|
|
#2941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2942 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz zmienić na próbę i zobaczyć czy będzie lepiej, czy jeszcze za wcześnie. Mam na przykład smoczek, nie do butelki tylko taki normalny, i on jest niby od trzeciego miesiąca, ale zostawiłam go na później i kupiłam nowy, bo taka bulwa, że ledwo się małemu do buzi mieści ![]() Cytat:
wychodzi na to, że tylko mój taki niedowidzący chociaż jest postęp, bo już wczoraj się kapnął, że mam nową torebkę. Może przez ten kolorCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to Nikoś ma dzisiaj imieniny ![]() Aaaa i jeszcze jedno - dziękuję za zaproszenie Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-03 o 07:51 |
|||||
|
|
|
|
#2943 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
3 bez windny wnosili nam z tego antykwariatu kolesie bo dowóz był gratis, więc daliśmy im jeszcze 50 dych na flaszkę i wnieśli bo to ciężkie cholerstwo ! Ale wstałam rano, idę zrobić sobie śniadanko, a tam kredens - piękna sprawa Cytat:
A dlaczego marzenia ? Cytat:
kwestia przestawienia się !Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do stylu - mi bardzo się podobają mieszkania w takim stylu z lekkimi zawirowaniami - no ale póki co mamy bardzo małe mieszkanie, a często takie meble są po prostu nie praktyczne - wiadomo szafa zabudowana więcej pomieści niż piękna, stara, ale nie pod sufit szafa...więc sporo tu kompromisów - żeby jednak wnętrze było funkcjonale i wszystko się mieściło.. ale jak już się zdecyduję czy chcę mieć dom czy większe mieszkanie i w jakim mieście i się wreszcie przeprowadzimy do większego to mam kilka skarbów które fajnie też zaistnieją na większej przestrzeni. A co do nowocześności wnętrz to lubię np beton arch we wnętrzach i takie meble, ale w wydaniu polskim czyli szkło, plastik i wysoki połysk to nie bardzo. Co do uczuć związanych z narodzeniem dziecka - to ja miałam podobnie jak córka_rosy no u mnie na wszystko potrzeba było czasu. W brzuchu to była dla mnie abstrakcja, po narodzinach kilka ciężkich tygodni, a teraz
|
|
|
#2944 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam że położyli mi go na brzuchu i tak po cichutku płakał i był taki mięciusi ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Emlian jest boski! mały przystojniacha myślę że prawie taki jak mój Tymon ![]() to nie tajemnica że w listopadzie kończę 34 ale czuję się na 20 ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- my byliśmy wczoraj w NFZcie wyrobić synulowi kartę. oczywiście 1,30 h staliśmy w kolejce na zmianę z Tżtem ... Ale poszło. Jeszcze raz trzeba będzie stać po odbiór tak jakby pocztą nie mogli wysłać |
|||
|
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
...Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj Cytat:
na Twoim miejscu w takim razie zamieszkałabym w piwnicy co do owsianki - to ja chciałabym aby 50 g mi wystarczyło -taka porcja zresztą jest zalecana dla kobiet i to ćwiczących ... ale ja łakoma jestem wczoraj znalazłam ksiegarnie tak przypadkowo całkiem -weszlismy z Kubą i ...... 2 torby wynieslismy - ale taniej niz w empiku do tego stały rabat 10 % (Roszek nie wiem czy na widok ksiązek tak mnie oslinił,ze skapowyło mi z reki )lubie biografie (auto). a na wakacjach przeczytałam -martel"zycie pi" ,raczkowski "ksiązka którą napisałem zeby miec na dziwki i narkotyki", i dzieciom m.wojciechowska"zwierzeta swiata"- wszystko to polecam.
|
|
|
#2946 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Co? Co? Cytat:
O, ja tego nie widziałam. A remake "Martwego zła" ponoć kiepski. Gniot, gniot A "Płytki grób"? Dno kompletne. Ale się miało 13 lat i oglądało ciurkiem wszelkie horrory.Cytat:
Wymyślam zabawy, głaszczę itp. Czasem płacze mniej, bo sobie kciuka wkłada do buzi na uspokojenie, ale nie wiem, czy to dobrze, tzn. czy dobrze jest wykonywane ćwiczenie, skoro jest w stanie sobie tego kciuka ssać. |
||
|
|
|
|
#2947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja: ale duzyyy Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
kobietki mam pytanie z innej beczki.
mam do wycięcia migdały, ale u nas w szpitalu podobno najlepiej tego nie robią. Ja na samą myśl mam migotania przedsionków porodu się tak nie bałam choć wiedziałam co mnie czeka. Nie wiecie czy z NFZtu robią gdzieś laparoskopowo czy może w narkozie i wogóle gdzie w okolicy śląska robią to pewnie? |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po spotkaniu z księdzem. Ale się zagotowałam
Szwagierka nie może być chrzestną małego, bo ma chłopa i do kościoła nie chodzi. Niby logiczne, ale nie takie "przypadki" normalnie dopuszczał a tu urządza jakieś cyrki. Mówię do niego, że przecież ona z tym chłopakiem zna się od kilku tygodni dopiero, to co już mają być po ślubie, a ten dalej swoje. No, troszkę mu nakłamałam, ale niestety on ma swoich informatorów i wszystko już dawno i tak wie. W końcu dałam za wygraną, bo przecież jakby ona do niego poszła i by zobaczył, że jest w ciąży, beż slubu rzecz jasna to już totalna zadyma by była. No i teraz się głowimy kogo by tu poprosić. Ksiądz stwierdził, że może być dwóch mężczyzn.... Czekam aż tż wróci z pracy i będziemy myśleć, co dalej. Szkoda, że on nie mógł ze mną jechać. On zawsze umie ogarnąć sytuację i w razie czego argumentami lub ripostami posypać, a ja to niestety po czasie dopiero olśnienia doznaję, co mogłam zrobić/powiedzieć. |
|
|
|
|
#2950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przypomnialo mi sie ze pani fizjoterapeutka mowila mi ze mozna spiewac dziecku, generalnie robic tak zeby wiedzialo ze jest oki i kojarzylo mu sie dobrze. my masujemy twarz. babka proponowala swoje ulozenie ja probowalam ale mi nie podeszlo, potem obrocilam sobie twarza do twarzy mala ale tez mi nie pasilo. w koncu po tyg kombinacji w domku znalazlysmy sposob, biore ja na kolanka i wtedy - na kontroli pani mnie pochwalila na moja odpowiedz jak dziecko znosi jak powiedzialam dobrze to mowi ze milo jest chociaz raz uslyzec cos innego takze mysle ze to normalne jak jest i ze masz multum watpliwosci. wiesz u was to na pewno pomoze a u nas to takie wrozenie z fusow takze staram sie ile tylko sie da ale niestety trzeba duzo wytrwalosci w tym ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() no a potem miala maseczke do oddychania wiec w ogole nie bylo widac twarzy, kolory czapeczek tez zmieniali :p heheh
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ gorąco dzisiaj. Nikoś już chyba ze 3 godziny śpi. Najadł się, potem zasnął, przebudził się, na półśpiąco zjadł 140 (
) i dalej sobie śpi. Ja też się chwilę zdrzemnęłam, taka drzemka regeneracyjna a teraz zrobiłam sobie kawkę i się nudzę przed kompem |
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle to jestem
![]() u nas też upał, własnie słonko zaczyna świecić w nasze okna to będzię znowu sauna ... w ponieedziałek w mieszkaniu było 32 |
|
|
|
|
#2953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() hehe ale on mocno rustykalny taki absolutnie nie dizajnowy i chyba masowa produkcja z lat 40-50tych?!dla mnie - obraz dzieciństwa ![]() bo :Cytat:
jak tylko się wprowadziliśmy to było, że pierwsze co zrobimy z naszym nowym mieszkaniem z rynku wtórnego to:- wywalimy stare żaluzje i zamontujemy rolety - zlikwidujemy wykładzinę w sypialni - wymienimy umywalkę - wycyklinujemy parkiet - wymienimy po-poprzednio-właścicielowe meble w "salonie" + kupimy nowy TV hehe póki co (już 2,5 roku) nie zrobiliśmy nic i nic nam nie przeszkadza (no mi z rańca brak solidnych rolet na podgumieniu). żeby choć funduszy nie było, to byłaby jakaś wymówka na nasze lenistwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
heh. a ja nawet przez sekundę nie widziałam dziecka czułam go na brzuchu, ale szybko go zabrali pod respirator ![]() a jak mnie do niego zawieźli to zemdlałam i tyle było pierwsze wejrzenie było... na komórce chłopa no i oczywiście był najpiękniejszy ).Mój chłop za to pamięta jak Młody się urodził. Nawet dziś przeżywał: swój strach, wielki siny stożek na głowie Młodego, jego dziwny kolor... Cytat:
moja szwagierka tyż się nie nadaje więc (choć do kościoła chodzi)... Cytat:
zrobiłam ogórkową, upiekłam sernik i się zagotowałam teraz sjesta i tylko podsłuchuję moich chłopców
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dalej nie umiem cytować na tym cholerstwie!
U mnie pierwsze słowa do małej to było " i gdzie Ci się tak spieszyło?" Upały się skończyły. Na razie ale w domu dalej duchota. Czekam na gości. .. Obiecałam im obiad z tradycyjnej kuchni mojego chłopa. .. ale że ja tego gotować nie umiem to zamówiłam. I dzisiaj dzień leniwca (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie no luziko kochana ... nic sie nie stalo
![]() nie sraj żarem bo grozi pożarem wstydzem sie powiedziec Cytat:
ad 2 - jupiiii ![]() najlepszego Nikosiu Cytat:
![]() za kredens ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
eeeewiem ze swiadkowac moga dwaj mezczyzni ew 2 kobiety ale sory nie wyobrazam sobie - nie miec matki chrzestnej ![]() Cytat:
ad 2 - ja tez mam dzis OGORKOWA wyszla jeszcze lepsza niz 3dni temu nadrobilam ide dzwonic do rodzicow
|
||||||
|
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja bym dziś cokolwiek gotowała to sama bym też była ugotowabna. Kuchnia 2x3 i słońce od południa do wieczora dziś ziemniaczki i jajo a sernik mam zamrożony z chrzcin ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() 2 jak my chrzciliśmy to dzieciątko z nami chrzczone (chłopak) miał właśnie dwóch ojców chrzcielnych
|
|||
|
|
|
|
#2958 | ||||
|
Kniaginia
|
NAJLEPSZEGO!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja swojego przycisnęłam i remont w try miga zrobiliśmy. Tylko ta nieszczęsna łazienka została do zrobienia, ale tu już fundusze grają rolę, bo plan to ja mam (zacząć od lustra ).Mieszkanie posprzątane. Jutro mamy gości. Ciasto kupione ![]() .A sprzątanie mieszkania przy małym dziecku to coś jak jednoczesne mycie zębów i jedzenie czekolady. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-08-03 o 17:48 |
||||
|
|
|
|
#2959 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam!
dzień dobry! nadrabiam.. Cytat:
![]() też się boje myć! już myję szamponem dla dzieci ale d... Cytat:
![]() ohh przypomniało mi się jak w szpitalu miałam kryzys.. jak miałam małą odnieść do babyroom'u to ryczałam strasznie.. wszystkie pielęgniarki się pytały co się dzieje a ja że nic, że nic.. potem pytały czy to 1sze dziecko i pocieszały ![]() Cytat:
już kupiłam dziś 2 w hm ale za duze no i dalej jak nie mam tak nie mam.. a żeby zamówić na necie nie mam juz czasu.. jakoś to będzie Cytat:
ja dziś kupiłam tego ogromnego oballa bo jak dałam małej w sklepie do ręki to nie chciała już puścić drogie to- 15 euro za parę dziurek..hehe ja powiedzialam 'Boze Swiety jak ja Was kocham'! Cytat:
![]() Cytat:
mój się rzucał że nauki mamy zrobić w Niemczech- juz się rozpędziłam! moja siostra tez nie może być chrzestną bo nie ma ślubu kościelnego tylko cywilny.. |
||||||
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam ojca chrzestnego, dziad nie przyjechał ale dobrze w sumie
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapomnę Twojego porodu. Termin miałysmy ten sam. Zmroziło mnie i uświadomiło że to nieuniknione a jak zapytają jak to się gotuje, to "kłamać, kłamać, kłamać"? ![]() zazdraszczam. moja wyszła taka se kwaśśśśnnnaaa.święte słowa dlatego mój dziadek nie pozwolił się wprowadzić do nowego domu zanim wszystko nie zostanie tam zrobione na tip top. matka mówi, że coś ich trafiało. Stara chałupina a obok nówka sztuka do której nie można się wprowadzić ![]() świetny plan. hasło zajefajne ![]() Cytat:
fakt... droga siateczka, ale ile radości ![]() Cytat:
dwie matki masz?!
|
|
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Pani ano ten sam (;
A ja obstawialam że ostatnia urodze Heh nie dało się sciemniac bo chłop pojechał odebrać jak już byli. .. ważne że smakowało (: Chociaż przekonali się jal bardzo ostre mogą być dodatki - uczciwie ostrzegalam... ale po co mnie słuchać ![]() Ja sama tego nie tykam.. za to mój tak zje o.O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Filip raz włożył rączkę do buzi i zaczął ssać przy Pani rehabilitant i mu wyjęła. Powiedziała, że odruch ssania wtedy jest mocniejszy niż wykonywane ćwiczenie. Filip automatycznie przestał ruszać nużkami.
|
|
|
|
|
#2964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w którym kościele?
|
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego!!!
![]() A propos czego to? ![]() Cytat:
![]() Hejka Dziś było przyjemnie, jutro ma już być upał, zobaczymy, co ze spacerem... Muszę Krzysia pochwalić - przymierzał dziś dzielnie pół szufladki bodziaków, bo nie wiedziałam, które dobre jeszcze (i kolejne 4 do oddania...). I nie marudził, dawał sobie zakładać/zdejmować Sama się umęczyłam ![]() Zaraz idę do wanny na godzinę, z książką, jak biały człowiek Czekam tylko, aż Krzyś twardo zaśnie, bo jeszcze się przewraca z boku na bok
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dla Krzysia u nas za male ubranko to sie konczy mega wrzaskiem :P takze ja jak ubieram i widze ze juz przyciasnawe ladaw chwila to idzie do pralki a potem do siatki i dla kolezanki :P
|
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nikoś dziękuje wszystkim ciociom za życzenia
Cytat:
no ja też sobie tego nie wyobrażam - mieć dwóch ojców chrzestnych. No niby kościół taki konserwatywny, że bez ślubu jak żyją nie chce dopuszczać a na dwóch chłopów by się zgodził. Przecież oni niby w razie czego mają zastępować rodziców Cytat:
Nadszedł w końcu dzisiaj długo oczekiwany moment-Nikoś zaczął łapać się za stópki i ciągnąć je do buzi. Raz nawet mu się udało Ogólnie jestem strasznie padnięta po tym jeziorze. Jeszcze mały dostał takiej kolki, że wrzeszczał i płakał tak, że cała plaża go słyszała. Dopiero po sabie mu przeszło
|
||
|
|
|
|
#2968 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Daaaawno mnie nie było, ale macierzyństwo całkowicie mnie pochłonęło. Czuję się niesamowicie spełniona jako matka i kobieta! Sławuś rośnie jak na drożdżach. Niedawno skończył 4 mc, waży już ponad 9 kg (pielęgniarka mówiła, że dziecko powinno mieć 10kg na roczek- no i prawie miał- na naszą pierwszą rocznicę ślubu ) i jest okazem zdrowia. Karmię naturalnie, pokarmu mam mnóstwo, a mój tata śmieje się, że mam focze mleko i przez to mały taka kluska. Nie podaję jeszcze pokarmów stałych, postanowiłam robić to w okolicach 6mc życia małego. Karmię regularnie co 2,5- 3 godziny. Mały bardzo fajnie śpi w nocy, koło 21 mamy już z mężem spokój bo śpi w swoim łóżeczku, a budzi się 1-2 razy w nocy chyba, że jest mega ciepło jak teraz to czasami wstaję 3 razy. Pobudki o 6, ale już przywykłam do tego. Gdy skończył 1mc życia odstawiłam Espumisan, mały zaczął wtedy lepiej się wypróżniać. Nie ma kolek, płacze tylko w sytuacjach kryzysowych albo gdy za dużo obcych ludzi wokół niego. Spędzam z nim całe dnie i jest typowym syneczkiem mamusi. A, że posiedzę z nim rok (udało mi się załapać na roczny!), to się wyprzytulamy za wszystkie czasy. Nie zostawiam go pod opieką rodziny, wszędzie chodzi ze mną i przywykł, że np. ja gotuję, a on w nosidełku obserwuje. Mam wrażenie, że idealnie się rozumiemy.Sławek ma niestety skórę atopową. Męczyliśmy się z nią strasznie, ale pomogło nam Oilatum. Nie mamy z mężem na co narzekać czy czym się martwić. Dziecko niemal idealne Mały nie używa smoczka, nie pije z butelki.Za to ja w 4 mc po porodzie straciłam 25,5 kg ) . Jestem też mega zorganizowana. Robię z małym wszystko- myję okna, sprzątam, pranie wstawiam. Nie mam problemów z połączeniem opieki i dbania o dom ) Organizacja pełną gębą, heheSławek, to najwspanialsza istotka jaka pojawiła się w naszym życiu
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-08-03 o 21:24 |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny flamaster hej
Super, że tak się wszystko dobrze Wam układa, tak sielankowo Faktycznie Sławuś już kawał chłopa![]() Odzywaj się do nas częściej Chyba zamówię sobie tę sukienkę na chrzciny http://allegro.pl/fashion-zwiewna-su...430847600.html chociaż powiem Wam, że po tych akcjach z księdzem to mi się serdecznie odechciało tych chrzcin Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-03 o 21:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

dzisiaj jak tż wróci z pracy to też jedziemy

Po poszukiwaniach w salonach udało mi się wczoraj kupić od babki używaną suknię ślubną w dobrej cenie, z czego się meeega cieszę 
Nikoś ma dzisiaj imieniny 

ale czuję się na 20
Jutro ortopeda...
No ale chcę, żeby lekarz mi to potwierdził...

porodu się tak nie bałam choć wiedziałam co mnie czeka. Nie wiecie czy z NFZtu robią gdzieś laparoskopowo czy może w narkozie i wogóle gdzie w okolicy śląska robią to pewnie?
) i dalej sobie śpi. Ja też się chwilę zdrzemnęłam, taka drzemka regeneracyjna