|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewczyny zanim nadrobię bo dopiero wstałam info od Dzoan:
Z godziny 6.43 ,,Hej, mają mi dziś podłączyć kroplówkę, ordynator mnie zbadał i stwierdził wystarczająca gotowość by spróbować. Zobaczymy czy mnie chwyci. Na razie jeszcze mam czekać, ale już nic nie jeść i nie pić. Proszę o mocne kciuki by zadziałała na mnie i jeszcze tego dnia by Lol wystrzelił. boje się jak nie wiem...buziaki ![]() Z godziny 8.27 ,,Leże na porodówce w szpitalnej piżamce pod ktg. Jestem po lewatywie, mam wenflon. Zaraz kroplówa pójdzie, ale i bez niej jakieś skurcze mi się wzięły ![]() ![]() Napisałam jej oczywiście, że mocno trzymamy, pozdrawiamy i ma cisnąć ![]() Dobra idę się ogarnąć bo dopiero co oczy otworzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Jejuuu moj syn dop.zasnal...od 6 sie karmilismy itp....ide cywnac bo chyba padne. Tweed spacerk krociutki 15 min. Ale chyba sie spodobal choc nie zasnal na nim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Super dzoan, oby coś ruszyło!
![]() ![]()
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
![]() Cytat:
![]() ![]() tweedledee widzę zmienę avatarka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
dzień dobrY!
Tak na szybko bez nadrabiania .. Kejt: GRATULACJE!! Charlize: super,ze wrocilas do donku i fajnie zobaczyć anulke ![]() Stokrotka: super ze w domu Magdalen e: za laktację i żeby mały przybierał na wadze..u nas było to samo..pomogla poradnia laktacyjna Potem poczytam was więcej.
#4416 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za wiek Tomusia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie karmię już ponad tydzień, ale np. jak dzisiaj małą karmiłam mm to kropelka mi wyciekla ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
Raczkowanie
|
Czesc kobitki!!!!
Moj syn pierwszy raz od niepamietnych czasow pozwolil matce posiedziec na wizazu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom!!! ![]() ![]() U nas czasem slonce, czasem deszcz... Wczoraj mielismy mega sajgon. Franek ciagle plakla i domagal sie cycka co godzine, ale to chyba przez upal. Mielismy 30st ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na nocki nie moge narzekac bo Franio budzi sie okolo polnocy, 3 i 6. I od 6 zaczynamy nasz dzien tzn karmienie, poranna toaleta, przytulanie no i spanie jak sie uda. Czasami maly nie spi miedzy karmieniami a sam soba sie nie zajmie lezac spokojnie i musze go trzymac. Najbardziej lubi jak opieram go na swojej klatce na brzuszku. Podkurcza nozki jak zabka i jest wniebowziety ![]() A dzisiaj konczy 2 tygodnie dlatego przesylamy wizazowym ciociom foteczke. (moj brat pow ze wyglada na niej jak wazniak ![]() Aha u mnie po 2 tygodniach -9kg. Ale duuuuzo jeszcze brakuje do tego ile bym chciala wazyc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
Aha jeszcze dodam, ze jestem bardzo zadowolona z marity
![]() ![]() ![]() Jedyny minus jaki widze, to to ze Tz musi mi go znosic na dol, bo ja nie chce jeszcze dzwigac a bryka dosc ciezka...
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj Lilka zjadła mi o 21, ja czekałam do północy na kolejne karmienie i przysnęło mi się, córka w ogóle mnie nie obudziła, sama przebudziłam się o 2:40 i podałam na spiocha ![]() ![]() A teraz mała śpi idę na jakieś śniadanko i łazienkę szorować, bo już mnie o to błaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Jestem po obchodzie gin no i jeszcze nie wychodzimy że względu na moje bóle głowy ![]() Czekam teraz na wyniki badań Ali i obchod pediatryczny, też się martwię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4421 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc sobie pocytuję ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie oni wszyscy najchętniej już teraz by tu z nami w naszym mieszkanku czekali na poród ![]() ![]() Przyjadą do nas na pewno po porodzie ale my byśmy też szybko chcieli śmignąć w rodzinne strony bo rodzice mają duży dom, wszędzie lasy i jeziora... eh... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kejt Filip śliczny ![]() Mela faktycznie, ten poród to masakra...szokuje mnie to, że drugi może być dużo cięższy niż pierwszy. Dobrze, że w końcu zrobili Ci cięcie... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale żeś się wycierpiała! I jeszcze na takich buców trafiłaś, no szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja wczoraj dzwoni do mnie, nie miałam ochoty z nią gadać ale raz na jakiś czas wypadałoby odebrać od niej fon ![]() ![]() ![]() ![]() Już ma chyba ból dupy, bo u niej nie byliśmy 6 tygodni a z mamą się ciągle widzę. No sorry ale jakby się zachowywała jak człowiek, to bym z chęcią do niej jeździła, jak przed ślubem i trochę po. Poza tym tż rozmawiał z nią i powiedział, że ja się nie będę męczyć 2h w aucie i jeszcze teraz w 35 st upały, żeby do nich jeździć. I niby ok, spoko, zrozumiała. Ale coś jej się odwidziało, albo któryś sąsiad skomentował, że synek już z synową nie przyjeżdża, bo zaczęła znowu jęczęć, kiedy w końcu przyjedziemy. Co za upierdliwe babsko. ![]() W ogóle niczym się nie interesuje związanym z dzieckiem, to ok, jak się urodzi, to też go będzie widzieć jak świnia niebo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
dotka czasami mi jakaś kropla czy dwie poleci, ale generalnie mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Lek dostałam i wzięłam go 24h po porodzie. Ale u mnie generalnie z laktacja słabo, bo mama nie miała pokarmu, babci B. Szybko zanikl sam z siebie, a ze mnie tez nie cieklo w ogóle.
kejt nie dziwie sie, ze sie zakochalas w Filipku, słodki szkrab! ![]() ![]() dzoan super, ze skurcze trochę same ruszyły, obys jeszcze dzisiaj tulila Lola ![]() marionette słodki Franio ![]() ![]() twee ej dobra. Muszę sie przypindrzyc i może dzisiaj fora będzie ![]() Co straszysz Alka co? Po dupie chcesz dostać?? ![]() Głowa mnie boli, pewnie od oparow alko tzta.. Nie odzywam sie do niego, bo jak go prosiłam w nocy by mi pomógł przy małym to oczywiście udawał ze śpi. Niech sie buja, pochwalić sie synem to jako pierwszy ale zeby w nocy mnie czasem zmienić jak już nie wyrabiam to raz na ruski rok ![]() A ja te kołysanki do 6 napierniczalam ![]() ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-08-03 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
No to dzien dobry
![]() Ogarnęłam się, wypiłam kawkę, zjadłam śniadanko, nadrobiłam i zaraz idę myć głowe i brac się za sprzątanie pomału. Dziś w nocy męczył mnie przez godzinę bol jak na @, dość silny, ale usnęłam i teraz nic nie boli.... Charlize super, że już w domku jesteście. Anulka śliczna dziewczynka ![]() Rockyyy trzymam kciuki żeby u Laury to nie była skaza i wysypka przeszła no i żeby u Tż to nie było nadciśnienie. Moja teściowa ma już od młodości i mimo brania leków czasami ma duże problemy z ciśnieniem, także mocne ![]() Iwonka Zuzia jest śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na Twoje spostrzeżenia ze spaceru donośnie tego, jak sprawuje się Roan ![]() Mela swoje przeszłaś, nie ma co. Personel powinien się wstydzić a nie Ty, że tak reagowałaś. Dobrze, że masz już to za sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Fi uroczy ![]() Cytat:
![]() Śliczny, mały Smerfik ![]() Cytat:
![]() Na razie nie mam żadnych info od Dzoan, więc pewnie ciśnie ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki tam na ostatnie dni w ciąży (hope so ![]() Cytat:
![]() I super, że jesteś zadowolona z maritki, też myślę, że często będę korzystała z gondolki w domu ![]() Cytat:
![]() tyle dobrego, że rzeczywiście mieszka dość daleko i możesz się wymawiać odległością, a po porodzie tym bardziej nie będziesz się z takim maluchem tłukła ![]() Ja też się z tgo cieszę i u mnie jest podobnie, mama zawsze przyjeżdża z zapasami jedzenie i sama się obsługuje, a teściowa (gdyby przyjechała, bo jej jest zawsze nie po drodze) to trzeba byłoby wszystko serwować Cytat:
![]() ![]() A na tżta nie ma co się fochować, tylko wcisnąć mu małego w nocy dzisiaj ![]() ![]() I czemu się wstydzisz, że teściowa małego zabrała? Przecież masz prawo być mega zmęczona, pół nocy nie spałaś, trzeba się cieszyć, że masz kogoś, kto się w razie czego małym zajmie ![]() ![]() Ja chyba idę się zdrzemnąć, bo standardowo oczy mi się zamykają ![]() Tż musiał na chwilę pojechać do pracy, mam cichą nadzieję, że przekimam się zanim wróci, żeby nie myślał, że już całkiem nic nie robię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Ale ruch to mamy dzisiaj zabójczy
![]() Chodźcie dziewczyny, bo założyłam sobie, że urodzę w 21 części (żeby była zgodność z dniem terminu ![]() ![]() Ja jednak nie spałam, ale w ramach rozrywki obejrzałam sobie porody na jutubie - ależ jestem durna ![]() ![]()
#4428 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dotka ![]() Marionette18 słodziak ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- eveewe ![]() no niestety tak jest dzieci są zazdrosne a zwłaszcza takie małe bo starszemu da się już wytłumaczyć
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-08-03 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ala się nie żółci więc żółtaczki raczej nie ma, ale krew muszą jeszcze raz pobrać bo z lab dzwonili że coś się im tam zrobiło nie tak, jakiś skrzep, ale to podobno nie z winy Alutki. Oby!
Czekam na moja psiapsiolke ma mi dowieźć podpachy (bo się kończą a maz będzie późno) i ciastka bo mi się slodkiego chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Posprzątałam łazienkę, chciałam jeszcze toaletę, ale Lila wisi mi na ręce i trochę to niewykonalne póki co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
hejka,
u nas od nocy kryzys- mała wymiotuje po jedzeniu ![]() ![]() en- wstyd to powinno być Twojego tżtowi, nie Tobie... dzoan- nieustające kciuki za akcje ![]() kejt- śliczny bobas ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Madi, ![]() ![]() Kejt, fajny klusek z Filipa ![]() Dzoan, trzymamu tu wszystkie ![]() ![]() En, ![]() ![]() Sorry, ale usmialam sie z Twojego spiewania ![]() A dla TZta oczywiscie ![]() Marionette, fajnie, ze zaczynacie odnajdywac swoj rytm i laktacja ruszyla. Niezly z Frania slodziak ![]() Ja dzis mam w planach ogarniecie mieszkania, kurze itp. Potem zakupy i lenistwo ![]() Milego dnia dla wszystkich ![]()
#4433 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki za wizytę u pediatry. eneralnie płucka i oskrzela nadal czyste, więc uff... Efekty inhalacji dopiero będą widoczne po kilku dniach, więc kazała się uzbroić w cierpliwość. Mąż rano stwierdził, że wg niego jest cały czas tak samo, moim zdaniem troszkę lepiej w nocy było. Igorek przybrał 150g w dwa dni!
![]() Któraś pytała (przepraszam nie pamiętam) jak się inhalujemy. Musiałam kupić nebulizator, do tego wlewam sól fizjologiczną, przystawiam Małemu maseczkę (oczywiście jest za duża) i tak t wygląda. Spać chodzę z dzieckiem o 21, chyba że tak jak wczoraj przetarga matkę od 5 do 22 to jak tylko jest okazja.. czyli padłam stawiam koło 22, jak udało mi się go uśpić. Zastanawia mnie jedno - w nocy ładnie śpi w swoim łóżeczku i nawet jeśli przy karmieniu nie zaśnie to sam zasypia tam. A w dzień nie da rady. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Domciatko: głowa do góry, Sarenka zacznie jeszcze współpracować. Generalnie z dzieckiem nie jest tak prosto jak w książkach piszą, ale radocha i tak wielka z takich naszych słodziaków małych. Sammi: też zauważyłam już jakiś czas temu, ze rozpakowane przejmują wątek, a dwupaczki jakoś milczące się zrobiły. No ale też sie nie dziwię, oczekiwanie i końcówka bywa wkurzająca... Tweed: dasz radę z rozstępami! ![]() Dzoan: kciukaaasy!! Samanta: 3mam kciuki, aby sie rozkręciło dzisiaj. Surka: masz siły sprzątać?Lila słodka jest i brawa za wagę! Neni: brawo za wagę Kubusia ![]() Oliath: fajne córy ![]()
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
hej mamy
![]() no ja sie nastawiałam cały czas na 3 sierpnia...no więc rozumiesz, czas się brać do roboty ![]() dzoan- ![]() ![]() ![]() En - no normalnie odwiedze tego Twojego Tżta w końcu ![]() podziwiam że potrafisz znaleźć sobie czas na wszystko ![]() kejt- maluszek przesłodki ![]() oczywiście miałam jeszcze dużo pisać ale skleroza jest silniejsza ![]() idę sprzątać , a po południu odwiedzi Was BUKA w klubie ![]() trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mamy dziś gości. Siostra z dzieciakami nas odwiedziła, więc mamy w domu miły rozgardiasz i urwanie głowy. ![]() Miłego dnia dziewczyny. Postaram się zajrzeć wieczorem o ile Michaś mi na to pozwoli . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkie tylko podczytują
![]() Ja póki co nic nie robię, zostawiam to na później, jak mi tż internet zabierze i będę się nudziła ![]() Męczy mnie coś, żeby hot dogi domowe zjeść ![]() A w ogóle mam dzisiaj ambitny plan dopakować torbę - laski mieściłyście się w jednej? Wiadomo, że nie mam zamiaru brać nie wiadomo czego, bo szpital mam całkiem blisko, no ale nie mam wielkiej torby i tak myślę czy nie będzie głupio jak spakuje się w dwie ![]() A teraz skaczę sobie na piłce, licząc na to, że coś wyskacze ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dwupaki latają gdzie się da póki mogą, bo widzą że po to już takie uwazanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4439 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Lachryma- mam nadzieję, że hafty miną.. a może to dlatego, że tak gorąco?? mój ostatnio też więcej ulewa, czasami nawet zwymiotuje, ale on tak łapczywie je, że tłumaczę to sobie tym.. Dziewczyny macie coś w klubie- jeszcze nie ja, ale słodsze niż ja ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
![]() U nas upał... mały dalej w brzuchu siedzi, dobrze mu chyba ![]() Dziewczyny w jakim odstępie czasowym od odejścia czopu rodziłyście??? Bo u nas czop odszedł ale nic się nie dzieje... bóli nie mam nawet takich minimalnych, do tego łażę ostatnio cały czas i nic nie rusza do przodu... a powiem wam szczerze że jestem już mega zmęczona ciążą i chyba jakaś depresja mnie łapie ... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.