|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Macie tak ze jak sie smarujecie balsamem (schylacie)to Cieknie Wam mleko ?
En a mialam pytac,Ty mialas jakies tabletki przeciw laktacji zazywac?niemasz wogole mleka w cyckach czy masz? jak to jest jak sie nie karmi to odrazu zanika pokarm? |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
tylko ze Zuzia nie ma ulubionej stron do snu, lubi spac i na prawymi i lewym boczku, jedynie tą główke przekreca tak mocno do tyłu aletez widze ze juz coraz mniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam sumiennie, a teraz jadę po Tzta do miasta, bo się napił z kolegami po pracy i na tramwaj nie zdążył tuman
![]() Domciatko- trzymam ![]() Jakierka- oj tych pytan o poród będzie coraz więcej im bliżej terminu! Anulka- ciesze się, że Michaś dzisiaj dał Ci trochę oddechu no i że w koncu usnął. Oby kryzys minął! Tysia- ![]() Twee- jak ja marzę o 8h snu bez przerw godzinnych na usypianie Tomcia!! Magolina- teściową masz superancką ![]() Cynamonku- jak Cię w łeb strzelę to zobaczysz. Jesteś najlepszą mamusią na świecie! Oliath- ja to w Twoich córach jestem niezmiennie zakochana. Agrafka- witaj w domku! no i ![]() Mela- Alicja jest sliczna! Przykro mi, że tak przebiegł poród i takim buractwem wykazał się personel, ale najważniejsze, że mala juz z Tobą i obyscie jak najszybciej wyszły! Madi- brawa za kapiel, super ze juz jestesciw domu! Neni- ![]() Surka- brawa za wagę Lilki ślicznotki! Dzoan- bidulko, mam nadzieje, ze akcja sama sie rozkręci jeszcze dzisiaj i juz nie bedziesz musiała tam bezczynnie leżeć! Magdalennne- nie mów tak i nawet tak nie myśl. Jesteś wspaniałą Mamą i na pewno laktacja rozkręci się na tyle, że mały jeszcze nadrobi to wszystko x2 !!! Uwierz w to, a tak będzie. kiss- jak BUKA? ![]() Ita- ![]() Charlize- dobrze, że wykryli tą makrosomię i że trzeba zrobić cc. Anulka jest przesłodka! Samantha- jejku, tą teściową Twoją to nawet ja bym zaciukała ![]() Rockyyy- kurcze, oby Twojemu Tztowi sie polepszyło. Biedaczek jeszcze nie chciał Cię martwić.. No i ![]() ![]() Twee- wyglądasz tak ślicznie, że mogłabys w sumie nie rodzic jeszcze jakies 20 tygodni ![]() Iwonko- mała jest cudna! Eveewe- kurcze, mam nadzieję, że Marysia przestanie być tak zazdrosna bo musisz mieć oczy dookoła głowy. Nie przepraszaj nawet, bo na pewno nie wiesz w co ręce włożyć.. chociaż tyle, że teraz Twoja mama ma urlop i trochę może Cię odciążyć! Sciskam mocno i przesyłam duzo pozytywnych fluidów! Neni- robiłam żel, jak zwykle.. i takie są cudne paznokietki ze och i ach ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
iwonka to pewnie chodzi o taki przykurcz co nieraz dzieci maja..wlasnie jak rodzice tylko na kednym boku klada dziecko ...polozna mi o tym opowiadala..a Jak kladziesz mala na jednym lub drugim boku to sie wygina do tylu?czy mp tylko jak lezy na prawej stronie to sie wygina?
e napewno wszystko ok,lekarz przewrazliwiony a wy zrobicie to dla sw spokoju i bedzid git ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę karmić Małego i mam nadzieję spać, bo oczy dosłownie same mi się zamykają ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Madi cc dlatego że mała zle sie wstawiała w kanał. Badając polozna czuła jej ucho a nie glowke. Przez to mała ma krwiaka na głowie (wygląda jak nabity guz) i lekko znieksztalcony nosek. Ale to ma się w ciągu miesiąca wszystko naprawić.
Idę spać póki Ala śpi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4387 |
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy teraz od moich rodziców. Jestem wykończona jazda autem. Nogi mi popuchly, brzuch boli jak na okres. Nigdzie juz sie nie ruszam do porodu.
![]() Kejt super ze Filip juz na świecie ![]() Dzoan nie moge uwierzyć w to jak cie traktują w szpitalu. Jedni każą ie zjawić inni nie grrrrr. Wściekłość mnie ogarnia bo pewnie masz jz tego dość. Mam nadzieje ze doczytam jednak ze jest jakiś postęp ![]() Idę nadrabiac bo tylko tyle doczytalam
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
no pięknie, ja tak ładnie nadrobiłam, a Wy poszłyście wszystkie spać
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
nie bylo mnie 2 -3 dni a widze ze rozpakowania juz byly sierpniówek ![]() Dziewczyny gratuluje i trzymam kciuki za kolejne rozpakowania ![]() bylam u mamy i nie bardzo mialam jak pisac jakies tydzien temu zrobiko mi sie cos miedzy piersiami i walczylam pierw sama kremami dla dzieci to troche przechodzila ale dzis postanowilam pojsc do lekarza i zobaczyc co to . Pani doktor zobaczyla mi to i dala mi masc (masc sterydowa) nie kupilam bo mowila zeby jeszcze sypac pudrem (pani w aptece tez o tym mowila i powiedziala ze lepiej tamtej masci nie stosowac bo nie mozna w ciazy ani w momecie gdy sie karmi piersia . Ale ci lekarze sa ![]()
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-08-02 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam wszystko, ale wybaczcie nie bede cytowac. Bardzo chce mi sie spac i wykorzystam to bo ostatnio mam problem ze snem.
Dobranoc ![]()
![]() |
#4391 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Bry... Ale Wam zazdroszczę normalnego kp..
![]() Surka ten otwór może powodować ponoć migreny, może sama go mam, bo miewam masakryczne. Moja sis też ponoć miała naczyniaka, teraz jest gladziutka ![]() Odkladam Mlodziana do lozeczka, biorę prysznic i odciagam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę czytać dalej,bo w tyle jestem przez ten Woodstock ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Witam
Moje dziecko jeszcze nie głodne a mnie piersi bolą. Bardzo się cieszę ze mam laktacię, ale 2 h temu poszłam spać z nakarmiona Ala a teraz obudzilam się z bolacymi piersiami. Próbuje mała zmusić do ciągnięcia ale jeszcze nie jest głodna. Dobrze że mi mąż laktator dziś przywiózł to go wyprobuje. Obym tylko nie zapeszyla żeby nie stracić pokarmu! Edit: 2 w nocy i nikogo nie ma? Ala possala chwilę, laktatorem odciagnelam troszkę i mi lepiej. Ech byle nie doprowadzić do zastoju czy zapalenia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-03 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42086479]Bry... Ale Wam zazdroszczę normalnego kp..
![]() Surka ten otwór może powodować ponoć migreny, może sama go mam, bo miewam masakryczne. Moja sis też ponoć miała naczyniaka, teraz jest gladziutka ![]() Odkladam Mlodziana do lozeczka, biorę prysznic i odciagam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja sobie dzis myslalam o Tobie. Arturek gardzi piersia bo butla wygodniejsza,nie musi sie tak meczyc. A gdybys sprobowala zaspokoic ten najwiekszy glod butla a potem sprobowac go przystawic?owinac go ciasno i w pozycji lezacej? Musicie to jakos rozwiazac,bo maly bedzie mial coraz wieksza potrzeby a Ty przeciez nie mozesz calego czasu spedzac przy odciaganiu. Musisz miec tez czas dla siebie bo sie wykonczysz. Dziecko musi miec wypoczeta i szczesliwa mame ![]() Moje dziecko p karmieniu spi ale tak sie przeciaga ze zaraz sie obudzi :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4396 |
Konto usunięte
|
Jestem, jestem... Odciąganie dramat, ledwo 160 ml, a chcę chociaż na 2 karmienia, więc czekam na te 40 jeszcze żeby się naprodukowało...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42086855]Jestem, jestem... Odciąganie dramat, ledwo 160 ml, a chcę chociaż na 2 karmienia, więc czekam na te 40 jeszcze żeby się naprodukowało...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] 160 ml i dramat? Oj chyba przesadzadz. Daj sobie czas. Edit. Mam nadzieję że cię nie urazilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-03 o 02:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Mi nawet kropla nie pociekła z prawej piersi przy elektrycznym laktatorze a jak palcami przycisnęłam to bylo mleko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Konto usunięte
|
Nie, Mela, nie urazilas
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
En moja też dziś nocna aktywność O 2 trochę lyknela aż musiałam laktator uruchomić, a od 3 jej się wł jedzenie i aktywność do 4. Chyba ją zasnelam wcześniej. Teraz znowu kupa i stanie. Ale i tak bym nie pospala bo mierzą temp i ciśnienie pacjentkom, dalej jakas ma ktg włączone więc jak tu spać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4402 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam z rana z sara przy cycu
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Fi miał wczoraj dwie próby karmienia, ale nic ze mnie .nie leci i bardzo mi przykro z tego powodu. Ale może coś ruszy jak wstane.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie Kejt moja bratowa rozwinęła laktacje po tyg od porodu w dodatku na odległość z małym bo on wcześniak w inkubatorze, a ona przeziębionia w domu. Mój brat woził pokarm do szpitala i karmił. Więc wszystko jest możliwe, tylko pozytywnie się nastaw i rozluznij. I ona też po cc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4405 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki,
my też już po bufecie porannym. Teraz dałam małego tatusiowi a ja ciut ogarnę pokoik małego itp. Noc była nawet ok. Po 1 kąpieli i spacerki mały sprał ponad 2,5 h to sukces jak dla nas ![]() Robi się gorąco więc znów będzie duchota w mieszkaniu. Mela masz już kogoś nowego w pokoju? Jak się dziś czujesz?? Tak samo Ty Kejt, w jakim pokoju jestes 2,3? Domciątko gdzie znajdę Sarenkę bo się doszukać nie mogę a mam dosłownie chwilkę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej laseczki,
próbowałam Was wczoraj nadgonić na komórce, ale wyczerpały mi się wszelkie pokłady cierpliwości ![]() Nie dla mnie taka zabawa, jeszcze w pewnym momencie tż dostał smsa, ja trzymałam kom nad brzuchem i mały tak się wystraszył w brzuchu, że serio myślałam, że stamtąd ucieknie ![]() Cytat:
![]() ![]() MEla ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak tam Witek zniósł spacerek w taką pogodę? Cytat:
![]() ![]() Paznokietków też zazdroszczę, bo ja od tygodnia nie maluję i obcinam na krótko, w razie wu, żebym później jak wariatka w środku nocy nie zmazywała ![]() I dla Tomusia wielkie ![]() ![]() Że nie wspomnę o waszym wspólnym, które miało być ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, jak on chce to zorganizować, bo chyba go całkiem pogrzało, że ja będę z Alim w domu czekać, aż tato wróci mocno pachnąc chmielem i pewnie nie tylko ![]() En, spokojnie, za niedługo pewnie i ja zacznę biadolić na brak snu ![]() I aleś mnie nastraszyła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mleczarnią się nie przejmuj, sama widziałaś, że dziewczyny czasami trochę czasu potrzebowały na rozkręcenie... będzie dobrze! ![]()
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
To Wam wstawie jeszcze jedno foto Fi. Zakochalam się w synu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Wiem ze teraz zgrzesze ale obudziłam sie i jestem zmęczona. Pierwszy raz podczas ciazy wstawałam w nocy do wc i to AŻ 3 razy. No dla mnie to masakra ![]() Mela, opis porodu to jakiś koszmar jestes bardzo silna, trafilas na okropną obsługę o jakiej sie słyszało w latach 80 Surka, Twoja Lila przesliczna Dzoan, przykro mi ze weekend w szpitalu ale moze samo sie rozkreci ![]() Rocky, kciuki dla TZta przesylam, oby oslabienie i problemy z cisnieniem minely a laura nie miała skazy ![]() Tweed, brzuszek piękny bo i mama śliczna ![]() Evewe, przykro mi ze masz teraz roblem z córka. Mysle ze mała jest zazdrosna i nie długo zrozumie sytuacjie i wtedy bedzie na odwrót- nie odstapi niunia na krok ![]() Neni, waga piekna i fajnie ze wrócisz do leków to jedno zmartwienie masz mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Wcale się nie dziwię, Fi to taki słodki czarnuszek
![]() A ja odkryłam wczoraj nowe rozstępy na brzuchu ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.