|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
jego złość jak najbardziej popieram wiem po sobie ze czasem ciężko bylo mi usiedzieć na dupce i tż musial mnie stopowac..a teraz mam efekty niestety. niech dziecko jeszcze posiedzi w brzuszku, a ty odpuść sobie szaleństwo
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-03 o 19:13 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam się na chwilkę
Dzisiaj mam dzień dynamiczny, ale bardzo przyjemny. Byliśmy w Ikei i kilku innych sklepach. Sprzątanie zostawiliśmy sobie na jutro Trochę poczytałam, a teraz idę pod prysznic i szykować się do wyjścia, bo mąż mnie zaprosił na romantyczną kolację ![]() Dziewczyny z problemami z tżtami - współczuję i mam nadzieję, że się jeszcze ogarną, bo jak nie to kopa w doopę... Ile można fochy znosić ![]() Passion - obyś szybko wyszła. Życzę wszystkim miłego wieczoru i uciekam
|
#1143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak przy okazji, to agusia wspomniałaś, że rodzice nic nie wiedzą - więc pewnie to są jej jakieś gdybania, marzenia i wolne myśli. Każdy ma do nich prawo, może po prostu sprawia jej to przyjemność i liczy się z tym, że jej plany jeszcze zostaną zweryfikowane. No i z mojej strony to już koniec tematu Musiałam się wypowiedzieć, ale obiecuję już zamilknąć ![]() No i agusia oczywiście nie gniewaj się na nas - to jest forum, więc musisz się liczyć, że każdy skomentuje sprawe wg swoich myśli ![]() Cytat:
Mój brat to samo - spotykał się z dziewczyną 5 lat, zerwali po kilku miesiącach poznał swoją aktualną żonę i po kolejnych kilku już byli zaręczeni. Teraz są już małżeństwem z prawie 4 letnim stażem i kilkumiesięcznym stażem - szczęśliwi bardzo Reszte nadrobie później bo familja dzwoni na skype
|
||||
|
|
|
#1144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pospałam sobie od 17:20 do 19!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
kaska oj, Kasiula,Kasiula
![]() Właśnie się wykąpałam i siedzę już w piżamce
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lecę pod prysznic bo zaraz JoeBlack
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do kryzysu - w pełni rozumiem Cytat:
a powiedz mi to jakaś ogólnopolska promocja, w wybranych sklepach? bo my chcemy z końcem sierpnia zamawiać
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się ponownie...
Agusia ja się wypowiadać nie będę, bo w sumie co by każda z nas nie myślała to Ty i tak masz swoją rację... Matall ręce mi opadły.... ale pomimo stresów życzę abyś miło spędziła czas z Edzikiem Madziuchna świetnie mały przybrał udanego weselicha, o ile się nie wytańczysz to możesz się najeść smakołyków...Lola w kwestii farbowania czy obcinania moich włosów to mój tż ma tyle do powiedzenia co żydzi na okupacji... Kaśka jak chcesz urodzić we wrześniu, to siedź kobieto na dupie... bo zaraz będziesz miała donoszoną ciążę i nie wywołuj Mikiego z brzuszka ale się narobiłam dzisiaj jak dziki osioł, tż nie było w domu, to wydumałam podczas sprzątania górnej łazienki że doprowadzę fugi do białości i na klęczkach wyczyściłam specjalnym preparatem najpierw fugi, następnie płytki i 4 razy umyłam całość i ponownie zaimpregnowałam... tż mi się w głowę postukał i się tylko zapytał czy mnie jeszcze nic nie boli... dół sprzątał on... |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
witajcie dziewczynu
uzaleznienie od wizazu nie ustepuje nawet na weselu mialam bardzo intensywny dzien. nabiegalam sie w okol pany mlodej tak, ze nawet paznokci nie mam pomalowanych wlasnie przyszlam na chwilke odpoczynku do pokoju, wylozylam nogi do gory i postanowilam was chwilke poczytac zeby sie zrelaksowac panna mloda wyglada pieknie ja wygladam tez cudownie a co! skromna nie jestem, bogini plodnosci ze spuchnietymi nogami tez moze byc sexi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie można spać na piersiach bo mogą się zrobić zastoje, jakieś zapalenie potem itp. Oglądamy Joe Blacka, Kaśka i Ladan pewnie też;P
|
|
#1151 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję
też jestem w nim zakochana Cytat:
![]() Cytat:
http://www.kajahurt.pl/ zobacz sobie
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
![]() si ![]() Kropla spoko wóz
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
agusiamaskotka
tak czytam ta cala dyskusje i nie wazne jest moje zdanie tutaj bo to nie o to chodzi ale ja mam takie przekonanie, ze "zycie wszystko zweryfikuje" i w zwiazku z tym nie oceniam.ludzi czasem sie wydaje ze ktos ma idiotyczny pomysl a zostaje milionerem a czasem ktos ma wszystko przemyslane i wiadomo ze.nie moze sie nie udac, a okazuje sie ze totalna klapa dlatego niczym sie nie przejmuj. skoro swoje wiesz to swoje pomysl, a potem.powiesz najwyzej ze wiedzialas ze to sie tak skonczy, a jak jej sie uda to skulisz glowe i pogratulujesz. nikt nie moze ci kazac zebys byla.zyczliwa w stosunku do siostry, ale.mysle ze czasem.warto. ja nie mam rodzenstwa a chetnie przyjelabym siostre jakakolwiek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Baw się dobrze.Mi własnie mama podniosła ciśnienie. Wiem, że ekspertem nie jestem w sprawach opieki nad noworodkiem, ale opowiedziałam, co przeczytałam w jakiś tam książkach a moja mama uniesionym głosem, że moje dziecko będzie mieć ze mną strasznie, bo wszystko chce robić książkowo od linijki i czasu. A książki piszą ludzie, którzy się nie znają więc ich mam tyle nie słuchać tylko słuchać siebie. Tłumaczę jej, że czytam tylko, żeby mieć rozeznanie w temacie, a wiadomo, że czas pokaże i wszystko może wyjść na opak. W dodatku mojego brata dziecko ma 4 miesiące teraz i wszystko opiera w oparciu o szwagierke - bo ona to bo ona tamto. Nie kupuj przewijaka bo niepotrzebny - K. nie używa wcale (a moja koleżanka 1.5 roznego synka przebiera na przewijaku ciągle), nie kupuj takiego kremu bo K. ma już sprawdzony i Ci da, nie kupuj ubranek bo K. Ci da bo młodym itd. itp. Wkurza mnie to, bo sama chce się przygotować, sama chce zrobić rozeznanie, sama chce podejmować decyzje - oczywiście słucham rad, ale wkurza mnie że ktoś podważa moje wybory! Damn, ciśnienie mi się z rana musiało podnieść. W dodatku moja mama przyjeżdża tu na 2 miesiące po porodzie (na ostatnie 3 tyg przyjeżdża też tata, bo chcą tutaj pojeździć po okolicy - wakacje sobie zrobić), więc jeśli nie przestanie się tak zachowywać to będę musiała jej przemówić do rozsądku.. No i wczoraj przyszedł glukometr. Mam mierzyć cukier na czczo, i godzinę po śniadaniu, lunchu i obiedzie. Wczoraj po obiedzie spoko - ładnie 106. Dziś na śniadanie dwie kromki z szynką, sałatą i pomidorkiem i po godzinie booooom - 156.. Damn, niby wiem co jeść, a tu dupa blada, nie wiem czy to ogarne.. |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak można wiedzieć, też byłam dzisiaj ale było luuudu, masakratorco do włosów dziewczyny to skoro ja mam do powiedzenia ze on powinien isc do fryzjera (choc on strasznie sam o to dba) i mowie mu w jakiej fryzurze jest mu najlepiej to on robi to samo jak kiedys zafarbowalam na blond zjechal mnie ze moglam mu powiedziec poszlabym do profesjonalisty a tak wygldadalm jak debil i mial racje zreszta on stylizuje mnie jak jego i jest git lubie jak mi doradza
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
powinna zrozumiecksiazki tez jednak po cos pisza i na pewno na rynku jest mnostwo przydatnych tresci co do cujrzycy to nieciekawie ale ja niestety nie w temacie wiec nie pomoge;/
|
|
#1158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz odpoczywaj i oszczędzaj się!!!Cytat:
Baw się dobrze i uważaj na Was TŻ na pępkowym, a ja zrobiłam 2 ciasta Teraz czas na relaks - czyli wizaż i allegro |
|||
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
A takiego porównywania też nie cierpię niestety u naszych rodziców takie coś jest nagminne...bo ktoś tam coś tam. A wali mnie to ja i tak zrobię po swojemu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż jak wyglądasz ![]() My też, my też ![]() Cytat:
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
ja moja mama też ostatnio przyświrowała, od razu pomyślałam o bodziakach "moja mama nie potrzebuje Twoich rad" muszę kupić od rozmiaru 56 do 18-tki
|
#1162 |
|
dryfuję słowami
|
kaska87 - moja z tego co mi opowiadała to miala nieciekawie, bo trafila do szpitala jakos wieczorem i całą noc musiala łazić po korytażu (oczywiście miala wtedy ciągle skurcze), bo nie bylo wolnej sali. a potem po porodzie oglądała mnie przez dziurkę od klucza, bo byłam gdzieś w innej części szpitala za zamkniętymi drzwiami. mój ojciec z resztą tak samo przez dziurkę od klucza widział mnie i ją. no cóż, czasy komuny.
cos w stylu tego leżaczka akutualnie licytuje na all, ale chyba za szybko zaszałam z ceną, bo teraz widzę są tańsze aukcje, które dziś się kończą, a moja dopiero jutro no i dziewczyno - daj se siana. zdąrzysz się jeszcze przy dziecku narobić. wykorzystaj ostatnie dni lenistwa bojatoja - no ja właśnie z ciekawości tak bym chciała na bieżąco wiedzieć jaki duży jest Agusia - widzę, że zdążyłaś usunąć, ale czytałam w miare na bierząco na tel. i wiem o co kaman. ja bym się ustawiła gdzieś po środku. trochę i Ciebie rozumiem, ale też rozumiem oburzenie dziewczyn. widzisz, Twoja wypowiedź była od początku naładowana złymi emocjami i ostra wobec siostry. przypuszczam, że gdybyś to samo napisała w kontekście troski o siostre, bardziej ciepło i czuło, że martwisz się o nią. dziewczyny zaczęłyby Cię pocieszać i mówić, że masz się nie martwić, że to jej życie itp. a jak dowaliłaś jeszcze, że nie chcesz żeby siostra wyprawiala wesele w tym samym miejscu co Ty, albo, że znają się za krótko wg Ciebie, to niestety pogrążyłaś się tylko. W przedszkolu pamiętam był taki tekst "nie papuguj po mnie" - no to trochę było przedszkolne. bo nie wiem co to za różnica czy sala ta czy inna, przecież każdy ją stoi na swój gust i to samo miejsce może wyglądać zupełnie inaczej. i wierz mi, nie ma czegoś takiego jak "idelna długość związku" przed ślubem. to zawsze kwestia indywidualna i często też kwestia intuicji, szczęścia i wielu innych zbiegów okoliczności każdy ma swoją historię i swoje zdanie. u mnie było wszystko powoli i sobie to chwalę. tak samo jak to, że przed ślubem 2 lata mieszkalismy juz razem,=. a potem z tym przymusem ślubu, kurcze, no gwóźdź do trumny. nie mów mi tylko, że Ty musiałaś. przecież wg prawa kanonicznego to podstawa do stwierdzenia nieważności małżeństwa. nie pamiętam czy brałaś ślub kościelny, ale na początku wypełnia się protokół przedmałżeński i ksiądz pyta m.in. o to czy nie ma przymusu... :/ja nie chcę oceniać Twojego zdania co do planów siostry, bo nie znam ani sytuacji, ani jej, ani Ciebie. Ty masz swój punkt widzenia, siotra Twoja zapewne ma inny. napisałaś, bo zapewno chciałaś wylać frustrację, ale myślę, że forum to nie jest odpowiednie miejsce do opowiadania "historii życia" i mówię to zwłaszcza ja, bo wiem to z własnego doświadczenia. po pierwsze parę razy napisałaś tu w chwilach bezradności. tyle m-cy dziewczyny tłumaczyły Ci, że lekarza trzeba zmienić... potem niektóre Twoje opowieści rodzinne, tak samo jak w moim przypadku zbudowałaś obraz siebie jako osoby słabej i niezaradnej. złe pierwsze wrażenie, choć w rzeczywistości każda z nas może być zupełnie inna. ale wirtualne życie to nie to samo co prawdziwe. dwa, sam ton Twojej wypowiedzi wprowadził sporo agresji, więc nie dziw się, że była taka reakcja. a sama nie raz pisałaś, że wcale tak różowo z tym ślubnym nie masz. wręcz momentami miałam wrażenie, że faktycznie ten ślub Wasz był z przymusu, a nie z potrzeby i teraz żadne z Was nie radzi sobie z sytuacją. ale nic nie pisałam, bo nie chcę oceniać na podstawie paru zdań, które z resztą mogą być napisane w chwili słabości. zwłaszcza, że jednak (przynajmniej ja tak mam) jak jest źle, to potrzebujemy się wygadać, a jak dobrze, to zwyczajnie to przeżywamy. i w ten sposób obraz sytuacji jest zawsze negatywny. musisz zrozumieć, że tu na forum ludzie często oceniają nie Ciebie, ale Twoje wypowiedzi (pomimo, że oczywiście każdy pisze, że o Tobie ma takie zdanie. tylko często to co piszesz nie przedstawia Ciebie, ale Twoje emocje w danej chwili - wiem coś o tym). ja to zrozumiałam trochę za późno. masz rację, nikt Ciebie ani Twojej siostry nie zna, ale z drugiej strony decydując się na upublicznianie tego musisz mieć świadomość, że spotka się to z oceną, która akurat może być Ci nie na rękę. passion80 - mówiłam jej po to żeby unikąć sytuacji, że ona już to kupiła. w ogóle ostatnio usłyszałam, ze powinnam jej mówić jak coś chce kupić dla dziecka żeby zapytać czy ona już tego nie kupiła. no heloł, to nie powinno być właśnie odwrotnie? w końcu to moje dziecko ![]() masakra, bo mam dwie skrajności. nadgroliwą matkę, która kupuje wszystko (i niekoniecznie to co potrzebne, praktyczne i współcześnie przypatne) i olewającą teściową, która nie interesuje się niczym. już nie mówię o kupowaniu czy dawaniu kasy, ale nawet nie zapyta co mamy i w ogóle jak nam idzie kompletowanie wyprawki. tak jakby nic nie było potrzebe dla dziecka. a w kwestii pracy, to niestety u mojego tż'ta nie jest tak kolorowo i to nie jest kwestia przełożonego, a specyfiki pracy. mój mąż pracuje na słuchawce, na windykacji. ale to mały dział (jak na pracę "na słuchawce"), to jest tam ok. 25 osob. urlop cały planują na rok z góry i nie ma zmiłuj się, że przełożą, bo oni muszą chodzić na niego zamiennie, żeby zapewnić obsługę klientom. nie ma kto go zastąpić, bo każdy robi to samo, ale musi być odpowiednia ilość osób żeby ogarnąć telefony. jesli jemu łaskawie pozwolą zwolnić się z pracy z jakiegoś powodu, on musi to odrobić co do sekundy, bo tam rozliczają pracowników komputery. siadasz na stanowisko i logujesz sie do systemu. minuta spóźnienia i musisz zostać tę minutę dłużej. wylogujesz się kilka sekund za wcześnie - musisz się tłumaczyć dlaczego. wylogujesz się 2 min za wcześnie, następnego dni 2 min. musisz dłużej siedzieć na telefonie. tak samo jest z przerwami, są z góry ustalone. u mnie w robocie, to nie tylko ich długość, ale też konkretne godziny, w których można na taką przerwę iść. i to wszystko jest rozliczane przez system co do sekundy. tak np. jak wychodziłam ze szpitala to wolałam już posiedzieć te pare godzin z dziewczynami na sali, pogadać (zwłaszcza, że przecież nic mi tam nie groziło-szpital w końcu), a nie żeby miał się zwalniać i potem siedzieć dłużej innego dnia. niestety taki rodzaj tyrki to praktycznie obóz pracy. :/ butterfly20 - zgadzam się czarna - w Polsce jest to samo. ja już to przeżywałam milion razy. najpierw we Wro i Łodzi szukając pokojów/mieszkań do wynajęcia (przeprowadzałam się 5 razy), a potem przy szukaniu mieszkania do kupna. nie wiem jak Ci ludzie te zdjęcia robią, że one na tych fotach takie hacjendy, a w rzeczywistości rudery. najbardziej to mnie rozwalają foty, na których są ściany, sufuty, żyrandole czy firanki. takie - zdjęcia nic kropla - wiesz, one poniekąd mają rację. bo te wszystkie gażety są "potrzebne" bardziej nam niż dzieciom. piszę w cudzysłowie, bo ta potrzeba to tez sporna. konsumpcjonizm po prostu. no ale z drugiej strony, skoro mogę sobie pozwolić na te sztucznie nadmuchane potrzeby, które ułatwią mi życie i zajmą dziecku czas, to dlaczego mam rezygnować? no np. nie muszę mieć fotelika do bujania funkiel nówka. pewnie by mnie było stać, ale po co? małe dziecko mi tego nie zniszczy. dla ewentualnego następnego nie zachowam, bo za małe mieszkanie na przechowywanie tylu rzeczy. a zamiast byle jaki nowy wolę kupić lepszy model używany, bo pewnie nie będą się od siebie różniły stopniem zniszczenia. co do wózka... teoretycznie są takie za 500 i za 1500zł. ale to tak samo jak z tym fotelikiem. jak się ma ograniczone fundusze, to lepiej kupić wyższy model używany niż nowy byle jaki za tę samą cenę. zwłaszcza, że te używane często jak nowe ![]() ps. ładny wózeczek ![]() tassia - oj zgodzę się co do życzliwości wobec rodzeństwa, pewnie dlatego, że sama też jestem jedynaczką. i nie mogę patrzeć jak moja matka z siostrą tak się żrą i obrażają. rodziców kiedyś zabraknie, mąż dziś jest, jutro może go nie być. nikt poza własnymi dziećmi nie będzie tak bliski jak rodzeństwo. jesli świat się posypie, mąż puści w trąbę - rodzeństwo zawsze zostanie rodzeństwem. ja zawsze tak sobie myślałam, że kiedyś w przyszłości zostanę bez rodziny, bo z żadnymi kuzynami, ciotkami nie ma się takiego kontaktu... ich drogi się rozchodzą, a rodzeństwo to jednak inaczej jak człowiek przecież wspólnie tyla lat spędził. no ale docenia się to dopiero jak się to straci, jak tego potrzeba. albo jak tego wcale się nie ma. mysmy dzis rano pojechali do parku, na kocyk i zdjęcia porobić. niestety za dużo ich nie mamy, bo zanim dopy z kocyka ruszyliśmy to slonce juz za ostre się zrobiło. na razie ich nie oglądałam jeszcze nawet. wlożyłam sukienkę, którą teściowa tydzien temu kupiła za całe 30zł i moimi zgrabnymi nogami zatarłam się w udach i tym spsobem mam czerwone krosty po ich wewnętrzej stronie. no i nie powiem, boli potem tż pojechał do roboty, bo zapomniał okularów przeciwsłonecznych i przy okazji antykwiariat odwiedziłam. kupiłam książkę z wieszami dla dzieci ale nie wiem czy to bardziej dla dziecka czy dla mnie sama kiedyś taką miałam. gdzieś wsiąkła, więc jest dziecko, jest okazja. oczywiście żeby kupić dokładnie takie samo wydanie, bo z nim związne są wspomnienia ![]() potem zakupy na spożywce i się rozpłynęla, że po przyjściu zalegałam tylko na kanapie teraz mam ochote na Bavarie i film
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-03 o 21:01 |
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miły wieczór się zapowiada ![]() chwaliłaś już się mebelkami? ![]() ja też ![]() Cytat:
![]() nie martw się na zapas, czas pokaże. Ja dość długo spałam na brzuchu w ciąży więc i Tobie może bęzie tak wygodnie i nie bęzie nic się działo.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że brad pitt jest przystojny
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inwersja, mojemu sie trafiło z ludźmi z którymi pracuje ![]() ale Wam się fajny dzień udał
|
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobre!Ja tak uważam, ale dopiero teraz - na stare lata Jako Joe w ogóle mi się nie podoba, ale np. w nowym filmie o zombie jest ciachem i już (choć nie cierpię facetów z długimi włosami
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oglądamy Joego. Ale mnie brzuch napierd****** od dwóch godzin. Dwie nospy max nie pomogły.
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
teraz na pewno nie
![]() ale jak mu się tak przyjrzeć to z łóżka bym go nie wygoniła |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj urodził sie sierpniowy Aleksander
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałko ale na prawdę takie są
http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...273052278.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

napisał, że szkoda, że na ławce przed blokiem nie urodziłam 
jego złość jak najbardziej popieram
wiem po sobie ze czasem ciężko bylo mi usiedzieć na dupce i tż musial mnie stopowac..a teraz mam efekty niestety. niech dziecko jeszcze posiedzi w brzuszku, a ty odpuść sobie szaleństwo

Trochę poczytałam, a teraz idę pod prysznic i szykować się do wyjścia, bo mąż mnie zaprosił na romantyczną kolację
Wczoraj na tej nagłej wizycie gin zrobił szybkie pomiary młodego i okazało się, że sporo przybrał na wadze (w ciągu niecałych trzech tygodni prawie 900 g
) gigancika ponad 4 kg itp.
A najgłupsze było to, że powodem tej rozpaczy były myśli: te wszystkie ubranka byłyby od razu za małe i pieluszki 1 też 

i wchodze w 9

Teraz czas na relaks - czyli wizaż i allegro 

Dobre!