|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
A wkurza mnie takie gadanie, że kiedyś ludzie nie mieli i żyli. Kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach i polowali,a ogień mieli od uderzenia pioruna i też żyli. |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1203 |
|
BAN stały
|
Dot.: Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Teściowa mnie wkurza dalej, bo skoro na wypisie ze szpitala(w DE nie dają takich wypisów z zaleceniami), że napisali mi, że mam odpoczywać i się ie przemęczać to znacze, że mam chodzić, ganiać, skakać, sprzątać i dźwigać, bo mi sie mięśnie muszą wyrobić do porodu.W taki sposób to urodzę jutro.Oczywiście ona wie lepiej niż lekarz i położna.A że mi ustnie przekazali zalecenia, a nie pisemnie to sie nie liczy.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Mimo, że mam trochę dość ciaży to mi będzie jakos smutno bez fikającego lokatora w brzuchu. Ostatnio coś nam kiepsko idzie pisanie |
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Mąż tak daleko jedzie że jak coś nie dojedzie? A co do Pita to luz i ja bym go wykopała
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Chciałam się pożegnać. Widocznie nie nadaję się do pisania na forum. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań! Trzymajcie się ciepło
|
|
#1206 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
Cytat:
hehe... To jak moja matka tylko w drugą stronę. Jak mi moja gin mówi, że mogę chodzić, ale żeby nie przeginac też. Oszczędzać się, ale żeby nie leżeć cały czas. To ona wie lepiej, że powinnam ciągle leżeć o wstawać tylko do wc i na jedzenie. A, że gin mówi inaczej, cyt. "A co Ty myślisz, że ona Ci prawdę powie?" : cojest: Cytat:
![]() Kurde,odpisałam odwrotnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-03 o 22:16 |
||
|
|
|
#1207 |
|
BAN stały
|
Tak z ciekawości ile wydałyście na kosmetyki dla dzidziusia?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- hmm mysle ze okolo 120 zł lacznie, na razie;p
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie fochaj, zostań z nami
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tassia ty tam baluj! wizaż nie zając
![]() ja: mama.. na 2 mc? oszalałabym ![]() inwersja aleś sie rozpisała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1211 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
A tak poważnie, ochlon, bo nie ma sensu się unosić dumą. Mam wrażenie, że tak samo jak ja kiedyś zaczęła traktować to miejsce zbyt poważnie i logiczne, że się zawiodłas. Bo to nie prawdziwe życie. Dziewczyny tu są pomocne, sporo się dowiedziałam i pewnie jeszcze dowiem siedząc tu. Ale tu się nie wybuduje przyjaźni od serca, nie ma na to warunków. Jak opadną emocje przynajmniej ze swojej strony zapraszam ponownie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
12zł sudocrem, 4 zł mydło, 15zł octenisept
wiele więccej nie będzie, balsam dokupię w razie suchej skórkimój tż właśnie oswiadczył, że chce w pokoju Marcina zasłonki z Kubusiem Puchatkiem Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-03 o 22:29 |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
dooglądam fil i idę spać
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Kiedyś dobrze mi szły krótkie formy wyrażania emocji. Mam sporo pamiątek po tym,w tym swoją książkę z wierszami... Ale wtedy z kolei chyba w ten sposób zastepowalam sobie rozmowy z ludźmi. Bephanten baby (nie wiem jak to się dokładnie pisze) coś ok 17zł Linomag ok 8zł Uniwersalny żel do mycia ciała i włosów z rosska 10zł Oliwki nie kupowałam, bo matka się pospieszyla z Nivea, ale sama bym kupiła albo Hipp albo firmową z rosska. Nie mam jeszcze nic do pępka, jeśli zdecyduje na ocenisept to kosztuje tu coś koło 20 zl. Sól fizjologiczna dostałam od koleżanki, skwer pewnie będę musiała dokupić jeszcze. Mam też patyczki do uszu i waciki kosmetyczne z Biedry za piątaka i podkłady do przewijania też z Biedry za dyche Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze pomoc osób trzecich jest potrzebna, czasami naprawdę lepiej samemu sobie radzić... tż jedynie się przydaje, głównie na czas gdy goi się rana krocza czy po cc. ja np trochę żałowałam że mój tż wziął od razu 2 tyg wolnego jak sie Maryśka urodziła, bo tak naprawdę po 5-6 dniach to nie był mi już zbytnio potrzebny zdecydowanie bardziej przydałby mi się gdy mała miała 3-4 miesiace i była bardziej abosrbująca...a mamy czy teściowej nigdy nie musiałam prosić żeby przyjechały mi pomóc. nie ma co demonizować ![]() Cytat:
ciąże masz w sumie zdrową i bezpieczną, też nie możesz się przecież przykłuć do łóżka i czekać, tzn wg mnie to jest bez sensu, bo poród to jednak pewien wysiłek i jeśli tylko stan ciąży na to pozwala to warto tej swojej kondycji nie zaniedbać...ja codziennie spaceruję, chodze na plac zabaw, gotuje, sprzątam - no jednym słowem normalnie funkcjonuje, chyba bym się bała tak po prostu wrosnąć w kanapę czasami jak mnie coś zaboli to siadam lub się kładę na chwilkę, czekam aż przejdzie i działam dalej ![]() zaskoczyła mnie ta inf o spaniu na plecach przy kp, w życiu się z tym nie spotkałam. nie znoszę spać na plecach, tylko na bokach i nigdy nie miała problemów z piersiami przy karmieniu - żadnych zastoi, zapaleń czy czego tam jeszcze.... |
||
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
ja podałam cene wszystkch kosmetykow patyczkow itp co do tej pory kupilam ja i moja mama razem
no moze wyszlo 100 nie 120, sam bephanten 30 zl niecale
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
inwersja książka? no ładnie
podziel się kiedyś, poważnie![]() co do wyrażania emocji, to niestety czasem sie nie da w dwóch słowach. próbowałam kilka razy włączyć się do dyskusji na agusiowy temat, ale za kadym razem za dużo produkowałam, wiec odpuscilam. ale swoje zdanie mam ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
a co kp to mi tez nie przeszkadzało spanie na boku
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Hejka.
Ma ktoś Jezyk Niemowląt w pdf albo linka? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wg mnie jeśli tylko ciąża na to pozwala powinno się funkcjonowac jak najbardziej normalnie i to do samego końca |
|
|
|
|
#1222 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
A co do Agusi, to ja nie mogłam się powstrzymać, bo mam wrażenie, że ta cała akcja z jej wypowiedzia (już nie ważne czego ona dotyczyła), publicznym linczem na forum i potem tym pożegnanie bardzo przypomina mi moja sytuację swego czasu. I tak po prawdzie to mi jej szkoda, bo w gruncie rzeczy czuje, że ani źle siostrze nie życzy, ani źle jej nie ocenia. Raczej napisała to w złą godzinę, czy raczej w złych emocjach. Tak jak ja kiedyś. Może sama do tego też dojdzie jak emocje opadną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
serio nie ma się co obrażać. forum jest po to, żeby każdy mógł napisać co myśli.
|
#1224 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Często jest tak, że te ciąże ochrzczone tymi zagrożonymi, delikatnymi są później przenoszone
|
||
|
|
|
#1226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hehe on nigdy nie byl romantyczny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to sie teraz nie dziw ze ci mama gada ze brzuch opadl, jak ty sie nie oszczedzasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil ![]() moja tez mi to wczoraj powiedziala, nawkrecala sobie wczoraj ostro jak jej powiedzialam o plamieniu ale mnie to nie rusza hehe. wczoraj wyjezdzajac stwierdzila ze daje mi jeszcze dwa tygodnie wpuszczam jednym wypuszczam drugim. mnie takie teksty nie denerwuja kocham moich rodzicow nad zycie i uwazam ze sa swietni, generalnie niczym mnie nie irytuja, chyba ze wchodza na niewygodny dla mnie temat typu moja praca dyplomowa Cytat:
to teraz odpoczywaj ![]() Cytat:
no jak dla mnie to nie jest kwestia nadawania sie, tylko problemu z akceptacja odmiennego zdania w danym temacie.ufff nadrobilam ale jestem zrypana WOW. po 15 przyjechal chrzestny mlodej z rodzinka i rozstalismy sie dopiero przed 22 ale fajnie bylo, z przygodami ![]() po 18 pojechalismy na te zaglowce, tzn w sumie nic przez te tlumy nie dalo sie zobaczyc wiec bylismy na wesolym miasteczku, dzieciaki sie pobawily, ponaciagaly na pierdoły a ze na burze sie zbieralo to zaczelismy sie wycofywac. dzisiaj jest gala eska music awards, a akurat pod scena szlismy, o jezuuuu myslalam ze stamtad nie wyjde i nas staranuja ale jakos sie nam udalo wydostac. no ale za to deszcz nas zlapal masakryczny chwile schowalismy sie pod parasolami piwnymi, po czym stwierdzilismy ze to juz tylko lekki deszczyk. taaaaaaaaaaaa jasne, lekki no i w akcie desperacji schowalysmy sie w toi toiu ![]() a w ogole zapomnialam o mej dzisiejszej akcji w sklepie pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila? "przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas |
||||||
|
|
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcale nie uważam że ciąża to choroba. Sama fizycznie chora nie jestem, ale dziecko donosić muszę w pierwszej ciąży rodzilam z marszu, do samego końca jeździłam na rolkach, biegałam, skakałam, praktycznie wyszłam z pracy na poród no a teraz niestety pokutuję , jestem jedną z tych które lezą z nogami w górze, dzięki bogu w domu![]() Cytat:
a co do Agusi to myślę, że jeszcze do nas wróci bynajmniej mam taką nadzieję![]() Cytat:
oby bylo tak jak mówisz, perspektywa przenoszenia ciąży napawa mnie optymizmem
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-03 o 23:11 |
|||
|
|
|
#1228 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skok adrenaliny czuć w żyłach jak się wciskasz co? niby ciąża, taki błogosławiony stan, a o wszystko trzeba walczyc---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ok lecę spać |
|
|
|
|
#1230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej takie romansidełko co czytasz i czytasz bo jesteś ciekawa co dalej... no i kiedy się w końcu bzykną ! a ja czytam teraz bo po porodzie wydaje mi się że nie będę miała na to czasu i sił ![]() ale czytam na kompie... chyba by mi było szkoda kasy na te książki ![]() Cytat:
Cytat:
wszyscy mówią że 3 część beznadziejna i nie idzie przebrnąć zobaczymy... ja póki co na 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój stały tekst... jak ktoś mi zaczyna że 'kiedyś to..." albo 'za moich czasów...' ale co mnie to obchodzi... teraz są moje czasy i obchodzi mnie tu i teraz... takie bez sensu gadanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

a co do rzeczy niepotrzebnych to ja wiem, że mata edukacyjna czy bujaczek to fanaberie, ale skoro są to korzystać można 
wie, że dla mnie to drażliwy temat, pewnie tego nie przemyślała, tylko tak palnęła ale mi teraz smutno 

teraz mnie żołądek aż boli bo się zdenerwowałam 

myślisz, że ze wszystkim dasz sobie świetnie radę sama
nie zawsze pomoc osób trzecich jest potrzebna, czasami naprawdę lepiej samemu sobie radzić... tż jedynie się przydaje, głównie na czas gdy goi się rana krocza czy po cc. ja np trochę żałowałam że mój tż wziął od razu 2 tyg wolnego jak sie Maryśka urodziła, bo tak naprawdę po 5-6 dniach to nie był mi już zbytnio potrzebny
czasami jak mnie coś zaboli to siadam lub się kładę na chwilkę, czekam aż przejdzie i działam dalej
podziel się kiedyś, poważnie

to sie teraz nie dziw ze ci mama gada ze brzuch opadl, jak ty sie nie oszczedzasz
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil 
bo jutro chcemy iść do kinka