|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
mnie by sie tez przydalo pocwiczyc, bo tylek mam do niczego .Cytat:
Padam, dziewuszki. Jest okropnie goraco, pociagi sie poopoznialy, a ja znow zdechla po pierwszym dniu pracy. Te dojazdy mnie wykanczaja. Ciesze sie naprawde, ze to jeszcze tylko miesiac tej harowy, a po przeprowadzce bedzie lzej - blisko do pracy. Zmierzylam sie wczoraj, nic na razie nie ubylo oprocz - ciekawe - lydek. Nagle sie okazuje ze mam 37 cm Ale rozciagalam sie prawie codziennie przez ostatni tydzien .Cos czuje, ze dzis bedzie pizza na obiad Tak czytam, Paula, o twojej rozmowie kwalifikacyjnej i szlag mnie trafia . I my niby jestesmy w Europie! Takie cos to jest po prostu dyskryminacja. W Skandynawii zaden pracodawca nie smial by pisnac takiego pytania, czy sie ma albo planuje dzieci, bo by go zaraz pozwali. No, cisnienie mi podskoczyloEdytowane przez paulownia Czas edycji: 2013-08-05 o 17:47 |
||
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Coctail.. Sto lat, spełnienia wszystkich marzeń:
Margot powtórzę się.. ślicznie wyglądałaś. A jak szczotka się spisuje?? Paula w ciąży apap można brać. Ale też nei przesadzaj. Co do pracy w hotelu faktycznie lepiej teraz odpuścić. Paulowania u nas takie zachowanie pracodawcy to norma. Opowiem może na przykładzie historii mojej przyjaciółki. Umowa o prace na czas nieokreslny, jakoś czas nawet była p.o. prezesa. Zaszła w ciąże. Pracowała do końca bo jak bez niej w firmie, nie poradzą sobie. W 8 mies lekarz już wrecz wymógł na niej chorobowe. Nie odpoczęła za dużo. Szpital i urodziła w 8 miesiącu. Później macierzyński , wraca do pracy i 2 dnia po powrocie dostaje wypowiedzenie.. Z przyczyn ekonomicznych, hahah!! Postanowiła do Sadu Pracy pozwać. Poszła po poradę do PIP ale przemiła prawniczka odradziła, bo po co, nie ma szans, że z jej kwalifikacjami nowa pracę znajdzie. Ale nie dała za wygraną i założyła sprawę. O dziwo wygrała. Nie wnioskowała o przywrócenie do pracy ale odszkodowanie. Przysadzili 10tys zł. Wiec tu widać jaka prorodzinna politykę w Polce mamy ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A ja dziś przymulona jak chol...era. Nic mi się nie chce. Leże i tv albo komp. A dziś gofry zrobiłam ale pyszniutkie mi wyszły. A jak dawno nie jadłam
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzaga Wspaniała wiadomosc!
![]() Czułam to w kosciach normalnie Fantasticos kochana, teraz tylko dbac o siebie i niebawem wszytskie tu bedziemy ciotkami ![]() Coctail KOCHANA Wszyystkiego co najlepsze Spełenia marzeń! Duzo szczesciaaaaaaa, zakonczenia pomyslnie edukacji no i zajscia w ciaze i zdrowego dzidziusia
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po kolacji-jogut naturalny, lody i mix muesli
DZAGA witam nową mame na watku ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- COCKTAIL wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
#2197 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
heroine
ale ja dziś też malutkiego loda zjadłam na podwieczorek![]() więc sobie też karnego bacika przyznajeCytat:
i to jest idealny sposób na idealny prezent...on ma wybór a Ty masz pewność, że patelni nie dostaniesz i niech dzisiejsze słodkości idą wyłącznie w biust Cytat:
![]() A na tego loda będę polować ![]() Cytat:
![]() Ja to jakoś nie umiem dekorować...i śmieje się, że w przyszłym mieszkaniu to goście do końca mojego życia będą się pytać kiedy koniec remontu Cytat:
hm..zdania są widzę co do tego mixu...ale ja sama muszę się przekonać masło ma kcal trochę...trochę dużo nawet ale jedna łyżeczka do śniadania to bioder nie poszerzy(mam nadzieje ) a zawsze jakieś urozmaicenie śniadania![]() A jak TY się czujesz? Cytat:
uwielbiam czytać o Twoich przygodach, wesoło widzę, że było i zabawa przednia ważne, że konkurs wygraliście ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam szczęście bo Tż na stała prace więc mogę sobie szukać/zmieniać/jeździć ale jak ktoś ma rachunki do opłacenia itd a nikt w rodzinie nie ma stałej pracy to jest ryzyko tak sobie szukać i zmieniać albo właśnie na takich umowach pracować...smutne to jest Cytat:
Życzę Ci by jedynym ubocznym skutkiem ciąży była senność ![]() A szczotka jest cudowna Wbrew moim obawom dobrze leży w dłoni, nie ucieka - a ja leworęczna jestem więc miałam większe obawy o ten kształt dziwny i ,że bez trzonka a jest ok Dziś kalorycznie jest ok I zero zbędnych rzeczy przyniosłam z rosmana a kusiło bo wypłata wpłynęła właśnie
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej, ja sie tylko witam i przyznaje, ze dzis zgrzeszylam- nalesniki z serem (mnostwem sera) szynka i jajkiem, zupa cebulowa - z zapiekana bagietka z serem, i ciut tarty morelowej... Na oko policzylam za to 500-600 kcal, wyszloby mi ~1300 razem, ale teraz zjadlam mrozony jogurt, ktory pewnie slodzony jest i skubnelam kilka m&msow... Takze tego
ale zrobilam lekko z 12 km, to moze cos spalilam... Jak myslicie, ile moze spalac spacerowanie? Z taka srednia predkoscia 5 km/h, czyli raczej niezbyt szybko, ale tez nie zolwio ![]() medziku, ale nie poturbowalas sie jakos mocno? ![]() Coctail, zycze Ci spelnienia marzen, zebys sie w zyciu realizowala i byla szczesliwa. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Margot, gratuluje, ze nie dalas sie wodzic na pokuszenie w Rossie u mnie z tym ciezko zawsze ale teraz w portfelu puuuustki, wiec musze sie przerzucić chcac nie chcac Ebenezera Scrooge'a Aaa, dodam tylko, ze wracam jutro, takze wazenie w srode i dieta niskobagietkowa
|
|
#2199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a goferka bym zjadła z chęcią nawet nie pamiętam kiedy jadłam ![]() A co do sytuacji z Twoją przyjaciółką to po prostu brak słów takie rzeczy to tylko w Polsce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale to może po wakacjach, bo jeszcze dentysta nie raz ze mnie zedrze właśnie jutro idę znów a mama mówiła: "idź dziecko na dentystę" Cytat:
bo wiem jakie to trudne wyzwanie ![]() Cytat:
bacików nie daję, bo uważam, że po to jesteś we Francji żeby popróbować dobroci dietą się będziesz martwić w Polsce a spacerowanie dużo daje w Anglii chodziłam do pracy i z pracy na piechotę i po 2 miesiącach gacie z ![]() To Ty jutro wracasz? Myślałam, że w środę
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
#2200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mi sie coś pokrochmaliło ale kurcze, wiesz, moglabym sie opanowac chociaz troche, bo propobwanie to co innego niz ZARCIE... Ale coz, sama sobie winna jestem wiec zalic sie nie bede. ale mam nadzieje, ze waga stoi w miejscu chociaz, bo te ostatnie 3 dni, to lekko po 12 km robilismy, dzisiaj wolniejszym krokiem, ale wlasnie obliczylam - 15,2 km wiec mam nadzieje, ze nie jest zle jutro caly dzien w drodze w sumie, to moze sobie jogurty popije, to taki pseudo post zrobie![]() A Ty widzialm wyzej, ze lodzika wsunelas?
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
A wsunęłam
ale to było wczoraj
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
A to juz za to chyba nawet dawalam kopniaczka czy cos
a dzisiaj jak? Jak tam przed wyjazdem?
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj średnio... tzn. za mało zjadłam, bo w ogóle mi się jeść nie chciało
no ale wpadł redd's niedawno Dzisiaj kupiłam body wyszczuplające w Lidlu
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie o tym pisałaś, ale ja wtedy jeszcze nie byłam w temacie ja właśnie o niej ciągle myśle i jest przez wszystkich tak zachwalana, że chyba też się skuszę ale chyba będzie to dobra inwestycja, bo mi bardzo wypadają wlosy zawsze na szczotce coś jest, a mam w dodatku taką najzwyklejszą ![]() i super, że w Ross nie dałaś się szaleństwu kosmetyków ja czekam na czwartek, bo będzie nowa gazetka i nowe promocje ![]() ![]()
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam po wakacjach na szybko przeczytac co i jak i taką wiadomość zobaczyłam
Paula i Basiu ogromne gratulację trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby zdrowe dzidziusie Wam się urodziły
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak założysz pod spód to widać różnice? maskują brzucho ? ![]() Zabieram się za filmik z Mel który poleciłaś mam nadzieję, że jutro usiądę
|
|
|
#2207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co słychać? Jak po wakacjach? Może jakieś foty? ![]() Cytat:
![]() Usiądziesz...
|
||
|
|
|
#2208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta babka była zdecydowana mnie wziąć na miesiąc na ten próbny okres, to ja mam zadzwonić i się zastanowić. Ale ja nawet teraz myślę że nawet żebym wzięła tę robotę to te nocki chyba nie są zbyt korzystne. Bez kawy ani rusz, a stać trzeba ![]() Cytat:
Lepszy rydz niż nic Ja właśnie mam bardzo rozbudowane łydki i zawsze się ich wstydziłam. Ale doszłam do wniosku że mam też duże ramiona i duże uda więc przynajmniej jestem proporcjonalna I co była pizza na obiad? ![]() A rozmowa - bez komentarza. Ta kobieta chyba w ogóle nie ogarnia jak powinno się takie rozmowy przeprowadzać. Bo byłam na kilku rozmowach i na żadnej nikt nawet o dzieciach nie pisnął, a ona mnie pytała nie tylko o dzieci, ale też o to czy jestem panną czy mężatką, czy mieszkam sama, czy to moje mieszkanie Jak to mój TŻ mawia: A idź pan w w.uj z taką rozmową ![]() Cytat:
dla zwyciężców! ![]() Ja jeszcze nigdy na oczepinach nic nie wygrałam ![]() Eeeee to zabawa przednia była Super! Jak się sukieneczki spisały? I butki? Wygodne?
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta sytuacja koleżanki - bez komentarza. Dobrze że udało jej się dostać to odszkodowanie ![]() Gofry - weeeeeź Zjadłabym - może jutro przyrządzę. Przecież do tego nie trzeba palnika z gazem A za radę z Apapem dziękuję - wyprzedziłam ją buszowaniem w necie - znalazłam że Apap jest w miarę bezpieczny. Rzadko ostatnio boli mnie głowa ale dziś mnie aż na wymioty zbierało i TŻ poszedł mi kupił. Cytat:
![]() Jak tam remont? Szafa z lustrami już jest?Cytat:
Boję się strasznie Kochana ale wiesz, tak w pozytywnym sensie. Martwiłam się o TŻ bo przecież tak chciał dziecka a wczoraj był taki nieswój, ale chyba dla niego to był szok, bo dziś już mnie nosił na rękach. Wrócił do domu z 2 prac i był cały w skowronkach Więc jest ok
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Haha, ja niestety tez Lubie, ale takich slodkich staram sie wystrzegac- sama biala maka. W ogole, tu u nich jest taki podzial na crepes i galletes- crepes sa slodkie, a galletes to nalesniki na slono, z maki ciemnej ( zdaje sie, ze gryczanej, ale nie recze za moj francuski, cos mi tak w glowie dynda, ze to gryczana maka, musze to sprawdzic
) i te na slono skradly dzis moje serce- mam zamiar wyprobowac jakis dobry przepis w domu, bo same nalesniki nie maja jakos duzo kcal, a dodatki moge sobie przeciez modyfikowac, dac mniej sera czy czegos Wtedy spokojnie sie zmieszcze w zapotrzebowaniu kalorycznym bo dzisiaj, to byla porcja- gigant; dla wspolbiesiadnika byly nalesniory z piersia kurczaka, grzybami i serem plesniowym, tez niesamowicie smaczne
![]() Edytowane przez pipson Czas edycji: 2013-08-05 o 22:31 |
|
|
|
#2211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo MTV, kiedy nie włączę to nie ma muzyki tylko jakiś program ![]() Aha. No to rzeczywiście chyba nie ma sensu się w to pakować ale babka przegięła z tymi pytaniami ![]() Cytat:
figurę masz modelki Cytat:
![]() pipson, mi z kolei te crepes podpasowały i taaaakie zapachy się rozchodziły nie sposób przejść obojętnie no OBŁĘDNE w smaku
|
|||
|
|
|
#2212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się też dziś jakoś jeść nie chce oprócz tego wilczego głodu po mieście. Ale po prostu nie spodziewałam się że na rozmowie tyle zabawię i jakoś nic sobie nie przygotowałam, nic nie kupowałam. Cytat:
![]() Ja sporo inspiracji czerpię ze Stylowi pl i Zszywka pl. A ściany są białe - całą chałupę walnęłam na biało - tak chciałam. Jeszcze mam chęć na napis ale to za jakiś czas. Na razie mam dość remontu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A spacerki na pewno zadziałały na korzyść ![]() Cytat:
![]() To szybko co u mnie i uciekam. Mam wielką zachcianę na kakao Lubię je pić do książki a dziś wieczór z książką znów. Albo z gazetą - ciągle mam niedoczytane Glamour.W ogóle TŻ przyszedł na chwilę do domu I wyobraźcie sobie że udało mi się zarejestrować do gina na jutro No i poćwiczyłam znów dzisiaj do serialu. I powiem Wam że dobrze że ta rozmowa już za mną. Jakoś mi się lżej zrobiło, bo myślałam że to taka super oferta a przez ciążę ją odrzucę, a to taka sobie jest. Nie wykluczam działalności, ale chyba jednak nie w branży hotelarskiej Dobra lecę myć buziaka i robi kakao
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to trwało 11 minut a ja się czuję jak po maratonie super ćwiczenia uwielbiam Mel i tą jej energię
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nawet wystawiłam swoją kiecę z Asosa. Myślałam że do niej schudnę, ale teraz to już w ogóle po ptokach ![]() A jeszcze zapomniałam że pytała mnie o znak zodiaku A mój TŻ to czasem jest bezcenny W ogóle na Wizażu jest taki fajny wątek - śmieszne teksty mojego TŻ czy coś takiego. Ja jak tam raz weszłam to że tak powiem do posiku - co tam laski cytowały - jako odmóżdżacz - meeega
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Przyjmiecie ponownie ?
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie sie generalnie nalesniory je na slodko, a to moj M. mi jakos kiedys podsunal, ze zjadlby z szyna i serem- no i robilam, ale ze zwyklego przepisu- no i musze teraz przyznac, ze te na mace gryczanej (sprawdzilam- gryczana, moj franc nie jest taki zly, jak takie rzeczy kojarze ) po prostu mnie zabily ![]() A Ty kochana jakie kakao preferujesz? Takie "prawdziwe" czy jakis nesquik slodzony? Moglabys cos polecic? Bo jako, ze znajac polskie realia za poltora miesiaca bedzie zimno, brzydko i ponuro, to tez chetnie zaszylabym sie z ksiazka i kakaem wieczorkiem w ogole fajnie, ze w ciazy starasz sie dalej byc aktywna w miare, tylko uwazaj na siebie
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(no i oczywiście to body mi odstaje na du.pie Haha też ją lubię
|
||
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno są obłędne a te z podsmazonym pomidorem, mozarella i chuda szynka chyba jutro zrobię na obiad, bo akurat mam wszystko i pewnie, że naleśniki można przygotowywać na zdrowy i dietetyczny w miarę sposób z mąki razowej itpCytat:
![]() ![]() a tak poza tym chciałam zapytać czy macie z TŻem wybrane imię dla dzieciaczka? czy jeszcze za wcześnie i dopiero będziecie o tym myśleć?
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki masz znak zodiaku? ![]() Widziałam ten wątek rzeczywiście, boki zrywać można No heeeeeeeeejjjj jasne, że przyjmiemy ale mów gdzie byłaś, co robiłaś, i czemu Cię nie było
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktora swoja droga byla pyyyszna ja za to tak "z ulicy" sie rozlubowalam w ... Uwaga, zaskocze Cie- bagietkach bo na szybko bralismy z jakims kurakiem czy czyms, prosilismy o przekrojenie na pol i dalej choduu takie chrupiace, ze prawie podniebienie poranilam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

no i trwa ok. 11 minut tylko 
mnie by sie tez przydalo pocwiczyc, bo tylek mam do niczego
.
Ale rozciagalam sie prawie codziennie przez ostatni tydzien
. I my niby jestesmy w Europie! Takie cos to jest po prostu dyskryminacja. W Skandynawii zaden pracodawca nie smial by pisnac takiego pytania, czy sie ma albo planuje dzieci, bo by go zaraz pozwali. No, cisnienie mi podskoczylo
) z 5 par wygrały 2
ale pyszniutkie mi wyszły. A jak dawno nie jadłam

więc sobie też karnego bacika przyznaje
i niech dzisiejsze słodkości idą wyłącznie w biust

to po prostu brak słów 
bo wiem jakie to trudne wyzwanie
w Anglii chodziłam do pracy i z pracy na piechotę i po 2 miesiącach gacie z

ale chyba będzie to dobra inwestycja, bo mi bardzo wypadają wlosy zawsze na szczotce coś jest, a mam w dodatku taką najzwyklejszą 

Jak to mój TŻ mawia: A idź pan w w.uj z taką rozmową

na pewno są obłędne