Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 21:49   #3181
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

ja smaruje zaraz po wyjeciu z kapieli, jak jest jeszcze mokrusienki, Pietraszko ma wtedy fajna delikatna skorke po tym, no i paaaaaaaaaaaaachnie nieziemsko wlasjciwie to u nas taki przedspaniowy rytual, bo masazyk mu machniemy ta oliwka k
i jakos tak, lubimy to

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:50   #3182
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dokładnie, nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami. My kąpiemy zazwyczaj co 2 dni i wtedy wlewam oliwkę do wody, i kąpię w tym małą. Generalnie to też nie jest to konieczne, ale ja jestem kosmetycznym maniakiem - jak zresztą wiecie - i skoro sama dbam o swoją skórę, to o córkę też muszę zadbać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:57   #3183
LadyWhisper
Zakorzenienie

aaaaaa blogerko, no chyba, ze tak, dla mnie wlasnie te 20min biegania to relaksi jakos tak, pod wieczor, jak maly zasypia, wszystko ze mnie "splywa" i mam mega duzo energii

Stary 2013-08-06, 21:59   #3184
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Sylwietta, chyba mało kto lubi. Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.

Lenova, ja gdzieś od 3. miesięcy nie smaruję oliwką, a wlewałam do wanny od samego początku przez jakieś 4 miesiące, i jest gitez. A włosy, to tak jak Black napisała - nic ich obcięcie nie daje. Pola i tak ma jeszcze króciutkie, a zobaczymy jakie będzie miała na roczek. Ale obetnę jej dopiero, jak będzie taka potrzeba.

---------------------------------

Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik

Na ostatnim padnięta po wojażach.
Ale słodzia

Fewciu jutro cyknę fotkę jak pójdziemy na spacer. Myślę że małemu jest wygodnie, bo lubi w nim jeździć. Aha, pamiętaj że on jest z siedziskiem kubełkowym, tak więc dziecko ma jak śpi nóżki w górze, ale szczerze mówiąc to chyba całkiem wygodna pozycja do spania jest. No i jeszcze możliwość zamontowania siedziska przodem do mnie, dla mnie ważne

Lenova Ja Michała smarowałam tylko jak był noworodkiem i miał bardzo przesuszoną skórę. Teraz kąpię go w wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju ze słodkich migdałów.

Usypiałam dziś Michała 2 godziny Wczoraj podobnie. Nie wiem co się z nim dzieje. Wczoraj pobudki o 23, 2,3,4,5,6 i o 7 koniec spania. Oby było dziś lepiej.

Dobrej nocki!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:00   #3185
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aaaaaa blogerko, no chyba, ze tak, dla mnie wlasnie te 20min biegania to relaksi jakos tak, pod wieczor, jak maly zasypia, wszystko ze mnie "splywa" i mam mega duzo energii
Rozumiem, tez tak mam po bieganiu, ale mi własnie na noc ta energia nie jest potrzebna. Ja cwicze po sniadaniu i wlasnie wtedy tez mam takiego kopa na caly dzien a wieczrem to ja wole juz poleniuchowac, zjesc cos, wypic lampke wina, czy piwko, albo cos obejrzec czy powizazowac.
Stary 2013-08-06, 22:02   #3186
sarah67
Zadomowienie

wpadam tylko Was przeleciec hehe
bo calymi dniami jestesmy nad jeziorem
wczoraj bylismy dzidzi plywa za kazdym razem pozniej pospi sobie, nad ejziorkiem rozpalilismy ognisko i jedlismy kielbaski, pozniej bylismy u tesciowej na podworku zrobila obiadek z dwoch dan mniam mniam, lezelismy, skakalismy na trampolinie i gralismy w pilke]]

dzis podobnie spedzilismy dzien
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:02   #3187
blogerka
Wtajemniczenie

no i d wieczór fizycznie jestem naprawde zmeczona, bo ja sama sie Borysem zajmuje caly czas, nie mam zadnej pomocy! Nawet jak go uspypiam to pomiedzy bieganiem na gore jak sie wybudza / wypluwa smoczka ./ chce sie napic wody... jeszcze myje butelki, piore mu rzeczy, prasuje itd. I jak ta cala akcja konczy sie o 20 / czasem 20.30 to juz wysiadam. Jakbym miala jeszcze isc biegac to by mi chyba doby nie starczylo ;P bo zanim bym sie zmusila, a pozniej ogarnela po, to ja bym chyba zasnela o 2.
Stary 2013-08-06, 22:03   #3188
Debrah
Zakorzenienie

[QUOTE=sylwietta1988;42138 342]nie strasz ja chce moje malutkie dzieciąteczko z powrotem bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo
dziękujemy

od czegos trzeba zacząc moze teraz ruszy z kopyta? oby
ale zapiernicza i jakim zaje.bistym stylem

brawa

normalnie, jak to sie mowi "na czworaka", najpier niezbyt mu szło bo nie mógł skoordynowac tego naprzemiennego stawiania kolanek i łapek ale jak już załapał o co kaman to zasuwał jak usajnbolt
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
chciałabys duuuuuzo nas tu
a ja nto nigdy nie lubiłam swojego imienia nawet kiedys z mamą sie kłóciłam jak byłam młodsza, ze takie beznadziejne mi dali a ona na to: ciesz sie, ze nie jestes Kunegunda, bo nie mielismy pomysłu żadnego, wziełam kalendarz i pierwsze, które w oko wpadło w listopadzie (bo ja listopadowa) to dalismy

BOKEH- obniz koniecznie bo moze sie podciągnąc i na głowke poleciec

DEBRAH- widziałam wczoraj to w tv i sie własnie zastanawiałam, czemu ty kobieto przespałas zgłoszenie do konkursu

dziec uspiony, padl jak przecinak po tych wygibasach

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa w klubie
To w tv było? No tak, to by Tuska wyjaśniało..

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
witam się wieczornie dziewojki kochane

Pstryniu- ale Dżejkobik zasuwa, fajnie mu te nóżki chodzą ,gratulacje

Hope- gratuluję ząbka!

Little -super wieści

Debrah- super że Amelka zaczyna coś tam podjadać

Bokeh- ale Hania zdolniacha. w ogóle ona tak wiekowo przybliżona do mojej Blanusi i Aśki Blanka tak samo ale w porównaniu do Waszych córek to moja jest zacofana a może za gruba jest na takie wygibasy? Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowała

Co do tamtego drapnięcia przez kota nic się nie dzieje na szczęście i oby tak zostało, Blanka dziś prawie wcale nie spała w ciągu dnia i teraz padła od razu po kąpieli. Ja wypije sobie Radlerka obejrze jakiś serial i też się kładę,mam zamiar się dzis wyspac bo czika mnie dobija.

Mogę mieć głupie pytania ?
1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam...
2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ??

Idę się prać i relaksować
Ja tez nie smaruję codziennie - raz na jakiś czas. W upał wcale, żeby skóra oddychała i mała się nie lepiła.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcę kupić małej jeszcze dziś krzesełko do karmienia, bo już nie chcę jej karmić w wózku, mamy nowy i już całkiem ubadziany jest... No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko?

Co do konkursów typu Miss na wózku to jestem za, co z tego, że na wózku, jak piękne? Ona też jest fajna - http://dominikabudzynska.blogspot.com/ Śliczna, modnie ubrana, a wózek? Pfff. Dla mnie go nie ma, jak na nią patrzę. Przecież to żadna skaza!
Znam bloga Dominiki, piękna dziewczyna to jest

Młoda dopiero zasnęła. Znowu po wizycie gości. Dlatego Was kiedyś pytałam jakto jest u Was z przyjmowaniem gości i spaniem dziecka potem - u nas zawsze problem. I teraz nie wiem - czy olać i poczekać aż się przyzwyczai czy też zadbać o jej komfort i z nikim się nie spotykać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:06   #3189
blogerka
Wtajemniczenie

[QUOTE=Debrah;42140583]
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nie strasz ja chce moje malutkie dzieciąteczko z powrotem bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo
dziękujemy

od czegos trzeba zacząc moze teraz ruszy z kopyta? oby
ale zapiernicza i jakim zaje.bistym stylem

brawa

normalnie, jak to sie mowi "na czworaka", najpier niezbyt mu szło bo nie mógł skoordynowac tego naprzemiennego stawiania kolanek i łapek ale jak już załapał o co kaman to zasuwał jak usajnbolt

To w tv było? No tak, to by Tuska wyjaśniało..

Ja tez nie smaruję codziennie - raz na jakiś czas. W upał wcale, żeby skóra oddychała i mała się nie lepiła.

Znam bloga Dominiki, piękna dziewczyna to jest

Młoda dopiero zasnęła. Znowu po wizycie gości. Dlatego Was kiedyś pytałam jakto jest u Was z przyjmowaniem gości i spaniem dziecka potem - u nas zawsze problem. I teraz nie wiem - czy olać i poczekać aż się przyzwyczai czy też zadbać o jej komfort i z nikim się nie spotykać.
Dominikę juz kiedyś w sieci znalazłam, ta dzieczyna jest niesamowita, ja nie wiem skąd ona czerpie tyle pozytywnej energii.
Stary 2013-08-06, 22:07   #3190
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Kliknęłam Magnusa. Tylko znalazłam wyprzedaż - http://www.agito.pl/krzeselko-carete...34-511395.html Jeśli którejś nie przeszkadza kolor, to możecie skorzystać.

Sarah, owszem, ale na noc, bo na dzień i pod makijaż się tym nie posmarujesz...
ale tak myslalam na dzien kupic żel hialuronowy i dodawac kilka kropli olejku

a krzeselko bardzo ladne, ja mam pomaranczowo-zielone ale to tesciowa kupila ale podoba mi sie

najgorszy rowerek bo juz dostala ☠☠☠uttt różowy
a ja chciałam \J EJ czerwony kupic
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:09   #3191
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, wlasmie, powinnas wziac udzial, piekna i intelintna kobieta z ciebie, mialabys duze szamse
pomysl super ale byloby super, gdyby kobiety na wozkach startowaly w normalnym konkursie, w niczym nie sa gorsze przeciez

silver, ajsiju!

karusia, wow, ale wlosiska ma cora!!!

Stary 2013-08-06, 22:12   #3192
iffonka7
Zadomowienie

Sorry że się nie wbijam w temat ale czy to bedzie ok http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...418673268.html muszę szybko kupować zanim TŻ jest na tak.
Stary 2013-08-06, 22:15   #3193
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami. My kąpiemy zazwyczaj co 2 dni i wtedy wlewam oliwkę do wody, i kąpię w tym małą. Generalnie to też nie jest to konieczne, ale ja jestem kosmetycznym maniakiem - jak zresztą wiecie - i skoro sama dbam o swoją skórę, to o córkę też muszę zadbać.
Black kosmetyczny maniaku mam do Ciebie pytanko offtopowe, mam cerę mieszaną,naczynkową i bardzo skłonną do zaczerwień, poleciłabyś mi jakis podkład na ślub? będzie mnie malować koleżanka- kosmetyczka i chciałabym się w coś porządnego zaopatrzyć, oprócz tego mam fatalne sino fioletowe cienie pod oczami, na co dzień już do tego przywykłam, zresztą głównie w domu siedzę, ale kurczę na wesele muszę to jakoś zamaskować...

Moje dziecko od wczoraj sypia na brzuszku, trochę schizuje oczywiście.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Blogerko nie jestem tak dobrze internetowo rozgarnięta a ciekawość mnie zżera, podeślesz mi namiary na swojego bloga o którym dziewczyny wczoraj wspominały
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:15   #3194
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ezzo, napisz do mnie na face, jak będziesz, to tam pogadamy.
Stary 2013-08-06, 22:18   #3195
ezzo
Zadomowienie

Pstryczku zgubiłam gdzieś, wy macie tą nianię Elektroniczna niania Motorola MBP 20?
Stary 2013-08-06, 22:21   #3196
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Już wiadomo która wygrała, o ta: http://www.pudelek.pl/artykul/57721/..._wozku_piekna/

Kiedyś mi t. coś przebąkiwała, że jest taki konkurs, ale że już ruszył i jaka to szkoda ale ja chyba zbyt nieśmiała jestem na takie cuś, a poza tym to są na prawdę ładne dziewczyny, konkurencja spora

A zapytałam Was co myślicie o takiej inicjatywie w ogóle.
dla mnie to Ty jesteś miss i powinnaś od nas wszystkich dostać taki tytuł i koronę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przebiła nam się lewa dolna jedynka
jaaaaaa
to chyba tylko my zostaliśmy z łysymi dziąsłami
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mogę mieć głupie pytania ?
1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam...
2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ??

Idę się prać i relaksować
oliwką nigdy nie smarowałam, chyba,że do masażu,za to smaruje codziennie po kąpieli balsamem mustela bo jest naprawdę rewelacyny
co do wlosków- to bzdura

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Mam prośbę niedzieciową czy może któraś z Was wybiera się w najbliższym czasie do ZARY? napaliłam się na kurtkę dżinsową ale u nas nie ma rozmiarów! Online też jej nie ma. Czy któraś z Was wybiera się na jakieś zakupy i miałaby czas, żeby pomóc mi w zakupie?
jak on line nie ma to w sklepie tez nie będzie
jak chcesz moge poprosić siostre by rzuciła okiem w magnolii bo ona ma rzut beretem z roboty

dzirwczyny nie ogarniam jutro moj szef przyjeżdza i mam mega stresa, oczywiście na co? na lunch bo zachwala moją kuchnie,a że z innego miasta jest to nie wypadało mi odmówić
zatem siedzę i wymyślam czym jutro lorda uraczyć a do tego taka czika jutro

ktoś mi podmienil dziecko, dziewczyny aż im się płakać chce ze wzruszenia
jak mały mnie widzi to w płacz, ręce wyciąga i woła ma-ma (ciekawe czy świadomie ) jak do niego podchodzę to aż łzy mu lecą jak grochy a jak zaczynam np całować stopki to zaciesz i od razu dotyka mnie po twarzy
a z drugiej strony martwię się troszkę bo to chyba taki etap, jak moja teściowa da sobie z nim radę?

poza tym kupiłam dziś milupę na dobranoc- nawet mu smakowała wypil 210 a potem ciągnął cycka przez 30 min, nie wiem może on wielbład czy co? bo w ciągu dnia mało pije

Fewcia pomyśl,że wiele matek daje dzieci do żłobka
ja bym oddała ale takie gdzieś 2 letnie dopiero,wcześniej byłoby mi żal ale to tylko teoria
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:23   #3197
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, właśnie wczoraj pisałam, że moja Oliwka tak samo robi... Też jest ciągle meme, meme, meme. Z tatą za długo nie posiedzi w ciągu dnia, a babcia i dziadek to już w ogóle, na razie ją drażnią. Musi być mama i koniec tematu.
Stary 2013-08-06, 22:25   #3198
ezzo
Zadomowienie

Black odgruzuję tylko ładowarkę do lapa i będę Cię łapać na fb
Stary 2013-08-06, 22:25   #3199
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi u nas tez gole dziasla i sie nie zapowiada na zymby

Stary 2013-08-06, 22:27   #3200
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

jaaaaaa
to chyba tylko my zostaliśmy z łysymi dziąsłami
U nas nic się nie dzieje :P też, także spoko luz

Powodzenia jutro z szefem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:29   #3201
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
usunęłam przez przypadek cytat FEWCI- kochana, to u Was w Siedlcach takie stawki mają, że żadna niania nei wchodzi w grę? a moze jakas znajoma mamy Twojej? taka Pani w młodszobabcinym wieku? Bo ja rozumiem Twoje obawy co do żłobka, tyle sie słyszy niedobrego.... i taką maliznę sama bym sie bała zostawic..... swoją drogą- zeby matki w Polsce musiały dokonywac takich wyborów to sie w pale nie miesci

EZZO, podziwiam Cie za wytrwalosc i chec do cwiczen

dobrze mi sie wydaje, że ewadylewska zagineła?
Wczoraj (tzn. moje wczoraj a Wasze jeszcze dzis) widzialam, ze podczytuje.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:31   #3202
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wiele zaginęło - Gocha, Ewadylewska, Ilkas, Authentic, Monamur się raz odezwała i znów przepadła, heh... I wiele, wiele innych. Chyba niektóre dziewczyny uznały, że jak zostały tymczasowo usunięte z klubu, to zostały całkiem skreślone...
Stary 2013-08-06, 22:33   #3203
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Szlag mnie trafił, tak dużo napisałam, Debrah, tobie cały elaborat walnęłam :d i sobie COŚ nacisnęłam i przeszłam stronę do przodu i dupa
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:34   #3204
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Ja ostatnio czytałam poczekalnię, a tam na pierwszej strony nicki których w ogóle nie znam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:36   #3205
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, właśnie wczoraj pisałam, że moja Oliwka tak samo robi... Też jest ciągle meme, meme, meme. Z tatą za długo nie posiedzi w ciągu dnia, a babcia i dziadek to już w ogóle, na razie ją drażnią. Musi być mama i koniec tematu.
bo mama to instytuacja

dziewczyny, nie widzę u nas odstawienia od piersi- cycuś ostatnio jest number 1, kurde ciężko mi podjąć jakąkolwiek decyzje
a czy ktoraś z Was w najbliższym czasie rozważa odstawianie? ja miałam w planach gdzies za 2-3 miesiące ale sama nie wiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:38   #3206
calawdeszczu
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=GEF9...e_gdata_player

Uwaga, debiutuje, powiedzcie, czy sie udalo.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:40   #3207
LadyWhisper
Zakorzenienie

a Pietraszko nie memuje i nie bebuje, nic, czasem tylko akhiiiii i tyle martwic sie?

marsi, ja chcialam po wakacjach odstawiac, we wrzesniu, no ale.....on nic poza cycem nie je. tzn nie tyle, zeby sie NAJESC

Stary 2013-08-06, 22:40   #3208
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=GEF9...e_gdata_player

Uwaga, debiutuje, powiedzcie, czy sie udalo.

"ten film wideo jest niedostępny"
Stary 2013-08-06, 22:41   #3209
LadyWhisper
Zakorzenienie

cala, musisz odznaczyc, zeby byl albo publiczny, albo dost dla osob, ktore maja linka

Stary 2013-08-06, 22:42   #3210
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a Pietraszko nie memuje i nie bebuje, nic, czasem tylko akhiiiii i tyle martwic sie?

marsi, ja chcialam po wakacjach odstawiac, we wrzesniu, no ale.....on nic poza cycem nie je. tzn nie tyle, zeby sie NAJESC

Moja też nie memuje, ani bebuje.
Tylko robi aaaaa, eeeeee i wsio. Ale muszę powiedzieć, że przes ostatni tydzień zrobiła duże postępy w poruszaniu się, a tak się stało jak przenieśliśmy ją na podłogę.

Aaaa byliśmy z Zuzką u kontroli. Wsio ok, tyle że katar jeszcze został. Dostaliśmy jakieś krople, którymi mamy tlyko jej smarować nosek tzn. dziurki Za to mąż chory, gorzej niż ja, ale lekarz powiedział, że to ten sam wirus, więc Mała się od niego nie zarazi ponownie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości