|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
. Chociaż pamiętam że siostrze kazali u nas w szpitalu ściągać, ale nasz szpital to w ogóle jedna wielka pomyłka.
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek84 proszę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3363478801---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- przesyłka expresowa, ręcznik śliczny ja wybrałam beżowy
|
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chętnie sama bym zamówiła ale mam już dwa i mąż by mi marudził . Nie żeby żydził ale faktycznie czasem dobrze że mnie trochę stopuje
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
papalinka
Cytat:
ale trzeba funkcjonować i nie dać się zwariować ![]() Zresztą nie ma co ciągnąć. Każdy zrobi jak uważa. Zgagaaaaaa Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-08-04 o 22:05 |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja ciążę mogłam z góry uznać za zagrożoną, bo poprzednia okazała się być martwą. co więcej, w tej w 8 tc trafiłam do szpitala z krwiakiem.... wzięłam l4 na 3 tyg, w tym czasie krwiak znikną a ja wróciłam do pracy ![]() być może wynika to własnie z tego co cotka napisała - mam już dziecko, więc nie mogę sobie pozwolić na nic nie robienie. inna jednak sprawa, że i tak bym tego nie chciała i znów zgadzam się z cotką - prawdopodobnie każda z nas w ciąży odczuwa większe zmęczenie, coś czasem zaboli, pociągnie... tylko dla mnie to nie jest argument by nie robić nic, bo wg mnie wtedy jest jeszcze gorzej, kondycja siada jeszcze bardziej i po chwili wszystko staje się zbyt męczące.... ale, każdy robi jak uważa ![]() Samba, super że wyszłaś Policzanko, udziela mi się Twój entuzjazm, też już bym mogła rodzić
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witamy nadal z Iławy. Bałam się jechać wieczorem sama z Edim, do tego mam bolesne skurcze... I jeszcze flaka w aucie i jutro muszę znaleźć wulkanizacje.
Tz się w końcu odezwał, ale zamiast "przepraszam, jestem skończonym idiotą" usłyszałam, ze to moja wina, ze nie pojechał, ze jestem zla żoną, ze nic w sobie od dawna nie zmieniam i ze tylko on w tym związku cokolwiek robi serio nie mam ochoty wracać...Edzik do męża przyjaciółki, u ktorej śpimy kilka razy powiedział tato... jak ja mam dziecku wytłumaczyc, czemu taty nie było w jeziorze, czemu go nie było na statku, czemu z kolega tata się bawił, a jego taty nie było Przepraszam, ze Wam znów z tym smece, ale aż sie poryczalam dziś, jak tz do mnie zaczął to wszystko pisać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato szanuję twoje zdanie, aczkolwiek gdybys dostała od lekarza przykaz leżenia, to pewnie byś leżała i chuchała na maluszka. Nie wiem czy na forum są dziewczyny, które traktują swój stan jako zagrożony z byle powodu
, nie chce mi się już wypowiadać na ten temat.
|
|
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
wrocilam po poprawinach do domu
na szczescie to juz koniec weselnego weekendu przyszly weekend bedzie remontowy kolejny rocznicowy nastepny dzidziusiowo-zakupowy potem studiowy a potem mi juz wszystko jedno moge nawet rodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam odczucie, że na wątku jak tylko ktoś napisze - byłam w sklepie, kupiłam kilka rzeczy i się zmęczyłam to od razu lecą komentarze - nie rób zakupów, nie przemęczaj się, musisz się oszczędzać! tak jakby w ciąży nie można było się zmęczyć.... i znów podkreśle że chodzi mi o takie komentarze w stosunku do dziewczyn, których ciąża nie jest zagrożona. |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
matal...nie gniewaj się, weź się w garść i powiedz w końcu tż żeby przestał Tobą manipulować, bo zwyczajnie chcesz być szczęśliwa
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później poszłam spać i rano mnie tak plecy bolały że myślałam że zejdę
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- lecę spać dobrej nocki ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- aha... tassia cieszę się, ze zabawa udana szalej z umiarem w kolejne weekendy
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Mały mi zaraz wyskoczy przez pępek. Tak się wczoraj z mężem i znajomą śmialiśmy że skoro tworzymy drużynę piłkarską to będzie tak: najstarszy to bramkarz bo najspokojniejszy, Mateusz średniak to obrońca a mały Bartosz to zdecydowanie napastnik
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-04 o 22:44 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuje Ci tej sytuacji. Nawet nie wiem co powiedzieć bo ciągle coś między Wami jest źle. Przytulam... Susanna- bunio troszkę urósł ![]() A ja sobie kupiłam zajefoczastą bluzkę w New Yorkerze za 9,95 zł tak więc upały mi niestraszne Jeszcze jutro muszę tam wrócić i coś w tej cenie upolować ![]() Zostanę boginią płodności.... w ogóle się zmierzyłam to mam 104 cm w obwodzie. Przez 2 miechy przybyło mi 10 cm
Edytowane przez badzia987 Czas edycji: 2013-08-04 o 22:50 |
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny. Idę spać. Mąż i tak w pracy
to im szybciej zasnę tym szybciej noc minie
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaraz się kładę, jutro muszę wstać o 6 rano....
![]() Cały dzień spędzę na nogach. Mam w brzuchu 100 cm, a jak człowiek osiąga metr, to już mu cieżko. Matal trzymaj sie Kochana
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę też że gdyby lekarz zabronił bezwględnie wstawać to ok, a serio wiele z nas ma teraz taki nakaz?Ale taki bezwględny z zakazem nawet małych spacerków? Cytat:
Ale nie ma co ciągnąć. W sumie nawet gdyby ktoś chciał teraz trochę powykorzystywać ten stan i nawet poleniuchować na zapas - tłumacząc się ciążą to czemu nie przy dziecku na zewnątrz już cieżko będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
I co gorsze z takim burem źle a bez też nie tak dużo lepiej ![]() Trzymaj się i oby się poukładało. ![]() Też idę spać bo mój dzieć ostatnio psikusy mi robi i przed 8 wstaje. A to przecież noc jeszcze!
|
|||
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Strasznie mnie Ninka oklada po wątrobie. Tzn tak mi się wydaje że aktualnie mam tam wątrobę cały prawy bok mnie boli a ona nie zamierza przestać. .. nie mogę sobie wyobrazić jak ona tam jest ułożona. .. na dole podobno główka, nogi w prawym boku, więc chyba z lewej strony plecy??? musiałby mi to ktoś rozrysowac![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn z mniej przyjemnych ja tam nie pomoge poprzedniego mialam cabrio fixa w super przyjemnej welurowej tapicerce i zaluje ze pebble takiej nie ma ![]() Cytat:
oczywiscie nie u kazdej sie takie problemy pojawiaja, ale jest to zauwazalne. ja teraz tez sie nie oszczedzalam i nie oszczedzam wiec juz moge mloda po glowie posmyrac jak sie postaram dobrze ze przynajmniej masz meza na codzien u mnie pod tym wzgledem lipa niesamowita, mialabym przekichane ![]() Cytat:
Matal kurcze blade, no co za chlop.... nie dziwie sie ze plakalas, ale coz my mozemu poradzic procz rozmowy? ![]() przyjechali do mnie rodzice godzine temu, bo ojciec o 2 leci do Porto i zaczyna kolejny rejs i poszli sobie do mc donalda
|
|||
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mus to mus. Chyba sama widzisz, że ty na te spacerki nawet ledwo co możesz sobie pozwolić i chyba to logiczne, że to co tu piszemy nie ma się do Ciebie. Zresztą - no cóż. Rower to i tak chyba średni pomysł by był patrząc na naszą nie do końca udaną na chwilę obecną równowagę- więc nawet dobrze, że już sobie go odpuściłaś.... Zresztą nie ukrywajmy, jak ktoś wie co mu grozi i wie, że serio ma jakiś duży problem który może zagrażać życiu dziecka to nie będzie świrować a jednocześnie zmuszać nas do szczerej krytyki i krzyczenia, żeby tego nie robić. Skoro ktoś jednak tańczy na taborecie, wybywa na długaśne spacery, wyprawy na koniec świata, tacha zakupy z 3 arbuzami w siatce i zgrzewą piwa dla męża czy tam czyni wieczorne szpagaty to chyba jasne jest, że albo z ciążą ok, albo mamy problem z nieodpowiedzialnością i nie ma co dyskutować. Już niedługo wrócisz do tego za czym tęsknisz i czego Ci brakuje, dasz radę ![]() Idę w kimę bo ciemno tu jak w d. Zgaga daje popalić a ja już chyba piszę niezrozumiale
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-08-04 o 23:26 |
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
Matal - trzymaj się. samce teraz mają ewidentnie jakiś dziwny stan.
ja chciałam zameldować, że mój pan i władca odbraził się wczoraj, po powrocie z pracy dał mi buziaka, ale kończąc zdaniem, że nie wiadomo czy będzie chciał ze mną spać. nie odzywałam się nic. w końcu coś zagaił i rozmowy o bzdetach się toczyły i pytam czy ma jakieś plany na wieczór. mówi, że nie , więc zaproponowałam wyjście do kina plenerowego. to usłyszałam, że nie zasłużyłam trochę mnie to wkurzyło i stwierdziłam, że pójdę sama i zaczęłam szukać autobusu. to podszedł i zaczął się przymilać. ostatecznie pojechaliśmy do znajomych i już foch mu przeszedł, ale strasznie żalił się koledze, że go niesłusznie okrzyczałam i że dał mi karę. kolega trochę go wyśmiał i powiedział, że to on powinien wstawać wcześniej i robić mi śniadanie. potem już raczej było normalnie, oglądaliśmy film i tż pytał się, w ramach żartu już chyba, ciągle kiedy pościelę sobie drugie łóżko, na co odpowiadałam, że po filmie. i tak już spaliśmy. powiedziałam mu, że jakbym zaczęła mu naliczać kary, to chyba nie odfoszyłabym się nigdy. na serio, nie wiem ile moja cierpliwość jeszcze wytrzyma. ale jak się skończy, to będzie to dla niego apokalipsa
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
o matko nadrabiam i nadrabiam od wczoraj i uznałam że muszę napisać ![]() ejjjj wystraszyłaś mnie postanowiłam więc, że w tym tygodniu muszę mieć w miarę już wszystko ogarnięte!!!
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Chce tylko nadmienić, ze coś go chyba ruszyło, bo napisał mi, ze ma o 5 rano pociąg i przyjedzie po nas i nas odwiezie do domu i ze nawet może się nie odzywać do mnie cała drogę, żeby mnie nie denerwowac
![]() A jutro nie dość, ze do Was wrócę na dłużej, to mam wizytę ciekawe, czy Elena się przekrecila... I jak tam moja szyjka, mam nadzieje, ze nadal jej skurcze nie ruszają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że musiałaś przejść przez serie nerwów w weekend, ale może teraz już będzie tylko lepiej Ja mam dobry dzień dziś! Cukry bomba - duuużo poniżej górnej granicy po każdym posiłku dziś. Jednak mam problem z tym chlebem, bo jak go odłoże, albo zjem na raty to jest znacznie lepiej Zastanawiam się jeszcze czy stres ma wpływ na poziom cukru? Bo wczoraj cały dzień mi skakały a od rana ciśnienie miałam podnisione przez kogoś albo i bez powodu.. Byłam w sklepie buybuybaby. Fajna organizacja - sklep ogromny, taki real tylko z rzeczami dla dzieci. Od mebli, przez pościel, do rzeczy do kąpieli, kosmetyków, butelek i ubranek. Słownie wszystko. Można założyć sobie swój rejestr i dają skaner. Chodzi się po sklepie i tylko skanuje metki produktów, które chce się dodać do swojego rejestru. I później dostęp jest do tego online, można liste dowolnie modyfikować i zamówić do domu co się chce. Od razu też oczywiście można kupic, ale stwierdziłam, że jest tyle fajnych rzeczy, że przeanalizuje na spokojnie w domu co mi jest potrzebne naprawdę i wykreśle nadprogramowe rzeczy, co by nie przesadzić No i poszukam w necie odpowiedników - w sklepach online zazwyczaj jest taniej.Znalazłam też wózek http://uppababy.com/vista/overview/ Tylko drogi trochę, ale znalazłam używany 30% tańszy (raptem 6 razy, a gondola wcale i jeszcze z metkami - linie lotnicze rozwaliły wózek jakiejś parce i im odkupili, kiedy Ci już zdążyli nowy kupić). Piszę do nich maila już dziś i mam nadzieję, że się uda. Co prawda nie mój ulubiony kolor z dostępnych (Ci mają kolor CARLINE, a mi się mocna pomarańczka podoba ) ale i tak ładny więc oby się udałoJutro wizyta u położnej, posłuchamy serduszka i zobaczymy jak z wagą (choć musze przyznać, że odkąd jestem na diecie to mój system trawienny zaczął pracować jak przed ciążą ).
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam i jadę, trzymajcie kciuki, żebym załatwiła wszystko.
Buziaki
|
#1439 |
|
czyli Endżi
|
Jeszcze odsypiają imprezy, że tak cicho
?Mnie znów cholersko bolą plecy. Przez 3 dni woda mi ciekła spod zlewu, wszystko pływało a ja zapierniczałam z miskami i na szmacie. Tż mógł to naprawić dopiero wczoraj - więc oczywiście wyszło na moje. On wyjeżdża, zostawia mnie "bo przecież nic nie może się stać" i następnego dnia mam Armageddon na głowie Do tego jeszcze debilny lekarz - a gdyby tż był ze mną to napuściłabym go na doktorka żeby sam sobie z nim pogadał. Ale nie - byłam sama, bo przecież dzień wcześniej u lekarza było wszystko idealnie. Jeszcze w dodatku w międzyczasie okazało się, że mój kuzyn, tylko rok starszy, świetny chłopak zabił się w wypadku na motocyklu w mieście Okropna tragedia. Wszyscy w rodzinie mówią, że to zrozumiałe jeśli nie będzie mnie na pogrzebie, ale ja bym chyba źle się czuła z tym, że nie byłam Nie jestem pewna jak się będę trzymać, jeszcze się namyślę ![]() W ramach osłody był błękitny Baby Shower Parę foteczek Wam wrzuciłam Same-Wiecie-Gdzie
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

. Chociaż pamiętam że siostrze kazali u nas w szpitalu ściągać, ale nasz szpital to w ogóle jedna wielka pomyłka.
. Nie żeby żydził ale faktycznie czasem dobrze że mnie trochę stopuje 

jak ja mam dziecku wytłumaczyc, czemu taty nie było w jeziorze, czemu go nie było na statku, czemu z kolega tata się bawił, a jego taty nie było
, nie chce mi się już wypowiadać na ten temat.

[/RIGHT]
dobrej nocki 

tzn z mniej przyjemnych
oczywiscie nie u kazdej sie takie problemy pojawiaja, ale jest to zauwazalne. ja teraz tez sie nie oszczedzalam i nie oszczedzam wiec juz moge mloda po glowie posmyrac jak sie postaram
i poszli sobie do mc donalda
odpoczywaj w domku!
Ale stawiam, że TYLKO jedna, nie więcej