Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 14:46   #1081
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

byłam powiesić pranie i normalnie umieram a miałam kilka rzeczy tylko- ale skwarek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:51   #1082
bajka1807
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Tez umieram. Wlasnie wylazlam spod zimnego prysznica
a teraz musze sie prazyc w sypialni bo tesc nadal jest :/ i nie wiem co zrobie jak przyjada goscie a on nadal tu bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:51   #1083
niebede
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Uuuu to szkoda Bosz jakie to wszystko obrażalskie.

Ja ze swoim też wczoraj miałam spięcie. Ostatnio muszę Go o wszystko prosić co najmniej 5 razy a i tak często finalnie robię sama.Normalnie jakby mnie nie słyszał. Nie wiem co się z Nim dzieje. Ostatnio miał roboczo stresujący okres i może napięcie z Niego schodzi. Nie mam pojęcia.

mój tż też strzelił wczoraj focha. rano ustawiłam budzik 15 min pozniej, bo miałam mu tylko coś odgrzać na śniadanie. jak wstawałam mówiłam, mu która godzina, żeby się zbierał. to nie, leżał do kolejnej alarmowej drzemki. poszedł się myć. w końcu wchodzę do niego , widzę, że się goli i mówię, że już późno. wychodzi i, przyznaję, zapytał spokojnie, dlaczego tak późno wstaliśmy? a że mi hormony buzują, to się uniosłam, że chyba mówiłam mu która jest godzina i żeby nie miał do mnie pretensji. i wkurzona poszłam do łóżka. pan domu wrócił po pracy, nawet na mnie nie spojrzał, zjadł obiad i położył się na łóżku obok. w końcu podchodzę i pytam o co chodzi, to z gębą na mnie, że boli go nerka zostaw mnie. okej. chciałam przykryć to nie, bo za gorąco. rozłożyłam łóżko, żeby się położył to nie, daj mi spokój. zmartwiłam się, że bardzo go boli i trzeba będzie odwiedzić szpital, poczytałam co mogę mu dać jak się obudzi. obudził się dokładnie 20:50 i z pyskiem na mnie "dzięki, że mnie obudziłaś" - bo miał iść na serwis, ale na 22 i zwykłe wychodzi najwcześniej 21:30. ubrał się i poszedł z pogardą na mnie patrząc i omijając jak g*wno, na dowiedzenia rzekł 'nie chcę twojej nospy'. nie wiedziałam, już czy jest na mnie zły czy go tak boli, że jest ogrem. rozłożyłam drugie łóżko, w myśl, że się w razie czego lepiej wyśpi, jeśli boli. nie mogłam zasnąć, bo nie wiedziałam co z tą nerką w końcu. o ja głupia... wrócił, popatrzył na mnie z pretensją mówiąc 'ja chciałem spać na tym łóżku' i kiedy chciałam pogadać i zaczęłam tłumaczyć mu, że przepraszam, że się uniosłam, ale ostatnio wszystko mnie wkurza. na co odwrócił się dupą do mnie,przykrył i powiedział, że nie chce mu się mnie słuchać. przepłakałam pół nocy. a dziś rano wyszłam wcześniej z domu, bo opiekuję się kotem znajomych, żeby go nie widzieć zanim wstanie. nie mam ochoty się przed nim płaszczyć i na serio rozważam czy nie iść spać do koleżanki...

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:55   #1084
kaska87
Zakorzenienie

widzę zbiorowy pms naszych małżów- ciekawe czym mój mnie wkurzy jak przyjedzie

Stary 2013-08-03, 14:57   #1085
bajka1807
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Ehhh niebede ja nie wiem co z tymi facetami. Moze serio go az tak bolalo ze taki wredny byl? Ale do kolezanki sie nie wybieraj. Wracaj normalnie do domu i postaraj sie z nim pigadac

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:02   #1086
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
mój tż też strzelił wczoraj focha. rano ustawiłam budzik 15 min pozniej, bo miałam mu tylko coś odgrzać na śniadanie. jak wstawałam mówiłam, mu która godzina, żeby się zbierał. to nie, leżał do kolejnej alarmowej drzemki. poszedł się myć. w końcu wchodzę do niego , widzę, że się goli i mówię, że już późno. wychodzi i, przyznaję, zapytał spokojnie, dlaczego tak późno wstaliśmy? a że mi hormony buzują, to się uniosłam, że chyba mówiłam mu która jest godzina i żeby nie miał do mnie pretensji. i wkurzona poszłam do łóżka. pan domu wrócił po pracy, nawet na mnie nie spojrzał, zjadł obiad i położył się na łóżku obok. w końcu podchodzę i pytam o co chodzi, to z gębą na mnie, że boli go nerka zostaw mnie. okej. chciałam przykryć to nie, bo za gorąco. rozłożyłam łóżko, żeby się położył to nie, daj mi spokój. zmartwiłam się, że bardzo go boli i trzeba będzie odwiedzić szpital, poczytałam co mogę mu dać jak się obudzi. obudził się dokładnie 20:50 i z pyskiem na mnie "dzięki, że mnie obudziłaś" - bo miał iść na serwis, ale na 22 i zwykłe wychodzi najwcześniej 21:30. ubrał się i poszedł z pogardą na mnie patrząc i omijając jak g*wno, na dowiedzenia rzekł 'nie chcę twojej nospy'. nie wiedziałam, już czy jest na mnie zły czy go tak boli, że jest ogrem. rozłożyłam drugie łóżko, w myśl, że się w razie czego lepiej wyśpi, jeśli boli. nie mogłam zasnąć, bo nie wiedziałam co z tą nerką w końcu. o ja głupia... wrócił, popatrzył na mnie z pretensją mówiąc 'ja chciałem spać na tym łóżku' i kiedy chciałam pogadać i zaczęłam tłumaczyć mu, że przepraszam, że się uniosłam, ale ostatnio wszystko mnie wkurza. na co odwrócił się dupą do mnie,przykrył i powiedział, że nie chce mu się mnie słuchać. przepłakałam pół nocy. a dziś rano wyszłam wcześniej z domu, bo opiekuję się kotem znajomych, żeby go nie widzieć zanim wstanie. nie mam ochoty się przed nim płaszczyć i na serio rozważam czy nie iść spać do koleżanki...
Faktycznie, jakiś MEGA-FOCH
Stary 2013-08-03, 15:09   #1087
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ehhh niebede ja nie wiem co z tymi facetami. Moze serio go az tak bolalo ze taki wredny byl? Ale do kolezanki sie nie wybieraj. Wracaj normalnie do domu i postaraj sie z nim pigadac

gdyby go bolało, to nie poszedłby na serwis, bo ten ból nerki jest okropny. po prosty ma focha. jeszcze coś w nocy zaczął mówić obruszony, że nie jest moim psem coś dalej, ale nie zrozumiałam co mówił... ja nie mam nerwów. wolę iść spać do koleżanki, niż żeby nawet w jednym łóżku stosował mi karę i nawet mnie nie dotykał. kiedyś już tak było, jak obraził się, że zafarbowałam włosy. tak. za farbowanie włosów po prostu. nawet nie chodziło o kolor. miał wtedy łóżko jednoosobowe i wyobraźcie sobie, że całą noc mnie nawet przypadkiem nie musnął. zwinął się i tyle.

Stary 2013-08-03, 15:10   #1088
87czarna
Zakorzenienie

niebedeech...brak słów

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
gdyby go bolało, to nie poszedłby na serwis, bo ten ból nerki jest okropny. po prosty ma focha. jeszcze coś w nocy zaczął mówić obruszony, że nie jest moim psem coś dalej, ale nie zrozumiałam co mówił... ja nie mam nerwów. wolę iść spać do koleżanki, niż żeby nawet w jednym łóżku stosował mi karę i nawet mnie nie dotykał. kiedyś już tak było, jak obraził się, że zafarbowałam włosy. tak. za farbowanie włosów po prostu. nawet nie chodziło o kolor. miał wtedy łóżko jednoosobowe i wyobraźcie sobie, że całą noc mnie nawet przypadkiem nie musnął. zwinął się i tyle.
What?
O Boże...co za gość :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:10   #1089
jo_asiek
Zadomowienie

Witam się ładnie i zabieram za nadrabianie Waszej produkcji od wczoraj GORĄCOOOO!!!!

Mężulek jedzie na pępkowe i wraca jutro, więc wieczór spędzam dziś z Wami i allegro
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:12   #1090
87czarna
Zakorzenienie

Znowu boli mnie łeb :/
Nie wiem czy z ciśnieniem jest coś nie teges czy co? Przez całą ciąże nie miałam takich problemów jak teraz :/

Idę pozamiatać i wstawić obiad...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:19   #1091
misia332
Zakorzenienie

niebede nie martw się !

Mój na pytanie czy pojedzie umyć samochód, powiedział, że przecież to ja nim jeżdzę i to mój samochód.

To mu powiedziałam, że może się w tyłek pocałować, jak zacznę rodzić to się sama zawiozę na porodówkę.
Obrażony wziął kluczyki i poszedł. Jak foch to foch na całej linii i z przytupem.

Dodam, że wrócił z pracy o 11, wykąpał się i spał 3 godziny.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:27   #1092
kaska87
Zakorzenienie

niech te koszule już schną bo chce je walnąć w torbę
wyparzałam smoczek dla Mikołajka i poparzyłam palucha- blondynka w ciąży

pokażę Wam te sexi koszule tzn. różowa jest super, a tą z minnie wzięłam bo mi się przeglądać nie chciało a rozmiar był ok- niech pan pakuje i nara
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foka.jpg (8,9 KB, 79 załadowań)

Stary 2013-08-03, 15:27   #1093
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No i chyba jadę sama, w 8 miesiącu ciąży i z dwulatkiem. Zła i zaplakana wyszłam z domu, bo szanowny pan "już nie ma ochoty jechać".

moze jak zobaczy, ze bez niego tez umiesz to sie opamieta

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tc.!

Ech, po wczorajszych przeżyciach wieczorem nie miałam już nastroju na pisanie
[Dla dziewcząt zainteresowanych -> mój maluszek ma się dobrze, łożysko się nie odkleiło, ale stracha sobie przez swoje roztargnienie i gapiostwo narobiłam never again! ]
Tak w ogóle to walnięta jestem strasznie! Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g ), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc!) gigancika ponad 4 kg itp. A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też Nosz kur... tak myśli 10-letnie dziecko! Potem już się uspokoiłam i powiedziałam sobie, że trzeba się cieszyć, że dziecko rośnie, będzie silne i zdrowe, a inne mamy modlą się, żeby ich dzieci zaczęły rosnąć. I to jest dopiero powód do ewentualnych łez
Hormony i tyle.
za kolejny tc

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Oni nawet nie są narzeczeństwem - znają się 1,5 roku, to jej pierwszy chłopak, a jego pierwsza dziewczyna.
No to nie jest zaden argument! Moj maz to moj pierwszy powazny facet. Wczesniej to tylko jakies radki, nic na serio. Dla siebie pasuja, to jest najwazniejsze.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pokażę Wam łeżaczek jaki teściowa kupiła Mikiemu ale bo to ta młodsza sis małża go wytropiła i mi sprzedała, który to
śliczny jest i taki kolorowy- no i super bo od 0-18kg później się z niego robi krzesełko
http://oz.net.pl/Fisher-lezaczki/X7046-d-1.jpg
Kupilam taki w prezencie dla chrzesniaka, jest super

Objechalismy dzis pol rodziny
Tylko ten skwar dobrze, ze jest lekki wiaterek to w cieniu jest jeszcze jeszcze, bo na sloncu to mozna pasc

Bajka czy Ty sie nie mialas oszczedzac ? A tu czytam o statkach, sztucznych ogniach.... a lanie chcesz ?

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:29   #1094
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu zeżarłam dwie kolby . Dałam odrobinę masełka -które mi się momentalnie pięknie stopiło i troszkę soli. I jestem pełna,że szok-chyba nic już nie zjem do wieczora ale warto było Aż żałuję,że nie kupiłam więcej bo miałabym na jutro. A Natalka z moim M. wybredoty jedne oczywiście kukurydzy nie tykają
zeżarłaś dwie kolby i sie nie podzieliłaś uwielbiam ciepłą kukurydzę z masełkiem, az mi ślina pociekla u mnie dzis kurak z frytkami
niebede to okropny szantaż emocjonalny ze strony tż, normalnie chce CI walcem psychike przejechać. Nie przejmuj się i olej to, machnij ręką i powiedz zeby spadał ze swoimi foszkami. Facet za wszelką cene chce zobaczyc ze Ci przykro, wiec nie pokazuj mu tego, bo nic zlego nie zrobilas
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:42   #1095
niebede
Raczkowanie

zobaczymy jak będzie się zachowywał jak wróci z pracy.
a teraz idę się położyć.

Stary 2013-08-03, 15:43   #1096
kaska87
Zakorzenienie

gadam do mojego dziecka, że go kocham itd. a on mnie leje mam nadzieję, że to z miłości

jestem fajna, zrobiłam kompot z papierówek

Stary 2013-08-03, 15:46   #1097
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No i chyba jadę sama, w 8 miesiącu ciąży i z dwulatkiem. Zła i zaplakana wyszłam z domu, bo szanowny pan "już nie ma ochoty jechać".

ojej co ten twój Tż znowu odstawia
mam nadzieję, że mimo to, spędzasz miły czas z Edzikiem.

Cytat:
Witam się w 34 tc.!

Ech, po wczorajszych przeżyciach wieczorem nie miałam już nastroju na pisanie
[Dla dziewcząt zainteresowanych -> mój maluszek ma się dobrze, łożysko się nie odkleiło, ale stracha sobie przez swoje roztargnienie i gapiostwo narobiłam never again! ]
Tak w ogóle to walnięta jestem strasznie! Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g ), brzuszek pogrubił, który do tej pory był poniżej średniej.... Oczywiście waga +/- 380 g. Gin stwierdził, że wagą dziś się nie zajmujemy, dla nas ważne, czy z dzieckiem i łożyskiem wszystko ok. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę i wtedy dokładnie pomierzymy młodego. Po powrocie do domu zaczęłam się zamartwiać, ryczeć, że dziecko jest za duże, że urodzę (a przecież mam cc!) gigancika ponad 4 kg itp. A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też Nosz kur... tak myśli 10-letnie dziecko! Potem już się uspokoiłam i powiedziałam sobie, że trzeba się cieszyć, że dziecko rośnie, będzie silne i zdrowe, a inne mamy modlą się, żeby ich dzieci zaczęły rosnąć. I to jest dopiero powód do ewentualnych łez

oj każda z nas ma takie dziwne myśli - hormony buzują

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

to co pozostaje, odpczoywać
tak tak takie zalecenia mi się podobają

Cytat:
jestem
zdobyłam koszule

Cytat:

Kupiłam dziś kukurydzę w kolbach-właśnie mi się gotuje
o ja byłam i zapomniałam kupić, ślinka mi leci na samą myśl!

Cytat:
pokażę Wam łeżaczek jaki teściowa kupiła Mikiemu ale bo to ta młodsza sis małża go wytropiła i mi sprzedała, który to
śliczny jest i taki kolorowy- no i super bo od 0-18kg później się z niego robi krzesełko
http://oz.net.pl/Fisher-lezaczki/X7046-d-1.jpg
jaki kolorowy

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

A te skurcze to już poważnie mnie nie bawią,bo jak na początku myślałam,że są normalne,tak teraz robi się ich coraz więcej i po prostu mi przeszkadzają... bolą
Przypuszczam,że tekst położnej będzie w stylu: ' to normalne w ciąży!' ... i tyle z tego będzie :/
może podejdź do jakiejś polskiej przychodni albo szpitala jeśli cie to mocno niepokoi?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie. U mnie w tym roku posucha z weselami .
my mamy trzy: 2 w sierpniu, jedno we wrześniu. Tylko na jednym mi zależy, dwa kolejne mogę ci z chęcią odstąpić

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Czuję się jak pasztet roku
ja też mam dziś kiepski dzień.

Pojechałam z mężem kupić sukienkę na wesele. Pojechaliśmy do specjalnych ciążowych sklepów. Myślałam, że tam wszystko będzie pięknie skrojone na brzuszek a ja poczuję się znów ładna. I co? i
Miałam wrażenie że we wszystkim wyglądam jak spuchnięta, nadęta bombka
Dopiero jak dotoczyliśmy się do 3 sklepu, miałam z czego w ogóle wybierać. Udało mi się kupić sukienkę, naprawdę ładną, ale pasztetem to nadal się dziś czuję.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:48   #1098
kaska87
Zakorzenienie

Rusałka na pewno nie jest tak źle

Stary 2013-08-03, 15:59   #1099
butterfly20
Zakorzenienie

Mmm jem zupę z młodych ogórów od Teściowej. Jeszcze nam przyniosła ciepłą chałkę home-made i będzie jeszcze drożdżówa z rabarbarem Gości dzisiaj ma (w tym moich rodziców)

Cytat:
ale budyń nie wiem który kolor bo jeszcze jest taki-ten sam model tylko kolorki trochę inne ale ten też jest śliczny
http://oz.net.pl/Fisher-lezaczki/Y7872.jpg
Oba są śliczne, nie ma różnicy

Cytat:

pokażę Wam te sexi koszule tzn. różowa jest super, a tą z minnie wzięłam bo mi się przeglądać nie chciało a rozmiar był ok- niech pan pakuje i nara
Nie no, nie są takie złe A ile dałaś?

Cytat:
gadam do mojego dziecka, że go kocham itd. a on mnie leje mam nadzieję, że to z miłości

jestem fajna, zrobiłam kompot z papierówek

Przeczytałam "kompot z parówek"

Faktycznie tym facetom coś bije...

A ja układałam w szafie,rozdzielałam rozmiary i dopiero teraz zauważyłam,że mam dużo różowych ciuchów jak na mnie...oczywiście większość zdobyczna,ale przeraziłam się

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 16:02   #1100
jo_asiek
Zadomowienie

Na początek gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i udanych wizyt - super, że z dzieciaczkami wszystko ok. rusałka_1 odpoczywaj dużo Czytając posta bajki o tej krwi od razu pomyślałam, że może to czop i mało nie zemldałam Później już doczytałam, że fałszywy alarm. Niech Malutka sobie jeszcze posiedzi w brzuszku

inwersja - bardzo fajnie zrobiona łazienka. Teść naprawdę się postarał
maharet1092 i butterfly20 - współczuję akcji z teściowymi Co za babska! Jak tak czytam o tych Waszych teściowych, to moja przy nich wypada naprawdę dobrze
your Angel - co za burak z tego lekarza!! Co on wymyśla z tymi badaniami?! A swoje komentarze i odpowiedzi na Twoje pytania mógłby sobie całkowicie darować. Kawał chama po prostu.
Fikusek82 - super te zdjęcia! A malutka śliczniutka sama słodycz!
matallewar - faceci czasem są beznadziejni
87czarna - głowa go góry wierzę, że następne domy będą zdecydowanie lepsze od tego co dziś zobaczyłaś
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 16:05   #1101
kaska87
Zakorzenienie

Motyl 50zł za dwie więc nie wybrzydzam, bo to i tak tylko do szpitala

mniam chałka- idę zobaczyć czy mam składniki to jutro bym zrobiła w thermo.mixie
mam wszystko

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-03 o 16:07
Stary 2013-08-03, 16:26   #1102
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie wiem naprawde, nie chcę Cię zmartwić tym, że napisze, że poleżysz do rozwiązania czy pocieszać faktem, że wyjdziesz za 4-5 dni.

Wzrasta waga małej ?
mam nadzieję, że ilość wód podskoczy i wyjdziesz. Może być tak, że będzie mało wód i potrzymają Cię do 36 tc i zrobią cc.

Ja myślę, że każda z nas jest w stanie poświęcić wszystko dla dziecka
Kochana główka do góry !!

w czwartek wieczorem było niecałe 1200 a wczoraj 1500, na tym samym sprzęcie ale inny lekarz robił więc ciężko powiedzieć

będę miała tu siedzieć do rozwiązania to będę, ale swoją droga pie r dolca można dostać na samą myśl

Cytat:
Przynajmniej mam ładną sukienkę
jaką?

Cytat:
fajny tez taki chce chyba dla mlodej tylko róźiowy

alez mam od rana intensywny dzien, pobudka o 7, o 8 juz wychodzilismy z domu na Tall Ship Races poogladac zaglowce swiata, bo maja final regat w Szczecinie, a jutro bedzie Nelly Furtado szkoda ze malzon jedzie, wiec sama nie pojade posluchac ale ludzi jest od groma. no i gorac taki ze zdechnac moze. wieczorkiem jeszcze pojedziemy na fajerwerki

no a za godzine kolejni goscie. a ja mam dosyc

plus taki ze malzon sie do mnie juz na luzaku odzywa dzieki czemu dowiedzialam sie ze kaska za fakturki zeszla
na pewno będzie śłiczny taki wściekle różowy

to sobie poleżysz
zazdroszczę atrakcji

jak dla mnie możesz leżeć, nei przyjmować gości, przecież jesteś w stanie jakim jesteś

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie. U mnie w tym roku posucha z weselami .
my mamy w sierpniu 3, jedno dzisiaj, 2 za tydzień. Oczywiście na żdane nei idziemy
ale na wesele pogoda koszmarna
modliłam się, żeby u nas takie nei było
Stary 2013-08-03, 16:27   #1103
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Passion, ja moge jeszcze polecic Zawitkowskiego "mamo tato co tyna to", ale np ten jego poradnik tez daje rade:
qcm2.quicksilver.pl/img/18/Poradnik%20opieki%20i%20p ielegnacji%20malego%20dzi ecka.pdf
ti est bardziej o pielegnacji noworodka/niemowlaka
natomiast z takich psych-ped to fajna jest tez podobno ta:
www.empik.com/rozwoj-psychiczny-dziecka-od-0-do-10-lat-iig-frances-l-baker-sidney-m-bates-ames-louise,prod370017,ksiazka-p
a w pozniejszym wieku jeszcze ta jest bardzo fajna:
www.empik.com/jak-mowic-zeby-dzieci-nas-sluchaly-jak-sluchac-zeby-dzieci-do-nas-mowily-faber-adele-mazlish-elaine,prod59300056,ksiaz ka-p
lezysz w Matce Polce?

co do wody morskiej do nosa to ja nie kupuje wcale... wg mnie potrzebna jest ona przy naprawde sporym katarze, a noworodki go z reguly nie maja... poza tym one maja naprawde spory psik i wydaje mi sie ze to moze byc nieprzyjemne dla takiego malucha, zaleje mu caly nos i gardlo...
a do wyciagniecia malych glutkow spokojnie wystarczy kropelka soli fizjologicznej do dziurki
dzięki

w matce polce

ja mam właśnie na liście wyprawkowej sól fizjologiczną do noska a na duży katar wodę morską

Cytat:
widzę zbiorowy pms naszych małżów- ciekawe czym mój mnie wkurzy jak przyjedzie
niczym, będziecie się cieszyć sobą

Cytat:
Mój na pytanie czy pojedzie umyć samochód, powiedział, że przecież to ja nim jeżdzę i to mój samochód.

To mu powiedziałam, że może się w tyłek pocałować, jak zacznę rodzić to się sama zawiozę na porodówkę.
Obrażony wziął kluczyki i poszedł. Jak foch to foch na całej linii i z przytupem.

Dodam, że wrócił z pracy o 11, wykąpał się i spał 3 godziny.
ej, weźźźźź, kolejny imt idealnego męża upadł?!

Cytat:
niezłe
tylko trochę mi smutno, że nie będzie żyrafki

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Pojechałam z mężem kupić sukienkę na wesele. Pojechaliśmy do specjalnych ciążowych sklepów. Myślałam, że tam wszystko będzie pięknie skrojone na brzuszek a ja poczuję się znów ładna. I co? i
Dopiero jak dotoczyliśmy się do 3 sklepu, miałam z czego w ogóle wybierać. Udało mi się kupić sukienkę, naprawdę ładną, ale pasztetem to nadal się dziś czuję.
poka

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mmm jem zupę z młodych ogórów od Teściowej. Jeszcze nam przyniosła ciepłą chałkę home-made i będzie jeszcze drożdżówa z rabarbarem Gości dzisiaj ma (w tym moich rodziców)

A ja układałam w szafie,rozdzielałam rozmiary i dopiero teraz zauważyłam,że mam dużo różowych ciuchów jak na mnie...oczywiście większość zdobyczna,ale przeraziłam się

ehe, jasne jasne, niby róziu nie lubi a tu pełno będzie
Stary 2013-08-03, 16:33   #1104
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co.... ja swojego meza poznalam w lipcu, a on mi po 2 tyg powiedzial ze szalenstwem bylo by sie teraz oswiadczac, ale on wie ze bede jego zona i matka jego dzieci. po 3 miesiacach zwiazku zaszlam swiadomie i planowo w ciaze, wiec to co napisalas wyzej mnie nie przekonuje. wiadomo ze kazdy zwiazek ma wzloty i upadki. a tak dla przykladu napisze ze moja kolezanka ktora rowniez brala slub w 2010 r tak jak ja, teraz skladalam pozew rozwodowy, a ze swoim mezem przed slubem byla 5 czy 6 lat. wiec sorry ale dlugosc stazu przedmalzenskiego w ogole mnie jako argument nie przekonuje.
Romanticzny ten Twój mąż

Cytat:
Madziuchna szkoda,że nie zapamietałas od kiedy te fiszbiny
Zapytam położną we wtorek na gimnastyce Ale jestem pewna, że nie wolno w nich chodzić od razu. Tak samo matce karmiącej wolno spać TYLKO na plecach

Cytat:
Oj, nie przejmuj się Na pewno będziesz ładnie wyglądać i prezentować
Ja na jutrzejsze wesele kupiłam taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html

Też nie było wyboru

Cytat:

Też muszę se w końcu kupić
A jak wyparzałaś? Tylko do wrzątku czy gotowałaś? Silikonu chyba nie można gotować.... Jak z plastykowymi butelkami?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 16:35   #1105
kaska87
Zakorzenienie

jestem spakowana- dodałam koszule kosmetyczkę nawet taką stworzyłam do szpitala Mikiemu smoczek wyparzyłam, dołożyłam tetry
Cytat:
niezłe
no mi też
Cytat:

Madziuchna polewałam wrzątkiem tylko kilka razy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-03 o 16:36
Stary 2013-08-03, 16:36   #1106
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko cokolwiek doradzić

Ci nasi TŻci to chyba razem z nami w ciąży i hormony Im buzują

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
zeżarłaś dwie kolby i sie nie podzieliłaś uwielbiam ciepłą kukurydzę z masełkiem, az mi ślina pociekla u mnie dzis kurak z frytkami
Za swoje łakomstwo kajam się i przebaczenia upatruję

No ale u Ciebie kurak z frytkami też super

Cytat:
ja też mam dziś kiepski dzień.

Ja też się nie czuję jakoś szczególnie atrakcyjna ale jeszcze tylko kilka tygodni- z powrotem pochudniemy i będziemy śmigać z wózeczkami

Cytat:
mniami mniami

Cytat:
Przeczytałam "kompot z parówek"
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 16:38   #1107
kaska87
Zakorzenienie

jak dobrze, że ja nie muszę targać na wesele jakieś- nie chce mi się
dopiero w czerwcu mamy u mojej przyjaciółki

Stary 2013-08-03, 16:46   #1108
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
jak dobrze, że ja nie muszę targać na wesele jakieś- nie chce mi się
dopiero w czerwcu mamy u mojej przyjaciółki

a mi się chce?

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

O! Przypomniało mi się, leżąc, że chciałam Was zapytać, co to takiego dzieje się w środku, że jak się leży na plecach to brzuch tak rytmicznie z jednej strony unosi się i opada? Czy to tętno dzidziusia, łożysko, czy moja jakaś wielka żyła/tętnica?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 16:57   #1109
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
O! Przypomniało mi się, leżąc, że chciałam Was zapytać, co to takiego dzieje się w środku, że jak się leży na plecach to brzuch tak rytmicznie z jednej strony unosi się i opada? Czy to tętno dzidziusia, łożysko, czy moja jakaś wielka żyła/tętnica?
nie wiem, nie pamętam jak się leży na plecach bo mi nie wolno

mnie wesela jarały do czasu naszego, po naszym już nie robią na mnie wrażenia moje i tak było najlepsze

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-03 o 16:58
Stary 2013-08-03, 16:58   #1110
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl 50zł za dwie więc nie wybrzydzam, bo to i tak tylko do szpitala

mniam chałka- idę zobaczyć czy mam składniki to jutro bym zrobiła w thermo.mixie
mam wszystko
To fajna cena

Moja T. tez robi w Thermo mixie. Prawie wszystko w tym robi

Cytat:
dzięki

w matce polce

ja mam właśnie na liście wyprawkowej sól fizjologiczną do noska a na duży katar wodę morską

niczym, będziecie się cieszyć sobą

ej, weźźźźź, kolejny imt idealnego męża upadł?!

niezłe

poka

To taka przykrywka, tak naprawdę uwielbiam róż i sama chodzę tylko w różu, całe mieszkanie też mam w różu,moja ulubiona celebritie to Lalka Barbie,a ideał faceta to Cristiano Ronaldo

Aleeee ciiiiiiiiii,nie mówcie nikomu

Cytat:
Romanticzny ten Twój mąż

Zapytam położną we wtorek na gimnastyce Ale jestem pewna, że nie wolno w nich chodzić od razu. Tak samo matce karmiącej wolno spać TYLKO na plecach

Oj, nie przejmuj się Na pewno będziesz ładnie wyglądać i prezentować
Ja na jutrzejsze wesele kupiłam taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html

Też nie było wyboru

Też muszę se w końcu kupić
A jak wyparzałaś? Tylko do wrzątku czy gotowałaś? Silikonu chyba nie można gotować.... Jak z plastykowymi butelkami?
Pisałam to ostatnio tutaj,ale dziewczyny chyba nie uwierzyły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-08-03 o 16:59
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości