|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Nie wydaje mi się, żeby ksiądz miał robić jakiś problem. Co mu do tego? |
|
|
|
|
#4982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Dareczkowi na pewno coś niefajnego się przyśniło... Cytat:
![]() Cytat:
ja Bartka nie usypiam Cytat:
Cytat:
jeśli mu o tym przesądzie powiesz Wierzący ludzie mają nie wierzyć w zabobony ![]() ![]() === dzień dobry! wczoraj super nam się udał grill z sąsiadami, Bartek był aniołem, zasnął w bujaku po pół godziny, przełożyłam go do wózka, nakryłam moskitierą i spał cały czas z przerwami na jedzenie posiedzieliśmy do północy a dziś spaliśmy do 11!!
|
|||||
|
|
|
#4983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile alkohol utrzymuje się na tyle by przedostać do pokarmu? pytam, bo mam urodziny niedługo i nie wiem, czy będę mogła umoczyć usta w winie chociaż ![]() zazdroszczę Zakopca, ja znad morza, więc chciałabym w góry ![]() ps. zawsze tyle pisałaś o swojej pracy i że ją lubisz i chcesz szybko wrócić, więc jestem ciekawa co to za stanowisko... jeśli możesz zdradź, pytam z ciekawości ![]() u nas w porządku, mały właśnie padł, siedział z mężem w pokoju rano, a ja spałam do 10, normalnie nie mogłam się obudzić jakbym w śpiączkę zapadła.w nocy burza, dziś fajny wietrzyk, ale nie ma już słoneczka, nadal gorąco jutro wyjeżdżamy z małym do moich rodziców na Kujawy (niedaleko Veronic ), mały pozna pradziadków, moją chrzestną i w ogóle całą tamtejszą rodzinę + moje nieokrzesane psy a potem chyba wrócę z teściami, wpadnę do nich i będę z powrotem w domu gdzieś pewnie koło 15 sierpnia. Ale się cieszę dobra, jak już mam chwilę, to wypiszę wszystko co mi leży... tzn. co tam się u nas wydarzyło jakiś czas temu byliśmy z małym i moimi rodzicami akurat jak wpadli nad morzem, pojechaliśmy do Sobieszewa (wyspa) - tłum ludzi, mega korki (jeden wyjazd), wiatrzysko i mrówki na plaży. Zrobiliśmy sobie więc spacer lasem, młody spał na największych wertepach ![]() bioderka ma ok, jak zwykle zalecane szerokie pieluchowanie, kontrola ponowna za 10 tygodni... lekarz powiedział, że jest ok, ale czegoś tam brakuje, bo coś tam się później wykształca i dlatego jest potem jeszcze kontrola czy to coś jeszcze się tam wykształciło w międzyczasie i jest prawidłowo. Na bioderka poszliśmy na pieszo, z powrotem karmiłam w parku nad zbiornikiem, było fajnie. W mojej okolicy brak parków a co ciekawe mamy obok nawet małe jeziorko i możnaby to wszystko fajnie zagospodarować jako park, ale tak jest zarośnięte chaszczami, wertepy i jeżdżą tam motorami i quadami a taka byłaby fajna miejscówa, zwłaszcza że u mnie b. dużo matek z dziećmi. Nie mam gdzie chodzić na spacery młody dostał od teściów matę edukacyjną. Jedna zabawka z muzyczką taka głośna, że idzie ogłuchnąć... to ma być dla maluchów? zakleiłam otwór i jest dużo ciszej. Piotruś jak na razie się jej boi, bo wytrzymuje 3 minuty i płacze. Poza tym na matę trzeba kłaść kocyk, bo czuć pod plecami plastikowe elementy. http://sklep.megadyskont.pl/pl/mata-...gift-3059.html w sumie nie polecam, lepiej chyba dołożyć trochę kasy i kupić coś porządniejszego, ale chyba już nie będę mu w takim razie kupować innej maty, niech tą oswoi sobie. Kupię mu za to inne zabawki. Któreś wspominały, że nie mają w swojej okolicy żadnych znajomych, zwłaszcza matek... ja też nie mam pożalę się... stan mojego ciała po ciąży, jest ...ujowo przytyłam 18 kg, ważyłam przed ciążą 71 kg, nie byłam najchudsza, ale jakoś wyglądałam. Spadło mi tylko 9 kg po ciąży i ważę 80 kg, jestem słonicą waga stoi, a dużo się ruszam i w ogóle, tylko gubi mnie słabość do słodyczy i brak snu przez co mam mniej energii np. żeby pójść biegać, zresztą nie mam z kim małego zostawić. Będę biegać u rodziców na działce. Rozstępy mi wyszły na samiutki koniec i jestem tygrysem mam też je na wewnętrznej stronie ud i na cyckach.Cycki mi zwisają jak u Murzynki ![]() Cellulit masakra. Nic tylko worek na głowę i za ojczyznę ![]() postępy Piotrusia, ma prawie 2 miesiące skończone: - wysoko trzyma główkę - głuży, "gada" i śmieje się czasem w głos - uśmiecha się do rodziców - robi bąbelki ze śliny - próbuje łapać przedmioty dobra, wypisałam się, następny post za miesiąc
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-08-04 o 12:45 |
|
|
|
|
#4984 |
|
Raczkowanie
|
SAM_3373.jpg
a oto mój mały bohater pierwsze i ostatnie zdjęcie, bo generalnie jestem przeciwna umieszczaniu zdjęć swoich dzieci w sieci ale to tylko moje osobiste zdanie.
|
#4985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh,hej to jak bedziesz niedalekoo to zapraszam do ciechocinka ![]() 2 godzinki Mlody spokojnie wytrzyma my juz jechalismy 2 razy do poznania 150km w 1 strone i wczoraj 100km w 1 strone i było okco do alko, to podobno po 30min jest juz we krwi, wiec jak wypijesz po karmieniu np 1 lampke wina to bedzie dobrze ![]() ja zazwyczaj pije wieczorem jak mlody juz spi i do nastepnego karmienia mam od 4-8 godzin zalezy kiedy sie obudzi![]() nie czaje tego,ze jesli biodra sa ok to zalecaja szerokie pieluchowanie stosujesz tomi nic takiego doktorek nie mowił za 3 tyg mamy nastepna kontrole![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
aa i za jego osiagniecia
|
||
|
|
|
#4986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na razie nie stosuje bo lekarz powiedział żeby nie w upały, bo za gorąco a potem pewnie postosuje kilka razy
|
|
#4987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli to miałoby cokolwiek dac to trzebaby było stosowac non stop kilka razy nie ma zadnego sensu
|
|
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zalecają chyba każdemu
|
|
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ja szykuje sie ns urodzinki synka
![]() Do pozniej laski ![]() A zakladam sukienke hee ostatni raz mialam na slubie hii
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ratunku, u nas jak w morde strzelił skok No wszystko się zgadza, marudzi, ryczy co chwila, najczęściej jak się go odłoży i na rękach się uspokaja choć nie zawsze. Ma mega problemy ze snem. Widać, że oczy mu się kleją ale co chwila go coś wybudza, no i je znacznie częściej, bo nawet jak go przystawiam co 1,5-2h to ssie.I ile to ma trwać w tym 8 tc? Bo chyba krócej niż późniejsze skoki...niech już się skończy, normalnie wykitować idzie. W każdym razie u nas się nie sprawdza, że dziecko urodzone wcześniej ( 38 tc) przechodzi skok później. Mój ma 8tc i na pewno skok z 5tc za sobą ( choć tego nie zauważyłam, ale umiejętności z 5 ma)..no chyba, że to nie skok a jakaś dziwna dolegliwość, ale nie wydaje mi się, bo nie wygląda na cierpiące dziecko, temperatury też nie ma.
|
|
#4992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
hej
Ja niedawno wstałam, mała jeszcze śpi. Wczoraj byliśmy na wsi na imprezie u rodziny męża. Nina była maskotką wieczoru. Wędrowała z rąk do rąk Ale, jako że to towarzyska babka była bardzo grzeczna ![]() Wszyscy mówili że jest grubiutka i duuuuża, czytałam że Wasze dzieciaki też są tak oceniane, ludzie chyba nie mają pojęcia, że 2-3 miesięczne dzieciaki tak wyglądają ![]() A najbardziej rozbawił mnie wczoraj wujek TZ, lekko na rauszu podszedł z butelka wódki i pyta: - karmisz? -tak -to nie dostaniesz Pocytowałam, ale mi wszystko szlag trafił Barwineczek piękne macie zdjęcia ze chrzcin Motylku Ślicznie Matylda się chłodzi, długo tak wytrzymuje? ja chyba muszę poluzować, bo na dwór bez czapki nie wypuszczam ![]() Becik to zabobony z kobietą w ciąży Diabli, Nela przesłodka Mysia Piotruś fantastycznie się prezentuje na tle gór Dziękuję, za relację ze chrzcin, my chrzcimy 25 sierpnia. Dzisiaj lecę załatwiać salę, popytać o ceny itd. Obiad w restauracji, reszta (ciasto, kolacja) w domu
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Czytam sobie na bieżąco na tel ale co odpisać i komu...to pffff
Zdjęcia zobaczę sobie później na kompie.. Agnes w wodzie na brzuchu wytrzymuje długo no ale kąpiele nie trwają u nas dłużej niż 15 minut więc nie wiem ile tam siły drzemie ale przy końcówce to już widzę że zmęczona. Moja by się utopila w czapce. Nie poci ci się? Diabli Twoja mała chyba wzięła sobie do serca ćwiczenia ![]() Just no drogie ale jedną fundneli dziadkowie i my dwie.a na necie taniej niż w sklepie.i brawa dla Bartka że tak pięknie się spisał na grilluMoja Piękna śpi 3 godziny na dworzu już. Myślałam że umarła bo szturchalam ją a ona ani drgnela ale otworzyła oka i poszła dalej spać a ją siedzę z nią i odganiam od.robali bo w tej siatce to duchota. Ech Aaaa byłam na lumpach obkupilam dziecię (oczywiście brak body na 3-6) a my powoli deficyt mamy. Już całe.pudło za.małych ubrań. I TZ też obkupilismy :-D wracaliśmy z wielkim worem jak cyganie.I poszliśmy za pomyslem diabli i bylooo duzo pięknych bluzkę.na 2 3 lata i będą u nas też robiły za sukienki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zaczęłam wyciągać ciuszki 68 i
po pierwsze wydają mi się one całkiem duże i wręcz za duże na Dareczka, ale jednocześnie w 62 już jest na styk po drugie odkryłam, ze choć mam jakieś 7 worków 30l tych ciuszków to wśród nich zaledwie jakieś 3 body z krótkim rękawkiem i muszę dokupić
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zorientowałam, że mamy parę ładnych, nieużywanych jeszcze bodziaków na długi rękaw na 62 i możliwe, że ich nie założymy już
|
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podzieliłam je sobie na takie, które chcę zachować dla ewentualnego drugiego dziecka i na takie, które chcę wydać bo mi się mniej podobają lub mam w nadmiarze. Z 68 też tak zrobię, tym bardziej, że w rodzinie jedna żona kuzyna rodzi niedługo ( w połowie sierpnia), a druga w styczniu ![]() I w ogóle w tym pokoleniu same chłopaki nam się rodzą. W moim ja byłam jedyną dziewczynką, a w tym łącznie z tym ze stycznia będzie 4ty chłopak.
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - super z Was rodzinka na szlaku
![]() WhatIThink wpadaj częściej. Mówisz, że nie masz tam znajomych mam do pogaduch to zawsze możesz pogadać z nami A Piotruś super (fajnie, że dałaś nam go zobaczyć )Ja dziś mam dzień sentymentalny bo dokładnie rok temu dostałam moją ostatnią @ i od tego dnia liczyła się nasza ciąża Pamiętam, że tego dnia rano zrobiłam test bo @ się spóźniała już 3 dni (nie staraliśmy się, ale już wiedzieliśmy, że od następnego cyklu ruszamy ze starankami ) i tak mi smutno się zrobiło, że był negatywny. Miesiąc później już miałam zupełnie inne odczucie ![]() Więc za niecały miesiąc pojawi się nowy wątek mamuś majowo-czerwcowych ![]() Właśnie wtryniłam dwa burgery domowej (tżowej) roboty chyba pękne
|
|
|
|
#4999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no, czas leci jak szalony...
|
|
#5000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Stosowała któraś z Was emolium, żel na ciemieniuchę ?? Moja ma straszną ciemieniuchę a tradycyjne sposoby tj oliwka, czesanie nie skutkują.
|
|
|
#5001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystkie te dzieciaczi są takie kochane a jak wózek, zadowoleni jesteście ? ten kolor na zdjęciu jest rzeczywisty ? bo ja myślałam, że Wy macie ten niebieski wózeczek, a tu wygląda na turkus ![]() wiesz, że nasz też tak ma ![]() Cytat:
a rosołem zalewasz warzywka (tyle żeby je przykryć) wczoraj zrobiłam jeszcze małą modyfikację i dodałam marchewkę, też dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo Nelcia ![]() no nie.. to teraz tylko nasz leniuszek został ![]() to tak jak ja tutaj czasem mi z tym bardzo źle
|
||||||
|
|
|
#5002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
ja też mam troszkę, ale chyba je wyrzucę.. bo nie wiem czy się przydadzą,.. a miejsce zajmująCytat:
dobry Mąż ![]() Cytat:
to już ? ciekawe czy jest już falstarcik Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mieliśmy jakiegoś strasznego problemu z ciemieniuchą.. ale jak tylko pojawiło się troszkę tych łojowych łusek to posmarowałam tym żelem i super wszystko zeszło |
|||||
|
|
|
#5003 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam że już nie wiem co o tym myśleć wszyscy w koło mówią żebyśmy poczekali z chrzcinami aż siostra urodzi bo ponoć jak kobieta w ciąży jest chrzestna dziecka to jest nieszczęście albo dla jednego albo dla drugiego w sumie rok szybko zleci ale ją nie bardzo chciałabym tyle czekać bo dla mnie ważne jest żeby ochrzcić jak najwcześniej i mam teraz metali w głowie
|
|
|
|
#5004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do stanowiska pracuje w IT zarządzam procesami bardzo lubię swoją pracę i bardzo nie lubięnie pracować w ogóle![]() Mój Piotruś idzie łeb w łeb z Twoim dzisiaj złapał pieluchę i miśkaCytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

Wierzący ludzie mają nie wierzyć w zabobony 

a co ciekawe mamy obok nawet małe jeziorko i możnaby to wszystko fajnie zagospodarować jako park, ale tak jest zarośnięte chaszczami, wertepy i jeżdżą tam motorami i quadami
a taka byłaby fajna miejscówa, zwłaszcza że u mnie b. dużo matek z dziećmi. Nie mam gdzie chodzić na spacery 
stosujesz to
za jego osiagniecia

No wszystko się zgadza, marudzi, ryczy co chwila, najczęściej jak się go odłoży i na rękach się uspokaja choć nie zawsze. Ma mega problemy ze snem. Widać, że oczy mu się kleją ale co chwila go coś wybudza, no i je znacznie częściej, bo nawet jak go przystawiam co 1,5-2h to ssie.
07.07.2012 

wszystkie te dzieciaczi są takie kochane
ten kolor na zdjęciu jest rzeczywisty ? bo ja myślałam, że Wy macie ten niebieski wózeczek, a tu wygląda na turkus