|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tez zapomnialam o siuskach przypomnialam sobe rano jak poczulam parcie byla 7.00 musialm czekac do 8.00 az apteke pod blokiem otworza kupilam szybko pojemnik i pobieglam na reszte badan |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje wymrażanie trwało jakieś 4 minuty... Po nim miałam takie bóle jak pierwszego dnia okresu, czyli masakryczne Myślałam, że zemdleję z bólu.Tylko nie chcę Cię straszyć, bo każda kobieta reaguje inaczej
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie caly zabieg tez trwal ok.godziny bo mialam wymrazana tak w 3 etapach jakos jak pamietam...i najpierw z 15 min ogladaly cos pod mikroskopem czy kom sa ok a potem zabieg...Po zabiegu myslalma ze zejde bole przez 3dni a lalo sie ze mnie tydzien ja nawet okresu tak dlugo nigdy nie mialam ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Napedzila mi takiego stresu a jak po badaniu zobaczyla czerwona krew wiecej do niej nie poszlam i nigdy nie pojde.
|
|
|
|
|
#1685 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dodaje zdjęcie. Na wkłady chłodzące, nawilża powietrze i taki bajer ogólnie i zastanawiam się czy sprawdzi się lepiej niż wiatrak I zastanawiam się nad efektami czy faktycznie lepszy jest od wiatraka no bo niby wiatrak tylko miesza powietrze a z tegoż oto cudu leci b.zimne powietrze...
|
||
|
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dużo kosztuje taki "bajer"?
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Chcialabym zapytać czy jeśli pójdę do lekarza 19.07. to będzie 5-6 tydzień lekarz założy mi karte ciazy. Od czego to zależy? Czy to bedzie jeszcze za wszczesnie? Dzieki bardzo z odpowiedz |
|
|
|
#1688 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No właśnie dziś to ja spać nie mogłam pół nocy tak mi było gorąco duszno normalnie myślałam że wykorkuje... Tż przekonuje mnie tym że jeśli nie sprawdzi się w swojej roli to będzie robił jako nawilżacz powietrza zimą a u nas jest strasznie suche powietrze a dla dzidzi takie to nie zdrowe...
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i żeby coś schłodzić to musi działać non stop, więc trochę prądu bierze. Ja bym się nie zdecydowała głównie dlatego że hałasuje.
|
|
#1690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mi lekarz założył dopiero w 13 tygodniu jak miałam wszystkie badania.
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Założy Ci jak potwierdzi ciąże przez USG. Niektórzy zakładają na pierwszej wizycie a inni dopiero potem, nie ma tu reguły ani żadnej różnicy.
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
Sorki, pomyliłam maiesące. Ide do lekarza 19.08
|
|
|
|
#1693 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mnie nie założył w 5 tygodniu, pomimo że USG zrobił. |
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Lekarz potwierdza ciaze jeśli zauważy przez USG pęcherzyk czy dopiero bijacą serduszko.
|
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny, podczytuję Was ale ciągle źle się czuję i nie mam nawet siły pisać
![]() Od prawie tygodnia odrzuca mnie niemal od wszystkiego, dziś zebrałam siły i gotuję zdrową, warzywną zupę bo jak jeden posiłek na dzień mi wchodzi to niech to nie będą czipsy ![]() Czekam z niecierpliwością na poniedziałek, mam kolejne USG i wtedy założy mi kartę ciąży... oczywiście gdzieś w środku mam obawy czy wszystko jest dobrze ale staram się myśleć pozytywnie
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to sory nie zajazylam fajnie wyglada ale nie mam z nim zadnego doswiadczenia niestety ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Pierwsza wizyte miala w 5tc byl juz pecherzyk ale karty nie zalozyla dostalam skierowanie na badania i za dwa tyg mialam przyjsc na wizyte wtedy bylo juz serduszko wyniki i dr zalozyla mi karte ciazy.Oczywiscie wpisala w nia tez ta pierwsza wizyte z 5tc.Nie wiem od czego to zalezy ale bez wynikow to po co zakladac karte? |
||
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
ufff... co za żar się leje z nieba...
wybrałam sie na badania krwi, poszłam do mojej przychodni na drugi koniec miasta (gin mnie wysyłał do miasta 40 km od mojego, jakoś mi nie było po drodze :P więc poszłam u siebie), ale... odesłali mnie, bo tam nie oznaczają grupy krwi :P i musiałam się wracać, do laboratorium w szpitalu (mam rzut beretem z domu) i tam lekką ręką poszło 170zł (za to mi gin obiecał większą ilość usg) - wyczłapałam się po 10, wpadłam głoooooodna do domu to nie wiedziałam na co się rzucić :P potem znowu rundka po mieście (odebrałam akt małżeństwa i złożyłam wniosek o nowy dowódtu mnie babka wkurzyła, nie chciałam robić nowych zdjęć, mam z zeszłego roku (bo zmieniałam dowód), i na jednym z nich była dedykacja :P ona do mnie, że powinno być tylko nazwisko :P więc pytam grzecznie co za różnica, skoro i tak to zdjęcie pani przykleja do wniosku i tej strony w ogóle nie widać :P:P:P pokręciła nosem, popatrzyła z góry i... no i nie wiem w czym problem, bo i tak mi wniosek i zdjęcia przyjęła :P jeszcze marudziła, że nie może być zdjęcie z zeszłego roku - tu bym się zgodziła, gdybym wyglądała inaczej, ale ja wyglądam dokładnie tak samo jak rok temu :P nie lubię nic załatwiać :P nigdy nie chodziłam po lekarzach (swoją rodzinną to ja widziałam raz na oczy, jak wypisywała świstek na studia), przychodniach itp. w niedziele musiałam udawać, że mi wino nie smakuje na grillu u rodzinki, na weseleu za 2 tyg faktycznie zwalę na antybiotyki :P tylko jeszcze nie wymyśliłam 'choroby' :P mam nadzieję, że Maluszek zdrowo rośnie, wizyta dopiero za tydzień i jak zapewne wszystkie z Was nie mogę się doczekać ![]() strasznie mnie bolą plecy... często leżę plackiem na podłodze :P trochę się rozpisałam ale nie mam komu głowy zawracać, wiec trafiło na Was ;P
|
|
#1700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1701 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja i moje mdłości są niezbadane - czasem wszytsko super, mogę jeść co popadnie a dzisiaj na przykład całe śniadanie zwróciłam... Cytat:
ja dzisiaj tylko z rana, ale jutro będę musiała jechać 2 razy autobusem też na drugi koniec miasta i też już się boję, bo dzisiaj ledwo dychałam na zewnątrz Ale badania już wszystkie chociaż zrobiłaś? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Mam córeczkę prawie 4 letnią, która marzy o rodzeństwie. Staralismy sie o dziecko prawie dwa lata (o pierwszą ciążę ponad 4 więc jest postęp )W sobotę zrobiłam test - są DWIE krechy w niedzielę drugi - nadal kreseczka bardzo blada... Wczoraj poszłam na betę - to był pierwszy dzień 5 tygodnia licząc od OM i wynik 1322 mlU/ml a norma dla 5 tygodnia to 270-7138 Jutro idę do lekarza, termin od dawna zarezerwowany bo miałam się umawiać na inseminację , dowiem się czy wszystko OK, czy to nie sen chodzę do gina w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, ze jutro idę tam ostatni raz... i że tutaj się zadomowię
|
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam do zrobienia grupę krwi, toxo, różyczkę, HIV i HCV heh z rozpędu podałam najpierw przemiłej pani pobierającej krew swoje stare nazwisko, a jak już się odplątałam to na pytanie czy jestem w ciąży z przywyczajenia rzuciłam "nie" i.. znowu się musiałam odplątywać :P pani się dopytała który tydzień i z uśmiechem na twarzy powiedziała, że mam się nie przejmować, nie ja jedna taka zamotana i jeszcze nie przyzwyczajona ![]() na dodatek zawsze wszyscy mieli problem mi się w żyły wkłuwać bo ich po prostu nie widać, a pani to zajęło kilka sekund ![]() siedzę sobie teraz i się zastanawiam, jak ja tyle lat mogłam żyć bez blendera ;P robię sobie koktajle owocowe z lodem - pychotka ![]() i przyszła niedawno do mnie wylicytowana na allegro "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" za tydzień akurat i idę do gina i mamy z mężem drugą 'rocznicę' bycia oficjalnie razem, to dostanie kolejny prezent skarpeteczki tycie tycie już dostał :P zaraz po mojej pierwszej wizycie u gina ;P
|
|
|
#1704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a pogorszył Ci się wzrok czy to rutynowa wizyta??[QUOTE=Gianna M;42129977] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurrrrrrrrr nie wiem jak przeżyję jeszcze 2 dni takich upałów |
|||||
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie odebrałam wyniki badań i nie są za ciekawe
Tsh - mam ponizej normy, kiedys leczyłam sie na niedoczynnosc i widocznie znów powróciła,muszę koniecznie na dniach wybrać sie do endokrynologa Bakterię w moczu i jeszcze jeden wynik zaniżony w morfologii- brak żelaza bodajże......... cytmegalia wynik ujemny a toxo pojechało do innego miasta i ma byc jutro ![]()
|
#1706 |
|
Moderator
|
Żelazo bardzo ważne w ciąży - pewnie lekarz coś będzie Ci na to musiał przepisać.
|
|
|
|
#1707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja też trzymam kciuki, że na zawsze pożegnasz się jutro z kliniką Cytat:
Książka fajna? Przeglądałaś już? Ja tez myślałam nad jakimś prezentem dla męża, ale on sam niezbyt domyślny (kupił mi tylko dobrą czekoladę, jak się ciąża potwierdziła ![]() A i miałam się już wczesniej zapytać, dlaczego na razie nie chcecie mówić rodzinie? I kiedy planujesz? ![]() Cytat:
A miałam się Was też pytać: robicie już jakieś zakupy dla dziecia czy na razie się wstrzymujecie? Ja powiem szczerze, że mam jedną czapeczkę i jedne buciki Ach i osłonkę na łóżeczko, ale różową więc 50% szans, że się przyda Jakoś nie wierzę w to zapeszanie
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-08-06 o 17:30 |
|||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
pracuje duzo, wiec tylko glownie podczytuje witam nowe mamusie i wszysktim zycze powodzenia Cytat:
ja nie wierze w przesady, poza tym musze sobie jakos rozlozyc zakupy w czasie, bo to sa spore wydatki. jeszcze niczego nie kupowalam, ale niedlugo zaczne, musze na razie kupic wszystko dla Synka do szkoly plus rzeczy na zime, wiec to tez wydatek. Na razie kupuje dla siebie ciazowe rzeczy na wyprzedazach , moj Maz stwierdzil, ze oprocz kurtki zimowej chyba niczego mi juz nie brakuje i chyba ma racje, bo z tymi rzeczami, co zostaly z poprzedniej ciazy nazbierala sie juz pelna szafa ![]() Mam rozne ladne spodniczki i sukienki, spodnie tez
|
|
#1710 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj, widzę, że tu dużo osób w ostatniej chwili przed inseminacją uciekło Ja na 8.08 miałam zaplanowaną laparoskopię a potem na wrzesień inseminację a tu taka niespodzianka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

O nadżerce teraz lepiej nie myśleć i się nie stresować, jak nic nie możesz zrobić 

Myślałam, że zemdleję z bólu.
wiecej do niej nie poszlam i nigdy nie pojde.

II kreski 30.07.2013
a pogorszył Ci się wzrok czy to rutynowa wizyta??
Perfect Housewife