byc taka zazdrosna,
ja popieram karolson
sory ale już któryś raz to Ty pokazałaś na forum, że jesteś mało dojrzała, Tobie wyprawili rodzice wesele to moze i jej pomoga? troche czuje jakbyś uważała się za naw=jważniejszą, skoro Ty mozesz miec gdzie mieszkac, mzoesz miec mieszkanie itd to ona tez,
wesz i czasami musza byc i ludzie od scielenia łózek w hotelu,a Ty myslisz ze po hotelarstwie ktore konczy bardzo duzo ludzi bedzie kierownikiem i zarzadzac ludzmi? a moze bedzie pokojowka
i to nie jest wstyd, ja majac studia zapier*alalam na sprzataniu
poza tym bez urazy ale to jej zycie i co ma patrzec sie na Rodzicow? czy wyraza zgode i co oni na to? ja tak patrzylam dlugi czas i mam co mam, teraz ciezko bedzie mi sie wybic
czasami warto pomyslec
moze ona swoja przebojowoscia i zaradnoscia da rade,

rada dla Ciebie: zajmij się sobą i swoim życiem, a reszta niech uczy się na swoich błędach, może im się uda, ja życzę mojej siostrze jak najlepiej, ważne bybyła szczęśliwa
ja się z Tobą zgadzam w 100 %, przecież agusia nie zna planów swoich rodziców, i tego czy pomogą siostrze czy nie, może ona sama biorąc slub też im popsuła jakieś plany.
My z moim bratem też wzieliśmy oboje ślub w jednym roku, a moja mama mimo, że jest tylko jedna jakoś dała radę, nie pomogła nam może za dużo finansowo, ale wsparcie było.
Mój brat dostał 20 tys złotych, ja dostałam prezent za 2 tys i jakoś nie czuję się zazdrosna, bo wiem, że mama mi pomaga na co dzień tutaj.

A to kupi coś dla dziecia, a to mi.

Druga sprawa ja robiąc studia, zapier**** sezonowo w sadzie albo na fabryce i jakoś dumy czy rąk mi nie urwało.
Ale miałam zawsze jakąś kase na cały rok i nie musiałam obciążać mamy. Prawko zrobiłam za swoje, laptopa też, nawet samochód.
A to, że ona będzie sprzątać i ścielić łóżka ? Żadna praca nie hańbi.
No cóż Agusia Twój mąż pozwala, żebyś zapier**** w 8 miesiącu ciąży mimo fatalnego samopoczucia.
Więc czasem warto spojrzeć na siebie, a dopiero potem na innych.

Stary 2013-08-03, 10:59   #989
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Teraz się pośmiejecie - moja siostra ma w tym roku 20 lat, jest z chłopakiem od 1,5 roku i wpadła na pomysł, że ona chce robić wesele za max 8 miesięcy... Ale co najśmieszniejsze, oboje teraz skończyli technikum, ona nic nie robi, on pracuje na zlecenie na umowę na 3 miesiące, jej się wydaje, że on będzie tam pracować cały czas i że odłoży w ciągu tych 8 miesięcy - 30 tysięcy Fakt zarabia nieźle bo ma te 4500 tysiąca miesięcznie, ale to jest praca za granicą, więc żyć musi. Wkurzyłam się bardzo, bo planuje ślub tam gdzie my mieliśmy z TŻ, tak jakby nie było innych sal. Wypytywała się mnie ostatnio ile wódek mieści się w jednym kartonie... Już mi coś podpadło, a wczoraj młodsza siostra mi pokazała co znalazła w historii przeglądania - "kalkulator weselny", "hurtownia z alkoholem i napojami", "suknie ślubne dla puszystych" itd. A najlepsze jest to, że ona myśli, że urządzi mieszkanie - salon, kuchnia, łazienka i sypialnia za 40 tysięcy Tylko pytanie, gdzie ona to chce urządzać jak nie ma mieszkania, on też z mamą mieszka... Normalnie włos mi się na głowie jeży!!! Do szkoły dalej nie chce iść, za szukanie pracy się nie bierze... Ja nie wiem co ona sobie myśli, jest tępa jak but, tego to ja się po niej nie spodziewałam - ona chyba żyje w "tęczowym świecie gumisiów"... TŻ powiedział od razu, że chyba jej na mózg poszło i on na żaden ślub nie idzie, bo to jest jakaś jej zachcianka... Meble w IKEI też ogląda i myśli, że po ślubie to wszystko kolorowe jest...

Wybacz Agusiu ale tak jak karolson i Lolaaaa nie widzę w tym nic śmiesznego. Jesteś bardzo złośliwa w stosunku do swojej siostry
Generalnie w życiu kieruję się główną zasadą " Co mnie nie dotyczy to mnie nie obchodzi" .
Ja uważam,że to Jej życie i niech robi jak się Jej podoba. Może mało odpowiedzialnie czy nierozsądnie ale to są Jej wybory,Jej życie i nikt go nie przeżyje za Nią.
Nie widzę nic złego w tym ,że chciałaby zrobić wesele w tym samym lokalu. To chyba lepiej,że w wypróbowanym już miejscu i ,że raczej się nie nadzieje na takie problemy jakie Ty miałaś z pierwszą salą? Czy źle mówię ? Bo rodzeństwo to chyba sobie życzy jak najlepiej. Przynajmniej u nas tak jest.
Mówisz,że rodzice wyprawili już jedno wesele i na drugie Ich nie stać.hmmm czyli w porządku,że to Twoje się odbyło. Ciekawe jak byś zareagowała jakby to siostra pierwsza wyszła za mąż a na Twoje wesele rodziców nie było stać.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:00   #990
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

jedź sama i baw się dobrze, on może tylko liczy na to, żebyś wróciła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości