|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Sama się zastanawiam co tu taka cisza.
Oho! dziecię wstało;/ |
|
|
|
#2912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to bym z tej bieżni nie zeszła Cytat:
![]() Cytat:
Debrah
|
|||
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale brawa Ci się należą
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion gratulacje ogromne straconych kilogramów!
![]() Cała może Julas ma potówki?? Neti dziewczyny już chyba wszystko napisały. Bierz się za rozszerzanie diety Bokeh gdzie ludzka kultura??!! Żeby kobiecie z małym dzieckiem nie ustąpić miejsca??? ![]() Nawijko udanych wakacji! Hje dla Poli za ząbek i za zdrowe stópki I co do gości weselnych to u nas tak samo. Moja rodzina się często spotyka, więc normalne, że zapraszaliśmy na welese, natomiast jak prosiliśmy rodzinę TŻta, to część On pierwszy raz widział na oczy ![]() Nancy witaj z powrotem ![]() Sylwietta jaka Ty śliczna jesteś!!!! Taka piękna i mądra kobieta w domu, a ten patafian nie potrafi docenićAniu super, że mama przyjeżdża Ja jutro będę robić dla TŻta ciasto z kaszą manną, szybko, na zimno, bez pieczeniaSzaja ja nawet nie wiem co to za czopki i nie mam ich w domu powinnam je mieć??? a woda o którym pisałaś, to ze śliwek węgierek tak?? Czy to muszą być suszone?? A możemy śliwiki jakoś zawekować dzieciaczkom? czy tylko mrożenie pozostaje? Bo nie mam pojęcia jak je obrać do mrożenia![]() Marsi biedna ![]() Tresello witaj A mama krzyczała, żeby mebli nie ciągać I nadal tak mamDebrah moja przyjaciółka tez miała ogromny problem z synkiem, który za nic w świecie nie chciał butelki. Próbowała niezliczoną ilość smoczków, butelek, niekapków. Aż w końcu kupiła taki zwykły smoczek i mały zaczął jeść http://www.nowafarmacja.pl/canpol-sm...ka-23-104-2szt. Brawa za samodzielną kąpiel ! ![]() E_vel trzeba kupić większe łóżeczko, takie 200x200 ![]() Kija wielkie podziękowania za pieluszkę!!! Założyłam Młodej, włożyłam pod spód tetrówkę i nóżki ma tak wysoko jak w szelkach, a nie są unieruchomione, więc dzisiaj pieluszkowy debiut Nie wiem jak Ci się odwdzięczęHope Twój TŻ uwierzy jak zasłuży na to, żebyś odeszła ![]() Mała u nas jest rytuał - kąpiel, mleczko i spanko ![]() Gojka brawa za ząbka ![]() Ewik brawa dla Domci za czworaczki ![]() ------------------------------- Dziewczyny Blaka ma takie dwie białe, bardzo twarde krostki na dziąsłach, ale nie tu gdzie powinny wychodzić zęby tylko tak "od frontu", z przodu, na wysokości górnych trójek. Co to może być? Pleśniawki? Afta? Co z tym robić?? |
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu ciszaaaaaaaaa
|
|
|
|
#2916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Tak, na ulewanie. Ale ja przestalam to dawac w pewnym momencie, jakos zapomnialam wykupic nastepnej buteleczki. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Przepraszam, ale nie pamiętam która z Was pisała, że jej córeczka z łóżka spadła i sięzaklinowała między ścianą. Ja dzisiaj też przeżylam maleńką chwilę grozy , zostawiłam po obiedzie Borysa w bujaczku, mamy taki rain forest, pewnie niektóre kojarzą, bo widziałam też tu na zdjeciach w klubie, no i pobiegłam na dół po deserek, słyszałam w międzyczasie, że młody się szamotał, ale miał od groma zabawek w tym bujaczku więc myślalam że je zrzucawracam, a on na ziemi, na brzuchu leży, uśmiech od ucha do ucha, trzyma rączkami przewróconu fotelik
|
|
#2917 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla TŻ za niespodziane, a Hani widać że się bardzo podobało ![]() Proszę powiedz jak to robisz że mała śpi tak długo, mój to max 30 mina później chodzi zmierzły. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Mojemu Bartusiowi się coś poprzestawiało w sobote byliśmy na grilu i uspałam go tam dopiero po 21 i od tego czasu nie chodzi wcześniej spać a zawsze o 20 już mi dziecko spało.
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci są rozbrajające : moja jak coś kombinuje to ma zamyślony wyraz twarzy, skupienie, cisza, a potem smajl na całą twarz
![]() Jak z bujaczka mi prawie wypełzła to tak samo było, tylko ja zdążyłam podejść zanim by całkiem wypadła, wisiała na jednej nodze. Chciała sobie kulę grającą z podłogi podnieść
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
orientujecie się jaki pownien byc miesięczny przyrost wagi dziecka po 6 miesiącu?
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hej
Przepraszam, że mnie nie ma, ale Zuza jeszcze trochę chora zaczyna powoli raczkować, więc trzeba jej pilnować by w coś się nie walnęła. Próbuje też siadać W łóżeczku jej nie mogę zostawić, bo zaraz ryczy. W bujaczku też siedzieć nie chce. W ogóle nauczyła się krzyczeć i jak coś jej nie pasuje to krzyczy jakby ja że skóry obdzierali. No i zasypia koło 21 teraz. W mieszkaniu brudno bo nie mam jak sprzątać. Ledwo obiad mi się idą ugotować. Buziaki dla Was ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Świat się kończy! Allegro nie działa
( )
|
|
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
moge Ci wyslac na priw, ale ja go juz nie prowadze od dawna
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez widzialam bloga blogerki juz dawno, potwierdzam, bralabym
debrah, gratulacje kapieli! my juz dawno wanienke schowalismy do piwnicy ![]() evel znowu mam interesa do Cie w tym przepisie ZAMIAST mleka dodac piwo? czy oprocz mleka? i fete rozumiem skruszona do sypkich skladnikow dodac? wlasnie twlrze te muffinki do piwa
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna pobudka dziecia..
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa,i co zmaczy ostudzona margaryna? zimna ma byc, czy tylko nie goraca?
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- ja znow biegac bylam i od razu mi lepiej. tym bardziej, ze zobaczylam dzisiaj swoja wage i stwierdzilam, ooooo niieeeeee tak byc nie moze!!!!!!!!!! zawzielam sie.
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gdybym miala z kim zostawic Borysa rano, to wybiegalabym z domu skoro swit, no ale niestety ...
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
wypadlo nam niespodziewane szczepienie
![]() mielismy miec jutro, zadzwonilam z zapytaniem czy maja szcepionke a babka ze maja ale od jutra jej nie bedzie bo cos tam i czy dam rade przyjechac dzis. spoko loko, pojechalismy. mlody troche plakusial ale mamy juz z glowy. nastepne na wiosne mowilam o tej biegunce, lekarz zapytal jak ja "leczylam" - powiedzialam wszystko jak na spowiedzi i mnie pochwalil ze bardzo dobrze itepe itede ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42105387] Pstryniu! Dżejkobik nie tknie butli, nic a nic? bo Dorka tez nie chce :/ jak w takiej sytuacji powrót do pracy widzisz??? [/QUOTE] nic a nic a nic nawet pic podaje mu lyzeczka ![]() he he widze ze szewc bez butow chodzi za TWOJA rada (ze rozszerzanie dlugo trwa itd.) zaczelam wczesniej rozszerzac diete i tak spielam poslady ze przestawilam mlodego tak, ze rano po ostatnim cycu je mm oczywiscie lyzeczka, deserek, obiadek tak ze od 16tej juz do rana jest cyc + kaszka przed snem.takze na czas pracy mlody nie jest na cycu wiec jakos dam rade... nie wiem co prawda jak bedzie wygladal moj plan ale przy 18 godz + 2 kartowe to raczej dluzej jak do 15.30 chyba nie bede miec. z reszta jestem w ekipie ukladajacej plan wiec krzywdy sama sobie nie dam zrobic ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42112875] Ok, część papierologii do pracy zrobiona(macham sobie program muzyczno-rytmizujący, a co ), muszę młode zgarnąć i na zakupy.[/QUOTE]jejku, ja jeszcze nic nie ruszylam :/ szajka, jaki masz stopien awansu? ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryczek - spisalas sie :P :brawo:
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Tak się zbieram i zbieram i jakoś znowu nie umiem się wbić ;/ Rozleniwilam się na tych wakacjach bardzo ,ciagle na dworze z dala od zgiełku sławy i cywilizacji Ale już w piątek wracamy z Blancią do Łorsoł.Słuchajcie takie pytanie mam: Blance wcale nie rosną włosy,urodziła się z dośc bujną czupryną a od tamtej pory nic z długości jej nie urosło, czy to świadczy o braku jakichś witamin czy tak po prostu czasem jest ??? Fewciu- moja Blanka ma dokładnie takie same białe ślady na dziąsłach własnie od frontu z tym że w miejscu jedynek dolnych i też zastanawiam się czy to zębiska. ![]() Bokeh-ale się Hania ślicznie prezentuje na basenie Hje-spóznione gratulacje za zębolka i 7 miesiecy ![]() Oraz gratulacje za wszelkie nowe umiejętności bobasów !
|
|
|
|
#2931 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Co do bloga Blogerki, jako obczajacz oczywiscie obczailam smialam sie z tych hejterskich komentarzy "musisz umiesnic nogi" Powiedzcie mi, czemu ludzie to idioci? Przyklady od nas- TZ wystawil kompa na tablicy, wyraznie napisal, ze sprzedaje bez dysku( dysk ssd, wart tyle co komp) a tu 10 maili jaki jest dysk? Albo ziomek dal lapka do naprawy i odbiera pol roku. Drugi dal do naprawy, zaplacil z gory i tez czekamy az szanownie sie po niego stawi... Nie chca odebrac swojego sprzetu? OCB
|
|
#2932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak życ?!
tez poprosze ![]() Cytat:
![]() a moglabyc mi nagrac te cwiczonka i wyslac na priva? Cytat:
![]() bo juz nie pierwszy raz widze jakas obca twarz w komentarzasz pod zdjeciami ![]() Cytat:
ale za jak? "dopiero" zaczyna podnosic doopke a sama stoi przy lozku? to tak da rade dziec zrobic? ![]() Cytat:
bokeh - nie ogolilas nog na basen! |
||||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tylko pasowałoby wrócić do przespanych nocek.![]() Eeeee, u nas 21 to norma, a i o 23 czasami się zdarzy. Tylko ja jestem przyzwyczajona do spania o tej godzinie, więc mi to nie przeszkadza. |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
daaj, ciekawa żem jest
![]() Cytat:
Chyba. |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, jak będzie miał kto nagrać, to pewnie.
|
|
|
|
#2936 | |||
|
Zakorzenienie
|
z wizazowa pomoca ofkors ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:wowowowow! Debrah, mowilam Ci ze jestes super mama?! ogromniaste brawa dla Ciebie! podziwiam cie, naprawde! |
|||
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, my podobno wszyscy byliśmy łysole gdzieś tak do 3 r.ż.
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu: ja to moje zdjęcie dodałam do dwóch klubów - naszego dzieciowego i tego drugiego. Koleżanka do tego drugiego należy więc widzi fotę i skomentowała.
Ogólnie fotki widzą wszyscy ze mną zaprzyjaźnieni w profilu. Bo fotki są w moim albumie, a stamtąd dopiero do klubów wędrują. Zaprzyjaźnieni widzą album cały - a treści z klubu tylko klubowicze. |
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę na weselu w domu kultury ![]() ![]() Cieszę się że ze stópką wszystko oki ![]() ehhh ale ejstem wymęczona ! a jutro jeszcze większy upał chyba się popłączę
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova, ja cos podobnie jak Ty nie moge sie wbic, ale nie przez wakacje tylko jakos mi czas przez palce ucieka. Zero organizacji, serio jak mieszkalismy na wiosce to jakos go wiecej bylo;\ ale mam postaniwienie sie zmobilizowac i wrocic tutaj, bo mi Was brak.
Mialam szczepic Julke w tym tyg, ale chyba przesune na przyszly bo ma byc u nas taka czika, ze ja dziekuje jakby tfu tfu byla marudna. Pisze z tableta musze sie do niego przyzwyczaic i nauczyc obslugiwac takze sorki za byki i brak pogrubiania itp. Musze to rozkminic. Charlizz pilnujesz grzedy??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

a ja postanowiłam wykorzystać ten czas kiedy młody jest z nianią dla siebie i zakupiłam sobie karnet na siłownie, pawiem Wam, że po pierwszym dniu jak sobie poćwiczyłam czułam się jak skowronek, dawno nie byłam taka zadowolona z siebie, a wiecie co dzisiaj odkryłam? jest jedna bieżnia z internetem <!> i tak sobie truchtałam i podczytywałam wizaż 
ja to bym z tej bieżni nie zeszła

I co do gości weselnych to u nas tak samo. Moja rodzina się często spotyka, więc normalne, że zapraszaliśmy na welese, natomiast jak prosiliśmy rodzinę TŻta, to część On pierwszy raz widział na oczy
powinnam je mieć??? a woda o którym pisałaś, to ze śliwek węgierek tak?? Czy to muszą być suszone?? A możemy śliwiki jakoś zawekować dzieciaczkom? czy tylko mrożenie pozostaje? Bo nie mam pojęcia jak je obrać do mrożenia

I nadal tak mam
klask i:
a zawsze o 20 już mi dziecko spało.

zaczyna powoli raczkować, więc trzeba jej pilnować by w coś się nie walnęła. Próbuje też siadać 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)