|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ciuszki poprasowane, kuchnia ogarnieta, dziecko szczesliwe, nakarmione, wykupkane i odbekniete
![]() ![]() ah jeszcze naogladalam sie fotek w klubie. Jakie sliczne te Wasze maluszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i pytanko: ma ktoras stanik z H&M? Jak sie nosi? Kupowac? Chcialam jakis lekki, nieusztywniony, zeby mi sie dojarki nie pocily w tym upale ![]() ![]() ![]() Elaine: Windy nie ma. Mieszkamy w bloku 2 pietrowym. My na 1 pietrze wiec nie jest zle. mam zamiar niedlugo ogarnac sie z tym wozkiem. Poki co, nie probowalam znosic ![]() Mela doczytalam opis porodu. Co za babska?! Okropnie Cie potraktowali w tym szpitalu. A mozna wiedziec gdzie rodzilas? Ja z bolu tez nie sluchalam poloznej ale mowila do mnie stanowczo i spokojnie. Jak bylam nieposluszna ![]() ![]()
Synek ![]() Nie opuszcze az do smierci Aparatka ![]() gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-08-03 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
1. na porodówkę szlafrok, koszulka, woda min, sok, skarpety, gumka do włosów (której nie miałam, bo zapomniałam). 2. na położnictwo - nie przydały mi sie podkłady (szpitalne były), podpachy (szpitalne były), suszarka (było tak gorąco że masakra), szlafrok, koszula na zmianę (nie pocilam się, a 3 dni tylko byłam). Za to mega przydatne - wkładki laktacyjne, nakładki na sedes, tantum rosa plus atomizer, woda mineralna (duuuuzoooo dużej), sztućce kubek talerzyk, telefon, ładowarka, ręcznik, przybory toaletowe. Ciuszki dla małego, pampersy. Cytat:
dojdź najpierw do sibie, a potem targaj wózek. Dobrze że to 1 piętro, a nie 2. Chociaż i tak trzeba przetargać.
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]()
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż widzi jak się męczę i dziś robimy konkretne podejście Najpierw wieczorem mega spacer nad morzem i gofry ![]() Potem kąpiel w ciepłej wodzie ![]() A na koniec "dziabnięcie" Jak to nie pomoże to ![]()
![]() |
#4445 | ||||
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() My dziś troszkę pospaliśmy ![]() ![]() Rano byłam z TŻ na zakupach w Tesco ![]() ![]() ![]() No ale mama już pojechała, więc nie wiem, kiedy kolejna taka okazja ![]() TŻ dziś rozpoczął ojcowski i do pracy wraca dopiero 19 sierpnia ![]() ![]() No i pożegnałam plamy alergiczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję rozstępów ![]() A synek cudny ![]() Mnie rozstępy ominęły-ale ulga!! Jeszcze czasem zmawiam paciorki za piersi, bo one teraz obrywają ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My prawdopodobnie dziś wieczorem zrobimy testa wózka ![]() A póki co mamy gondolę w kuchni i Mały w niej kima jak tu siedzimy ![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że to straszne, ale uwielbiam czytać o Waszych walniętych teściowych ![]() Idę karmić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Gusia: 3 tygodnie
![]() Dziewczyny jak wam wspólczuję tych wymiotów u maleństw. Ja bym sie chyba zapłakała.. Cynamonkowa: kopa w dupke chcesz chyba za takie głupie myśli.
#4448 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za wagę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Ok nakarmiony i dalej kima
![]() Cytat:
![]() Ej nie pocytowało mi ![]() ![]() Enlevee mój też nie wstaje w nocy do Małego ![]() ![]() Z ważniejszych spraw: polecam herbatniki pełnoziarniste z masłem z Tesco (firmy Tesco) - pyyycha!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA
o godzinie 12.50 przyszedł na świat Mały OLEK ![]() ![]() ![]() ![]() Info dostałam przed chwilką od męża Dzoan ![]() Napisałam, że gratulujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Elaine brawo za badania i wagę Igorka
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() GRATULACJE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki!
Wybaczcie, że taka spóźniona wpadam, ale jak pisałam kiedyś TEN tydzień to pełne wariactwo, bo raz, że sprawy formalne, dwa - musiałam zrobić kilka wielkich prań, prasowanie itp., bo Norbert dziś pojechał na wakacje z babcią i prababcią ![]() Mam więc względny luz. Opisu porodu pewnie nie będzie, bo cóż tu pisać w wypadku planowego cięcia. PO pozbierałam się szybciej niż po pierwszym cięciu, choć bolało jak diabli. Nogi mam nadal obrzęknięte (opuchlizna zeszła tylko na te dni, które leżałam plackiem w szpitalu). Weroniczka jest CUDNA - je, śpi, brudzi zatrważającą ilość pieluch i jestem w niej całkowicie zakochana ![]() Wrzucam fotki do klubu - małej i moje 10 dni PO (-9kg od wagi sprzed ciąży ![]() ![]() Buźki dla Was wszystkich i ogromne gratulacje dla nowych mam - szczególnie dla Charlize - aleś wyhodowała klocuszka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Wtajemniczenie
|
Nawet nie bede sie przyznawać o której dzisiaj wstalam
![]() Siedzę z kawka na sofie i łapie oddech w tym upale (TZ przytachal mi wczoraj wiatrak od teściowej ![]() ![]() dzoan ciśnij kochana ciśnij ![]() I tu pytanie do rodzących. Dlaczego Dzoan nie mogła nic jeść? Ja bym padła z głodu, żołądek by mnie bolal i w ogóle. A przecież to nie cc ![]() ![]()
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaaa dostałam też fotę Olka Dzoan ale wkleję dopiero jak wróci Tż bo próbuję, ale jakoś mi nie chce zgrać na laptopa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Co do torby szpitalnej - zmieściłam się do jednej
![]() Na porodówkę potrzebna mi była tylko woda, gumka do włosów (proponuję zrobić koczka, bo kucyk mnie wkurzał) i ew. telefon żeby esy pisać ![]() Reszta zmieściła się w 1 torbie. Nie użyłam szlafroka, podkładów na łóżko, czwartej koszuli nie zdążyłam ubrać, chodziłam ciągle w klapkach pod prysznic zamiast kapci, wyszłam w tych samych ciuchach, w których przyjechałam, a majtek siateczkowych poszło mi 3 pary-są rewelacyjne swoją drogą. Włosów w szpitalu nie myłam, a o dziwo wyglądały bardzo ok. Bardzo przydała mi się malutka lampka nocna wkładana do kontaktu (widziałam w nocy dziecko i nie celowałam na ślepo cyckiem do buzi), poduszka swoja, sztućce, talerzyk i kubek, książka, herbatniki i biszkopty, duuużo wody. Polecam bardzo zabranie butelki 500 ml z dziubkiem i przelewanie wody do niej - można pić na leżąco- piję w ten sposób do teraz jak karmię Małego ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-03 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Maluszek z twojego syneczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4459 | |||||
Zakorzenienie
|
JOANNA, GRATULACJE!!! Witaj, dziecinko!!!
ROXI ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tego, co pamietam, kilka miesiecy temu radzilam Ci, zeby zachowanie Marysi skonsultowac z psychologiem dzieciecym, szczegolnie, ze Aleks byl w drodze na swiat i szczerze mowiac spodziewalam sie takiego incydentu predzej czy pozniej ![]() Teraz mozna tylko Wam wspolczuc, bo jest troche za pozno, zebys z ta sytuacja poradzila sobie bezbolesnie. Jesli zostawisz sprawy swojemu biegowi, moze sie to skonczyc zle lub bardzo zle. Jesli zaczniesz reagowac, to niestety z jednej strony czas na polsrodki i cackanie sie minal, z drugiej kazdy rodzaj dyscyplinowania czy interwencji moze byc przez Mery odebrany jako zagrozenie pozycji i odniesc wrecz odwrotny skutek od zamierzonego - a wiec jej agresje spotegowac. Ja nie wyobrazam sobie doprowadzic czy pozwolic na rozwoj takiej sytuacji, ale podejrzewam, ze - choc jestem duza przeciwniczka metod drastycznych - w przypadku przemocy pomiedzy moimi dziecmi (szczegolnie takiej niebezpiecznej - a ze wzgledu na wiek Twoich dzieci sklasyfikowalabym zachowanie Mery jako potencjalnie grozne dla Aleksa) regowalabym natychmiast i to ostro, do porzadnego przetrzepania tylka wlacznie (na nauke radzenia sobie z emocjami, rozladowywania ich, przekierowywania etc. trzeba morza czasu i cierpliwosci, a Ty juz kochana czasu nie masz w ogole, po prostu powinnas dzialac, zeby zminimalizowac zle skutki braku dzialania wczesniej). W kontekscie calosci, obawiam sie, ze odsuwanie Mery od "centrum wydarzen" poprzez jej nocowanie u dziadkow jest jednym z najgorszych - patrzac perspektywicznie - rozwiazan i tylko doraznym zaradzeniem problemom. Rozumiem, ze jestes sama ze wszystkim, ale chyba juz lepiej byloby, gdyby mama/ tesciowa wprowadzila sie do Was na czas wyjazdu meza niz zeby Marysia spala daleko od Ciebie i braciszka. Ekstremalnie trudna sytuacja, ktorej nie zazdroszcze. Najlepiej jednak nie ryzykowac i szybko do psychologa, bo ja sie moge mylic i zle radzic, a sprawa jest zbyt powazna, zeby uczynic choc jeden falszywy krok. Agresja i przemoc to wg mnie NIE jest normalny etap rozwoju, ktory minie, jesli go zignorujesz. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-03 o 13:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
o wlaśnie - majtki siatkowe - potwierdzam u mnie też sie przydały. Do tego stopnia, że w domu potem jeszcze kilka dni chodziłam zamiast normalnych.
![]()
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że Mała taka słodka ![]() A wagi zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że chodzi o możliwość cc. No to Tobie nie polecam ![]() A czemu odrzuca? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie wiem czy kupic inne czy mówi sie trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nie mam o czym pisać,jakoś tak leniwie,ciągnie się nam ta 20-ta część jak krew z nosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Kup siateczkowe koniecznie, bo te fizelionowe są do niczego. Też przez pomyłkę kupiłam najpierw te, ale później kupiłam siateczkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Neni uwielbiam maslane ciastka.
Moim uzależnieniem sa te z Biedronki http://wpieprzamy.blogspot.com/2013/...biedronka.html zjadam cała paczkę bo uzależniają, nie jestem w stanie przestać ![]() ![]()
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Odnośnie mojego opisu porodu to ja tam nie bluzgalam na nich. Darlam się w sensie krzyczenia "Aaaaaa" kilka razy owszem" kur.wa jak boli" ale nie wyzywalam ich. Jedynie czemu mi to robią krzyczalam. Do bardzo niekulturalnych chyba nie nalezalam tyle że przestałam słuchać co do mnie mówią, nie dałam się dotykać itd. No szkodzilam tym sobie i małej ale naprawdę miałam dosyć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam zdjęcia w klubie i tak myślę, że jakby położyć obok siebie Hanię Karolajn, Aleksa Eveewe i mojego Kubę to cała trójka mogłaby robić śmiało za trojaczki ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.