Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 21:58   #1201
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
N

Inwersja dzięki - odnośnie wózka a co do rzeczy niepotrzebnych to ja wiem, że mata edukacyjna czy bujaczek to fanaberie, ale skoro są to korzystać można i niech nikomu żal dupy nie ściska bo jeśli sama za nie zapłacę to co komu do tego? Mogłabym sobie również kupić łóżeczko za 5000 zł i nic to nie powinno nikogo obchodzić
.
Dokładnie.Nawet jak się można bez tego obejść, to dlaczego niby dziecku żałować jak się może kupić.Sama bym prędzej sobie czegoś odmówiła.

A wkurza mnie takie gadanie, że kiedyś ludzie nie mieli i żyli. Kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach i polowali,a ogień mieli od uderzenia pioruna i też żyli.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 21:59   #1202
ja :)
Zakorzenienie

Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ogólnie moi rodzice są spoko, można na nich liczyć itd, mamy fajny klimat, ale jak już ona coś dowali wie, że dla mnie to drażliwy temat, pewnie tego nie przemyślała, tylko tak palnęła ale mi teraz smutno
Z moimi to samo. Mam z nimi swietny kontakt i uwazam ich za wspanialych ludzi ale czasem potrafia doprowadzic mnie do zlosci/smutku. Tak jak piszesz - najpierw cos palna pozniej pomysla i juz jest za pozno. Szczegolnie moja mama..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:07   #1203
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Teściowa mnie wkurza dalej, bo skoro na wypisie ze szpitala(w DE nie dają takich wypisów z zaleceniami), że napisali mi, że mam odpoczywać i się ie przemęczać to znacze, że mam chodzić, ganiać, skakać, sprzątać i dźwigać, bo mi sie mięśnie muszą wyrobić do porodu.W taki sposób to urodzę jutro.Oczywiście ona wie lepiej niż lekarz i położna.A że mi ustnie przekazali zalecenia, a nie pisemnie to sie nie liczy.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mimo, że mam trochę dość ciaży to mi będzie jakos smutno bez fikającego lokatora w brzuchu.

Ostatnio coś nam kiepsko idzie pisanie
Stary 2013-08-03, 22:09   #1204
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
dzisiaj w nocy będzie, a we wtorek rano jedzie

i mnie takim gadaniem właśnie moja mama wkurza teraz mnie żołądek aż boli bo się zdenerwowałam po kij mi tak gada
Kasia co ty się tak nakręcasz?
Mąż tak daleko jedzie że jak coś nie dojedzie?

A co do Pita to luz i ja bym go wykopała

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:10   #1205
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Chciałam się pożegnać. Widocznie nie nadaję się do pisania na forum. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań! Trzymajcie się ciepło

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:12   #1206
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Dokładnie.Nawet jak się można bez tego obejść, to dlaczego niby dziecku żałować jak się może kupić.Sama bym prędzej sobie czegoś odmówiła.

A wkurza mnie takie gadanie, że kiedyś ludzie nie mieli i żyli. Kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach i polowali,a ogień mieli od uderzenia pioruna i też żyli.

hehe... To jak moja matka tylko w drugą stronę. Jak mi moja gin mówi, że mogę chodzić, ale żeby nie przeginac też. Oszczędzać się, ale żeby nie leżeć cały czas. To ona wie lepiej, że powinnam ciągle leżeć o wstawać tylko do wc i na jedzenie. A, że gin mówi inaczej, cyt. "A co Ty myślisz, że ona Ci prawdę powie?" : cojest:

Cytat:
Teściowa mnie wkurza dalej, bo skoro na wypisie ze szpitala(w DE nie dają takich wypisów z zaleceniami), że napisali mi, że mam odpoczywać i się ie przemęczać to znacze, że mam chodzić, ganiać, skakać, sprzątać i dźwigać, bo mi sie mięśnie muszą wyrobić do porodu.W taki sposób to urodzę jutro.Oczywiście ona wie lepiej niż lekarz i położna.A że mi ustnie przekazali zalecenia, a nie pisemnie to sie nie liczy.
Ale ja to samo pisałam. Skoro są te gadżety i drobiazgi ułatwiające życie, to czemu z tego rezygnować i umartwiać się? Jeśli mnie na coś nie stać, spoko, rozumiem... Wybieram to co najpotrzebniejsze. Tylko z drugiej strony wiadomo, że chciałoby się i dla siebie i dla dziecka wszystko co najlepsze i często można to zdobyć jak się o to postara.

Kurde,odpisałam odwrotnie no ale chyba wiadomo o co chodzi

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-03 o 22:16
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:13   #1207
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Tak z ciekawości ile wydałyście na kosmetyki dla dzidziusia?
Stary 2013-08-03, 22:17   #1208
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Chciałam się pożegnać. Widocznie nie nadaję się do pisania na forum. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań! Trzymajcie się ciepło
szkoda, bo nie ma co sie obrazac, przeciez nikt tu nie bedzie ciebie negowal zawsze, czasami warto po prostu zastanowic sie dwa razy zanim cos sie palnie albo w jakim stylu, tylko tyle

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
hmm mysle ze okolo 120 zł lacznie, na razie;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:18   #1209
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
eee no co Ty nie fochaj, zostań z nami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:19   #1210
logoasia
Zakorzenienie

Tassia ty tam baluj! wizaż nie zając

ja: mama.. na 2 mc? oszalałabym

inwersja aleś sie rozpisała

Cytat:

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mimo, że mam trochę dość ciaży to mi będzie jakos smutno bez fikającego lokatora w brzuchu.

Ostatnio coś nam kiepsko idzie pisanie
póki cię T z batem nie gania to odpoczywaj

Cytat:
nie zrażaj się tak odrazu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:22   #1211
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Ej, to był mój tekst! Nie kradnij ;-)
A tak poważnie, ochlon, bo nie ma sensu się unosić dumą. Mam wrażenie, że tak samo jak ja kiedyś zaczęła traktować to miejsce zbyt poważnie i logiczne, że się zawiodłas. Bo to nie prawdziwe życie. Dziewczyny tu są pomocne, sporo się dowiedziałam i pewnie jeszcze dowiem siedząc tu. Ale tu się nie wybuduje przyjaźni od serca, nie ma na to warunków.

Jak opadną emocje przynajmniej ze swojej strony zapraszam ponownie

Stary 2013-08-03, 22:24   #1212
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
12zł sudocrem, 4 zł mydło, 15zł octenisept wiele więccej nie będzie, balsam dokupię w razie suchej skórki

mój tż właśnie oswiadczył, że chce w pokoju Marcina zasłonki z Kubusiem Puchatkiem

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-08-03 o 22:29
Stary 2013-08-03, 22:28   #1213
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Wymianka.
Stary 2013-08-03, 22:31   #1214
kaska87
Zakorzenienie

dooglądam fil i idę spać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:33   #1215
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dooglądam fil i idę spać
odpoczywaj
Stary 2013-08-03, 22:34   #1216
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Tassia ty tam baluj! wizaż nie zając

ja: mama.. na 2 mc? oszalałabym

inwersja aleś sie rozpisała

póki cię T z batem nie gania to odpoczywaj

nie zrażaj się tak odrazu
Bo ja zawsze dużo piszę

Kiedyś dobrze mi szły krótkie formy wyrażania emocji. Mam sporo
pamiątek po tym,w tym swoją książkę z wierszami... Ale wtedy z kolei chyba w ten sposób zastepowalam sobie rozmowy z ludźmi.

Cytat:
Bephanten baby (nie wiem jak to się dokładnie pisze) coś ok 17zł
Linomag ok 8zł
Uniwersalny żel do mycia ciała i włosów z rosska 10zł
Oliwki nie kupowałam, bo matka się pospieszyla z Nivea, ale sama bym kupiła albo Hipp albo firmową z rosska.
Nie mam jeszcze nic do pępka, jeśli zdecyduje na ocenisept to kosztuje tu coś koło 20 zl.
Sól fizjologiczna dostałam od koleżanki, skwer pewnie będę musiała dokupić jeszcze.

Mam też patyczki do uszu i waciki kosmetyczne z Biedry za piątaka i podkłady do przewijania też z Biedry za dyche

Więcej grzechów nie pamiętam

Stary 2013-08-03, 22:35   #1217
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
naskarżę Twojemu mężowi
nie ma, że sama. a po porodzie też chcesz być taka zosia samosia? myślisz, że ze wszystkim dasz sobie świetnie radę sama że w ogóle nie będziesz potrzebowała pomocy
ej no też bez przesady nie zawsze pomoc osób trzecich jest potrzebna, czasami naprawdę lepiej samemu sobie radzić... tż jedynie się przydaje, głównie na czas gdy goi się rana krocza czy po cc. ja np trochę żałowałam że mój tż wziął od razu 2 tyg wolnego jak sie Maryśka urodziła, bo tak naprawdę po 5-6 dniach to nie był mi już zbytnio potrzebny zdecydowanie bardziej przydałby mi się gdy mała miała 3-4 miesiace i była bardziej abosrbująca...
a mamy czy teściowej nigdy nie musiałam prosić żeby przyjechały mi pomóc. nie ma co demonizować
Cytat:
i mnie takim gadaniem właśnie moja mama wkurza teraz mnie żołądek aż boli bo się zdenerwowałam po kij mi tak gada
kochana, nakręcasz się zupełnie niepotrzebnie Miki i tak wyjdzie gdy zechce ciąże masz w sumie zdrową i bezpieczną, też nie możesz się przecież przykłuć do łóżka i czekać, tzn wg mnie to jest bez sensu, bo poród to jednak pewien wysiłek i jeśli tylko stan ciąży na to pozwala to warto tej swojej kondycji nie zaniedbać...
ja codziennie spaceruję, chodze na plac zabaw, gotuje, sprzątam - no jednym słowem normalnie funkcjonuje, chyba bym się bała tak po prostu wrosnąć w kanapę czasami jak mnie coś zaboli to siadam lub się kładę na chwilkę, czekam aż przejdzie i działam dalej

zaskoczyła mnie ta inf o spaniu na plecach przy kp, w życiu się z tym nie spotkałam. nie znoszę spać na plecach, tylko na bokach i nigdy nie miała problemów z piersiami przy karmieniu - żadnych zastoi, zapaleń czy czego tam jeszcze....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:38   #1218
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja podałam cene wszystkch kosmetykow patyczkow itp co do tej pory kupilam ja i moja mama razemno moze wyszlo 100 nie 120, sam bephanten 30 zl niecale

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:43   #1219
logoasia
Zakorzenienie

inwersja książka? no ładnie podziel się kiedyś, poważnie
co do wyrażania emocji, to niestety czasem sie nie da w dwóch słowach. próbowałam kilka razy włączyć się do dyskusji na agusiowy temat, ale za kadym razem za dużo produkowałam, wiec odpuscilam.
ale swoje zdanie mam

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ej no też bez przesady nie zawsze pomoc osób trzecich jest potrzebna, czasami naprawdę lepiej samemu sobie radzić... tż jedynie się przydaje, głównie na czas gdy goi się rana krocza czy po cc. ja np trochę żałowałam że mój tż wziął od razu 2 tyg wolnego jak sie Maryśka urodziła, bo tak naprawdę po 5-6 dniach to nie był mi już zbytnio potrzebny zdecydowanie bardziej przydałby mi się gdy mała miała 3-4 miesiace i była bardziej abosrbująca...
a mamy czy teściowej nigdy nie musiałam prosić żeby przyjechały mi pomóc. nie ma co demonizować

kochana, nakręcasz się zupełnie niepotrzebnie Miki i tak wyjdzie gdy zechce ciąże masz w sumie zdrową i bezpieczną, też nie możesz się przecież przykłuć do łóżka i czekać, tzn wg mnie to jest bez sensu, bo poród to jednak pewien wysiłek i jeśli tylko stan ciąży na to pozwala to warto tej swojej kondycji nie zaniedbać...
ja codziennie spaceruję, chodze na plac zabaw, gotuje, sprzątam - no jednym słowem normalnie funkcjonuje, chyba bym się bała tak po prostu wrosnąć w kanapę czasami jak mnie coś zaboli to siadam lub się kładę na chwilkę, czekam aż przejdzie i działam dalej

zaskoczyła mnie ta inf o spaniu na plecach przy kp, w życiu się z tym nie spotkałam. nie znoszę spać na plecach, tylko na bokach i nigdy nie miała problemów z piersiami przy karmieniu - żadnych zastoi, zapaleń czy czego tam jeszcze....
co niektóre niestety musiały zapuścić korzenie w kanapę nie jest łatwo, oj nie jest...
a co kp to mi tez nie przeszkadzało spanie na boku
Stary 2013-08-03, 22:49   #1220
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Hejka.
Ma ktoś Jezyk Niemowląt w pdf albo linka?

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:50   #1221
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
co niektóre niestety musiały zapuścić korzenie w kanapę nie jest łatwo, oj nie jest...
nie no jasne że czasami trzeba, bo różne są syt w ciąży, są np dziewczyny które np połowę ciąży leżą w szpitalu z nogami w górze i z zakazem jakiegokolwiek ruszania się - nie negeuje oczywiście takiej konieczności, jak mus to mus i tyle.
ale wg mnie jeśli tylko ciąża na to pozwala powinno się funkcjonowac jak najbardziej normalnie i to do samego końca

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:51   #1222
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
inwersja książka? no ładnie podziel się kiedyś, poważnie
co do wyrażania emocji, to niestety czasem sie nie da w dwóch słowach. próbowałam kilka razy włączyć się do dyskusji na agusiowy temat, ale za kadym razem za dużo produkowałam, wiec odpuscilam.
ale swoje zdanie mam

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Stare dzieje, wydana za czasów licencjatu. Jeśli chcesz wyślę Ci e-wersję.

A co do Agusi, to ja nie mogłam się powstrzymać, bo mam wrażenie, że ta cała akcja z jej wypowiedzia (już nie ważne czego ona dotyczyła), publicznym linczem na forum i potem tym pożegnanie bardzo przypomina mi moja sytuację swego czasu. I tak po prawdzie to mi jej szkoda, bo w gruncie rzeczy czuje, że ani źle siostrze nie życzy, ani źle jej nie ocenia. Raczej napisała to w złą godzinę, czy raczej w złych emocjach. Tak jak ja kiedyś. Może sama do tego też dojdzie jak emocje opadną.

Stary 2013-08-03, 22:53   #1223
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
serio nie ma się co obrażać. forum jest po to, żeby każdy mógł napisać co myśli.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 22:56   #1224
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
nie no jasne że czasami trzeba, bo różne są syt w ciąży, są np dziewczyny które np połowę ciąży leżą w szpitalu z nogami w górze i z zakazem jakiegokolwiek ruszania się - nie negeuje oczywiście takiej konieczności, jak mus to mus i tyle.
ale wg mnie jeśli tylko ciąża na to pozwala powinno się funkcjonowac jak najbardziej normalnie i to do samego końca
No ja dziś w parku wydziałam parę. On osiłek ćwiczył, ona w zaawansowanej ciąży na kocyku. I obok nich dwa rowery... Pokazuje to tz'towi i mówię "że ona,na tym?" Na prawdę pełen podziw i normalnie zazdrość, bo ja tak ani nie mogę, ani siły nie mam..

Stary 2013-08-03, 22:56   #1225
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę. Jakoś się wszystkie tu ponakręcałyśmy chyba za mocno na to nadmierne odpoczywanie, leżenie i robi się trochę z ciąży choroba

Cytat:
i

No ale jest już taki czas w ciąży, kiedy można odetchnąć- bo i rodzić można. Ruch jest jednak ważny pod koniec.
Często jest tak, że te ciąże ochrzczone tymi zagrożonymi, delikatnymi są później przenoszone

Wymianka.
Stary 2013-08-03, 23:04   #1226
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Romanticzny ten Twój mąż
hehe on nigdy nie byl romantyczny

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
O! Przypomniało mi się, leżąc, że chciałam Was zapytać, co to takiego dzieje się w środku, że jak się leży na plecach to brzuch tak rytmicznie z jednej strony unosi się i opada? Czy to tętno dzidziusia, łożysko, czy moja jakaś wielka żyła/tętnica?
wiesz co, jak lezac na plecach to jakas tetnica. chociaz wczoraj pisalam, ze jak leze na boku to tam gdzie mloda ma plecy brzuch mi pulsuje rytmicznie, a to jej ruchy oddechowe widzialam wczoraj na usg

Cytat:
Was mężowie wkurzają a ja sama siebie tak wkur**** że mam dość ktoś mi chyba musi nakopać w dupe
zamiast siedzieć na dupie, to mi się zachciewa łazić- bo się dobrze czuję przecież a teraz myślę, a nie dzownię po tate pójdę pieszo i ma za swoje, po drodze 2 ławki zachaczyłam i tylko sie modliłam, żeby przez mój durny łeb Miki nie wyskoczył, łyknęłam no-spe (dobrze, że miałam przy sobie) i jestem w domu-LEŻĘ i koniec
oj ty to sie teraz nie dziw ze ci mama gada ze brzuch opadl, jak ty sie nie oszczedzasz

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
siemka! jak tam samopoczucie naszych mamuś?
ale dzisiaj skwar, 3 pralki prania puściłam i wszystko suche po 5 minutach suszenia się na słoneczku tylko kto mnie teraz kopnie w tyłek żeby pójść i to wyprasować
jak to dobrze, ze jutro przyjada do mnie ciuszki, wyprane, pachnace i wyprasowane

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

No i wczoraj przyszedł glukometr. Mam mierzyć cukier na czczo, i godzinę po śniadaniu, lunchu i obiedzie. Wczoraj po obiedzie spoko - ładnie 106. Dziś na śniadanie dwie kromki z szynką, sałatą i pomidorkiem i po godzinie booooom - 156.. Damn, niby wiem co jeść, a tu dupa blada, nie wiem czy to ogarne..
wiesz co, to niestety kwestia chleba, musisz poszukac takiego, ktory jakos te cukry u ciebie bedzie trzymal w ryzach. on jest najwiekszym zdrajca niestety.

Cytat:
nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że brad pitt jest przystojny
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil

Cytat:

moja mama mnie drażni mówi, że mi brzuch opada nie, nie nie :
moja tez mi to wczoraj powiedziala, nawkrecala sobie wczoraj ostro jak jej powiedzialam o plamieniu ale mnie to nie rusza hehe. wczoraj wyjezdzajac stwierdzila ze daje mi jeszcze dwa tygodnie wpuszczam jednym wypuszczam drugim. mnie takie teksty nie denerwuja kocham moich rodzicow nad zycie i uwazam ze sa swietni, generalnie niczym mnie nie irytuja, chyba ze wchodza na niewygodny dla mnie temat typu moja praca dyplomowa

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się z nowego mieszkanka. Jeszcze trochę gratow zostało do wypakowania, ale jutro odpoczywam. Powiem szczerze, że jestem wykończona, nogi mi wchodzą do d..y. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Pozdrawiam
to teraz odpoczywaj

Cytat:
hehe nie ma to jak sie obrazic no jak dla mnie to nie jest kwestia nadawania sie, tylko problemu z akceptacja odmiennego zdania w danym temacie.

ufff nadrobilam

ale jestem zrypana WOW. po 15 przyjechal chrzestny mlodej z rodzinka i rozstalismy sie dopiero przed 22 ale fajnie bylo, z przygodami
po 18 pojechalismy na te zaglowce, tzn w sumie nic przez te tlumy nie dalo sie zobaczyc wiec bylismy na wesolym miasteczku, dzieciaki sie pobawily, ponaciagaly na pierdoły a ze na burze sie zbieralo to zaczelismy sie wycofywac. dzisiaj jest gala eska music awards, a akurat pod scena szlismy, o jezuuuu myslalam ze stamtad nie wyjde i nas staranuja ale jakos sie nam udalo wydostac. no ale za to deszcz nas zlapal masakryczny chwile schowalismy sie pod parasolami piwnymi, po czym stwierdzilismy ze to juz tylko lekki deszczyk. taaaaaaaaaaaa jasne, lekki za chwile jak lunelo to w ciagu minuty bylismy wszyscy mokrzy hehe. chlopaki pobiegli po auta, bo kawalek drogi mielismy do parkingu. zostalam z zona chrzestnego i ich synem, bo tz Blanke targal na rekach no i w akcie desperacji schowalysmy sie w toi toiu bedzie co wnukom opowiadac myslalam ze sie porzygam, ale najwazniejsze ze na leb nie padalo, a my jeszcze dodatkowo z balonami na hel jakos udalo nam sie wrocic do domu

a w ogole zapomnialam o mej dzisiejszej akcji w sklepie
pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila?
"przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:08   #1227
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, że trzeba się ruszac jak można ja wcale nie uważam że ciąża to choroba. Sama fizycznie chora nie jestem, ale dziecko donosić muszę w pierwszej ciąży rodzilam z marszu, do samego końca jeździłam na rolkach, biegałam, skakałam, praktycznie wyszłam z pracy na poród no a teraz niestety pokutuję, jestem jedną z tych które lezą z nogami w górze, dzięki bogu w domu
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Stare dzieje, wydana za czasów licencjatu. Jeśli chcesz wyślę Ci e-wersję.

A co do Agusi, to ja nie mogłam się powstrzymać, bo mam wrażenie, że ta cała akcja z jej wypowiedzia (już nie ważne czego ona dotyczyła), publicznym linczem na forum i potem tym pożegnanie bardzo przypomina mi moja sytuację swego czasu. I tak po prawdzie to mi jej szkoda, bo w gruncie rzeczy czuje, że ani źle siostrze nie życzy, ani źle jej nie ocenia. Raczej napisała to w złą godzinę, czy raczej w złych emocjach. Tak jak ja kiedyś. Może sama do tego też dojdzie jak emocje opadną.

poproszę, e-mail gdzies tam znajdziesz.
a co do Agusi to myślę, że jeszcze do nas wróci bynajmniej mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Też tak myślę. Jakoś się wszystkie tu ponakręcałyśmy chyba za mocno na to nadmierne odpoczywanie, leżenie i robi się trochę z ciąży choroba

No ale jest już taki czas w ciąży, kiedy można odetchnąć- bo i rodzić można. Ruch jest jednak ważny pod koniec.
Często jest tak, że te ciąże ochrzczone tymi zagrożonymi, delikatnymi są później przenoszone
jak tylko wybije u mnie 36tc wstaję z kanapy i szaleję oby bylo tak jak mówisz, perspektywa przenoszenia ciąży napawa mnie optymizmem

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-08-03 o 23:11
Stary 2013-08-03, 23:10   #1228
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

wiesz co, jak lezac na plecach to jakas tetnica. chociaz wczoraj pisalam, ze jak leze na boku to tam gdzie mloda ma plecy brzuch mi pulsuje rytmicznie, a to jej ruchy oddechowe widzialam wczoraj na usg

oj ty to sie teraz nie dziw ze ci mama gada ze brzuch opadl, jak ty sie nie oszczedzasz

jak to dobrze, ze jutro przyjada do mnie ciuszki, wyprane, pachnace i wyprasowane

wiesz co, to niestety kwestia chleba, musisz poszukac takiego, ktory jakos te cukry u ciebie bedzie trzymal w ryzach. on jest najwiekszym zdrajca niestety.

w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil

moja tez mi to wczoraj powiedziala, nawkrecala sobie wczoraj ostro jak jej powiedzialam o plamieniu ale mnie to nie rusza hehe. wczoraj wyjezdzajac stwierdzila ze daje mi jeszcze dwa tygodnie wpuszczam jednym wypuszczam drugim. mnie takie teksty nie denerwuja kocham moich rodzicow nad zycie i uwazam ze sa swietni, generalnie niczym mnie nie irytuja, chyba ze wchodza na niewygodny dla mnie temat typu moja praca dyplomowa

to teraz odpoczywaj

hehe nie ma to jak sie obrazic no jak dla mnie to nie jest kwestia nadawania sie, tylko problemu z akceptacja odmiennego zdania w danym temacie.

ufff nadrobilam

ale jestem zrypana WOW. po 15 przyjechal chrzestny mlodej z rodzinka i rozstalismy sie dopiero przed 22 ale fajnie bylo, z przygodami
po 18 pojechalismy na te zaglowce, tzn w sumie nic przez te tlumy nie dalo sie zobaczyc wiec bylismy na wesolym miasteczku, dzieciaki sie pobawily, ponaciagaly na pierdoły a ze na burze sie zbieralo to zaczelismy sie wycofywac. dzisiaj jest gala eska music awards, a akurat pod scena szlismy, o jezuuuu myslalam ze stamtad nie wyjde i nas staranuja ale jakos sie nam udalo wydostac. no ale za to deszcz nas zlapal masakryczny chwile schowalismy sie pod parasolami piwnymi, po czym stwierdzilismy ze to juz tylko lekki deszczyk. taaaaaaaaaaaa jasne, lekki za chwile jak lunelo to w ciagu minuty bylismy wszyscy mokrzy hehe. chlopaki pobiegli po auta, bo kawalek drogi mielismy do parkingu. zostalam z zona chrzestnego i ich synem, bo tz Blanke targal na rekach no i w akcie desperacji schowalysmy sie w toi toiu bedzie co wnukom opowiadac myslalam ze sie porzygam, ale najwazniejsze ze na leb nie padalo, a my jeszcze dodatkowo z balonami na hel jakos udalo nam sie wrocic do domu

pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila?
"przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas
heh... mialam na to samo ochote dzis, ale były tylko 2 osoby, z czego jedna juz kasowana, a druga to była para, gdzie kobita tak gruba, że w sumie ciężko powiedzieć co ona tam w sobie miała
Stary 2013-08-03, 23:21   #1229
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

braawo! ale skok adrenaliny czuć w żyłach jak się wciskasz co? niby ciąża, taki błogosławiony stan, a o wszystko trzeba walczyc

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ok lecę spać dobrej nocy
Stary 2013-08-03, 23:25   #1230
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja też i po porodzie na pewno spróbuję

ja zostawię sobie na po porodzie, na razie chłopa obok brak, a podobno działą na wyobraźnię
mnie tam na nic nie działa raczej takie romansidełko co czytasz i czytasz bo jesteś ciekawa co dalej... no i kiedy się w końcu bzykną !
a ja czytam teraz bo po porodzie wydaje mi się że nie będę miała na to czasu i sił
ale czytam na kompie... chyba by mi było szkoda kasy na te książki
Cytat:
ja przeczytałam 1 i 2 część- powiem tak, że dupy nie urywa, na moją wyobraźnię nie działa, a 3 część to już tak męczy bułe, że do tej pory połowa nie przeczytana

Lola nie wiem nie znam się, ale wkurza mnie takie gadanie, w czym to ma mi pomóc zaś będę wyć do księżyca
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Co do Agusimaskoty mam to samo zdanie

A co do Greya to mi się podobały pierwsze 2 czesci ale nie umiem się za 3 cześć zabrać

Hmm nie wiem czy iść na WWZ czy na Uniwersytet potworny bo jutro chcemy iść do kinka

wszyscy mówią że 3 część beznadziejna i nie idzie przebrnąć zobaczymy... ja póki co na 1

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się z nowego mieszkanka. Jeszcze trochę gratow zostało do wypakowania, ale jutro odpoczywam. Powiem szczerze, że jestem wykończona, nogi mi wchodzą do d..y. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Pozdrawiam
super

Cytat:

mój stały tekst... jak ktoś mi zaczyna że 'kiedyś to..." albo 'za moich czasów...' ale co mnie to obchodzi... teraz są moje czasy i obchodzi mnie tu i teraz... takie bez sensu gadanie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości