|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Cytat:
A moim zdaniem bardziej liczy sie kroj niz kolor. Cytat:
![]() Cytat:
A co do tekstu mamy, to pewnie z nerwow, przeciez ona tez przezywa to wszystko. Ty na tomiast powinnas wziac kilka wdechow, Miki i tak przyjdzie na swiat kiedy bedzie chcial, a nerwami nie ulatwiasz mu wyboru ![]() Cytat:
![]() Ale mi dzis dziecko naciska na dolne partie. Czasem mam wrazenie, ze mnie czyms tam nacina ![]() Ide spac, film sie prawie konczy. Co do pitta to nie byl w moim guscie i nie jest, wiec do mojego lozka to bym go nawet nie wpuscila. Matal co u Was???
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
![]() pierwszy raz mi się to zdarzyło ! co za cudowne uczucie i mówi że wie jak to jest bo też była w ciąży - młoda ![]() kolesiowi przed nią się zrobiło głupio i 'to ja też panią przepuszcze' a kasjerka mi poleciała zważyć arbuza nawet a tego samego dnia z mamą właśnie rozmawiałyśmy na ten temat... że jak się po chamsku nie wbijesz to nikt cię nie przepuści... i proszę
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misia jak u Ciebie? Bol minal?
|
|
#1234 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
a ja mam kolejna przerwe, brzuch mi stwardnial wiecpprzyszlam na nospe i polezec
wszystko bedzie ok ale mysle ze zmeczenie robi swoje ja co do cukru rano to mialan to samo nie mam sil teraz tego opisywac ale przypomnij mi to ci powiem jak sobie poradzilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie lepszy dzień ![]() A ja jestem w szoku- w ciągu 2 dni dowiedziałam się o 3 znajomych, że są w ciąży Ja jakiś czas temu kupiłam sobie książkę "Pierwszy rok z życia dziecka" i moja mama również była obruszona, że będę dziecko chowała zgodnie z książką. Ale wzięła ją do ręki, popatrzyła na kilka stron i łzy zakręciły się jej w oku bo tam dokładnie były opisane problemy, które miała ze mną i stwierdziła, że może lepiej jak ja sobie teraz przeczytam co może mnie czekać
|
|
|
#1237 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
logoasia mail poszedł
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...29947209_n.jpg
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
sophia pomału przechodzi, po prostu dzieć mi sprawdza wytrzymałość. Teraz stwierdziło, że jednak fajnie dooopkę wlokować w moje żebro.
Tylko kobieta w ciąży może o północy wyciagnąć patelnię grillową i robić sobie kiełbasę. Bo ma smaka na kiełbachę z grilla i musztardę.
|
#1239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ją bardzo lubiłam!Cytat:
teraz odpoczywaj Cytat:
Cytat:
film trochę długi, już myślałam że zasnę. dobranoc
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko co tutaj dzisiaj napociłyście. Ale nie mam siły i idę spać
Przyjechała rodzinka i robiliśmy grilla. Mój brzuszek jest pełny ![]() Ja mam w pdf Podaj maila na priv to Ci wyślę ![]() |
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właściwie miesiąc i tydzień. Później przyejżdża tata i będą jeździć po kaliforni. Ale swoja drogą - też myślę, że oszaleję
|
||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
dobra poddalam.sie
nie zamknelam tego wesela brzuch spiety czas dac odpoczac maciusiowi przed.jutrzejszymi poprawinami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek!
Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow. Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuz Kto wie![]() Oj nawet nie wiecie jak ja bym juz chciała urodzic.. aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej pory ale jestem happy Coraz blizej oj blizej!
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-08-04 o 06:53 |
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
a jednak w ciąży to się powinno z umiarem w jedną i drugą stronę ![]() mnie tam bardziej jego włosy przerażały w tym filmie- nie dość, że blond to jeszcze go zalizali jakby miał tłuste Cytat:
śmiało, śmiało ja tam przepuszczę wszystkich w kolejce do września
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogole witam się przy porannej kawie.
|
|
#1247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Ewuńką w 34tc Cytat:
![]() No i brawa za genialnego kuraka ![]() Cytat:
Osz kurka wodna to przypał z tą kukurydzą. Wybacz kroplo ja nie chciałam żebyś się przeze mnie zaśliniła ![]() Cytat:
Agusiamaskota szkoda ,że tak zdecydowałaś. Cytat:
Cytat:
poli u Ciebie to już sama końcóweczka Ja na finiszu zacznę chodzić na długie 3h spacery i dużo się przytulać
|
|||||
|
|
|
#1248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I lecę po kawkę
|
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
jem śniadanie i jadę do domu
małż pewnie śpi bo w nocy jechał ale będę miła i go nie obudzę
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
POLICZANKA ale fajnie, mam wrażenie że się nie stresujesz tylko radośnie czekasz
![]() Dzień dobry ![]() Ostatni raz jadłam wczoraj stejka Myślałam że mi za przeproszeniem :banghead: jeśli Burneika ma tak za każdym razem to współczuję takie boleści:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża to wspaniały stan ale i ja bym chciała żeby już był wrzesień... My w czwartek wybraliśmy się na spacer. fajnie się szło,nie było zbyt upalnie i sama nie wiem jak zawędrowaliśmy z 3km od domu. W drodze powrotnej już byłam zmęczona i brzuch miałam twardy. Po przyjściu do domu i wizycie w wc zauważyłam na papierze maciupeńki,tyci-tycieńki-ale jednak kawałeczek podbarwionego śluzu. Nie panikowałam, wzięłam 2 nospy,magnez ,położyłam się i leżałam a mała buszowała jak szalona. Ból i twardnienie brzucha przeszło a ciemniejszy śluz nie pojawił się ponownie. Także kochane spacery działają i za miesiąc zamierzam je uskuteczniać w wielkim stylu !
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w drugą stronę jakiś las i stawy, ale dopiero będziemy robić dokładniejszy rekonesans okolicy.
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zmęczenie to normalna sprawa. W końcu organizm pracuje na maxa aby dziecku było jak najlepiej. Dodatkowo dochodzi obciążenie bo dziecko+ wody... ogólnie masakra Ja też chodzę normalnie na zakupy, torby, remonty, przeprowadzki, większość z nas chyba to ma teraz z tego co widzę ![]() Wczoraj jak wracałam ze sklepu to cieszyłam się, że wzięłam w wózek Filipa bo miałam się na czym uwiesić aby dojść do domu gdyby były ławki to pewnie też bym je zaliczyła W połowie drogi to nawet już na krawężnik byłam skłonna usiąść, ale stwierdziłam, że jak przyjdzie się podnieść to będzie kiepsko ![]() Cytat:
![]() Ja to teraz głównie w cerf robię zakupy a tam te kasy expresowe, więc czekać za wiele nie trzeba ale dobrze, że ludzie puszczają.---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na finisz też mam takie plany Teraz staram się nie przemęczać, ale na finiszu do woli będę spacerować i przytulanie też pójdzie w ruch
|
||
|
|
|
#1257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
heh nad tym krawężnikiem to sama się ostatnio zastanawiałam A na spacerze zdarza mi się skorzystać z ławek na przystankach MPK. Na tym naszym ostatnim długim spacerze zaliczyłam takie dwie Wszystkim już nam ciężko. Układ krążenia obciążony maksymalnie-w krwiobiegu mamy teraz ok.1,5l więcej krwi,nerki też obciążone i wychodzi sapanie na schodach ![]() Kawka już zrobiona -możesz do mnie wbijać ![]() I muszę sprostować -na spacer wybraliśmy się w środę 31 lipca a nie w czwartek To był ostatni lipca i mój M. wrócił wcześniej z pracy-co nieczęsto Mu się zdarza.---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na razie też odpuszczam takie spacery. Wystraszyłam się nie na żarty. Jeszcze na Ewę za wcześnie ![]() M. się cieszy na to przytulanie wrześniowe . Teraz mimo,że możemy to niestety u nas rzadkość bo praktycznie za każdym razem łapie jakąś infekcję. I wolę odpuścić niż potem się męczyć z globułami
|
||||
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() już wyczaiłam, że a ma budzik na 9:31 także pooglądam ddtvn sobie póki co ![]() a moja mama jest ślepa, bo patrzyłam na brzuch i mam tak samo wysoko od cyców ah ta Zośka
|
#1259 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska87- niezlosc sie na mame.. opadniety brzuch niezwoastuje porodu juz teraz. Swoja droga jak sie wczoraj przegladalam w lustrze to zauwazylam ze mi tez opadl, a jak ubralam bluzke to juz kosmiczna roznica...
Inwersja zgadzam sie z toba w 99% poza zdaniem ze na forum niebedzie prawdziwej przyjazni, ja uwazam ze fajnie miec przyjaciol kttorzy wyleja kubel zimnej wody na glowe jak trzeba. Eh co do zlotych rad to moja mama nic sie niewtraca a nawet jak cos tam sie wywiorze dyskusja to mozna ja zbastowac i sie nie obraza, ale tesciowka to ma tak zryty beret swoimi przejsciami ze ja to sie boje, a jej uwagi mnie przerazaja... a najbardziej lubie jej szok jak chodzi o ceny mam wrazenie ze jakas straszna zloyowa sie stala mimo ze niczego im niebrakuje.. nieliczy sie jakos tylko cena..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

i wchodze w 9
ale na dzień dzisiejszy to mnie przerasta... czuje sie jak spuchnięty pączek ... i nie mogę nadążyć za Adim 
napisał, że szkoda, że na ławce przed blokiem nie urodziłam 

ale skok adrenaliny czuć w żyłach jak się wciskasz co?
niby ciąża, taki błogosławiony stan, a o wszystko trzeba walczyc
i mówi że wie jak to jest bo też była w ciąży - młoda 

a jednak w ciąży to się powinno z umiarem w jedną i drugą stronę 
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil 

ah ta Zośka