Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 11:53   #421
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

TŻ namawia mnie na butle... Sofia nie chciała wczoraj wieczorem wcale zjeść z piersi. Poszła spać głodna. Po 2h obudziła się i ladnie zjadła. Potem jadła co 2h. Rano jak ją karmiłam znów był cyrk... Ja nie chcę przechodzić na butelkę, ale jak ona się tak zachowuję i jeszcze TŻ mówi, że siebie i ją męczę to czuję się sama na placu boju... Masakra jakaś.
Ash mój W też miał taki okres, że się szarpał przy cycku, miałam serdecznie dosyć... w dodatku te jego problemy z brzuszkiem nie ułatwiały mi zadania... no i się poddałam i karmiłam go z butli.. Młody jadł spokojnie jak aniołek.. ale moje samopoczucie się pogorszyło... stwierdziłam,ze to nie ma sensu...pogadałam z doradcą laktacyjnym, wypłakałam się i zaczęłam wszystko od nowa

niestety W przed tą butelkę nie ssie tak dobrze jak kiedyś (tzn za płytko i cmoka) próbowałam wszystkiego,zeby go tego oduczyć, jednak bez skutku , no ale grunt, ze jakoś je i mnie nie boli

teraz już jesteśmy 3 tyg tylko na piersi i jest super

teraz tylko czekamy aż jego trawienie się poprawi bo kupy nie robi i czasami krzyczy podczas puszczania bączków
czasami mam wrażenie,że zamiast być lepiej to cofamy się do tego co było...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:56   #422
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

tak przeglądam te krzesełka do karmienia w cenach między 150 a 300 zł i w zasadzie one niczym sie nie różnią, mają te same opcje więc czemu taka rozbiezność cenowa?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ash mój W też miał taki okres, że się szarpał przy cycku, miałam serdecznie dosyć... w dodatku te jego problemy z brzuszkiem nie ułatwiały mi zadania... no i się poddałam i karmiłam go z butli.. Młody jadł spokojnie jak aniołek.. ale moje samopoczucie się pogorszyło... stwierdziłam,ze to nie ma sensu...pogadałam z doradcą laktacyjnym, wypłakałam się i zaczęłam wszystko od nowa

niestety W przed tą butelkę nie ssie tak dobrze jak kiedyś (tzn za płytko i cmoka) próbowałam wszystkiego,zeby go tego oduczyć, jednak bez skutku , no ale grunt, ze jakoś je i mnie nie boli

teraz już jesteśmy 3 tyg tylko na piersi i jest super

teraz tylko czekamy aż jego trawienie się poprawi bo kupy nie robi i czasami krzyczy podczas puszczania bączków
czasami mam wrażenie,że zamiast być lepiej to cofamy się do tego co było...
u mnie na problemy kupowe pomaga picie przeze mnie dużej ilości soku jabłkowego, nie wiem czemu ale wtedy kupa idzie za 1 stęknięciem, a przedtem to i 4 godz potrafil stękać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:57   #423
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Ciebie w Szczecinie, ale u nas na Mazurach w ostatnich dniach są takie tempertury, mury są tak nagrzane, że nie idzie po prostu spać przy zamkniętych oknach czy drzwiach. Po prostu się nie da, nie ma czym oddychać. Przy otwartych brakuje nam powietrza. Nie wiem jak to opisać. Nie jest mega gorąco, ale powietrze jest 'ciężkie'

Co do pogrubionego, to myślałam, że jestem jakaś dziwna skoro nie ubóstwiam kp (może byłoby inaczej gdyby nie było to dla mnie takie bolesne), ale widzę, że nie jestem sama
Czym smarujecie fałdki?!?

Ja po karmieniu to prawie nic odciągnąć nie mogę... Te 50 czy 75ml to jakoś między karmieniami jak wcześniej Młody mniej zjadł, albo Mężu terroryzuje Go spaniem na brzuszku (wtedy dłużej śpi). Z reguły raz dziennie się uda. Wczoraj wzięłam ze sobą do Kościoła, bo bałam się, że Młody podniesie cyckowy alarm, a tak to mrożę, bo muszę uzbierać na tę sobotę jak idę do fryzjera i a przyszłą jak jedziemy na wesele a Mały zostaje z dziadkami
Kochana jq mam w mieszkaniu
30-34 stopnie na noc zamykamy drzwi do pokoju gdzie spimy zyby nie zawialo mlodego a u nas otwieramy na cala szerokosc i jest chlodniej np 27 stopni:banghead:

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Juz po wizycie. Mala byla bardzo dzielna caly czas sie usmiechala. Ja jestem spokojna bo porzadnie ja zbadal osluchal gardelko buzie sprawdzil i zbadal brzuszek. Kazal obserwowac i stwierdzil ze mozw tak byc albo od delicolu albo wlasnie ja cos zjadlam co podraznilo jelitka np od smazonego moze sie tak dziac. Przepisal dicoflor i masc aesculan na 3 dni. Zwarzyl mala i przez 2 tygodnie od szczepienia przybyla 500g. Wiec dzis na rowne 2 miesiace mamy 5,5 kg.
Dzieki za kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:59   #424
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kochana jq mam w mieszkaniu
30-34 stopnie na noc zamykamy drzwi do pokoju gdzie spimy zyby nie zawialo mlodego a u nas otwieramy na cala szerokosc i jest chlodniej np 27 stopni:banghead:
o masakra - nie myśleliście o kupnie klimatyzatora? u nas 26 i siedzę i się poce

Julka
Stary 2013-08-07, 12:01   #425
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
tak przeglądam te krzesełka do karmienia w cenach między 150 a 300 zł i w zasadzie one niczym sie nie różnią, mają te same opcje więc czemu taka rozbiezność cenowa?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

u mnie na problemy kupowe pomaga picie przeze mnie dużej ilości soku jabłkowego, nie wiem czemu ale wtedy kupa idzie za 1 stęknięciem, a przedtem to i 4 godz potrafil stękać
też nie wiem czemu są takie rozpiętości
ja wiem,ze te 4 stówki zapłaciłam również za markę to oczywiste, no i materiał na krzesełku podobno jest rewelacyjny w czyszczeniu dziecko się z nim nie poci (bo to nie cerata) i można prać w pralce

serio? sok pomaga? a ile go pijesz?
ja w ogóle nie jem jabłek...ani soku nie piję...
ale jak ma pomóc to mogę zacząć
Stary 2013-08-07, 12:04   #426
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
też nie wiem czemu są takie rozpiętości
ja wiem,ze te 4 stówki zapłaciłam również za markę to oczywiste, no i materiał na krzesełku podobno jest rewelacyjny w czyszczeniu dziecko się z nim nie poci (bo to nie cerata) i można prać w pralce

serio? sok pomaga? a ile go pijesz?
ja w ogóle nie jem jabłek...ani soku nie piję...
ale jak ma pomóc to mogę zacząć
no taki 1,5 l - codziennie jak były problemy, teraz juz minęło i odpukać jest super, tylko kupuj taki 100% sok

Julka
Stary 2013-08-07, 12:06   #427
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
no taki 1,5 l - codziennie jak były problemy, teraz juz minęło i odpukać jest super, tylko kupuj taki 100% sok
innego niż 100% nawet nie tknę

póki co idę sobie zrobić mus z jabłek:P

==
miłego dnia
Stary 2013-08-07, 12:08   #428
karota11
Zadomowienie

Dzień dobry My dopiero wstaliśmy Młody zajada cyca i muli go znowu, więc pewnie dalej się kimnie pogadał z karuzelką,mama wypiła kawkę w tym czasie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
kupiłam choć z małym przekonaniem do tego.................... i Adi od 15 minut ogląda 1 stronę z wytrzeszczem podąża wzrokiem za książeczką

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

ojej to jeszcze bardziej chce tą książeczkę a jakie macie tytuły tych książęk? bo są różne części, a przez neta pewnie będę zamawiać
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jeeeeju deszcz spadł, trochę chłodniej...

Diabli nie przejmuję się, bo zganiam to na upały A w ogólnym zestawieniu nie jest źle
Ale żeś firmówki dorwała No nie mogę Teraz będzie chłopów wyrywać
super, tez bym chciała takie ochłodzenie ;/

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
omg 7.30 a ja się już roztapiam ... dopijam kawę, przebiorę Przemka w body bez rękawków i wychodzimy.

Color podziwiam, naprawdę ale w sumie starsi chłopcy mogą się przez chwilę zająć maluchem? a jak z tym basenem, chodzi mi o Tymka? bo ja bym chętnie poszła na jakieś kąpielisko z Przemkiem no i mężem w weekend posiedzieć nad wodą ale boję się że mi się upiecze. siedzisz w cieniu czy jak?
zazdroszcze Wam tych porannych spacerów, chyba nastawię budzik i tez wypróbuje

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
53 przy wzroscie 163 to dla mnie normalna waga, bez rewelacji zawsze cwiczylam, teraz karmie cycem i duzo zajmuje sie mala wiec powrot do wczesniejszej wagi nie byl jakimkolwiek problemem.. Gorzej ze sprezystoscia brzucha

Diabli- piekne te spodnie Nelcia to niezla modnisia i jaka oryginalna

Dzieki za odp w sprawie tego naczyniaka, dzis zadzwonie do tego chirurga, bo mi to spac nie daje..

Nelcia spala od 22 do 7 rano pobawila sie godzinke, kupa gigant i spi dalej dziecko
cudo, daje córcia mamie odpocząć
Cytat:
Moj kimal do 4 zjadl i kimal do hnm nie wiem ja obudzilam sie po 8 patrze nie spi dalam mlecKo i juz w polowie znowu zasna takze ide na kawe

grzeczny synek

Cytat:
Liczyć to można. U nas dzisiaj ma być jeszcze goręcej niż wczoraj Mam teraz na oścież wszędzie okna otwarte i się ze mnie leje po du.pie...

Większość tutaj podaje jedną...
Pamiętam, że pisałaś o kryzysie laktacyjnym u Ciebie, więc chyba i ja go mam... Młody jednym się nie najada, więc chyba mleczka malutko (z jednego cyca odciągam z reguły 50, max 75ml- nie wiem czy to mało czy dużo), albo On taki głodomór...

Boska Nela!

Potulnie poszłam i zdjęłam skarpetki A tak serio, to obawiam się w nocy, że może Małego zawiać. Mamy wszędzie pootwierane okna, łóżeczko jest nieopodal okna w sypialni i w bliskim sąsiedztwie okna z dużego pokoju. Bodziak jest z cienkiej bawełny, do tego ciut przy luźny, więc przewiewny Pieluszką przykrywam nóżki, ale zwykle zostaje ona szybko skopana (jedyne co Kuba akceptuje, to sporadycznie przykrycie kocykiem w wózku jak wchodzimy do marketu z klimą i jak przechodzimy obok lodówek). Myślałam, że robię dobrze, ale może faktycznie źle... Chociaż Mały nie jest przesadnie gorący, ciałko ma taki "w normie".

----

Witam się niewyspana. Młody w nocy wyprowadził mnie z równowagi. Spał ładnie, bo po 4h z przerwą na karmienie, ale ta przerwa była masakryczna. Tak szarpał cyckiem, że myślałam, że zejdę, a On ni groma nie chciał przestać. Sutek tak mnie palił ogniem, że szok Myślałam, że może kupa, bączek, albo odbicie, ale nic z tych rzeczy. Chciał po prostu matce zafundować nowe doznania... Uspokoił się dopiero po godzinie wojowania, pociumkał troszkę i zasnął...

Eh... Coś mi się wydaje, że przy Jego szarpaniu lewego cyca i okropnym bólu prawego długo tak nie pociągnę i szybciutko się poddam i sięgnę po mm...
a może brzuszek co?nie wiem jakie szarpanie, ale u mnie jak tak szalał przy cycu to był problem z gazami dokładnie
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jak idę z nim to w cieniu. Albo jak mąż z pracy wraca wcześniej np koło 15stej to zostaje z małym a ja idę ze starszymi samawracam i wtedy idziemy z Tymkiem na spacer jak już tak nie smaży. Chłopcy czasami podadzą mu pić albo coś jak ja robie obiad itp..
Boję się co będzie od września. Rano wyprawić siebie,małego,starsze do szkoły i ich zaprowadzić,potem na szybko mama,zakupy,odebrać ich,w między czasie karmienie,potem obiad,ogarnięcie mieszkania i pranie,potem lekcje ze starszymi,jakiś spacer,wieczorne kąpiele. Ufff:-D

niezłe to tempo , podziwiam

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My mamy potówki na brodzie od wiecznie cieknącej śliny Nie robie nic, tylko przemywam wodą przegotowaną buźkę.

Na pewno jest dobrze. Trzymam

Z jednej piersi to super wynik! Ja tyle odciągam z dwóch po karmieniu. Nie martw się. Masz dwie piersi to możesz obie dać - masz wystarczająco mleczka. Jakby z dwóch (a nawet 3, 4 itd bo można wrócić do poprzedniej piersi) byłoby zamało, wtedy można rozważać inne opcje.

TŻ namawia mnie na butle... Sofia nie chciała wczoraj wieczorem wcale zjeść z piersi. Poszła spać głodna. Po 2h obudziła się i ladnie zjadła. Potem jadła co 2h. Rano jak ją karmiłam znów był cyrk... Ja nie chcę przechodzić na butelkę, ale jak ona się tak zachowuję i jeszcze TŻ mówi, że siebie i ją męczę to czuję się sama na placu boju... Masakra jakaś.
a próbowałaś zmieniac pozycje karmienia?bo czasami takie banały przeszkadają, mój nie chciał jeść jak go trzymałam, położyłam go na rogalu, nie było tak gorąco i od razu szamka
Cytat:
Juz po wizycie. Mala byla bardzo dzielna caly czas sie usmiechala. Ja jestem spokojna bo porzadnie ja zbadal osluchal gardelko buzie sprawdzil i zbadal brzuszek. Kazal obserwowac i stwierdzil ze mozw tak byc albo od delicolu albo wlasnie ja cos zjadlam co podraznilo jelitka np od smazonego moze sie tak dziac. Przepisal dicoflor i masc aesculan na 3 dni. Zwarzyl mala i przez 2 tygodnie od szczepienia przybyla 500g. Wiec dzis na rowne 2 miesiace mamy 5,5 kg.
Dzieki za kciuki

karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:23   #429
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
o masakra - nie myśleliście o kupnie klimatyzatora? u nas 26 i siedzę i się poce
No jakos nie , najgorzej jest jak sa te ukropy po 35 stopni a w zime zimno na maxa my mieszkamu na samej gorze pod dachem mieszkanie szczytowe i w zime pizga a latem dach sie nagrzewa slonce od 12 do 21 :banghead:
Do tej pory wiatrak wystarczal ale przy malym boje sie wlaczac

Stary 2013-08-07, 12:30   #430
justyna_g4
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

My w pokoju mamy ok 28/29 stopni przy takich upalach a mieszkamy w domu. Nasz pokoj jest od zachodu wiec jak slonce zaczuna tam swiecic to zamykam okna i rolety ale nie wiem czy to cokolwiek daje. A okna mamy nowe trzyszybowe wiec teoretucznie maja zatrzymywac cieplo.

Co do krzeselek tez zastanawiaja mnie te roznice cenowe. Ja mialam kupic baby design ale chyba kupie jakies tansze bo ono ma wlasnie cerate a widzialam z takiego materialu specjalnego z tym ze one sa takie jednokolorowe wiec wygladem szalu nie robia. Juz sama nie wiem. Na razie jeszcze mala ma czas na siedzenie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:38   #431
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
zazdroszcze Wam tych porannych spacerów, chyba nastawię budzik i tez wypróbuje
a ja zazdroszczę dłuższego spania żeby Przemek pospał choć do 8

uznacie mnie za wariatkę ale kupuje Przemkowi trzecie łóżeczko
rozmawiałam z mężem jak będą wyglądały moje wyjazdy do mamy, jak on długo pracuje, to stwierdził że w nd wieczór czasem będzie nas zawoził a potem mama odwoziła .... taaa, rozwalającą się trzydrzwiową corsą z zepsutą klapą od bagażnika, której nie da się otworzyć, wózek to chyba będę pchać zza okna a że nie chce mi się z nim sprzeczać, pogadałam z mamą, mama dała kasę na łóżeczko turystyczne (kupuje jak najtańsze, używane żeby u niej stało) bo chce żebyśmy często przyjeżdżali a do Gliwic sama z Młodym spokojnie z wózkiem pojadę, autobus-pociąg-autobus, ale łóżka to już bym ze sobą nie wzięła nie chcę być zależna od "łaskawości" męża a u mamy musi być jakieś łóżeczko bo od biedy mógłby spać na złączonych fotelach ale te fotele są królestwem 6kilogramowego kota więc nie będę ryzykować. a na łóżku w moim dawnym pokoju też go nie będę zostawiała do spania, już za duży. kiedyś koleżanka z 6miesięcznym synkiem przyjechała, chciał spać, zostawiłyśmy go na lóżku,pod ścianą, ułożyłyśmy poduchy żeby się nie sturlał ... po godzinie huk i wrzask ... spadł a co chwile sprawdzałyśmy

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-07 o 12:39
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:45   #432
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
za grubo podobno "od anki" zimne wieczory i ranki. i faktycznie ta noc była chlodniejsza, na termometrze o 3-4 miałam 21 stopni (wiem, bo siedziałam na łizażu )
u nas też chłodniej w nocy aż się nad ranem przykryć musiałam
Cytat:
Justi - tz nie wyraza zgody na rzesy a szkoda! zaloze mu kiedyś dla jaj...skoro Kopernik była kobieta to i volkswagen może
Nela tez już cale noce przesypia w lozeczku, dla niej to chyba bez roznicy, bo spi wszędzie gorzej z nami. lubimy ja w naszym lozku. zresztą caly czas mam wyrzuty sumienia, ze niebawem zostawię ja sama i musze chociaż teraz trochę porozpieszczać
widziałam ostatnio samochód z rzęsami, masakra

Bartkowi też wsio ryba, to ja byłam słaba i zasypiałam

Cytat:

(pochwale się jeszcze jakie spodnie upolowałam młodej )
http://allegro.pl/show_item.php?item=3446980737 metka to pikus, ale te kwiaty rozbroily mnie i musiałam je mieć. w domu juz tyyyyyle ciuchow (chyba do 5 roku zycia), ze ta jedna para spodni nie robi roznicy
świetne!!

coś jeszcze cytowałam chyba

no nic, nadrobiłam jednym okiem, za 15 minut idziemy po Anoxee i Leonka na przystanek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:53   #433
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pogrubionego, to myślałam, że jestem jakaś dziwna skoro nie ubóstwiam kp (może byłoby inaczej gdyby nie było to dla mnie takie bolesne), ale widzę, że nie jestem sama
Czym smarujecie fałdki?!?

Ja po karmieniu to prawie nic odciągnąć nie mogę... Te 50 czy 75ml to jakoś między karmieniami jak wcześniej Młody mniej zjadł, albo Mężu terroryzuje Go spaniem na brzuszku (wtedy dłużej śpi). Z reguły raz dziennie się uda. Wczoraj wzięłam ze sobą do Kościoła, bo bałam się, że Młody podniesie cyckowy alarm, a tak to mrożę, bo muszę uzbierać na tę sobotę jak idę do fryzjera i a przyszłą jak jedziemy na wesele a Mały zostaje z dziadkami
mnie nic nie boli przy karmieniu, ale nie było to moim marzeniem karmię, bo tak jets najzdrowiej dla kluski, ale jest to zdecydowanie mniej wygodne niż mm, więc jak tylko będzie można to rozszerzamy dietę

co do odciągania to żeby odciągnąć 50-75 ml muszę mieć 2h przerwy czyli rzadko w ciągu dnia:P odciągam albo rano albo wieczorem jak kluska padnie mi sie wydaje, że przy unormowanej laktacji to norma ja zbieram zapasy dla młodego więc odciągam wieczorem 50 i rano 50 i mrożę

Cytat:

rozmawiałam z mężem jak będą wyglądały moje wyjazdy do mamy, jak on długo pracuje, to stwierdził że w nd wieczór czasem będzie nas zawoził a potem mama odwoziła .... taaa, rozwalającą się trzydrzwiową corsą z zepsutą klapą od bagażnika, której nie da się otworzyć, wózek to chyba będę pchać zza okna a że nie chce mi się z nim sprzeczać, pogadałam z mamą, mama dała kasę na łóżeczko turystyczne (kupuje jak najtańsze, używane żeby u niej stało) bo chce żebyśmy często przyjeżdżali a do Gliwic sama z Młodym spokojnie z wózkiem pojadę, autobus-pociąg-autobus, ale łóżka to już bym ze sobą nie wzięła nie chcę być zależna od "łaskawości" męża a u mamy musi być jakieś łóżeczko bo od biedy mógłby spać na złączonych fotelach ale te fotele są królestwem 6kilogramowego kota więc nie będę ryzykować. a na łóżku w moim dawnym pokoju też go nie będę zostawiała do spania, już za duży. kiedyś koleżanka z 6miesięcznym synkiem przyjechała, chciał spać, zostawiłyśmy go na lóżku,pod ścianą, ułożyłyśmy poduchy żeby się nie sturlał ... po godzinie huk i wrzask ... spadł a co chwile sprawdzałyśmy
nie jesteś wariatką tylko chcvesz żeby mały był bezpieczny my mamy w domu 2 łóżeczka, w sypialni drewnaine, na dole w salonie turystyczne, a teraz kupujemy do teściowej bo mały się już obraca a ona ma krótką kanapę a zosatje z nim raz w tygodniu
stwierdziłam, że najtaniej wychodzi ikea, bo najtansze łóżeczko 80 zł + materac 25 zł teżw ikei to za sam materac turystyczny zapłacę 75 +łóżeczko 150 minimum

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

dostałam ofertę z DOZ na pampersy premium, alepisałyście, że słabe?

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0_0-Szuka...ampers+premium

w superpharm od jutra też promocja na zielone pampki
Stary 2013-08-07, 13:23   #434
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

ojej to jeszcze bardziej chce tą książeczkę a jakie macie tytuły tych książęk? bo są różne części, a przez neta pewnie będę zamawiać

ja kupiłam moja pierwsza książeczka - były też groszki, ale jakoś mnie nie przekonały oczopląsu można od nich dostać

widziałam też: Oczami maluszka, i chyba jedną z nich kupię bo ma podstawowe kształty mało skomplikowane jak na ten wiek

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

dostałam ofertę z DOZ na pampersy premium, alepisałyście, że słabe?

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0_0-Szuka...ampers+premium

w superpharm od jutra też promocja na zielone pampki

link mi się nie odpala miałam premium 1 i 2 były oki bez rewelacji (3 mam w szafie ale jeszcze nie testowane) dlatego jesteśmy na zielonych bo są trochę tańsze te premium mają fajny pasek który zmienia kolor jak pielucha jest pełna ale on nam się zmieniał tuż po założeniu bo reagował na linomag na odparzenia
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:26   #435
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Na małego Dada 2 jest już przymała, a 3 za duża... Jest coś większego od Dady 2 z innych firm a mniejszego od 3?
Stary 2013-08-07, 13:45   #436
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Liczyć to można. U nas dzisiaj ma być jeszcze goręcej niż wczoraj Mam teraz na oścież wszędzie okna otwarte i się ze mnie leje po du.pie...
czasem delikatnie zawieje wiaterek więc jest ciut lepiej dziś. a od jutra mąż ma urlop, to jedziemy na wieś więc nie będzie tak okropnie parno

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać, ale mam lekkiego kaca. Urodziny męża jak najbardziej udane. Szkoda tylko, że zasnął w połowie imprezy (zwalił się do łóżka, gdzie spał Młody, tak mu się za dzieckiem zatęskniło ), a ja musiałam bawić gości. Przed 23 dałam im do zrozumienia, że czas już się pożegnać, bo męża chlora, wyjącego dziecka i gości na raz nie ogarnę
najważniejsze że impreza się udała

Cytat:
Dzieki za kciuki

pięknie przybiera

idę piec to ciasto czekoladowe bo wczoraj zdecydowałam się na babeczki z borówkami i już wszystkie zniknęły
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:07   #437
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
obudziłam się w nocy i było mi stradsznie dużno, zero powietrza, nie miałam czym oddychać. Myślałam że wykituje
dopiero pomógł mi nawilżacz powietrza i mokra pielucha na twarzy.Jak w dzień mamy chłodno to nocki mnie wykańczają.
Dziś siedzimy w jednym pokoju + wiatrak+ nawilżacz powietrza
Nos mam zatkany i dalej mi ciężko oddychać. Nie wiem czy to alergia czy przez to powietrze;/

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Sharp no na takiej kolderko-macie próbowałam z ta ksiazeczka. To spróbuje jeszcze w lozeczku
no próbuj próbuj. Dziś też sprawdzałam i działa tylko w łóżeczku i to nie za każdym razem

vil ja mam w książce napisane żeby kompotów nie dawać bo nie ma w tym nic wartościowego. Ja nie mam zamiaru dawać małej soczków, tylko woda. Ja piję tylko wodę (czasami herbatę, kawę).

anka za obracanie z brzuszka na plecy. Jak ma ułożone wtedy ręce?

diabli dla Nelci
Stary 2013-08-07, 14:18   #438
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
kolejne efekty cwiczen i jedna fotka z cyklu - co za dużo to niezdrowo (czyli Nelka ewidentnie unika bodzcow kiedy chce spac )
a na 1 fotce widać nasz odczyn poszczepienny teraz już mniejszy.
zauwazylam, ze ważne jest tez podloze na którym z dzieckiem ćwiczycie...zwroccie na to uwagę. Nela najbardziej lubi lozeczkowy materac, wiec często go wyciągamy i bawimy się na podłodze.
ja zauważyłam że im twardsze podłoże tym łatwiej Maluszkowi sie podnieść -rączki mu się nie zapadają i ma dobre podparcie. Diabli a może spróbuj Nelci położyć inaczej rączki bo widze że na każdym zdjęciu ma tak samo. Już pisałam dziewczynom że ja na początku jak Mateuszek pierwszy raz próbował podnosić główke to zauważyłam że jak ma rączki pod piersiami , nie pod szyją tylko pod piersiami tak że piąstkami prawie robi sobie żłówika a łokcie na zewnątrz to było mu dużo łatwiej

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:21   #439
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Sharp i inne mamuśki dziewczynek - pokazcie chociaż fotki sukienek do chrztu bo caly czas nie mam pomysłu co Neli ubrać. w sumie nie wiem czy sierpień czy wrzesień...jeszcze nic nie zaplanowalismy.
ja pokazywałam już ale nie na Karolci. Właśnie nie mam zdjęcia żeby było widać kieckę w całej okazałości.

Cytat:
Sharp - nie przekłuwaj malutkiej uszu niech to będzie jej swiadomy wybor, a nie Twoje widzi mi się...
no właśnie mam mieszane uczucia bo zawsze byłam temu przeciwna. Na tak jedynie przemawia do mnie fakt że (ponoć) uszka szybciej się zagoją. Mi jedno ucho ropiało pół roku a drugie 9 m-cy;/
Stary 2013-08-07, 14:31   #440
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
anka za obracanie z brzuszka na plecy. Jak ma ułożone wtedy ręce?

diabli dla Nelci
jak go kładę do ćwiczenia główki to rączki mu daję symetrycznie wzdłuż barków i kiedy on chce się przekręcić to daje sobie jedną rękę jakby bliżej środka, wychyla głowe i siup obrót

Julka
Stary 2013-08-07, 14:35   #441
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

u nas nie może być za dobrze. w.przychodni już nas znają...

młoda obudZiła się z 3 krostami byliśmy pewni że.komar tymbardiej że zabilismy jednego...po 3 godZinach było już 30 teraz ma.wszędzie na.ppwiekach w.uszach między palcami. do lekarza ale.podobno to nie ospa. uf mam taka nadzieje. alergia ale.nie wiadomo na co może na sacharoze w syropie...jak będzie pojawiać się więcej to do dermatologa. póki co mamy jakąś.masc. i powiedzcie mi jak tu człowiek ma być.normalny?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:47   #442
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj rozbawila nas jedna sasiadka "oo a to dziewczynka czy chlopiec?" rozumiem, ze wozek turkusowy, wiec moze wskazywać na chłopca, ale żeby syna w sukienke ubierać?!
o taaaaak te pytania są mega zwłaszcza jak w wózku leży dziecko ubrane w różową sukienkę

Cytat:
Sharp - az poszlam na pierwsza stron zobaczyć ile Karola wazyla w dniu urodzenia kurczaki! dwa tygodnie starsza od Neli, a ponad kg ciezsza! i urodzila się mniejsza, krotsza. szalejecie!
no szalejemy ale 6 tyg temu miała 5400 no widzisz i dlatego Nelcia wydaje mi się malutka

karotka książeczkę mamy kolorową

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
niedawno przyszedł kurier z krzesełkiem
już jest złożone i powiem Wam , że jest ekstra
jakie w końcu zamówiłaś?

vil dobrze zrobiłaś z tym łóżeczkiem
Stary 2013-08-07, 14:50   #443
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Na małego Dada 2 jest już przymała, a 3 za duża... Jest coś większego od Dady 2 z innych firm a mniejszego od 3?
JA mam pampers premium care 2 ( dostaliśmy ) i właśnie są wieksze od dady 2 a mniejsze od 3. Co prawda ich nie lubię ale zużyć trzeba no i rozmiar pasuje.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:55   #444
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

młoda obudZiła się z 3 krostami byliśmy pewni że.komar tymbardiej że zabilismy jednego...po 3 godZinach było już 30 teraz ma.wszędzie na.ppwiekach w.uszach między palcami. do lekarza ale.podobno to nie ospa. uf mam taka nadzieje. alergia ale.nie wiadomo na co może na sacharoze w syropie...jak będzie pojawiać się więcej to do dermatologa. póki co mamy jakąś.masc. i powiedzcie mi jak tu człowiek ma być.normalny?

kurcze ... mam nadzieję, że szybko Małej przejdzie ta wysypka

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
o taaaaak te pytania są mega zwłaszcza jak w wózku leży dziecko ubrane w różową sukienkę

no szalejemy ale 6 tyg temu miała 5400 no widzisz i dlatego Nelcia wydaje mi się malutka

karotka książeczkę mamy kolorową

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

jakie w końcu zamówiłaś?

vil dobrze zrobiłaś z tym łóżeczkiem
FP easy clean
Stary 2013-08-07, 15:07   #445
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:

Ach oby masc pomogla, najgorzej ze goraco jeszcze jest a kapiel w nadmanganianie potasu? Moze pomoze
Stary 2013-08-07, 15:25   #446
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Ach oby masc pomogla, najgorzej ze goraco jeszcze jest a kapiel w nadmanganianie potasu? Moze pomoze
To się kupuje w aptece?
mam poprosić o nadmanganian potasu ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:34   #447
karota11
Zadomowienie

Cytat:

aha to o to chodzi...no tak...to w sumie rozumiem ranne spacery, mydzisiaj wstaliśmy po 11:00

a co do łóżeczka to pewnie,z e super pomysł

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Napisane przez diabli

(pochwale się jeszcze jakie spodnie upolowałam młodej )
http://allegro.pl/show_item.php?item=3446980737 metka to pikus, ale te kwiaty rozbroily mnie i musiałam je mieć. w domu juz tyyyyyle ciuchow (chyba do 5 roku zycia), ze ta jedna para spodni nie robi roznicy

Jejjjj.....REWELA!!!
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:46   #448
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli macie przedłużające się plamienia albo długą @ niech gin Wam zrobi usg.

Byłam dzisiaj u mojego, bo dostałam niby @i plamiłam 4 tygodnie.
sprawdził na usg i zrobił mi się polip w macicy, jak 2 tyg na duphastonie nie pomogą i się nie wchłonie to mnie czeka usuwanie pod narkozą
Stary 2013-08-07, 15:48   #449
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

oby szybko przeszło
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:55   #450
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
To się kupuje w aptece?
mam poprosić o nadmanganian potasu ?
Tak a dokladnie to kalium glowny skladnik nadmanganian potasu i zapytaj sie jak dla takiego maluszka masz przygotowac kapiel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości