|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() niestety W przed tą butelkę nie ssie tak dobrze jak kiedyś (tzn za płytko i cmoka) próbowałam wszystkiego,zeby go tego oduczyć, jednak bez skutku , no ale grunt, ze jakoś je i mnie nie boli ![]() teraz już jesteśmy 3 tyg tylko na piersi i jest super teraz tylko czekamy aż jego trawienie się poprawi bo kupy nie robi![]() czasami mam wrażenie,że zamiast być lepiej to cofamy się do tego co było... |
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
tak przeglądam te krzesełka do karmienia w cenach między 150 a 300 zł i w zasadzie one niczym sie nie różnią, mają te same opcje więc czemu taka rozbiezność cenowa?
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
30-34 stopnie na noc zamykamy drzwi do pokoju gdzie spimy zyby nie zawialo mlodego a u nas otwieramy na cala szerokosc i jest chlodniej np 27 stopni:banghead: Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
o masakra - nie myśleliście o kupnie klimatyzatora? u nas 26 i siedzę i się poce
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wiem,ze te 4 stówki zapłaciłam również za markę ![]() to oczywiste, no i materiał na krzesełku podobno jest rewelacyjny w czyszczeniu dziecko się z nim nie poci (bo to nie cerata) i można prać w pralce![]() serio? sok pomaga? a ile go pijesz? ja w ogóle nie jem jabłek...ani soku nie piję... ale jak ma pomóc to mogę zacząć
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() póki co idę sobie zrobić mus z jabłek:P == miłego dnia ![]()
|
|
|
|
|
#428 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My dopiero wstaliśmy Młody zajada cyca i muli go znowu, więc pewnie dalej się kimnie pogadał z karuzelką,mama wypiła kawkę w tym czasie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
Do tej pory wiatrak wystarczal ale przy malym boje sie wlaczac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
My w pokoju mamy ok 28/29 stopni przy takich upalach a mieszkamy w domu. Nasz pokoj jest od zachodu wiec jak slonce zaczuna tam swiecic to zamykam okna i rolety ale nie wiem czy to cokolwiek daje. A okna mamy nowe trzyszybowe wiec teoretucznie maja zatrzymywac cieplo.
Co do krzeselek tez zastanawiaja mnie te roznice cenowe. Ja mialam kupic baby design ale chyba kupie jakies tansze bo ono ma wlasnie cerate a widzialam z takiego materialu specjalnego z tym ze one sa takie jednokolorowe wiec wygladem szalu nie robia. Juz sama nie wiem. Na razie jeszcze mala ma czas na siedzenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uznacie mnie za wariatkę ale kupuje Przemkowi trzecie łóżeczko rozmawiałam z mężem jak będą wyglądały moje wyjazdy do mamy, jak on długo pracuje, to stwierdził że w nd wieczór czasem będzie nas zawoził a potem mama odwoziła .... taaa, rozwalającą się trzydrzwiową corsą z zepsutą klapą od bagażnika, której nie da się otworzyć, wózek to chyba będę pchać zza okna a u mamy musi być jakieś łóżeczko bo od biedy mógłby spać na złączonych fotelach ale te fotele są królestwem 6kilogramowego kota więc nie będę ryzykować. a na łóżku w moim dawnym pokoju też go nie będę zostawiała do spania, już za duży. kiedyś koleżanka z 6miesięcznym synkiem przyjechała, chciał spać, zostawiłyśmy go na lóżku,pod ścianą, ułożyłyśmy poduchy żeby się nie sturlał ... po godzinie huk i wrzask ... spadł a co chwile sprawdzałyśmy
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-07 o 12:39 |
|
|
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bartkowi też wsio ryba, to ja byłam słaba i zasypiałam Cytat:
coś jeszcze cytowałam chyba ![]() no nic, nadrobiłam jednym okiem, za 15 minut idziemy po Anoxee i Leonka na przystanek
|
|||
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmię, bo tak jets najzdrowiej dla kluski, ale jest to zdecydowanie mniej wygodne niż mm, więc jak tylko będzie można to rozszerzamy dietę![]() co do odciągania to żeby odciągnąć 50-75 ml muszę mieć 2h przerwy czyli rzadko w ciągu dnia:P odciągam albo rano albo wieczorem jak kluska padnie mi sie wydaje, że przy unormowanej laktacji to norma ja zbieram zapasy dla młodego więc odciągam wieczorem 50 i rano 50 i mrożę ![]() Cytat:
my mamy w domu 2 łóżeczka, w sypialni drewnaine, na dole w salonie turystyczne, a teraz kupujemy do teściowej bo mały się już obraca a ona ma krótką kanapę a zosatje z nim raz w tygodniustwierdziłam, że najtaniej wychodzi ikea, bo najtansze łóżeczko 80 zł + materac 25 zł teżw ikei to za sam materac turystyczny zapłacę 75 +łóżeczko 150 minimum ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- dostałam ofertę z DOZ na pampersy premium, alepisałyście, że słabe? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0_0-Szuka...ampers+premium w superpharm od jutra też promocja na zielone pampki
|
|
|
#434 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
oczopląsu można od nich dostać widziałam też: Oczami maluszka, i chyba jedną z nich kupię bo ma podstawowe kształty mało skomplikowane jak na ten wiek ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
link mi się nie odpala miałam premium 1 i 2 były oki bez rewelacji (3 mam w szafie ale jeszcze nie testowane) dlatego jesteśmy na zielonych bo są trochę tańsze te premium mają fajny pasek który zmienia kolor jak pielucha jest pełna ale on nam się zmieniał tuż po założeniu bo reagował na linomag na odparzenia |
||
|
|
|
#435 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Na małego Dada 2 jest już przymała, a 3 za duża... Jest coś większego od Dady 2 z innych firm a mniejszego od 3?
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę piec to ciasto czekoladowe bo wczoraj zdecydowałam się na babeczki z borówkami i już wszystkie zniknęły
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
obudziłam się w nocy i było mi stradsznie dużno, zero powietrza, nie miałam czym oddychać. Myślałam że wykituje dopiero pomógł mi nawilżacz powietrza i mokra pielucha na twarzy.Jak w dzień mamy chłodno to nocki mnie wykańczają. Dziś siedzimy w jednym pokoju + wiatrak+ nawilżacz powietrza Nos mam zatkany i dalej mi ciężko oddychać. Nie wiem czy to alergia czy przez to powietrze;/ Cytat:
![]() vil ja mam w książce napisane żeby kompotów nie dawać bo nie ma w tym nic wartościowego. Ja nie mam zamiaru dawać małej soczków, tylko woda. Ja piję tylko wodę (czasami herbatę, kawę). anka za obracanie z brzuszka na plecy. Jak ma ułożone wtedy ręce?diabli dla Nelci
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a łokcie na zewnątrz to było mu dużo łatwiej
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie mam mieszane uczucia bo zawsze byłam temu przeciwna. Na tak jedynie przemawia do mnie fakt że (ponoć) uszka szybciej się zagoją. Mi jedno ucho ropiało pół roku a drugie 9 m-cy;/ |
|
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
u nas nie może być za dobrze. w.przychodni już nas znają...
młoda obudZiła się z 3 krostami byliśmy pewni że.komar tymbardiej że zabilismy jednego...po 3 godZinach było już 30 teraz ma.wszędzie na.ppwiekach w.uszach między palcami. do lekarza ale.podobno to nie ospa. uf mam taka nadzieje. alergia ale.nie wiadomo na co może na sacharoze w syropie...jak będzie pojawiać się więcej to do dermatologa. póki co mamy jakąś.masc. i powiedzcie mi jak tu człowiek ma być.normalny?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale 6 tyg temu miała 5400 no widzisz i dlatego Nelcia wydaje mi się malutka![]() karotka książeczkę mamy kolorową ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
vil dobrze zrobiłaś z tym łóżeczkiem |
|||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
JA mam pampers premium care 2 ( dostaliśmy ) i właśnie są wieksze od dady 2 a mniejsze od 3. Co prawda ich nie lubię ale zużyć trzeba no i rozmiar pasuje.
|
#444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że szybko Małej przejdzie ta wysypka![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
mam poprosić o nadmanganian potasu ?
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do łóżeczka to pewnie,z e super pomysł ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Napisane przez diabli (pochwale się jeszcze jakie spodnie upolowałam młodej )http://allegro.pl/show_item.php?item=3446980737 metka to pikus, ale te kwiaty ![]() Jejjjj.....REWELA!!! |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli macie przedłużające się plamienia albo długą @ niech gin Wam zrobi usg.
Byłam dzisiaj u mojego, bo dostałam niby @i plamiłam 4 tygodnie. sprawdził na usg i zrobił mi się polip w macicy, jak 2 tyg na duphastonie nie pomogą i się nie wchłonie to mnie czeka usuwanie pod narkozą
|
|
#449 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
oby szybko przeszło
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Tak a dokladnie to kalium glowny skladnik nadmanganian potasu i zapytaj sie jak dla takiego maluszka masz przygotowac kapiel
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

bo kupy nie robi

pobawila sie godzinke, kupa gigant i spi dalej dziecko
Myślałam, że może kupa, bączek, albo odbicie, ale nic z tych rzeczy. Chciał po prostu matce zafundować nowe doznania...
Uspokoił się dopiero po godzinie wojowania, pociumkał troszkę i zasnął...
Nie robie nic, tylko przemywam wodą przegotowaną buźkę.

Ślub 27. X. 2012