|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
ja smaruje zaraz po wyjeciu z kapieli, jak jest jeszcze mokrusienki, Pietraszko ma wtedy fajna delikatna skorke po tym, no i paaaaaaaaaaaaachnie nieziemsko
i jakos tak, lubimy to
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami. My kąpiemy zazwyczaj co 2 dni i wtedy wlewam oliwkę do wody, i kąpię w tym małą. Generalnie to też nie jest to konieczne, ale ja jestem kosmetycznym maniakiem - jak zresztą wiecie - i skoro sama dbam o swoją skórę, to o córkę też muszę zadbać.
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa blogerko, no chyba, ze tak, dla mnie wlasnie te 20min biegania to relaks
i jakos tak, pod wieczor, jak maly zasypia, wszystko ze mnie "splywa" i mam mega duzo energii
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewciu jutro cyknę fotkę jak pójdziemy na spacer. Myślę że małemu jest wygodnie, bo lubi w nim jeździć. Aha, pamiętaj że on jest z siedziskiem kubełkowym, tak więc dziecko ma jak śpi nóżki w górze, ale szczerze mówiąc to chyba całkiem wygodna pozycja do spania jest. No i jeszcze możliwość zamontowania siedziska przodem do mnie, dla mnie ważne ![]() Lenova Ja Michała smarowałam tylko jak był noworodkiem i miał bardzo przesuszoną skórę. Teraz kąpię go w wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju ze słodkich migdałów. Usypiałam dziś Michała 2 godziny Wczoraj podobnie. Nie wiem co się z nim dzieje. Wczoraj pobudki o 23, 2,3,4,5,6 i o 7 koniec spania. Oby było dziś lepiej.Dobrej nocki! |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wieczrem to ja wole juz poleniuchowac, zjesc cos, wypic lampke wina, czy piwko, albo cos obejrzec czy powizazowac.
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
wpadam tylko Was przeleciec hehe
bo calymi dniami jestesmy nad jeziorem wczoraj bylismy dzidzi plywa za kazdym razem pozniej pospi sobie, nad ejziorkiem rozpalilismy ognisko i jedlismy kielbaski, pozniej bylismy u tesciowej na podworku zrobila obiadek z dwoch dan mniam mniam, lezelismy, skakalismy na trampolinie i gralismy w pilke]] dzis podobnie spedzilismy dzien |
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
no i d wieczór fizycznie jestem naprawde zmeczona, bo ja sama sie Borysem zajmuje caly czas, nie mam zadnej pomocy! Nawet jak go uspypiam to pomiedzy bieganiem na gore jak sie wybudza / wypluwa smoczka ./ chce sie napic wody... jeszcze myje butelki, piore mu rzeczy, prasuje itd. I jak ta cala akcja konczy sie o 20 / czasem 20.30 to juz wysiadam. Jakbym miala jeszcze isc biegac to by mi chyba doby nie starczylo ;P bo zanim bym sie zmusila, a pozniej ogarnela po, to ja bym chyba zasnela o 2.
|
#3188 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sylwietta1988;42138 342]nie strasz
ja chce moje malutkie dzieciąteczko z powrotem bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo ![]() dziękujemy od czegos trzeba zacząc ale zapiernicza i jakim zaje.bistym stylem brawa ![]() normalnie, jak to sie mowi "na czworaka", najpier niezbyt mu szło bo nie mógł skoordynowac tego naprzemiennego stawiania kolanek i łapek ale jak już załapał o co kaman to zasuwał jak usajnbolt Cytat:
Cytat:
Cytat:
Młoda dopiero zasnęła. Znowu po wizycie gości. Dlatego Was kiedyś pytałam jakto jest u Was z przyjmowaniem gości i spaniem dziecka potem - u nas zawsze problem. I teraz nie wiem - czy olać i poczekać aż się przyzwyczai czy też zadbać o jej komfort i z nikim się nie spotykać. |
|||
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Debrah;42140583]
Cytat:
|
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a krzeselko bardzo ladne, ja mam pomaranczowo-zielone ale to tesciowa kupila ale podoba mi sie najgorszy rowerek bo juz dostala ☠☠☠uttt różowy a ja chciałam \J EJ czerwony kupic |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, wlasmie, powinnas wziac udzial, piekna i intelintna kobieta z ciebie, mialabys duze szamse
![]() pomysl super silver, ajsiju! ![]() karusia, wow, ale wlosiska ma cora!!!
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Sorry że się nie wbijam w temat ale czy to bedzie ok http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...418673268.html muszę szybko kupować zanim TŻ jest na tak.
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam do Ciebie pytanko offtopowe, mam cerę mieszaną,naczynkową i bardzo skłonną do zaczerwień, poleciłabyś mi jakis podkład na ślub? będzie mnie malować koleżanka- kosmetyczka i chciałabym się w coś porządnego zaopatrzyć, oprócz tego mam fatalne sino fioletowe cienie pod oczami, na co dzień już do tego przywykłam, zresztą głównie w domu siedzę, ale kurczę na wesele muszę to jakoś zamaskować...Moje dziecko od wczoraj sypia na brzuszku, trochę schizuje oczywiście. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Blogerko nie jestem tak dobrze internetowo rozgarnięta a ciekawość mnie zżera, podeślesz mi namiary na swojego bloga o którym dziewczyny wczoraj wspominały
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, napisz do mnie na face, jak będziesz, to tam pogadamy.
|
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku zgubiłam gdzieś, wy macie tą nianię Elektroniczna niania Motorola MBP 20?
|
|
|
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaaaa ![]() to chyba tylko my zostaliśmy z łysymi dziąsłami ![]() Cytat:
co do wlosków- to bzdura Cytat:
jak chcesz moge poprosić siostre by rzuciła okiem w magnolii bo ona ma rzut beretem z roboty dzirwczyny nie ogarniam jutro moj szef przyjeżdza i mam mega stresa, oczywiście na co? na lunch bo zachwala moją kuchnie,a że z innego miasta jest to nie wypadało mi odmówićzatem siedzę i wymyślam czym jutro lorda uraczyć a do tego taka czika jutro ![]() ktoś mi podmienil dziecko, dziewczyny aż im się płakać chce ze wzruszenia jak mały mnie widzi to w płacz, ręce wyciąga i woła ma-ma (ciekawe czy świadomie ) jak do niego podchodzę to aż łzy mu lecą jak grochy a jak zaczynam np całować stopki to zaciesz i od razu dotyka mnie po twarzya z drugiej strony martwię się troszkę bo to chyba taki etap, jak moja teściowa da sobie z nim radę? poza tym kupiłam dziś milupę na dobranoc- nawet mu smakowała wypil 210 a potem ciągnął cycka przez 30 min, nie wiem może on wielbład czy co? bo w ciągu dnia mało pije ![]() Fewcia pomyśl,że wiele matek daje dzieci do żłobka ja bym oddała ale takie gdzieś 2 letnie dopiero,wcześniej byłoby mi żal ale to tylko teoria |
|||
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, właśnie wczoraj pisałam, że moja Oliwka tak samo robi...
Z tatą za długo nie posiedzi w ciągu dnia, a babcia i dziadek to już w ogóle, na razie ją drażnią. Musi być mama i koniec tematu.
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Black odgruzuję tylko ładowarkę do lapa i będę Cię łapać na fb
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
marsi u nas tez gole dziasla i sie nie zapowiada na zymby
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele zaginęło - Gocha, Ewadylewska, Ilkas, Authentic, Monamur się raz odezwała i znów przepadła, heh...
I wiele, wiele innych. Chyba niektóre dziewczyny uznały, że jak zostały tymczasowo usunięte z klubu, to zostały całkiem skreślone...
|
|
|
|
#3203 |
|
Konto usunięte
|
Szlag mnie trafił, tak dużo napisałam, Debrah, tobie cały elaborat walnęłam :d i sobie COŚ nacisnęłam i przeszłam stronę do przodu i dupa
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ja ostatnio czytałam poczekalnię, a tam na pierwszej strony nicki których w ogóle nie znam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, nie widzę u nas odstawienia od piersi- cycuś ostatnio jest number 1, kurde ciężko mi podjąć jakąkolwiek decyzje a czy ktoraś z Was w najbliższym czasie rozważa odstawianie? ja miałam w planach gdzies za 2-3 miesiące ale sama nie wiem
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
https://www.youtube.com/watch?v=GEF9...e_gdata_player
Uwaga, debiutuje, powiedzcie, czy sie udalo.
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
a Pietraszko nie memuje i nie bebuje, nic, czasem tylko akhiiiii i tyle
martwic sie?marsi, ja chcialam po wakacjach odstawiac, we wrzesniu, no ale.....on nic poza cycem nie je. tzn nie tyle, zeby sie NAJESC
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"ten film wideo jest niedostępny" |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
cala, musisz odznaczyc, zeby byl albo publiczny, albo dost dla osob, ktore maja linka
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też nie memuje, ani bebuje. Tylko robi aaaaa, eeeeee i wsio. Ale muszę powiedzieć, że przes ostatni tydzień zrobiła duże postępy w poruszaniu się, a tak się stało jak przenieśliśmy ją na podłogę. Aaaa byliśmy z Zuzką u kontroli. Wsio ok, tyle że katar jeszcze został. Dostaliśmy jakieś krople, którymi mamy tlyko jej smarować nosek tzn. dziurki ![]() Za to mąż chory, gorzej niż ja, ale lekarz powiedział, że to ten sam wirus, więc Mała się od niego nie zarazi ponownie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.
Wczoraj podobnie. Nie wiem co się z nim dzieje. Wczoraj pobudki o 23, 2,3,4,5,6 i o 7 koniec spania. Oby było dziś lepiej.

bo mi juz facet zacznie na noce wybywac niedługo
i jakim zaje.bistym stylem

a może za gruba jest na takie wygibasy?
Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowała
No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko?