|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ja nie rozumiem idei puszczania dzieci na golasa : na kąpieliskacvh to już w ogóle, przecież potem wszędzie piasek, słońce przypieka ciałko i delikatne miejsca i wszyscy się gapią. No bez sensu. To żaden wysiłek założyć rampers/koszulkę/ szorty/ cokolwiek. Dziecku od tego nie jest wcale specjalnie gorącej niż gdyby było nago.
Ja nie zamierzam Amelki puszczać gołej. Conajwyżej teraz - w samym pampku - ale potem never. |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, ja w wieku 7. lat latałam na golasa koło domu.
I taki... hmm.. wstyd? to chyba pierwszy raz odczułam jakoś w wieku 12 lat. Ale mam zdanie takie samo, jak Ty: u siebie można, bo to w końcu prywatny, własny teren. Ale jednak już gdzieś nad wodą, w publicznym miejscu, to jednak dziecko powinno mieć chociaż tego pampersa/majtki. A dziecku powinno się od początku wpajać, że nago nie powinno się chodzić, a kiedy dziecko dojrzeje do tego, to już od niego zależy. |
|
|
|
#3633 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
dzis jest chuba apegeum czikowatosci!
![]() dziec mi zasnal z mega marudem. nie wytzrymalam i dalam cyca. napil sie, zjadl i spiocha. skorzystalam z okazji i obcielam mu wszyskie paznokcie. waszym bobasom tez nadal tak szybko rosna? Cytat:
Cytat:
uuu, rzeczywiscie beznadziejnie z tym umawianiem. jakby nie wiem ile czasu zajmowalo zrobienie zastrzyku Cytat:
a co zaserwowalas? ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42165098] no to mam nadzieję, że na reh sensowniej będzie ![]() ja dzisiaj z reh gadałam (o, tak wygląda - ale od wtorku znów nasza stała pani http://s2.fbcdn.pl/8/clubs/22898/tea...zynski-175.jpg ) no i mówi, że ręce całkiem silne młoda ma, ale problem w słabych mięśniach brzuszka i tułowia, bo on duży w tłuszczyk no i trzeba też obręcz barkową wzmacniać.A ty książkę masz, o której pisałam? o ćwiczeniach dla niemowlaków? [/QUOTE] wowow! ciekawe czy do nas na reh by przyjechal? zaplace podwojnie ![]() mam , mam. wydrukowalam i dzis pojechala sie bindowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------- bosz, nie bylo pradu!!!!!!! czlowiek odciety od wizazu, wentylator nie chodzi, armagedon! pewnie druty sie stopily na slupie |
||||||
|
|
|
#3634 |
|
Konto usunięte
|
Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę
[/QUOTE]Teraz to ja rozumiem i jeszcze w taką czikę!
|
|
|
|
#3636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ogolnie to nie
![]() ale zazdroscilam w liceum jak inne klasy uczyly sie bardziej "cywilizowanych" jezykow a my wiecznie ten wsiunski rusek ![]() a co masz wspolnego z rosyjskim? ![]() Cytat:
dla kolejnego pelzaczka!wszystkiego naj z okazji rocznicy! Cytat:
![]() Cytat:
chybaa tez kupie malemu taki mini basenik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę [/QUOTE]przypomnialo mi sie... wczoraj jak czekalismy na ta "rehabilitacje" to byl taki dzieciaczek, na oko moze z miesiac mial, uwaga - w czapce z nausznikami, w skarpetach, jakims tam ubranku ale nie wiem dokladnie co to bylo bo byl przykryty pieluszka
|
|||||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
zjedliśmy kawałek arbuza!!!
jest hitem Młody jak zasnął tak obudził się po 30min, wzięłam na mój zaje.bisty fotel do karmienia, zasnął przy cycu, głaskałam, tuliłam, buziakowałam, stwierdziłam, że jak śpi, to posiedzę z nim troszkę na tym fotelu, poprzytulam - kimło mi się - bite 2 godziny i dalej byśmy se tak spali, gdyby nie małż - zaczął się martwić i dzwonił 6 razy
|
#3638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.pospalimy z Kubusiem prawie 2 h, pakuję się na raty, już dwie torby spakowane i końca nie widać :/ jak ja kocham wyjazdy ![]() i jeszcze pytanie skoro mam podawać dzieciowi słoiczki w konspiracji to czy mogą być one nie podgrzewane? Czy lepiej na początek przygody z nowymi produktami jednak troszkę podgrzać? Debrah jesteście z tż 24-25 sierpień w Krakowie? Albo w ten następny weekend? Sylwia a co z naszym spotkaniem? My jutro jedziemy do teściów także może poniedziałek/wtorek? |
||||
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Hje- I to jest wlasnie taka dupna sytuacja z ogarnianiem. Sprzatam dokladnie,codziennie odkurzam,myje podlogi,kibel i kuchnia tez codziennie. Wydaje mi sie,ze jak zrobie wszystko na blysk,to bedzie spokoj na 2-3 dni. Gdzie tam:p A zaznaczam,ze my tylko sami jestesmy z TZ i Marcinkowym Taka syzyfowa praca:p I jak jest posprzatane to nikt nigdy nic nie powie. Ale jak raz sie nie posprzata to od razu kazdy zauwaza,ze tamto jest brudne,a sramto przydaloby sie umyc Ale mi sie che spaaaaac:p I pic. Zaraz wyskocze po pepsi do blaszaka pod blokiem
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę
[/QUOTE]I my też tak. |
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
my od urodzenia obcinaliśmy - uwaga - 6 razy
dalej się same wyłamują na bieżąco.charlizz - gratulacje zęba ja to chyba się nawet cieszę, że nam nie idą, nie wyszły, skoro młody ciągle na cycu to byłby armagedon, już teraz zdarza mu się dziąsłami mnie konkretnie dziabnąć a co dopiero z zębami by było, ałć! Marsi, super, że się udało, a co robiłaś dobrego? ![]() Cała, jak w ogóle z tym Twoim macierzyńskim??? Dostajesz???
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169814]Moja córa starsza ma strój, już rok temu miała, a 2 lata temu była w pieluszce do pływania. Nie widzę inaczej.
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- tia, a faceci mają mieć nawyk wycierania fiu.ta po sikaniu... litości [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() co do sprzątanie to ja mam tak samo, a do tego gary, które cały czas trzeba zmywać :/ |
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah - z ciekawości, będziesz zakładała Małej też topik?
Też nie uznaję biegania dzieci na golasa, nawet tych malusich, jak Pietraszkowi wietrzę na dworze pisiorka to zawsze ma chociaż tetrówką przykrytego, nigdy nic nie wiadomo ![]() jutro ma być ochłodzenie - 28 stopni
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid zrobił kupę do kibelka
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz moja przemowa
![]() Pragnę Was poinformować że zawzięłam się i przeczytałam WSZYSTKO! (a mało tego nie było)Od śniadania do tej pory NIC nie jadłam ani nie tknęłam palcem w stronę porządków ![]() Nieśmiało pragnę zaznaczyć że należy mi się order/medal bądź nawet puchar za takie poświęcenie ![]() Od wczoraj czytam więc dużo pewnie ominę ale co by nie było odniosę się chociaż pokrótce,a jakże ![]() Sylwietta-nawet nie ma takiej opcji żeby mnie tu z wami nie było. Nie i koniec ![]() Hope,Charlizz,Badzia-gratuluje ząbków (przepraszam jeśli o kimś zapomniałam)Elllmi-tak sobie myślę że koniki polne bardzo muszą Cię lubić Wyjde na psychiczną w oczach swoich rodziców bo śmiałam się z tego dobre 15minut nie mogąc złapać tchu ![]() A no i dobrze pamiętasz bo Oski również straszy czterema zębami ![]() Za skończone miesiące buziaki dla naszych pociech-Oliwki,Filipka,Dadusia i Pietraszka ![]() Marsi-mi się wydaje że nasze pociechy świadomie mówią mama-bo Oskar jak mnie widzi mówi ma-ma a jak przyjdzie moja mama to mówi ba-ba ,więc ewidentnie odróżnia. Słodkie to prawda? Debrah-co do zdrowego jedzenia... O matko to jak jem,co jem i ile jem to jest żenada po prostu. Gorzej być nie może. Szybko byle jak i napewno nie zdrowo. Nie mam po prostu czasu stać przy garach żeby zrobić coś dobrego i konkretnego. Laurko-przepraszam że dorobiłam wam ząbek po prostu nawał informacji na raz i takie są potem efekty.Pstryniu-no to żeś się dowiedziała na tej wizycie-nie ma co Oby ta właściwa okazała się właściwąCzytam że coraz więcej przybywa dzieci które przesypiały całe noce a teraz się budzą-mój Oskar też. Wybrał sobie godzinę 3/po trzeciej na jedzonko. Szaja-bo już pytałam wcześniej. Czy dziecko które ząbkuje ma większe zapotrzebowanie na nocne jedzenie? ![]() c.d.n.
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy: jestem
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, tetrówka dla chłopca to też jest zahamowanie dla jego siuśków, co by po ludziach nie latały.
![]() Hope, wow! Dadi skubaniec! |
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem za to widoków gołych dzieci (+ do tego sikających czy robiących kupę) w wieku 3-6 lat. A nad wodą widok częsty. |
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wbiję z innym tematem. Czy Wasze bąble, szczególnie kiedy bierzecie je na ręce, gryzą Was w brodę albo nos? Pola, szczególnie właśnie jak ją biorę, to się cieszy i tak mi dziąsłami ściska, że
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-08 o 16:52 |
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny to są jakieś kpiny
Mąż właśnie do mnie dzwoni bo pojechał do rossa po mleko (wczoraj też byliśmy na wieczór ale nie było bo czekają na dostawę) i się okazuje że nie ma dwójek. I dopiero będą we wtorek -w dwóch rossmannach No przecież tak być nie może do ciula jasnego! Powinni mieć zapasy w magazynie a nie k.ur.wa na styk! Ale mi ciśnienie skoczyło... W dodatku mąż nie może się skontaktować z babą od której bierzemy krzesełko do karmienia. Albo nie odbiera,albo ignoruje a jak odbierze to nie ma jej jeszcze w domu. Matko jak ktoś się umawia na dany dzień i godzinę to chyba zobowiązuje? Dobra lecę dalej: Cała-pająka którego przedstawiłaś często spotykam na swojej drodze wyjątkowo mnie hiena obrzydza. Kiedyś wylazł z wanny-ale darłam papencjusza ![]() A moja mama takiego parę tygodni temu zabija koło ich łóżka'mówi że był taki duży jak ręka Bokeh-toś miała przygodę z konikiem taka dieta cud![]() Brawa dla mamci za wybawienie ![]() Hje-dla Twojej matki(celowo) ![]() Fewcia-a wiesz że mi też ostatnio się śniło że Mariusz (jak Twój mąż ) mnie zdradził? I raz predzej też coś podobnego mi się śniło ![]() To tyle co pamiętam-a nie! Sylwietta-mąż człowieczy się stał? Nie może być ![]() To tyle ![]() Mój syn spał szalone 25 minut
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
no czasem wyjścia nie ma, ale zawszze się znajdzie jakieś ustronne miejsce, gdzie można dziecia wysadzić
zakochałam się ![]() http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-4100/306804 a jaka NOGA w nich jest!!!
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
chętnie - jaki dzień i godziny? to wtedy spytam Tż czy nic nie ma i się jakoś zgadamy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Wiem kochana, nawet je mierzylam wczoraj, tylko musze czekac do 25go do wyplaty
chyba, ze od siostry pozycze kase:PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, byliśmy na balkonie, Dadol się ciapał i czuję że @ dostałam. Wzięłam go do łazienki, posadziłam na podłodze i zaaplikowałam co trzeba. Myję ręce, patrzę w lusterko, Dawid na mnie (bez pampa był) i czerwony się robi. No to matka, niewiele myśląc w pośpiechu dziecko na kibel. I zrobił
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah sobota, niedziela jak Wam pasuje, z tym, że godziny raczej dopołudniowe chyba, że będzie taka czika jak dziś to wtedy może popołudniu? Zresztą my się dostosujemy
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
dla Dadiego za pierwszą kupę do sedesu
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy: Ok, dam znać
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że jak ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś był wątek n wizazu o tym i laski mnie troszkę pojechały za moje zdanie ale skoro w PL dostaje się mandaty za opalanie topless to tak samo powinny być mandaty za gołe pupy na kąpieliskach![]() moją ukochana i prostą sałatkę z grillowanych warzyw z serem kozim jako danie główne podałam zupę rybną bo oni strasznie za rybami są a na deser zrobiłam limonkowy torcik bezowy co go kiedyś do klubu wklejałam a i u Bokeh w blogu jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() od jakiś dwóch tygodni maly jest nienażarty, dostaje specjalne papu na lepszy sen, za 2 h cycek a nad ranem to już wogóle masakra- odkleić się nie może Cytat:
Cytat:
moje dziecko w prezencie tez dostało dwie pary butkow a ja klapeczki- bardzo ładne chyba za 10 zł
|
|||||
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

I taki... hmm.. wstyd? to chyba pierwszy raz odczułam jakoś w wieku 12 lat. 

więc będę miała czas się odezwać. z nowości to mamy czwartego ząbka, wszystkie cztery wylazły na dole, śmiesznie to wygląda
jedną reką gotowałam a drugą zabawiałam mlodego

.
Taka syzyfowa praca:p I jak jest posprzatane to nikt nigdy nic nie powie. Ale jak raz sie nie posprzata to od razu kazdy zauwaza,ze tamto jest brudne,a sramto przydaloby sie umyc