|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- pstryczek - waga nam sie zepsula! wiec od bilansu nie wiem, natomiast z nog juz takie male setrdelki mu sie zrobily wiec mi sie zdaje, ze w miejscu nie stoi. I jak gte da zabki wyszly to i apetyt taki w miare mu wrócił.
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam siniaki na obu biodrach, kolanach, udach i ramieniu
wyglądam jak po wypadku jakimś |
|
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
U nas tak samo. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- My tez czekamny na 7 kg.
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dumna z siebie to jak najbardziej powinnas byc! Cytat:
po mamusi :/moj ostatnio z miesiac fochowal sie na obiadki, nie chcial ich jest w ogole! i kupne i domowe, nic! teraz powoli zaczynamy nadabiac... i tak mysle ze chyba wprowadze mu jeszcze jedno mleczko w ciagu dnia...
|
||
|
|
|
#2525 |
|
Lurker ;)
|
Czy ktoras z mam skusila sie na blender z rozdrabniaczem z Biedry?
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
takie beda nasze szczypiorki przystoiniaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A są blendery? (te o których Ellmi wspominała?)
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się chciałam pochwalić, że wczoraj całkiem ładnie nam weszła zupka jarzynowa z króliczkiem!!!
Tzn ładnie, jakąś łyżeczkę łącznie zjadł ale smakowało!
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas to byla pierwsza (i jedna z 3 do tej pory, a wiele przerobiliśmy) zupa ktora Borysowi zasmakowała, i do dzisiaj jak innego słoika nie chce jeśc, to otwieram ten słoiczek. Ale mamy nowy wczrajszy hit, jarzynwa z kurczakiem z bobovity.
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, dodałam zdjęcie z Julaskowo-Pietraszkowej randki
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
pstryniu, nasz godzine
co mu sie rzadko zdarzaaaaaaaaaa malz scial wlosy i wyglada na jak maturzysta
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka... ![]() tak na krotko, krotko? |
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam że tak wbijam , ale w tym momencie nie dam rady nadrobić,wczoraj byliśmy prawie cały dzień na tym pogrzebie prababci tż potem stypa, jakieś spotkania rodzinne po latach a wieczorem mieliśmy akcje z Blanką .
![]() I właśnie tutaj mam do Was pytanie bo: wczoraj cały dzień mama z Blanką siedziała, grzeczna była i ogolnie wszystko dobrze wieczorem ja ją usypiałam i juz spała to ja zostawilismy pod opieką mojej mamy po pojechaliśmy do tesciowej na chwile no i telefon od mojej mamy ze mamy wracac bo Blanka krzyczy juz pol godz, że sina się robi i nie wie o co biega. No to przyjechaliśmy jak dotarlismy do domu to juz byl spokoj ale wzielismy ja do lozka i probujemy uspac, dalismy jej mleko ktore calutkie zwymiotowała i wczesniej tez wymiotowała,ogólnie w ciagu całego dnia wczoraj zrobiła 7 czy 8 kupek,temperatury niet. Tż ja usypiał to stwierdził ze ona jest taka nie spokojna i wymiotuje przez plasterek od komarów ze przez jego woń ,w sumie niby racja bo od kilku nocy jej go naklejam bo komary ją żrą,i wczoraj odkeliliśmy i noc ładnie była przespana po tej akcji. Dzisiaj natomiast rano zrobiła brzydką śluzową kupkę jakiej jeszcze u nie nie widziałam ale tak poza tym to ok. I jak myślicie że to faktycznie od tego plastra i ta kupka też czy może coraz bliżej zęby??? Aczkolwiek na horyzoncie żadnego ni widu ni słychu ![]() Lecę teraz do Blanki a wieczorkiem nadrobię i się odezwę , tż wyjechał znowu i muszę sobie jakoś wypełnic czas by nie myslec jak bardzo tęsknie
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
śluzowata kupka jest dla ząbkowania charakterystyczn, a co to za plasterek? można takim bączkom?
|
|
|
|
#2536 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas już ok obroty na boki, dzisiaj nawet raz na brzuch się dało łapie kolanka, łapie stópki, a jak tyłek podniosę jej do góry to nawet sobie do paszczy wsadzi i zaciesza ale tyłek za ciężki i sama nie daje rady Cytat:
![]() Cytat:
super! dokładnie, nam po 3dniówce przesuwali o 4 tygodnie szczepienie. Cytat:
Idealne podsumowanie ![]() Cytat:
ja też mam głeboki z siedziskiem, ale, że Dorka jeszcze nie siedzi, a klusia taka że posadzona w wodzie to ledwo jedną ręką trzymam (najpierw jak wkładam to na siedząco i próbuję tak plecki umyć, ale młoda niestabilna bo sama nie) no to nie ma opcji wspólnego mycia. Cytat:
![]() -------------------------- Dorcia smarka nadal, oczka też ropieją ale nieco lżej po rumianku i masowaniu kanalików, humor dopisuje, apetyt też. Mam nadzieję, że bez lekarza się obejdzie. Dziękujemy za kciuki ciotki wizażowe ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Lenova, może być od plasterka, jeśli zębów NIC nie widać to aż takie objawy raczej nierealne. Przy takich silnych objawach to i zęby bardziej już wyczuwalne. Może jakiś wirus też, pilnujcie tylko by mała piła, nie musi być dużo naraz (nawet lepiej mało, a często, nie będzie tak żołądka podrażniać), jeśli nie będzie apetytu to trudno. Jeśli dziecko pogodne ogólnie, to nie panikować. Zdrówka
|
||||||
|
|
|
#2537 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja też zawsze jakoś się w łóżku tak przekręca, że leży bliżej mojej strony. Teraz tż nie śpi z nami w pokoju, to nie ma problemu bo idę wtedy na jego stronę, ale jak tu spał to było ciężko ![]() Cytat:
Brawo za siad! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021] Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE] Dobrze, że humor dopisuje ![]() Cytat:
Dobrze, że jesteś taka silna, ściskam mocno ![]() Cytat:
![]() Lenova biedna Blaneczka Oby to nic poważnego!U nas nocka jak kilka ostatnich, czyli pobudki co 20-30 minut z histerią w oczach pt. gdzie mama? Mój mąż stwierdził, że wcale nie wyglądam na niewyspaną, przywykłam już po tych kilku nocach, ale tęsknota za chociaż godzinką przespaną jednym ciągiem pozostaje
|
|||||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć pojadł kaszki-dziś dostał z suszonymi śliwkami dla odmiany
Ale cierpliwość mi się kończy jak muszę ganiać z łyżeczką jego głowę. Wtedy szybko się poddaje ![]() Wszystko go interesuje oprócz jedzenia. Już dawno powinien spać a właśnie usiadł sobie w łożeczku i gapi się na mnie-tłumacząc coś po swojemu. Mam nadzieję że go zmuli bo mam trochę roboty. Póki co doprowadze brwi do porządku ![]() Zwracacie uwagę do której rączki podajecie dziecku zabawkę/inne rzeczy? Ja niemal że od samego początku uczę go chwytać w prawą rękę ale nie wiem czy jak będzie starszy nie poręczniej będzie mu w lewą. Myślicie że da się wyuczyć tego?
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
Mała, nie da się
lateralizacji nie zmienisz, a ona na dobre ustali się ok 6rż. A dzieci miewają okresy, że robią coś np. lewą ręką, chociaż będą prawostronne. A czasem mają nieustaloną latealizację lub skrzyżowaną i też jest ok.
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
mała lateralizacja u dzieciaków się kształtuje kilka lat, także spokojnie. I przede wszystkim nie wmuszaj mu na siłę
będzie kiedyś mańkut to będzie, na razie obiema rękami operuje ibędzie jeszcze trochę operował i bardzo dobrze
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42089414]Mała, nie da się
lateralizacji nie zmienisz, a ona na dobre ustali się ok 6rż. A dzieci miewają okresy, że robią coś np. lewą ręką, chociaż będą prawostronne. A czasem mają nieustaloną latealizację lub skrzyżowaną i też jest ok.[/QUOTE]Tak też właśnie myślałam że tego nie da się "wpoić" Hope-podawać podaje w prawą ale jeśli przełoży do lewej to zostawiam,widocznie tak woli także nic absolutnie nie wymuszam.W sumie...to bardzo długo to się kształtuje
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
Agu miała jakieś 1,5 roku gdy wiele rzeczy robiła lewą ręką, a, że mąż jest leworęczny, to ciekawa byłam co będzie
no i minęło, jest praworęczna. A ja też, ale są rzeczy które robię tylko lewą: tasuję karty, wykręcam pranie, myję miski czy kubki... telefon też w lewej trzymam zawsze
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko piszę i jem prawą ręką, wszystko inne robię lewą
![]() Kochane jak pasteryzować zupki dla naszych dzieci? Można w ogóle gotować słoiczki? Nic się nie stanie? |
|
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
Można, ale nie gotuj z kaszą/mięsem, warzywa z oliwą tylko, bo kasza kiśnie, mięso się psuje.
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kurka tak nadrabiam na raty i pocytować nie mogę przez to jak się należy. Donoszę pospiesznie, iż wysypka przenosi się na rączki, a moja mama od rana za mną chodzi "daj jej Zyrtec''bo to przecież na bank od słoiczków. Mówię Wam, taka chodzę wkur ciągle,że szok.
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- He he a najlepsze sa złote rady, by nie brać noworodka na lewe ramię, bo będzie leworęczne ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ja robię wszystko lewą ręką. wszystko wszystko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierdziu! Za wami nie da się nadążyć... Podczytuje tylko między ogarnianiem chałupy, bo mezus wyszedł z młodą na spacer.
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
dziec mi zasnął, to sobie ponadrabiałam przy pomidorówce
HOPE, BLOGERKO- u mnie z opieką nad małym jest identycznie, cały czas ja. Mały ma 7 mies a mąż ani razu wanienki nie wyniósł z pokoju i wody nie wylał. Pomijam fakt, ze ja kp to nawet raz w nocy nei wstał bo i po co? poza tym Bartulo pieknie nocki przesypiał od poczatku, zdarzyło sie dosłownie kilka razy kiedy płakał/marudził , ale i wtedy nawet oka nie otowrzył- takze, jesli chodzi o noce to tak jakby nie miał dziecka... A co do opieki w ciągu dnia, to tez nie ma o czym mówic bo opieki praktycznie nie ma.... Jak jest w robocie to sie samo przez sie rozumie, ale jak ma wolne to małym tez sie nie zajmuje, bo przeciez zmeczony, ja sie pytam po czym? po wozeniu dupy w aucie przez 8 godzin i napisaniu paru linijek tekstu na komputerze? Wczoraj np miał na noc, czyli na 20 to calutki dzien przebył sobie na dworze, prze tel rozmawiał, u gołebi siedział, kawke z braciszkiem wypił a ja z małym w domu, bo na dworze w taką czike to by sie roztopił chyba - u nas nawet kawałka cienia nigdzie nie ma. Przyszedł po 18 dopiero, to mówie, zostan i przypilnuj go na tej podłodze a ja pojde wziac prysznic bo jak zasnie to sama nie wiem czy sie myc czy nie bo mi sie rozbudza z płaczem. To co zrobił? Sfochowany bo on sobie chciał na kompie jakies wyniki posprawdzac. Wiec jak miał siedziec dupą do małego i nie patrzec, ze zapełzał juz pod stół czy krzesło to nie poszłam. Także, Hope, wiem o czym piszesz... Serdecznosci tez za wiele nie ma miedzy nami bo mi zarzuca , ze mam pretensje do niego. Jak mam nie miec skoro wlasnym synkiem sie nigdy nie zajmie, a na co inne zawsze ma czas? A jesli chodzi o relacje synus- mamusia+braciszek to tez podobnie jak u ciebie, jak mu braciszek cos każe to leci jakby sie paliło, jak ja go prosze o cos to ma to w dupie. Szczerze mówiąc, co raz czesciej zastanawiam sie nad odejsciem od niego, niech sobie mieszka z tą swoją ukochaną mamusią, a ja przynajmniej nie bede znosic fochów, docinek, uwag typu nie jestes u siebie to gówno masz do powiedzenia. Alimenty sie młodemu należą? Należą, to niech płaci a i tak wiezi pomiedzy nim a małym to prawie nie ma. Chociaz serce mi sie kroi jak reaguje na niego Bartulo kiedy w ogóle pojawia sie w domu- tak sie usmiecha, tak wyrywa, ze aż drży. A on co? Potrafi powiedziec tylko "czesc Bartek" i przechodzi. Nie schyli sie do niego, nie wezmie na rece, nie pobawi sie nawet 5 minut. Jakby nie był jego..... Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-08-03 o 13:06 |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też cały czas odkopywałam się z zaległości ale dziś się nie dam jestem na bieżąco![]() Wiem że jest wiele osób które są praworęczne a dużo rzeczy robią lewą. U mnie natomiast jest tak że lewa ręka właściwie do niczego nie jest mi potrzebna jakąś taką otępiałą mam że czasami to mi nawet przeszkadza Czasami sobie nią pomagam -wiadomo! Nie da się niektórych rzeczy jedną zrobić ale właśnie lewą mam taką nieporadną:p
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Dżejkobs znow walnal focha na obiadek widac ze glodny bo marudny, cumkal caly czas to zjadl szalone 3 lyzeczki po wielkich bojach ![]() a jak do cyca sie dorwal to ssal 12 minut! nawet nie wiedzialam ze tyle mleka mam jeszcze ![]() dzieki Bogu cyca akurat mialam pelnego bo o tej godz to zazwyczaj mleczarka pusta ![]() podjadl i poszedl w kime... |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-nosz brak słów na tą fujare
Jak można być tak obojętnym na własne dziecko? Pytam się jak? Teraz Bartuś jest jeszcze mały ale jak podrośnie i będzie okazywał uczucia(już po swojemu okazuje) tylko Tobie to mam nadzieję że temu Panu w pięty pójdzie. I niech wtedy nie wymaga rzeczy nie stworzonych bo po prostu na nie sobie nie zasłużył. O!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

wyglądam jak po wypadku jakimś
zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi
Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam
od niemal 7 miesięcy 

ale smakowało!