|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#4202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
. Kuchnie mamy osobno- powiększaam ją kosztem sypialni ale była tak mała że dwie osoby robiłi tłok. Lazienkę mam mikroskopijną i to razem z kiblem więc na dobrą sprawę nawet jedna osoba się tam obija Co do podłóg- my mamy bambus w salonie ale taki jasny jak słomki- bardzo mi się podoba tylko drogie cholerstwo było a wcale taki twardy nie jest w kuchni i przedpokoju mamy terakotę, w najmniejszym pokoju wykładzinę i w sypialni też wykładzinę ale teraz przy remoncie wywalamy ją i panele montujemy- łatwiejsze w utrzymaniu.Co do samych remontów- tak wiem że zawsze wychodzi coś nadplanowego ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
super!!!! kolejna dziewczynka ujawniają się kobity ![]() nie martw się że mała- może drobna będzie i tak jak mówisz- różne są dzieci ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
My teraz mamy 46 metrów i sprzedajemy je (w tym tygodniu umowa przedwstepna) i w tempie ekspresowym kupujemy nowe. Mam nadzieje, ze uda sie przed grudniem, bo ja nie, to czeka nas przywitanie nowego człowieka w kawalerce
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka wynajmowała mieszkanie, w którym był piec kaflowy. Prawie w drzwiach, w porozumieniu z właścicielem wyburzyła go. Kiedy opuszczała mieszkanie, w zamian za piec chciała zostawić panele, nowe okna plastikowe itd. A właściciel stwierdził, że on jednak piec chce...
|
|
#4205 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na nocki trochę ciężko na dłuższą metę. Mój mąż też kiedyś tak pracował. Jednak nocnego snu nic nie zastąpi i w dzień nie idzie tak się wyspać. No ale ważne,żeby gdzieś zaczepił się do pracy,a później może uda się znaleźć pracę na dzienną zmianę. To trzymam kciuki! Współczuję kłótni
|
|
#4206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz bardzo fajne mieszkanko dla Was 40 m jest OK i będziecie sami ze swoim życiem, problemami itp. Rodzice zawsze mogą odwiedzić Was albo Wy rodziców ale na co dzień- sami! Moim teściowie mają duży 300m dom miejsca jest bardzo dużo . Kiedyś padł nawet temat abyśmy się tam może ulokowali bo dom, ogród itp. Powiedziałam stanowczo- nie. Wolę moje 45 m w centrum miasta gdzie mam wszędzie blisko i przede wszystkim jestem u siebie a nie u kogoś. Prawda taka, że u teściów to nigdy nie będzie mój dom- moi teściowie są super, nie wtrącają się, traktują mnie jak własne dziecko ale to zawsze będzie ich dom. Mój mąż (wtedy TŻ) zrozumiał, przemyślał i zostaliśmy u mnie- oczywiście teraz to nasz dom (od 7 lat ) ale NASZ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
zdrowia dla mamy życzę ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
a ja jestem troglodyta zacofany i wolę tradycyjne knigi kartki, zapach druku itp![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
fajny domek- lubię takie nowoczesne pasywne konstrukcje ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
dokładnie
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Em ma gratuluje...będą sukienki
![]() Ja mam wizyte w czwartek,mam nadzieje że zrobi usg
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś u gina- wszystko OK tak jakma być
pomacał, pooglądał i kazał przyjść 27/08- powiedział, że się tak będziemy randkować teraz . Fajny ten mój gin w ogóle jest ![]() Dostałam skierowanie na USG połówkowe 4D- zapisałam się na 24/09 więc jeszcze trochę czasu minie zanim zobaczę do kogo to moje dziecię bardziej podobne
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4210 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to fajnie,że jesteś tak zadowolona ze swojego gina. To w którym tygodniu będziesz mając połówkowe? A ja myślałam,że ty jesteś tak mniej więcej w ciąży jak ja,ale chyba nie bo połówkowe będziesz mieć prawie tyg po mnie...
|
|
#4211 | ||
|
Rozeznanie
|
To mnie nie pocieszyłaś, myślałam, że jak się bobo pojawi, to może ciut jego zainteresowania się zmienią, ale ze mnie naiwniara, - skoro u Ciebie dwójka, a najstarsze dziecko (tz) nadal w gry łupie to pewnie każdy model z grami zamiast mózgu ma tak samo i do grobowej dechy
Na szczescie nie jestesmy małżenstwem, więc dam mu się sprawdzić jako tatuś, mega parcia nie mam, żeby sie z nim żegnać "dziś". a jak będzie dawał plame tak jak teraz, to sobie każdy będzie żył tak jak chce, ale osobno. Zawsze jak mnie tak wkurza to mam dylemat co zrobić z nazwiskiem dziecka ![]() Cytat:
wiem co czujesz.to jedna ze smutniejszych rzeczy, jaka może spotkać ciężarną - przejść ciąże w waśni z ojcem dziecka. ja, chociaż wiem, że to niczego nie zmieni, chodze z miną uciągniętą po mieszkaniu. Chociaż chcialabym mieć wy*ebane, to się nie da, jak jestem w domu i on w nim też jest. Ale nawet nie mam nigdzie blisko nikogo, komu mogłabym tyłek pozawracać moim towarzystwem... wczoraj "uciekłam z domu" w nocy, mąż kumpeli miał awarię auta i czekał gdzieś na lawete, więc ona jechała po niego. Zadzwoniła zrezygnowana do mnie zapytać, czy bym się nie przejechała z nią, bo ciemno, a trasa taka godzinna i wolałaby sama nie jechać. Jakież było jej zdziwienie, kiedy usłyszała w słuchawce "z przyjemnością". 5 minut i byłam gotowa. Wróciłam o 2:30, jak zawsze TZ siedzi po nocach i się ze mną spać nie kładzie ok. 1 bo to dla niego za wcześnie, tak jak wróciłam to spał jak zabity. Zbieg okoliczności?... A na drugi dzień ugotuje obiad i uważa, że "odkupił swoje grzechy" i powinnam być mu dozgonnie wdzięczna, bo ugotował. Ale syf do posprzątania w kuchni, gary i wszystko zostawił. Bo kucharz nie sprząta ;p MASAKRA jakiego mam nerwa dzisiaj na niego. Cytat:
Dokładnie, jeśli umowy nie mieliście, albo mieliście ale oni i tak chcą zagrać w kulki z waszą kaucją, to nie płać za ostatni miesiąc no bez jaj! zwłaszcza, jak wrzuciliście trochę cashu, żeby naprawić to, co było ich zakichanym obowiązkiem.
|
|
#4212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no miał miał, ale najpierw karta CSCS musi być wyrobiona, a to chwilkę trwa. Dlatego łapie co dają. Później będzie szukał coś innego może. Jakoś muszę to przetrzymać, nie dla siebie, nie dla niego a dla dzieciaczka. Wróciłam właśnie ze spaceru, poszłam sama do pięknego parku, i tak przemyślałam sobie,że muszę być silna dla maleństwa i robić wszystko z myślą o nim. No i przede wszystkim przestać się tak mazgaić i robić z siebie beksę. Cytat:
Też bym chciała mieć wy...ne, ale kurcze nie da się tak. Hormony mi tak szaleją, że nie umiem niektórych spraw nie wziąć emocjonalnie do siebie, nie rozpłakać sie itp. On mówi, że ciąle strofuję i krytykuję. A ja mu zarzucam brak zrozumienia, rozmowy, czułości - ogólnie partnerstwa. Może to przez wyjazd, nowe miejsce, nowa sytuacja. Ale dzisiaj w nerwach potrafiłam mu powiedzieć, że z czasem taki "układ" (nie związek) się rozpada i ludzie szukają u innych osób to czego nie mają...jestem okropna wiem. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-06 o 17:17 |
||
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę w 21 tc
|
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
U was hormony są powodem płaczu, a u mnie? Chciałabym żeby to tylko hormony. Od południa nie odzywam się do TŻ... to co dziś zrobił to przegięcie. Moja mama przyjechała no i chciała porobić trochę rzeczy w domu itp (co prawda niepotrzebnie, bo dajemy sobie radę i nie musiała...) a TŻ wpadł w jakąś furię, zrobił taką awanturę że mała głowa. Teraz cały czas beczę... zupełnie nie wiem jak z nim rozmawiać...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4215 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za gratulacje
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nową mamę i gratuluje dziewczynki. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Super. Gratulacje |
|
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Jesteście niesamowite, ciężko Was nadrobić a to już kolejny wątek
Bardzo często podglądam co u Was słychać Ostatnio miałam ciekawą wizytę. Lekarz zaczyna robić USG a tu zero ruchów, nawet paluszkiem i to przez dłuższą chwilę. Gdyby nie bijące serduszko to można było się obawiać że coś się stało. Poruszałam trochę brzuszek a tu ruchy się pojawiają Moja Kruszynka spała sobie w najlepsze Ja, TŻ i pani doktor mieliśmy niezły ubaw, a po spaniu dzieciątko się "przeciągnęło" i pokazało nam się calutkie 29 sierpnia mam badanie prenatalne i już nie mogę się doczekać, pewnie dowiemy się już czy będzie dziewczynka czy chłopczyk Pozdrawiam
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
szaleństwo moja mała wariatka tak szaleje ze czulam jak szlam az stanelam na chwile bo nie wierzylam. Pierwszy raz tak mocno czulam teraz wiem w 100% ze to ruchy
|
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Ja też czuję ruchy, ale na razie tylko jak leżę
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj juz tez szaleje
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
ja najbardziej odczuwam ruchy jak siedzę pochylona -pewnie ciasno maleństwu...
któraś mama prowadzi własną dg?
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Em ma gratulacje dziewczynki, i dobrych wyników dla innych mam.
![]() Nadrobilam was i mogę wam opisać jak było. Pojechaliśmy do szpitala i okazało się że nie do tego co trzeba, miałam na skierowaniu sterlinga jakieś centrum genetyczne a my pojechaliśmy do centrum matki polki, bo mój lekarz tak nam tłumaczył dojazd, a ja na internecie tak czytałam że to ten szpital jest na sterlinga...ale w końcu lekarz nam przyjął w Centrm MP, zrobił usg tylko pod kątem ułożenia dziecka nie chciał badać płci...i nakluli mnie, nawet bardzo nie bolało, odwróciła głowę to igły nie widziałam ale dwie strzykawki duże płynu pobrali. Polezalam później tam pół godz i pozwolili wracać do domu. Dostałam nospe bo brzuch bolał mnie jak na okres. Mam się tydzień oszczędzać , dwa dni odpoczywać nie dźwigać i nie meczyc miesni brzucha. A później po około tyg na usg już u siebie czy wszystko oki. Muszę patrzec czy nie mam jakiś uplawow i czy nie boli. Przyjechałam do domu to spalam dwie godz po tym stresie. Za 3 tyg wyniki. Lekarz mi tam mówił że powinno być oki, że nie mam dużego ryzyka, ale warto zrobić badanie. Zapoznał mnie z ewentualnymi powikłania i musiałam podpisac zgodę. Polecił mi zrobić sobie echo serca płodu na nfz ale też w łodzi bo u nas nie ma takich badań tylko dobrych szpitalach w Pl. To chyba tyle. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wiarę w to będzie dobrze,raźniej mi z wami . CMOK Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-06 o 19:54 |
|
|
|
#4226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się bo to i tak nic nie zmieni a tylko zaszkodzi. A co tak TŻ-ta zdenerwowało? Coś Twoja mama zrobiła złego? ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
super ![]() u mnie brzuchu nadal cisza- no może oprócz bąków ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#4227 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
Bedziemy nadrobiac w wekend bo mąż w delegacji |
|
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół roku po ślubie mieszkaliśmy z moimi rodzicami i w między czasie remontowaliśmy nasze mieszkanie. Co do domu to u nas była opcja budowy, ale zdecydowaliśmy się jednak na mieszkanie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-06 o 21:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

w kuchni i przedpokoju mamy terakotę, w najmniejszym pokoju wykładzinę i w sypialni też wykładzinę ale teraz przy remoncie wywalamy ją i panele montujemy- łatwiejsze w utrzymaniu.
ujawniają się kobity 
za to ciągle gra w gry i doprowadza mnie to już do szewskiej pasji, ile można... po 16 h dziennie, wstaje, odpala kompa i GRA. Do nocy. Z przerwą na kupę, jedzenie, prysznic, papieroska. Dobra pewnie trochę przesadzam, ale tylko odrobinę.
16.06.2012

kartki, zapach druku itp

wiem co czujesz.