|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Proponuję przenieść się na wątek lipcowo-sierpniowy
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Co do podłóg, to w przedpokoju i kuchni mamy panele, a w pokojach podłogę bambusową (w salonie ciemniejszą, a w pozostałych jasną). Przed kupnem zastanawialiśmy się czy kupić własnie w takim stanie i od razu zrobić po swojemu, czy kupić "do wejścia" i sukcesywnie przerabiać po swojemu, ale jednak opcja pierwsza była lepsza. Pewnie szybko nie zabralibyśmy sie do remontów mieszkając jednocześnie w mieszkaniu (a już remont łazienki to masakra). Okazało się, że roboty jest więcej niż sądziliśmy - trzeba było ściany wyprostować, zrobić wylewki, bo podłogi też krzywe. Masakra
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-06 o 13:06 |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki
Południe to straszna pora jak na usg...aż mi się słabo robiło. Jakby nie klima w samochodzie to bym chyba nie przetrwała. Lekarz stwierdził, że nie widzi, żeby coś dyndało między nogami, więc wychodzi na to, że będziemy mieć córeczkę
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to zawsze okazuje się, że roboty jest więcej niż się na początku zakłada.
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
gratulacje! Masz już pewne imię, jak znasz płeć?
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dobra wygrałam z leniem i mieszkanko ogarnięte, ciasto w piekarniku tylko obiadek został do zrobienia ale na to mam jeszcze czas
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-06 o 13:32 |
|
|
|
|
#4177 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.Cytat:
wizyty standardowo, co 4 tygodnie, testu z glukozą jeszcze nie miałam (jestem w 19 tc) Cytat:
dziewczyny - nie bądźmy upierdliwymi, starymi babami.Cytat:
jeeee!! oficjalnie drugie dziewczę na pierwszą stronę trafia
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie. Pewne imię mieliśmy dla chłopca mimoże płeć nam była obojętna. Ale po prostu z chłopcem nie mieliśmy wątpliwości a z dziewczynką póki co nie możemy się zdecydować
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Mnie mój TŻ wyprowadził dzisiaj z równowagi.. Ja mieszkam w mieście X on w miejscowości Y. Są oddalone od siebie ok. 15 km. Mam mieszkanie własnościowe, w pełni umeblowane... 40 km dalej od obu miejscowości. Mój TŻ nie chce iść tam mieszkać po ślubie, bo.... "tyle kilometrów" " z dala od rodziców" " będzie trzeba dojeżdżać" Woli wynajmować coś tutaj, i płacić za wszystko 1500 zł, niż tam... ze wszystkim trochę ponad 500. Masakra... A najchętniej zamieszkałby ze mną w jednym pokoiku, u siebie w domu.. z teściami. Gdzie powiedziałam już na początku, że mieszkać nie będę.. na wsi jeden sklep, dwa pks na dzień.. A miał dostać działkę od rodziców, kupili trzy, i dla każdego z trójki dzieci. Ale póki co.. cisza.
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do położnej jaką mi przydzielono, jest na urlopie do 21 sierpnia, nagrałam się na sekretarkę i podałam numer. Wtedy oddzwoni i umówi się ze mną na wizytę i wyznaczy mi USG. Mam nadzieję, że to nie będzie za późno na połówkowe
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
My od prawie 2 miesięcy wiemy, ze bedzie chłopiec, a imienia cały czas nie mamy
Dla dziewczynki zreszta tez nie.
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Em ma gratulacje dziołchy
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki
|
|
#4186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja przyszłam do mojego tż (największa głupota mojego życia) na wieś gdzie nie ma ani sklepu ani pks-u Em ma GRATULUJE CÓRUNI |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej u niego denerwuje mnie to że.. ustalamy coś wspólnie, a później on sam zmienia NASZĄ decyzję.. Em ma - gratulacje!!
|
|
#4188 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję córeczki! Cytat:
![]() Cytat:
Ja będę mieć po ukończonym 21 tyg. Może zaraz jak wróci położna będziesz miała po kilku dniach usg... A co z pracą tż? Dostał?
|
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ale naskrobałyście. Nie nadrobie tego bo nie mam jak. Od pisatku mam mame w szpitalu i nie weim w co ręce włożyć. Kończymy remont, mąz pojechał w delegacje. Spro sie nazbierało.
Lepiej nie łaczyć coś co zawiera żleazo np szynka z nabiałem bo nabiał obniża wchłanianie żelaza. Mozesz np na śniadanie wline z pomidorem a na drugie kanapke z serem i pomidorem. Od czasu do czasu nie zaszkodzi pomieszac szynke z serem ale jesli masz słabsze wymniki to na chwile zrezygnuj z łaczenia tych skladników. |
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Emma, gratuluję badań i córeczki. Teraz musi przyjść czas na dziewczynki. Niebieska, witaj. Nie wiem, co się dzisiaj ze mną dzieje, ale nie mogę się dobudzić. Spałam długo, jak zwykle, ale dalej oczy mi się żywcem zamykają. Dobrze, że głowa nie boli. Poszłabym na spacer do parku, ale nie wiem, czy nie zasnę tam na jakiejś ławce. ![]() Keffi, najlepszego dla Ciebie i męża na 2. rocznicę. Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2013-08-06 o 15:15 |
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
em ma: z całego serca gratuluję córeczki ![]() wrócililiśmy własnie z zakupów, oczywiście zdązyliśmy sie pokłócić juz 10 razy dzisiaj. Ostatnio codziennie sie kłócimy. Ja siedze zamknięta w sypialni a on w salonie
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-06 o 15:54 |
|
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam Was i się urządziłam: na wizytę naszego psa pojechaliśmy razem z małżem, co było dość miłe. Do prawnika pojechał sam, wie co ma załatwić.
Właśnie miałam niemiły telefon od matki kobiety co nam wynajmuje domek....wrrrr...nie chcą nam zwrócić kaucji za domek, pomimo, że nie dość, że nic nie zniszczyliśmy, to jeszcze naprawiliśmy bojler, krany, piec CO i grzejniki. Mój małż potrafi, więc to robił, na bieżąco, własnymi narzedziami, kran kupiłam sama, bo zaczął ciec, zamontował własne części do pieca, bo przed świetami było ciężko. Bojler który kapał też sam naprawił...ja plewiłam, założyłam warzywniak, bieliłam niedawno drzewka w ogródku...a oni teraz, że nie oddadzą kaucji, bo kilka miesięcy temu powiedziałam, że może przedłużymy umowę....Nikogo nie obchodzi, że przez kilka miesięcy coś się zmieniło....masakra, mówię Wam...jak tak dalej pójdzie, to będziemy nasz węgiel i drewno wywozić z piwnicy, wymontowywać naszą pompę z pieca i zakładać stare kapiące krany...nie dość, że mamy nie dostać kaucji, to jeszcze prezenty mamy robić???!!!Ale jestem zła. Korci mnie, żeby ostatniego czynszu nie płacić...masakra, mówię Wam... Nieważne...jak nie urok to sraczka, marzę z całego serca o wolnym od stresow popołudniu, książce na tarasie i całym dzwbanku zimnej wody z cytryną (normalnie byłoby to martini ze spritem, buuuuuuu:P). A z pozytywnych rzeczy, to dostałam wczoraj prezent od dawno niewidzianej koleżanki (dobre 7-8 lat)! Gadałyśmy na fb i mówię, że oprócz książek naukowych, potrzebnych mi do pracy, czytam tygodniowo ok 1-2 książek "odstresowujących"..i że moja biblioteczka to już około 1000 książek(mam nałóg ich kupowania)...i że w nowym domu będzie osobny pokój na te książki Dostałam przesyłkę A tam kindle - czytnik e-booków. Z dopiskiem: już nie będzie nadbagażu w drodze na wakacje ))hehehe Ma któraś z Was takie urządzonko? Jak Wam się sprawuje? Ja narazie jestem w szoku i nie wiem jak to robić, w komórce też mam czytnik książek nexto, ale to tylko jak za długo czekam np. u lekarza, to używam
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
O dziękuje bardzo
Czas szybko ucieka i bardzo sie ciesze ze to 2 rocznica a nas jest 3 co prawda jeszcze w brzuszku najmłodszy członek rodziny ale jest.
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Agoola ja mam Kindla (juz drugiego zreszta, bo pierwszego zepsulam) i juz nie wyobrażam sobie powrotu do tradycyjnych książek.
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
em ma gratuluję dziewczynki
isia trzymam kciuki!!! Hosenka super to zrobiliście, mnóstwo pracy My mamy możliwość wybudowania domku od podstaw, ale takiego szkieletowego, gdzie musisz od podtsaw wszystko ustalić, np. ten nam sie podoba http://www.domymax.pl/index.php?opti...emid=8&lang=plPrzerobilismy już kilka remontów, podziwiam wytrwałość Waszą i wszystkich co remontują jednocześnie mieszkając. My się prtzeprowadzamy do teściów w ten weekend, bo remont skończony, to był mój warunek:P No, a to też jest poddasze, więc na poważnie rozważamy kupno klimatyzatora... ![]() Mam w ogóle straszne wyrzuty sumienia, że czasem Was zaniedbuję Myślę np. jadąc autem, będąc na zakupach, że odpalę w końcu kompa, popiszę z Wami, a zawsze coś wypadnie, że tylko wieczorem tuż przed snem na komórce Was podczytuję Ale póki co ani jednego posta nie opuściłam
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
agoola83 ja na twoim miejscu nie płaciłabym ostatniego czynszu i się wyprowadziła , jakby się coś pyszczyli to bym powiedziała że sama sobie kaucję odbieram.
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie można
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.
- kilka dłubanek
za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.
Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych
jeeee!! oficjalnie drugie dziewczę na pierwszą stronę trafia

?
16.06.2012r.