Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 23:26   #1231
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Pojechałam z mężem kupić sukienkę na wesele. Pojechaliśmy do specjalnych ciążowych sklepów. Myślałam, że tam wszystko będzie pięknie skrojone na brzuszek a ja poczuję się znów ładna. I co? i
Miałam wrażenie że we wszystkim wyglądam jak spuchnięta, nadęta bombka
Dopiero jak dotoczyliśmy się do 3 sklepu, miałam z czego w ogóle wybierać. Udało mi się kupić sukienkę, naprawdę ładną, ale pasztetem to nadal się dziś czuję.
Na pewno jest piekna i Ty w niej tez, kobiety w ciazy maja tendencje do demonizowania, hormony.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Na pewno będziesz ładnie wyglądać i prezentować
Ja na jutrzejsze wesele kupiłam taką: http://www.branco.pl/sklep/sukienka-...061-p-859.html

Też nie było wyboru
Jest bardzo ladna
A moim zdaniem bardziej liczy sie kroj niz kolor.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
melduje że żyję
Gratuluje kolejnych tygodniu i ja tez dzisiaj żegnam miesiac 8i wchodze w 9
Agusiamaskota a ja poniekad rozumiem twoje poirytowanie sytuacjąale nie będę się rozpisywać dlaczego itp
Matal brak słów
Bajka ty to jesteś krejzi
A reszcie nie pamiętam co miałam napisać
ja sie dzisiaj czuję fatalnie....jakis kryzys mam i sie tylko tocze a nie chodzę krzyże bolą... wczoraj do tż sie poryczałam że kocham ciążę i mimo dolegliwości z nią zwiazanymi mam nadzieję ze kiedyś jeszcze tego doświadcze ale na dzień dzisiejszy to mnie przerasta... czuje sie jak spuchnięty pączek ... i nie mogę nadążyć za Adim

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
P. jest na mnie zły- bardzo napisał, że szkoda, że na ławce przed blokiem nie urodziłam
No, bo lanie Ci sie nalezy.
A co do tekstu mamy, to pewnie z nerwow, przeciez ona tez przezywa to wszystko. Ty na tomiast powinnas wziac kilka wdechow, Miki i tak przyjdzie na swiat kiedy bedzie chcial, a nerwami nie ulatwiasz mu wyboru

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się z nowego mieszkanka. Jeszcze trochę gratow zostało do wypakowania, ale jutro odpoczywam. Powiem szczerze, że jestem wykończona, nogi mi wchodzą do d..y. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Pozdrawiam
Przeprowadzki

Ale mi dzis dziecko naciska na dolne partie. Czasem mam wrazenie, ze mnie czyms tam nacina
Ide spac, film sie prawie konczy.
Co do pitta to nie byl w moim guscie i nie jest, wiec do mojego lozka to bym go nawet nie wpuscila.

Matal co u Was???

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:28   #1232
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
braawo! ale skok adrenaliny czuć w żyłach jak się wciskasz co? niby ciąża, taki błogosławiony stan, a o wszystko trzeba walczyc

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ok lecę spać dobrej nocy
mnie ostatnio dziewczyna przepuściła w sklepie
pierwszy raz mi się to zdarzyło ! co za cudowne uczucie i mówi że wie jak to jest bo też była w ciąży - młoda
kolesiowi przed nią się zrobiło głupio i 'to ja też panią przepuszcze' a kasjerka mi poleciała zważyć arbuza nawet bo zapomnieliśmy... mówie jej żeby odłożyła nie będę przeciągać jak mnie ludzie przepuścili ale się uparła i poszła
a tego samego dnia z mamą właśnie rozmawiałyśmy na ten temat... że jak się po chamsku nie wbijesz to nikt cię nie przepuści... i proszę

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:33   #1233
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mój stały tekst... jak ktoś mi zaczyna że 'kiedyś to..." albo 'za moich czasów...' ale co mnie to obchodzi... teraz są moje czasy i obchodzi mnie tu i teraz... takie bez sensu gadanie

Misia jak u Ciebie? Bol minal?

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:33   #1234
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mnie tam na nic nie działa raczej takie romansidełko co czytasz i czytasz bo jesteś ciekawa co dalej... no i kiedy się w końcu bzykną !
a ja czytam teraz bo po porodzie wydaje mi się że nie będę miała na to czasu i sił
ale czytam na kompie... chyba by mi było szkoda kasy na te książki

wszyscy mówią że 3 część beznadziejna i nie idzie przebrnąć zobaczymy... ja póki co na 1

super

mój stały tekst... jak ktoś mi zaczyna że 'kiedyś to..." albo 'za moich czasów...' ale co mnie to obchodzi... teraz są moje czasy i obchodzi mnie tu i teraz... takie bez sensu gadanie
nie no, żeby też w skrajności nie popadać. nie wszystko co "stare" to be. "za moich czasów" np. 8latki nie paliły fajek pod trzepakami jak to teraz widuję i nie uważam żeby to było takie złe i przestarzale...
Stary 2013-08-03, 23:38   #1235
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

a ja mam kolejna przerwe, brzuch mi stwardnial wiecpprzyszlam na nospe i polezec

wszystko bedzie ok ale mysle ze zmeczenie robi swoje

ja co do cukru rano to mialan to samo
nie mam sil teraz tego opisywac ale przypomnij mi to ci powiem jak sobie poradzilam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:40   #1236
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Chciałam się pożegnać. Widocznie nie nadaję się do pisania na forum. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań! Trzymajcie się ciepło
Wyluzuj pośladki

Jutro będzie lepszy dzień

A ja jestem w szoku- w ciągu 2 dni dowiedziałam się o 3 znajomych, że są w ciąży

Ja jakiś czas temu kupiłam sobie książkę "Pierwszy rok z życia dziecka" i moja mama również była obruszona, że będę dziecko chowała zgodnie z książką. Ale wzięła ją do ręki, popatrzyła na kilka stron i łzy zakręciły się jej w oku bo tam dokładnie były opisane problemy, które miała ze mną i stwierdziła, że może lepiej jak ja sobie teraz przeczytam co może mnie czekać

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:43   #1237
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

logoasia mail poszedł

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...29947209_n.jpg
Stary 2013-08-03, 23:46   #1238
misia332
Zakorzenienie

sophia pomału przechodzi, po prostu dzieć mi sprawdza wytrzymałość. Teraz stwierdziło, że jednak fajnie dooopkę wlokować w moje żebro.

Tylko kobieta w ciąży może o północy wyciagnąć patelnię grillową i robić sobie kiełbasę.
Bo ma smaka na kiełbachę z grilla i musztardę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 23:51   #1239
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

przeciwsłonecznych i przy okazji antykwiariat odwiedziłam. kupiłam książkę z wieszami dla dzieci ale nie wiem czy to bardziej dla dziecka czy dla mnie Ewy Szelburg Zarembiny "Idzie niebo ciemną nocą" sama kiedyś taką miałam. gdzieś wsiąkła, więc jest dziecko, jest okazja. oczywiście żeby kupić dokładnie takie samo wydanie, bo z nim związne są wspomnienia
Miałam taką samą książkę jak byłam mała też ją bardzo lubiłam!

Cytat:
Witam się z nowego mieszkanka. Jeszcze trochę gratow zostało do wypakowania, ale jutro odpoczywam. Powiem szczerze, że jestem wykończona, nogi mi wchodzą do d..y. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Pozdrawiam

teraz odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a w ogole zapomnialam o mej dzisiejszej akcji w sklepie
pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila?
"przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas
ty to jesteś ostra babka bajko

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Na pewno jest piekna i Ty w niej tez, kobiety w ciazy maja tendencje do demonizowania, hormony.
wiem, wiem dziękuję

film trochę długi, już myślałam że zasnę. dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 00:27   #1240
bojatoja
Zakorzenienie

Przeczytałam wszystko co tutaj dzisiaj napociłyście. Ale nie mam siły i idę spać Przyjechała rodzinka i robiliśmy grilla. Mój brzuszek jest pełny
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hejka.
Ma ktoś Jezyk Niemowląt w pdf albo linka?
Ja mam w pdf Podaj maila na priv to Ci wyślę

29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 01:02   #1241
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko co tutaj dzisiaj napociłyście. Ale nie mam siły i idę spać Przyjechała rodzinka i robiliśmy grilla. Mój brzuszek jest pełny

Ja mam w pdf Podaj maila na priv to Ci wyślę

Taaaak! !! Podziękowała

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 03:13   #1242
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wyluzuj pośladki

A ja jestem w szoku- w ciągu 2 dni dowiedziałam się o 3 znajomych, że są w ciąży

Ja jakiś czas temu kupiłam sobie książkę "Pierwszy rok z życia dziecka" i moja mama również była obruszona, że będę dziecko chowała zgodnie z książką. Ale wzięła ją do ręki, popatrzyła na kilka stron i łzy zakręciły się jej w oku bo tam dokładnie były opisane problemy, które miała ze mną i stwierdziła, że może lepiej jak ja sobie teraz przeczytam co może mnie czekać
Przekaże to mojej mamie. Albo może po prostu pokażę jej książke i zareaguje podobnie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja mam kolejna przerwe, brzuch mi stwardnial wiecpprzyszlam na nospe i polezec

wszystko bedzie ok ale mysle ze zmeczenie robi swoje

ja co do cukru rano to mialan to samo
nie mam sil teraz tego opisywac ale przypomnij mi to ci powiem jak sobie poradzilam

Przypomne się na pewno Ogólnie kiepsko z tym cukrem. Niby człowiek wie co robić, a i tak g*no z tego wychodzi. Wczoraj po obiedzie 106. Dzisiaj zjadłam to samo + trochę mizerii i 144. I bądź tu mądry. Nie ogarniam..

Cytat:
ja: mama.. na 2 mc? oszalałabym
Właściwie miesiąc i tydzień. Później przyejżdża tata i będą jeździć po kaliforni. Ale swoja drogą - też myślę, że oszaleję
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 03:15   #1243
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

dobra poddalam.sie
nie zamknelam tego wesela
brzuch spiety czas dac odpoczac maciusiowi przed.jutrzejszymi poprawinami

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 06:42   #1244
policzanka
Wtajemniczenie

Dziendoberek!

Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow.
Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuzKto wie

Oj nawet nie wiecie jak ja bym juz chciała urodzic..

aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej poryale jestem happyCoraz blizej oj blizej!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-08-04 o 06:53
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 07:10   #1245
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nie no jasne że czasami trzeba, bo różne są syt w ciąży, są np dziewczyny które np połowę ciąży leżą w szpitalu z nogami w górze i z zakazem jakiegokolwiek ruszania się - nie negeuje oczywiście takiej konieczności, jak mus to mus i tyle.
ale wg mnie jeśli tylko ciąża na to pozwala powinno się funkcjonowac jak najbardziej normalnie i to do samego końca
tylko ja chyba przeginam w drugą stronę, bo dobrze się czuję, to napieprzam km, taszczę torby, zakupy a później mam buke a jednak w ciąży to się powinno z umiarem w jedną i drugą stronę
Cytat:
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil
mnie tam bardziej jego włosy przerażały w tym filmie- nie dość, że blond to jeszcze go zalizali jakby miał tłuste
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuzKto wie

aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej poryale jestem happyCoraz blizej oj blizej!

śmiało, śmiało ja tam przepuszczę wszystkich w kolejce do września

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 07:45   #1246
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wyluzuj pośladki

Moja mama nic nie komentuje i raczej nie będzie się wcale wtrącać...zresztą, sama mówi, że niewiele już pamięta, a poza tym, teraz inne czasy i inne sposoby opieki nad maluchem.

A tak w ogole witam się przy porannej kawie.
Stary 2013-08-04, 07:49   #1247
Diorisha
Zakorzenienie

Witamy się z Ewuńką w 34tc ależ ten czas leci

Cytat:
a mój kurak wyszedl genialny, najadlam sie jak swinka pochwalę się, tż sprzątnął cały parter, podczas gdy my z Andzią uskuteczniałyśmy zabawy ogrodowo- kanapowe
Kolejny raz muszę powiedzieć,że masz zuchowatego męża
No i brawa za genialnego kuraka

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
zamówilismy wczoraj wózek wzięliśmy ten http://tako-poland.eu/city-move/ kolor london za kilka dni możemy go odebrać jaram się tym jak głupia zapłaciliśmy 1663,20 bo jest 10% rabatu w tym miesiącu na wózie TAKO

Diorisha za tę kukurydzę !!! ja też chcę
A wózeczek mi się mega podoba

Osz kurka wodna to przypał z tą kukurydzą. Wybacz kroplo ja nie chciałam żebyś się przeze mnie zaśliniła

Cytat:

Agusiamaskota szkoda ,że tak zdecydowałaś.

Cytat:
a w ogole zapomnialam o mej dzisiejszej akcji w sklepie
pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila?
"przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas
Brawa dla Kamilki

Cytat:
Dziendoberek!

Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow.

poli u Ciebie to już sama końcóweczka
Ja na finiszu zacznę chodzić na długie 3h spacery i dużo się przytulać
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 07:50   #1248
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
logoasia mail poszedł

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...29947209_n.jpg

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
sophia pomału przechodzi, po prostu dzieć mi sprawdza wytrzymałość. Teraz stwierdziło, że jednak fajnie dooopkę wlokować w moje żebro.

Tylko kobieta w ciąży może o północy wyciagnąć patelnię grillową i robić sobie kiełbasę.
Bo ma smaka na kiełbachę z grilla i musztardę.
Stary 2013-08-04, 07:51   #1249
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moja mama nic nie komentuje i raczej nie będzie się wcale wtrącać...zresztą, sama mówi, że niewiele już pamięta, a poza tym, teraz inne czasy i inne sposoby opieki nad maluchem.

A tak w ogole witam się przy porannej kawie.
Moja mama nie komentowała ani nie wtrącała się przy maleńkiej Natalce więc teraz też na pewno nie będzie.

I lecę po kawkę
Stary 2013-08-04, 07:54   #1250
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziendoberek!

Wierz mi, że ja też już bym chciała się rozpakować...już mnie ta ciąża naprawdę męczy

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O, to jest dobry pomysł
Stary 2013-08-04, 08:05   #1251
kaska87
Zakorzenienie

jem śniadanie i jadę do domu małż pewnie śpi bo w nocy jechał ale będę miła i go nie obudzę

Stary 2013-08-04, 08:14   #1252
nena_milka
Wtajemniczenie

POLICZANKA ale fajnie, mam wrażenie że się nie stresujesz tylko radośnie czekasz

Dzień dobry
Ostatni raz jadłam wczoraj stejka Myślałam że mi za przeproszeniem rozsadzi :banghead: jeśli Burneika ma tak za każdym razem to współczuję takie boleści:p

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:18   #1253
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wierz mi, że ja też już bym chciała się rozpakować...już mnie ta ciąża naprawdę męczy

Ciąża to wspaniały stan ale i ja bym chciała żeby już był wrzesień...

Cytat:
O, to jest dobry pomysł
My w czwartek wybraliśmy się na spacer. fajnie się szło,nie było zbyt upalnie i sama nie wiem jak zawędrowaliśmy z 3km od domu. W drodze powrotnej już byłam zmęczona i brzuch miałam twardy. Po przyjściu do domu i wizycie w wc zauważyłam na papierze maciupeńki,tyci-tycieńki-ale jednak kawałeczek podbarwionego śluzu. Nie panikowałam, wzięłam 2 nospy,magnez ,położyłam się i leżałam a mała buszowała jak szalona. Ból i twardnienie brzucha przeszło a ciemniejszy śluz nie pojawił się ponownie. Także kochane spacery działają i za miesiąc zamierzam je uskuteczniać w wielkim stylu !
Stary 2013-08-04, 08:22   #1254
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

My w czwartek wybraliśmy się na spacer. fajnie się szło,nie było zbyt upalnie i sama nie wiem jak zawędrowaliśmy z 3km od domu. W drodze powrotnej już byłam zmęczona i brzuch miałam twardy. Po przyjściu do domu i wizycie w wc zauważyłam na papierze maciupeńki,tyci-tycieńki-ale jednak kawałeczek podbarwionego śluzu. Nie panikowałam, wzięłam 2 nospy,magnez ,położyłam się i leżałam a mała buszowała jak szalona. Ból i twardnienie brzucha przeszło a ciemniejszy śluz nie pojawił się ponownie. Także kochane spacery działają i za miesiąc zamierzam je uskuteczniać w wielkim stylu !
Ja mam teraz ok.3 km do tzw."centrum" A w drugą stronę jakiś las i stawy, ale dopiero będziemy robić dokładniejszy rekonesans okolicy.
Stary 2013-08-04, 08:26   #1255
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

tylko ja chyba przeginam w drugą stronę, bo dobrze się czuję, to napieprzam km, taszczę torby, zakupy a później mam buke a jednak w ciąży to się powinno z umiarem w jedną i drugą stronę
Ale przecież jest ok
A zmęczenie to normalna sprawa. W końcu organizm pracuje na maxa aby dziecku było jak najlepiej. Dodatkowo dochodzi obciążenie bo dziecko+ wody... ogólnie masakra
Ja też chodzę normalnie na zakupy, torby, remonty, przeprowadzki, większość z nas chyba to ma teraz z tego co widzę

Wczoraj jak wracałam ze sklepu to cieszyłam się, że wzięłam w wózek Filipa bo miałam się na czym uwiesić aby dojść do domu gdyby były ławki to pewnie też bym je zaliczyła W połowie drogi to nawet już na krawężnik byłam skłonna usiąść, ale stwierdziłam, że jak przyjdzie się podnieść to będzie kiepsko
Cytat:
Moja mama nie komentowała ani nie wtrącała się przy maleńkiej Natalce więc teraz też na pewno nie będzie.

I lecę po kawkę
Mi też byś zrobiła cooo

Ja to teraz głównie w cerf robię zakupy a tam te kasy expresowe, więc czekać za wiele nie trzeba ale dobrze, że ludzie puszczają.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:

Ja to póki co nie śpieszę się bo jeszcze kurde tyle roboty. Filip ma jakiś ciężki czas i aż zaczynam wątpić czy dam radę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:33   #1256
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Dziendoberek!

W takim razie trzymam kciuki, żeby się rozkręciło w najbliższym czasie skoro takie Twoje życzenie Kto wie - właściwie teraz to każdego dnia się może maleńka odezwać chętna do wyjścia

Cytat:
Witamy się z Ewuńką w 34tc ależ ten czas leci

poli u Ciebie to już sama końcóweczka
Gratulacje
Ja na finisz też mam takie plany Teraz staram się nie przemęczać, ale na finiszu do woli będę spacerować i przytulanie też pójdzie w ruch
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 08:40   #1257
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz ok.3 km do tzw."centrum" A w drugą stronę jakiś las i stawy, ale dopiero będziemy robić dokładniejszy rekonesans okolicy.
Ale super Ten las i staw by wyznaczały kierunek naszych spacerów

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale przecież jest ok
A zmęczenie to normalna sprawa. W końcu organizm pracuje na maxa aby dziecku było jak najlepiej. Dodatkowo dochodzi obciążenie bo dziecko+ wody... ogólnie masakra
Ja też chodzę normalnie na zakupy, torby, remonty, przeprowadzki, większość z nas chyba to ma teraz z tego co widzę

Wczoraj jak wracałam ze sklepu to cieszyłam się, że wzięłam w wózek Filipa bo miałam się na czym uwiesić aby dojść do domu gdyby były ławki to pewnie też bym je zaliczyła W połowie drogi to nawet już na krawężnik byłam skłonna usiąść, ale stwierdziłam, że jak przyjdzie się podnieść to będzie kiepsko

Mi też byś zrobiła cooo

Ja to teraz głównie w cerf robię zakupy a tam te kasy expresowe, więc czekać za wiele nie trzeba ale dobrze, że ludzie puszczają.

heh nad tym krawężnikiem to sama się ostatnio zastanawiałam A na spacerze zdarza mi się skorzystać z ławek na przystankach MPK. Na tym naszym ostatnim długim spacerze zaliczyłam takie dwie

Wszystkim już nam ciężko. Układ krążenia obciążony maksymalnie-w krwiobiegu mamy teraz ok.1,5l więcej krwi,nerki też obciążone i wychodzi sapanie na schodach

Kawka już zrobiona -możesz do mnie wbijać

I muszę sprostować -na spacer wybraliśmy się w środę 31 lipca a nie w czwartek To był ostatni lipca i mój M. wrócił wcześniej z pracy-co nieczęsto Mu się zdarza.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U nas to takich cudów nie ma

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Gratulacje
Ja na finisz też mam takie plany Teraz staram się nie przemęczać, ale na finiszu do woli będę spacerować i przytulanie też pójdzie w ruch
dziękujemy

Ja na razie też odpuszczam takie spacery. Wystraszyłam się nie na żarty. Jeszcze na Ewę za wcześnie
M. się cieszy na to przytulanie wrześniowe . Teraz mimo,że możemy to niestety u nas rzadkość bo praktycznie za każdym razem łapie jakąś infekcję. I wolę odpuścić niż potem się męczyć z globułami
Stary 2013-08-04, 08:43   #1258
kaska87
Zakorzenienie

jestem

już wyczaiłam, że a ma budzik na 9:31 także pooglądam ddtvn sobie póki co

a moja mama jest ślepa, bo patrzyłam na brzuch i mam tak samo wysoko od cyców ah ta Zośka

Stary 2013-08-04, 08:44   #1259
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Dziendoberek!

No mnie koleżanka swego czasu mówiła, że jak pod koniec ciąży pojawia się ból jak na @ to wiedz, że coś się dzieje. Ona w każdym razie urodziła na dniach, więc kto wie, kto wie... A skoro tak Ci się pali na porodówkę, to tym bardziej powodzenia

Stary 2013-08-04, 08:44   #1260
karolson
Zakorzenienie

Kaska87- niezlosc sie na mame.. opadniety brzuch niezwoastuje porodu juz teraz. Swoja droga jak sie wczoraj przegladalam w lustrze to zauwazylam ze mi tez opadl, a jak ubralam bluzke to juz kosmiczna roznica...

Inwersja zgadzam sie z toba w 99% poza zdaniem ze na forum niebedzie prawdziwej przyjazni, ja uwazam ze fajnie miec przyjaciol kttorzy wyleja kubel zimnej wody na glowe jak trzeba.

Eh co do zlotych rad to moja mama nic sie niewtraca a nawet jak cos tam sie wywiorze dyskusja to mozna ja zbastowac i sie nie obraza, ale tesciowka to ma tak zryty beret swoimi przejsciami ze ja to sie boje, a jej uwagi mnie przerazaja... a najbardziej lubie jej szok jak chodzi o ceny mam wrazenie ze jakas straszna zloyowa sie stala mimo ze niczego im niebrakuje.. nieliczy sie jakos tylko cena..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości