|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
A co do pościeli to ja nadostawałam kołder i musiałam sobie kupić poszewki, ale nie pamiętam już jakiej firmy.Wiem, że zamówiłam raz 2-częściowe, a przysłali mi 3 cz.Jakiś uzywane też. |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Samba przeczytałam że wyszłaś... superowo
matal, doczytałam o TŻ... dużo siły życzę tassia grafik świetny ![]() your Angel kondolencje z powodu kuzyna ![]() ja Wózek super, chociaż cena rzeczywiście spoooora...pszczoua, wszędzie Upolowalam przed wyjazdem szorty ciążowe za 30 zł ![]() A w ogóle to gratki ![]() 83monia, też kocham burze ![]() Diorisha, śliczny bujaczek papalinka, daj chmurę i deszcz też... na Stabłowicach lekkie zachmurzenie, duszno i gorąco ![]() Ja bym posortowała - i tak firmy mają różne rozmiarówki, a jak sobie poukładasz rozmiarami, to od razu będzie widać, w co Ci w danym momencie maluch wejdzie, a w co nie Swoją drogą przypomniałaś mi, że muszę fotki ciuszków porobić, żeby nie pomylić, co od kogo mam ![]() nena... łoooo... za taki podatek, to rzeczywiście ![]() karolson, ja bym olała nietopsza ![]() Zawsze mozesz kupić zestaw pościeli z rożkiem (albo śpiworkiem) -wtedy wszystko Ci będzie pasowało do wszystkiego katarzyna, też nie zdjęłam, ani obrączki ani pierścionka, ale nie zamierzam zdejmować - czuję się bez nich goła i jakoś tak...niezamężna Natomiast ostatnio do wyrobienia ciasta musiałam zdjąć, wtedy na opuchliznę pomogło zanurzenie w lodowatej wodzie Na stopy niestety średnio działa - może dlatego, że nie jestem się w stanie zmusić, żeby je w zimną wodę wsadzić ![]() passion ![]() ladan ![]() cotka, może woda z odrobiną soku czy kompotu - tak tylko dla smaku - albo z cytryną albo miętą? Mi sama woda nie wchodzi, ale jak już ma lekki chociaż posmak czegoś, to bez problemu motylku, nie jest powiedziane, że będziesz uziemiona - są wózki, nosidełka, chusty... moi znajomi z 3 tygodniowym maluchem pojechali na dwa tygodnie połazić po górach - jak tylko mam się dobrze poczuła. Młody w chuście, "oporządzenia" w plecaku tatusia i na połoniny maharet, ja jeśli będę rodziła we Wro i z badaniami wszystko będzie ok to też ![]() logoasia, ale przy porodzie w wodzie nie siedzisz w niej non stop ![]() ja, kropla_deszczu, Snow_White1, m.a.r.t.a, Larysa88, matallewar Aaa... ja się w ogóle zagapiłam... a może nie tak bardzo... tak czy tak zaczęłam ósmy miesiąc |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z grzybami lub szynką ![]() dobra
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
dziś jak nigdy źle znoszę upał, jest mi ciągle gorąco, cała płynę ,o co chodzi ?
a zapowiadają taki cały tydzień przerzucę się na nocny tryb życia , będę jak nietoperz hihihi
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a poważnie, cieszę się, że jest lepiej. ostatnio trochę pozazdrościłam dziewczynom małżów, ze są romantyczni, czuli, opiekunczy... wyrzuciłam Michałowi, że jest zimnym skurczybykiem, mimo tego ze przejął wszystkie obowiązki, opiekuje się Anią, dba o to zebym miala wszystko pod ręką... i od tamtej pory mam codziennie buziaka rano, nawet z czułością dotyka brzuszka przez ten budyń ciągle cos mi w nim przeszkadza, a tak naprawdę prawdziwy z niego ideał
|
||
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
jak będzie u niej ok to jutro
![]() a to nie jeden pies? ![]() zwiotczenie szyjki=szybszy poród Cytat:
![]() z dzieckiem wszystko gra wód dalej mało ![]() ciekawe jaki pomysł będą na mnie mieli
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle to muszę sobie coś podkładać pod brzuch jak siedzę, bo mi się pocą pachwiny i uda od brzucha i pod cyckami też mi się poci fuuuuuu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja...
patrze w lustro i stwierdzam... że brzuch mi urósł ![]() i to baaardzo... a wlasnie wczoraj mi znajoma mowila ze jak mam 7 tygodni do porodu to jeszcze drugie tyle mi urosnie- to jej mowie ze to nie mozliwe... teraz tak patrze i mysle ze moze jednak mozliwe
|
|
#1629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja posprzątałam,poodkurzałam i poprasowałam. Stałam 1,5h z żelazkiem
Wzięłam zimny prysznic i odpoczywam Cytat:
vea karolson nie wiem jak z jakością tej pościeli ale cena fajna a wzory super. Te owieczki są mega ![]() Cytat:
Podpinam się i ślę zbiorowe ![]() Cytat:
![]() U mojego M. obowiązkowo mleczne góralki ![]() Cytat:
wow jakie zagęszczenie wizyt ![]() mniam mniam Może i ja jutro zrobię
|
||||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Vea
![]() zawsze Cię podziwiam jak odpisujesz dziewczynom bez cytowania tylko z nicami, Ty cytujesz ich wiadomości,a później w trakcie odpisywania kasujesz ? brawa za nadrobienie dla Ciebie i za 8 miesiąc
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jednorazowe majty ale nawet nie wyjęłam ich z opakowania nie wiem z jakiego są materiału. a co do siateczkowych, to fakt są chyba najlepszeCytat:
![]() dobrze ze z dzieckiem wszystko w porządku
|
||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pełen szacun ja przy tej pogodzie którą mam dziś za oknem nie dałabym rady , serio podziwiam
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratki |
||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
ja mleczne lubię najmniej, najbardziej nugat a później czekolada
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
na weselu była babka z 3 tygodniowym dzieckiem...
jak zobaczylam ja z dzieckiem w chuscie to nie moglam uwierzyc ze tam dziecko siedzi bo wygladalo jakby miala 20centymetrowa laleczke...taaaakie malenstwo na drugi dzien widzialam w wozku to dzieciatko i po prostu mega malutkie i mowie ze kruszynke chyba urodzila... a ona mi mowi ze urodzila 4,5kg dziecko... i tez jak je wziela na rece to mysli sobie jakie malenstwo a jak zobaczyla inne noworodki to jej szczenka do samej ziemii opadla ale chłopczyk cudowny, bardzo spokojny, siedzieli z nim dosc dlugo na weselu... tzn wozili go w wozeczku, a jak spal to sobie na tarasie w wozku kimał... bomba! jak widac sie da
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
ja wymiekam przy tym upale...
juz dawno sie tak slabo nie czulam mam ochote zrobic mase rzeczy ale moj organizm mowi ze w ten upal to on bedzie lezał i juz! wstyd mi bo liczylam ze chociaz rozpakuje nas po weselu ale nie daje rady
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ja jeszcze wczoraj gadalam z kolezanka z pokoju ze bez problemu sciagam obraczke i nawet jej demonstrowalam, ale powiedzialam ze sciagne se na dobre w domu zeby nie zgubic... a w domu juz nie dalam rady... masakra ile sie namordowalam a pierscionek zareczynowy sciagal tz ale bolalo jak nie wiem...spoczywaja teraz bezpiecznie w kuferku, a mi bez nich tak pusto ![]() ja dzis od rana "szaleje" bylam w urzedzie zalatwic pare spraw przeprowadzkowych, wstawilam pranie, kupilam koszule do porodu, termometr dla mlodego a teraz leze i pachne...wieczor jeszcze szkola rodzenia... |
|
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]() jak mąż się czuje? Cytat:
Cytat:
narobiłaś sięjutro lekarz podejmie decyzję, ale pradopodobnie jutro wyjdę
|
|||
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i słuchaj swojego organizmu i odpoczywaj A rozpakujesz się wieczorkiem jak się odrobinę schłodzi. |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki a ten materac gryka-pianka-kokos to ktora strona do gory sie daje?
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
heh albo Maciek mial juz tak dosc imprezy ze zajął się gwałtownym wzrostem ![]() nie wiem ale jedzonko pyszne
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chodzę już bez pierścionka zaręczynowego.. no i tylko w takich klapkach basenowych, bo nawet te za duże, co kupiłam sobie "na ciążę" już są za ciasne
|
#1647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, ale przy dużej liczbie cytatów, niestety Wizaż część usuwa jak zaczynam nadrabiać, otwieram sobie odpowiedź w drugim oknie i na bieżąco odpisuję na to, co czytam. Ot, cala tajemnica ![]() Cytat:
Flizelina jak namoknie, to podobno klei się jak marzenie ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, czy któraś zna Sklep Bobas ? |
|||
|
|
|
#1648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też wstrzymanie, kryzysy są, ale co zrobic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa.... nieeee!! Dziś mój małż ma przekichane. Jedziemy po arbuza i powiem mu kto jest winowajcą
![]() Dwa kupimy pewnie bo to schodzi jak nigdy. Chociaż ostatnio moje dziecko przykopało jednego krzycząc "kika" ( piłka), po czym chciał podnieść i go rozłupał o podłogę i tyle było z zapasów mamy na dłużej. Tego będę musiała ukryć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsiejsze są te siateczkowe, wygodne i heja. Nie lubię upałów. I tej duchoty. Nawet do narzuty na kanapie się kleję
|
||
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Wózek super, chociaż cena rzeczywiście spoooora...
i deszcz też... na Stabłowicach lekkie zachmurzenie, duszno i gorąco 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i obowiązkowo góralki nugatowe 

ale położna mówiła, żeby się bardziej sugerować tym co było wcześiej bo rezydentka robiła, zresztą było widać po ruchach na usg
jestem dalej w szoku jak jest na tym oddziale, podejście do pacjenta, fachowośc, ordynator wszystkiego wysłuchał, brzuch oglądał