Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 11:14   #1561
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

dobra idę na targ - żebym tylko nie padła
Stary 2013-08-05, 11:16   #1562
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też chciałam Ninie kupić ostatnio w Ikei lampkę, były takie fajne, w sam raz koło łóżeczka by mogły być bo takie przytłumione światło, ale pożydziłam kasy naprawdę były drogie.
Pamiętam, że iedyś były takie w kształcie gwiazdki, serca itp a teraz nie ma takich no i nie mam pomysłu co wybrać

Matal, Ladan
ja znalazłam ostatecznie lampkę nocną w Black Red White, mają spory asortyment i niskie ceny
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:16   #1563
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tak,ale to przeraża mnie jeszcze bardziej. Będę praktycznie uziemiona. Może uda się pojechać na jakieś spacerki gdzieś dalej jak będzie mąż, ale wszystko będzie uzależnione o dziecka. Przeraża mnie to...Wiem,że nie tylko mnie,ale ostatnio mam te rozkminy.
Już teraz chcę gdzies jechać, a zwyczajnie nie mogę...

Normalka.Ja też będę uziemiona z dwójką.Do sklepu spożywczego nie pojadę bo zanim zapakuję dwoje dzieci to godzina minie.A do bagażnika wejdzie wózek i tylko wózek.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:17   #1564
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,ale to przeraża mnie jeszcze bardziej. Będę praktycznie uziemiona. Może uda się pojechać na jakieś spacerki gdzieś dalej jak będzie mąż, ale wszystko będzie uzależnione o dziecka. Przeraża mnie to...Wiem,że nie tylko mnie,ale ostatnio mam te rozkminy.
Już teraz chcę gdzies jechać, a zwyczajnie nie mogę...
mnie czasem łapie przerażenie jak to będzie. Czy będę dobrą, cierpliwą mamą
jednak życie b ez dziecka, było, powiedzmy wygodnickie, jak teraz będzie, jak się w tym odnajdziemy
czy dam radę nei przesypiać nocy?

ale zaraz myślę, że będę miała SWOJE dziecko obok, jakby to patetycznie nei zabrzmiało, owoc naszej miłości
Stary 2013-08-05, 11:17   #1565
87czarna
Zakorzenienie

ladan hej widzę,że było u Was osssstro zgodzę się z dziewczynami- czasem takie kłótnie dają wiele dobrego... oby u Was było tak samo

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:19   #1566
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dobra idę na targ - żebym tylko nie padła
tylko żółwim tempem
Stary 2013-08-05, 11:19   #1567
kaska87
Zakorzenienie

'jenyyyyy dobrze, że mi się przypomniało, że jutro wtorek i badania muszę zrobić
a w sobotę wizyta jakoś wątpię w to, że Miki pokaże buziolka
no i ciekawe co gin powie- oby "wszystko super, pozamykane itd."

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:20   #1568
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jeszcze jak będzie kp tp nawet na spacer dłuższy niż godz nie pójdę.Jesienią będzie za zimno by cyca wystawiać
Stary 2013-08-05, 11:23   #1569
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Brawo! Jednak faceci się nawracają, oni chyba po prostu potrzebują więcej czasu na myślenie i dochodzenie to dobrych wniosków
Szkoda tylko, że musiałaś przejść przez serie nerwów w weekend, ale może teraz już będzie tylko lepiej

Ja mam dobry dzień dziś! Cukry bomba - duuużo poniżej górnej granicy po każdym posiłku dziś. Jednak mam problem z tym chlebem, bo jak go odłoże, albo zjem na raty to jest znacznie lepiej Ogólnie wydaje mi się, że z rana jakiś organizm przymulony i wolniej te cukry ogarnia.
Zastanawiam się jeszcze czy stres ma wpływ na poziom cukru? Bo wczoraj cały dzień mi skakały a od rana ciśnienie miałam podnisione przez kogoś albo i bez powodu..

Byłam w sklepie buybuybaby. Fajna organizacja - sklep ogromny, taki real tylko z rzeczami dla dzieci. Od mebli, przez pościel, do rzeczy do kąpieli, kosmetyków, butelek i ubranek. Słownie wszystko. Można założyć sobie swój rejestr i dają skaner. Chodzi się po sklepie i tylko skanuje metki produktów, które chce się dodać do swojego rejestru. I później dostęp jest do tego online, można liste dowolnie modyfikować i zamówić do domu co się chce. Od razu też oczywiście można kupic, ale stwierdziłam, że jest tyle fajnych rzeczy, że przeanalizuje na spokojnie w domu co mi jest potrzebne naprawdę i wykreśle nadprogramowe rzeczy, co by nie przesadzić No i poszukam w necie odpowiedników - w sklepach online zazwyczaj jest taniej.

Znalazłam też wózek uppababy vista. Jest extra, lekki, wygodny, ma wielki kosz pod spodem, super gondola z systemem wentylacji i opinie w necie też dobre. O taki:
http://uppababy.com/vista/overview/
Tylko drogi trochę, ale znalazłam używany 30% tańszy (raptem 6 razy, a gondola wcale i jeszcze z metkami - linie lotnicze rozwaliły wózek jakiejś parce i im odkupili, kiedy Ci już zdążyli nowy kupić). Piszę do nich maila już dziś i mam nadzieję, że się uda. Co prawda nie mój ulubiony kolor z dostępnych (Ci mają kolor CARLINE, a mi się mocna pomarańczka podoba ) ale i tak ładny więc oby się udało Trzymajcie kciuki, żeby nikt mnie nie ubiegł!

Jutro wizyta u położnej, posłuchamy serduszka i zobaczymy jak z wagą (choć musze przyznać, że odkąd jestem na diecie to mój system trawienny zaczął pracować jak przed ciążą ).
ekstra wozek
widzialam taki w polsce przed wczoraj
zapamietalam go bo wlasnie obczajalam co to za firm ao ktorej nie slyszalam
tzn model nie wiem czy ten sam ale generalnie spodobal mi sie
no ja mysle.ze.wozenie w foteliku jest ok ale na chwile
jak sie jedzie autem do sklepu i szybko wsadza fotelik na stelaz i wraca do domu
ale tak na codzien to raczej niezdrowe

co do cukrow to obiecalam ze napisze
u mnie na poczatku bylo ok a pozniej zaczely mi szwankowac coraz bardziej cukry po pierwszym posilku
az doszlo do tego ze.za kazdym razem.mialam.norme przekroczona
dzielilam sniadanie na pol i nic to nie dalo
lekarka chciala zapodac mi insuline ale.obiecalam ze cos jeszcze.pokombinuje.przez tydzien i jak sie nie uda to wezme to.insuline
i wykombinowalam
na pierwsze.sniadanie jem.doslownie pietke chleba, albo cwiartke kromki z szynka po godzinie mierze.cukier i dopiero jem sniadanie normalne
od.srody moj sposob mnie nie zawiodl
co ciekawe na czczo cukier.mam 75
po tej minikromeczce cukier 100
po czym.jem 2 -3kromki z szynka.pomidorem ogorkiem salata takie spore i cukier po godzinie mam 90
kosmos nie?
tez sobie wymyslilam ze rano.organizm jeszcze leniwy i sie trzustce insuliny wywalac nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:23   #1570
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to nie ma? ja czaiłam się na tego kwiatuszka
No w norweskiej ikei są wycofane... W polskiej nie wiem, ale na pierwszy rzut oka nie widzę... trzeba pogrzebać może gdzieś są, ale tutaj wycofane na 100%...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja znalazłam ostatecznie lampkę nocną w Black Red White, mają spory asortyment i niskie ceny
no właśnie nie mamy BRW... chyba tylko dzieciowe mi zostają.

A te co nie kupiłam bo drogie to te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150976/
tutaj są odrobinę droższe, no ale nawet jeśli to dałybyście 60zł za lampkę o wys. 7cm?! są jeszcze niebieskie o wys 10cm... wiem że ledowe i co ino ale bez przesady, wolę dołożyć i kupić ładny kinkiecik w dziecięcym.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:23   #1571
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja mam 2 bajeranckie lampki nocne takie retro.Oczywiście zdaniem T. powinnam je wyrzucić i kupić nowe, bo te są stare, kurz zbierają i dziecko będzie chorowało.Jakby dziecko miało zlizywać kurz z lampy conajmniej.

Ona miała sterylną czystość i jej syn chorował nagminnie i ma alergie na wszystko.
Stary 2013-08-05, 11:24   #1572
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też chciałam Ninie kupić ostatnio w Ikei lampkę, były takie fajne, w sam raz koło łóżeczka by mogły być bo takie przytłumione światło, ale pożydziłam kasy naprawdę były drogie.
Pamiętam, że iedyś były takie w kształcie gwiazdki, serca itp a teraz nie ma takich no i nie mam pomysłu co wybrać

Matal, Ladan
Ja kupiłąm taką:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20046988/
tylko kolor szary, bo akurat nam pasuje do wystroju pokoju. Nic niesamowitego, ale fajnie wygląda, a kosztuje grosze

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:26   #1573
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chyba zdecyduje się na poród w wodzie
Stary 2013-08-05, 11:32   #1574
passion80
Zakorzenienie

pytałam ostatnio o książkę na początek zapomniałam, że mam rok życia dziecka, poszło właśnie gdzies w teren, wczoraj język niemowląt

a ten rok życia fajna

poród w wodzie mnie nei przekonuje
chodzi o to, że chyba całym się gołym jest, ale przede wszystkim siedzieć w tych wydzielinach? fuj, nei widzi mi się

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

powiało optymizmem http://pogoda.interia.pl/prognoza-dl...lodz,cId,19059
Stary 2013-08-05, 11:32   #1575
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Im bliżej rozwiązania tym większą mam deprechę...
A ja wręcz przeciwnie. Początek ciąży, a właściwie całą pierwszą połowę wspominam jako koszmar z ciągłym bólem brzucha, plamieniami i strachem, czy ciąża się utrzyma. A teraz im dalej to lepiej i spokojniej. Fakt że też mi już trochę ciężko, upały się dają we znaki, ciążko się w nocy przekręcić, ale mimo to jest 100 razy lepiej niż na początku

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
:
prałam w proszku loveli, tylko w proszku, choć dla nas używam też płynu do płukania
Ja tam samo, właśnie teraz piorę i jeszcze ustawiam na dodatkowe płukanie bez płynu
Cytat:
mnie czasem łapie przerażenie jak to będzie. Czy będę dobrą, cierpliwą mamą
jednak życie b ez dziecka, było, powiedzmy wygodnickie, jak teraz będzie, jak się w tym odnajdziemy
czy dam radę nei przesypiać nocy?

ale zaraz myślę, że będę miała SWOJE dziecko obok, jakby to patetycznie nei zabrzmiało, owoc naszej miłości
Zgadzam się w 100 %, bo mam te same odczucia
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Skąd ten pomysł? Słyszałaś jakieś pozytywne opinie, że faktycznie jest łątwiej itp?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:32   #1576
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
jesli masz u siebie możliwość to czemu nie spróbować
Stary 2013-08-05, 11:34   #1577
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja kupiłąm taką:
tylko kolor szary, bo akurat nam pasuje do wystroju pokoju. Nic niesamowitego, ale fajnie wygląda, a kosztuje grosze
oglądałam je, bardzo fajne są. Poszukam jeszcze po innych sklepach takich lampek zawieszanych na ścianę a jak nie to też coś takiego kupię.
Cytat:
fajnie ja się skłaniam do porodu na siedząco. i położna namawia mnie na znieczulanie akupunkturą ale jeszcze nic nie czytałam o tym nawet...
Stary 2013-08-05, 11:36   #1578
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja kupiłąm taką:
mam takie 2 u nas w sypialni

Passion a ta gwiazda już wyszła ze szpitala?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:37   #1579
vea7
Zakorzenienie

No wróciłam - do Wrocławia i Wizażu
Było faaajnie i pewnie gdyby nie praca Bartka to jeszcze byśmy nad jeziorkiem zostali

Troszkę żeście się z pisaniem rozpędziły
Od czwartku 53 strony i końcówka starego wątku... któraś chętna na zrobienie skrótu dla mnie

Lecę nadrabiać dzień dzisiejszy

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:37   #1580
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
:

poród w wodzie mnie nei przekonuje
chodzi o to, że chyba całym się gołym jest, ale przede wszystkim siedzieć w tych wydzielinach? fuj, nei widzi mi się[COLOR="Silver"]
http://pogoda.interia.pl/prognoza-dl...lodz,cId,19059
Ale to się nie siedzi w syfie.Woda jest ciągle zmieniana i filtrowana.Ponoć jest łatwiej, mniejszy ból, mniejsze ryzyko pęknięć, mniejszy szok dla dziecka
Stary 2013-08-05, 11:38   #1581
nena_milka
Wtajemniczenie

moje pierwsze w życiu dzieciowe pranie się zrobiło idę wieszać
Stary 2013-08-05, 11:40   #1582
logoasia
Zakorzenienie

no w jednej pozycji przez kilkanaście godzin porodu to raczej sie nie da pierwszy poród przechodziłam w domu, mialam wynajętą połozną, wypróbowałam wszystkiego co możliwe na końcówkę do szpitala i juz tylko na lóżku porodowym
maharet nie wiem jak jest u Ciebie, ale na czas kiedy siedzisz w wodzie nie mozesz miec podłączonej oxo, czyli poród wolniej przebiega
Stary 2013-08-05, 11:40   #1583
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

co do niewypisywania skierowan przez lekarzy
ja chodze do lekarza z rozporzadzeniem ministra zdrowia w rece
a jakby mi powiedzial ze nie wypisze to poprosilabym o odmowe na pismie
jestem pewna zeby sie zesral i wypisal bo dobrze wie jakie sa konsekwencje tego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:46   #1584
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

hej
witam się po weekendzie, byliśmy u rodziców, zrobiliśmy grilla na działce w cieniu, wypoczęłam w gronie rodzinnym i wśród zieleni i pysznych owocków
teraz biorę się za nadrabianie
ps jestem obrażona na kurierów i listonoszy nie przyszli do mnie w piątek , dziś czekam na pana z paczką z poczty polskiej i też go jeszcze nie widać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:46   #1585
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
maharet nie wiem jak jest u Ciebie, ale na czas kiedy siedzisz w wodzie nie mozesz miec podłączonej oxo, czyli poród wolniej przebiega
Tylko nie przy każdym porodzie jest to oxo potrzebne.W razie jakiś komplikacji można z tej wody wyjść i już rodzić normalnie.Poza tym skurcze są skuteczniejsze, mięście się rozluźniają no i to mój drugi poród więc już mam tam luźniej.
Stary 2013-08-05, 11:49   #1586
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie przy każdym porodzie jest to oxo potrzebne.W razie jakiś komplikacji można z tej wody wyjść i już rodzić normalnie.Poza tym skurcze są skuteczniejsze, mięście się rozluźniają no i to mój drugi poród więc już mam tam luźniej.
tak masz racje, moze u nas jak drugi poród to dzieciaczki wyskoczą szybciej
Stary 2013-08-05, 11:57   #1587
ladanseuse14
Zakorzenienie

wrrrrrrrr!!! kupiłam wszystko oprócz cukini nie wychodzę teraz nie ma szans

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

na leczo kupiłam pomidorki, papryki, pieczarki, cebulę ale zapomniałam o cukini trudno, będzie bez dla siebie arbuza, winogrono, 3 nektarynki (moje ulubione owoce) no i obowiązkowo góralki nugatowe aaaaaaa i rabarbar na kompot

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

no nie, cebuli też zapomniałam myślicie, że mogę walnąć zieloną szparagową do leczo?
Stary 2013-08-05, 11:57   #1588
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
wrrrrrrrr!!! kupiłam wszystko oprócz cukini nie wychodzę teraz nie ma szans

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

na leczo kupiłam pomidorki, papryki, pieczarki, cebulę ale zapomniałam o cukini trudno, będzie bez dla siebie arbuza, winogrono, 3 nektarynki (moje ulubione owoce) no i obowiązkowo góralki nugatowe aaaaaaa i rabarbar na kompot
ja cukinię tylko w sezonie dodaję, bez niej tez jest smacznie
Stary 2013-08-05, 11:57   #1589
karolson
Zakorzenienie

halo halo kupowała któraś w Was tą pościel nadia http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...446439011.html podoba mi sie ta w kropki
Stary 2013-08-05, 11:58   #1590
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Od kiedy pije się tą herbatę z malin?Od 9-tego miesiąca?
Ale z liści malin, nie z malin! Od 38 tygodnia raz dziennie, w 39 tygodniu dwa razy dziennie - info od położnej z sr.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości