|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() Ale jak Ci się nie podoba to zawsze masz 10 dni na zwrot ![]() Cytat:
![]() ![]() to super, że wszystko dobrze po jogurcie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Wpadłam się pochwalić, kupiłam Mai to krzesełko
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...421847967.html i zgadnijcie za ile, nowe, w Realu... za całe 45 zł :P
#723 | |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Niby sie zajmuje małym ale to takie ograniczone. W sensie że mało do niego mówi i nic go jeszcze nie nauczył. Wszystko co Alanek potrafi to moja sprawka, a tż tylko małpuje to samo ![]() ![]() Dzień sie skończył i teraz troche czasu dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, rzutem na taśmę postanowiliśmy z TŻtem pojechać na wakacje, znaczy 4 dni raptem na mazury, prośba do Was: czy znacie jakąś fajną miejscówkę? Gdzie warto pojechać? Bo ja na mazurach byłam dwa razy, w tym jeden raz w ub roku, gdzie koleżanka mi poleciła jakąś miejscowość koło pisza i domki letniskowe, niech ich cholera weźmie - nigdy więcej, było okropnie. Także nie chcę żadnego domku, chcę mieszkać w cywilizowanych warunkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://mazury.info.pl/domki/ukta/ A dwa lata temu tutaj http://www.zfasonem.pl/noclegi,0,132,8 przy czym dom położony jest w polu i do najbliższego sklepu trzeba jechać samochodem
![]() |
#728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Nisia, jednak chyba wolelibyśmy w jakiejś większej miejscowości a niekoniecznie w gosp agroturystycznym. Żeby można było sobie spacerkiem pochodzić, pozwiedzać, pooglądać... ale i na plaży poleżeć. Ale wymagania
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- A owszem myślałam o tym, ale z powodów o których pisałam powyżej to trochę lokalizacja nie pasi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Znowu sie chwale :p
Uwaga bo ide powoli - z pomocą bo z pomocą, ale ide ![]() A ja już zmykam spać - dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Miałam tyle zacytowane i mi się wszystko usunęło
![]() ![]() Angel - Z tą kupą to dobre ![]() Marta - Obie jesteście cudowne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, właśnie!!! Przypomniało mi się ![]() Pisałyśmy tutaj kiedyś o zbyt wczesnym sadzaniu na nocnik. I jak pamiętacie ja sadzałam Melkę. A więc.. Melania od tygodnia gdy chcę zrobić kupę to sama pcha się na nocnik, oczywiście nie rozbiera się sama ![]() A gdy posadzamy Ją sami, tak w ciągu dnia, to siedzi grzecznie i zaczyna stękać ![]() No i gdy pytamy gdzie jest nocniczek to ciągnie go wszystkimi siłami albo pokazuje rączką i mówi te swoje 'de' ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam, złość mi minęła, a jutro się pożalę na klubie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
godzina 23.09 a Bartek co robi zamiast spac ? marudzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |||
Zadomowienie
|
ale dajecie czadu
![]() mnie pediatra powiedziała, że białko od 11 mies. nie rozwinęłam tematu, bo zamotka była, ale za tydzień się spytam ![]() Cytat:
salud współczuję przeżyć z wujkiem ![]() ja miałam podobne bedąc w ciązy ![]() cosmo ja mam spacerówkę quinny zapp xtra i jest naprawdę extra ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() możesz jechać mieszczuchu tam, gdzie ja ładne zdjęcia sobie porobimy ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie też nie wchodzi w grę pole namiotowe czy domek, musi być pokój z łazienką, inaczej nie jadę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry! U nas dziś ponad 30st i pełne słońce,także wpadam powiedzieć, że nie będzie mnie na necie,bo jedziemy tradycyjnie na basen
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Iwoncia a rozmawialas z nim by bardziej pomagal?a co do nauki to pewnie tak jest jak piszesz, nie wie jak sie za to zabrać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Lewek ja nie pomogę,bo na Mazurach nigdy nie byłam ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Iwoncia no pięknie i jak zawsze Alanek uśmiechnięty ![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Piękny dzień się zapowiada, chyba nad jezioro sobie pójdziemy. Lewek jak chcesz jeziora i miasto zapraszam do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Ale upał, właśnie jedziemy. Już jest 30st w cieniu, chyba sie dziś ugotujeny
![]() ![]()
#739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U nas też dzisiaj upał ![]() Ale Wam fajnie z tą wodą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jaki macie nocnik? Taki zwykły czy jakiś bajerancki? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
Cytat:
no proszę ![]() ![]() Cytat:
u nas też nie póki Alan malutki ![]() Jak bedzie starszy to heja pod namiot na tatralandię albo nad węgierski balaton ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My ewentualnie nad jezioro po niedzieli bo w weekendy tłoczno... ![]() Co do tżta to dziennie rozmawiam z nim na temat pomagania ale jak też widze jak on to robi mozolnie to mnie bierze ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() U nas skwar teraz bedzie chyba codziennie z tego co widze na pogodynce ![]() Tż dzisiaj ostatni raz do pracy a potem 2 tygodnie urlopu. Pewnie znowu przesiedzi kilka dni przy aucie bo coś rdza go bierze i trzeba polakierować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() katee nie nie odpiął sobie pieluszki tylko taką kupcię walnął że mu bokami wyleciała ![]() cosmo my mamy tę spacerówkę i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/baby-design-nowosc...412567767.html tyle źe do małych to ona nie należy. colds brawo dla Melci za siedzenie na nocniczku ![]() ![]() ![]() Nisia oo to udany zakup ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- aa i miałam się pytać co robicie na roczek na kolację??? bo nie mam pomysłu ![]()
#742 |
Wtajemniczenie
|
Moni a gdzie dokladnie jedziecie? Ja wlasnie na mazurach tex nigdy nie bylam, bo mam duzo jeziorek znacznie blizej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż tak to chyba nie, bo siusiu normalnie w galoty ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żartuję...jeśli mam być szczera to u nas są kiepskie warunki do wypoczynku z małymi dziećmi bo a.nie ma kąpieliska(jest 1km dalej) b. na podwórku jest tylko mała piaskownica i trampolina ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie no co Ty,są Mikołajki np.Ruciane Nida itp. Ja nie muszę się wybierać bo mam jezioro za płotem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym uwielbiam to auto ![]() Ha, tak teraz patrze na lustra od szafy... mamy od ziemi aż po sufit taką z przesuwanymi "doorami" a na nich są na całej dlugości lustra. Caaaaałe upalcowane przez dziecia ![]() Same rączki poodbijane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
aaa jeszcze co do nocnika, to moja teściowa twierdzi, że mój tż już w wieku 8-msc korzystał z nocnika i już pieluch nie nosi, coś mi się wydaje, że to nie do końca prawda, albo moja córka jakaś mniej ogarnięta niż tatuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
dawno mnie nie było, ale czytam Was w miarę regularnie. Tylko kiedy chce coś napisać moja mała pchełka się budzi. Stale się nie będę udzielać, bo jakoś brak mi czasu. Ale czasem napisze co u nas słychać, żebyście o mnie nie zapomniały ![]() Witam nową mamusię z Bartusiem. Imię takie jak u mojego szkraba. Tylko mnie bardziej podoba się Bartosz i tak też do niego się zwracam. Otoczenie woli Bartuś ![]() No i właśnie mały się obudził. Standard, jak zaczynam do Was pisać to zawsze się tak dzieje. Stoi w łóżeczku i śmieje się. Więc skorzystam z jego dobrej łaski i napisze coś więcej. Pochwale się jeszcze, że dziś w nocy wyjeżdzamy nad morze. Obawiam się tylko podróży. 600 km przed nami. tamlin jak czytałam o waszym wyjeździe to aż mnie ciarki przeszły. Jeszcze taki upał, szok. Ostatnio byliśmy na 3 dni nad jeziorem Białym koło Włodawy. Polecam. Woda czyściutka, aż stopy widać w wodzie. W sumie 3 i pół godziny drogi mieliśmy. Mały jakoś dał rade. Zobaczymy jak tym razem będzie. Podobno teraz nad morze 12 godzin się jedzie od nas. Ponad to Bartosz ma już 8 zębów, teraz trójki zaczynają wychodzić i marudzi okropnie. No ale jakoś przetrwamy. Chodzi ładnie za jedną rękę, sam się trzyma. Ale samodzielnie jeszcze nie spaceruje. Boi się puścić ręki. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() Ps. Ja też mam małe mieszkanie, 34m, na szczęście nasze na własność. Tyle, że miejsca totalnie brak, tak jak u Was.
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ja juz wymiekam z moim Robertem. On mi dzien w dzien chodzi o 23 spac. A wczoraj to juz przesadzil - zasnal o 1 w nocy. Nie placze, ma super humor, bawi sie ladnie, ale spac nie chce. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Kurrrrrrrrrr przecież ja tego psa zatłukę. Ucieka już notorycznie. Zeszłam z nią na dwór, a ta od razu w długą. Wczoraj uciekła, nie było jej kilka godzin. Tata dzwoni że do niego przyszła.
Ja już mam dość. Podwórko zamknięte a ona i tak ucieknie. Wcześniej nie uciekała, a teraz ciągle. Poza tym ona nie patrzy czy ulica, czy nie, leci przed siebie. Boję się że albo coś ją rozciągnie jak żabę na asfalcie, albo spowoduje jakiś wypadek. Już sama niewiem co robić. Nie jestem w stanie targać dwójki dzieci i psa na smyczy za każdym razem jak będzie chciała lać. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- No i znów dzwonił tata że przylazła do niego ![]() A to wcale tak blisko nie jest. I co ja mam z nią zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.