|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Śniło mi się, że męża mi porwali i kilka miesięcy był przetrzymywany. Ale czy go odnalazłam to nie wiem bo się obudziłam. Straszny to był sen.
Później przez takie głupie sny mam zły dzień zazwyczaj ![]() A wczoraj w nocy przyjechał mój brat z Warszawy (warszawski 'słoik' ) i przywiózł mi łóżeczko |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
hej ja tez na chwile, witam w 37 tygdniu,
ide sprzatac a potem robimy grilla
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jejuuu co tu robić w te upały?Jak gdzieś pojadę pochodzić to się zamęczę, na basenie się zamęczę...nie mam pomysłu... Bajka no widzisz?Te panikowały,a ja wiedziałam,że jeszcze pociągniesz ![]() Cytat:
A te żylaki zgłosiłaś gin i powiedział,że to coś groźnego?Bo mi też coś wylazło... I ja tak mam, okropnie się rozwala po tym brzuchu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę,że nawet po 5.09
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-03 o 09:10 |
||||
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miałam cięzką noc. Myślałam, że mi się młode nie rusza i budziłam się co godzinę sprawdzić albo pozaczepiać. Zasnęłam dopiero o 5 nad ranem. Teraz wstaje i trochę posprzątam ale zapał mam taki, że hoho.
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
U listopadowych mają sporo Mai
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Afusiamaskotka ja tam niewidze nic zlego w zachowaniu twojej siostry.
Mize te plany spiwoduja ze.sie wezmie.do pracy. Moze jej t jakis ogarniety i naprawdezostanie za granica zarabiac i oszczedzi. Moze jego mama pomoze moze Wasi rodzice. A to.ze w tej sali to chyba dobrE traktowalabym jako komplement ze bylo fajnie. Moze pojda mieszkac do jego mamy a 40 tys moze starczyc na remont.. zalezy od standardu.. jakas.zazdrosc tu czuje
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:53 |
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tassiaco do laktatora medeli, to najcichszy nie jest, ale idzie się przyzwyczaić
i nie denerwuj się na tż, szykujcie się na weselicho i bawcie się dobrze![]() Cytat:
udanych wakacji!Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- i oczywiście witam się w upalny sobotki poranek |
||
|
|
|
#971 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to dobrze, niech niunia jeszcze poczekaCytat:
super masz lekarza, godzina na wizyte, czlowiek spokojnie sie wszystkiego dowie Cytat:
za kolejny tydz.Szkoda, ze tz sie tak focha, mam nadzieje, ze jednak bedziecie mieli udany weekend. Co do siostry - Agusia to Twoja tak?- to piwiem Ci, ze ja juz dawno przyjelam technike, ze niech se ludzie robia co chca. Nie moje, zycie, nie moja kasa, nie moja bajka. Chociaz tez mam wrazenie, ze buja troche w oblokach i zeby jej tylko tylek za bardzo nie bolal jak spadnie....ale czegos ja to moze nauczy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie i ja. Brak pomyslow na dzisiejszy dzien
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-08-03 o 14:42 |
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:53 |
|
|
|
#974 | |
|
BAN stały
|
Witam teściowa mnie dalej wkurza.Tym razem z wózkiem.Mówi, że go przywiezie w listopadzie (pierwszego albo jedynastego).
Chyba mój będzie musiał w któryś weekend zamiast zajmować sie remontem pojechać do PL po wózek. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Przepisano mi w szpitalu ten lek http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...-wspomagajace/ Niestety słabo działa |
|
|
|
|
#975 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie da się spać w te upały, ja od 6 przekręcałam się z boku na bok;/ gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a na wesele życzę ci sił bo twoja deklaracja o ostatnim gościu na weselu to spore wyzwanie w tym stanie udanej zabawyCytat:
mam nadzieję jednak że się Tż ogranie i pojedziecie ze względu na Ciebie i Edzika Cytat:
![]() Cytat:
Jeden właśnie mocno się uwypuklił od ostatniej wizyty. Ogólnie powiedział że powinnam nosić specjalne rajstopy przeciwzakrzepowe, ale wie że w takie upały to byłaby mordęga więc przepisał mi te tablety i kazał pobudzać krążenie (ze względu na stawianie się macicy nie mogę dużo spacerować, to na leżąco mam robić ćw. typu rower na nogi ).Mówił że żylaki to zawsze niebezpieczeństwo zakrzepu, a one jak się pojawią i dojdą do serca to wiadomo do czego prowadzą ![]() Tylko właśnie miałam pytać, czy któraś ma zylaki i bierze na to jakieś leki? Bo na ulotce tych tabletek oczywiście jest napisane że w ciąży używać tylko w konieczności z zaleceń lekarza i tak się boję żeby nie miały złego wpływu na małego ![]() Cytat:
![]() Jak to czytam to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nie mam prawa narzekać na moją
|
|
#976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż wolałabym kilka dni przed tp Cytat:
Zapomniał materaca ![]() Cytat:
Jejku współczuje Ci z taką teściową ![]() Ja mojej dość dawno nie widziałam, pasuje w końcu jechać i ją odwiedzić. |
|||
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-03 o 11:54 |
|
|
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja popieram karolson sory ale już któryś raz to Ty pokazałaś na forum, że jesteś mało dojrzała, Tobie wyprawili rodzice wesele to moze i jej pomoga? troche czuje jakbyś uważała się za naw=jważniejszą, skoro Ty mozesz miec gdzie mieszkac, mzoesz miec mieszkanie itd to ona tez, wesz i czasami musza byc i ludzie od scielenia łózek w hotelu,a Ty myslisz ze po hotelarstwie ktore konczy bardzo duzo ludzi bedzie kierownikiem i zarzadzac ludzmi? a moze bedzie pokojowka i to nie jest wstyd, ja majac studia zapier*alalam na sprzataniu poza tym bez urazy ale to jej zycie i co ma patrzec sie na Rodzicow? czy wyraza zgode i co oni na to? ja tak patrzylam dlugi czas i mam co mam, teraz ciezko bedzie mi sie wybic czasami warto pomyslec moze ona swoja przebojowoscia i zaradnoscia da rade, rada dla Ciebie: zajmij się sobą i swoim życiem, a reszta niech uczy się na swoich błędach, może im się uda, ja życzę mojej siostrze jak najlepiej, ważne bybyła szczęśliwa
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-08-03 o 10:45 |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
No i chyba jadę sama, w 8 miesiącu ciąży i z dwulatkiem. Zła i zaplakana wyszłam z domu, bo szanowny pan "już nie ma ochoty jechać".
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
jak tu dzis spokojnie
Lolaa no stress
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Mam ochotę wrócić tam i rzucić mu wnioskiem rozwodowym w twarz...
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miala trochę czasu dla siebie i Edzika, zapomnij o nim na chwile i bawcie się dobrze
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Matal tragedia
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ale głowa do góry, masz Edzika, spędzicie razem super weekend, a on niech się kisi tylko uważaj na siebie,
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
daj spokój narazie, moze zalezy mu na tym zeby napsuć CI krwi, wiec sie nie daj. jedźcie sami, może zmądrzeje
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z moim bratem też wzieliśmy oboje ślub w jednym roku, a moja mama mimo, że jest tylko jedna jakoś dała radę, nie pomogła nam może za dużo finansowo, ale wsparcie było. Mój brat dostał 20 tys złotych, ja dostałam prezent za 2 tys i jakoś nie czuję się zazdrosna, bo wiem, że mama mi pomaga na co dzień tutaj. A to kupi coś dla dziecia, a to mi. Druga sprawa ja robiąc studia, zapier**** sezonowo w sadzie albo na fabryce i jakoś dumy czy rąk mi nie urwało. Ale miałam zawsze jakąś kase na cały rok i nie musiałam obciążać mamy. Prawko zrobiłam za swoje, laptopa też, nawet samochód. A to, że ona będzie sprzątać i ścielić łóżka ? Żadna praca nie hańbi. No cóż Agusia Twój mąż pozwala, żebyś zapier**** w 8 miesiącu ciąży mimo fatalnego samopoczucia. Więc czasem warto spojrzeć na siebie, a dopiero potem na innych.
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz Agusiu ale tak jak karolson i Lolaaaa nie widzę w tym nic śmiesznego. Jesteś bardzo złośliwa w stosunku do swojej siostry Generalnie w życiu kieruję się główną zasadą " Co mnie nie dotyczy to mnie nie obchodzi" . Ja uważam,że to Jej życie i niech robi jak się Jej podoba. Może mało odpowiedzialnie czy nierozsądnie ale to są Jej wybory,Jej życie i nikt go nie przeżyje za Nią. Nie widzę nic złego w tym ,że chciałaby zrobić wesele w tym samym lokalu. To chyba lepiej,że w wypróbowanym już miejscu i ,że raczej się nie nadzieje na takie problemy jakie Ty miałaś z pierwszą salą? Czy źle mówię ? Bo rodzeństwo to chyba sobie życzy jak najlepiej. Przynajmniej u nas tak jest. Mówisz,że rodzice wyprawili już jedno wesele i na drugie Ich nie stać.hmmm czyli w porządku,że to Twoje się odbyło. Ciekawe jak byś zareagowała jakby to siostra pierwsza wyszła za mąż a na Twoje wesele rodziców nie było stać. |
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
jedź sama i baw się dobrze, on może tylko liczy na to, żebyś wróciła.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

) i przywiózł mi łóżeczko 

No Edzik na coś takiego nie wpadł