|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
ja myslę inaczej
Nie ma sensu naprawde się dłużej spierać bo żadna z nas zdania nie zmieni ![]() Cytat:
jesli okazały sie nparawde takie wygodne to je bym zostawiła na zmianę a kupiłabym cos bardziej eleganckiego na wielkie wejście na początek
|
|
#332 |
|
Erudycja
|
u mnie bedzie kilkoro dzieci, z mojej strony tylko moja siostra, bedzie miala 12 lat, bo siostrzebnica zajmie się brat, ktory nie idzie na wesele. Z Tzta strony bedzie kilkoi jednego bym wcale nie chciala bo to taki typowo wiejski bachor ktory biega krzyczy i przeklina.
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM20
|
|
|
|
#334 |
|
Winter is coming
|
Idę w sobotę na pierwsze przymiarki
I nie trzeba się umawiać ![]() Mam nadzieję, że będą mieli jakieś niedobitki Pronovias w przecenie
|
#335 |
|
Erudycja
|
my za poprawiny doplacamy 1tys za sale, i okolo 400 zł za obsługę. Na obiad dokupimy świeze mieso, a reszta na stolach bedzie z wesela.
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Świat byłby nudny, gdyby wszyscy myśleli tak samo ![]() Cytat:
Chciałam dopiero w połowie września i zbiła mnie z tropu.
|
|||
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uważam że jeśli ktoś ma takie widzi mi się w stosunku do pary młodej to jest to przegięcie. Poza tym to bardzo mały koszt 200zł na opiekunkę na całą noc... z cen mi znanych jest to sporo większa kwota... Cytat:
) ale ok 15-18 się zaczyna więc to już wieczór bardziej a na pewno późne popołudnie. A jak szwagierka przytoczona przez ciebie wyraziłaby chęć? może akurat by się zajęła i dzieci miałyby dobrą opiekę i zabawę z innymi dziećmi. I najlepiej wysłać teścia do spania razem z dziećmi a rodzice mogą sobie poszaleć?Uważam że jak ktoś się decyduje na dziecko to wie że zmienia się jego życie i przyzwyczajenia, musi się dostosować do dziecka. Taki urok. Więc i udział w imprezach się zmienia. |
||
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie ma co się kłócić na temat dzieci bo każda zrobi tak jak uważa za słuszne i myślę że nie ma sensu krytykować wyborów innej wizażanki.
U nas będzie tylko sześcioro dzieci chyba, więc niewiele, nie zapewniamy żadnych atrakcji, jedyne co to pokój i zastanawiam się nad młodą sąsiadką do ewentualnego popilnowania śpiących maluchów, bo prócz jednej dziewczynki reszta to maluszki do lat 4. Rodzice jak są z dziećmi to nawet jak jest animatorka to się rozglądają za dziećmi, nie bawią się tak jak by przyjechali sami, to jest ich wybór, my im dajemy prawo wyboru czy chcą dzieci zabrać czy nie, nam obojętnie ![]() Aha, musialam zrezygnować z pani Moniki Madaj, napisała że choruje na kręgosłup i makijaż tylko u niej, a mi zależy na przyjeździe makijażystki do domu a nie lataniu jak kot zpęcherzem. wybrałam nową i już zaklepałam termin http://www.szczukawizaz.pl/index.php
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-08-07 o 13:16 |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
też myślałam żeby jesienią - zimą za suknią się rozglądać... a tu wygląda na to że jakby chciało się coś z wyprzedaży kupić to trzeba coś teraz...
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Naturalne kosmetyki
Velika super, ze idziesz na przymiarki
czekam na fotki i relacje ![]() super, dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prosty wymieniamy zdanie
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wszystko jest juz, tyle ze dania pewnie domówimy. Cytat:
po drugie 27 lipca my z tztem bylismy na weselu, i siostra tzta tez szla tylko ze na inne. I mowila ze szkoda ze my idziemy, bo ona nie ma z kim dzieci zostawic, tesciowa nie zostanie bo pracuje, tesciu sie boi ze beda plakac za rodzicami, jej rodzice tzn mama pracuje a tata jest alkoholikiem. I co ? Wziela je ze soba, i miesiac blagala kuzynke zeby jej zostala na noc. Po trzecie nie widze nic zlego w zostawieniu dziecka z dziadkiem np od godziny 23. Sama swoje dzieci zamierzam uczyc spania u dziadkow, zeby nie były rozpieszczone,niemrawe i przyklejone tylko do rodziców, i bały sie innych ludzi a znam wlasnie takie dzieci.Po czwarte u nas wesela zaczynaja sie za dnia, bo przewaznie o godzinie 14 jest msza a dla mnie to nie jest wieczór ![]() Podaje prrzyklad, ja za 5 lat dostaje zapro na wesele bez dzieci, mam dwójke przykładowo. I mam dwa wyjscia - isc z dziecmi, albo w ogole. Moi rodzice pracuja , nie mogliby zostac mi z dzieckiem ( mama jest pielegniarka, ma nocna zmiane), tata tez pracuje na nocki czasami. Siostra jest fotografem slubnym, przykladowo tez idzie na wesele ze szwagrem (kamerzysta). Ciotek zadnych nie mam blisko, najblizej jakies 60 km. Z sasiadkami raczej nie zyje w zgodzie, bo sa za wscibskie. Rodzice tż idą na to samo wesele co my, więc na jego rodzine nie licze. I co wtedy ? Dlatego proszenie ludzi bez dzieci to troche głupie. Tak jakby zaprosili męża, bezemnie, bo ja dla nich rodzina nie jestem zadna, tylko moj maz ![]() Wole pojsc na wesele z dziecmi i posiedziec z nimi do 24, niz nie pojsc w ogole. I wolalabym jakby do mnie przyszli ludzie z dziecmi i byli chociaz pare godzin, niz zeby w ogole ich nie było.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-08-07 o 13:26 |
||
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie w ogrodzie przy sali jest kącik dla dzieci, że będą mogły się bawić aż padną a jak by chciała robić wesele tylko dla dorosłych to bym zrobiła tylko obiad... bo ja odkąd pamiętam byliśmy na wszystkich weselach i ja się cieszę że będzie tyle dzieci
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-08-07 o 13:36 |
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
lecicie jak burza! ![]() Rany, ale gorąco... w biurze mam 31 stopni ![]() Cytat:
w ogóle najbardziej bym chciała żeby TŻ zobaczył mnie dopiero w kościele, ale to nieralne - błogosławieństwo ![]() My poprawin nie robimy
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upatrzona przeze mnie makijażystka przyjmuje zapisy dopiero pod koniec tego roku. 2. My pewnie będziemy mieli zagraniczną. Jeśli zespół nam nie zagra, to będzie puszczona z płyty. Nie zdecydowaliśmy jeszcze jaki to będzie utwór, ale na pewno żadna ballada, nic ckliwego To nie w naszym stylu kompletnie.Co do dzieci na weselu, to sobie nie wyobrażam zapraszać gości bez dzieci. Dać dzieciom kolorowanki, kilka balonów i już mają co robić Ja bym się wkurzyła, gdyby ktoś mi dał zaproszenie i powiedział, że mam nie przyprowadzać dziecka. Nie wiem ile u nas będzie dzieci. Jeden kolega ma 5, kuzynka 2, ale pewnie przyjdą bez nich. Brat Tż ma małe dziecko, moje 2 koleżanki mają razem 3, kolejny znajomy Tż ma 2. Myślę, że nie będzie więcej niż 10 dzieci.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
U mnie będzie jedna kuzynka w wieku 15 lat i troje kuzynów od TŻ w podobnym wieku. Poza tym jedna kuzynka w wieku 10 lat i chrzestnego córcia w wieku 3,5.
Nie mam w rodzinie maluszków i znajomi sobie też jeszcze nie posprawiali ![]() Poprawiny chcieliśmy, 25 zł od osoby przy minimum 50 osobach, jednak chyba zrezygnujemy i będzie posiedzenie w ogrodzie na drugi dzień... wenedka, ja chcę coś wolnego na pierwszy kawałek, bo jestem z typu bardzo się stresujących i wiem, że przy szybszym kawałku nogi by mi się poplątały ;p Edytowane przez agatuch Czas edycji: 2013-08-07 o 13:39 |
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w głowach się ludzią przewraca...A na pierwszy taniec myśleliśmy Jessie Ware - Wildest Moments, ale chyba zmienimy na cośik innego, bo to wolna piosenka, a chyba będziemy chcieli inaczej zatańczyć ale to zdecydujemy jak już pójdziemy na tańce
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra jakas
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
U nas też będzie trochę dzieci i to w różnym wieku. Ale nie przewidujemy żadnego kącika dla nich. jedynie balony no i może jakieś ze dwie piłki się zorganizuje żeby mogły biegać po ogrodzi. A poza tym nic więcej nie przewiduje, no chyba że tż ma jakąś wizje na to, ale wątpię...
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ![]() pamietaj o wtorku !!
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie można było iść z kim się chce... A tę piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo słyszałyście? TŻ mi wczoraj puścił i strasznie mi się spodobała nowy hit idealny na wesele ![]() U nas najmłodszy będzie mój kuzyn, 16 lat
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tylko 10 miesięcy do ślubu!
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam kochana, pamiętam ![]() Jak ten czas leci! U nas 10 miesięcy i tydzień
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 395 dni
ale ten czas zapingala :P pochwalmy sie :p idziemy mierzyć kiece we wtorek z waniliova ;D ale nie wiemy gdzie
|
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny podobno pronovias bengasi na allegro :P ja jednak cos tej sukni nie rozpoznaje http://allegro.pl/suknia-slubna-beng...437814713.html
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Nie ma sensu naprawde się dłużej spierać bo żadna z nas zdania nie zmieni

I nie trzeba się umawiać

Chciałam dopiero w połowie września i zbiła mnie z tropu.

żeby nie można było iść z kim się chce...