|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Nie powinno byc problemu. Kiedys myslalam o tym,ale jakos w koncu ich nie kupilam. Mowilam sobie,ze bede normalnie cwiczyc,ale jakos ciagle zapominam. Patrzylam na internecie,najrozniejsze rzeczy sa na to,ciekawe tylko czy skuteczne: http://www.ebay.co.uk/sch/Health-Bea...R40&_nkw=kegel
|
|
#4112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
P.S. dzięki dziewczyny, lepiej mi jak się trochę wygadałam ![]() W sobotę przeprawa z teściową w sprawie garnituru dla TŻa.
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
od jakiegoś czasu, a właściwie od kiedy dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży ( co myślałam że w moim przypadku z PCO będzie duuużo trudniejsze a jednak się udało ) śledzę Wasz wątek. Piszę jednak dopiero teraz i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona trochę z tym zwlekałam ale wczoraj miałam wizytę u lekarza i czekałam na wieści co i jak z maleństwem a wieści są oczywiście bardzo dobre, maluszek wiercił się i kręcił i tak mnie to cieszy, że chciałam się tym z Wami podzielić termin porodu mam na 11.02 jestem w 14 tc. Jest to moja pierwsza ciąża a dzięki Waszym wpisom dowiedziałam się bardzoooo duuuuuużooo ogólnie bardzo fajna ta Wasza społeczność wizażowa. Oczywiście tradycyjnie mam pytania i mam nadzieję że pomożecie Czy ten test z glukozą miałyście już robiony i jeśli tak to w którym tygodniu?? Jak często mniej więcej macie wizyty u swoich lekarzy? No i może na razie tyle bo się przerazicie moją ilością pytań na początku Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glukoza - jestem w 15tc i jeszcze nie miałam tego badania. wizyty - na początku miałam często co 2 tygodnie bo ciąża zagrożona teraz co miesiąc. Pytaj śmiało
|
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Hehe, aż sobie przypomniałam jak to u nas było
O garniaka były takie akcje, że się wkurzyliśmy z TŻ i sami pojechaliśmy wybrać. Jak teściowa chciała synia zabrać po garnitur to on wtedy powiedział, że już sobie kupił ze 2 tygodnie się nie odzywała, ale potem jej przeszło![]() Cytat:
Co do pytań: Jestem w 20 tygodniu i testu na glukozę jeszcze nie miałam. Jak ciąża była zagrożona to chodziłam często (był czas że i co tydzień), ale tak od 11 tygodnia już średnio raz na miesiąc.
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale miałam sen urodziłam wcześniaka, był taki baaardzo malutki, nie potrafiłam go opanować, nie chciał cyca, miałam problemy z pokarmem, miałam poranione do krwi sutki, męczyłam się w tym śnie z dobre 2 godz. Jak się przebudziłam to pierwsze co: pomacałam się po brzuchu i sprawdziłam sutki, czy nic im nie jest ![]() i przez to mimo urlopu wstałam już przed 7
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mnie sie dzisiaj śniło, ze miałam polowkowe i lekarz dał mi jakieś wyniki echa, których nie rozumialam i nie chciał mi ich wytłumaczyć, bo stwierdził, ze zrobi to moja lekarka. I do tego stwierdził, ze nie zmierzy mi dziecka, bo to nie jego działka Zmierzylam sobie brzuch od kości łonowej do końca macicy i idealnie odpowiada skończonym tygodniom
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to sie mierzy ?? bo nie wiem ??
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam w serialu o położnych i postanowiłam sprawdzić
Bierzesz centymetr, kładziesz, przykladasz w tym miejscu, gdzie kończy sie kość łonowa i jedziesz do góry az do końca macicy. U mnie teraz dokładnie widac gdzie sie kończy, bo mam balonik pod brzuchem
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki za dzisiejsze usg połówkowe.
W sumie zazwyczaj lajtowo podchodzę do badań, ale jakoś dziś mam stresa. W ciągu ostatnich 3 dni od wszystkich których widziałam usłyszałam, że mam jakiś za mały brzuch jak na skończony 20 tydzień...i jakoś mój mózg zaczął tą informację przyjmować do wiadomości zamiast to olać
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno bedzie dobrze. O ktorej masz? Mnie tez, sądząc po moim śnie, zaczyna łapać stres. To echo serca mnie trochę martwi
|
|
#4123 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziewczyny planujemy z TŻtem wymienic mebelki w pokoju i mój wynalazłcoś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69867310/ - co o tym sądzicie ??
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-06 o 09:28 |
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hey dziewczyny witam się w ten piękny słoneczny i gorący poranek. Właśnie szykuje się do pracy a tak mi się nie chce jakoś siły nie mam Na nic . A tu 8 godzin chodzenia Mnie czeka
witam now
|
|
|
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Pani ginekolog na 80% widzi dziewczynke ale potwierdzi na polowkowym 3wrzesnia jestem w 16 tygodniu a pielegniarki sie smieja ze wogole nie widac abym w ciazy byla
|
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś oprócz mnie ma dolegliwość bolących bioder zwłaszcza po nocy? Śpię z w różnych pozycjach i bokach i ostatnio dokucza mi ból bioder, czytałam, że to dosyć powszechne czy ktoś tak ma ?
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisywać?
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko że dla mnie to taki trochę klocek 0 a jak jest z pojemnością tych mebelków ? Bo miałam nadzieję że uda mi się w tym miesiącu wybrać do ikei i pooglądać te meble ale nie wiem jak to w koncu wyjdzie...
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tam się wszystko rozciąga, więc ma prawo boleć Mnie z kolei martwią bóle brzucha, co rusz to inne (teraz zastanawiam się, czy nie od pęcherza, ale nie boli przy sikaniu, więc znów jestem głupia) o niewielkiej sile, więc nospa czeka, ale czasem aż trudno mi się wyprostować...
|
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powracając do sprawy teściów/rodziny to widze, że u wielu z Was są różnego rodzaju "potyczki" większe czy mniejsze. Mój mąż takie akcje przyjmuje na spokojnie, bo wie że z nimi się nie da inaczej. Ja też póki co będę starała się zachować spokój (ogólnie to ja nie jestem jakaś konfliktowa) Ale jak dzidzi przyjdzie na świat i dalej będą występowały takie komentarze, porównania (czego nienawidzę!!!) to będzie po prostu gorąco w samym środku lutego... Dzięki, że mogłam się pożalić. |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i chociaż wcześniej uważałam, że szkoda ściany, robić dziury itp to teraz już chyba inaczej na to patrzę.
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi w kwestii mego siku. Popracuje trochę nad pH mojego moczu i wybiorę się w czw/ pt na badanie, w kwestii upewnienia się co jest grane. Dziwne dla mnie było, że posiew i ogólne kazali sobie przynieść w dwóch kubeczkach, nawet w innych dniach. 3mam kciuki za dzisiejsze i przyszłe badania połówkowe, no i oczywiście witam nową mamusie |
||
|
|
|
#4136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Emma - Zaczynasz połówkowy maraton!
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie
nie pochwaliłam się jeszcze, że lekarz u mojego dzidzia wczoraj zobaczył "trzecią nogę" powiedział że jest prawie pewny ale na następnej się potwierdzi ja nie wiem co tu tylu chłopców perfuzja bardzo proszę o dopisanie mnie na pierwszej stronie Ewa OM 05.05.2013 TP 11.02.2014A co do pytań to czy któraś z Was ma problemy z pęcherzem?? Ja dostałam na niego antybiotyk Monural bo zaczynał się ból nerek ale on do końca nie pomógł. Wczoraj opowiedziałam o tym mojemu lekarzowi i zalecił jeśli problemy wrócą codzienne stosowanie furaginy po dwie tabletki na noc do 35 tc. Trochę mnie to przeraziło bo to jednak spore dawki. Co o tym myślicie?? Wiem że to lekarz itd, ale chciałabym poradzić bo może któraś z Was ma podobny problem a nie doczytałam wcześniej. |
|
|
|
#4138 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Was, wczoraj byłam bardzo rozradowana, że społeczność dostrzegła moją ciążę. Wsiadłam do tramwaju i od razu poderwał się pewien pan ze swojego miejsca, ustępując mi; a już się zastanawiałam jak długo tylko ja i mój mąż będziemy ją widzieć Szybciej niż mi się wydawało albo grunt to dobra sukienka ![]() Współczuję przejść z rodzicami i teściami. No niestety, trudno wybierać partnera na podstawie jego rodziny. A czasem wydaje się, że jest niefajnie, a potem okazują się być bardzo dobrymi ludźmi. Dosyć mocno chorowałam swego czasu, Teściowie, kiedy istniało spore zagrożenie okazali się być tak opiekuńczy, że relacje zostały megapozytywne do dziś. Aczkolwiek nikomu nie życzę złych przejść, by naprawić stosunki. ![]() Pozdrowienia!
|
|
|
#4139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ha oj nie mogę ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
wszystko na pewno jest dobrze ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
witaj ![]() wizyty mam tak mniej więcej raz na 4 tygodnie, chyba że np mam badania krwi to potem z wynikami idę do gina. glukozę miałam badaną tylko z krwi- takie zwykłe badania. wyszło OK, nie miałam żadnych krzywych cykrowych itp ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
u nas na szczęście nie było takich problemów- mój małż miał smoking, sam zadecydował że tak chce- z moją małą namową ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
No i za lekkie z wyglądu rzeczywiście nie są, ale u nas akurat takie pasują
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych
ze 2 tygodnie się nie odzywała, ale potem jej przeszło
i przez to mimo urlopu wstałam już przed 7

Na pewno bedzie dobrze.
witam now

16.06.2012