Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 12:23   #3061
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurcze w sobote ide na to wesele.... i nie mam co ubrać bede musiala wyrac cos z szafy al nie wiem co butów tez nie mam..... ale moze tż mi zasponsoruje
Czyli oddałaś tamtą kieckę?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
uwielbia, kilka minut i nie mam dziecka, a już nie wspomnę jaka wygoda

super, że są postępy
O, super Ja to się zawsze stresuję jak coś komuś doradzam/zachwalam , że nie spasuje i stracą kasę przeze mnie
Tż nosi?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:25   #3062
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
my po szczepieniu Kluska waży 8100 płakusiała głośno ale króciutko potem zasnęła jak czekałyśmy na spotkanie

Tutaj nasze lasencje - reszta fotek będzie potem w k.
Poznajecie?
Brawa za wagę i za to że króciutko płakał

Pewnie że poznajemy, widze że następne spotkanie można zaliczyć do udanych.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42130180]Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.[/QUOTE]

Ja też nie lubie cieplych obiadow w upalne dni.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dzisiaj dalismy malemu duzy kawalek jablka i zjadl 1/4 sluchajcie jaki cwaniaczek, ciumka, wysysa sok, rozmiekcza, potem odgryza i...zjada smakuje! tylko ze sam raczka nie trafi, musze mu podawac ze swojej reki, ale moze zaczai za jakis czas
No i widzisz coraz lepiej wami idzie
Stary 2013-08-06, 12:28   #3063
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiesz co nie, u nas był czas, że Kubuś tylko na rękach chciał być i wtedy tula to było wybawienie a teraz nie widzę różnicy

Debrah jak robisz kawę mrożoną?
Robię taką wersję domową - bo nie mam ciekawych składników ( ale też wiedziałabym jak, siostra pracuje w Cofee Heaven w Bonarce):
Mleko (lub pół mleka pół wody - ale ja robię taki wielki kubek), ze 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( w moim wypadku Nescafe Sensatione Creme, bo taką pijemy) + łyżeczka cukru + cynamon szczypta + lód.

W wersji prawdziwej powinnam dać pół na pół z wodą + gałka lodów śmietankowych + lód i zblendować to ( i najlepiej jakiś syrop jak w kawiarniach mają ale ni mam). Ale mój blender nie ma kruszarki do lodu więc muszę dać kostki no i lodów śmietankowych dzisiaj nie miałam, więc zwykła taka.
Stary 2013-08-06, 12:35   #3064
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
j

evel znowu mam interesa do Cie w tym przepisie ZAMIAST mleka dodac piwo? czy oprocz mleka? i fete rozumiem skruszona do sypkich skladnikow dodac? wlasnie twlrze te muffinki do piwa
pewnie już "po ptokach" ale juz piszę ALBO mleko ALBO piwo, margary
na nie musi być bardzo zimna, ale nie moze być gorąca - powiem Ci coś - ja do miski ładuję wszystko i mieszam mikserem i nie bawi się za bardzo w te składniki, mokre, suche itd. aha, fetę kruszyłam

[QUOTE=hope01;42124005]

allegro nie działa, a co dopiero na fc pisałam żeby mi all zablokowali [COLOR="Silver"]

Twoje prośby zostały wysłuchane
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale super wyglądają! A Majusia to taka śmieszka , co?)
Świetnie siedzi już!
A Polusia urocza, ładnie jej w czerwonym
tak, Maja śmieszka Polusia słodziutka taka

w k. podam Wam przepis na filety z kurczaka pod pierzynką - pyszny
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:39   #3065
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

O, super Ja to się zawsze stresuję jak coś komuś doradzam/zachwalam , że nie spasuje i stracą kasę przeze mnie
Tż nosi?
hehe, ja raczej nie z tych co mieliby pretensje, mój świadomy wybór, trochę tż ciężki do namowy (ale on tak zawsze, każdy większy zakup to musi dogłębnie przemyśleć).
Tż jeszcze nie nosił, w sumie nie było okazji, bo u moich rodziców byłam sama ale teraz jak pojedziemy razem to pewnie zanosidłuje się mam nadzieję tylko, że t. nie będzie chciała spróbować
Cytat:
Robię taką wersję domową - bo nie mam ciekawych składników ( ale też wiedziałabym jak, siostra pracuje w Cofee Heaven w Bonarce):
Mleko (lub pół mleka pół wody - ale ja robię taki wielki kubek), ze 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( w moim wypadku Nescafe Sensatione Creme, bo taką pijemy) + łyżeczka cukru + cynamon szczypta + lód.

W wersji prawdziwej powinnam dać pół na pół z wodą + gałka lodów śmietankowych + lód i zblendować to ( i najlepiej jakiś syrop jak w kawiarniach mają ale ni mam). Ale mój blender nie ma kruszarki do lodu więc muszę dać kostki no i lodów śmietankowych dzisiaj nie miałam, więc zwykła taka.
ale mi smaka narobiłaś muszę spróbować, bo nigdy nie robiłam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:40   #3066
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[QUOTE=e_vel;42130536]pewnie już "po ptokach" ale juz piszę ALBO mleko ALBO piwo, margary
na nie musi być bardzo zimna, ale nie moze być gorąca - powiem Ci coś - ja do miski ładuję wszystko i mieszam mikserem i nie bawi się za bardzo w te składniki, mokre, suche itd. aha, fetę kruszyłam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

allegro nie działa, a co dopiero na fc pisałam żeby mi all zablokowali [COLOR="Silver"]

Twoje prośby zostały wysłuchane

tak, Maja śmieszka Polusia słodziutka taka

w k. podam Wam przepis na filety z kurczaka pod pierzynką - pyszny
Ejjj.ja tez chce przepis taki....

Aha..dziś dziewczyny mija nam 2 latka... Co można szybko i smacznie zrobić...tz uwielbia pomidory z czosnkiem....ale to takie malo romantyczne..proszę pomóżcie....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:42   #3067
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
JA, to takie kropelki? probiotyk jakis chyba?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Oj tam, ja tez jaralam sie z pierwszej samodzielnej kapieli

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

To ma dziwna konsystencje, mi na dnie sie robil osad jakby cukier?
Tak, na ulewanie. Ale ja przestalam to dawac w pewnym momencie, jakos zapomnialam wykupic nastepnej buteleczki.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Przepraszam, ale nie pamiętam która z Was pisała, że jej córeczka z łóżka spadła i sięzaklinowała między ścianą.
Ja dzisiaj też przeżylam maleńką chwilę grozy , zostawiłam po obiedzie Borysa w bujaczku, mamy taki rain forest, pewnie niektóre kojarzą, bo widziałam też tu na zdjeciach w klubie, no i pobiegłam na dół po deserek, słyszałam w międzyczasie, że młody się szamotał, ale miał od groma zabawek w tym bujaczku więc myślalam że je zrzuca
wracam, a on na ziemi, na brzuchu leży, uśmiech od ucha do ucha, trzyma rączkami przewróconu fotelik nie wiem jak to się stało, że się z nim przeprócił i jeszcze z tej uprzęży się wyplątał
Chyba bym zawału dostała!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A Zuzka dziś pierwszy raz zasnęła sama w łózeczku (tzn. nigdy wcześniej też nie próbowałam tak zawsze koło niej leżałam), a że wydawała się taka mało śpiąca, wsadziłam ją do łóżeczka, ja wizaż na tel, ona tam sobie szalała, w pewnym momencie zaczęła marudzić, to ja jej smoka, po główce pogłaskałam i zasnęła

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Heeelo, moje dziewczyny pobily chyba dzisiaj rekord w zasypianiu - bite 90 minut
Jej mój wczoraj też nie mógł spać, wreszcie przekręcił się na brzuszek i zasnął, pierwszy raz.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
przypomniałaś mi coś
parę lat temu wracałam po całej przetańczonej nocce z moimi przyjaciółmi i TZ, bolały mnie strasznie nogi, TZ przyjaciel ( ma malą nogę i wogóle jest niewysoki) ściągnąl swoje superwygodne buty airmax czy coś takiego, dał mi je a sam założył moje 12 cm czerwone szpile i tak lazł po rynku wrocławia
nigdy tego nie zapomne, za każdym razem jak się widzimy to się z tego smiejemy
widok, wielkiej umięśnionej męskiej łydy w czerwonych szpilkach- bezcenne

pieluszki rossmanowe ale są strasznie sztywne
wolę huggiesy, niestety nie zawsze mam gdzie kupić
brawo za zęba

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

laurko witaj po wypoczynku jak stosujesz ta diete blw, ciekawa jestem?
Michał siada z nami do obiadu, i kładę mu na tackę od krzesełka to co ugotowałam (zaczęłam gotować na parze dla nas to co i on może zjeść). Siedzi i próbuje, nadal większość wypluwa, ale i tak coś tam do brzuszka trafia. No i widzę że mu to frajdę sprawia, bo łyżeczki nieznosi

Cytat:
laurko super, ze urlop udany

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
laurko gratuluje udanego odpoczynku i postępów w rozszerzaniu diety

Dziewczyny mam cykora przed tym urlopem z małym, w wózku obojętne czy spacerówka czy gondola wytrzymuje max 40 min, a wiadomo że jak wyjdziemy z pensjonatu okolo 10 -11 to wróciły tam dopiero około 17, kupie jeszcze nosidełko ale boje się że mały się przyzwyczai i będzie chciał ciągle być na rękach.
Dziękuję
Ja jak młody płacze w wózku daję do nosidła. Po jakimś czasie znów ląduje w wózku. Nie bój się, na pewno do osiemnastki nie będzie chciał być noszony Z drugiej strony, kiedy nosić jak nie teraz? Dzieci niektóre tego bardzo potrzebują.

Cytat:
Hej
my po szczepieniu Kluska waży 8100 płakusiała głośno ale króciutko potem zasnęła jak czekałyśmy na spotkanie

Poznajecie?

aha, Maja dopiero wstała, więc troszkę przydżumiona

Spotkanie bardzo udane Sylwia super sympatyczna dziewczyna
Tylko Maja jak już się wyspała to chciała nas zagadać właczyła się jej od kilku dni pyskaczka i jeszcze pupy nie ma i tylko na nogach by stała

A wogóle to mi dała koncert swoich możliwości w nocy. Obudziła się przed 24 i zaczęła płakać, napiła się herbatki, zjadła, próbowałam ją uśpić (chociaż w nocy sama zasypia), tż też ale bez rezultatu - zasnęła o 1.30 a o 5 znowu to samo

a ja dostałam @ i chyba umrę przy tym upale
Brawa za wagę i współczuję nocy

Nadrobiłam! Trzeba jakiś obiad zrobić
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:45   #3068
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Ejjj.ja tez chce przepis taki....

Aha..dziś dziewczyny mija nam 2 latka... Co można szybko i smacznie zrobić...tz uwielbia pomidory z czosnkiem....ale to takie malo romantyczne..proszę pomóżcie....
ten przepis to tutaj znajdziesz na muffinki do piwa http://osiakowegotowanie.blogspot.co...y-do-piwa.html

a co do rocznicy to zrób te pomidowy i jakieś miesko do tego np. tego kurczaka pod pierzynką: Jeden podwójny filet z kurczaka rozcinamy jak na zwykłe kotlety tylko nie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem i odrobinkę wegetą oraz skrapiamy olejem (minimalnie). Rozkładamy na blaszcze na pergaminie do pieczenia. Połowę dużej śmietany 18 % łączymy z dwoma gorącymi kubkami Cebulowa z grzankami. Smarujemy tym filety na wierzchu i zapiekamy tak żeby filety się upiekły.
Stary 2013-08-06, 12:47   #3069
Debrah
Zakorzenienie

Napisałam Wam coś w klubie, o radę proszę.
Stary 2013-08-06, 12:59   #3070
e_vel
Wtajemniczenie

fotki ze spotkania w k.
Stary 2013-08-06, 13:00   #3071
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A czy zauważyłaś po tym jak mały jest w tuli że później częściej chce być na rękach?
ja niee

Cytat:

Tż nosi?
nie, zostawiłam, tylko że nie wiem czy jednak na wesele pasi, a pozatym 10tego mamy jedno a 15stego drugie i bardziej na to drugie myślałam tą drugą
Stary 2013-08-06, 13:00   #3072
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziecię mi od 11 śpi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:02   #3073
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
No jak to pierdółka? Ja Ci powiem że jeszcze nigdy małego nie kąpałam, tż się uparł że to jego działka i koniec ale ciii

My też tak robimy, wanienka w wannie
Ja praktycznie od początku kąpię sama i tak mi lepiej. A nie lepiej w wannie normalnie? Jeśli dzieciul lubi, to nie ma większej radochy.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
hje noc przespana?
Wiecie w ogole, jaka jest definicja przespanej nocy? Spanie bez pobudek co najmniej 5h.

Dzis jedziemy sie szczepic. Nie zgadniecie przeciwko czemu... Gruzlicy.
A to wychodzi na to, że przespana. Królewna obudziła się o północy, ale potem spałyśmy do 6.
A na gruźlicę teraz dopiero? Wy macie jakiś inny schemat szczepień, tak?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

przypomnij gdzie pracujesz? i zapytaj sie czy nie maja wolnych miejsc
Właśnie też miałam pisać. Illusion, w pracy to Cię chyba mniej powinno być?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wiatraczek musi być u nas od maja wbity w doniczkę na balkonie i młody podpełza do drzwi balkonowych i się na nim zawiesza

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
albo pierscionek
Eeee, u nas się zawsze kupowało włochate pająki.

Cytat:
Hej

Poznajecie?

Jesus, przecież moje dziecko wygląda tutaj jak żulek pod monopolowym.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:11   #3074
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja jak młody płacze w wózku daję do nosidła. Po jakimś czasie znów ląduje w wózku. Nie bój się, na pewno do osiemnastki nie będzie chciał być noszony Z drugiej strony, kiedy nosić jak nie teraz? Dzieci niektóre tego bardzo potrzebują.

Jesteś tego pewna ?? Ja już mam wizje jak niosę Bartka na rękach na jego pierwsza dyskotekę
Stary 2013-08-06, 13:13   #3075
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ja praktycznie od początku kąpię sama i tak mi lepiej. A nie lepiej w wannie normalnie? Jeśli dzieciul lubi, to nie ma większej radochy.

A to wychodzi na to, że przespana. Królewna obudziła się o północy, ale potem spałyśmy do 6.

co Ty opowiadasz Obie dziewczynki urocze

Ja juz kapie moje dziewczyny razem, w duzej wannie. Obie maja zaciesz

Lili zasnela, wiec zrobilam na szybkosci jedzenie dla siebie i Gabi, zjadlysmy, wlaczylam jej bajke, zrobilam sobie kawusie, siadlam, zeby sie troche zrelaksowac... i Lili sie obudzila
Ale jeszcze nie placze wiec moze chociaz chwile poczytam co tam u Was

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:15   #3076
hje
Zakorzenienie

Polinka śpi, to i ja dołączę do niej, bo jakoś po weekendowych harcach nocnych nie mogę dojść do ładu.

A potem nad wodę!
Stary 2013-08-06, 13:17   #3077
Debrah
Zakorzenienie

Moja już ponad godzinę śpi. Właśnie myślę, żeby może pranie powiesić, ale pewnie się obudzi jak zacznę:d
Stary 2013-08-06, 13:17   #3078
e_vel
Wtajemniczenie

Debrah... popatrz proszę do klubu na komentarz do zdjęcia Hje z mała Hje
Stary 2013-08-06, 13:22   #3079
hje
Zakorzenienie

Pospała.
Stary 2013-08-06, 13:24   #3080
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

najlepszego!

Cytat:

oj tam, oj tam. moze troche ale nawet jesli, to ma prawo, mala jest

Cytat:
Hej

Spotkanie bardzo udane Sylwia super sympatyczna dziewczyna
Tylko Maja jak już się wyspała to chciała nas zagadać właczyła się jej od kilku dni pyskaczka i jeszcze pupy nie ma i tylko na nogach by stała
za wage.
sliczne dziewczyny!

wszystkie Sylwie sa super sympatyczne, prawda Sylwietta?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42130180]Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.[/QUOTE]

ja tez tylko ciutkie, co by zimne nie byly...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42128898]Treselle, rzecz w tym, że ja nie wiem, w jakich godzinach będę pracowała. No i jż na samym początku konferencje, zebrania z rodzicami a więc siedzenie do wieczora a nie 8h. No i dojazdy. Pstryniu, nie mam prawka
[/QUOTE]

a nie korci Cie zeby zrobic? zobacz ile czasu byc zaoszczedzila...
------------
dziec zjadl jogurcik i spiocha. zupka sie ugotowala, przestygnie to mu zblenduje i jak wstanie to bedziemy jesc. mam nadzieje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:25   #3081
hje
Zakorzenienie

A jednak znowu przysypia, to idę.
Stary 2013-08-06, 13:26   #3082
hope01
Zakorzenienie

fajnie że Wam się spotkanie udało dziewojki a dziewczynki śliczne

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:28   #3083
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie przesadzaj śliczna lalunia a nie żulek jakiś...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
fajnie że Wam się spotkanie udało dziewojki a dziewczynki śliczne

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

nie wiecie co z Eff? dawno jej nie było
Stary 2013-08-06, 13:29   #3084
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewoje

Blanka uskutecznia drugą dzienną drzemkę więc conieco podczytam. Noc do kitu ;/ Specjalnie Blance dałam na noc 180 mleka z kleikiem żeby dłużej spała to w efekcie o 3 był wielki płacz że głodna, a jak pije mleko w mniejszej ilości to tak się nie dzieje. O co chodzi ?

Wczoraj wieczorem poczyniłam zakupy kaszek na allegro-znalazłam kaszki firmy NOMINAL ,czeskie ,organiczne, kosztują do 10 zł, kupiłam dwie zobacze co to za wynalazek. Zna któraś takie kaszki ???

Słuchajcie dzisiaj Blanka bawiła się na kocyku na dworze, dołączył do niej kot ciotki podwórkowiec, i w pewnym momencie rzucil się jej na rączkę i drapnął, myślicie że coś mogło się jej stać ? Przemyłam przegotowaną wodą i posmarowałam fenistilem, mam nadzieję że on nie jest jakiś chory,..

Dziewczyny Evel ,Hje super że spotkanko udane,śliczne zdjęcia!

Neti trzymam kciuki za dietkę i kupki Antosia

Laurko
śliczny Michaś,moja Blanka też tak wychodzi z baseniku :P

Meneq
masakra z tymi szczepionkami ;/ Co to opalania i dbania o urodę przez Japonki to zawsze mnie to fascynowało, że one są takie zdeterminowane i mają takie swoje stałe wyznaczniki piękna, że tak dbają o siebie. Mi to się bardzo podoba,zawsze mnie to ciekawiło co one robią że zawsze tak pięknie i młodo wyglądają.

No i pobudka ,ehhh
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:34   #3085
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
cala, jak tam tablet?

my dzisiaj znowu u mamy, masakra jaki gorac marze o tym,zeby pojechac nad morze do dziadkow ale nie mam kasy nawet na bilet, ehh co za zycie:/

marsi, chcialabym widziec tego goscia w szpilkach, haha

laurko super, ze urlop udany

bokeh, super Haniulka w basenie

meneq, o ja Cie, strasznie wyglada ta szczepionka! brrr az mi ciarki przeszly.
czyli co - w Jp nie ma opalonych japonek? ani ani jedna sie nie znajdzie? i wszystkie tak mega zapobiegawczo podchodza do nieopalania sie?
Sa albo blade, albo spalone na mahon.
O takie np.: https://www.google.co.jp/search?q=ヤマ...iw=320&bih=356
Yamamba sie to zwie i bylo modne z jakies 10 lat temu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:40   #3086
Debrah
Zakorzenienie

Moja wstała, bo wcisnęła nóżkę między szczebelki a ścianę i nie mogła stópki wyjąc i się obudziła.

Zjadła teraz i akurat przyszły zakupy z tesco. Przetestuję nowe chusteczki dla dzieciów.
Stary 2013-08-06, 13:43   #3087
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, mniej wiecej jest okreslone kiedy jakie szczepienie, ale plan uklada rodzic z pediatra.
W Japonii na gruzlice szczepi sie po 3. miesiacu. Najlepiej w okolicach 5-8 miesiac. Pozniej ze wzgledu na zminimalizowanie skutkow ubocznych.
Stary 2013-08-06, 13:44   #3088
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Słuchajcie dzisiaj Blanka bawiła się na kocyku na dworze, dołączył do niej kot ciotki podwórkowiec, i w pewnym momencie rzucil się jej na rączkę i drapnął, myślicie że coś mogło się jej stać ? Przemyłam przegotowaną wodą i posmarowałam fenistilem, mam nadzieję że on nie jest jakiś chory,..
o kurcze, mam nadzieje ze nic jej nie bedzie. moze zadzwon do jakiegos lekarza no nie wiem....
wiem ze duzo z was ma zwierzeta w domu/mieszkaniu. szczerze podziwiam, ja bym sie w zyciu nie zdecydowala przy malym dziecku. ale to ja

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:49   #3089
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewoje

Blanka uskutecznia drugą dzienną drzemkę więc conieco podczytam. Noc do kitu ;/ Specjalnie Blance dałam na noc 180 mleka z kleikiem żeby dłużej spała to w efekcie o 3 był wielki płacz że głodna, a jak pije mleko w mniejszej ilości to tak się nie dzieje. O co chodzi ?

Wczoraj wieczorem poczyniłam zakupy kaszek na allegro-znalazłam kaszki firmy NOMINAL ,czeskie ,organiczne, kosztują do 10 zł, kupiłam dwie zobacze co to za wynalazek. Zna któraś takie kaszki ???

Dziewczyny Evel ,Hje super że spotkanko udane,śliczne zdjęcia!

Neti trzymam kciuki za dietkę i kupki Antosia

Laurko
śliczny Michaś,moja Blanka też tak wychodzi z baseniku :P

Meneq
masakra z tymi szczepionkami ;/ Co to opalania i dbania o urodę przez Japonki to zawsze mnie to fascynowało, że one są takie zdeterminowane i mają takie swoje stałe wyznaczniki piękna, że tak dbają o siebie. Mi to się bardzo podoba,zawsze mnie to ciekawiło co one robią że zawsze tak pięknie i młodo wyglądają.

No i pobudka ,ehhh
Japonki sa mistrzyniami makijazu, ale mlodo wygladaja tylko dlatego, ze nie jestes przyzwyczajona do ich twarzy. Tak samo my jestesmy uznawane za mlode. Jesli dluzej poogladalabys ich twarze, to jak najbardziej na swoj wiek wygladaja
Stary 2013-08-06, 13:50   #3090
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny jakoś nie potrafię się wbić, czuję się obco

Bokeh jak się sprawuje zapp?? Masz jakieś zdjęcia Hanusi w nim? Bo mężowi wózek strasznie się podoba

Lenova obserwuj Blankę

Hje, E_vel ale piękne zdjęcia, super, że spotkai eudane

Szaja gotuj bez kartofli

---------------

Robiłyśmy z Blanką ciasto i padła właśnie, pośpi jak zwykle pół godziny

Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat oddawania dzieci do żłobka??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości