Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 07:34   #2941
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej

Ja dziś od 5.30 na nogach
Na 10 jadę do księdza w sprawie chrzcin, bo wtedy był jakiś inny na zastępstwo i mówił, zeby jeszcze raz przyjechać do naszego i obgadać na sto procent. Nie chce mi się, ale tż w pracy, więc muszę ja to załatwić.

Wczoraj pół dnia byliśmy nad jeziorkiem. Super było. Pomijam już fakt, że "szanowny" teść też był. Rozwalił się na kocu gdzies z boki i kryżówki rozwiązywał,więc jakoś go zniosłam dzisiaj jak tż wróci z pracy to też jedziemy

Od wczoraj podaję małemu żelazo. Najśmieszniej jest z tą wit. C-jakie minki robi przy tym muszę nagrać chyba zanim się przyzwyczai do kwaśnego smaku

masz rację cieszę się, że w sumie okazało się, że to "tylko" anemia. Na razie mam przez 3 miesiące podawać żelazo, za półtora miesiąca do kontroli.
A Natalka też dostawała później żelazo w płynie? Pytam, bo lekarka mówiła, że mogą być po nim problemy z brzuszkiem i jak będą, to żeby odstawić na kilka dni i potem znowu podawać.

Co prawda, to prawda Nikoś chyba by pękł, jakby tyle na raz zjadł

no to wielkie

ja też dostawałam normalnie, a na zwolenieniu byłam już od 4 miesiąca
moja dostaje actiferol to jest proszek wsypuje do mleka, jest podobno najlepsze wlasnie ze wzgledu na brzuszek. i nie bylo po nim problemow.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 07:36   #2942
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny' jak to jest z tymi smoczkami do butelek.. trzeba zmienić po 3 miesiącach na większe? z większą dziurką do picia czy jak?
jestem zielona.. butelki mam z NUK'a i na 2 jest "s" na 4 "m"..
ja mam avent natural i ostatnio jakoś zminiłam na 3+. Przedtem miałam 1+, ale widziałam, że mały już się męczy przy jedzeniu a jak zmieniłam to fajnie zjada.
Musisz zmienić na próbę i zobaczyć czy będzie lepiej, czy jeszcze za wcześnie.

Mam na przykład smoczek, nie do butelki tylko taki normalny, i on jest niby od trzeciego miesiąca, ale zostawiłam go na później i kupiłam nowy, bo taka bulwa, że ledwo się małemu do buzi mieści
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ej jak to jest z tą plastelinową kupą? okey czy źle?
tylko że my tylko na cycku
u nas też była wczoraj plastelinowa. Ale my mm plus słoiczki, więc to chyba normalne.
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mój wszystko wypatrzy
wychodzi na to, że tylko mój taki niedowidzący chociaż jest postęp, bo już wczoraj się kapnął, że mam nową torebkę. Może przez ten kolor
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Ja obecnie na etapie załatwiania wszystkiego do ślubu - uświadomiłam sobie, że wiele czasu nie zostało a ja bez sukienki! Już stwierdziłam, że pójdę chyba w prześcieradle Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę Jest śliczna, choć troszę za mała
pochwal się
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja przez pierwszą noc leżałam i gapiłam się w małego... chyba bez żadnych uczuć, po prostu się gapiłam Może dlatego, że się niespodziewałam, że tak nagle się pojawi... a pierwsze moja słowa do niego : "To Ty mnie tak łobuzie kopałeś w brzuchu" :P A miałam coś mądrego powiedzieć...
a u mnie zupełnie odwrotnie. Jak był jeszcze w brzuchu, to jakoś tak to wszystko do mnie nie docierało. Byłam w ciąży, nosiłąm w sobie dziecko i tyle. Ale z chwilą narodzin wszystko się zmieniło. Jak tylko mi go położyli, poczułam, że to najcenniejsze, co mogłam dostać od życia i pokochałam go od pierwszej sekundy. Sama się tego nie spodziewałam.
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wrzucam fote Emilianka - znaczy sie wyszedl jak mniejsza kopia dziadka Andrzeja
to dziadek Andrzej musi być niezły przystojniacha

A tak w ogóle to Nikoś ma dzisiaj imieniny

Aaaa i jeszcze jedno - dziękuję za zaproszenie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-08-03 o 07:51
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 09:29   #2943
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a kredens wam wtacha firma jakas? na ktorym pietrze mieszkasz?
3 bez windny wnosili nam z tego antykwariatu kolesie bo dowóz był gratis, więc daliśmy im jeszcze 50 dych na flaszkę i wnieśli bo to ciężkie cholerstwo ! Ale wstałam rano, idę zrobić sobie śniadanko, a tam kredens - piękna sprawa

Cytat:
tyz mi sie marzy kredens w kuchni. moj babciny. prosty, wsiowy, piękny tylko odmalować
marzenia...
Ooo jeszcze taki po Babci

A dlaczego marzenia ?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i tak np pierwsze sniadanie troszke ponad 100 g płatków owsianych ,na wodzie niestety , do tego troche malin i 250 g borówek ,otreby i troche banana . i tak samo pierwsze sniadanie ma - płatki 400kcal ,borówki 150 ,i 50 banan ,malin juz nie licze -co daje 600 kcal . (a i tak jak nie karmie do dodaje orzechy i na mleku wiec wychodzi na to ze by było ok.800 kcal ?).
a jem jeszcze przeciez 2 sniadanie(było by pewnie jeszcze 3 ale wstaje pózno ) ,
Oo to sporo na śniadanko - no ale widać masz dobrze rozkręconą przemianę materii - ja nad tym pracuje dopiero... ja ostatnio też jadam owsiankę.. ale 50 g zjadam...i wydaje mi się jak dodam owoców i kefiru że to wielkaaa porcja... kwestia przestawienia się !

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Dziś lekarz zdziwił się że moja mała tak ładnie na piersi przybiera pomimo iż na początku było bardzo malutko a teraz zamiast spowolnić super przybiera więc nic więcej nie będę jej dawać mamy 5,935 kg ostatnio było 4,750
Brawo jak widać walka o kp się opłaca !

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wiecie, co? Jednak cienki Bolek jestem. Popłakałam się dzisiaj dwa razy przez te ćwiczenia z Różą

Cytat:

Ja poluję na sekretarzyk, ale niełatwa sprawa znaleźć ładny i nie bardzo zniszczony.
OC, masz mieszkanie w takim stylu, czy to raczej na zasadzie eklektyzmu - jakiś antyk jako urozmaicenie stylu np. nowoczesnego?

No ciężko coś upolować ładnego - dlatego ja często jak coś widzę naprawdę super to kupuję... nawet na później - efekt - cała piwnica pełna mebli na następne lokum Co do stylu - mi bardzo się podobają mieszkania w takim stylu z lekkimi zawirowaniami - no ale póki co mamy bardzo małe mieszkanie, a często takie meble są po prostu nie praktyczne - wiadomo szafa zabudowana więcej pomieści niż piękna, stara, ale nie pod sufit szafa...więc sporo tu kompromisów - żeby jednak wnętrze było funkcjonale i wszystko się mieściło.. ale jak już się zdecyduję czy chcę mieć dom czy większe mieszkanie i w jakim mieście i się wreszcie przeprowadzimy do większego to mam kilka skarbów które fajnie też zaistnieją na większej przestrzeni. A co do nowocześności wnętrz to lubię np beton arch we wnętrzach i takie meble, ale w wydaniu polskim czyli szkło, plastik i wysoki połysk to nie bardzo.

Co do uczuć związanych z narodzeniem dziecka - to ja miałam podobnie jak córka_rosy no u mnie na wszystko potrzeba było czasu. W brzuchu to była dla mnie abstrakcja, po narodzinach kilka ciężkich tygodni, a teraz
Stary 2013-08-03, 10:25   #2944
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja przez pierwszą noc leżałam i gapiłam się w małego... chyba bez żadnych uczuć, po prostu się gapiłam Może dlatego, że się niespodziewałam, że tak nagle się pojawi... a pierwsze moja słowa do niego : "To Ty mnie tak łobuzie kopałeś w brzuchu" :P A miałam coś mądrego powiedzieć...
z synulem było wszystko w porządku i urodził się w 40 tygodniu i już bardzo na niego czekałam. Po 5 godzinach oxytocynowych bezustannych skórczy byłam zmęczona ale w dziecięciu bardzo zakochana Pamiętam że położyli mi go na brzuchu i tak po cichutku płakał i był taki mięciusi aż Tż się popłakał

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

Od wczoraj podaję małemu żelazo. Najśmieszniej jest z tą wit. C-jakie minki robi przy tym muszę nagrać chyba zanim się przyzwyczai do kwaśnego smaku

masz rację cieszę się, że w sumie okazało się, że to "tylko" anemia. Na razie mam przez 3 miesiące podawać żelazo, za półtora miesiąca do kontroli.
A Natalka też dostawała później żelazo w płynie? Pytam, bo lekarka mówiła, że mogą być po nim problemy z brzuszkiem i jak będą, to żeby odstawić na kilka dni i potem znowu podawać.
ja kjadłam żelazo w ciąży i miałam problemy gastryczne. Tymbardziej u maluchów to może jakoś wpływać na trawienie. Ale oby obyło się bez efektów

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

ja jeszcze NIE DOSTALAM kasy na chorobowe - moj szef zginie jak go dorwe

nadrobilam

dorwać szefa

Emlian jest boski! mały przystojniacha myślę że prawie taki jak mój Tymon

to nie tajemnica że w listopadzie kończę 34 ale czuję się na 20

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

my byliśmy wczoraj w NFZcie wyrobić synulowi kartę. oczywiście 1,30 h staliśmy w kolejce na zmianę z Tżtem ... Ale poszło. Jeszcze raz trzeba będzie stać po odbiór tak jakby pocztą nie mogli wysłać
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 10:54   #2945
nestelle
Zakorzenienie

czesc ...
Cytat:
Bolą mnie pachwiny, ginekolog mnie posprawdzała i dochodzi ból spojenia łonowego - nie wiadomo co to, może będą mnie prześwietlać Jutro ortopeda...
oj nie fajnie ,oby nic powaznego .
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja tez nie pamietam co powiedzialam do Malej.
pamietam ze siostra mi pokazaywala i tlumaczyla po co ktora rurka i do czego. a jak jej sciagli po 2 tyg ten cepap do oddychania to popatrzylam na nia i powiedzialam do meza ze to nie nasza corka.

wniosek taki ze jak lezala w szpitalu jakby mi dali 2 dzieci to nie wybralabym wlasnego
.
no ale Ty -Wy w całkiem innej sytuacji przeciez .
Cytat:
wszystkiego naj
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Oo to sporo na śniadanko - no ale widać masz dobrze rozkręconą przemianę materii - ja nad tym pracuje dopiero... ja ostatnio też jadam owsiankę.. ale 50 g zjadam...i wydaje mi się jak dodam owoców i kefiru że to wielkaaa porcja... kwestia przestawienia się !

No ciężko coś upolować ładnego - dlatego ja często jak coś widzę naprawdę super to kupuję... nawet na później - efekt - cała piwnica pełna mebli na następne lokum Co do stylu - mi bardzo się podobają mieszkania w takim stylu z lekkimi zawirowaniami - no ale póki co mamy bardzo małe mieszkanie, a często takie meble są po prostu nie praktyczne - wiadomo szafa zabudowana więcej pomieści niż piękna, stara, ale nie pod sufit szafa...więc sporo tu kompromisów - żeby jednak wnętrze było funkcjonale i wszystko się mieściło.. ale jak już się zdecyduję czy chcę mieć dom czy większe mieszkanie i w jakim mieście i się wreszcie przeprowadzimy do większego to mam kilka skarbów które fajnie też zaistnieją na większej przestrzeni. A co do nowocześności wnętrz to lubię np beton arch we wnętrzach i takie meble, ale w wydaniu polskim czyli szkło, plastik i wysoki połysk to nie bardzo.
haha, dobra jestes na Twoim miejscu w takim razie zamieszkałabym w piwnicy ... ale to fakt -nieczesto zdarzają sie piekne meble ...

co do owsianki - to ja chciałabym aby 50 g mi wystarczyło -taka porcja zresztą jest zalecana dla kobiet i to ćwiczących ... ale ja łakoma jestem i mi nie wystarcza .... pocieszenie ze jem duuuze sniadanie , 2 mniejsze troche ,duzy obiad a reszta mniejsza ....

wczoraj znalazłam ksiegarnie tak przypadkowo całkiem -weszlismy z Kubą i ...... 2 torby wynieslismy - ale taniej niz w empiku do tego stały rabat 10 % i tak kupiłam oprócz ksiązek dla dzieci (jestem w stanie wydac ogrom na ich ksiązki ) kompletne mixy -dawkins "bóg urojony","jane fonda-moje zycie ",Grochola"houston mamy problem",noszczynska"pod dwiema kosami","marlin ostatnie seanse","mia farrow-wszystko co mineło "....
(Roszek nie wiem czy na widok ksiązek tak mnie oslinił,ze skapowyło mi z reki )
lubie biografie (auto).
a na wakacjach przeczytałam -martel"zycie pi" ,raczkowski "ksiązka którą napisałem zeby miec na dziwki i narkotyki", i dzieciom m.wojciechowska"zwierzeta swiata"- wszystko to polecam.
Stary 2013-08-03, 11:08   #2946
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
to ja nie powiem com ja powiedziala .
Co? Co?

Cytat:
Bolą mnie pachwiny, ginekolog mnie posprawdzała i dochodzi ból spojenia łonowego - nie wiadomo co to, może będą mnie prześwietlać Jutro ortopeda...
A widziałaś "Nocny pociąg z mięsem" ?
Oj, niedobrze.

O, ja tego nie widziałam. A remake "Martwego zła" ponoć kiepski.

Cytat:
a '' martwice mozgu '' ktoras z was widziala - to dopiero GNIOT
Gniot, gniot A "Płytki grób"? Dno kompletne. Ale się miało 13 lat i oglądało ciurkiem wszelkie horrory.

Cytat:
sprobuj to wlaczyc w jakis rytual, wykorzystaj do tego jakies zabawki.
ja mojej daje Pana Zyrafke i mowie ze nam bedzie pomagal cwiczyc itd.
robie to po okreslonych wczesniejszych czynnosciach. szybciej sie przyzwyczai. i caly czas mow do niej co robisz. ze rozumiesz ze jej sie nie podoba itd.

Wymyślam zabawy, głaszczę itp. Czasem płacze mniej, bo sobie kciuka wkłada do buzi na uspokojenie, ale nie wiem, czy to dobrze, tzn. czy dobrze jest wykonywane ćwiczenie, skoro jest w stanie sobie tego kciuka ssać.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 11:08   #2947
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, co? Jednak cienki Bolek jestem. Popłakałam się dzisiaj dwa razy przez te ćwiczenia z Różą

Cytat:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Podobno po tygodniu organizm się przyzwyczaja i już nie zgłasza zapotrzebowania na słodkie.
u mnie nie zadziałało

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Ja też pamiętam moje pierwsze: Ale masz długie paznokcie
a ja: ale duzyyy
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Zapisałam się właśnie do mojej kardiolog - na 21 stycznia Bo mi jakimś cudem ciśnienie samo się unormowało - tak jak brałam przed ciążą przez 6 lat silne prochy, potem w ciąży słabszy, ale najpierw 3, potem 4, a w szpitalu nawet 8 (!) tabletek, to teraz 1-2 i mam ciśnienie w normie No ale chcę, żeby lekarz mi to potwierdził...

Cytat:
wniosek taki ze jak lezala w szpitalu jakby mi dali 2 dzieci to nie wybralabym wlasnego
ja florka wi9dzialam godzine potem go na noworodki i mnie na pooperacyjna a na drugi dzien go po pryszczu poznałam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 11:36   #2948
Lukrecjas
Raczkowanie

kobietki mam pytanie z innej beczki.

mam do wycięcia migdały, ale u nas w szpitalu podobno najlepiej tego nie robią. Ja na samą myśl mam migotania przedsionków porodu się tak nie bałam choć wiedziałam co mnie czeka. Nie wiecie czy z NFZtu robią gdzieś laparoskopowo czy może w narkozie i wogóle gdzie w okolicy śląska robią to pewnie?
Stary 2013-08-03, 12:15   #2949
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Ja już po spotkaniu z księdzem. Ale się zagotowałam
Szwagierka nie może być chrzestną małego, bo ma chłopa i do kościoła nie chodzi. Niby logiczne, ale nie takie "przypadki" normalnie dopuszczał a tu urządza jakieś cyrki. Mówię do niego, że przecież ona z tym chłopakiem zna się od kilku tygodni dopiero, to co już mają być po ślubie, a ten dalej swoje.
No, troszkę mu nakłamałam, ale niestety on ma swoich informatorów i wszystko już dawno i tak wie. W końcu dałam za wygraną, bo przecież jakby ona do niego poszła i by zobaczył, że jest w ciąży, beż slubu rzecz jasna to już totalna zadyma by była.
No i teraz się głowimy kogo by tu poprosić. Ksiądz stwierdził, że może być dwóch mężczyzn....
Czekam aż tż wróci z pracy i będziemy myśleć, co dalej. Szkoda, że on nie mógł ze mną jechać. On zawsze umie ogarnąć sytuację i w razie czego argumentami lub ripostami posypać, a ja to niestety po czasie dopiero olśnienia doznaję, co mogłam zrobić/powiedzieć.

Stary 2013-08-03, 12:24   #2950
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Co? Co?

Oj, niedobrze.

O, ja tego nie widziałam. A remake "Martwego zła" ponoć kiepski.

Gniot, gniot A "Płytki grób"? Dno kompletne. Ale się miało 13 lat i oglądało ciurkiem wszelkie horrory.

Wymyślam zabawy, głaszczę itp. Czasem płacze mniej, bo sobie kciuka wkłada do buzi na uspokojenie, ale nie wiem, czy to dobrze, tzn. czy dobrze jest wykonywane ćwiczenie, skoro jest w stanie sobie tego kciuka ssać.
tego nie wiem
przypomnialo mi sie ze pani fizjoterapeutka mowila mi ze mozna spiewac dziecku, generalnie robic tak zeby wiedzialo ze jest oki i kojarzylo mu sie dobrze.
my masujemy twarz. babka proponowala swoje ulozenie ja probowalam ale mi nie podeszlo, potem obrocilam sobie twarza do twarzy mala ale tez mi nie pasilo. w koncu po tyg kombinacji w domku znalazlysmy sposob, biore ja na kolanka i wtedy - na kontroli pani mnie pochwalila

na moja odpowiedz jak dziecko znosi jak powiedzialam dobrze to mowi ze milo jest chociaz raz uslyzec cos innego
takze mysle ze to normalne jak jest i ze masz multum watpliwosci. wiesz u was to na pewno pomoze a u nas to takie wrozenie z fusow takze staram sie ile tylko sie da ale niestety trzeba duzo wytrwalosci w tym

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

u mnie nie zadziałało

ja florka wi9dzialam godzine potem go na noworodki i mnie na pooperacyjna a na drugi dzien go po pryszczu poznałam
ja na cc widzialam przez ulamek chwili byla taka malusia i pokazywali mi ja z tylu mojej glowy ja bylam bez okularow a ona byla juz w inkubatorze takze pamietam ja jako rozwa plamke

no a potem miala maseczke do oddychania wiec w ogole nie bylo widac twarzy, kolory czapeczek tez zmieniali :p
heheh
15.10. 2011.

Stary 2013-08-03, 14:44   #2951
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Ależ gorąco dzisiaj. Nikoś już chyba ze 3 godziny śpi. Najadł się, potem zasnął, przebudził się, na półśpiąco zjadł 140 ( ) i dalej sobie śpi. Ja też się chwilę zdrzemnęłam, taka drzemka regeneracyjna a teraz zrobiłam sobie kawkę i się nudzę przed kompem

Stary 2013-08-03, 14:56   #2952
Lukrecjas
Raczkowanie

a w ogóle to jestem byłam w NFZcie wczoraj to mogłam spytać może by mi coś powiedzieli

u nas też upał, własnie słonko zaczyna świecić w nasze okna to będzię znowu sauna ... w ponieedziałek w mieszkaniu było 32
Stary 2013-08-03, 15:19   #2953
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo to ciężkie cholerstwo !
no jak to lite drewno

Cytat:
Ooo jeszcze taki po Babci
hehe ale on mocno rustykalny taki absolutnie nie dizajnowy i chyba masowa produkcja z lat 40-50tych?!
dla mnie - obraz dzieciństwa

Cytat:
A dlaczego marzenia ?
bo :
Cytat:
no ale póki co mamy bardzo małe mieszkanie, a często takie meble są po prostu nie praktyczne - wiadomo szafa zabudowana więcej pomieści niż piękna, stara, ale nie pod sufit szafa...
poza tym my obydwoje ciężcy do zmian jak tylko się wprowadziliśmy to było, że pierwsze co zrobimy z naszym nowym mieszkaniem z rynku wtórnego to:
- wywalimy stare żaluzje i zamontujemy rolety
- zlikwidujemy wykładzinę w sypialni
- wymienimy umywalkę
- wycyklinujemy parkiet
- wymienimy po-poprzednio-właścicielowe meble w "salonie" + kupimy nowy TV
hehe
póki co (już 2,5 roku) nie zrobiliśmy nic i nic nam nie przeszkadza (no mi z rańca brak solidnych rolet na podgumieniu). żeby choć funduszy nie było, to byłaby jakaś wymówka na nasze lenistwo

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
i był taki mięciusi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Roszek nie wiem czy na widok ksiązek tak mnie oslinił,ze skapowyło mi z reki

Cytat:

heh. a ja nawet przez sekundę nie widziałam dziecka czułam go na brzuchu, ale szybko go zabrali pod respirator
a jak mnie do niego zawieźli to zemdlałam i tyle było pierwsze wejrzenie było... na komórce chłopa no i oczywiście był najpiękniejszy ( choć obiektywnie: paskudny żabulec; powinien być zakaz fotografowania takich świeżutkich dzieciaczków ).
Mój chłop za to pamięta jak Młody się urodził. Nawet dziś przeżywał: swój strach, wielki siny stożek na głowie Młodego, jego dziwny kolor...

Cytat:
Szwagierka nie może być chrzestną małego, bo ma chłopa i do kościoła nie chodzi. (...)
No i teraz się głowimy kogo by tu poprosić.
aaa!!!...

moja szwagierka tyż się nie nadaje więc (choć do kościoła chodzi)...

Cytat:
Ależ gorąco dzisiaj. (...) a teraz zrobiłam sobie kawkę i się nudzę przed kompem
ja też
zrobiłam ogórkową, upiekłam sernik i się zagotowałam teraz sjesta i tylko podsłuchuję moich chłopców

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 15:55   #2954
Agnjeska
Zadomowienie

Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Dalej nie umiem cytować na tym cholerstwie!

U mnie pierwsze słowa do małej to było " i gdzie Ci się tak spieszyło?"

Upały się skończyły. Na razie ale w domu dalej duchota.
Czekam na gości. ..

Obiecałam im obiad z tradycyjnej kuchni mojego chłopa. .. ale że ja tego gotować nie umiem to zamówiłam. I dzisiaj dzień leniwca (:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 15:57   #2955
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Dopiero dziś zobaczyłam...
Emiliano
Powiedz!
nie no luziko kochana ... nic sie nie stalo
nie sraj żarem bo grozi pożarem

wstydzem sie powiedziec

Cytat:

to dziadek Andrzej musi być niezły przystojniacha

ad 1 - ahahah PADLAM na ziemie i nie wstaje

ad 2 - jupiiii
najlepszego Nikosiu

Cytat:
Ale wstałam rano, idę zrobić sobie śniadanko, a tam kredens - piękna sprawa

za kredens

Cytat:
Emlian jest boski! mały przystojniacha myślę że prawie taki jak mój Tymon
no ew sie moge zgodzic - ale ew haha

Cytat:
ze co ahaha

Cytat:
No i teraz się głowimy kogo by tu poprosić. Ksiądz stwierdził, że może być dwóch mężczyzn.....
ale ze jak tata chrzestny nr 1 i nr 2 eeee
wiem ze swiadkowac moga dwaj mezczyzni ew 2 kobiety
ale sory nie wyobrazam sobie - nie miec matki chrzestnej

Cytat:
poza tym my obydwoje ciężcy do zmian jak tylko się wprowadziliśmy to było, że pierwsze co zrobimy z naszym nowym mieszkaniem z rynku wtórnego to:
- wymienimy umywalkę
- wycyklinujemy parkiet
hehe
póki co (już 2,5 roku) nie zrobiliśmy nic i nic nam nie przeszkadza (no mi z rańca brak solidnych rolet na podgumieniu). żeby choć funduszy nie było, to byłaby jakaś wymówka na nasze lenistwo

zrobiłam ogórkową, upiekłam sernik i się zagotowałam teraz sjesta i tylko podsłuchuję moich chłopców
ad 1 - Plan jest - Plan sie wykona

ad 2 - ja tez mam dzis OGORKOWA wyszla jeszcze lepsza niz 3dni temu

nadrobilam

ide dzwonic do rodzicow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 16:36   #2956
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no luziko kochana ... nic sie nie stalo

wstydzem sie powiedziec

ad 1 - ahahah PADLAM na ziemie i nie wstaje

ad 2 - jupiiii
najlepszego Nikosiu

za kredens

ze co ahaha

ad 1 - Plan jest - Plan sie wykona

ad 2 - ja tez mam dzis OGORKOWA wyszla jeszcze lepsza niz 3dni temu

nadrobilam

ide dzwonic do rodzicow
no tata 1 tata 2 - a mowia ze kosciol nie popiera zwiazkow homoeseksualnych :P
15.10. 2011.

Stary 2013-08-03, 17:15   #2957
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
heh. a ja nawet przez sekundę nie widziałam dziecka czułam go na brzuchu, ale szybko go zabrali pod respirator
a jak mnie do niego zawieźli to zemdlałam i tyle było pierwsze wejrzenie było... na komórce chłopa no i oczywiście był najpiękniejszy ( choć obiektywnie: paskudny żabulec; powinien być zakaz fotografowania takich świeżutkich dzieciaczków ).
Mój chłop za to pamięta jak Młody się urodził. Nawet dziś przeżywał: swój strach, wielki siny stożek na głowie Młodego, jego dziwny kolor...

ja też
biedactwo małe i maula ale za to wypowiedź wytłuszczona

jak ja bym dziś cokolwiek gotowała to sama bym też była ugotowabna. Kuchnia 2x3 i słońce od południa do wieczora dziś ziemniaczki i jajo a sernik mam zamrożony z chrzcin

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

Czekam na gości. ..

Obiecałam im obiad z tradycyjnej kuchni mojego chłopa. .. ale że ja tego gotować nie umiem to zamówiłam. I dzisiaj dzień leniwca (:

i tak trzymać

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

1 to się dogadamy
2 jak my chrzciliśmy to dzieciątko z nami chrzczone (chłopak) miał właśnie dwóch ojców chrzcielnych
Stary 2013-08-03, 17:44   #2958
maria28
Kniaginia

Cytat:
NAJLEPSZEGO!

Cytat:
ale jak już się zdecyduję czy chcę mieć dom czy większe mieszkanie i w jakim mieście i się wreszcie przeprowadzimy do większego
No to sporo poważnych decyzji

Cytat:

Cytat:
takze staram sie ile tylko sie da ale niestety trzeba duzo wytrwalosci w tym
Trzymam kciuki za wytrwałość

Cytat:
jak tylko się wprowadziliśmy to było, że pierwsze co zrobimy z naszym nowym mieszkaniem z rynku wtórnego to:
- wymienimy umywalkę
- wycyklinujemy parkiet
hehe
Hehe, jak to się mówi - prowizorka często zostaje na lata.
Ja swojego przycisnęłam i remont w try miga zrobiliśmy. Tylko ta nieszczęsna łazienka została do zrobienia, ale tu już fundusze grają rolę, bo plan to ja mam (zacząć od lustra).

Mieszkanie posprzątane. Jutro mamy gości. Ciasto kupione .
A sprzątanie mieszkania przy małym dziecku to coś jak jednoczesne mycie zębów i jedzenie czekolady.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-08-03 o 17:48
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 17:53   #2959
jolanT
Zadomowienie

witam!
dzień dobry!
nadrabiam..

Cytat:
kanałowo ząb górny nr 7
fakt że dobry dentysta, jest zdania że każdy ząb można ratować ale też kosztuje no cóż jeszcze tylko jedna wizyta kończąca [COLOR="Silver"]

my mamy tomme tippee smoczek 2,
włosy? jakie włosy? a te resztki co mi zostały?
masakra tak wypadają że aż boję się je myć
nasz też czasem piszczy jak hamujący pociąg

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

i chyba tak jest. Moją córę urodziłam jak miałam 19 lat (śpik )
miałam zatrucie ciążowe, mój lekarz zbagatelizował objawy a ja niedoświadczona (forum brak) zdałam się na niego i tak urodziłam w 35 tygodniu. Mała dostała w pierwszym badaniu 3 pkt w drugim 8 i były złe prognozy...
Na początku to był strach, lęk i obawa. Z czasem się wszystko układało i było super a dziś ma 14 lat i ... kocham ją bardzo
moje włochy to już chyba połowa jak w ciąży
też się boje myć! już myję szamponem dla dzieci ale d...

Cytat:
Hehe, mój tak samo. I jeszcze doda, że wcale mu nie mówiłam, że kupiłam. Bo on 50% tego, co do niego mówię, nie słyszy.

Ja poluję na sekretarzyk, ale niełatwa sprawa znaleźć ładny i nie bardzo zniszczony.
OC, masz mieszkanie w takim stylu, czy to raczej na zasadzie eklektyzmu - jakiś antyk jako urozmaicenie stylu np. nowoczesnego?
nie jesteś cieńkim Bolkiem tylko kochającą matką!
ohh przypomniało mi się jak w szpitalu miałam kryzys.. jak miałam małą odnieść do babyroom'u to ryczałam strasznie.. wszystkie pielęgniarki się pytały co się dzieje a ja że nic, że nic..
potem pytały czy to 1sze dziecko i pocieszały

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Któraś o opaski pytała, ale o takie zwykłe chodzi? http://tolula.blogspot.com/
dzięki!
już kupiłam dziś 2 w hm ale za duze no i dalej jak nie mam tak nie mam.. a żeby zamówić na necie nie mam juz czasu.. jakoś to będzie

Cytat:
monicca
oliwka co za zdjęcia, CUDO!!!
BYou za zalatwienia!
1. Nie, teraz nie, no chyba ze jest przeciąg.
2. Też zawsze smoczek wypada jak go biorę do pionu. Ale jak jest w pionie to buzia raczej zamknięta.

Taka duża i się burzy boi ?

za zakupy!
Co do torebki - cóż faceci...

O widzisz ja własnie jestem na etapie zakupu większych smoczków do butelek - od 3m własnie, bo słabiutko to leci, a po 3 miesiącach można juz zmienić na większy własnie.
A gdzie się urlopujecie ??
Co do oballa - wczoraj poszły już dwie rączki razem w ruch Oballa też próbuje zjeść od jakiegoś czasu
Piszczenie - oj to prawda...
właśnie z NUK'a chyba są tylko 0+ i 6+ muszę jeszcze sprawdzić..
ja dziś kupiłam tego ogromnego oballa bo jak dałam małej w sklepie do ręki to nie chciała już puścić drogie to- 15 euro za parę dziurek..

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość

Ja też pamiętam moje pierwsze: Ale masz długie paznokcie
hehe ja powiedzialam 'Boze Swiety jak ja Was kocham'!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja dostawałam tyle samo. nie wiem jak z kasą za weekendy bo ja normalnie w weekendy pracowałam przed L4, ale nie wydaje mi się to sensowne.

trzeba zmienić. generalnie są smoczki 0m+, 1m+, 3m+ i 6m+. ja 1m+ nie używałam. najpierw 0 a teraz 3m+. różnią się w zależności od firmy. avent np ma więcej dziurek, lovi mają większe dziurki i są oznaczone numerycznie: 1,2,3,4. nuk na literowo, bo dostałam jakąś butlę ze smoczkiem m, więc pewnie ma s,m,l poszukaj może na necie konkretnie do nuka smoczków, bo ja znam aventu i lovi tylko.
kupiłam dziś właśnie M.. Lki jeszcze nie widzialam ale może w innym sklepie by były.. na necie też zobaczę dzieki

Cytat:
Szwagierka nie może być chrzestną małego, bo ma chłopa i do kościoła nie chodzi. Niby logiczne, ale nie takie "przypadki" normalnie dopuszczał a tu urządza jakieś cyrki. Mówię do niego, że przecież ona z tym chłopakiem zna się od kilku tygodni dopiero, to co już mają być po ślubie, a ten dalej swoje.
No, troszkę mu nakłamałam, ale niestety on ma swoich informatorów i wszystko już dawno i tak wie. W końcu dałam za wygraną, bo przecież jakby ona do niego poszła i by zobaczył, że jest w ciąży, beż slubu rzecz jasna to już totalna zadyma by była.
No i teraz się głowimy kogo by tu poprosić. Ksiądz stwierdził, że może być dwóch mężczyzn....
Czekam aż tż wróci z pracy i będziemy myśleć, co dalej. Szkoda, że on nie mógł ze mną jechać. On zawsze umie ogarnąć sytuację i w razie czego argumentami lub ripostami posypać, a ja to niestety po czasie dopiero olśnienia doznaję, co mogłam zrobić/powiedzieć.
ahh no takie to już są z nimi spotkania..
mój się rzucał że nauki mamy zrobić w Niemczech- juz się rozpędziłam!
moja siostra tez nie może być chrzestną bo nie ma ślubu kościelnego tylko cywilny..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 18:25   #2960
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ze co ahaha

no miał pryszczaka na policzku
ja nie mam ojca chrzestnego, dziad nie przyjechał ale dobrze w sumie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 19:05   #2961
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

nie zapomnę Twojego porodu. Termin miałysmy ten sam. Zmroziło mnie i uświadomiło że to nieuniknione

Cytat:
ale że ja tego gotować nie umiem to zamówiłam.
a jak zapytają jak to się gotuje, to "kłamać, kłamać, kłamać"?

Cytat:
tez mam dzis OGORKOWA wyszla jeszcze lepsza niz 3dni temu
zazdraszczam. moja wyszła taka se kwaśśśśnnnaaa.

Cytat:
prowizorka często zostaje na lata..
święte słowa
dlatego mój dziadek nie pozwolił się wprowadzić do nowego domu zanim wszystko nie zostanie tam zrobione na tip top. matka mówi, że coś ich trafiało. Stara chałupina a obok nówka sztuka do której nie można się wprowadzić

Cytat:
plan to ja mam (zacząć od lustra)

świetny plan. hasło zajefajne

Cytat:
A sprzątanie mieszkania przy małym dziecku to coś jak jednoczesne mycie zębów i jedzenie czekolady.

Cytat:
drogie to- 15 euro za parę dziurek..
fakt... droga siateczka, ale ile radości

Cytat:
moja siostra tez nie może być chrzestną bo nie ma ślubu kościelnego tylko cywilny..
to my, w sumie, zostalismy potraktowani mega liberalnie... my bez ślubu, matka chrz. tyż kocia łapa, brat nie wierzący... hm... jednak anonimowość miasta czy mało wścipski ksiądz?!

Cytat:
nie mam ojca chrzestnego
dwie matki masz?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 20:22   #2962
Agnjeska
Zadomowienie

Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Pani ano ten sam (;
A ja obstawialam że ostatnia urodze

Heh nie dało się sciemniac bo chłop pojechał odebrać jak już byli. .. ważne że smakowało (:
Chociaż przekonali się jal bardzo ostre mogą być dodatki - uczciwie ostrzegalam... ale po co mnie słuchać
Ja sama tego nie tykam.. za to mój tak zje o.O

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 20:22   #2963
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Filip raz włożył rączkę do buzi i zaczął ssać przy Pani rehabilitant i mu wyjęła. Powiedziała, że odruch ssania wtedy jest mocniejszy niż wykonywane ćwiczenie. Filip automatycznie przestał ruszać nużkami.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 20:35   #2964
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Czekam na gości. ..

Cytat:
no tata 1 tata 2 - a mowia ze kosciol nie popiera zwiazkow homoeseksualnych :P

Cytat:
NAJLEPSZEGO!

No to sporo poważnych decyzji

Trzymam kciuki za wytrwałość

Hehe, jak to się mówi - prowizorka często zostaje na lata.
Ja swojego przycisnęłam i remont w try miga zrobiliśmy. Tylko ta nieszczęsna łazienka została do zrobienia, ale tu już fundusze grają rolę, bo plan to ja mam (zacząć od lustra).

Cytat:
witam!
dzień dobry!
nadrabiam..

moje włochy to już chyba połowa jak w ciąży
też się boje myć! już myję szamponem dla dzieci ale d...

nie jesteś cieńkim Bolkiem tylko kochającą matką!
ohh przypomniało mi się jak w szpitalu miałam kryzys.. jak miałam małą odnieść do babyroom'u to ryczałam strasznie.. wszystkie pielęgniarki się pytały co się dzieje a ja że nic, że nic..
potem pytały czy to 1sze dziecko i pocieszały

dzięki!
już kupiłam dziś 2 w hm ale za duze no i dalej jak nie mam tak nie mam.. a żeby zamówić na necie nie mam juz czasu.. jakoś to będzie

..
te są cudne, moja koleżanka je robi do sesji, sprzedaje też, nie interesowałam się cenami- bo za opaskami nie przepadam (mam aż 3-kupione przed porodem)

Cytat:

nie zapomnę Twojego porodu. Termin miałysmy ten sam. Zmroziło mnie i uświadomiło że to nieuniknione

a jak zapytają jak to się gotuje, to "kłamać, kłamać, kłamać"?

zazdraszczam. moja wyszła taka se kwaśśśśnnnaaa.

święte słowa
dlatego mój dziadek nie pozwolił się wprowadzić do nowego domu zanim wszystko nie zostanie tam zrobione na tip top. matka mówi, że coś ich trafiało. Stara chałupina a obok nówka sztuka do której nie można się wprowadzić

świetny plan. hasło zajefajne

fakt... droga siateczka, ale ile radości

to my, w sumie, zostalismy potraktowani mega liberalnie... my bez ślubu, matka chrz. tyż kocia łapa, brat nie wierzący... hm... jednak anonimowość miasta czy mało wścipski ksiądz?!

dwie matki masz?!
jak kwaśna to pysznaaaaaaa

a w którym kościele?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 21:02   #2965
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Najlepszego!!!

Cytat:
A propos czego to?

Cytat:
Muszę zapamietać

Hejka Dziś było przyjemnie, jutro ma już być upał, zobaczymy, co ze spacerem... Muszę Krzysia pochwalić - przymierzał dziś dzielnie pół szufladki bodziaków, bo nie wiedziałam, które dobre jeszcze (i kolejne 4 do oddania...). I nie marudził, dawał sobie zakładać/zdejmować Sama się umęczyłam

Zaraz idę do wanny na godzinę, z książką, jak biały człowiek Czekam tylko, aż Krzyś twardo zaśnie, bo jeszcze się przewraca z boku na bok
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 21:13   #2966
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Najlepszego!!!

A propos czego to?

Muszę zapamietać

Hejka Dziś było przyjemnie, jutro ma już być upał, zobaczymy, co ze spacerem... Muszę Krzysia pochwalić - przymierzał dziś dzielnie pół szufladki bodziaków, bo nie wiedziałam, które dobre jeszcze (i kolejne 4 do oddania...). I nie marudził, dawał sobie zakładać/zdejmować Sama się umęczyłam

Zaraz idę do wanny na godzinę, z książką, jak biały człowiek Czekam tylko, aż Krzyś twardo zaśnie, bo jeszcze się przewraca z boku na bok
podziwiam brawa dla Krzysia u nas za male ubranko to sie konczy mega wrzaskiem :P takze ja jak ubieram i widze ze juz przyciasnawe ladaw chwila to idzie do pralki a potem do siatki i dla kolezanki :P
15.10. 2011.

Stary 2013-08-03, 21:14   #2967
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Nikoś dziękuje wszystkim ciociom za życzenia

Cytat:

no ja też sobie tego nie wyobrażam - mieć dwóch ojców chrzestnych. No niby kościół taki konserwatywny, że bez ślubu jak żyją nie chce dopuszczać a na dwóch chłopów by się zgodził. Przecież oni niby w razie czego mają zastępować rodziców
Cytat:

myśle że i to i to. Fakt, że na wsi trudniej o anonimowość i ksiądz nie ma problemu ze zdobyciem informacji, ale w sumie wszystko zależy od niego jako człowieka, bo przecież są księża, z którymi można normalnie pogadać i wszystko da się załatwić, a są też tacy właśnie napuszeni ważniacy, z którymi nie masz o czym gadać, jak nie przesiadujesz non stop w kościele itd.

Nadszedł w końcu dzisiaj długo oczekiwany moment-Nikoś zaczął łapać się za stópki i ciągnąć je do buzi. Raz nawet mu się udało

Ogólnie jestem strasznie padnięta po tym jeziorze. Jeszcze mały dostał takiej kolki, że wrzeszczał i płakał tak, że cała plaża go słyszała. Dopiero po sabie mu przeszło

Stary 2013-08-03, 21:22   #2968
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Daaaawno mnie nie było, ale macierzyństwo całkowicie mnie pochłonęło. Czuję się niesamowicie spełniona jako matka i kobieta!

Sławuś rośnie jak na drożdżach. Niedawno skończył 4 mc, waży już ponad 9 kg (pielęgniarka mówiła, że dziecko powinno mieć 10kg na roczek- no i prawie miał- na naszą pierwszą rocznicę ślubu ) i jest okazem zdrowia. Karmię naturalnie, pokarmu mam mnóstwo, a mój tata śmieje się, że mam focze mleko i przez to mały taka kluska. Nie podaję jeszcze pokarmów stałych, postanowiłam robić to w okolicach 6mc życia małego. Karmię regularnie co 2,5- 3 godziny. Mały bardzo fajnie śpi w nocy, koło 21 mamy już z mężem spokój bo śpi w swoim łóżeczku, a budzi się 1-2 razy w nocy chyba, że jest mega ciepło jak teraz to czasami wstaję 3 razy. Pobudki o 6, ale już przywykłam do tego.

Gdy skończył 1mc życia odstawiłam Espumisan, mały zaczął wtedy lepiej się wypróżniać. Nie ma kolek, płacze tylko w sytuacjach kryzysowych albo gdy za dużo obcych ludzi wokół niego. Spędzam z nim całe dnie i jest typowym syneczkiem mamusi. A, że posiedzę z nim rok (udało mi się załapać na roczny!), to się wyprzytulamy za wszystkie czasy. Nie zostawiam go pod opieką rodziny, wszędzie chodzi ze mną i przywykł, że np. ja gotuję, a on w nosidełku obserwuje. Mam wrażenie, że idealnie się rozumiemy.

Sławek ma niestety skórę atopową. Męczyliśmy się z nią strasznie, ale pomogło nam Oilatum.
Nie mamy z mężem na co narzekać czy czym się martwić. Dziecko niemal idealne Mały nie używa smoczka, nie pije z butelki.

Za to ja w 4 mc po porodzie straciłam 25,5 kg Do wagi sprzed ciąży pozostały mi jeszcze 3 kg. Ćwiczę z Chodakowską, zdrowo się odżywiam. Zaczęły mi się jednak strasznie sypać włosy, ale to normalne. Dalej łykam witaminy dla kobiet karmiących wg zaleceń lekarza i przyjmuję Azalię w ramach antykoncepcji, chociaż po porodzie libido mam zerowe więc nie wiem po co ) . Jestem też mega zorganizowana. Robię z małym wszystko- myję okna, sprzątam, pranie wstawiam. Nie mam problemów z połączeniem opieki i dbania o dom ) Organizacja pełną gębą, hehe

Sławek, to najwspanialsza istotka jaka pojawiła się w naszym życiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1004632_515863515129176_328253593_n.jpg (34,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1003169_524495930932601_1232342566_n.jpg (70,4 KB, 46 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-08-03 o 21:24
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 21:23   #2969
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaż przekonali się jal bardzo ostre mogą być dodatki - uczciwie ostrzegalam... ale po co mnie słuchać
Ja sama tego nie tykam.. za to mój tak zje o.O
A Twój TŻ to skąd, że u niego taka kuchnia ostra?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 21:28   #2970
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Czarny flamaster hej
Super, że tak się wszystko dobrze Wam układa, tak sielankowo Faktycznie Sławuś już kawał chłopa
Odzywaj się do nas częściej

Chyba zamówię sobie tę sukienkę na chrzciny
http://allegro.pl/fashion-zwiewna-su...430847600.html
chociaż powiem Wam, że po tych akcjach z księdzem to mi się serdecznie odechciało tych chrzcin

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-08-03 o 21:30
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości