Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 13:00   #4171
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Ja za to czytałam opisy mam majowo-czerwcowych i normalnie makabra jakaś..
No czasem tak jest że jak sie mamuski nakręcą to sie przebijają czyj poród był gorszy i cięższy. A wcale nie taki diabeł straszny. Samo to że wiekszość z nas decyduje sie jednak na drugie o tym świadczy
Proponuję przenieść się na wątek lipcowo-sierpniowy
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:03   #4172
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no sporo roboty tam mieliście faktycznie. Ja przeżyłam remonty mieszkając w remoncie- masakra Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.
Teraz we wrześniu czeka mnie kolejny łazienki i jak sobie pomyślę o tym syfie to aż mi się słabo robi...
Ale Wasze mieszkanko wyszło całkiem fajnie ładna podłoga- odoba misię. Ile macie matrów i pokoi?
Mieszkanie ma 65m, oryginalnie były 4 pokoje, ale poprzedni właściciele usunęli jeden na rzecz większej kuchni. Przez to mamy kuchnię otwartą no i wkurza mnie to strasznie, bo każdą krzątaninę słychać - wyciągnie garnków, wkładanie/wykładanie naczyń ze zmywarki, nawet otwarcie/zamknięcie lodówki. No i czuć wszelkie zapachy jedzeniowe. Tym bardziej nie jestem teraz zwolenniczką otwartych kuchni (co dopiero łączenia z salonem), ale duża kuchnia ma też swoje plusy).

Co do podłóg, to w przedpokoju i kuchni mamy panele, a w pokojach podłogę bambusową (w salonie ciemniejszą, a w pozostałych jasną).

Przed kupnem zastanawialiśmy się czy kupić własnie w takim stanie i od razu zrobić po swojemu, czy kupić "do wejścia" i sukcesywnie przerabiać po swojemu, ale jednak opcja pierwsza była lepsza. Pewnie szybko nie zabralibyśmy sie do remontów mieszkając jednocześnie w mieszkaniu (a już remont łazienki to masakra).

Okazało się, że roboty jest więcej niż sądziliśmy - trzeba było ściany wyprostować, zrobić wylewki, bo podłogi też krzywe. Masakra

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-08-06 o 13:06
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:10   #4173
em ma
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki
Południe to straszna pora jak na usg...aż mi się słabo robiło. Jakby nie klima w samochodzie to bym chyba nie przetrwała.
Lekarz stwierdził, że nie widzi, żeby coś dyndało między nogami, więc wychodzi na to, że będziemy mieć córeczkę (Perfuzja możesz wpisać) Wszystko jest w porządku, tylko troszkę za mała jest jak na obecny tydzień. Mam się tym jednak nie przejmować, bo przecież dzieci są różne, a ilość wód płodowych jest prawidłowa i mała jest ruchliwa.
Stary 2013-08-06, 13:10   #4174
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Hehe wprowadzić mówisz... a ja będę musiała zostawić mojego tż z tym i jechać z dzidzią do rodziców bo my remontować będziemy dom w którym mieszkamy i my jakoś przetrzymamy ale z dzieckiem w takich warunkach nie da rady myślę że na to co najgorsze 2tygodnie wystarczą żebym mogla wrócić a po drugie to wszystko będzie robił mój tż z kolegami (mają firmę budowlaną) więc czas też będzie ich gonił...
No to ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, że na razie mieszkamy w takim "budynku gospodarczym" za domem - na tej samej działce. Na przeczekanie jest ok, ale z dziećmi już byśmy się tam nie pomieścili.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Okazało się, że roboty jest więcej niż sądziliśmy - trzeba było ściany wyprostować, zrobić wylewki, bo podłogi też krzywe. Masakra
Bo to zawsze okazuje się, że roboty jest więcej niż się na początku zakłada.
Stary 2013-08-06, 13:22   #4175
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Południe to straszna pora jak na usg...aż mi się słabo robiło. Jakby nie klima w samochodzie to bym chyba nie przetrwała.
Lekarz stwierdził, że nie widzi, żeby coś dyndało między nogami, więc wychodzi na to, że będziemy mieć córeczkę (Perfuzja możesz wpisać) Wszystko jest w porządku, tylko troszkę za mała jest jak na obecny tydzień. Mam się tym jednak nie przejmować, bo przecież dzieci są różne, a ilość wód płodowych jest prawidłowa i mała jest ruchliwa.
No i widzisz gratulacje! Masz już pewne imię, jak znasz płeć?
Stary 2013-08-06, 13:24   #4176
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki
to gratulacje coreczki i super ze wszystko jest ok

no dobra wygrałam z leniem i mieszkanko ogarnięte, ciasto w piekarniku tylko obiadek został do zrobienia ale na to mam jeszcze czas

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-08-06 o 13:32
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:26   #4177
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
P.S. Czy u Was też się trochę zmieniło Wasze nastawienie do TYCH spraw sypialnianych?
Bo ja zaczęłam unikać ten tego..... i jak widzę swojego TŻ w stanie gotowości to zapala mi się czerwona lampka i ze strachu od razu uciekam.....
Ja mojego TZa w stanie gotowości to nie widziałam dawno... 3 razy w miesiącu to i tak dużo ostatnio. A ja cierpie z tego powodu niemiłosiernie. Nawet jak się łaszę i "proszę" to mnie odtrąca za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny od jakiegoś czasu, a właściwie od kiedy dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży ( co myślałam że w moim przypadku z PCO będzie duuużo trudniejsze a jednak się udało ) śledzę Wasz wątek. Piszę jednak dopiero teraz i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona trochę z tym zwlekałam ale wczoraj miałam wizytę u lekarza i czekałam na wieści co i jak z maleństwem a wieści są oczywiście bardzo dobre, maluszek wiercił się i kręcił i tak mnie to cieszy, że chciałam się tym z Wami podzielić termin porodu mam na 11.02 jestem w 14 tc. Jest to moja pierwsza ciąża a dzięki Waszym wpisom dowiedziałam się bardzoooo duuuuuużooo ogólnie bardzo fajna ta Wasza społeczność wizażowa. Oczywiście tradycyjnie mam pytania i mam nadzieję że pomożecie Czy ten test z glukozą miałyście już robiony i jeśli tak to w którym tygodniu?? Jak często mniej więcej macie wizyty u swoich lekarzy? No i może na razie tyle bo się przerazicie moją ilością pytań na początku Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych Pozdrawiam
witam,
wizyty standardowo, co 4 tygodnie, testu z glukozą jeszcze nie miałam (jestem w 19 tc)

Cytat:
ma60lat jest upierdliwa i ma raka płuc sytuacja dochodziła do tego że leżała a ja musiałam wykąpać ją,ubrać, nakarmić potem kiedy już lekarze odliczali dni do śmierci okazało się że choroba się zatrzymała jej stan się poprawił i teraz nam jeździ po głowach i wykorzystuje "JAK TRWOGA TO DO BOGA A JAK PO TRWODZE TO POCAŁUJ JĄ W DUPĘ BOŻĘ" taką zasadę ona wyznaje a ja już czasami nie wyrabiam... Najgorsze to jest to że ja jestem za miękka może jakbym jej raz a porządnie wygadała to byłoby inaczej a tak to duszę to w sobie i czasem mam ochotę stąd uciec..
mam nadzieję, ze za 25 lat nasze kandydatki na synowe lub kandydaci na zięciów, nie będą o nas musiały pisać w ten sposób na forum dziewczyny - nie bądźmy upierdliwymi, starymi babami.

Cytat:
jeeee!! oficjalnie drugie dziewczę na pierwszą stronę trafia

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:29   #4178
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No i widzisz gratulacje! Masz już pewne imię, jak znasz płeć?
No właśnie. Pewne imię mieliśmy dla chłopca mimoże płeć nam była obojętna. Ale po prostu z chłopcem nie mieliśmy wątpliwości a z dziewczynką póki co nie możemy się zdecydować
Stary 2013-08-06, 13:37   #4179
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

mam nadzieję, ze za 25 lat nasze kandydatki na synowe lub kandydaci na zięciów, nie będą o nas musiały pisać w ten sposób na forum dziewczyny - nie bądźmy upierdliwymi, starymi babami.
No właśnie!

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Mnie mój TŻ wyprowadził dzisiaj z równowagi..
Ja mieszkam w mieście X on w miejscowości Y. Są oddalone od siebie ok. 15 km. Mam mieszkanie własnościowe, w pełni umeblowane... 40 km dalej od obu miejscowości. Mój TŻ nie chce iść tam mieszkać po ślubie, bo.... "tyle kilometrów" " z dala od rodziców" " będzie trzeba dojeżdżać" Woli wynajmować coś tutaj, i płacić za wszystko 1500 zł, niż tam... ze wszystkim trochę ponad 500.
Masakra...
A najchętniej zamieszkałby ze mną w jednym pokoiku, u siebie w domu.. z teściami. Gdzie powiedziałam już na początku, że mieszkać nie będę.. na wsi jeden sklep, dwa pks na dzień..

A miał dostać działkę od rodziców, kupili trzy, i dla każdego z trójki dzieci.
Ale póki co.. cisza.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:42   #4180
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mojego TZa w stanie gotowości to nie widziałam dawno... 3 razy w miesiącu to i tak dużo ostatnio. A ja cierpie z tego powodu niemiłosiernie. Nawet jak się łaszę i "proszę" to mnie odtrąca za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.
ehh skąd ja to znam, ale powiedziałam sobie, że nie będę się prosić.

Zadzwoniłam do położnej jaką mi przydzielono, jest na urlopie do 21 sierpnia, nagrałam się na sekretarkę i podałam numer. Wtedy oddzwoni i umówi się ze mną na wizytę i wyznaczy mi USG. Mam nadzieję, że to nie będzie za późno na połówkowe
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:45   #4181
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Pewne imię mieliśmy dla chłopca mimoże płeć nam była obojętna. Ale po prostu z chłopcem nie mieliśmy wątpliwości a z dziewczynką póki co nie możemy się zdecydować
to u nas bylo na odwrót ale ostatnio udalo nam się dogadać i mamy imiona na obie ewentualności
Stary 2013-08-06, 13:52   #4182
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

My od prawie 2 miesięcy wiemy, ze bedzie chłopiec, a imienia cały czas nie mamy Dla dziewczynki zreszta tez nie.
Stary 2013-08-06, 13:52   #4183
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
No właśnie!

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja mieszkam w mieście X on w miejscowości Y. Są oddalone od siebie ok. 15 km. Mam mieszkanie własnościowe, w pełni umeblowane... 40 km dalej od obu miejscowości. Mój TŻ nie chce iść tam mieszkać po ślubie, bo.... "tyle kilometrów" " z dala od rodziców" " będzie trzeba dojeżdżać" Woli wynajmować coś tutaj, i płacić za wszystko 1500 zł, niż tam... ze wszystkim trochę ponad 500.
Masakra...
... co to za pomysł z kosmosu w ogóle jak macie taką opcję to płacenie za wynajem, żeby być bliżej rodziców... jeszcze się z nimi nie namieszkał przez całe życie? mało mu?... nie czaje facetów.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:53   #4184
SunShineDoll
Rozeznanie

Em ma gratulacje dziołchy
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:59   #4185
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję córeczki

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:10   #4186
23Paula23
BAN stały

Cytat:
No właśnie!

Masakra...
A najchętniej zamieszkałby ze mną w jednym pokoiku, u siebie w domu.. z teściami. Gdzie powiedziałam już na początku, że mieszkać nie będę.. na wsi jeden sklep, dwa pks na dzień..

Ale póki co.. cisza.
Oj tam oj tam dostrzeż te dobre strony ja przyszłam do mojego tż (największa głupota mojego życia) na wieś gdzie nie ma ani sklepu ani pks-u

Em ma GRATULUJE CÓRUNI
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:44   #4187
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Oj tam oj tam dostrzeż te dobre strony ja przyszłam do mojego tż (największa głupota mojego życia) na wieś gdzie nie ma ani sklepu ani pks-u
Ja w dzieciństwie mieszkałam na wsi, gdzie właśnie tak było. Do sklepu najbliżej 8 km, kościół 9 km, a przystanek ze 3 km. Także wiem jak to smakuje, i nie chce żeby moje dziecko też tak miało.

Najbardziej u niego denerwuje mnie to że.. ustalamy coś wspólnie, a później on sam zmienia NASZĄ decyzję..

Em ma - gratulacje!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:49   #4188
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny od jakiegoś czasu, a właściwie od kiedy dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży ( co myślałam że w moim przypadku z PCO będzie duuużo trudniejsze a jednak się udało ) śledzę Wasz wątek. Piszę jednak dopiero teraz i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona trochę z tym zwlekałam ale wczoraj miałam wizytę u lekarza i czekałam na wieści co i jak z maleństwem a wieści są oczywiście bardzo dobre, maluszek wiercił się i kręcił i tak mnie to cieszy, że chciałam się tym z Wami podzielić termin porodu mam na 11.02 jestem w 14 tc. Jest to moja pierwsza ciąża a dzięki Waszym wpisom dowiedziałam się bardzoooo duuuuuużooo ogólnie bardzo fajna ta Wasza społeczność wizażowa. Oczywiście tradycyjnie mam pytania i mam nadzieję że pomożecie Czy ten test z glukozą miałyście już robiony i jeśli tak to w którym tygodniu?? Jak często mniej więcej macie wizyty u swoich lekarzy? No i może na razie tyle bo się przerazicie moją ilością pytań na początku Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Widziałam w serialu o położnych i postanowiłam sprawdzić

Bierzesz centymetr, kładziesz, przykladasz w tym miejscu, gdzie kończy sie kość łonowa i jedziesz do góry az do końca macicy. U mnie teraz dokładnie widac gdzie sie kończy, bo mam balonik pod brzuchem
Też będę musiała sobie zmierzyć z ciekawości. Tutaj położna mierzy na wizytach brzuch i tym się sugeruje czy dziecko odpowiednią ma wielkość. Ja miałam w poprzedniej ciąży dodatkowe usg,bo wyszło,że Eryk nie rośnie.

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Witam.
Pani ginekolog na 80% widzi dziewczynke ale potwierdzi na polowkowym 3wrzesnia jestem w 16 tygodniu a pielegniarki
sie smieja ze wogole nie widac abym w ciazy byla
O super! Gratuluję!

Cytat:
Dziękuję za kciuki
Super,że wszystko w porządku!
Gratuluję córeczki!

Cytat:
za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.
U mnie z tym graniem tż ,jest podobnie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do położnej jaką mi przydzielono, jest na urlopie do 21 sierpnia, nagrałam się na sekretarkę i podałam numer. Wtedy oddzwoni i umówi się ze mną na wizytę i wyznaczy mi USG. Mam nadzieję, że to nie będzie za późno na połówkowe

Ja będę mieć po ukończonym 21 tyg. Może zaraz jak wróci położna będziesz miała po kilku dniach usg...

A co z pracą tż? Dostał?
Stary 2013-08-06, 14:53   #4189
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Emma gratulacje - może się teraz coraz więcej dziewczyn objawiać będzie co by tych chłopaków zrównoważyć

Cytat:
No właśnie!

Masakra...

Ale póki co.. cisza.
Powiedz mu, że jest gupi i krzywo sika

Cytat:
My od prawie 2 miesięcy wiemy, ze bedzie chłopiec, a imienia cały czas nie mamy Dla dziewczynki zreszta tez nie.
Podobno jak się rodzi dziecię to wiadomo jakie do niego pasuje - więc spoko, jeszcze macie czas
Stary 2013-08-06, 14:56   #4190
kefii
Wtajemniczenie

Hej ale naskrobałyście. Nie nadrobie tego bo nie mam jak. Od pisatku mam mame w szpitalu i nie weim w co ręce włożyć. Kończymy remont, mąz pojechał w delegacje. Spro sie nazbierało.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

To moje standardowe śniadanie + pomidor. Mam zrezygnować z tego ?
Lepiej nie łaczyć coś co zawiera żleazo np szynka z nabiałem bo nabiał obniża wchłanianie żelaza. Mozesz np na śniadanie wline z pomidorem a na drugie kanapke z serem i pomidorem. Od czasu do czasu nie zaszkodzi pomieszac szynke z serem ale jesli masz słabsze wymniki to na chwile zrezygnuj z łaczenia tych skladników.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 15:09   #4191
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Uważam, że to bardzo dobrze, że mocuje się do ściany. Na początku wakacji w mieście obok 3 letnią dziewczynkę przygniotła szafa na która chciała wejść i chociaż wcześniej uważałam, że szkoda ściany, robić dziury itp to teraz już chyba inaczej na to patrzę.
Też w dzieciństwie zwaliłam na siebie szafkę, bo się po niej wspinałam. Przy dziecku jednak lepsze są takie przykręcane do ściany.

Emma, gratuluję badań i córeczki. Teraz musi przyjść czas na dziewczynki.

Niebieska, witaj.

Nie wiem, co się dzisiaj ze mną dzieje, ale nie mogę się dobudzić. Spałam długo, jak zwykle, ale dalej oczy mi się żywcem zamykają. Dobrze, że głowa nie boli. Poszłabym na spacer do parku, ale nie wiem, czy nie zasnę tam na jakiejś ławce.

Keffi, najlepszego dla Ciebie i męża na 2. rocznicę.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-08-06 o 15:15
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 15:12   #4192
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki
jupiiiiiiiii

Cytat:
No właśnie!

Masakra...

Ale póki co.. cisza.
aż mi ręce opadły! trzeba odciąć pępowinę
Stary 2013-08-06, 15:13   #4193
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
no dobra to i mi wpisz na pierwszej stronir dziewczynke jakby co to zmieimy
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 15:49   #4194
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja będę mieć po ukończonym 21 tyg. Może zaraz jak wróci położna będziesz miała po kilku dniach usg...

A co z pracą tż? Dostał?
Idzie na rozmowę w piątek to jest praca na noce. Więc jeśli by ją dostał to sama z dzieciakiem będę musiała sobie radzić nocami i w dzień pewnie też.

em ma: z całego serca gratuluję córeczki

wrócililiśmy własnie z zakupów, oczywiście zdązyliśmy sie pokłócić juz 10 razy dzisiaj. Ostatnio codziennie sie kłócimy. Ja siedze zamknięta w sypialni a on w salonie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-06 o 15:54
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:03   #4195
agoola83
Raczkowanie

Poczytałam Was i się urządziłam: na wizytę naszego psa pojechaliśmy razem z małżem, co było dość miłe. Do prawnika pojechał sam, wie co ma załatwić.
Właśnie miałam niemiły telefon od matki kobiety co nam wynajmuje domek....wrrrr...nie chcą nam zwrócić kaucji za domek, pomimo, że nie dość, że nic nie zniszczyliśmy, to jeszcze naprawiliśmy bojler, krany, piec CO i grzejniki. Mój małż potrafi, więc to robił, na bieżąco, własnymi narzedziami, kran kupiłam sama, bo zaczął ciec, zamontował własne części do pieca, bo przed świetami było ciężko. Bojler który kapał też sam naprawił...ja plewiłam, założyłam warzywniak, bieliłam niedawno drzewka w ogródku...a oni teraz, że nie oddadzą kaucji, bo kilka miesięcy temu powiedziałam, że może przedłużymy umowę....Nikogo nie obchodzi, że przez kilka miesięcy coś się zmieniło....masakra, mówię Wam...jak tak dalej pójdzie, to będziemy nasz węgiel i drewno wywozić z piwnicy, wymontowywać naszą pompę z pieca i zakładać stare kapiące krany...nie dość, że mamy nie dostać kaucji, to jeszcze prezenty mamy robić???!!!Ale jestem zła. Korci mnie, żeby ostatniego czynszu nie płacić...masakra, mówię Wam...

Nieważne...jak nie urok to sraczka, marzę z całego serca o wolnym od stresow popołudniu, książce na tarasie i całym dzwbanku zimnej wody z cytryną (normalnie byłoby to martini ze spritem, buuuuuuu:P).

A z pozytywnych rzeczy, to dostałam wczoraj prezent od dawno niewidzianej koleżanki (dobre 7-8 lat)! Gadałyśmy na fb i mówię, że oprócz książek naukowych, potrzebnych mi do pracy, czytam tygodniowo ok 1-2 książek "odstresowujących"..i że moja biblioteczka to już około 1000 książek(mam nałóg ich kupowania)...i że w nowym domu będzie osobny pokój na te książki Dostałam przesyłkę A tam kindle - czytnik e-booków. Z dopiskiem: już nie będzie nadbagażu w drodze na wakacje))hehehe Ma któraś z Was takie urządzonko? Jak Wam się sprawuje? Ja narazie jestem w szoku i nie wiem jak to robić, w komórce też mam czytnik książek nexto, ale to tylko jak za długo czekam np. u lekarza, to używam

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:03   #4196
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Keffi, najlepszego dla Ciebie i męża na 2. rocznicę.
O dziękuje bardzo
Czas szybko ucieka i bardzo sie ciesze ze to 2 rocznica a nas jest 3 co prawda jeszcze w brzuszku najmłodszy członek rodziny ale jest.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:10   #4197
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Agoola ja mam Kindla (juz drugiego zreszta, bo pierwszego zepsulam) i juz nie wyobrażam sobie powrotu do tradycyjnych książek.
Stary 2013-08-06, 16:11   #4198
agoola83
Raczkowanie

em ma gratuluję dziewczynki:r oza:
isia trzymam kciuki!!!
Hosenka super to zrobiliście, mnóstwo pracy My mamy możliwość wybudowania domku od podstaw, ale takiego szkieletowego, gdzie musisz od podtsaw wszystko ustalić, np. ten nam sie podoba http://www.domymax.pl/index.php?opti...emid=8&lang=pl
Przerobilismy już kilka remontów, podziwiam wytrwałość Waszą i wszystkich co remontują jednocześnie mieszkając. My się prtzeprowadzamy do teściów w ten weekend, bo remont skończony, to był mój warunek:P
No, a to też jest poddasze, więc na poważnie rozważamy kupno klimatyzatora...

Mam w ogóle straszne wyrzuty sumienia, że czasem Was zaniedbuję Myślę np. jadąc autem, będąc na zakupach, że odpalę w końcu kompa, popiszę z Wami, a zawsze coś wypadnie, że tylko wieczorem tuż przed snem na komórce Was podczytuję Ale póki co ani jednego posta nie opuściłam

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:11   #4199
senira666
Zakorzenienie

agoola83 ja na twoim miejscu nie płaciłabym ostatniego czynszu i się wyprowadziła , jakby się coś pyszczyli to bym powiedziała że sama sobie kaucję odbieram.
Stary 2013-08-06, 16:11   #4200
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tym myciem okien w ciąży? To jakiś przesąd, że rąk nie można podnosić czy rzeczywiście są jakieś przeciwwskazania (poza tym, że nas może zamroczyć i można pofrunąć głową w dół ) Chętnie pomachałabym sobie szmatką

nie można chodzi o ciśnienie i jakieś napięcia mięśniowe- lepiej nie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości