Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 23:21   #2971
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
miałam się już odezwać po południu, ale odeszłam na chwilę od laptopa i potem mi się wszystko zawiesiło coś w ogóle się dzieje z nim, jak zostawię włączony i nic dłużej nie robię, to się tnie wszystko, blednie ekran i dupa

nie będę cytować, bo duuuuużo tego; buziaki dla wszystkich maluszków, za skończone miesiące takie duże dzieci już mamy

pytanie: z jakiej firmy najlepsze pieluszki na basen? otworzyli nam pod domem prawie, to pasuje się wybrać

z nowości:
Filip ładnie siedzi i próbuje siadać sam, ale jakoś mu nie wychodzi;
w końcu przebił nam się ząbek i skończyły się humory na szczęście, bo jeszcze trochę i w wariatkowie bym wylądowała;
chyba ustaliły nam się już pory jedzenia mniej więcej, bo od jakichś dwóch tygodni je o tych samych porach i nie budzi się w nocy
Brawo za siedzenie, zabka i za przespane nocki

Co do pieluszek to polecam huggies swimmers Z tego co pamietam to w biedronce na promocji czasem byly

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 23:56   #2972
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziecko właśnie śpi.
Dziś cały dzień od rana jestem sama, nie wiadomo kiedy wróci Tż.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!
Wiem, jaram się pierdułką, ale...

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
No jak to pierdółka? Ja Ci powiem że jeszcze nigdy małego nie kąpałam, tż się uparł że to jego działka i koniec ale ciii

Cytat:
O, Szaja, nie zauważyłam, że walnęłam byka
Pierdółką oczywiście :d
Dobrze, że Szaja na straży jest

A jak kąpałam?
Nalałam wody do wanienki, którą to zostawiłam dużej wannie (narożną taką wielką mamy). Przyniosłam dziecko w foteliku samochodowym, nalałam wody do wanny, rozebrałam, wsadziłam, umyłam - i tu się najbardziej bałam podnoszenia Amelki mokrej z wanienki bo kurdę dzieć śliski jest - i hop na fotelik samochodowy na którym ręcznik rozłożony miałam. Dziecię w takim ręcznikowym kokoniku siup do pokoju na przewijak i tam już cała reszta, ubieranie itp. Czyli po prostu wykąpałam w łazience, żeby nie musieć dźwigać.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

A i jeszcze, żeby głowa była wyżej i żebym nie miała schiza że majtnie głowa na bok,to poza tym, że trzymałam łebek dłonią to pod głowę dałam normalną gąbkę do mycia (miałam nową z zapasów). Jakoś się wtedy pewniej poczułam.
My też tak robimy, wanienka w wannie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
bardzo ! w wodzie był szał, obok nas była pani z takim chlopcem w wieku Hani to on tak spokojnie w wodzie siedział a jej nie dało się utrzymać, chciała ciągle na brzuch a jak była to ruszała nogami i rękami jak do pływania i zanudzała nos i usta w wodzie robiła bańki z powietrza i się śmiała
Faaajnie a gdzie byliście na basenie?

Cytat:
aaaaaaa, no i mam słonie fajne są; a powiedzcie mi tulowe mamy, co robicie z rękami jak nosicie dziecia? bo mi jakoś dziwnie tak nimi machać i trzymam młodego za stópki
gratulacje
Też trzymam za stópcie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Brawo za siedzenie, zabka i za przespane nocki

Co do pieluszek to polecam huggies swimmers Z tego co pamietam to w biedronce na promocji czasem byly
podłączam się do pytania o pieluszki, u nas w biedrze nigdzie nie ma

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-08-05 o 23:58
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 01:55   #2973
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Czesc!
bokeh to Ci tz niespodzianke zrobil. Chyba milo dzien spedziliscie razem.
pstryczku real!!
lenova Yae wlosy rosna niesamowicie szybko, miesiac temu podcinalam, a teraz znow zrobil sie maly kudlacz.
hje noc przespana?
Wiecie w ogole, jaka jest definicja przespanej nocy? Spanie bez pobudek co najmniej 5h.
fewciu szybkiej poprawy humoru!
marsi z checia wpadlabym do Ciebie na kolacje ;-)
debrah pieknie sobie poradzilas!!

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

... to chyba tyle z nadrabiania. Cos z pamiecia nie najlepiej...

Tz mial dyzur, to wczoraj po uspieniu Yae i prostej kolacji juz spalam. Tym sposobem pobudka o 4.30 nie byla taka straszna.
Dziewczyny chcace schudnac - zapraszam do mnie; tutejsza czika nawet z sadelkiem daje sobie rade.
Wlasnie spacerujemy sobie wsrod pol i pachnie szczypiorkiem. Oddam pol krolestwa i reke ksiezniczki za wiejski twarog ze szczypiorkiem. Marzy mi sie rowniez koperek...
Przed chwila przejechala obok mnie terrorystka na rowerze: nie dosc, ze w kapeluszu z rondem rzucajacym cien nawet na dekolt, to rowniez pod parasolka przeciwsloneczna. To jeszcze nie koniec: miala rekawiczki po lokcie, wielkie okulary i jakas szmate zakrywajaca twarz. Suma sumarum - skrawek ciala nie wystawal na swiatlo sloneczne. Wszystko w kolorze glebokiej czerni, przeciez chyba na miekko ugotowana byla. Podziwiam, ile sa w stanie poswiecic, by sie nie opalic.
Dzis jedziemy sie szczepic. Nie zgadniecie przeciwko czemu... Gruzlicy.

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Juz wiem, co chcialam powiedziec...
Czika czika, ale u mnie w ogole niemowlaki nie wychodza na spacery.
Albo inaczej, to pewnie ja jestem brana za wyrodna matke, bo zabieram Yae na dwa spacery dziennie - krotko po wschodzie slonca i przed zachodem...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 04:59   #2974
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Black... Niekoniecznie to co mówi pediatra jest zawsze ok (na moim przykładzie) ..
A co do spania..Antonio od 2 dni po przełożeniu do swojego łóżeczka jak już śpi...zaczyna się kręcić..i jęczy...rozkopuje.biorę go do siebie..nie przykrywam poki nie usnie i u jest ok...myślę że to stanowczo upały...
Hopeo ale co do zmiany mleka...po wyjściu ze szpitala jak Antonio był jeszcze mini....od razu dostał nan (a przecież w szpitalu dokarmiali hippem)...potem jak znow zmieniliśmy na hippa...to też z jednego karmienia na drugie...więc teraz...po co miałam przedłużać?
lecę kimać dalej...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-06 o 05:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 06:14   #2975
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Witam, moj dziec zarzadzil juz pobudke. O matulu. 6 godzina. Kto dolacza do naszego grona, bo narazie to moge zaspiewac jaki tu spokoj na na na na

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
bokeh to Ci tz niespodzianke zrobil. Chyba milo dzien spedziliscie razem.
pstryczku real!!
lenova Yae wlosy rosna niesamowicie szybko, miesiac temu podcinalam, a teraz znow zrobil sie maly kudlacz.
hje noc przespana?
Wiecie w ogole, jaka jest definicja przespanej nocy? Spanie bez pobudek co najmniej 5h.
fewciu szybkiej poprawy humoru!
marsi z checia wpadlabym do Ciebie na kolacje ;-)
debrah pieknie sobie poradzilas!!

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

... to chyba tyle z nadrabiania. Cos z pamiecia nie najlepiej...

Tz mial dyzur, to wczoraj po uspieniu Yae i prostej kolacji juz spalam. Tym sposobem pobudka o 4.30 nie byla taka straszna.
Dziewczyny chcace schudnac - zapraszam do mnie; tutejsza czika nawet z sadelkiem daje sobie rade.
Wlasnie spacerujemy sobie wsrod pol i pachnie szczypiorkiem. Oddam pol krolestwa i reke ksiezniczki za wiejski twarog ze szczypiorkiem. Marzy mi sie rowniez koperek...
Przed chwila przejechala obok mnie terrorystka na rowerze: nie dosc, ze w kapeluszu z rondem rzucajacym cien nawet na dekolt, to rowniez pod parasolka przeciwsloneczna. To jeszcze nie koniec: miala rekawiczki po lokcie, wielkie okulary i jakas szmate zakrywajaca twarz. Suma sumarum - skrawek ciala nie wystawal na swiatlo sloneczne. Wszystko w kolorze glebokiej czerni, przeciez chyba na miekko ugotowana byla. Podziwiam, ile sa w stanie poswiecic, by sie nie opalic.

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Juz wiem, co chcialam powiedziec...
Czika czika, ale u mnie w ogole niemowlaki nie wychodza na spacery.
Albo inaczej, to pewnie ja jestem brana za wyrodna matke, bo zabieram Yae na dwa spacery dziennie - krotko po wschodzie slonca i przed zachodem...
4:30 to widze, ze jeszcze lepiej niz u mnie
Ciekawe jakiej narodowosci byla ta babka, takie to dopiero maja saune. Tak jak zakonnice w niektorych zakonach tez nie moga habitu zdjac, dupsko usmazone jak nic.

Powodzenia na szczepieniu i po

Wysłane z mojego PMP5870C za pomocą Tapatalk 2

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 07:49   #2976
charlizz
Zadomowienie

Moim zdaniem nic się nie stało jak Net di dała flaszkę od razu. przecież hipp na 99% im szkodzi, to po co przedłużać. Tzn ja bym też tak zrobiła, ale ja się nie znam
U nas jak zwykle pobudka o 7. Ola w nocy się kręciła, ze hej. Ale śmiać mi się chciało jak tak bystro z jednego boku na drugi aż w końcu wylądowała w moich nogach. jak już się przekreciła na brzuch to dopiero było ok
Teraz jeszcze nic nie zjadła, nie chce i koniec.

Neti pisz na bieżąco jak tam Antonio bez syropu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 07:52   #2977
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Witam, moj dziec zarzadzil juz pobudke. O matulu. 6 godzina. Kto dolacza do naszego grona, bo narazie to moge zaspiewac jaki tu spokoj na na na na

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

4:30 to widze, ze jeszcze lepiej niz u mnie
Ciekawe jakiej narodowosci byla ta babka, takie to dopiero maja saune. Tak jak zakonnice w niektorych zakonach tez nie moga habitu zdjac, dupsko usmazone jak nic.

Powodzenia na szczepieniu i po

Wysłane z mojego PMP5870C za pomocą Tapatalk 2
Na pewno Japonka.

Na szczepieniu byli mniej wiecej rowiesnicy Yae. Wszystkie dzieci blade, chyba rzeczywiscie na spacery nie wychodza.

Dzieki. Juz jestesmy po. Splakala sie bardzo, ale tez metoda szczepienia nietypowa. Nie wiem, jak Wasze dzieci byly szczepione, tradycyjnie strzykawka? Jesli bedziecie zainteresowane, to wstawie filmik.
Stary 2013-08-06, 07:55   #2978
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej
miałam się już odezwać po południu, ale odeszłam na chwilę od laptopa i potem mi się wszystko zawiesiło coś w ogóle się dzieje z nim, jak zostawię włączony i nic dłużej nie robię, to się tnie wszystko, blednie ekran i dupa

nie będę cytować, bo duuuuużo tego; buziaki dla wszystkich maluszków, za skończone miesiące takie duże dzieci już mamy

pytanie: z jakiej firmy najlepsze pieluszki na basen? otworzyli nam pod domem prawie, to pasuje się wybrać

z nowości:
Filip ładnie siedzi i próbuje siadać sam, ale jakoś mu nie wychodzi;
w końcu przebił nam się ząbek i skończyły się humory na szczęście, bo jeszcze trochę i w wariatkowie bym wylądowała;
chyba ustaliły nam się już pory jedzenia mniej więcej, bo od jakichś dwóch tygodni je o tych samych porach i nie budzi się w nocy
Ja tez polecam huggiesy

Brawo za zabek!!

Cytat:
aaaaaaa, no i mam słonie fajne są; a powiedzcie mi tulowe mamy, co robicie z rękami jak nosicie dziecia? bo mi jakoś dziwnie tak nimi machać i trzymam młodego za stópki
hmmm nigdy sie nad tym nie zastanawiałam, albo za nóżki albo masuje po pupci i pleckach

;-)

Zdjęcie prosimy!

Meneq a dlaczego w jp nie chcą sie opalic???

Noc bardzo średnia, zdecydowanie z tych gorszych, durne upały.

Czy u waszych dzieci po zmianie mleka na 2 zrobiły sie inne kupy?,znoowu ma sluzowate, takie jak wtedy jak była na samym mleku moim a teraz je już obiadki i soczki, chyba ze od soków??

Stary 2013-08-06, 08:01   #2979
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

raz tu jest mówione, że zmieniamy stopniowo nie hop siup, raz że od razu ....

mnie od rana szlag trafia - Dawid rozdarty spać chce a nie chce jak zwykle świętuje swoją tygodniówkę

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

elllmi gratuluję zęboolka u nas dalej nic Dady do pływania też są ok. Dawid miał.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:02   #2980
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
laskawca pospal dzis do 7
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pstryczku, jak będzie miał kto nagrać, to pewnie.
dzia!

Cytat:
Pstryniu: ja to moje zdjęcie dodałam do dwóch klubów - naszego dzieciowego i tego drugiego. Koleżanka do tego drugiego należy więc widzi fotę i skomentowała.
Ogólnie fotki widzą wszyscy ze mną zaprzyjaźnieni w profilu. Bo fotki są w moim albumie, a stamtąd dopiero do klubów wędrują. Zaprzyjaźnieni widzą album cały - a treści z klubu tylko klubowicze.
aha, to o to kaman dziekuje za wyjasnienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Przepraszam, ale nie pamiętam która z Was pisała, że jej córeczka z łóżka spadła i sięzaklinowała między ścianą.
Ja dzisiaj też przeżylam maleńką chwilę grozy , zostawiłam po obiedzie Borysa w bujaczku, mamy taki rain forest, pewnie niektóre kojarzą, bo widziałam też tu na zdjeciach w klubie, no i pobiegłam na dół po deserek, słyszałam w międzyczasie, że młody się szamotał, ale miał od groma zabawek w tym bujaczku więc myślalam że je zrzuca
wracam, a on na ziemi, na brzuchu leży, uśmiech od ucha do ucha, trzyma rączkami przewróconu fotelik nie wiem jak to się stało, że się z nim przeprócił i jeszcze z tej uprzęży się wyplątał
o kurcze! dobrze ze sie mu nic nie stalo

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
orientujecie się jaki pownien byc miesięczny przyrost wagi dziecka po 6 miesiącu?
czytalam ze od 300 do 500 g
--------
zapomnialam wczoraj wam napisac ze zapisalam mlodego na jutro na reh, prywatnie of kors. juz slysze te jeki i placze
wczoraj bylismy w kejefsi pamietam jak mowilam ze pierwsze co po skonczeniu kp to wybiore sie do kfc na kubeleczek a tu prosze, ja kp a kubeleczek i kola byly macierzynstwo jest jednak fajne
mlody malo mi frytasow z rak nie wyrwal, musialam jesc poza jego wzrokiem

nadrabiam dalej...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:02   #2981
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez polecam huggiesy

Brawo za zabek!!

hmmm nigdy sie nad tym nie zastanawiałam, albo za nóżki albo masuje po pupci i pleckach

;-)

Zdjęcie prosimy!

Meneq a dlaczego w jp nie chcą sie opalic???

Noc bardzo średnia, zdecydowanie z tych gorszych, durne upały.

Czy u waszych dzieci po zmianie mleka na 2 zrobiły sie inne kupy?,znoowu ma sluzowate, takie jak wtedy jak była na samym mleku moim a teraz je już obiadki i soczki, chyba ze od soków??

Poniewaz od zawsze idealem piekna jest blada cera.
Nie zapomne jak moj tz latem sam smarowal mnie filtrami i nosil parasolke nade mna, zebym tylko zachowala swoj naturalny odcien.
Dochodzi do tego tez dbanie o opoznienie starzenia skory.
Stary 2013-08-06, 08:13   #2982
nancykenator
Zakorzenienie

ellmi ja albo za stópki albo tak jakby pod pupką trzymam a jak zasypia to głaskam po główce czasem też po pleckach głaskam

meneq łoooo masakra, takiej to musi być gorąco
kciuki za szczepienie

u nas pobudki o północy, 2, 4 i 6 a o 7:15 wstał na dobre. Do tego ponad godzinę go wczoraj usypiałam, tak strasznie płakusiał już widzę, jak pojedziemy do t., zaraz będą teksty czemu on tak płacze i czemu tak się budzi :/

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

a tak w ogóle to

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka.

dzia!

--------
zapomnialam wczoraj wam napisac ze zapisalam mlodego na jutro na reh, prywatnie of kors. juz slysze te jeki i placze
wczoraj bylismy w kejefsi pamietam jak mowilam ze pierwsze co po skonczeniu kp to wybiore sie do kfc na kubeleczek a tu prosze, ja kp a kubeleczek i kola byly macierzynstwo jest jednak fajne

nadrabiam dalej...
ja marzę o longerku z kfc i tortilli z maca ale trochę się boję, czy Kubuś to zniesie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:18   #2983
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nic się nie stało jak Net di dała flaszkę od razu. przecież hipp na 99% im szkodzi, to po co przedłużać. Tzn ja bym też tak zrobiła, ale ja się nie znam
U nas jak zwykle pobudka o 7. Ola w nocy się kręciła, ze hej. Ale śmiać mi się chciało jak tak bystro z jednego boku na drugi aż w końcu wylądowała w moich nogach. jak już się przekreciła na brzuch to dopiero było ok
Teraz jeszcze nic nie zjadła, nie chce i koniec.

Neti pisz na bieżąco jak tam Antonio bez syropu

Dziś bez syropu dzień drugi...
Koło poludnia dam troszkę jablka z brzoskwinia, które wczoraj próbowaliśmy...mam nadzieję że kupa będzie, wczoraj była ale to pewnie zasługa jeszcze syropu. Trzymajcie kciuki.
lece karmić głodomora...si ju

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-06, 08:24   #2984
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ellmi ja albo za stópki albo tak jakby pod pupką trzymam a jak zasypia to głaskam po główce czasem też po pleckach głaskam

meneq łoooo masakra, takiej to musi być gorąco
kciuki za szczepienie

u nas pobudki o północy, 2, 4 i 6 a o 7:15 wstał na dobre. Do tego ponad godzinę go wczoraj usypiałam, tak strasznie płakusiał już widzę, jak pojedziemy do t., zaraz będą teksty czemu on tak płacze i czemu tak się budzi :/

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

a tak w ogóle to

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

ja marzę o longerku z kfc i tortilli z maca ale trochę się boję, czy Kubuś to zniesie
T. powiedz: bo tak!!
Mysle, ze spokojnie mozesz marzenia spelniac

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziś bez syropu dzień drugi...
Koło poludnia dam troszkę jablka z brzoskwinia, które wczoraj próbowaliśmy...mam nadzieję że kupa będzie, wczoraj była ale to pewnie zasługa jeszcze syropu. Trzymajcie kciuki.
lece karmić głodomora...si ju

Wedle zyczenia - kciuki
Stary 2013-08-06, 08:34   #2985
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
T. powiedz: bo tak!!
Mysle, ze spokojnie mozesz marzenia spelniac

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Wedle zyczenia - kciuki

neti kciuki za zmianę mleczka i rozszerzanie dietki
Stary 2013-08-06, 08:37   #2986
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

neti kciuki za zmianę mleczka i rozszerzanie dietki
Na glupie pytania, glupie odpowiedzi
Stary 2013-08-06, 08:53   #2987
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny pytanko mam - Ma któraś z Was trzecią część Greya? Nie mogę znaleźć na necie w całości

Cytat:
kupy są takie same jak były

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:56   #2988
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
he he widze ze szewc bez butow chodzi za TWOJA rada (ze rozszerzanie dlugo trwa itd.) zaczelam wczesniej rozszerzac diete i tak spielam poslady ze przestawilam mlodego tak, ze rano po ostatnim cycu je mm oczywiscie lyzeczka, deserek, obiadek tak ze od 16tej juz do rana jest cyc + kaszka przed snem.
takze na czas pracy mlody nie jest na cycu wiec jakos dam rade...
nie wiem co prawda jak bedzie wygladal moj plan ale przy 18 godz + 2 kartowe to raczej dluzej jak do 15.30 chyba nie bede miec. z reszta jestem w ekipie ukladajacej plan wiec krzywdy sama sobie nie dam zrobic
Pstryczku, a ile trwało u Was przejscie z kp w tych godz do stałego posiłku?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A Zuzka dziś pierwszy raz zasnęła sama w łózeczku (tzn. nigdy wcześniej też nie próbowałam tak zawsze koło niej leżałam), a że wydawała się taka mało śpiąca, wsadziłam ją do łóżeczka, ja wizaż na tel, ona tam sobie szalała, w pewnym momencie zaczęła marudzić, to ja jej smoka, po główce pogłaskałam i zasnęła
Mam nadzieje, ze i moja mi kiedys taka niespodzianke sprawi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42123347]A widzisz, ja też tak robię: rano pierś (6-7), ok. 9 kaszka, ok. 12 obiadek, potem owocki - no ale ona nawet mleka mm nie chce, chociaż MOZE ruszy coś z dzisiejszą butelką?
[/QUOTE]Szaja a musi byc jeszcze mm w tych godzinkach, w ktorych jestes w pracy? Kaszka, obiadek, deserek to za malo na 8h?
Tez musze mała przygotowywac, ale jak pomysle, ze to juz, to mi sie juz płakac chce

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, jakbyś miała potem posprzątać po mnie armagedon w kuchni- szybko byś oddała z powrotem
jakby tak połaczyc Ciebie z gotowaniem Fewcie ze sprzataniem Pstryczka z poczuciem humoru i jeszcze pare innych to wyszłaby TeŻetka idealna

Cytat:
bardzo ! w wodzie był szał, obok nas była pani z takim chlopcem w wieku Hani to on tak spokojnie w wodzie siedział a jej nie dało się utrzymać, chciała ciągle na brzuch a jak była to ruszała nogami i rękami jak do pływania i zanudzała nos i usta w wodzie robiła bańki z powietrza i się śmiała
ale faaajnie, i byliscie na takim zwykłym płytkim basenie dla dzieci?

Cytat:

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

dzien dobry
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:06   #2989
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzien doberek
u nas dzis pobudka o 5,30, w nocy dwa jedzonka, zupełnie odmieniony bobas dzis bo wreszcie sie wykluł drugi zębal siedzi w bujaku i usmiecha sie tak jak tylko on potrafi

wczoraj już mnie po południu nie było, bo mały był nie do ogarniecia, non stop na rękach aż w koncu zaczeło mi sie w głowie kręcic, odkladam go do bujaka a tu krew z nosa mi leci, prawie na niego bym sie przewróciła ale na szczescie złapałam sie stołu. wystraszyłam sie, nie powiem, że nie, wieczorem na łozku byłam jak tylko mały usnął. czika, nerwy, noszenie bobasa robią swoje...

swietną zabawke mu wczoraj zorganizowałam- butelka 5litrowa z resztką wody- mozna sie było w nią tłuc, szelesciła naklejka, uchwyt do noszenia sie ruszał- w spokoju zjadłam obiad a mały po zabawie z nią byl tak spocony,. że nadawał sie tylko do przebrania

FEWCIU- jaka tam ja piękna, może ładna i tyle, ale dziękuje

DEBRAH- ja Cie podziwiam, ze sama tak dajesz radę ze wszystkim

ELLLMI- buziale dla zębolkowego Filipka

PSTRYNIU- litosci, nie wyskakuj mi tu z kubełkiem bo bedzie

BOKEH- słodzizna z Haniulki a nózęta rzeczywiscie mogłabys od czasu do czasu chociaz ciachnąc

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

http://demotywatory.pl/4183480/Czasem-do-dobrej-zabawy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:11   #2990
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzien doberek
u nas dzis pobudka o 5,30, w nocy dwa jedzonka, zupełnie odmieniony bobas dzis bo wreszcie sie wykluł drugi zębal siedzi w bujaku i usmiecha sie tak jak tylko on potrafi

wczoraj już mnie po południu nie było, bo mały był nie do ogarniecia, non stop na rękach aż w koncu zaczeło mi sie w głowie kręcic, odkladam go do bujaka a tu krew z nosa mi leci, prawie na niego bym sie przewróciła ale na szczescie złapałam sie stołu. wystraszyłam sie, nie powiem, że nie, wieczorem na łozku byłam jak tylko mały usnął. czika, nerwy, noszenie bobasa robią swoje...

swietną zabawke mu wczoraj zorganizowałam- butelka 5litrowa z resztką wody- mozna sie było w nią tłuc, szelesciła naklejka, uchwyt do noszenia sie ruszał- w spokoju zjadłam obiad a mały po zabawie z nią byl tak spocony,. że nadawał sie tylko do przebrania

FEWCIU- jaka tam ja piękna, może ładna i tyle, ale dziękuje

DEBRAH- ja Cie podziwiam, ze sama tak dajesz radę ze wszystkim

ELLLMI- buziale dla zębolkowego Filipka

PSTRYNIU- litosci, nie wyskakuj mi tu z kubełkiem bo bedzie

BOKEH- słodzizna z Haniulki a nózęta rzeczywiscie mogłabys od czasu do czasu chociaz ciachnąc

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

http://demotywatory.pl/4183480/Czasem-do-dobrej-zabawy
Musisz odpoczac, bo tak to sie zajedziesz
Stary 2013-08-06, 09:13   #2991
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..do kiedy dzieciaczkom może się ulewać?

Stary 2013-08-06, 09:14   #2992
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka.

dzia!

--------

nadrabiam dalej...
Ale rozpusta , ja raz jak byliśmy w szpitalu zjadłam z fast fooda tortile z łososiem z Nord fish ale kupka śluzowata była poza tym ok
A wczoraj pączka wsunęłam pierwszy raz ale Julek awanturę zrobił bo tez chciał aż z dziadkiem do drugiego pokoju wyszedł niedługo nic nie bede mogła zjeśc sama
Daj znac jak po reha , my byliśmy wczoraj pierwszy raz w tym nowym ośrodku i super ale wrzaski były
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:20   #2993
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, bo zmiana powolna musi być (przynajmniej tak mi pediatra - moja sensowna - i gastrolożka mowiły) przy przechodzeniu z pepti czy nutra na normalne, bo obserwuje się dziecko skazowe. Odwrotnie też czasem, czy z pepti na nutra czy ze zwykłego mm na któeś z nich - bo w smaku to paskudne i dziecko musi się przyzwyczaić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:24   #2994
charlizz
Zadomowienie

Sylwia, uwazaj na siebie

Bokeh,mnie się wydaje, ze kupki mogą być inne, bo mleko 2 jest chyba tłustsze? Z reszta jak dziecko je stale pokarmy to to nigdy nic niewiadomo

Cała, wczoraj dosyć szybko zamknęłam kurnik, Radlera wypiłam i mnie zmogło

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:30   #2995
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

ja przechodziłam teraz z pepti na nutra i podziwiam swojego syna. myślałam że od pepti nic gorszego nie ma

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:35   #2996
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanko mam - Ma któraś z Was trzecią część Greya? Nie mogę znaleźć na necie w całości

kupy są takie same jak były
ja mam ale w wersji papierowej, jak chcesz napisz na pw wyślę Ci- jak przeczytasz to oddasz

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ale rozpusta , ja raz jak byliśmy w szpitalu zjadłam z fast fooda tortile z łososiem z Nord fish ale kupka śluzowata była poza tym ok
A wczoraj pączka wsunęłam pierwszy raz ale Julek awanturę zrobił bo tez chciał aż z dziadkiem do drugiego pokoju wyszedł niedługo nic nie bede mogła zjeśc sama
Daj znac jak po reha , my byliśmy wczoraj pierwszy raz w tym nowym ośrodku i super ale wrzaski były

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

jakby tak połaczyc Ciebie z gotowaniem Fewcie ze sprzataniem Pstryczka z poczuciem humoru i jeszcze pare innych to wyszłaby TeŻetka idealna

ja myślę,że gdyby WSZYSTKIE nas z wątku połączyć to byśmy były ideałem

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

http://www.pudelek.tv/video/Faceci-W...ce-Girls-2961/ Widziałyście? Wszystko spoko, tylko inaczej by było, gdyby prawdziwi faceci zatańczyli w szpilkach, a nie panowie, którzy wolą panów... Te ich kocie ruchy, to chyba nawet ja tak nie umiem , a mój mąż to by chyba jednego kroku w szpilkach nie zrobił, bo by się połamał...
przypomniałaś mi coś
parę lat temu wracałam po całej przetańczonej nocce z moimi przyjaciółmi i TZ, bolały mnie strasznie nogi, TZ przyjaciel ( ma malą nogę i wogóle jest niewysoki) ściągnąl swoje superwygodne buty airmax czy coś takiego, dał mi je a sam założył moje 12 cm czerwone szpile i tak lazł po rynku wrocławia
nigdy tego nie zapomne, za każdym razem jak się widzimy to się z tego smiejemy
widok, wielkiej umięśnionej męskiej łydy w czerwonych szpilkach- bezcenne

Cytat:
\
pieluszki rossmanowe ale są strasznie sztywne
wolę huggiesy, niestety nie zawsze mam gdzie kupić
brawo za zęba
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:41   #2997
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, wyobraziłam to sobie - Ale to chłop ma niezłe jajca, bo mało który by się odważył na coś takiego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:43   #2998
Kija80
Zadomowienie

Meneq ja poproszę filmik ze szczepienia!
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:46   #2999
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja mam ale w wersji papierowej, jak chcesz napisz na pw wyślę Ci- jak przeczytasz to oddasz

ja myślę,że gdyby WSZYSTKIE nas z wątku połączyć to byśmy były ideałem

przypomniałaś mi coś
parę lat temu wracałam po całej przetańczonej nocce z moimi przyjaciółmi i TZ, bolały mnie strasznie nogi, TZ przyjaciel ( ma malą nogę i wogóle jest niewysoki) ściągnąl swoje superwygodne buty airmax czy coś takiego, dał mi je a sam założył moje 12 cm czerwone szpile i tak lazł po rynku wrocławia
nigdy tego nie zapomne, za każdym razem jak się widzimy to się z tego smiejemy
widok, wielkiej umięśnionej męskiej łydy w czerwonych szpilkach- bezcenne

pieluszki rossmanowe ale są strasznie sztywne
wolę huggiesy, niestety nie zawsze mam gdzie kupić
brawo za zęba
To musial byc cudny widok!
Stary 2013-08-06, 09:47   #3000
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..do kiedy dzieciaczkom może się ulewać?

aż nie siądą, mój ulewał bardzo, teraz trochę mniej, czekam aż zacznie się pionizować, żeby może już całkowicie przestał.

mika pisałam w k.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości