|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam poniedziałkowo
![]() Samba super,że już w domku Katarzyna,tassia,ewacia,b adzia,jo_asiek i kropla wszystkim razem i każdej z osobna gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni ciąży ![]() Angel super,że impreza się udała i poszalałyście Sama bym zjadła francuskie ciasteczko z takich resztek ![]() Doczytałam,że są foty-zaraz lecę obczaić ![]() Przykro mi z powodu kuzyna ![]() Cytat:
Czyli jednak Go ruszyło-cieszy mnie to i mam nadzieję,że foch poszedł w solidną odstawkę. Bardzo się cieszymy,że do nas wracacie ![]() Cytat:
Bardzo fajny wózeczek ![]() Trzymam kciuki za pomyślny zakup tego tańszego ![]() Piszesz ,że jutro masz wizytę-nasze jutro czy Twoje? Bo Ty chyba teraz idziesz spać a jak u Ciebie będzie "jutro" to u nas wieczór ? ![]() Bo nie wiem kiedy kciukać za wizytę A ja kupiłam leżaczek-bujaczek Fisher Price |
||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam sie poweekendowo w 34 tc
Nadrobilam tylko to co bylam w stanie tak wiec gratuluje ukonczonych tygodni i kciukam za wizyty ![]() Bylam wczoraj w h&m ale TZ nie mial za bardzo czasu wiec dzis wracam. Byly przeceny prawie calej kolekcji dla mam. Fajne przekladane bluzeczki do karmienia za 20-30zl, spodnie ciazowe itp. Nie wiem czy to tylko u nas czy wszedzie. Mam nadzieje ze dzis sie obkupie
|
|
|
|
#1443 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Misiu, Diorisha, dziękuję za wyrazy współczucia. Okropne to strasznie, aż nie dociera do człowieka. To był taki fajny chłopak, przystojny, wysportowany, miły, pochodził z bardzo bogatej rodziny, dwa tygodnie wcześniej babcia mu kupiła mieszkanie w mieście i niedawno była parapetówka. Ale pieniądze w obliczu wypadku niczego nie zmieniają
![]() Diorisha, a jaki model konkretnie tego bujaczka? Ja wyczaiłam parę miesięcy temu używkę Rainforest, tż stargował ostatecznie chyba na niecałą stówkę ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Pszczoa, Oby było na co polować ![]() U mnie na damskim H&M już koniec przeceny, dziecięcych jest kilka nędznych niedobitek.
|
#1444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I powodzenia z zakupami jutro! ![]() Cytat:
Jutro w sensie poniedziałek. W sumie racja - powinnam napisać dzisiaj, ale u mnie jest jeszcze Wasze wczoraj. Kurka, skomplikowane to Tak czy siak w poniedziałek moja 9:15 rano, czyli Wasze 9h później Ja na początku miałam trochę opory przed używkami, ale w końcu doszłam do wniosku, że przecież nic w tym złego. Wszystko można uprać, a jeśli produkt zadbany to znaczy że był używany jak należy ![]() Apropos wózków, powiem Wam, że tutaj bardzo ciężko dostać wózki z gondolą. Ogólnie ludzie kupują spacerówki i rozkładają je dla noworodków na płasko, albo (co się dzieje zazwyczaj) używają fotelika do samochodu (mocują do stelaża na wózek) i w tym wożą maluszki. Dla mnie chyba trochę bez sensu bo dzieciątko powinno na płask leżeć szczególnie na początku.. |
|||
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
angel - TY JUZ 36TC? Ja pierwotodnego tak rodzilam....
u mnie weekend na dzialce łacznie z noclegiem. Do tego byla burza ale ja akurat lubie patrzec na blyskawice wiec z mezemsobie siedzielismy na ganku i ogladalismy. Dzieci smacznie spały pod moskitiera w altance co strasznie synowi sie podobalo. Rano sniadanko na swiezym powietrzu... Uwielbiam to! Poza tym dziec mnie kopie i meczy moje plecy ale dajemy rade. Dzis juz 33tc? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-08-05 o 08:01 |
|
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
jooooooł
Cytat:
ale ja nadal na duphastonie niezmiennie ciągnę, macica się stawia, więc akurat trochę na dupsku siedzieć powinnam ale ciężko mi idzie wrodzone adhd nie pozwala ) zesrałam w myślach, bo jeszcze nigdy mnie tak nie bolało, brzuch picza, plecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
straszna pomyła jak dla mnie ten facet przepraszam, że tak piszę, ale przykro czytać bo to co chwilę wraca
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-05 o 08:02 |
|||
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
czeeeeść!
tż tak jęczał w nocy, że myślałam że coś go we śnie łomota ale i tak się wyspałam.nie zapowiada się żeby dziś padało więc pewnie do wieczora siedzę sama, tzn z wami ![]() idę wygrzebać białe rzeczy Ninowe do prania to wysuszę na dworze
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1448 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Lekarz numer 1: "Wie pani, NFZ niestety nie refunduje wszystkiego. Ja cały czas dawałem skierowanie dla kobiet w ciąży na badanie na HIV, to wyniki przychodziły w zalakowanych kopertach, cyrk okropny. Proszę zrobić sobie prywatnie i przynieść". Lekarz numer 2: "Pani ocipiała, nie będę dawać pani skierowań na to co sobie pani wymyśliła. Proszę przeczytać rozporządzenie Ministra Zdrowia i się dowiedzieć co pani przysługuje w aktualnym (36) tygodniu ciąży. No proszę, popatrzmy... hmmm... Nic. No ewentualnie skoro pomimo moich nacisków nie chce pani opuścić gabinetu i dać mi świętego spokoju to dobra, proszę sobie wziąć ten świstek na morfologię i mocz, zejść mi z oczu i pocałować się w dupę". ![]() 36 Ja tam już bym mogła rodzić, im szybciej się z tym uporam, tym lepiej ![]() Właśnie dokupiłam jeszcze 2 koszulki, majciochy poporodowe i drugą pakę podkładów tak więc jak odbiorę z Paczkomatu to już oficjalnie zezwalam mojemu ciału rodzić
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pod K. był w sobotę straszny wypadek. Dwóch 16latków wyjeżdżając na skuterze z zatoczki autobusowej wjechało prosto pod koła nadjeżdżającego tira. Zapłacili bardzo wysoką cenę za tę chwilę nieuwagi-jeden zmarł niedługo po przewiezieniu do szpitala a drugi kilka h po Nim Konkretnie to ten i z tej aukcji http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...447530708.html ![]() Ten Twój tż to ma talent do targowania-cena super ![]() Cytat:
heheh eee jak się przyjrzeć to wcale nie jest skomplikowane ![]() To kciukam w takim razie na wizytę ![]() Ja powiem szczerze,że od początku nie miałam oporów przed używkami. Ważne aby rzecz była zadbana I u nas widziałam kilkukrotnie wpięty fotelik w stelaż i tak wożone maluszki. Dziwna moda i niezdrowa bo przecież dzieciątko powinno tak jak piszesz leżeć na płasko. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
a całą reszta suuuper!Tak kochana dziś 33t1d zatem wejście w 34tc
Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-08-05 o 08:21 |
|||
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja już po śniadanku. Za oknem wielka chmura, chyba będzie dalej padać, ale co tam ![]() Cytat:
Ja tam wolę jak burzy nie ma Fajny miałaś weekend ![]() Diorisha - gratuluję zakupu bujaczka ![]() Angel - przykro mi z powodu kuzyna ![]() Matal - Pszczoua - ja się dzisiaj wybieram do H&M,mam nadzieję, że coiś będzie fajnego
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj szybko położyłam się spać taka byłam zmęczona
ale przewracanie się z boku na bok szczerze mówiąc w nocy to już wyczyn ciekawe kiedy będzie paczka, bo patrzę na łóżeczko, a moje dziecko nadal nie ma pościeli
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny - dostałąm kilka worków ciuszków bez metek i nie wiem, co ma jaki rozmiar, ale podobno są od najmniejszych do 74. Czy jak posegreguję sobie od najmniejszego do największego to wystarczy? W sensie najmniejsze do szpitala i po i potem jak leci? Czy powinnam jakoś je mierzyć i sprawdzać faktycznie jakie są?
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
ja super wózek, podoba mi się
![]() Diorisha leżaczek fajniutki
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za leżaczkowe gratki
![]() papalinko jeśli ciuszki nie mają metek to zrób właśnie tak jak proponujesz. poukładaj je od najmniejszego do największego i będzie oki |
|
|
|
#1455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść. Nie wiem co dzisiaj ze sobą zrobić...
Cytat:
![]() Cytat:
). To było do osób,które mają jakieś tam problemy i wszyscy się martwią jak napiszą coś takiego...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka jeździ na motorze, należy do jakiegoś forum. Tylu jej znajomych zginęło (i to najczęściej przez nieuwagę kierowców samochodów),że mój mąż ma dożywotni zakaz myślenia o motorze.Można być super kierowcą,ale co z tego,jeśli zawini osoba prowadząca samochód...w motorze nie ma blaszki, która chroni przy kolizji... ![]()
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już będziesz konkretnie wiedzieć co dobre a co za duże. ![]() Diorisha suuper są te leżaczki, dostałam w spadku taki tylko z tego co pamiętam to ma więcej pomarańczowego : brzydal: no w każdym razie był używany dość intensywnie przez dwójkę dzieciaków a nadal jest w super stanieskarbówka urządziła mi zarąbisty poniedziałek... Dostałam zwrot podatku, 6tyś(!) więcej niż mi wyliczyła księgowa ![]() ![]() ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już będę mieć dzidzię "w garści", to się chyba z***** ze strachu... Poważnie, jakoś się boję, że nie ogarnę takiej kruszyny, jak wcześniej nie miałam do czynienia z niemowlakami, że nie będę umiała złapać... Wiem, wiem, to normalne lęki itp i na pewno sobie poradzę
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl mój też chce motor kupić ale ja się nie zgodzę
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł po weekendzie
![]() matal ![]() eh teściówka rypie mnie w głowe żeby kupić pościel już od początku taka 100 na 125 i że rożek, śpiworek to zło i sama niewiem co mam robić.. ![]() ![]() ![]() generalnie ona jest prze wrazliwiona na punkcie temperatury, zakładania czapeczki, 5 warstw ubran, 3 kocyków itd... oczywiscie zamierzam kupić pościel normalną ale zastanawiam się co na sam początek tak do 3 mca?
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja poranną porą
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1462 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i też refundowane. A poprzednia lekarka uparcie twierdziła że to mogę zrobić tylko prywatnie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Angel wyrazy współczucia z powodu kuzyna ![]() Mój szef też jest pasjonatem motorów już nie raz przez to był na granicy życia i śmierci. Do dziś pamiętam jak przyjechał roztrzaskany dzień przed weselem swojej córki. Ale mimo wszystko jak tylko się podleczy to dalej wskakuje na motor
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-05 o 08:52 |
||||
|
|
|
#1463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kołdra też od początku?? Cytat:
![]() Cytat:
ide robic jajecznice na szynce i cebulce
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam 11 cienkich 60x80+flanelowe 70x80 ze wzorkami 5 sztuk.
Cytat:
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja lecę na śniadanie ![]() Samba super, że jesteś już w domu Cytat:
Cytat:
Właśnie zjadłabym loda
|
||
|
|
|
#1467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma to jak solidny przypływ gotówki ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem głodna, a małż śpi- co prawda zjadłam już kawałek arbuza, ale coś bardziej konkretnego bym wtrąbiła
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

No i poszukam w necie odpowiedników - w sklepach online zazwyczaj jest taniej.

wrodzone adhd nie pozwala 
tzn z mniej przyjemnych
straszna pomyła jak dla mnie ten facet 

a całą reszta suuuper!

i też refundowane. A poprzednia lekarka uparcie twierdziła że to mogę zrobić tylko prywatnie.