Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 11:10   #3541
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam, ze zrobie z dziecka kaleke bo karmie ja czasami na lezaco. Pozdrawiam t.
Odpowiedz że dzięki pozycji leżącej...wilk jest syty i owca cała..bo dziecko je a ty możesz się wtedy przespać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
My mamy recaro i wymienimy tez raczej na recaro
Czyli jesteście zadowoleni..?ale te nóweczki tegoroczne drogie -ciekawe czym się różnią od zeszłego roku... Tylko rokiem?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:10   #3542
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Moich rodziców nie można spuścić z oczu na 5 minut. Mama wzięła Blankę na dwór, ja sobie wyglądam za jakiś czas przez okno i co ?
-mój ojciec wozi Blankę na rowerze!Wsadzili ją do takiego drewnianego krzesełka co się wpina na kierownice w rowerze. Pomijając już to że ono jest w mocnej pozycji siedzącej(Blanka niby już siedzi ale i tak jakoś się boje) to przecież tam ani pasów nie ma , to mocowanie do roweru jest na takich cienkich drutach....
Jak wybiegłam na dwór jak opierdzieliłam jedno i drugie tak oni się tłumaczą że ona się tak śmieje i tak jej fajnie... Nie wiem może ja jestem przerważliwiona ale miałam wizje jak ona ląduje na betonie .
o matyldo!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dolaczam do zyczen dla Filipka i Oliwki

I chwale sie moja Artystka
cudo!!!

Cytat:

pstryczku doczekalas sie Ogromne brawa dla Dzejkoba Ciocia jest dumna!

Dziewczyny, pisalam juz kilka razy, ze dzisiaj przylatuje moja Mama takze zegnam sie z Wami na 2 tygodnie Bede podczytywac ale pisac raczej nie bede miala za bardzo jak. Nie zapomnijcie o nas kochane

do poklikania!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:10   #3543
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Złapałam jakąs mega chcicę na kfc i nie wiem czy się oprę - kurdę, po co otwierali zamówienia na telefon....
dobrze ze na wioski nie dostarczaja bo bym zbankrutowala

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Fewciu, ma "robotę", że się tak wyrażę, ale generalnie to otwieramy biznes, już jest prawie gotowy (sklep internetowy).
ooo, powodzenia!
ciekawe co to za sklep? pewnie kosmetyczne

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na szczepieniu i Zocha ma już 4 zęby a ja nawet nie zauważyłam tych dwóch nowych taka za mnie matka spostrzegawcza

chrzciny były w poniedziałek.. : ufff, już po postaram się wieczorem wrzucić foty
i ponadrabiać!!!!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
czemuś mi mówiła? teraz to już w ogóle umrę gruba

Cytat:
Nancy : przepraszam , ja kocham kfc, mac może się schować. Ale nie jem często. raz na jakiś czas nie zaszkodzi chyba? w ogóle zadam pytanie: czy zauważyłyście, że odkąd macie dzieci odżywiacie się inaczej, gorzej?

gorzej, mniej i mega szybkim tempie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Brawo za zębolki Zosi i mamę Filipka

poza tym Fifek buziol za 7 miesięcy i dla Oliwki za pół roczku
podlaczam sie, spoznione ale szczere

Cytat:
Ja tak robilam kiedys, jak widzialam pajaka w lazience Caly dzien nie wchodzilam Ostatnio trafilam na zdechla ose na sofie, nie wiedzialam czy jeszcze zyje wiec przykrylam reklama i walilam w nia tluczkiem do miesa Wtedy juz na pewno byla martwa. Tylko sofe trza wyczyscic
o boziu!!!

ja jak kiedys zauwazylam pajaka na futrynie u gory to go tak spsiukalam lakierem do wlosow ze budny sie ruszyc nie mogl
z pol lakieru wypsiukalam na niego

Stary 2013-08-08, 11:12   #3544
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Taniutki, około 230zł. Nas nie stać teraz na fotelik z Isofixem, jak firma pójdzie do przodu, to wymienię małej na lepszy, ale na chwilę obecną muszą kupić jej coś, bo w tym starym się już ledwo mieści...

Sylwietta, to fakt, dlatego my bierzemy do 25kg.

Hmmm, ale muszę sprawdzić, czy Multipla ma mocowanie do takich fotelików.
Black..a zerknij sobie na te Recaro..
A i jak to jest..bo potem już dzieci jeżdżą na takich tych podwyzszeniach...oswiecci e mnie jak to jest i od kiedy..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-08 o 11:17
Stary 2013-08-08, 11:13   #3545
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a, nie wiem, o co chodzi mojej matce!? Pola sobie śpi, więc siadłam przed lapkiem, w końcu czas wolny. A ta przed chwilą włazi do pokoju i z tekstem: "To dziecko śpi, a ty na kompie siedzisz? Wio do kuchni, naczynia zmyć. Żeby dziecko spało a ty nic nie robisz". Nosz ja pierdzielę, jakby powiedziała normalnie "pozmywaj naczynia", to rozumiem, a nie od razu z takimi wątami.[COLOR="Silver"]
o matko!!!!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A może go zjadłaś jak spałaś? Gdzieś czytałam ile w ciągu roku zjadamy pająków przez sen, ale nie pamiętam brrrrrr
tez o tym slyszalam

Cytat:

Laski, poplakalam sie dzisiaj prawie jak Lilcia zaczela pozycje do raczkowania przybierac i prawie tak poszla. Dlaczego ten czas tak strasznie szybko leci

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Charlizz, przypomniało mi się, a propo "starej" i "mamcury" u Was. Otóż matka mówi do Poli na mnie MACOCHA.
Kiedyś jej powiedziałam, że nie jestem macochą, tylko mamą, to ta do mnie, że przecież Pola jeszcze tego nie rozumie i to na żarty jest. I dzisiaj znowu tak pieprznęła. Nie wiem, może też tak do niej zacznę mówić?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

to ja jeszcze w temacie łapania świerszczy czy tam koników polnych (mam nadzieję, że tej historii jeszcze nie opowiadałam ); jak byłam mała, to robilismy sobie takie rodzinne ognisko i coś mnie naszło i zaczęłam łapać koniki polne i wrzucać wujkowi za koszulę; w końcu on sam złapał takiego konika i wrzucił mi w majty rzucałam się jak poparzona i myślałam, że w końcu wypadł, ale okazało się, że cały czas tam siedział, bo dopiero w domu przed kąpielą wypadł taki zdechlak z moich majtek już nie wnikałam od czego padł
padlam!!!!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja mi dziś SAMA SIADŁA i to 4 razy pod rząd - bo ją kładłam spowrotem na poduszkę, bo uwierzyć nie mogłam
?

Stary 2013-08-08, 11:17   #3546
BlackSanctum
Zakorzenienie

Neti, zerkałam, nie mam teraz 600zł na fotelik akurat.

I pewnie znowu wyjdę na złą matkę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:18   #3547
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi, czemu ludzie to idioci? Przyklady od nas- TZ wystawil kompa na tablicy, wyraznie napisal, ze sprzedaje bez dysku( dysk ssd, wart tyle co komp) a tu 10 maili jaki jest dysk? Albo ziomek dal lapka do naprawy i odbiera pol roku. Drugi dal do naprawy, zaplacil z gory i tez czekamy az szanownie sie po niego stawi... Nie chca odebrac swojego sprzetu? OCB
macie jakąś firmę nsprawiającą laptopy czy tak tylko naprawiacie??/ Bo jeśli jako firma możecie spisać regulamin w którym napiszecie, że jeśli ktoś tyle i tyle dni po poinformowaniu się nie zgłosi po sprzęt to staje się on Waszą własnością...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat oddawania dzieci do żłobka??
oczywiście uważam, że najlepiej jakby mama była z dzieckiem, niestety nie zawsze jest to możliwe... Wg mnie żłobek jest jak przedszkole, tylko, że dostosowane do wieku i potrzeb dziecka... Fakt słyszy się nie raz złe rzeczy, ale popatrzeć z drugiej strony... o tych dobrych się przecież nie mówi, tylko jak stanie się jakaś tragedia to wtedy jest to nagłaśniane... w przedszkolach czy szkołach też zdarzają sie różne nie miłe sytuacje... Moja mała jest zapisana od września do żłobka... czy pójdzie to się dopiero okaże pod koniec sierpnia, bo nadal nie odezwali się z przedszkola... Szczerze, wątpię że jeszcze zadzwonią, no ale czekam....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Oklaski dla Bartula

Nasza jak raz przywalila, to teraz chyba pamięta i jak jej głowa w dół leci to albo się zatrzymuje w połowie i do góry albo ja powolutku kładzie i liże podłogę p

Dostałam od męża 2 książki coś w stylu Greya, tylko kiedy ja to mam czytać
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
jakie tytuły?? Czytam wszystko co mi w ręce wpadnie...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

fewcia, po co ci to. bedziesz sie tylko zadreczac. uwierz, co by to nie bylo - lepiej nie wiedziec
a ja też bym chętnie przeczytała co w takim żłobku się dzieje... Wolę być tego świadoma...

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
usunęłam przez przypadek cytat FEWCI- kochana, to u Was w Siedlcach takie stawki mają, że żadna niania nei wchodzi w grę? a moze jakas znajoma mamy Twojej? taka Pani w młodszobabcinym wieku? Bo ja rozumiem Twoje obawy co do żłobka, tyle sie słyszy niedobrego.... i taką maliznę sama bym sie bała zostawic..... swoją drogą- zeby matki w Polsce musiały dokonywac takich wyborów to sie w pale nie miesci

EZZO, podziwiam Cie za wytrwalosc i chec do cwiczen

dobrze mi sie wydaje, że ewadylewska zagineła?
ja coprawda z niewielkiego miasteczka na lubelszczyźnie... obecnie pracuję za 5,40zł za godzinę, nie sądzę,abym znalazła tańszą nianię... rzuciło mi się ogłoszenie za 7zł za godz... Podejrzewam, że nie tylko u mnie taka syt...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
witam się wieczornie dziewojki kochane

Pstryniu- ale Dżejkobik zasuwa, fajnie mu te nóżki chodzą ,gratulacje

Hope- gratuluję ząbka!

Little -super wieści

Debrah- super że Amelka zaczyna coś tam podjadać

Bokeh- ale Hania zdolniacha. w ogóle ona tak wiekowo przybliżona do mojej Blanusi i Aśki Blanka tak samo ale w porównaniu do Waszych córek to moja jest zacofana a może za gruba jest na takie wygibasy? Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowała

Co do tamtego drapnięcia przez kota nic się nie dzieje na szczęście i oby tak zostało, Blanka dziś prawie wcale nie spała w ciągu dnia i teraz padła od razu po kąpieli. Ja wypije sobie Radlerka obejrze jakiś serial i też się kładę,mam zamiar się dzis wyspac bo czika mnie dobija.

Mogę mieć głupie pytania ?
1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam...
2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ??

Idę się prać i relaksować

z tym ścinaniem włosów to podejrzewam, że chodzi o to, że włoski dzieciaczków są bardzo delikatne i po ścięciu robią się grubsze... coś jak włosy na nogach czy pod pachami... ja chyba nie będę swojej ścinała, niech rosnął... choć narazie prawie ich nie mamy....

znowu jestem do tyłu... żeby być z Wami na bierząco to chyba powinnam ciągle przed kompem siedzieć....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:19   #3548
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Ja już przez ten telefon rzadko wlaże na all...laptop padl..komputer u tesciow...i nie pamiętam.no fakt 600zl to sporo...
A właśnie my i teraz musimy jakiegoś laptopa kupic...tylko za co
Kiedyś miałam dobrego znajomego informatyka...dlubal dlubal i składał fajne laptopy za grosze...ale kontakt sie urwal...

Stary 2013-08-08, 11:19   #3549
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tylko że oni zwykle tak nastawiają tą klimę w lokalach że nawet ja marznę

Chicco Xpace z isofixem 9-18 kg
To zwrocilabym uwage wtedy. Przeciez klimatyzacja ma byc dla komfortu wszystkich, poza tym to niezdrowe przy zbyt duzej roznicy temperatur
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:21   #3550
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
macie jakąś firmę nsprawiającą laptopy czy tak tylko naprawiacie??/ Bo jeśli jako firma możecie spisać regulamin w którym napiszecie, że jeśli ktoś tyle i tyle dni po poinformowaniu się nie zgłosi po sprzęt to staje się on Waszą własnością...

oczywiście uważam, że najlepiej jakby mama była z dzieckiem, niestety nie zawsze jest to możliwe... Wg mnie żłobek jest jak przedszkole, tylko, że dostosowane do wieku i potrzeb dziecka... Fakt słyszy się nie raz złe rzeczy, ale popatrzeć z drugiej strony... o tych dobrych się przecież nie mówi, tylko jak stanie się jakaś tragedia to wtedy jest to nagłaśniane... w przedszkolach czy szkołach też zdarzają sie różne nie miłe sytuacje... Moja mała jest zapisana od września do żłobka... czy pójdzie to się dopiero okaże pod koniec sierpnia, bo nadal nie odezwali się z przedszkola... Szczerze, wątpię że jeszcze zadzwonią, no ale czekam....

jakie tytuły?? Czytam wszystko co mi w ręce wpadnie...

a ja też bym chętnie przeczytała co w takim żłobku się dzieje... Wolę być tego świadoma...

ja coprawda z niewielkiego miasteczka na lubelszczyźnie... obecnie pracuję za 5,40zł za godzinę, nie sądzę,abym znalazła tańszą nianię... rzuciło mi się ogłoszenie za 7zł za godz... Podejrzewam, że nie tylko u mnie taka syt...

z tym ścinaniem włosów to podejrzewam, że chodzi o to, że włoski dzieciaczków są bardzo delikatne i po ścięciu robią się grubsze... coś jak włosy na nogach czy pod pachami... ja chyba nie będę swojej ścinała, niech rosnął... choć narazie prawie ich nie mamy....

znowu jestem do tyłu... żeby być z Wami na bierząco to chyba powinnam ciągle przed kompem siedzieć....
Ooooooooooo...i wtedy ja odkupie tego co tam Wam miejsce zawala.....

Stary 2013-08-08, 11:21   #3551
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Illusion...podlinkujesz 4me na fona ?
z isofixem
http://allegro.pl/fotelik-chicco-x-p...437266685.html
i bez isofixa:
http://allegro.pl/fotelik-chicco-x-p...437263145.html
Cytat:

Ill, ostro jedziesz to i tesciową dało sie wychowac
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
illusion Twoja tesciowa chodzi jak zegareczek
A najlepsze jest to że na odchodne dała stówkę jeszcze żeby coś kupić wnusiowi.
Stary 2013-08-08, 11:25   #3552
litllesweetangel
Lurker ;)

.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-08-30 o 13:39
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:28   #3553
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
z isofixem
http://allegro.pl/fotelik-chicco-x-p...437266685.html
i bez isofixa:
http://allegro.pl/fotelik-chicco-x-p...437263145.html

A najlepsze jest to że na odchodne dała stówkę jeszcze żeby coś kupić wnusiowi.
Czyli jak mam te mocowania w aucie to ktoru muszę kupić? Z isofixem?
Jeśli to jest głupie pytanie zwalam na czikę..brak myślenia

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Bo przeciez dziecko sie udusi! Wpadnie nie do tej dziurki! Co z tego, ze to dziecko samo potrafi odksztusic jesli juz sie zachlysnie i to szybko jej to idzie, a pomoc musialam jej moze z 3 razy w ciagu pol roku? No tak, tknelam swietej krowy(k.) to teraz jestem zla i "zmienilam sie", chce z dziecka zrobic kaleke i mam sie nauczyc karmic Trzymajcie mnie bo padam.
Antonio przy butli...na leżaczku krztusi się często (a przecież nie leży)..bo tak łapczywie pije...

Stary 2013-08-08, 11:28   #3554
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo przeciez dziecko sie udusi! Wpadnie nie do tej dziurki! Co z tego, ze to dziecko samo potrafi odksztusic jesli juz sie zachlysnie i to szybko jej to idzie, a pomoc musialam jej moze z 3 razy w ciagu pol roku? No tak, tknelam swietej krowy(k.) to teraz jestem zla i "zmienilam sie", chce z dziecka zrobic kaleke i mam sie nauczyc karmic Trzymajcie mnie bo padam.
Niektórych to do reszty po.ebało żeby pouczać matkę jak ma dziecko karmić i to jeszcze takimi tekstami
Stary 2013-08-08, 11:29   #3555
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
przecież wczoraj było ze 35 stopni :/

współczuję takiej wizyty a rozmawiałaś z nią o tym?
Czy to grochem o ścianę?

fewciu co do tego zabawiania jak płacze to u mojej t. jest identycznie Mały jest szczęśliwy bo jest wiecznie na rękach, ja nie powiem też noszę ale jak już nic nie zdaje egzaminu a nie że cały czas.
Współczuję relacji z mamą u mnie to i mama i tata cały czas powtarzają, że jestem super mamą skoro sobie daję z Kubusiem sama radę.

U nas z tż wczoraj małe spinanko ale na szczęście mu już przeszło.
Pobudki dziś super, o północy, o 3 i o 6 może wreszcie wszystko wraca do normy
To dobrze. że już z porządku z Tż/
Jak z jedzeniem Kubusia u was?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Debrah, Yellow, dziekuje takie soczewki to miesieczne sa? A jak bede uzywala tylko te 20min dziennie? Bo tak to breli mam 3 pary wiec zalezy mi tylko o biegania miec

Hmm, Lady ja używam takich : ( i tu zamawiam) http://www.szkla.com/191_acuvue-oasy...tigmatism.html - mam rożną wadę w oczach więc muszę mieć 2 pudełka. Wychodzi mnie to 200zl na 6mcy. Sama sobie oceń czy dużo.
Soczewki toryczne - czyli te dla astygmatyków są troszkę droższe dlatego, że nie da się ich kupić na sztuki (np jedną parę na miesiąc) tylko pakiet - 3 soczewek lub 6ciu np - więc musisz jednorazowo wydać więcej i bardziej przez to czujesz wydatek.
Są soczewki toryczne jednodniowe : opakowanie 30 sztuk np - jeśli masz taką samą wadę w obu oczach to to ci się opłaca najbardziej jeśli tylko do biegania mają być. Chociaż sama nie wiem, te jednodniowe są droższe, ale odpada zakup płynu bo wyrzucasz od razu.

Ja nienawidze okularów, muszę sobie kiedyś jakieś wypasione zrobić, żeby mieć w razie w, bo teraz nie mam żadnych i nie daj boże zapalenie spojówek albo co i ślepa jestem Przejrzyj sobie stronę co podałam, kategorię soczewki toryczne. Oczywiście pierwszą parę musisz u optyka z full badaniem itepe, nigdy nie zamawiaj w ciemno!

Aha jeszcze: JEŚLI masz nieduży astygmatyzm to czasami da się "przyzwyczaić oko" i zaproponować zwykłą soczewkę kontaktową (tzw sferyczną) o odpowiednich mocach. Wówczas torycznej nie trzeba, więc jest troszkę taniej i możesz kupić soczewkę na sztuki, a nie paczkę jak w tych dla astygmatyków.
U mnie się to nie sprawdziło, dziwnie widziałam (mam - 1,25 astygmatyzmu + krótkowzroczność), ale wiem, że się tak da.
Poradź się optyka/optometrysty dobrego.

Cytat:
Dziewczyny..czy któraś z Was kupuje dla swojego szkraba jakieś wielopaki body z kr. Rękawem? Ja zawsze kupowałam eraly days..i teraz już muszę zamówić na 80...tylko myslalam moze o jakis innych..w,podobnej cenie ale i jakosci (no i raczej jakies kolorowe).

Tak ja - tesco, ale częściej babaluno z alegro lub babymarket.eu - nie znam ich oferty dla chłopców, ale śliczne mają rzeczy. I dobre są te bodziaki.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42161782]Hope, ja MYŚLAŁAM że mam zapas [/QUOTE]
A co, dziecko przerosło oczekiwania?

Cytat:
to może niech sama jedzie i niech zwiedza... skoro tak się rwie do tego.
Ano właśnie..
Meneq <przytul>
Ona to pewnie traktuje jak egzotyczną wycieczkę, a nie pomoc dla córki...

Cytat:

Też bym chciała
A jak kiedyś pytałam ją czy ten nick to taki przypadkowy czy bloga ma to się nie przyznała

[/COLOR]I pytanie jeszcze...do jakiego wieku dziecka używa się bodziaków? Bo chyba większe niż na 86 to już ciężko dostać co?
O, faktycznie, pytałyśmy o nick >>

Co do bodziaków: chyba nie ma więcej niż 86 ale może dlatego, że potem dziecko nosi normalnie majtki + koszulki bo odpieluchowane już?

Cytat:
Taniutki, około 230zł. Nas nie stać teraz na fotelik z Isofixem, jak firma pójdzie do przodu, to wymienię małej na lepszy, ale na chwilę obecną muszą kupić jej coś, bo w tym starym się już ledwo mieści...

Sylwietta, to fakt, dlatego my bierzemy do 25kg.

Hmmm, ale muszę sprawdzić, czy Multipla ma mocowanie do takich fotelików.
Przegapiłam, podasz nazwę fotelika?
Będę (amelcia jeszcze się mieści w swój) kupować na pewno coś taniego ( a dobrego w miarę) bo my nie mamy ani prawka ani auta, więc rzadko będę używać..

Cytat:
hejka, melduje sie ze zyje, ledwo
bylismy juz rano na ryneczku w sasiednim miasteczku, kupilam mlodemu 3 bodziaki na ramiaczka, malz sobie buty a ja sobie oczywiscie nic

dziekujemy za kciuki

co do wczorajszej wizyty to hmm.. wiem ze nic nie wiem
zaczne od tego ze niby wizyta prywatna a wszystkich umawiali na ta sama godz!!! w efekcie weszlismy nie o 15 a o 17!!! ze spiaco-glodnym dzieckiem
myslalam ze ta baeczka bedzie nim wywijac we wszystkie strony wec nie karmilam
co sie okazalo? zapytala sie w czym problem, przeczytala to co napisala neurolog w kisazeczce, posadzila go i powiedziala w sumie to samo co neurolog
ja myslalam ze skoro ma tytul dr rehabilitacji med to pokaze nam jakis zestaw cwiczen itede itepe a ta nic, tylko zeby na reh sie zapisac! o losie!
powiedziala ze ruchowo jest bardzo sprawny, az za bardzo jak na swoj wiek i kregoslup nie dzwiga cialka, czy jakos tak
mowila ze generalnie on by sam i zaczal siedziec ale za 3,4 lata wyszloby bankowo skrzywienie kregoslupa bo dzieci mmusza siedziec z prostymi pleckami.
i powiedziala ze prawdopodobnie bedzie tez musial miec reh jak zacznie chodzic zeby utrwalic mu ten prawidlowy nawyk prostych pleckow. ale to sie jeszcze okaze w listopadzie na wizycie.
a jakby chcial stawac na nogi to go hamowac
pytalam sie o ta klatke tez i powiedziala ze niby ma zadatki ale tak naprawde wszystko okaze sie w okresie dojrzewania jak mlody bedzie szybko rosl. i w tym przypadku tez najwazniejsza sprawa jest ten prosty kregoslup bo jak ma wygiety w C to automatycznie klatka robi sie wklesla i kolo sie zamyka.
takze tak to wyglada
w pon mamy juz ta prawdziwna rehabilitacje, mam nadzieje
zapytala sie do kogo jestesmy zapisani, i pochwalila ze bardzo dobra reh. a ona fuksem nas wziela bo wszyscy inni na urlopach
a najlepsze na samym poczatku - mlody lezy juz rozebrany, babka wziela go za stopki, tak sie im przyglada niemal z przerazeniem (ja juz w glowie scenariusz najczarniejszy z czarnych, ze jakies krzywe, koslawe, nierowne itd.) a po chwili - O MATKO, JAKIE DUZE STOPY!!!!
: hahaha: uwielbiam cię czytać!
Buziaki duże, dla Kubusia "Wielkiej stopy"

Cytat:
Wlasnie sie dowiedzialam, ze zrobie z dziecka kaleke bo karmie ja czasami na lezaco. Pozdrawiam t.
:pal a:
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:31   #3556
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jak mam te mocowania w aucie to ktoru muszę kupić? Z isofixem?
Jeśli to jest głupie pytanie zwalam na czikę..brak myślenia
Neti w aucie z isofixem ten drugi też zamocujesz standardowo na pasy. No ale jak macie a samochodzie isofix to bym brała z isofixem
Stary 2013-08-08, 11:32   #3557
hope01
Zakorzenienie

BLACK, why na złą matkę? Dawid jeździ od maja w foteliku 0-25 kg i jesteśmy zadowoleni, za chwilę mu poziom podniosę bo już ładnie sam siedzi i siada.
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...141289006.html

Little.. ja na Twoim mscu zmieniłabym decyzje co do chrzestnej. Ja tak zrobiłam ws chrzestnego

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:34   #3558
Debrah
Zakorzenienie

Ale super! że też ja szyć nie umiem

https://www.facebook.com/pages/Eko-m...=photos_stream
Stary 2013-08-08, 11:35   #3559
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do bodziaków: chyba nie ma więcej niż 86 ale może dlatego, że potem dziecko nosi normalnie majtki + koszulki bo odpieluchowane już?
Tylko że 86 to niby 1-1, 5 roku a w wieku 1,5 roku rzadko które dziecko odpieluchowane.
Stary 2013-08-08, 11:38   #3560
litllesweetangel
Lurker ;)

.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-08-30 o 13:39
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:41   #3561
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

nikt nigdy czegoś takiego nie powiedział

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:44   #3562
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Tylko że 86 to niby 1-1, 5 roku a w wieku 1,5 roku rzadko które dziecko odpieluchowane.
Haha..my dopiero 6m-cy za tydzień mamy...a już 80 będę mi zaraz kupować..to niby 86 na rok..półtora.... Ale mam kruszynkę

Stary 2013-08-08, 11:48   #3563
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, odpieluchowanie to po 2r.ż.
mmm. no to nie wiem?
Stary 2013-08-08, 11:49   #3564
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Lady, to był żart w związku z wczorajszą dyskusją.

Hope,
też się zastanawiałam nad Scope, ale ma kiepskie opinie na necie (że niby niewygodny...), dlatego raczej kupię Ibizę, o taki: http://allegro.pl/fotelik-samochodow...434888508.html Debrah

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-08 o 11:51
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:51   #3565
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Taka czika....dzuecko padlo a mają prasuje....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375955494269.jpg (60,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1375955510839.jpg (54,7 KB, 9 załadowań)

Stary 2013-08-08, 11:55   #3566
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Pamietacie kolacje, na ktora od rana sie ciesze... To chyba moge sie tylko obejsc smakiem. Obaj tatusiowie w szpitalu zatrzymani...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:59   #3567
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze. że już z porządku z Tż/
Jak z jedzeniem Kubusia u was?

Hmm, Lady ja używam takich : ( i tu zamawiam) http://www.szkla.com/191_acuvue-oasy...tigmatism.html - mam rożną wadę w oczach więc muszę mieć 2 pudełka. Wychodzi mnie to 200zl na 6mcy. Sama sobie oceń czy dużo.
Soczewki toryczne - czyli te dla astygmatyków są troszkę droższe dlatego, że nie da się ich kupić na sztuki (np jedną parę na miesiąc) tylko pakiet - 3 soczewek lub 6ciu np - więc musisz jednorazowo wydać więcej i bardziej przez to czujesz wydatek.
Są soczewki toryczne jednodniowe : opakowanie 30 sztuk np - jeśli masz taką samą wadę w obu oczach to to ci się opłaca najbardziej jeśli tylko do biegania mają być. Chociaż sama nie wiem, te jednodniowe są droższe, ale odpada zakup płynu bo wyrzucasz od razu.

Ja nienawidze okularów, muszę sobie kiedyś jakieś wypasione zrobić, żeby mieć w razie w, bo teraz nie mam żadnych i nie daj boże zapalenie spojówek albo co i ślepa jestem Przejrzyj sobie stronę co podałam, kategorię soczewki toryczne. Oczywiście pierwszą parę musisz u optyka z full badaniem itepe, nigdy nie zamawiaj w ciemno!

Aha jeszcze: JEŚLI masz nieduży astygmatyzm to czasami da się "przyzwyczaić oko" i zaproponować zwykłą soczewkę kontaktową (tzw sferyczną) o odpowiednich mocach. Wówczas torycznej nie trzeba, więc jest troszkę taniej i możesz kupić soczewkę na sztuki, a nie paczkę jak w tych dla astygmatyków.
U mnie się to nie sprawdziło, dziwnie widziałam (mam - 1,25 astygmatyzmu + krótkowzroczność), ale wiem, że się tak da.
Poradź się optyka/optometrysty dobrego.
ja też noszę soczewki acuvue z tym,że dodatkowe z kolorem- dokładnie niebieskie
nie jestem do końca z nich zadowolona bo szybciej mi się oczy męczą,
kiedyś używałam soczewek Focus i moim zdaniem są the best i chyba do nich wrócę

nie potrafię nosić okularów,zle si w nich czuję, dlatego soczewki to super wynalazek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:07   #3568
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mój mąż jedzie dzisiaj do miasta, zastanawiam się, czy jechać z nim... Nie mamy klimy w samochodzie, ale nudzić się w domu to też tak niezbyt mi się chce...
my klimę mamy, ale w taki upał szczerze mówiąc wolę mieć okna otwarte i przewiew i tak najczęściej jeździmy

Cytat:
Wielce zdziwiona bo przecież "to jest dla dzieci" i sąsiadka daje swojej córeczce. Powiedziałam jej że widać co reklamy robią z ludźmi i zdania na ten temat nie zmienię. A jak tylko wyczaję że jednak daje młodemu to na co ja nie pozwalam to na zbity pysk i Igi pójdzie do żłobka. Ze mną lepiej nie zadzierać, no ale ona wie o tym i nie sądzę żeby coś kombinowała. Pyta mnie zawsze: a flipsa mogę mu dać?, a biszkopciki takie dla dzieci będę mogła dawać jak będzie starszy?

Co do ubranek to tak zrobię chyba, wezmę jakiś sweterek czy cuś...
ja tak sobie myślę, że po prostu za ich czasów, gdy były mamami (teściowe) nie było takich smakołyków dla dzieci - i nawet taki chrupek czy biszkopcik dany dziecku sprawia im radość.

Agata czasem je monte czy nawet, tfu tfu, danonka ale u nas był czas gdy jedzenie tragiczne było i ja chwytałam się wszystkiego - byleby tylko miało kalorie. Teraz monte czy jakiś inny tego typu zjada rzadko, raz na 3 tygodnie może?
W przedszkolu też czasem dostają na deser.
A, no i pierwszy raz jadła dawno po skończeniu 2rż.

Cytat:
Ale glupota ze szczepieniem!!! U nas od wtorku do pt sie przychodzi i tyle. Teraz musimy sie zaszczepic ale w ta czike nie chce, mlody i tak jest marudny to nie chce wiedziec co bedzie po szczepieniu.
Ja bym podala zaraz po szczepieniu, tak zrobie nast razem bo ostatnie dwa razy byl koszmarteraz niby jedno uklucie tylko no ale obojetne
u nas też, ja np. ostatnio dzwoniłam, przekładałam na następny dzień i bez problemu

Cytat:
z pogorii to już rzut beretem macie do mojej kuzynki na konie
oooo a gdzie?

Sylwia, a ty w ogóle skąd? bo nie pamiętam albo nie pisałaś

Cytat:
Black, a co do fotelika to jeszcze dokładnie nie wiem, ale w przedziale 9-18, bo z tego co Szaja pisała to te do 36 o kant tyłka można roztłuc.
ale to nie mój wymysł

wystarczy na foteliki.info poczytać, te o szerokim zakresie są najmniej bezpieczne i najsłabiej dopasowane. Bo pomyślcie, jak może być dobry, dopasowany fotelik dla noworodka i dla 2latka na przykład jednocześnie?

Cytat:
A wiecie, moja t.chce nam wcisnac fotelik 9-36 sprzed 6 latbo dzieciaki z Anglii jezdzily i Pietraszko tez moze. No kuwa, sprzed 6 lat!!!!! To jest w ogole bezpieczne? A wiecie, oni takie noname chinskie kupuja za 150zl, byle dzieciaki jak przyjezdzaja to mialy-wydaje mi sie, ze takie przejsciowki raz na ruski mozna wsadzic, ale zeby tak na stale??? malz nie oponuje bo przeciez kasy nie mamy ale kurde wole sie zapozyczyc zeby mlody w lepszym foteliku jezdzil a nie w takim czymsjuz nie wiem, kurde wiem ze chca dobrze, ale wszystko, WSZYSTKO mamy po dzieciakach z Anglii, sprane zuzyte, sprzed 6,7 lat, bo to angielskie i dobre (co z tego, ze metke ma, jak widac, ze wyblakle, dziurawe, sprane i rozciagniete? Wiecie, o co chodzi). Pietraszko nie siedzi, probuje siadac a ten fotelik bez zadnej wkladki, nie rozklada sie w ogole, typowo dla dziecka siedzacego, ale przeciez dzieciaki w tym od pol roku jezdzimy to mlody tez moze. Aaaaaaaaaaa help

Lady, ale fotelik wcale nie musi majątku kosztować. Ja dla Agu nie miałam kasy, więc szukałam, i chicco z wysyłką chyba 350zł mnie kosztował, a miał 3pkty w testach. Nowy.

Teraz też muszę szukać 0-25kg ze względu na to, że Dorka duża a nie siedzi.

Cytat:

Też bez isofixa mam i chyba be niego wezmę też. No zwyczajnie, ja wiem, że fajnie jest mieć co najlepsze dla dziecka ale czasem na portfel też trzeba patrzeć gdybym miała na wszystko, to i fotelik za 1000zł bym miała

Cytat:
hejka, melduje sie ze zyje, ledwo
bylismy juz rano na ryneczku w sasiednim miasteczku, kupilam mlodemu 3 bodziaki na ramiaczka, malz sobie buty a ja sobie oczywiscie nic

dziekujemy za kciuki

co do wczorajszej wizyty to hmm.. wiem ze nic nie wiem
zaczne od tego ze niby wizyta prywatna a wszystkich umawiali na ta sama godz!!!
myslalam ze ta baeczka bedzie nim wywijac we wszystkie strony wec nie karmilam
co sie okazalo? zapytala sie w czym problem, przeczytala to co napisala neurolog w kisazeczce, posadzila go i powiedziala w sumie to samo co neurolog
ja myslalam ze skoro ma tytul dr rehabilitacji med to pokaze nam jakis zestaw cwiczen itede itepe a ta nic, tylko zeby na reh sie zapisac! o losie!
powiedziala ze ruchowo jest bardzo sprawny, az za bardzo jak na swoj wiek i kregoslup nie dzwiga cialka, czy jakos tak
mowila ze generalnie on by sam i zaczal siedziec ale za 3,4 lata wyszloby bankowo skrzywienie kregoslupa bo dzieci mmusza siedziec z prostymi pleckami.
i powiedziala ze prawdopodobnie bedzie tez musial miec reh jak zacznie chodzic zeby utrwalic mu ten prawidlowy nawyk prostych pleckow. ale to sie jeszcze okaze w listopadzie na wizycie.
a jakby chcial stawac na nogi to go hamowac
pytalam sie o ta klatke tez i powiedziala ze niby ma zadatki ale tak naprawde wszystko okaze sie w okresie dojrzewania jak mlody bedzie szybko rosl. i w tym przypadku tez najwazniejsza sprawa jest ten prosty kregoslup bo jak ma wygiety w C to automatycznie klatka robi sie wklesla i kolo sie zamyka.
takze tak to wyglada
w pon mamy juz ta prawdziwna rehabilitacje, mam nadzieje
zapytala sie do kogo jestesmy zapisani, i pochwalila ze bardzo dobra reh. a ona fuksem nas wziela bo wszyscy inni na urlopach
a najlepsze na samym poczatku - mlody lezy juz rozebrany, babka wziela go za stopki, tak sie im przyglada niemal z przerazeniem (ja juz w glowie scenariusz najczarniejszy z czarnych, ze jakies krzywe, koslawe, nierowne itd.) a po chwili - O MATKO, JAKIE DUZE STOPY!!!!
no to mam nadzieję, że na reh sensowniej będzie

ja dzisiaj z reh gadałam (o, tak wygląda - ale od wtorku znów nasza stała pani http://s2.fbcdn.pl/8/clubs/22898/tea...zynski-175.jpg ) no i mówi, że ręce całkiem silne młoda ma, ale problem w słabych mięśniach brzuszka i tułowia, bo on duży w tłuszczyk no i trzeba też obręcz barkową wzmacniać.
A ty książkę masz, o której pisałam? o ćwiczeniach dla niemowlaków?

Cytat:

Black, NIBY znów piszesz z ironią, ale chyba coś cię gniecie? bo NIKT nie pisze, że złą matką jesteś, po co taki kolejny tekst? Jak chcesz to ci mogę napisać: ty niedobra mamo aczkolwiek tak nie uważam

Cytat:

A co, dziecko przerosło oczekiwania?

Ano. Z naciskiem na PRZEROSŁO obecnie włazimy w 80 rozmiar. Pisałam, że chodzi w t-shirtach, które Agatka nosiła rok temu w wakacje, mając 2,3 roku?

Jak nie ma? Są, nawet do 134cm

Od razu linknę:

http://allegro.pl/body-dl-rekaw-13-k...397879813.html

i

http://allegro.pl/body-dlugi-rekaw-b...401224240.html i oczywiście opcje z krótkim to jeden producent, fajne, wychodzą DUŻE. Miałam 62 rozmiar i brałam tereaz też na 80, duże to raczej bym powiedziała, że jak 86 są.

A tu np. 98 mothercare:

http://allegro.pl/mothercare-kolorow...454498731.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:08   #3569
hope01
Zakorzenienie

Black no co osoba to opinia, my sobie chwalimy, dadol zadowolony

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:08   #3570
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah dziękuję kochana
muszę się wybrać właśnie do okulisty tylko najpierw się w ogóle chciałam zapytać, czy są takie soczewki.

Mały mi dzisiaj płacze non stop, aż się zapowietrza, tak jakby go coś bolało, pisiorek wygląda już ładniej, to może te ząbki? No chyba, że upał..... Nie wiem, tak mi go szkoda

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości