|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42089166]Mika, to Juluś jest o wiele bardziej ruchowo do Dorotki
![]() U nas już ok obroty na boki, dzisiaj nawet raz na brzuch się dało łapie kolanka, łapie stópki, a jak tyłek podniosę jej do góry to nawet sobie do paszczy wsadzi i zaciesza ale tyłek za ciężki i sama nie daje rady *[/QUOTE] Tak ale u Dorki widać ze leniuszek i kuperek ma za ciezki mysle ze jak zalapie to wszysko pieknie zrobi tylko czasu jej trzeba a na brzuszku pieknie lezy a moj kilka minut i ucieka teraz oglada na tablecie teledyski to chwile ulezy swoja droga kaziollooo hit nr 1 tylko wizi brakuje poprosimy o nagranie teledysku i dłuższej wersji ![]() Cytat:
mi tez zapach troche nie lezy ale sklad i cena ok Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() tak czytam i czytam te wasze wpisy i tak mi smutno. Szkoda mi Was ze jestescie same z tym wszystkim ale najbardziej to mi szkoda tych waszych dzieciatek... wy jestescie dorosle kobiety, dacie sobie rade, z reszta tak jak Hope napisala - 7 miesiecy dajecie sobie rade bez nich... maja jakies wąty, pretensje o penis wie co to ok niech sie wyzywaja na was ale co jest temu winne dziecko? nie chca pomagac Wam - ok, laski bez, poradzicie sobie bez wielmoznych panow ale zeby nie spedzic "glupich" kilku minut w WLASNYM dzieckiem? dzieciaczki choruja, tatusiowie poruszaja niebo i ziemie zeby znalezc lekarza, pieniadze na leki itd i nie marudza, staraja sie spedzic kazda wolna sekunde z malenstwami czesto gesto w szpitalach a te jelopy maja zdrowe, sliczne dzieciaczki, ktore sa takie kochane, wspaniale, grzeczne to jeszcze im źle! ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Sylwia: bardzo, bardzo mi przykro. Zasługujecie z synkiem na wszystko co najlepsze. Pamiętaj o tym i nie zapominaj w tej sytuacji o sobie również.
Synek jest malutki, wkrótce zacznie potrzebować taty i lgnąć do niego - a może być różnie bo przecież...Twój tż (celowo z małej litery) zupełnie nie zna własnego dziecka i nie mają.. żadnej więzi. Jeśli będziesz brać pod uwagę rozstanie..argument o tym, że "dziecko potrzebuje ojca" możesz sobie kieszeni schować, bo taty właściwie nie ma. Zadbaj o to by być szanowaną - Twoje dziecko wkrótce zacznie słyszeć i rozumieć. To samo Hope. Jesteście młodymi dzielnymi matkami I KOBIETAMI, dbajcie o siebie i nie pozwólcie się nie szanować
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Również pozdrawiamy
![]() Ale wam fajnie Pstryniu- do usług ![]() Wiesz że na mnie zawsze możesz liczyć nie? ![]() Oskar najedzony wariuje w łożeczku a ja jem właśnie truskawki ze śmietaną... Mmm
|
#2556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dajcież spokój, niemożliwością jest być z Wami na bieżąco. Chyba, że chałupę zapuszczę .A takie pytanie odbiegające od tematu, jak zrobić, żeby ten avatar był taki ładniejszy? Bo ja dziękuję za taką pikselozę...
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA chyba i u nas 3dniówka!
Gorączki nie ma już, za to pojawiła się wysypka na brzusiu i pleckach! ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- dziewczyny dzięki za słowa otuchy i wsparcia
|
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Wy jesteście silnymi kobietami i sobie dacie radę same z dziećmi. Tylko najbardziej żal dzieciątek, bo mi byłoby bardzo przykro, gdyby TŻ tak się zachowywał w stosunku do Ali. Edytowane przez Krowa1989 Czas edycji: 2013-08-03 o 14:28 |
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak tylko dorywczo jestem Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Dorci malutkiej ![]() Co do tż, to mój też ma takie dni, ze mnie wkurza, bo niewiele pomaga... ale dziś... wyodkurzał, wymył podłogi i jeszcze łazienkę wyszorował a teraz wziął Karinkę do basenu
|
||
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
krowa, pieknie napisane!!!!!
moj ojciec za to dalej ma nas w d.upie, od urodzenia Pietraszka byl u nas 3 razy, w d.upie go mam tez, prosic sie nie bede. tym bardziej ze teraz mieszka od nas doslownie 3 minutki sylwia, hope, boli mnie strasznie co wasi tztowie robia, dla kazdej znas chcialabym cudownego i kochajacego tzta, szkoda, ze sie tak nie da..... i szczerze? jakby moj takie cos odwalal to bym sie wyniosla/rozwiodla/rzucila takiego. na szczescie u nas to sama nie wiem, kto bardziej guga do malego, ja czy michal ![]() pstryniu, co Ty, on jest tak zalamany, ze dopoki mu te hery nie odrosna to sobie zdjecia zrobic nie da. w pn ma 27 urodziny, ma prowadzic jakies wazne spotkanie w korporacji a wyglada jak nastolatek ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- zdrowka dla naszych kruszyzn kochanych ![]() wiecie co odkrylam? w akcie desperacji finansowej nie stac nas na takie pierdółki jak plyn do plukania prania ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- dziolchy ze slaska, gdzie mozna pojechac nad wode blisko nas, zeby bylo duzo cienia i malo ludzi? da sie tak w ogole? bokeh, cudowna sypialnia pieknie pieknie pieknie!!! aaaaaa gdzie dorwalas ten budzik cudny?
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-08-03 o 15:03 |
|
|
|
#2561 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
no wiesz, jest popyt, jest i podaż ![]() Cytat:
ja sobie jeszcze pomyślałam, że nawet - paradoksalnie - lepiej odejść wcześniej, póki maluch niekumaty. zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja się, jak to Agu mówi, ufryzjerkowałam mam damskiego irokeza.---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Lady, a Pogoria 3? ale od dzikiej strony? |
|||||
|
|
|
#2562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo studni i bagna, zobacz ja se mozna czas umilac ![]() http://demotywatory.pl/4178808/Kazdy...sposob-na-upal szkoda ze zniwa sa akurat i raczej nikt przyczepy na takie zbeszczeszczenie nie uzyczy Cytat:
zdrowka! Cytat:
![]() ------------- dziec mi dzis szaleje ze spaniem. najpierw 2,5 godz a teraz 2 ![]() ogarnelam z bardzo leksza chalupke, zrobilam mu obiadek (moze mojego chociaz ciutke zje ), sprysznicowalam sie takze jestem gotowa na wscikantusy z moja żabencja ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42091490] A ja się, jak to Agu mówi, ufryzjerkowałam mam damskiego irokeza.[/QUOTE]poka poka ![]() bosz, tez sie musze ufryzjerkowac (kolejne haslo do naszego slowniczka ) bo mam wiecej odrostow jak wlosow ktora zaklada slownik i gdzie? proponuje klub (czesciej odwiedzany niz pierwsza strona) |
|||
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, ja mogę.
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
szajus, poka fryza poka!!!!!
pogoria 3? a co to??? pstryniu - bo juz na oczy nie widzial, przyslanialy mu widok, za dlugie byly, no i poszedl do innej fryzjerki (jego na urlopie) no i wiadomo....chcial podciac koncowki ;] to go sciachala
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ale właściwie to po co to?
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Ku pamięci,mięci kupa-wpisał się alojzy du..
Przypomniało mi się jak się w pamiętniki wpisywało ![]() No cóż dziewczynki-dla mnie jak dla Zenka
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwietta, strasznie mi przykro się zrobiło po tym co napisałaś. Szkoda mi Bartula, że własny tata tak bardzo nie dba o więzi.
Mój ojciec wyleciał do stanów jak brat miał 2 tygodnie, ten najważnieszy okres kiedy powinni być razem spędzili osobno. i Co? teraz po 20 latach mają zero kontaktu, a wręcz przeciwnie wyrzucają sobie różne rzeczy, które przez lata powinny być na bieżąco wyjaśniane. Tak mi się właśnie skojarzyło, że niestety Bartulo, przez to, że Twój mąż ma takie olewatorskie podejście do dziecka może czuć to samo co mój brat... Julka mi marudzi, nie może zasnąć... i w ogóle jakiś mam dzień do kitu, nic w sumie nie zrobiłam, a umęczona jestem jak słoń jerychoński...
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dzisiaj upalnie - byłam w Rossmannie, jak wyszłam, to jakbym weszła do pieca...
W każdym razie - uwielbiam tanie soboty w moim ciucholandzie. Za 35 zł kupiłam - sobie: marynarkę, spódnicę, 2 sukienki, bluzkę, sweterek i tunikę do spania, mężowi - sweter i koszulkę, małej - bluzeczkę, body (nówka) i fajnego pajaca. Opłacało się raczej. ![]() A teraz mała już śpi, mąż pomaga mojemu ojcu w remoncie, a ja mam czas dla siebie, chyba posprzątam i zrobię rozdanie na blogu.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-03 o 19:58 |
|
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zębole łelkam tu. ![]() U nas NOC KOSZMAREK. Nigdy takiej nie było jeszcze, Pola się może najwięcej 3 razy kiedyś obudziła. A dziś równiutkie 10 pobudek, każda z płaczem, pobudka końcowa o 6. Ale co Wam powiem, jestem bardziej wyspana niż wczoraj. ![]() Cytat:
Przykre to... ![]() Czyli wiesz, że na pewno sobie poradzisz, bo jesteś silną kobietą. I na pewno możesz być z siebie dumna. ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42089571]Agu miała jakieś 1,5 roku gdy wiele rzeczy robiła lewą ręką, a, że mąż jest leworęczny, to ciekawa byłam co będzie no i minęło, jest praworęczna. A ja też, ale są rzeczy które robię tylko lewą: tasuję karty, wykręcam pranie, myję miski czy kubki... telefon też w lewej trzymam zawsze [/QUOTE]A ja lewą tylko i wyłącznie piszę, wszystko inne prawą. A i tak mówią, że mańkut jestem. ![]() Cytat:
A to jak traktuje Bartka.. Takie smutne, nie potrafię sobie wyobrazić, co by czuł, gdyby był większy i rozumiał to wszystko. A jeśli chodzi o pomoc partnerów. Mój mąż też jest z takiego domu, gdzie kobiety, i matka szczególnie, robią wszystko, a mężczyźni pracują i ew. robią coś koło domu. No i najczęściej muszę po nim sprzątać, robić mu kanapki, nakładać obiad... Ale on też potrafi nieraz cały pokój ogarnąć, albo zająć się małą, jak jestem zmęczona i chcę odpocząć. I ogólnie, jak przyjdzie z pracy, to zawsze ją bierze na jakiś czas, bawią się, jak w weekendy jest w domu, to zajmie się tam swoimi rzeczami, ale potem robimy coś na zasadzie "wymiany": on bawi Polę, ja się czymś zajmuję, potem ja bąbla przejmuję od niego. A co do większej pomocy, typu zmywanie naczyń, zmywanie podłóg. Ja od niego tego w ogóle nie wymagam, nigdy o tym nawet nie pomyślałam, bo u mnie w domu sprzątanie to dla facetów temat tabu Edit. Mąż pracuje w budowlance, robi po 10-11 godzin, teraz akurat w te największe upały trafiło się, że robią na dachu, gdzie temp. sięga nieraz 50 stopni. A on i tak, jak wróci do domu, zmęczony jak nie wiem, to chociaż na te 10 minut, ale zawsze Polę weźmie. I ona strasznie lubi się z nim bawić, jak tylko słyszy ryk samochodu, jak przyjeżdża, to od razu patrzy, czy tata jedzie.
Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-03 o 20:19 |
|||
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak ma się twój obrączkowy palec? Zeszło już?
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Jestescie dla mnie kochane ogromnym wsparciem, juz nieraz to pisałam i jeszcze bede powtarzac. Wlasnie, mnie jest przede wszystkim bardzo smutno jak patrze na mojego synka, który dla mnie jest wszystkim i który na widok ojca podskakuje z radosci, a ojciec poswieci mu 2-3 minuty dziennie
![]() ![]() my jako małżenstwo coraz bardziej sie od siebie oddalamy, nie wychodzimy praktycznie nigdzie razem, ja z małym w domu, on sobie wyskoczy do takiego kolegi albo tamtego kolegi, jak jest w domu to telefon i rozmowy o gołebiach.... ja wole nawet z Wami w tym czasie popisac bo dobrze wiem, ze i tak dla mnie czasu nie znajdzie. A juz sprzykrzyło mi sie kłocic o to, miec pretensje, prosic o kwadrans dla żony. Nie tak to powinno wyglądac.... A juz zwłaszcza po tej ostatniej sprawie z chrzcinami i wszystkim co po nich to coraz mniej mi zalezy na byciu razem.....
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale się zdenerwowałam!!! Co za debile!! Przytulam Was mocno dziewczynki ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro Dziewczyny piszecie ze dobrze je, to tak musi być
Charlizz, to czekam na propozycja, ale dopiero po chrzcinach Lenova, Fewcia - co powiecie na Minsk?Sylwietta, strasznie smutne to co piszesz.. a jak bylo między Wami zanim się maluch pojawił? |
|
|
|
#2578 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś się zmienia ku lepszemu ?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42089814]Można, ale nie gotuj z kaszą/mięsem, warzywa z oliwą tylko, bo kasza kiśnie, mięso się psuje.[/QUOTE] Dziękuję! ![]() Cytat:
Nakopiemy Mu!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42091490] A ja się, jak to Agu mówi, ufryzjerkowałam mam damskiego irokeza.[/QUOTE] a przepraszam co to za gołe słowa???!! fotencję prosimy ![]() dla śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, juz dawno mialam pytac
. Kiedys pisalas, ze idziesz na magisterke na pw, jaki wydzial?
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, masakra z Twoim facetem...
Niezły dzieciak z niego. ![]() Sylwietta, biedactwo. Taka piękna i fajna kobieta, a musi się męczyć z takim betonem, no ludzie. Mała, może zaraz cyknę fotki. Albo poszukam na necie, bo to sieciówki, to pewnie się znajdzie... A co do palca, to jak już schodzi, to zaraz pojawia się na nowo, ale już nie zwracam uwagi - teraz mam wytarty naskórek w miejscu, w którym noszę obrączkę. Nie boli, nie piecze, nie przeszkadza, czasem jedynie swędzi. Więc olewam i normalnie noszę.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-03 o 20:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

łapie kolanka, łapie stópki, a jak tyłek podniosę jej do góry to nawet sobie do paszczy wsadzi i zaciesza
ale tyłek za ciężki i sama nie daje rady 

da sie tak w ogole? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), sprysznicowalam sie takze jestem gotowa na wscikantusy z moja żabencja