Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 07:37   #1441
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witam poniedziałkowo

Samba
super,że już w domku

Katarzyna,tassia,ewacia,b adzia,jo_asiek i kropla wszystkim razem i każdej z osobna gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni ciąży

Angel super,że impreza się udała i poszalałyście
Sama bym zjadła francuskie ciasteczko z takich resztek
Doczytałam,że są foty-zaraz lecę obczaić

Przykro mi z powodu kuzyna

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chce tylko nadmienić, ze coś go chyba ruszyło, bo napisał mi, ze ma o 5 rano pociąg i przyjedzie po nas i nas odwiezie do domu i ze nawet może się nie odzywać do mnie cała drogę, żeby mnie nie denerwowac

A jutro nie dość, ze do Was wrócę na dłużej, to mam wizytę ciekawe, czy Elena się przekrecila... I jak tam moja szyjka, mam nadzieje, ze nadal jej skurcze nie ruszają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czyli jednak Go ruszyło-cieszy mnie to i mam nadzieję,że foch poszedł w solidną odstawkę.

Bardzo się cieszymy,że do nas wracacie I kciukamy z Ewką na wizytę

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Byłam w sklepie buybuybaby. Fajna organizacja - sklep ogromny, taki real tylko z rzeczami dla dzieci. Od mebli, przez pościel, do rzeczy do kąpieli, kosmetyków, butelek i ubranek. Słownie wszystko. Można założyć sobie swój rejestr i dają skaner. Chodzi się po sklepie i tylko skanuje metki produktów, które chce się dodać do swojego rejestru. I później dostęp jest do tego online, można liste dowolnie modyfikować i zamówić do domu co się chce. Od razu też oczywiście można kupic, ale stwierdziłam, że jest tyle fajnych rzeczy, że przeanalizuje na spokojnie w domu co mi jest potrzebne naprawdę i wykreśle nadprogramowe rzeczy, co by nie przesadzić No i poszukam w necie odpowiedników - w sklepach online zazwyczaj jest taniej.

Znalazłam też wózek uppababy vista. Jest extra, lekki, wygodny, ma wielki kosz pod spodem, super gondola z systemem wentylacji i opinie w necie też dobre. O taki:
http://uppababy.com/vista/overview/
Tylko drogi trochę, ale znalazłam używany 30% tańszy (raptem 6 razy, a gondola wcale i jeszcze z metkami - linie lotnicze rozwaliły wózek jakiejś parce i im odkupili, kiedy Ci już zdążyli nowy kupić). Piszę do nich maila już dziś i mam nadzieję, że się uda. Co prawda nie mój ulubiony kolor z dostępnych (Ci mają kolor CARLINE, a mi się mocna pomarańczka podoba ) ale i tak ładny więc oby się udało Trzymajcie kciuki, żeby nikt mnie nie ubiegł!

Jutro wizyta u położnej, posłuchamy serduszka i zobaczymy jak z wagą (choć musze przyznać, że odkąd jestem na diecie to mój system trawienny zaczął pracować jak przed ciążą ).

Bardzo fajny wózeczek Cena faktycznie powala
Trzymam kciuki za pomyślny zakup tego tańszego

Piszesz ,że jutro masz wizytę-nasze jutro czy Twoje? Bo Ty chyba teraz idziesz spać a jak u Ciebie będzie "jutro" to u nas wieczór ?
Bo nie wiem kiedy kciukać za wizytę

A ja kupiłam leżaczek-bujaczek Fisher Price Używkę ale w bardzo dobrym stanie.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 07:42   #1442
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witam sie poweekendowo w 34 tc
Nadrobilam tylko to co bylam w stanie tak wiec gratuluje ukonczonych tygodni i kciukam za wizyty
Bylam wczoraj w h&m ale TZ nie mial za bardzo czasu wiec dzis wracam. Byly przeceny prawie calej kolekcji dla mam. Fajne przekladane bluzeczki do karmienia za 20-30zl, spodnie ciazowe itp. Nie wiem czy to tylko u nas czy wszedzie. Mam nadzieje ze dzis sie obkupie
Stary 2013-08-05, 07:49   #1443
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Misiu, Diorisha, dziękuję za wyrazy współczucia. Okropne to strasznie, aż nie dociera do człowieka. To był taki fajny chłopak, przystojny, wysportowany, miły, pochodził z bardzo bogatej rodziny, dwa tygodnie wcześniej babcia mu kupiła mieszkanie w mieście i niedawno była parapetówka. Ale pieniądze w obliczu wypadku niczego nie zmieniają

Diorisha, a jaki model konkretnie tego bujaczka? Ja wyczaiłam parę miesięcy temu używkę Rainforest, tż stargował ostatecznie chyba na niecałą stówkę

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Pszczoa, Oby było na co polować
U mnie na damskim H&M już koniec przeceny, dziecięcych jest kilka nędznych niedobitek.
Stary 2013-08-05, 07:55   #1444
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jeszcze odsypiają imprezy, że tak cicho ?

Mnie znów cholersko bolą plecy. Przez 3 dni woda mi ciekła spod zlewu, wszystko pływało a ja zapierniczałam z miskami i na szmacie. Tż mógł to naprawić dopiero wczoraj - więc oczywiście wyszło na moje. On wyjeżdża, zostawia mnie "bo przecież nic nie może się stać" i następnego dnia mam Armageddon na głowie Do tego jeszcze debilny lekarz - a gdyby tż był ze mną to napuściłabym go na doktorka żeby sam sobie z nim pogadał. Ale nie - byłam sama, bo przecież dzień wcześniej u lekarza było wszystko idealnie. Jeszcze w dodatku w międzyczasie okazało się, że mój kuzyn, tylko rok starszy, świetny chłopak zabił się w wypadku na motocyklu w mieście Okropna tragedia. Wszyscy w rodzinie mówią, że to zrozumiałe jeśli nie będzie mnie na pogrzebie, ale ja bym chyba źle się czuła z tym, że nie byłam Nie jestem pewna jak się będę trzymać, jeszcze się namyślę

W ramach osłody był błękitny Baby Shower Parę foteczek Wam wrzuciłam Same-Wiecie-Gdzie
Bardzo mi przykro z powodu kuzyna

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Nadrobilam tylko to co bylam w stanie tak wiec gratuluje ukonczonych tygodni i kciukam za wizyty
Bylam wczoraj w h&m ale TZ nie mial za bardzo czasu wiec dzis wracam. Byly przeceny prawie calej kolekcji dla mam. Fajne przekladane bluzeczki do karmienia za 20-30zl, spodnie ciazowe itp. Nie wiem czy to tylko u nas czy wszedzie. Mam nadzieje ze dzis sie obkupie
Gratki za kolejny tydzien I powodzenia z zakupami jutro!

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wózeczek Cena faktycznie powala
Trzymam kciuki za pomyślny zakup tego tańszego

Piszesz ,że jutro masz wizytę-nasze jutro czy Twoje? Bo Ty chyba teraz idziesz spać a jak u Ciebie będzie "jutro" to u nas wieczór ?
Bo nie wiem kiedy kciukać za wizytę

A ja kupiłam leżaczek-bujaczek Fisher Price Używkę ale w bardzo dobrym stanie.
Jutro w sensie poniedziałek. W sumie racja - powinnam napisać dzisiaj, ale u mnie jest jeszcze Wasze wczoraj. Kurka, skomplikowane to Tak czy siak w poniedziałek moja 9:15 rano, czyli Wasze 9h później

Ja na początku miałam trochę opory przed używkami, ale w końcu doszłam do wniosku, że przecież nic w tym złego. Wszystko można uprać, a jeśli produkt zadbany to znaczy że był używany jak należy Dlatego teraz licze na ten używany wózek właśnie
Apropos wózków, powiem Wam, że tutaj bardzo ciężko dostać wózki z gondolą. Ogólnie ludzie kupują spacerówki i rozkładają je dla noworodków na płasko, albo (co się dzieje zazwyczaj) używają fotelika do samochodu (mocują do stelaża na wózek) i w tym wożą maluszki. Dla mnie chyba trochę bez sensu bo dzieciątko powinno na płask leżeć szczególnie na początku..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 07:58   #1445
83monia
Zakorzenienie

angel - TY JUZ 36TC? Ja pierwotodnego tak rodzilam....

u mnie weekend na dzialce łacznie z noclegiem. Do tego byla burza ale ja akurat lubie patrzec na blyskawice wiec z mezemsobie siedzielismy na ganku i ogladalismy. Dzieci smacznie spały pod moskitiera w altance co strasznie synowi sie podobalo. Rano sniadanko na swiezym powietrzu... Uwielbiam to!

Poza tym dziec mnie kopie i meczy moje plecy ale dajemy rade. Dzis juz 33tc?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-08-05 o 08:01
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:00   #1446
kaska87
Zakorzenienie

jooooooł
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oczywiście, ale zauważ, że tu na wątku są ciąże które miały kiedyś problem i takie, które ten problem mają teraz. Niektórzy mieli jakiś incydent kiedyś i mimo, że leki są odstawione, lekarz już nic nie mówi - to nadal podnosi się lament nad zwykłym spacerem czy sprzątaniem.
nie wiem, czy do mnie pijesz czy nie ale ja nadal na duphastonie niezmiennie ciągnę, macica się stawia, więc akurat trochę na dupsku siedzieć powinnam ale ciężko mi idzie wrodzone adhd nie pozwala ale serio jak ostatnio szłam to się (jak to Bajka mówi ) zesrałam w myślach, bo jeszcze nigdy mnie tak nie bolało, brzuch picza, plecy
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze citi jest wykonany z gorszych materialow tzn z mniej przyjemnych ja tam nie pomoge poprzedniego mialam cabrio fixa w super przyjemnej welurowej tapicerce i zaluje ze pebble takiej nie ma
eee biorę cabrio, tego citi to na żywo nie oglądałam

Cytat:
Chce tylko nadmienić, ze coś go chyba ruszyło, bo napisał mi, ze ma o 5 rano pociąg i przyjedzie po nas i nas odwiezie do domu i ze nawet może się nie odzywać do mnie cała drogę, żeby mnie nie denerwowac
szkoda, że go rusza bardzo rzadko straszna pomyła jak dla mnie ten facet przepraszam, że tak piszę, ale przykro czytać bo to co chwilę wraca

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-05 o 08:02
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:11   #1447
nena_milka
Wtajemniczenie

czeeeeść!
tż tak jęczał w nocy, że myślałam że coś go we śnie łomota ale i tak się wyspałam.
nie zapowiada się żeby dziś padało więc pewnie do wieczora siedzę sama, tzn z wami
idę wygrzebać białe rzeczy Ninowe do prania to wysuszę na dworze
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:13   #1448
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które miały badanie HIV- to jest na NFZ czy tylko prywatnie? Akurat w szpitalu w Gdańsku,gdzie będę miała cc życzą sobie tych badań a że idę w tym tygodniu to zrobię za jednym kłuciem.
Katarzyna, koniecznie napisz co Ci powiedzieli. Ja też prosiłam o wydanie mi skierowania na to badanie, ale tak:

Lekarz numer 1: "Wie pani, NFZ niestety nie refunduje wszystkiego. Ja cały czas dawałem skierowanie dla kobiet w ciąży na badanie na HIV, to wyniki przychodziły w zalakowanych kopertach, cyrk okropny. Proszę zrobić sobie prywatnie i przynieść".

Lekarz numer 2: "Pani ocipiała, nie będę dawać pani skierowań na to co sobie pani wymyśliła. Proszę przeczytać rozporządzenie Ministra Zdrowia i się dowiedzieć co pani przysługuje w aktualnym (36) tygodniu ciąży. No proszę, popatrzmy... hmmm... Nic. No ewentualnie skoro pomimo moich nacisków nie chce pani opuścić gabinetu i dać mi świętego spokoju to dobra, proszę sobie wziąć ten świstek na morfologię i mocz, zejść mi z oczu i pocałować się w dupę".

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
36 Ja tam już bym mogła rodzić, im szybciej się z tym uporam, tym lepiej
Właśnie dokupiłam jeszcze 2 koszulki, majciochy poporodowe i drugą pakę podkładów tak więc jak odbiorę z Paczkomatu to już oficjalnie zezwalam mojemu ciału rodzić
Stary 2013-08-05, 08:18   #1449
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Misiu, Diorisha, dziękuję za wyrazy współczucia. Okropne to strasznie, aż nie dociera do człowieka. To był taki fajny chłopak, przystojny, wysportowany, miły, pochodził z bardzo bogatej rodziny, dwa tygodnie wcześniej babcia mu kupiła mieszkanie w mieście i niedawno była parapetówka. Ale pieniądze w obliczu wypadku niczego nie zmieniają

Diorisha, a jaki model konkretnie tego bujaczka? Ja wyczaiłam parę miesięcy temu używkę Rainforest, tż stargował ostatecznie chyba na niecałą stówkę
Bardzo to przykre
U nas pod K. był w sobotę straszny wypadek. Dwóch 16latków wyjeżdżając na skuterze z zatoczki autobusowej wjechało prosto pod koła nadjeżdżającego tira. Zapłacili bardzo wysoką cenę za tę chwilę nieuwagi-jeden zmarł niedługo po przewiezieniu do szpitala a drugi kilka h po Nim

Konkretnie to ten i z tej aukcji http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...447530708.html

Ten Twój tż to ma talent do targowania-cena super

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jutro w sensie poniedziałek. W sumie racja - powinnam napisać dzisiaj, ale u mnie jest jeszcze Wasze wczoraj. Kurka, skomplikowane to Tak czy siak w poniedziałek moja 9:15 rano, czyli Wasze 9h później

Ja na początku miałam trochę opory przed używkami, ale w końcu doszłam do wniosku, że przecież nic w tym złego. Wszystko można uprać, a jeśli produkt zadbany to znaczy że był używany jak należy Dlatego teraz licze na ten używany wózek właśnie
Apropos wózków, powiem Wam, że tutaj bardzo ciężko dostać wózki z gondolą. Ogólnie ludzie kupują spacerówki i rozkładają je dla noworodków na płasko, albo (co się dzieje zazwyczaj) używają fotelika do samochodu (mocują do stelaża na wózek) i w tym wożą maluszki. Dla mnie chyba trochę bez sensu bo dzieciątko powinno na płask leżeć szczególnie na początku..

heheh eee jak się przyjrzeć to wcale nie jest skomplikowane
To kciukam w takim razie na wizytę

Ja powiem szczerze,że od początku nie miałam oporów przed używkami. Ważne aby rzecz była zadbana
I u nas widziałam kilkukrotnie wpięty fotelik w stelaż i tak wożone maluszki. Dziwna moda i niezdrowa bo przecież dzieciątko powinno tak jak piszesz leżeć na płasko.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

u mnie weekend na dzialce łacznie z noclegiem. Do tego byla burza ale ja akurat lubie patrzec na blyskawice wiec z mezemsobie siedzielismy na ganku i ogladalismy. Dzieci smacznie spały pod moskitiera w altance co strasznie synowi sie podobalo. Rano sniadanko na swiezym powietrzu... Uwielbiam to!

Poza tym dziec mnie kopie i meczy moje plecy ale dajemy rade. Dzis juz 33tc?
Pogrubione a całą reszta suuuper!

Tak kochana dziś 33t1d zatem wejście w 34tc

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-08-05 o 08:21
Stary 2013-08-05, 08:19   #1450
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Ja już po śniadanku. Za oknem wielka chmura, chyba będzie dalej padać, ale co tam
Cytat:
To jesteś jak mój mąż, on też uwielbia burze, zawsze jest podekscytowany wtedy i ogląda błyskawice Ja tam wolę jak burzy nie ma Fajny miałaś weekend

Diorisha - gratuluję zakupu bujaczka

Angel - przykro mi z powodu kuzyna

Matal
-

Pszczoua
- ja się dzisiaj wybieram do H&M,mam nadzieję, że coiś będzie fajnego

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:19   #1451
kaska87
Zakorzenienie

a ja wczoraj szybko położyłam się spać taka byłam zmęczona

ale przewracanie się z boku na bok szczerze mówiąc w nocy to już wyczyn śmiesznie tak

ciekawe kiedy będzie paczka, bo patrzę na łóżeczko, a moje dziecko nadal nie ma pościeli

Stary 2013-08-05, 08:23   #1452
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
czeeeeść!
tż tak jęczał w nocy, że myślałam że coś go we śnie łomota ale i tak się wyspałam.
nie zapowiada się żeby dziś padało więc pewnie do wieczora siedzę sama, tzn z wami
Mój też ma w nocy ostatnio jakieś jazdy, których nigdy nie miał. gada coś przez sen bez sensu itp... chyba się stresuje już

Dziewczyny - dostałąm kilka worków ciuszków bez metek i nie wiem, co ma jaki rozmiar, ale podobno są od najmniejszych do 74. Czy jak posegreguję sobie od najmniejszego do największego to wystarczy? W sensie najmniejsze do szpitala i po i potem jak leci? Czy powinnam jakoś je mierzyć i sprawdzać faktycznie jakie są?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-05, 08:25   #1453
kaska87
Zakorzenienie

ja super wózek, podoba mi się

Diorisha leżaczek fajniutki taki kolorowy

Stary 2013-08-05, 08:35   #1454
Diorisha
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za leżaczkowe gratki

papalinko jeśli ciuszki nie mają metek to zrób właśnie tak jak proponujesz. poukładaj je od najmniejszego do największego i będzie oki .
Stary 2013-08-05, 08:37   #1455
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść. Nie wiem co dzisiaj ze sobą zrobić...

Cytat:
Witamy nadal z Iławy. Bałam się jechać wieczorem sama z Edim, do tego mam bolesne skurcze... I jeszcze flaka w aucie i jutro muszę znaleźć wulkanizacje.

Tz się w końcu odezwał, ale zamiast "przepraszam, jestem skończonym idiotą" usłyszałam, ze to moja wina, ze nie pojechał, ze jestem zla żoną, ze nic w sobie od dawna nie zmieniam i ze tylko on w tym związku cokolwiek robi serio nie mam ochoty wracać...

Edzik do męża przyjaciółki, u ktorej śpimy kilka razy powiedział tato... jak ja mam dziecku wytłumaczyc, czemu taty nie było w jeziorze, czemu go nie było na statku, czemu z kolega tata się bawił, a jego taty nie było

Przepraszam, ze Wam znów z tym smece, ale aż sie poryczalam dziś, jak tz do mnie zaczął to wszystko pisać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ok, fajnie,że po Was przyjedzie ale jego słowa i postępowanie są poniżej krytyki

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja już wcześniej wspominałam, ze absolutnie nie chodzi mi o syt kiedy to leżenie jest konieczne i jest zaleceniem lekarza - z tym nie dyskutuje
ale mam odczucie, że na wątku jak tylko ktoś napisze - byłam w sklepie, kupiłam kilka rzeczy i się zmęczyłam to od razu lecą komentarze - nie rób zakupów, nie przemęczaj się, musisz się oszczędzać! tak jakby w ciąży nie można było się zmęczyć....
i znów podkreśle że chodzi mi o takie komentarze w stosunku do dziewczyn, których ciąża nie jest zagrożona.
Nie przypominam sobie,żeby coś takiego było pisane do osób, które bezproblemowo przechodzą ciążę ( w tym mnie). To było do osób,które mają jakieś tam problemy i wszyscy się martwią jak napiszą coś takiego...

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Fajny grafik

Mały mi zaraz wyskoczy przez pępek. Tak się wczoraj z mężem i znajomą śmialiśmy że skoro tworzymy drużynę piłkarską to będzie tak: najstarszy to bramkarz bo najspokojniejszy, Mateusz średniak to obrońca a mały Bartosz to zdecydowanie napastnik
Miałam Ci pisać,że kuzynka mojego męża jest trzeci raz w ciąży.Ma dwie dziewczynki i będą mieli trzecią. Ty będziesz mieć drużynę piłkarską, a ona?

Cytat:

Mnie znów cholersko bolą plecy. Przez 3 dni woda mi ciekła spod zlewu, wszystko pływało a ja zapierniczałam z miskami i na szmacie. Tż mógł to naprawić dopiero wczoraj - więc oczywiście wyszło na moje. On wyjeżdża, zostawia mnie "bo przecież nic nie może się stać" i następnego dnia mam Armageddon na głowie Do tego jeszcze debilny lekarz - a gdyby tż był ze mną to napuściłabym go na doktorka żeby sam sobie z nim pogadał. Ale nie - byłam sama, bo przecież dzień wcześniej u lekarza było wszystko idealnie. Jeszcze w dodatku w międzyczasie okazało się, że mój kuzyn, tylko rok starszy, świetny chłopak zabił się w wypadku na motocyklu w mieście Okropna tragedia. Wszyscy w rodzinie mówią, że to zrozumiałe jeśli nie będzie mnie na pogrzebie, ale ja bym chyba źle się czuła z tym, że nie byłam Nie jestem pewna jak się będę trzymać, jeszcze się namyślę

W ramach osłody był błękitny Baby Shower Parę foteczek Wam wrzuciłam Same-Wiecie-Gdzie
Przykro mi z powodu kuzyna

Moja koleżanka jeździ na motorze, należy do jakiegoś forum. Tylu jej znajomych zginęło (i to najczęściej przez nieuwagę kierowców samochodów),że mój mąż ma dożywotni zakaz myślenia o motorze.Można być super kierowcą,ale co z tego,jeśli zawini osoba prowadząca samochód...w motorze nie ma blaszki, która chroni przy kolizji...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:37   #1456
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Mój też ma w nocy ostatnio jakieś jazdy, których nigdy nie miał. gada coś przez sen bez sensu itp... chyba się stresuje już

Dziewczyny - dostałąm kilka worków ciuszków bez metek i nie wiem, co ma jaki rozmiar, ale podobno są od najmniejszych do 74. Czy jak posegreguję sobie od najmniejszego do największego to wystarczy? W sensie najmniejsze do szpitala i po i potem jak leci? Czy powinnam jakoś je mierzyć i sprawdzać faktycznie jakie są?
No jeżeli faktycznie są od najmniejszego to pewnie, że wystarczy. Jak już będziesz mieć dzidzie w garści to już będziesz konkretnie wiedzieć co dobre a co za duże.

Diorisha suuper są te leżaczki, dostałam w spadku taki tylko z tego co pamiętam to ma więcej pomarańczowego: brzydal: no w każdym razie był używany dość intensywnie przez dwójkę dzieciaków a nadal jest w super stanie także sądzę, że nawet jak ktoś kupuje nowy za te parę stówek to warto

skarbówka urządziła mi zarąbisty poniedziałek...
Dostałam zwrot podatku, 6tyś(!) więcej niż mi wyliczyła księgowa lody dla wszystkich
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:38   #1457
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Bardzo to przykre
U nas pod K. był w sobotę straszny wypadek. Dwóch 16latków wyjeżdżając na skuterze z zatoczki autobusowej wjechało prosto pod koła nadjeżdżającego tira. Zapłacili bardzo wysoką cenę za tę chwilę nieuwagi-jeden zmarł niedługo po przewiezieniu do szpitala a drugi kilka h po Nim

Konkretnie to ten i z tej aukcji http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...447530708.html

Ten Twój tż to ma talent do targowania-cena super

heheh eee jak się przyjrzeć to wcale nie jest skomplikowane
To kciukam w takim razie na wizytę

Ja powiem szczerze,że od początku nie miałam oporów przed używkami. Ważne aby rzecz była zadbana
I u nas widziałam kilkukrotnie wpięty fotelik w stelaż i tak wożone maluszki. Dziwna moda i niezdrowa bo przecież dzieciątko powinno tak jak piszesz leżeć na płasko.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Pogrubione a całą reszta suuuper!

Tak kochana dziś 33t1d zatem wejście w 34tc
Śliczny! Piękna kolorystyka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:41   #1458
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
No jeżeli faktycznie są od najmniejszego to pewnie, że wystarczy. Jak już będziesz mieć dzidzie w garści to już będziesz konkretnie wiedzieć co dobre a co za duże.

Dostałam zwrot podatku, 6tyś(!) więcej niż mi wyliczyła księgowa lody dla wszystkich
Nie ma to jak niespodziewany przypływ gotówki
Jak już będę mieć dzidzię "w garści", to się chyba z***** ze strachu... Poważnie, jakoś się boję, że nie ogarnę takiej kruszyny, jak wcześniej nie miałam do czynienia z niemowlakami, że nie będę umiała złapać... Wiem, wiem, to normalne lęki itp i na pewno sobie poradzę ale kurcze nie powiem, że się nie boję

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-05, 08:42   #1459
kaska87
Zakorzenienie

Motyl mój też chce motor kupić ale ja się nie zgodzę jeden ma w garażu, ale nie ścigacz tylko taki normalny, na szczęście trzeba go tam porobić, żeby jeździł, a małż nie ma czasu mega się boję motorów

Stary 2013-08-05, 08:45   #1460
karolson
Zakorzenienie

Heloł po weekendzie

matal

eh teściówka rypie mnie w głowe żeby kupić pościel już od początku taka 100 na 125 i że rożek, śpiworek to zło i sama niewiem co mam robić..
generalnie ona jest prze wrazliwiona na punkcie temperatury, zakładania czapeczki, 5 warstw ubran, 3 kocyków itd...

oczywiscie zamierzam kupić pościel normalną ale zastanawiam się co na sam początek tak do 3 mca?
Stary 2013-08-05, 08:49   #1461
logoasia
Zakorzenienie

Witam się i ja poranną porą
Cytat:

A jutro nie dość, ze do Was wrócę na dłużej, to mam wizytę ciekawe, czy Elena się przekrecila... I jak tam moja szyjka, mam nadzieje, ze nadal jej skurcze nie ruszają
cieszę się, że przynajmniej wyrzuty sumienia go ruszyły

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wstałam i jadę, trzymajcie kciuki, żebym załatwiła wszystko.

Buziaki

Cytat:

przykro mi bardzo z powodu kuzyna wiesz, pogrzeb to bardzo przykra i stresująca uroczystość, dziecko też odczuje twój smutek. zastanów się poważnie czy iść
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:50   #1462
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Cytat:
Katarzyna, koniecznie napisz co Ci powiedzieli. Ja też prosiłam o wydanie mi skierowania na to badanie, ale tak:

Lekarz numer 1: "Wie pani, NFZ niestety nie refunduje wszystkiego. Ja cały czas dawałem skierowanie dla kobiet w ciąży na badanie na HIV, to wyniki przychodziły w zalakowanych kopertach, cyrk okropny. Proszę zrobić sobie prywatnie i przynieść".

Lekarz numer 2: "Pani ocipiała, nie będę dawać pani skierowań na to co sobie pani wymyśliła. Proszę przeczytać rozporządzenie Ministra Zdrowia i się dowiedzieć co pani przysługuje w aktualnym (36) tygodniu ciąży. No proszę, popatrzmy... hmmm... Nic. No ewentualnie skoro pomimo moich nacisków nie chce pani opuścić gabinetu i dać mi świętego spokoju to dobra, proszę sobie wziąć ten świstek na morfologię i mocz, zejść mi z oczu i pocałować się w dupę".

36 Ja tam już bym mogła rodzić, im szybciej się z tym uporam, tym lepiej
Właśnie dokupiłam jeszcze 2 koszulki, majciochy poporodowe i drugą pakę podkładów tak więc jak odbiorę z Paczkomatu to już oficjalnie zezwalam mojemu ciału rodzić
A więc. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i bardzo miła pani poinformowała mnie że badanie w kierunku HIV będę miała refundowane, tylko potrzebne jest osobne skierowanie. I nie wnikała który to tydzień ciąży. No to mówię że ostatecznie mogę nawet prywatnie jakby był problem to ona do mnie że bez sensu płacić skoro się należy. No i w końcu zrobiłam badanie na grupę krwi i też refundowane. A poprzednia lekarka uparcie twierdziła że to mogę zrobić tylko prywatnie.

Cytat:
czeeeeść!
A mój tż już drugi tydzień pracuje na nocki i tak mi brakuje go w łóżku że aż mam sny erotyczne

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść. Nie wiem co dzisiaj ze sobą zrobić...
Miałam Ci pisać,że kuzynka mojego męża jest trzeci raz w ciąży.Ma dwie dziewczynki i będą mieli trzecią. Ty będziesz mieć drużynę piłkarską, a ona?
Cheerleaderki ?

Angel wyrazy współczucia z powodu kuzyna

Mój szef też jest pasjonatem motorów już nie raz przez to był na granicy życia i śmierci. Do dziś pamiętam jak przyjechał roztrzaskany dzień przed weselem swojej córki. Ale mimo wszystko jak tylko się podleczy to dalej wskakuje na motor

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-08-05 o 08:52
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:51   #1463
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale przewracanie się z boku na bok szczerze mówiąc w nocy to już wyczyn śmiesznie tak

ciekawe kiedy będzie paczka, bo patrzę na łóżeczko, a moje dziecko nadal nie ma pościeli
mnie to już tak pobolewa dół podbrzusza jak leże na bokach, że się z nocy ze 100 razy przekrecam jak słoń

a kołdra też od początku??

Cytat:

miło z ich strony...

Cytat:
Motyl mój też chce motor kupić ale ja się nie zgodzę jeden ma w garażu, ale nie ścigacz tylko taki normalny, na szczęście trzeba go tam porobić, żeby jeździł, a małż nie ma czasu mega się boję motorów
mój też wie, że dopóki jest moim mężem ma nawet nie myśleć o motorze, więc jak kiedyś się ze mna rozwiedzie to dlatego

ide robic jajecznice na szynce i cebulce
Stary 2013-08-05, 08:52   #1464
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

dziewczyny ile kupujecie tetr? i tych cienkich czy grubych?
Mam 11 cienkich 60x80+flanelowe 70x80 ze wzorkami 5 sztuk.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
kochana, to niemożliwe ze zęby popsuły się od żelaza. no chybaże długo karmila dziecko piersią, gdy mialo już ząbki, to wtedy owszem
Siostra bardzo długo karmiła chyba do 2 latek? Nie chce przesadzać ale na pewno ponad rok .
Stary 2013-08-05, 08:53   #1465
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
eh teściówka rypie mnie w głowe żeby kupić pościel już od początku taka 100 na 125 i że rożek, śpiworek to zło i sama niewiem co mam robić..
generalnie ona jest prze wrazliwiona na punkcie temperatury, zakładania czapeczki, 5 warstw ubran, 3 kocyków itd...

oczywiscie zamierzam kupić pościel normalną ale zastanawiam się co na sam początek tak do 3 mca?
Na SR położna mówiła, że na poczatek najlepiej rożek, a potem śpiworek i żeby się z pościelą nie spieszyć

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-05, 08:53   #1466
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Ja lecę na śniadanie

Samba super, że jesteś już w domu

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
snow pomaga Ci coś na ten ból nóg ?? Bo mi właśnie też nie puchną, a bolą od kolan w dół.
I to nawet nie powysiłku tylko w normalny dzień też.
Mnie też bolą nogi od kolan w dół.

Cytat:

Super
Właśnie zjadłabym loda
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:57   #1467
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
No to się nazywa udany początek tygodnia
Nie ma to jak solidny przypływ gotówki

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Na SR położna mówiła, że na poczatek najlepiej rożek, a potem śpiworek i żeby się z pościelą nie spieszyć
Też tak myślę. Rożek już mam, pościel co prawda też ale to ze względu na to żeby po prostu już mieć kupione. Leżeć zapakowane może

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:59   #1468
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a kołdra też od początku??
na początek rożek, śpiworek
Cytat:
mój też wie, że dopóki jest moim mężem ma nawet nie myśleć o motorze, więc jak kiedyś się ze mna rozwiedzie to dlatego

też jestem głodna, a małż śpi- co prawda zjadłam już kawałek arbuza, ale coś bardziej konkretnego bym wtrąbiła

Stary 2013-08-05, 09:00   #1469
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
na początek rożek, śpiworek

też jestem głodna, a małż śpi- co prawda zjadłam już kawałek arbuza, ale coś bardziej konkretnego bym wtrąbiła
To wciągnij bułę, a jak się obudzi, to najwyżej zjesz mniej Co masz głodna chodzić

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-05, 09:02   #1470
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
To wciągnij bułę, a jak się obudzi, to najwyżej zjesz mniej Co masz głodna chodzić
tylko, że ja chcę jajecznicę, a on robi lepszą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości