|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam,
hmmm... chyba zaczęłam 8 miesiąc Bosh, wiecie, że mi się zdarza już któryś raz wstać o 4 rano, żeby zjeść? Najpierw tradycyjne siku a potem nie mogę się oszukać, żeby zasnąć tylko musi być pielgrzymka do lodówki. Nie dość, że się najem ok 23, potem o 4 i potem o 8... Ja się oszczędzam. Trudno. Jest syf, pieprznik i pierd....nik. Wszystko w zasadzie czeka aż TŻ zrobi- a on nie zawsze ma ochotę. Ja nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdyby coś się stało i miało wpływ na dzidzię. Kasia Z wzięła ślub...sukienka porażka
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
samba no w końcu Cię wypuścili! oszczędzaj się maleńka,żebyś nie musiała wracać tam z powrotem
![]() Co do lekarza,to sama nie wiem co bym zrobiła... ale może skoro w szpitalu proponują Ci jechać... ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Samba super, że jesteś
Badzia graty
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
samba
![]() ![]() idę spać
|
#1356 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w kościele (ledwo dałam radę taką duchotę) i u mojej siostry na kawce
oczywiście przytargałam ze sobą siaty warzyw od rodziców![]() teraz zbieramy się do Teściów na powtórkę grilla z wczoraj (fajnie bo mam wolne w weekend od gotowania obiadów) Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się że dobrze się bawiłaś Z Edzikiem Cytat:
![]() ewaciu za twoją mamę trzymam kciuki Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A co do sukni panny młodej zgadzam się w 100%, jakaś taka dziwna, niekształtna (szczególnie dół).
|
|
#1357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym przełożyła wizytę na conajmniej za tydzień jeśli będą wolne miejsca.Cytat:
Cytat:
mi też wzrósł apetyt, ale nie aż tak czuje się jak pączek![]() Nie przesadzaj, że porażka. Widziałam duuuużo gorsze kiecki. Mi tam się podoba. Prosta, elegancka, bez przepychu. To kwestia gustu. Jej ślub, jej wybór. Welon nie w moim stylu, ale sukienka ma ciekawy krój. |
|||||
|
|
|
#1358 |
|
dryfuję słowami
|
Samba gratulacje, że w końcu w domu
![]() A co do wizyty u gina, to przynajmniej w Polszy tak jest, że każą na pierwszą kontrolę poszpitalną zgłosić się po tygodniu od wyjścia, więc ja bym pewnie przełożyła, ale decyzja do Ciebie zależy
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pod koniec wypatrując czopa to już w ogóle szał i analiza Wróciłam z IKEI. O dziwo wyszłam tylko z narzutą na łózko tak dobrze się trzymałam. Gdyby nie fakt, że nie ma gdzie tego trzymać to już bym najchętniej nabrała ![]() Ledwo żyję. Dalej nie mamy wybranego stolika do salonu i szafki pod TV.I już nie wiem gdzie szukać tego co chcę... macie jakieś pomysły? Coś poza ikea, BRW, Agata meble, bodzio, gawin i abrą? Chciałabym czarną szafkę z połyskiem, bez wstawek drewnianych a tu ni ma
|
||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1361 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Szafę wnękową zamawialismy u takiego producenta. Wysoka na ok 2,5m, 1,40 szeroka, i gł. 75cm. 2 skrzydła i oba w lustrze - wyszło 1750zł razem z dostawą i montażem Łóżka też zamawialiśmy u producenta, firma oddalona od Łodzi ok 50km, ale dostawa gratis. Tylko trafiliśmy na mało kompetentą firmę i nie dość, że po terminie je zrobili to jeszcze musiały być poprawki. Ale nie każda taka firma, bo z szafą wyrobili się bardzo szybko, sporo przed terminem i wszystko wygląda super Szafkę z lustrem do łazienki też kupowaliśmy u producenta, a adres znalazłam na allegro. Właściwie z ciekawości pojechaliśmy na miejsce, bo było w okolicy Łodzi, w Zgierzu. I opłacało się bardziej niż na all, bo odpadła przesyłka 40zł i dodatkowo na miejscu można ją było kupić bez paragonu (gwarancje i tak dawali, bo podbijali kartę), a przez to jeszcze 20zł taniej niż na all. ![]() Adresów możesz poszukać właśnie na all, w google (fora, strony internetowe firm, fb) albo udać się na Świebodzki jeśli ten dopust Boży jeszcze funkcjonuje Często wystawiają się firmy spoza miasta i czasem oddalone o sporą ilość km, gdzie w zyciu nie chciałoby Ci się jechać tam samemu,a na targu można wszystko załatwić i niekiedy kupić taniej od miejscowych firm. Tam pewnie od razu podaliby Ci czas oczekiwania, orientacyjną cene jak poznaliby rodzaj mebli jakich potrzebujesz, materiały, wymiary itp. ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- swoją drogą podziwiam za tę czarną szafkę.. my na razie mamy meble w dużym pokoju zostawione przez poprzednich wlascicieli, wiec poki co szkoda kasy na nowe, bo nie wiadomo jakie wydatki nas jeszcze czekają. Te co zostaly, to kazde z innej parafii, czesc wlasnie ciemna i zajechac sie można z wycieraniem kurzu. Normalnie ledwo sie odwróce to mi za tylkiem już siada i zero efektów sprzątania, bo na ciemnym od razu widac
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-04 o 16:53 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ostatnio za 1200zl zrobilisny szafe trzydrzwiowa i biurko male sklepiki czasem na zamowienie biora od producenta a marze nie sa jakies wygorowane., albo bezposrednio do producenta z tymze jak dla mnie latwiej przez takie male sklepy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
Cytat:
A te meble co widzieliśmy to ciągle nie TO. |
||
|
|
|
#1364 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-04 o 17:00 |
|
|
|
|
#1365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czekam na gościów
![]() Cytat:
) i zarazem urodziny mojego Teścia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie podobno ono jest mniejsze niż w Chorzowie
|
|
#1366 |
|
dryfuję słowami
|
cotka - a i też warto poznać wiele ofert, bo są firmy co mają trochę mebli wzorcowych i tak je trzepią, ale spokojnie zrobią na zamówienie , a cena jest niewiele wyższa niż normalnie (ogólnie może byc troche wieksza, bo oni muszą przestawiać te typowe wymiary w maszynach, więc dodatkowa robota dla nich - no chyba, że wymiar wybierzesz standardowy tylko wzór trochę inny), a są takie co to od razu chcą za tę przyjemność fortunę. także warto trochę tych firm przegrzebać i przede wszystkim negocjować. to nie wielki sklep, że masz stałą cenę. jak bierzesz kilka rzeczy na raz trzeba z nimi gadać i wynegocjować lepsze warunki za tzw. hurt
![]() u nas niby kanapy miały wyjść drożej niz normalnie, bo ich wymiar był inny niż standardowy, a w konsekwencji, że zamawialiśmy dwie to opuścili chyba jakąś stówę
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na świebodzkim stoja bardzo porzadne firmy
|
|
#1368 |
|
dryfuję słowami
|
ale żem dumna, że mieszkałam we Wro i teraz tyyyyle wiem
teraz taka żem światowa ![]() kurcze tęsknię za Wrocławiem
|
|
#1369 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tc. I mam nadzieje, ze z mama to okaze sie nic powaznego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mialam poprasowac tetrowki, ale poczekam do wieczora, az sie zchlodzi. Nie wspomne o tym, ze sterta prania czeka na zlozenie.... ![]() Nast ciaza bedzie celowana w zime
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę teraz tydz czekać |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dostałam dzisiaj od TŻ ochrzan, bo wzięłam się za sprzatanie tzn. chciał mi pomóc, a ja nie, że dam radę, bo musze się poruszac, zaczęłam odkurzać i ścierać podłoge.
No i sie poruszałam tak, że teraz leżę i płacze, bo mniie tak brzuch boli, mam skurcze co jakieś 20 minut,a brzuch jak kamień i ból pleców. Powiedział mi, że wiem, że jest w domu, to nie ja, ja muszę wszystko sama zrobić. I że jutro ciekawe jak do konsulatu pojadę. Kazał mi się położyć i do jutra rana tyłka z łóżka nie ruszać. Na dodatek nogi mnie znów bolą.
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i od tego niestety wszystko się zaczęło, złapałam bakterie.Cytat:
Cytat:
odpoczywaj w domku!
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-04 o 18:04 |
||||
|
|
|
#1373 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O fuuu.Super, że impreza się udała - czekamy na zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
W dodatku jak to moja babcia powtarza to jest miesiąc Matki Bożej, i miesiąc walki z rakiem piersi - patrz ile dobrych rzeczy w paźzierniku U mnie w całej rodzinie nikogo dosłownie nikogo nie ma z października Może Pola będzie pierwsza.Cytat:
I za mame - będzie dobrze!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wyglądała wspaniale - nie dało się powstrzymać uśmiechu Ale wszystko jej wróciło do normy po 3-4 dnia i zrobił się normalny blond z tego.![]() Cytat:
A kaśka, czym Twój mąż się zajmuje, że tak biedak ciągle musi gonić po wyjazdach ? (pewnie już gdzieś było, ale przeoczyłam )Cytat:
![]() I przy okazji witam się w niedziele Spało mi się okropnie, bo całą noc śniła mi się cukrzyca ciążowa - brokuły, kalafior, jakieś dziwne obiady. Ludzie, co za koszmar!Pogoda coś mi szwankuje, bo słońce nie chce się pokazać. Słońce wyłaź bo ide dziś wypróbować basen w kompleksie, w którym mieszkamy Za godzinke jade z koleżanką na zakupy (ona też będzie mieć dziewczynke w grudniu) - muszę wreszcie popatrzeć na wózki i cały ten sprzęt bo oprócz kilku śpiochów i smoczka, który dali mi przy zakupie sukienki ciążowej to ja dalej jestem w lesie
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-04 o 18:04 |
|||||||
|
|
|
#1374 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ta sama
![]() która od zeszłęj soboty świętuje swoje imieniny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za mamęchorowała? Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za cipa ![]() Cytat:
w końcu, domyslam się, jak się cieszysz ![]() i chyba bym nie szła na tę wizytę ale kontroluj to puchięcie ![]() byli rodzice, najadałam się jak głupia, zostawili słodkie, owoce, wędlinę, chleb, zabrali mnei na lody, zaraz pęknę, a jeszcze dobiłam naleśnikami od teściów. Tyle tego było że i mąż będzie miał dwudaniowy obiad ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
większość mamy meble wenge, panele też i bardzo widać jak ktoś wrażliwy to nei polecam ![]() my z tych mniej wrażliwych no i podobają się nam
|
||||||
|
|
|
#1375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przecież u Ciebie też było poważnie było/jestCytat:
fakt, dobry miesiąc u mnie wszyscy zimowi, ja letnia, chrześnica wiosenna no i moje będzie jesienne mam nadzieję
|
|||
|
|
|
#1376 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki! Widzę, że dziś łaskawe byłyście i nadrabiania nie ma za dużo. Wróciliśmy z grilla - napiszę brzydko - nażarłam się jak świnka
Poza tym przyjechała siostra TŻ (ta co urodziła w połowie lipca) no i trzymałam malutką na rękach. Taka miniaturowa mi się wydawała, że bałam się aby jej niczego nie zrobić. Jak tak sobie pomyślę, że za dwa miesiące mogę już mieć swojego Maluszka to aż łezka w oczku się kręci Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za kolejne tygodnie, ewacia trzymam kciuki za mamę, oby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny miesiąc. Co do sukni Kasi Z, zdecydowanie nie w moim typie i jakoś ten welon do całości mi średnio pasuje, no ale są gusta i guściki Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komórke, telewiozr ma? po co, ludzie kiedyś nei mieli i żyli
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ogólnie dobry człowiek z niego jest
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dziewczyny, teraz już grzeczna jestem. I zaczynam dawkować sobie wysiłek. Bo mogę urodzić dwa tygodnie wcześniej, a nie dwa miesiące.
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
i robi tak ta, co zawsze powtarza że najważniejsze zdrowie
![]() Agusia, pochwal się lepiej co kupiliście
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

czuje się jak pączek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.