Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 09:53   #2521
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Przegladam watek i widze wiecej niejadkow u nas troche lepiej ale jeszcze to nie jest to teraz mam zamiar wazyc malego raz w tygodniu i sprawdzac czy przybiera i waze go u weterynarza ale cicho bo knie jeszcze ktos do mopsu poda
Co do chusteczek tez polecam lidlowe i znetto tribello czy jako tak
U nas w kapieli wygibasy juz dawno nawet teraz troche mniej i obrot na brzuch obowiazkowo a na podlodze nie chcial za chiny ale po wczorajszym dniu oglaszam julka mistrzem obrotow nawet nie wiecie jak sie ciesze i byl siad w wozku co prwda trwal ulamek sekundy ale byl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Szaja sdrowia dla Dorki

hahahahaha, a nam sie waga zepsula i nie waze Borysa juz 3 tygodnie prawie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

pstryczek - waga nam sie zepsula! wiec od bilansu nie wiem, natomiast z nog juz takie male setrdelki mu sie zrobily wiec mi sie zdaje, ze w miejscu nie stoi. I jak gte da zabki wyszly to i apetyt taki w miare mu wrócił.
Stary 2013-08-03, 09:53   #2522
hope01
Zakorzenienie

dziewczyny mam siniaki na obu biodrach, kolanach, udach i ramieniu wyglądam jak po wypadku jakimś

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:56   #2523
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć

U nas dziś pobudka po 4, dostał butlę, to zaczął sie chichrać i gryźć smoczek, zęba oczywiście ni chu chu zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi i co przełożę to znowu do nóg się turla.
Obudzi się to dam jeść i idziemy do rossa po zapas jedzonka bo dwa tygodnie mnie w mieście nie będzie. Z wyjątkiem szczepienia, jeśli temperatura zejdzie. A wtedy zadbam żeby to wtorek był to oczywiście na szmaty polecimy bo wszystko po 2 zł Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam

co do tŻa. To co zauważyłam to on się zmienił odkąd do pracy poszedł. Robi z siebie cierpiętnika,wiecznie zmęczony, wiecznie go coś boli itp. Pracy nie ma ciężkiej jak na budowie. Pracuje w firmie z techniką grzewczą, jeździ z towarem, odbiera towar, na magazynie porobi. Pracuje od 7-16 lub 8-17. Owszem, czasem z nami na spacer pójdzie, jak ja chce na szmaty to z nim zostanie, ale zaraz telefon kiedy będę itp . ANI razu w nocy nie nakarmił za mnie Dawida. ANI razu nie wziął go żebym sobie odpoczęła. Wręcz to on wiecznie odpoczywa. najlepiej jak mu się pod nos poda. Czasem ma jakieś przebłyski normalności to łazienkę ogarnie, naczynia pomyje. Szkoda tylko że ☠☠☠☠a swoejej mamusi pomaga więcej niż mi. Wieczne tłumaczenia że ojciec poszedł. Ojciec poszedł już ponad 5 lat temu to co? nie było czasu żeby tryb życia zmienić dostosować? ona wykorzystuje jak może! spytajcie elllmi ile po drodze od niej do ns jest przystanków z biedrą obok -przynajmniej 3! już dziś dzwoniła żeby jej mleko kupić i drobne rzeczy - ok zgodzę się bo kobieta 12 mlek nie uniesie (tyle ma na tydzień bo babka leżąca na kleiku) a TZ ze my tez musimy jechać to ja weźmiemy i pojedziemy. tak. bo oplaca sie specjalnie po nia jechac i wracac do sklepu i znow ja odwozic! Ona z siebie robi taką nieporadną a TZ jej jeszcze pomaga. A jej rady odnosnie chodzika to tak mu wpoiła że on specjalnie mi na złość do Dawida mówi że mu jutro na giełdzie chodzik kupi.
Mówię Wam, on taki nie byl, jemu się w głowie poprzestwiało. Tak się mną opiekował w ciąży a teraz? Pf. Jak napąmknę że mnie nogi bola to od od razu MNIE TEŻ. Ale dupcyć to najlepiej codziennie. Wczoraj się o to obraził. Powiedziałam mu że miły jest jak coś chce, ale ja jestem wy☠☠☠ana po tych nocach i po tym że wszystko na mojej głowie i zwyczajnie też nie mam ochoty. I niech mi nie mówi Kocham Cię bo w tej chwili to mało dla mnie znaczy. Słowa muszą mieć poparcie w czynach a tu ich tyle co kot napłakał.

I nie. Nie czuje się kochana tak jak kiedyś.

A! Jak mu powiedziałam że goz Dawidem zostawię, to mnie wyśmiewa że go kocham że nie zrobie tak i że sobie bez niego nie poradzę. Facet... HELOŁ! Ja już sobie bez Ciebie radzę od niemal 7 miesięcy
No tak, bo on pracuje a Ty to lezysz i pachniesz razem z dzieckiem. Jemu sie po pracu odpoczynek nalezy, bo przeciez jutro znowu biedny bedzie musial isc tyrac.
U nas tak samo.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
nie mamy i tez tak mysle bo co do buzi wsadził to mluci jak szalony

6.900g czekamy na 7 kg z utęsknieniem ale bałam sir ze spadł przez szpital nadal troche malo je ale rozkrecamy sie a Kubuś ile teraz eazy?

My tez czekamny na 7 kg.
Stary 2013-08-03, 10:00   #2524
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ostatnio miałam pytać przy nim lekarza, tylko sobie zapomniałam w końcu

wiesz ja też myślałam że szkoda mnie, a teraz tak sobie myślę, że sie przyzwyczjam powoli i może to samolubne z mojej strony,ale jestem z siebie dumna, że tak sobie z młodym radzę sama
"szkoda" w sensie ze zaslugujesz na pomoc, troske ble ble ble
a dumna z siebie to jak najbardziej powinnas byc!

Cytat:
nie mamy i tez tak mysle bo co do buzi wsadził to mluci jak szalony

6.900g czekamy na 7 kg z utęsknieniem ale bałam sir ze spadł przez szpital nadal troche malo je ale rozkrecamy sie a Kubuś ile teraz eazy?

7.600. moglby wiecej ale najwazniejsze ze przybiera na wadze, malo, powoli ale przybiera. ale juz chyba pogodzilam sie z faktem ze bede raczej miec szczypiorowego synka po mamusi :/
moj ostatnio z miesiac fochowal sie na obiadki, nie chcial ich jest w ogole! i kupne i domowe, nic! teraz powoli zaczynamy nadabiac...
i tak mysle ze chyba wprowadze mu jeszcze jedno mleczko w ciagu dnia...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:26   #2525
litllesweetangel
Lurker ;)

Czy ktoras z mam skusila sie na blender z rozdrabniaczem z Biedry?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:28   #2526
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hahahahaha, a nam sie waga zepsula i nie waze Borysa juz 3 tygodnie prawie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------
Moja znajoma jest vetem i ma blisko nas gabinet to zagladamy raz w tyg i sie wazymyni ostatnio Julek nabpsie jezdzil dla niego to jak na koniu bylo bo pies wielki
pstryczek - waga nam sie zepsula! wiec od bilansu nie wiem, natomiast z nog juz takie male setrdelki mu sie zrobily wiec mi sie zdaje, ze w miejscu nie stoi. I jak gte da zabki wyszly to i apetyt taki w miare mu wrócił.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
No tak, bo on pracuje a Ty to lezysz i pachniesz razem z dzieckiem. Jemu sie po pracu odpoczynek nalezy, bo przeciez jutro znowu biedny bedzie musial isc tyrac.
U nas tak samo.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

My tez czekamny na 7 kg.
Mam nadzieje ze wskoczy na 7 ok srody Borysek mlodszy ale chyba ladniej je bo Julek sfochowany na jedzonko troche

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
"szkoda" w sensie ze zaslugujesz na pomoc, troske ble ble ble
a dumna z siebie to jak najbardziej powinnas byc!

7.600. moglby wiecej ale najwazniejsze ze przybiera na wadze, malo, powoli ale przybiera. ale juz chyba pogodzilam sie z faktem ze bede raczej miec szczypiorowego synka po mamusi :/
moj ostatnio z miesiac fochowal sie na obiadki, nie chcial ich jest w ogole! i kupne i domowe, nic! teraz powoli zaczynamy nadabiac...
i tak mysle ze chyba wprowadze mu jeszcze jedno mleczko w ciagu dnia...
U nas obiadki i owocki jako tako i cyc mleczko niet ,
takie beda nasze szczypiorki przystoiniaki

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:31   #2527
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Czy ktoras z mam skusila sie na blender z rozdrabniaczem z Biedry?
Nadrobiłam

A są blendery? (te o których Ellmi wspominała?)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:34   #2528
LadyWhisper
Zakorzenienie

a ja się chciałam pochwalić, że wczoraj całkiem ładnie nam weszła zupka jarzynowa z króliczkiem!!!
Tzn ładnie, jakąś łyżeczkę łącznie zjadł ale smakowało!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:38   #2529
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a ja się chciałam pochwalić, że wczoraj całkiem ładnie nam weszła zupka jarzynowa z króliczkiem!!!
u nas to byla pierwsza (i jedna z 3 do tej pory, a wiele przerobiliśmy) zupa ktora Borysowi zasmakowała, i do dzisiaj jak innego słoika nie chce jeśc, to otwieram ten słoiczek. Ale mamy nowy wczrajszy hit, jarzynwa z kurczakiem z bobovity.
Stary 2013-08-03, 10:40   #2530
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała, dodałam zdjęcie z Julaskowo-Pietraszkowej randki

Stary 2013-08-03, 10:54   #2531
pstryczek84
Zakorzenienie

swietne foty
dziec mi spiocha juz 2,5 godz

Stary 2013-08-03, 11:10   #2532
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryniu, nasz godzineco mu sie rzadko zdarza

aaaaaaaaa malz scial wlosy i wyglada na jak maturzysta masakra!!!!!

Stary 2013-08-03, 11:14   #2533
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
pstryniu, nasz godzineco mu sie rzadko zdarza

aaaaaaaaa malz scial wlosy i wyglada na jak maturzysta masakra!!!!!
juz sie obudzil, starczy tego dobrego
poka...
tak na krotko, krotko?

Stary 2013-08-03, 11:18   #2534
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny przepraszam że tak wbijam , ale w tym momencie nie dam rady nadrobić,wczoraj byliśmy prawie cały dzień na tym pogrzebie prababci tż potem stypa, jakieś spotkania rodzinne po latach a wieczorem mieliśmy akcje z Blanką .
I właśnie tutaj mam do Was pytanie bo: wczoraj cały dzień mama z Blanką siedziała, grzeczna była i ogolnie wszystko dobrze wieczorem ja ją usypiałam i juz spała to ja zostawilismy pod opieką mojej mamy po pojechaliśmy do tesciowej na chwile no i telefon od mojej mamy ze mamy wracac bo Blanka krzyczy juz pol godz, że sina się robi i nie wie o co biega. No to przyjechaliśmy jak dotarlismy do domu to juz byl spokoj ale wzielismy ja do lozka i probujemy uspac, dalismy jej mleko ktore calutkie zwymiotowała i wczesniej tez wymiotowała,ogólnie w ciagu całego dnia wczoraj zrobiła 7 czy 8 kupek,temperatury niet. Tż ja usypiał to stwierdził ze ona jest taka nie spokojna i wymiotuje przez plasterek od komarów ze przez jego woń ,w sumie niby racja bo od kilku nocy jej go naklejam bo komary ją żrą,i wczoraj odkeliliśmy i noc ładnie była przespana po tej akcji.
Dzisiaj natomiast rano zrobiła brzydką śluzową kupkę jakiej jeszcze u nie nie widziałam ale tak poza tym to ok.
I jak myślicie że to faktycznie od tego plastra i ta kupka też czy może coraz bliżej zęby??? Aczkolwiek na horyzoncie żadnego ni widu ni słychu

Lecę teraz do Blanki a wieczorkiem nadrobię i się odezwę , tż wyjechał znowu i muszę sobie jakoś wypełnic czas by nie myslec jak bardzo tęsknie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:35   #2535
hope01
Zakorzenienie

śluzowata kupka jest dla ząbkowania charakterystyczn, a co to za plasterek? można takim bączkom?

Stary 2013-08-03, 11:47   #2536
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Przegladam watek i widze wiecej niejadkow u nas troche lepiej ale jeszcze to nie jest to teraz mam zamiar wazyc malego raz w tygodniu i sprawdzac czy przybiera i waze go u weterynarza ale cicho bo knie jeszcze ktos do mopsu poda
U nas w kapieli wygibasy juz dawno nawet teraz troche mniej i obrot na brzuch obowiazkowo a na podlodze nie chcial za chiny ale po wczorajszym dniu oglaszam julka mistrzem obrotow nawet nie wiecie jak sie ciesze i byl siad w wozku co prwda trwal ulamek sekundy ale byl
Mika, to Juluś jest o wiele bardziej ruchowo do Dorotki
U nas już ok obroty na boki, dzisiaj nawet raz na brzuch się dało łapie kolanka, łapie stópki, a jak tyłek podniosę jej do góry to nawet sobie do paszczy wsadzi i zaciesza ale tyłek za ciężki i sama nie daje rady

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny (poki moje dziecko jeszcze spi!! A spi tak dlugo pierwszy - i pewnie ostatni - raz ) Zocha ma pol roku, karmie ja mieszanie juz w twj chwili i wyglada to tak:
Po przebudzeniu: pierś
Ok. 9tej : kaszka z owockiem - robie taka dosc gesta i daje lyzeczka, zazwyczaj daje ok. 60ml wody i kilka lyzeczek owocka jakiegos
Ok. 12tj: mm 120ml
Ok. 15tej: obiadek - zazwyczaj gotuje sama ale zjada objetosciowo tyle co w malym sloiczku
17-18: piers
19-20 sie kąpiemy i po kąpaniu mm 150 ml
W nocy piers - ostatnio dwa razy sie budzi

Moze tak byc?
bardzo ładnie

Cytat:
Hejka!
mlody jak to ma w zwyczaju juz dżemka sobie, ja sniadanko zjadlam wiec mam chwilke czasu na wizazing

chcialam tylko nadmienic ze Dżejkobik przywital mnie z rana stara, poczciwa, piekna, smierdzacą zbita kupa!
baj baj biegunko!

jak Oluś? nie ma wysypki na nozkach i raczkach?
jesli to trzydniowka to bedziesz musiala przesunac szczepienie i to o sporo, z reszta teraz tez powinnas odczekac ze 2 tyg. ze szczepieniami nie ma zartow. nic sie nie stanie jak odlozysz na pozniej. moj ma 7,5 miecha a czeka nas jeszcze wzw

super!

dokładnie, nam po 3dniówce przesuwali o 4 tygodnie szczepienie.

Cytat:
Cześć

U nas dziś pobudka po 4, dostał butlę, to zaczął sie chichrać i gryźć smoczek, zęba oczywiście ni chu chu zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi i co przełożę to znowu do nóg się turla.
Obudzi się to dam jeść i idziemy do rossa po zapas jedzonka bo dwa tygodnie mnie w mieście nie będzie. Z wyjątkiem szczepienia, jeśli temperatura zejdzie. A wtedy zadbam żeby to wtorek był to oczywiście na szmaty polecimy bo wszystko po 2 zł Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam

co do tŻa. To co zauważyłam to on się zmienił odkąd do pracy poszedł. Robi z siebie cierpiętnika,wiecznie zmęczony, wiecznie go coś boli itp. Pracy nie ma ciężkiej jak na budowie. Pracuje w firmie z techniką grzewczą, jeździ z towarem, odbiera towar, na magazynie porobi. Pracuje od 7-16 lub 8-17. Owszem, czasem z nami na spacer pójdzie, jak ja chce na szmaty to z nim zostanie, ale zaraz telefon kiedy będę itp . ANI razu w nocy nie nakarmił za mnie Dawida. ANI razu nie wziął go żebym sobie odpoczęła. Wręcz to on wiecznie odpoczywa. najlepiej jak mu się pod nos poda. Czasem ma jakieś przebłyski normalności to łazienkę ogarnie, naczynia pomyje. Szkoda tylko że ☠☠☠☠a swoejej mamusi pomaga więcej niż mi. Wieczne tłumaczenia że ojciec poszedł. Ojciec poszedł już ponad 5 lat temu to co? nie było czasu żeby tryb życia zmienić dostosować? ona wykorzystuje jak może! spytajcie elllmi ile po drodze od niej do ns jest przystanków z biedrą obok -przynajmniej 3! już dziś dzwoniła żeby jej mleko kupić i drobne rzeczy - ok zgodzę się bo kobieta 12 mlek nie uniesie (tyle ma na tydzień bo babka leżąca na kleiku) a TZ ze my tez musimy jechać to ja weźmiemy i pojedziemy. tak. bo oplaca sie specjalnie po nia jechac i wracac do sklepu i znow ja odwozic! Ona z siebie robi taką nieporadną a TZ jej jeszcze pomaga. A jej rady odnosnie chodzika to tak mu wpoiła że on specjalnie mi na złość do Dawida mówi że mu jutro na giełdzie chodzik kupi.
Mówię Wam, on taki nie byl, jemu się w głowie poprzestwiało. Tak się mną opiekował w ciąży a teraz? Pf. Jak napąmknę że mnie nogi bola to od od razu MNIE TEŻ. Ale dupcyć to najlepiej codziennie. Wczoraj się o to obraził. Powiedziałam mu że miły jest jak coś chce, ale ja jestem wy☠☠☠ana po tych nocach i po tym że wszystko na mojej głowie i zwyczajnie też nie mam ochoty. I niech mi nie mówi Kocham Cię bo w tej chwili to mało dla mnie znaczy. Słowa muszą mieć poparcie w czynach a tu ich tyle co kot napłakał.

A! Jak mu powiedziałam że goz Dawidem zostawię, to mnie wyśmiewa że go kocham że nie zrobie tak i że sobie bez niego nie poradzę. Facet... HELOŁ! Ja już sobie bez Ciebie radzę od niemal 7 miesięcy

Idealne podsumowanie

Cytat:
Pstryczku, to dla odmiany siedzę sobie z Dawidem, coś tam gadamy w stylu gugugaga ghiii i za chwilę młody takie poważne spojrzenie na mnie i słyszę takie MOKRE bącury a ten w śmiech i na brzuch a ja z przerażeniem patrzę na plamę na prześcieradle i powiększającą się plamę na rampersie poszliśmy sobie pod prysznic to się trzymał drzwi i tańcował góra dół a ja mu tego dupsztala i nogi myłam

O kąpiel się pytała Black. Ja już Dadola w wanience nie kąpię. Mam głęboki brodzik, to nalewam wody i tam go kąpie. W kącie jest siedzisko to siadam i się zasuwamy to chlapie do woli. A z czym mnie rozwala to z gąbeczką. Jak mu myję głókę to mu tą gąbką moczę i ostatnio nam się na oczka polało. I ten wściekły jak zobaczył później że ta gąbka pływa koło niego to takim susem na nią i z nerwami ją "gryźć" zaczął, myślałam, że padnę

ja też mam głeboki z siedziskiem, ale, że Dorka jeszcze nie siedzi, a klusia taka że posadzona w wodzie to ledwo jedną ręką trzymam (najpierw jak wkładam to na siedząco i próbuję tak plecki umyć, ale młoda niestabilna bo sama nie) no to nie ma opcji wspólnego mycia.

Cytat:
Brawo, oby tak dalej

--------------------------
Dorcia smarka nadal, oczka też ropieją ale nieco lżej po rumianku i masowaniu kanalików, humor dopisuje, apetyt też. Mam nadzieję, że bez lekarza się obejdzie. Dziękujemy za kciuki ciotki wizażowe

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Lenova, może być od plasterka, jeśli zębów NIC nie widać to aż takie objawy raczej nierealne. Przy takich silnych objawach to i zęby bardziej już wyczuwalne. Może jakiś wirus też, pilnujcie tylko by mała piła, nie musi być dużo naraz (nawet lepiej mało, a często, nie będzie tak żołądka podrażniać), jeśli nie będzie apetytu to trudno. Jeśli dziecko pogodne ogólnie, to nie panikować. Zdrówka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:54   #2537
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ojj jak miło
a do Cioci poprosilabym o adres i wyslala Jej piekna kartke z podziekowaniami i wlozylabym zdjecie Niunki
na pewno sprawilabys Jej ogromna przyjemnosc
Taki mam zamiar A najlepiej jak się ciutkę ochłodzi i zrobimy przymiarkę sweterka i wtedy zdjęcie i ciocia będzie mogła zobaczyć jak jej ladnie prezent wyszedł

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!

Co za noc! Najpierw Mała budziła się co 15 minut i strasznie kręcila. W efekcie czego Zasnela w poprzek łóżka. Ja mam jakieś 10cm i tyłek już się nie zmieścił ,dla Mariusza była troszkę łaskawsza bo On ma z 50cm Potem Wstalam robić jej mleko,podałam i nie mogłam zasnąć. A jak już Zasnelam to śniło mi się że Mariusz utonął na moich oczach
Okropny sen

Moja też zawsze jakoś się w łóżku tak przekręca, że leży bliżej mojej strony. Teraz tż nie śpi z nami w pokoju, to nie ma problemu bo idę wtedy na jego stronę, ale jak tu spał to było ciężko

Cytat:
Te z Netto też kupujemy ostatnio. Troszkę dziwnie pachną, ale mają dobry skład.

Brawo za siad!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021]
Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE]

Dobrze, że humor dopisuje Zdrówka!

Cytat:

Strasznie to smutne co piszesz Dobrze, że jesteś taka silna, ściskam mocno I bardzo dobrze, że jesteś z siebie dumna!

Cytat:
to przywal! niby niechcacy oczywiscie

Cytat:

Lenova biedna Blaneczka Oby to nic poważnego!

U nas nocka jak kilka ostatnich, czyli pobudki co 20-30 minut z histerią w oczach pt. gdzie mama? Mój mąż stwierdził, że wcale nie wyglądam na niewyspaną, przywykłam już po tych kilku nocach, ale tęsknota za chociaż godzinką przespaną jednym ciągiem pozostaje
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:00   #2538
mala_19kw
Zakorzenienie

Dzieć pojadł kaszki-dziś dostał z suszonymi śliwkami dla odmiany
Ale cierpliwość mi się kończy jak muszę ganiać z łyżeczką jego głowę. Wtedy szybko się poddaje
Wszystko go interesuje oprócz jedzenia.

Już dawno powinien spać a właśnie usiadł sobie w łożeczku i gapi się na mnie-tłumacząc coś po swojemu.
Mam nadzieję że go zmuli bo mam trochę roboty. Póki co doprowadze brwi do porządku

Zwracacie uwagę do której rączki podajecie dziecku zabawkę/inne rzeczy?
Ja niemal że od samego początku uczę go chwytać w prawą rękę ale nie wiem czy jak będzie starszy nie poręczniej będzie mu w lewą. Myślicie że da się wyuczyć tego?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-03, 12:05   #2539
Konto usunięte

Mała, nie da się lateralizacji nie zmienisz, a ona na dobre ustali się ok 6rż. A dzieci miewają okresy, że robią coś np. lewą ręką, chociaż będą prawostronne. A czasem mają nieustaloną latealizację lub skrzyżowaną i też jest ok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:08   #2540
hope01
Zakorzenienie

mała lateralizacja u dzieciaków się kształtuje kilka lat, także spokojnie. I przede wszystkim nie wmuszaj mu na siłę będzie kiedyś mańkut to będzie, na razie obiema rękami operuje ibędzie jeszcze trochę operował i bardzo dobrze

Stary 2013-08-03, 12:17   #2541
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42089414]Mała, nie da się lateralizacji nie zmienisz, a ona na dobre ustali się ok 6rż. A dzieci miewają okresy, że robią coś np. lewą ręką, chociaż będą prawostronne. A czasem mają nieustaloną latealizację lub skrzyżowaną i też jest ok.[/QUOTE]

Tak też właśnie myślałam że tego nie da się "wpoić"

Hope-podawać podaje w prawą ale jeśli przełoży do lewej to zostawiam,widocznie tak woli także nic absolutnie nie wymuszam.

W sumie...to bardzo długo to się kształtuje
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-03, 12:18   #2542
Konto usunięte

Agu miała jakieś 1,5 roku gdy wiele rzeczy robiła lewą ręką, a, że mąż jest leworęczny, to ciekawa byłam co będzie no i minęło, jest praworęczna. A ja też, ale są rzeczy które robię tylko lewą: tasuję karty, wykręcam pranie, myję miski czy kubki... telefon też w lewej trzymam zawsze
Stary 2013-08-03, 12:33   #2543
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ja tylko piszę i jem prawą ręką, wszystko inne robię lewą

Kochane jak pasteryzować zupki dla naszych dzieci? Można w ogóle gotować słoiczki? Nic się nie stanie?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:36   #2544
Konto usunięte

Można, ale nie gotuj z kaszą/mięsem, warzywa z oliwą tylko, bo kasza kiśnie, mięso się psuje.
Stary 2013-08-03, 12:40   #2545
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Kurka tak nadrabiam na raty i pocytować nie mogę przez to jak się należy. Donoszę pospiesznie, iż wysypka przenosi się na rączki, a moja mama od rana za mną chodzi "daj jej Zyrtec''bo to przecież na bank od słoiczków. Mówię Wam, taka chodzę wkur ciągle,że szok.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

He he a najlepsze sa złote rady, by nie brać noworodka na lewe ramię, bo będzie leworęczne

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja robię wszystko lewą ręką. wszystko wszystko

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:49   #2546
Krowa1989
Raczkowanie

Ja pierdziu! Za wami nie da się nadążyć... Podczytuje tylko między ogarnianiem chałupy, bo mezus wyszedł z młodą na spacer.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:01   #2547
sylwietta1988
Zakorzenienie

dziec mi zasnął, to sobie ponadrabiałam przy pomidorówce ale n ie cytuje, bo zupełnie jestem bez humoru do małza sie nie odzywam praktycznie tyle co tak i nie.

HOPE, BLOGERKO- u mnie z opieką nad małym jest identycznie, cały czas ja. Mały ma 7 mies a mąż ani razu wanienki nie wyniósł z pokoju i wody nie wylał. Pomijam fakt, ze ja kp to nawet raz w nocy nei wstał bo i po co? poza tym Bartulo pieknie nocki przesypiał od poczatku, zdarzyło sie dosłownie kilka razy kiedy płakał/marudził , ale i wtedy nawet oka nie otowrzył- takze, jesli chodzi o noce to tak jakby nie miał dziecka... A co do opieki w ciągu dnia, to tez nie ma o czym mówic bo opieki praktycznie nie ma.... Jak jest w robocie to sie samo przez sie rozumie, ale jak ma wolne to małym tez sie nie zajmuje, bo przeciez zmeczony, ja sie pytam po czym? po wozeniu dupy w aucie przez 8 godzin i napisaniu paru linijek tekstu na komputerze? Wczoraj np miał na noc, czyli na 20 to calutki dzien przebył sobie na dworze, prze tel rozmawiał, u gołebi siedział, kawke z braciszkiem wypił a ja z małym w domu, bo na dworze w taką czike to by sie roztopił chyba - u nas nawet kawałka cienia nigdzie nie ma. Przyszedł po 18 dopiero, to mówie, zostan i przypilnuj go na tej podłodze a ja pojde wziac prysznic bo jak zasnie to sama nie wiem czy sie myc czy nie bo mi sie rozbudza z płaczem. To co zrobił? Sfochowany bo on sobie chciał na kompie jakies wyniki posprawdzac. Wiec jak miał siedziec dupą do małego i nie patrzec, ze zapełzał juz pod stół czy krzesło to nie poszłam. Także, Hope, wiem o czym piszesz... Serdecznosci tez za wiele nie ma miedzy nami bo mi zarzuca , ze mam pretensje do niego. Jak mam nie miec skoro wlasnym synkiem sie nigdy nie zajmie, a na co inne zawsze ma czas?
A jesli chodzi o relacje synus- mamusia+braciszek to tez podobnie jak u ciebie, jak mu braciszek cos każe to leci jakby sie paliło, jak ja go prosze o cos to ma to w dupie.
Szczerze mówiąc, co raz czesciej zastanawiam sie nad odejsciem od niego, niech sobie mieszka z tą swoją ukochaną mamusią, a ja przynajmniej nie bede znosic fochów, docinek, uwag typu nie jestes u siebie to gówno masz do powiedzenia. Alimenty sie młodemu należą? Należą, to niech płaci a i tak wiezi pomiedzy nim a małym to prawie nie ma. Chociaz serce mi sie kroi jak reaguje na niego Bartulo kiedy w ogóle pojawia sie w domu- tak sie usmiecha, tak wyrywa, ze aż drży. A on co? Potrafi powiedziec tylko "czesc Bartek" i przechodzi. Nie schyli sie do niego, nie wezmie na rece, nie pobawi sie nawet 5 minut. Jakby nie był jego.....

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-08-03 o 13:06
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:08   #2548
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Ja pierdziu! Za wami nie da się nadążyć... Podczytuje tylko między ogarnianiem chałupy, bo mezus wyszedł z młodą na spacer.
ha ha to prawda-mamuśki jakby dzieci nie miały
Ja też cały czas odkopywałam się z zaległości ale dziś się nie dam jestem na bieżąco

Wiem że jest wiele osób które są praworęczne a dużo rzeczy robią lewą. U mnie natomiast jest tak że lewa ręka właściwie do niczego nie jest mi potrzebna jakąś taką otępiałą mam że czasami to mi nawet przeszkadza
Czasami sobie nią pomagam -wiadomo! Nie da się niektórych rzeczy jedną zrobić ale właśnie lewą mam taką nieporadną:p
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-03, 13:10   #2549
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kurka tak nadrabiam na raty i pocytować nie mogę przez to jak się należy. Donoszę pospiesznie, iż wysypka przenosi się na rączki, a moja mama od rana za mną chodzi "daj jej Zyrtec''bo to przecież na bank od słoiczków. Mówię Wam, taka chodzę wkur ciągle,że szok.
trzydniowka na 99%

a Dżejkobs znow walnal focha na obiadek
widac ze glodny bo marudny, cumkal caly czas to zjadl szalone 3 lyzeczki po wielkich bojach
a jak do cyca sie dorwal to ssal 12 minut! nawet nie wiedzialam ze tyle mleka mam jeszcze
dzieki Bogu cyca akurat mialam pelnego bo o tej godz to zazwyczaj mleczarka pusta
podjadl i poszedl w kime...

Stary 2013-08-03, 13:16   #2550
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta-nosz brak słów na tą fujare
Jak można być tak obojętnym na własne dziecko? Pytam się jak?
Teraz Bartuś jest jeszcze mały ale jak podrośnie i będzie okazywał uczucia(już po swojemu okazuje) tylko Tobie to mam nadzieję że temu Panu w pięty pójdzie. I niech wtedy nie wymaga rzeczy nie stworzonych bo po prostu na nie sobie nie zasłużył. O!
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości