|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Cytat:
u nas dokładnie tak samo - nowa pielucha, wiec można szalec! ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
1) 2) hehe, naucz synka żeby się dziadkowi ladnie przedstawial "dzień dobry dziadku mam na imie Ignacy. sliczne imie prawda? wymyślili je moi kochani rodzice" ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- tym razem zrobcie wspolna fotke! ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Motylku - 100 tygodniowo to tez nie jest zle co mowil pediatra? przy takich upałach nie martwiłabym się zbytnio. jutro dam znac ile Nela nazbierala w ostatnim tygodniu, ale my mielismy kilka takich tygodni, ze było 70,120,150 i dramatu nie ma. najważniejsze, ze kaszel nie jest grozny Banka - Michas odkrywca stop Sharp - az poszlam na pierwsza stron zobaczyć ile Karola wazyla w dniu urodzenia kurczaki! dwa tygodnie starsza od Neli, a ponad kg ciezsza! i urodzila się mniejsza, krotsza. szalejecie! ![]() u nas tez ksiazeczka przed mala sprawdzila się w ekspresowym tempie. teraz co kilka godzin klade ja choć na chwile żeby się rozruszala :P czy ktorys dzieciaczek ma potówki na buzi? kontaktowe pod obwodka smoczka? bo cos nam wyskoczylo. wydaje mi sie, ze to ze sliny mleka. pediatra stwierdził, ze to nic takiego i kazal smarować bepanthenem, ale wielkich efektow nie widze. można alantan albo sudocrem? tylko czy można wokół ust smoczek wyparzam, buzke przymywamy. do tej pory mloda nie miała zupełnie zadnych przygod skórnych i chcemy tak nadal... doradzcie cos.
|
||||
|
|
|
#392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
chcemy fotke!Veronic - oby krzesełko sprawdzilo się w 100% za 400zl to ono powinno samo karmic i uzupelniac lodowke Banka - dotrzymam Michasiowi towarzystwa we czwartek. jade na 3 biopsje...zobaczymy kto będzie glosniej krzyczał ![]() ![]() Vvhg - coz to za dziwna ustawa? im prędzej tym lepiej...nie ogarniam naszego kraju. dzisiaj wyczytałam to: http://www.maluchy.pl/aktualnosci/20...-przedszkolach i zastanawiam się o co chodzi...ze niby więcej osob będzie miało prace? większość przedszkoli zostanie bez ang. i rytmiki.brawo za odwage - trzymam kciuki za ekspresowo zdany egzamin! Happy- jestem tak samo mloda, ale to pewnie fryzura mnie postarza tez się nie maluje...a krótkie wlosy fajna sprawa, ale codziennie rano musiałabym leb myc żeby nie mieć kogutow a później suszara i siano, wiec prostownica i pol dnia w plecy ![]() ej co Was tak baby na słodkie wzielo? same dziewczynki się będą rodzic (w następnym łizażowym pokoleniu) czy jak?! Helenka superowa, dawaj więcej fotek. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
nie wiem, zobaczę na 1 zajęciach, ale chyba nie ma co przesadzac. u nas do wody wchodzi jeden rodzic, drugi może obserwowac z brzegu i robic fotki (za zgoda instruktora) ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
może przy takich upałach nie chce mu się wysilać i ciagnac? i nie becz mamuska! ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() karmie jednym cycem, chociaż dzisiaj mala pila z jednego i po chwili jeczala, wiec dostala 2 . uznałam, ze chce pic, a nie jesc i woli to wodniste początkowe mleczko ![]() Nela z butelki zazwyczaj wypija 120, ostatnio zdarza jej się 150 (ale mleko rzadkie). ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
zdolniacha! najlepsze jest drapanie się po sprzęcie Antoinette - nie jezdzijcie z dzieckiem na rekach! lepiej stanac, uspokoić wysciskac, dac wode, poczekać az zasnie i dopiero ruszyc dalej. tz mogl ja glaskac po buzi, trzymać za raczke...co z tego, ze Ty wolno jechalas, skoro ktoś w Was mogl grzmotnąć z predkoscia swiatla. strach pomyslec nie odbierz tego jak czepiania się, ale myśl o bezpieczeństwie swojego dziecka! aaa i nie karm jednym cycem, bo szybko stanie się dużo większy od drugiego i później jest problem, choćby z doborem stanika (nie mowiac o dysproporcji, która będzie widoczna golym okiem) wielka ta Twoja Julcia i jakie ma fajne tlusciutkie nozki fajna mina na ostatniej fotce.jeszcze 3 strony, dam rade :P ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
cos czuje, ze będziesz naszym specem zywieniowym. dziel się informacjami jak już cos zglebisz. potrzebny będzie jakiś taki przyspieszony kurs
|
|||||||
|
|
|
#393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- no doooobraaa! ale najpierw niekapki, później możemy probowac w każdym razie trochę czasu musi uplynac hehe.no to odpuść dziecku i sama sobie zaloz skarpety i czapke ![]() ps. dlaczego tam jest napisane cytuje Mysie, skoro to ja pisałam? wizaz znow wariowal?Cytat:
![]() z mezem się nie kloc, bo i tak masz racje jutro to do niego dotrze hehe.tak ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
wie jak zachwycić gości!Cytat:
Veronic - szalona babcia! a tacie jakas trauma została? pozwala mamie chodzic w sukienkach? moja tesciowa przyznala się, ze tylko raz ubrala tz rozowy sweterek, bo zrobila z mysla o corce ![]() Agnes - dla koleżanek. fajny prezent i spory wydatek z glowy. podpowiadalas czy same tak madrze wymyslily? Color - czyli maszyna wielozadaniowa. a z tymi ogorkami ![]() aaa co ta u Aaś? czyzby dziewczęta zaczynaly dawac w tyłeczek? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- NADROBILAM (pochwale się jeszcze jakie spodnie upolowałam młodej )http://allegro.pl/show_item.php?item=3446980737 metka to pikus, ale te kwiaty
|
||||
|
|
|
#394 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj to super, mam nadzieję,z e dobrze wypoczniecie, mi dużo psychicznie dał wyjazd, szczególne wieczorne spacery brzegiem jeziorka itp. i komarów nie ma a ma coś w sobie ten mazurski klimat ![]() Jakbyś była w Mrągowie, to tam jest dobre jedzonko w barze mlecznym, więc i tanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki duży zbiór umiejętnosci i mamusia jak sprytnie opisała ![]() Cytat:
Jenny a ja z Małym wyprzedziliśmy Was o 1 dzień Bo mój Kubi z 27.05.2013 ![]() Cytat:
![]() 2.jak mnie wkurzają takie babska , zapuszczające żurawia nad wózkiem i wtrącające swoje 5 groszy, zazwyczaj nie wiadomo w jakim celu i o co im chodzi ;/ my po szczepieniu na pneumo, Kubuś płakał ;( okłady musiałam z sody robić mamy 59 cm i 4920kg ![]() od babci odstałam jabłuszka takie "swojskie" , małe co prawda bo nie pryskane czy coś tam, ale ciasto mezowi wyczaruję pierwsza klasa, troche w słoiki zrobię, i może da się jakoś Małemu zrobić w słoiki do jedzenia?cos ktos wie? ;D p.s. piszę o tej godzinie, bo wcześniej już wesłżam , ponadrabiałam , odpisałam i zeżarło mi odpisywanie 2 razy ! wkurzyłam sie i wyłaczyłam kompa , a teraz Misio jadł i dalej poszedł spać, i tak mnie natchneło, bo się rozespałam
Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-08-07 o 02:36 |
|||||||||
|
|
|
#395 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() podąża wzrokiem za książeczką![]() ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Jeeeeju deszcz spadł, trochę chłodniej...
Diabli nie przejmuję się, bo zganiam to na upały A w ogólnym zestawieniu nie jest źle ![]() Ale żeś firmówki dorwała ![]() No nie mogę ![]() Teraz będzie chłopów wyrywać
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
omg 7.30 a ja się już roztapiam ... dopijam kawę, przebiorę Przemka w body bez rękawków i wychodzimy.
Color podziwiam, naprawdę ale w sumie starsi chłopcy mogą się przez chwilę zająć maluchem? a jak z tym basenem, chodzi mi o Tymka? bo ja bym chętnie poszła na jakieś kąpielisko z Przemkiem no i mężem w weekend posiedzieć nad wodą ale boję się że mi się upiecze. siedzisz w cieniu czy jak?
|
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Diabli- piekne te spodnie i jaka oryginalna ![]() Dzieki za odp w sprawie tego naczyniaka, dzis zadzwonie do tego chirurga, bo mi to spac nie daje.. Nelcia spala od 22 do 7 rano pobawila sie godzinke, kupa gigant i spi dalej dziecko
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy do lekarza na 10.40
Trzymajcie kciuki bo ja jestem przerażona...
|
#400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
moj bez skarpet spi w samym body na krotki rekaw bez przyktycia bo.nue lubi jak.ma byc noc chlidniejsza tobzakladam mu takue vieniutkie spodnie ze stopkami i tez bez przykrycia a okno otwarte na cala szerokisc Cytat:
o tak ja tez testu bialej rekawiczki nie przeszla bym Cytat:
Taka kroste moj mial na brodzie ale sama zeszla Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kozieradke miele w starym mlynku do kawy mozna tez zaparzyc i pic, albo do zupy wrzucic Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Moj kimal do 4 zjadl i kimal do hnm nie wiem ja obudzilam sie po 8 patrze nie spi dalam mlecKo i juz w polowie znowu zasna takze ide na kawe
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a I. potówki ma na policzku, ale jak bylismy wczoraj na szczepieniach to lekarka powiedziała że nic z tym nie robić bo to przez te upały jak mały się przytula do nas gdy go nosimy Cytat:
![]() mykamy na spacer miłego dnia
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela była taka dluga w dniu urodzenia, ale wazyla 1010 gramow mniej maly mezczyzna!widze, ze nie tylko ja lubie nocne wizazowanie ![]() jabłka pewnie pokroilabym, obgotowala trochę i wrzucila do słoika, zapasteryzowala i już hehe. Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny chyba się umowily, bo moja poszla spac o 21, kolo 3 jak szlam spac dalam jej cyca i spala do 9 teraz rozmawia z karuzelka i fika nozkami, a mama wcina sniadanie pewnie gdybym jej nie obudzila to spalaby do rana. wolalam jej dac cyca niż laktatorowi ![]() Justyna - zaciskamy kciuki! to pewnie nic strasznego, obstawiam pekniete naczynko podczas kupy. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Cytat:
ona miała jakies przeboje z rodzinnym my tez uciekamy, bo wiaterek fajnie wieje. do pozniej |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Liczyć to można. U nas dzisiaj ma być jeszcze goręcej niż wczoraj
Mam teraz na oścież wszędzie okna otwarte i się ze mnie leje po du.pie...Większość tutaj podaje jedną... Pamiętam, że pisałaś o kryzysie laktacyjnym u Ciebie, więc chyba i ja go mam... Młody jednym się nie najada, więc chyba mleczka malutko (z jednego cyca odciągam z reguły 50, max 75ml- nie wiem czy to mało czy dużo), albo On taki głodomór... Cytat:
Cytat:
A tak serio, to obawiam się w nocy, że może Małego zawiać. Mamy wszędzie pootwierane okna, łóżeczko jest nieopodal okna w sypialni i w bliskim sąsiedztwie okna z dużego pokoju. Bodziak jest z cienkiej bawełny, do tego ciut przy luźny, więc przewiewny Pieluszką przykrywam nóżki, ale zwykle zostaje ona szybko skopana (jedyne co Kuba akceptuje, to sporadycznie przykrycie kocykiem w wózku jak wchodzimy do marketu z klimą i jak przechodzimy obok lodówek). Myślałam, że robię dobrze, ale może faktycznie źle... Chociaż Mały nie jest przesadnie gorący, ciałko ma taki "w normie".---- Witam się niewyspana. Młody w nocy wyprowadził mnie z równowagi. Spał ładnie, bo po 4h z przerwą na karmienie, ale ta przerwa była masakryczna. Tak szarpał cyckiem, że myślałam, że zejdę, a On ni groma nie chciał przestać. Sutek tak mnie palił ogniem, że szok Myślałam, że może kupa, bączek, albo odbicie, ale nic z tych rzeczy. Chciał po prostu matce zafundować nowe doznania... Uspokoił się dopiero po godzinie wojowania, pociumkał troszkę i zasnął...Eh... Coś mi się wydaje, że przy Jego szarpaniu lewego cyca i okropnym bólu prawego długo tak nie pociągnę i szybciutko się poddam i sięgnę po mm...
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przerobiliśmy z Matyldą - smugi krwi i wyszło, że alergia i bakteria, tylko u nas to była wtedy biegunka i wymioty. A u Was może rzeczywiście pęknięte naczynko Zlecą Wam pewnie badania kału i krwi i jakieś probiotyki A może i ją coś uczuliła i podrażniło jelitka? Daj znać jak wrócice.U nas skwar Młoda śpi jak zabita. od 21 do 3, zjadła i od razu zasnęła, spała do 7, i od 8:30 dalej śpi i śpi i śpi...
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
wyspacerkowani,przyszliśm y do domu i Młody padł, mam pół h dla siebie
![]() wiesz co ja nie wiem dokładnie co było do zasiłku a co do becikowego. na pewno do zasiłku pity, druk z mopsu (może jest na stronie um do pobrania) - to było trzy miesiące temu i wiem że było dużo tych dokumentów ale część do becikowego, nie jestem pewna zaświadczeń o dochodach czy też mają być. jak dostajesz macierzyński to chyba z zusu zaświadczenie trzeba też albo z pracy o wysokości składek bo ja musiałam dowieźć. |
|
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Pradze i w Krakowie, u nas już drugi raz ją przedłużyli, do listoapda, bo takie zainteersowanie![]() jak fascynuje Cię ludzkie ciało i inetersujesz się medycyną to nie będziesz żałowała tcyh 2,5h jedyna okazja tak sie przyjrzec człowiekowi![]() Cytat:
mi sie wydaje, że piszą, żeby przy cycu po 6tym no bo jest akcja tylko cycy przez 6 miesięcy a jak wprowadzasz kaszki i owocki to wiadomo, że cyca jest mniej ja wracam do pracy więc chce żeby mały się delikatnie przestawił do stycznia, poza tym nie kocham aż tak karmienia piersią ja bym chciała jak najmniej mm przez pierwsze 6miesięcy więc wolę dać kaszkę czy jabłuszko, na Twoim miejscu wolała, żeby część posiłków zastępowały owocki, a nie mm, ale to tylko moje zdanie też bym zapytala pediatrę jak to zrobić żeby był mniejszy szok słyszałam o mieszaniu kaszek z mlekiem mamy, zastanawiam się czy tak nie zacząć małego brzuszka przyzwyczajać![]() co do potówek, nasz brzuchospioszek ma na pyszczku non stop i znikają same jak przychodzą chłodniejsze dni nam mówił lekarz żeby dokładnie fałdki np. pod podbródkiem myć, osuszacz dokładnie i samrować i u nas jest super, teraz niema praktycznie nic wysypane![]() Cytat:
zapomniałam się pochwalić młody sie znowu obrócił wczoraj na macie tym razem z pleców na brzuch i mnie szczypie w ramię jak go trzymam i złapał pluszaka![]() czytam dalej 'najszczesliwsze niemowlę w okolicy' i jest bardzo ciekawe, np. wg. autora i badań brzuszków wszystkie dzieci mają problemy większelub mniejsze z gazami itp. a kolka jest tylko u wrażliwców, które gorzej to znoszą i dlatego metoda 5s pomaga no i, że kolka nie jest bolesna tylko dzieci reagują płaczem na brak 4 trymestru itp. powiem Wam, że mądra ta książka, każda teza jest poparta mocnymi argumentami i badaniami takż polecam
|
|
|
#411 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Cytat:
mój ma w okolicach oczu, lekarka mówiła że to normalne bo to od potu, kazała tylko przemywać wodą często buzię, co 2 tygodnie znikają i pojawiają się nowe- mamy tak od urodzenia jak kp to miał na nosie ich z 10 to wyglądał jak mops
|
|
|
|
|
#412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracam i wtedy idziemy z Tymkiem na spacer jak już tak nie smaży. Chłopcy czasami podadzą mu pić albo coś jak ja robie obiad itp..Boję się co będzie od września. Rano wyprawić siebie,małego,starsze do szkoły i ich zaprowadzić,potem na szybko mama,zakupy,odebrać ich,w między czasie karmienie,potem obiad,ogarnięcie mieszkania i pranie,potem lekcje ze starszymi,jakiś spacer,wieczorne kąpiele. Ufff:-D Cytat:
kciuki!!! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robie nic, tylko przemywam wodą przegotowaną buźkę.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#414 | |||
|
Raczkowanie
|
Elusiek brawa dla Adiego, szczególnie za drapanie się po jajkach
Cytat:
Ale macie fajnie, że możecie tak się spotkać, zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Diabli przyznaj się, że zatrudniasz cały sztab ludzi do odpisywania na posty. Ja śledzę na bieżąco, ale nie jestem w stanie zapamiętać nawet połowy, a co dopiero poodpisywać Mieszko też ma potówki wokół ust. NAwet myślałam, że to alergia na mleko, ale potem stwierdziłam, że jednak schizuję i włączyłam chill out ![]() Jenny parasz się branżą ślubną? Moja ulubiona i marzenie żeby w niej działać...ech marzenia...nie kosztują ![]() Wstyd się przyznać, ale mam lekkiego kaca. Urodziny męża jak najbardziej udane. Szkoda tylko, że zasnął w połowie imprezy (zwalił się do łóżka, gdzie spał Młody, tak mu się za dzieckiem zatęskniło ), a ja musiałam bawić gości. Przed 23 dałam im do zrozumienia, że czas już się pożegnać, bo męża chlora, wyjącego dziecka i gości na raz nie ogarnę
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabli Nelcia to mala gimnastyczka cwiczy i cwiczy i jaka zaciekawiona czyta ksiazeczke hee
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Piotrusia ![]() książke czytałam ale u nas się np owijanie nie sprawdziło, mały nienawidzi być skrępowany, drze się tak długo aż go nie uwolnię ![]() afrykańskich upałów ciąg dalszy, wychodzimy z małym dopiero wieczorem na dwór bo od tego ciepła co godzinę chce cyca, właśnie przed chwilą pobawiliśmy się i zasnał, oczywiście znowu musialam go na brzuch położyć żeby się poturlał mamy niezły ubaw z niego dzisiaj chyba skoczymy nad jezioro jak tż wróci z pracy, Niki zamoczy szpytki a ja się wykąpie
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Juz po wizycie. Mala byla bardzo dzielna caly czas sie usmiechala. Ja jestem spokojna bo porzadnie ja zbadal osluchal gardelko buzie sprawdzil i zbadal brzuszek. Kazal obserwowac i stwierdzil ze mozw tak byc albo od delicolu albo wlasnie ja cos zjadlam co podraznilo jelitka np od smazonego moze sie tak dziac. Przepisal dicoflor i masc aesculan na 3 dni. Zwarzyl mala i przez 2 tygodnie od szczepienia przybyla 500g. Wiec dzis na rowne 2 miesiace mamy 5,5 kg.
Dzieki za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem po paru sekundach czasami po kilku minutach się uspokaja i je ładnie, a z kp gdy sa problemy najgorszy jest brak wsparcia u bliskich sporóbuj jeszcze trochę powalczyć z małą, za chwilę już będą inne pokarmy---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Młody od rana szaleje ,dopiero teraz leży spokojnie w łóżeczku i oczka mu się kleją.. ![]() diabli- to prawda za 4 stówki to krzesełko "powinno samo karmić " ![]() ![]() niedawno przyszedł kurier z krzesełkiem już jest złożone i powiem Wam , że jest ekstra Młody już miał "swój pierwszy raz" wygląda bardzo estetycznie proste do złożenia i do regulacji![]() <<aa mój tata całe szczęście nie ma traumy po tym jak babcia go ubierała w sukienki pełen luuz >>
|
|
|
|
#420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czym smarujecie fałdki?!? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

dla Nelci
małe złośniki... Jak W. zrobi kupkę to często biorę go na przewijak i robię masażyk.. czekam aż pójdzie kolejna rata.. czasem pójdzie, czasem nie. Ale jak założę nowego pampersa to wtedy idzie szybko
i znowu przebieranie

smoczek wyparzam, buzke przymywamy. do tej pory mloda nie miała zupełnie zadnych przygod skórnych i chcemy tak nadal... doradzcie cos.

Wiem, że inną płytę z tej gazety koleżance udało się skopiować na pena, ale niestety nie pamięta w jaki sposób- mówiła, że próbowała kilka razy aż się udało...

chirurg rozial to, bo myslal, ze to kaszak, a ponoc byl to wlasnie naczyniak ze skrzepami krwi, byl wielkosci orzeszka ziemnego, i tak wlasnie zastanawiam sie czy nie powinien zrobic jakis badan, albo wyslac tego gdzies zeby to przebadali? Nie jestem tez pewna czy te naczyniaki powinno sie wycinac? Moj Tz jest taki, ze wszystko olewa i za specjalnie nie przejmuje sie niczym a ja oczywiscie sie martwie
pocieszcie mnie, ze faktycznie ten lekarz dobrze zrobil, bo bylam juz spokojna ale tesciowa podburzyla ten spokoj 

Ślub 27. X. 2012

miłego dnia
Uspokoił się dopiero po godzinie wojowania, pociumkał troszkę i zasnął...