|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam się w 34 tc.!
![]() Ech, po wczorajszych przeżyciach wieczorem nie miałam już nastroju na pisanie [Dla dziewcząt zainteresowanych -> mój maluszek ma się dobrze, łożysko się nie odkleiło, ale stracha sobie przez swoje roztargnienie i gapiostwo narobiłam never again! ] Tak w ogóle to walnięta jestem strasznie! Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g ), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc! ) gigancika ponad 4 kg itp. A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też Nosz kur... tak myśli 10-letnie dziecko! Potem już się uspokoiłam i powiedziałam sobie, że trzeba się cieszyć, że dziecko rośnie, będzie silne i zdrowe, a inne mamy modlą się, żeby ich dzieci zaczęły rosnąć. I to jest dopiero powód do ewentualnych łez
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że pojechałaś-na spokojnie możesz się weekendować. |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to, że każdy idzie przez życie inaczej, oczywście możemy negować zachowanie itd
ale swojej rodzinie to ja kibicuje jak nikt, obojętnie jak szalone pomysły by nie wyszły, życie jest przewrotne, jedni maja pod górkę inni z górki, zazdroszcząc ludziom sami sobie odbieramy radość z życia
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie przybrał ah te hormony mam te same przemyslenia z gigancikiem, ale to bedzie mój słit gigancik i niech se waży nawet 4 kg gorzej z moją piczką
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co pozostaje, odpczoywać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Matal
Cytat:
to jest najważniejsze. Co do wagi się nie przejmuj, prawdziwa wyjdzie przy porodzie
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że się wyprowadzam z domu... Bo mówiąc szczerze mam inne spojrzenie na świat niż ona. Z młodszą siostrą dogaduję się o wiele lepiej, może dlatego, że nie jest takim "pasożytem" i widać, że ma ambicje. A co do zazdrości, to zazdrości tylko ona mi... Bo skoro młodsza siostra, potrafiła odłożyć 100zł chodząc do 1 klasy technikum, żeby nam kupić na ślub w prezencie ręczniki, a ta przyszła na wesele, nie złożyła nam nawet życzeń i za przeproszeniem "głupiego" kwiatka nie dała, tylko buczała całe wesele po kątach ze swoim chłopakiem.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:20 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamietam Ty tez nie chcesz isc na zaoczne studia i do pracy by troche wiecej zarobic, tlyko liczysz na stypendium wogole gadka bez sensu ma chłopaka, moze nie taki do konca sierota skoro pracuje za bgranica, a tu uwierz tez wiem ile potrzeba wyrzeczen! zycze Tobie milego dnia bez spin ja juz z tej dyskusji wychodze bo to niczego nie przyniesie.
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja trochę rozumiem frustrację Agusi, bo z tego, co rozumiem - jej siostra i narzecziny nie bardzo mają warunki i możliwości finansowe, by akurat w tym momencie robić wesele. Jeśli zależy im na ślubie, to ja bym zrobiła bardzo skromną uroczystość i tyle.
|
#1004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Tym bardziej podejmując decyzję o ślubie trzeba wiedzieć, gdzie się będzie mieszkać. Ja się śmieję z tego, że ona jest nieodpowiedzialna, bo myśli, że skoro wezmą ślub to tyle i już... Że mieszkanie im samo z nieba spadnie, remont planuje, ale czego?!
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:26 |
||
|
|
|
#1005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
oddaj mi
odwiedziłam wszelkie większe reale tesco itp i nigdzie ne ma bavarii 0% pierwsze co sobie pomyślałam czytając posta matal że ktoś sie rozpakuje pomyślałam "kaśka szykuj się" ![]() Cytat:
![]() Ty to na serio piszesz ? nie chciałabym mieć takiej siostry jak ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że tak daleko mieszkasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma to jak nazywać swoją siostrę pasożytem... a jej faceta nazywać sierotą... bo robi co ona chce ![]() radziłabym patrzeć na swoją dupę a nie siostry... nie wiem skąd w ludziach bierze się to poczucie wyższości od innych a od własnej rodziny to już całkiem nie ogarniam
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze chociaż, że TŻ i moja młodsza siostra podzielają moje zdanie na ten temat.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:33 |
|
|
|
|
#1007 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój grafik ma zawsze na początku miesiąca i od razu urlop zaplanowany ale w u Niego pracują w miarę ludzie którzy powinni rozumieć sytuację i myślę, że będzie git raz jak dzwoniłam, że krwawię to nei było problemu żeby wyszedł, kierownik Go zastąpił i jeszcze był zdziwiony, że wrócił ![]() Cytat:
![]() mojego wadą jest to, że ma pms, ale już zaletą, że w miarę regularny trzymaj się żeby Cię za bardzo nei wymęczyli![]() też bym pojechała, ale co tam, posiedzę tutaj ![]() Samba, odezwij się! |
|||||||
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Oni nawet nie są narzeczeństwem - znają się 1,5 roku, to jej pierwszy chłopak, a jego pierwsza dziewczyna.
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
matalku rozszarpałabym tego Twojego Tż!!! Na strzępy,wrrrrr... wyobrażam sobie jak się czujesz biedaku Jedź i miej go w czterech literach...niech spada na drzewo!agusia w tej kwestii zgadzam się z dziewczynami... wcale nie rozśmieszył mnie Twój post i od razu pomyślałam,że przemawia przez Ciebie nutka zazdrości :/ Jakby nie było- to Twoja siostra.. trzeba sobie pomagać,a nie przeszkadzać. Może to wcale nie jest jej 'widzi mi się'..może ona po prostu chce być szczęśliwa,co? ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Kochana,ja swojego Tż poznałam w lipcu , zamieszkaliśmy ze sobą w grudniu, w czerwcu mi się oświadczył, a w lipcu okazało się,że jestem w ciąży..także też można byłoby powiedzieć,że WCALE się nie znamy...
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisałaś się na publicznym forum gdzie każdy ma prawo do wypowiedzenia własnego zdania.hmmm naprawdę liczyłaś na to,że żadna z nas nie oceni Cię krytycznie? Do wcześniejszego postu się w ogóle nie odnoszę bo musiałabym w całości przepisać za Lolą. Z mojej strony ot Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-08-03 o 11:44 |
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Już się nie odzywam, cieszę się, że osoby z mojego otoczenia, znające sytuację odbierają to tak samo jak ja, tym bardziej moja druga siostra.
- ona nie pracuje i nie chce iść do pracy ( ja jej proponowałam, chciałam pomóc to nie, bo dla niej 1600zł miesięcznie to mało), - chce iść na studia rzekomo dzienne, ale płatne, żeby jej rodzice płacili za nie, - on przepracował dopiero 1 miesiąc i za miesiąc kończy mu się umowa, której mu nie przedłuży firma taty, bo niestety się nie nadaje, - mieszkać nie mają gdzie, a planują remont i urządzanie mieszkania (każdy wie, że urządzanie to frajda, ale najpierw trzeba mieć co), Chciałam Wam pokazać, że to jest dziecinne i nierozsądne zachowanie, ale widocznie to ja wychodzę na sukę i złą siostrę. Może racja, nie mam jej czego zazdrościć, a na pewno nie chorych i nieprzemyślanych pomysłów. Bo sama widzę, że małżeństwo to nie tylko ceremonia ślubna. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Nie, ale sądziłam, że któraś poprze, to, że zachowanie jej jest nierozsądne. Dopiero znając realia widzi się jak jest. A skoro on za miesiąc zostanie bez pracy, to jak ona sobie to wyobraża? Za co oni chcą żyć?
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a waga pewnie orientacyjna, mi raz wyszła za mała, niecałe 1200, na drugi dzień już w normie 1500 ![]() ale się wczoraj zestresowałam i popłakałam ![]() miałam wieoczrem ktg, dziewczyna koło mnie też, zaczęło tętno dziecka spadać, lekarz, drugi, położne, szybkie czytanie historii, szybkie wizienie do cięcia, mówię Wam, okropne to było
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dzisiaj od rana pisać sobie na kartce ilość skurczybyków... niepokoi mnie to strasznie i jak pójdę na wizytę,to pokażę tą kartkę położnej- pewnie mnie oleje :/
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już po 2 miesiącach zamieszkaliśmy razem ![]() z, o zgrozo moimi rodzicami, nie mieliśmy mieszkania
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż był wcześniej w 3-letnim związku,gdzie dziewczyna cały czas naciskała na pierścionek i wesele,a on po prostu tego nie czuł...mimo,że byli ze sobą taki długi okres czasu. Ze mną 'ponoć(hahaha) było całkiem inaczej i już myślał o zaręczynach po pół roku od poznania (och,jaka jestem zaszczycona
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny, wyrodna siostra się żegna, czekam na TŻ i jedziemy na zakupy.
Miłego dnia wszystkim
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego przede mną miała heterę więc jak poznał taki skarb jak ja to nei chciał mnie z rąk wypuszczać i po 4-5 miesiącach się oświadczył
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
My zamieszkalismy po tygodniu bardzo zaspana chodzilam po intensywnym początku związku haha wracalam do domu o 1 w nocy a na 7 do pracy szlam. Więc przestałam wracac Robię racuchy dzisiaj, z jablkami i cynamonem ![]() Jutro jedziemy obejrzeć auto jakies 100km od nas. Lepiej jesli kupimy bo juz mnie strzela szlag przez ten temat ![]() Milego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
passion hahahahahahaha
patrz jakie oni mają życiowe szczęście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g
), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc!
) gigancika ponad 4 kg itp.
A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też 

mam te same przemyslenia z gigancikiem, ale to bedzie mój słit gigancik i niech se waży nawet 4 kg
), najważniejsze, że młody zdrowy
bardziej matka mi nawkrecala ze o masakra, ja dzis urodze

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)