Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 16:04   #3631
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Ja nie rozumiem idei puszczania dzieci na golasa : na kąpieliskacvh to już w ogóle, przecież potem wszędzie piasek, słońce przypieka ciałko i delikatne miejsca i wszyscy się gapią. No bez sensu. To żaden wysiłek założyć rampers/koszulkę/ szorty/ cokolwiek. Dziecku od tego nie jest wcale specjalnie gorącej niż gdyby było nago.
Ja nie zamierzam Amelki puszczać gołej. Conajwyżej teraz - w samym pampku - ale potem never.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:05   #3632
hje
Zakorzenienie

Charlizz, ja w wieku 7. lat latałam na golasa koło domu. I taki... hmm.. wstyd? to chyba pierwszy raz odczułam jakoś w wieku 12 lat.
Ale mam zdanie takie samo, jak Ty: u siebie można, bo to w końcu prywatny, własny teren. Ale jednak już gdzieś nad wodą, w publicznym miejscu, to jednak dziecko powinno mieć chociaż tego pampersa/majtki.
A dziecku powinno się od początku wpajać, że nago nie powinno się chodzić, a kiedy dziecko dojrzeje do tego, to już od niego zależy.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:06   #3633
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

dzis jest chuba apegeum czikowatosci!
dziec mi zasnal z mega marudem. nie wytzrymalam i dalam cyca. napil sie, zjadl i spiocha. skorzystalam z okazji i obcielam mu wszyskie paznokcie. waszym bobasom tez nadal tak szybko rosna?

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hej dziołszki, melduje się, ze żyjemy. Przyjechał nasz bardzo dobry kumpel z Anglii i w ogóle nie mam czasu na kompa, całe dnie z nim. Dzisiaj na szczęście jedzie więc będę miała czas się odezwać. z nowości to mamy czwartego ząbka, wszystkie cztery wylazły na dole, śmiesznie to wygląda
do "popisania" wieczorem
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Jedziemy dzisiaj na 15:45 na szczepienie. Chcialam w przyszlym tyg, ale wolne miejsca dopiero we wrzesniu. Nie rozumiem ideii umawiania na szczepienia, powinny byc caly tydzien, a nie tylko dwa dni a pozniej trzeba czekac..
prosimy o kciuki, bo az sie boje co bedzie po. Myslicie, ze moge podac jej od razu pedicetamol czy cos innego?
powodzenia, oby twoja ksiezniczka dzielnie to zniosla!
uuu, rzeczywiscie beznadziejnie z tym umawianiem. jakby nie wiem ile czasu zajmowalo zrobienie zastrzyku

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny

wczoraj tylko tak z doskoku bo kurde z tym szefem mowiłam Was- że na lunch miał wpaść z żonką

wszystko się udało, było super zarąbiście, abstrachując,że wstałam o 6 by ugotować bo przecież taka czika jedną reką gotowałam a drugą zabawiałam mlodego
to super ze sie udalo!
a co zaserwowalas?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pamietacie kolacje, na ktora od rana sie ciesze... To chyba moge sie tylko obejsc smakiem. Obaj tatusiowie w szpitalu zatrzymani...
trzymam kciuki zebyscie szybko nadrobili ta zaleglosc

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42165098]

no to mam nadzieję, że na reh sensowniej będzie

ja dzisiaj z reh gadałam (o, tak wygląda - ale od wtorku znów nasza stała pani http://s2.fbcdn.pl/8/clubs/22898/tea...zynski-175.jpg ) no i mówi, że ręce całkiem silne młoda ma, ale problem w słabych mięśniach brzuszka i tułowia, bo on duży w tłuszczyk no i trzeba też obręcz barkową wzmacniać.
A ty książkę masz, o której pisałam? o ćwiczeniach dla niemowlaków?
[/QUOTE]

wowow! ciekawe czy do nas na reh by przyjechal? zaplace podwojnie
mam , mam. wydrukowalam i dzis pojechala sie bindowac

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cud się stał! Dziecko przed kąpielą wszamało kukurydzianego chrupka! (Jednego krótkiego), akurat szła do mycia. Czyli że umie polykac i ruszać dziubkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
No i obrałam kurs na moją kuzynkę (żonę kuzyna znaczy się) co w ciąży jest 6 miesiąc. Generalnie wpadka. On w ogóle na ojca się nie poczuwa (30lat on i ona) najchętniej siłownia piwko, quady itp. Ona się podłamała że chłopiec nie dziewczynka i w ogóle jest na niego taka zła bo całymi dniami siedzi sama, on jej nie pomaga, wręcz chyba się wstydzi. Ona biedna się o ciało boi bo on taki nacisk na to kładzie i w rezultacie to odnoszę wrażenie że ona jeszcze nie ma takiego matczynego podejścia. Mówię jej że dziecko najważniejsze i na nim się musi skupić teraz, żeja tu jeszcze ponad tydzień jestem mogę do niej wpadać, zawsze potem może do mnie przyjechać, pogadałyśmy itp. ALE jak szłam do niej to mój kuzyn jechał autem i obok na 95% siedziała kobieta i bardzo nisko na tym siedzeniu. A że mówiłam MAgdzie że go widziałam jak jechał w stronę A to ta zdziwiona, bo przecież na siłownie miał jechać w stronę B. I ja sobie myślę że on chyba kogoś ma... Wiecie to taki typ oł eł co to ja jestem za Bożyszcze
o matko, straszne to
-----------------
bosz, nie bylo pradu!!!!!!!
czlowiek odciety od wizazu, wentylator nie chodzi, armagedon!
pewnie druty sie stopily na slupie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:07   #3634
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:11   #3635
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę [/QUOTE]
Teraz to ja rozumiem i jeszcze w taką czikę!
Stary 2013-08-08, 16:15   #3636
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

helloł, masz coś do tego języka?
ogolnie to nie
ale zazdroscilam w liceum jak inne klasy uczyly sie bardziej "cywilizowanych" jezykow a my wiecznie ten wsiunski rusek
a co masz wspolnego z rosyjskim?
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Moja Kruszyna zaczęła pełzać! Jeszcze w nd podnosiła i machała tyłkiem, we pd. łapała za matę i się podciagała, a od wtorku dawaaaaaj.... muszę chodzić na boso bo bardzo podobaja jej się moje papcie i jak je mam na nogach to pełza jak szalona za mną

Wczoraj mielismy rocznicę ślubu. Tż miał wolne,nie wiedziałam wczesniej, ze planuje, bo tak srednio było między nami a tu niespodzianka rano. I miałam pyszne sniadanko, ii kwiaty i w ogóle było bardzo miło
.
dla kolejnego pelzaczka!
wszystkiego naj z okazji rocznicy!

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

W sobote Marcinkowy usiadl sam A od wczoraj siada juz caly czas,jak tylko poloze go na podlodze.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
No normalnie szok, jestem po kłótni z TŻ, obecnie jest w delegacji a Bartuś miał dziś swoje pierwsze pluskanko w baseniku wiec wysłałam mu zdjęcia jak mały sie moczy a ten na mnie z pyskiem że jestem głupia, nieodpowiedzialne itp bo jak ja moglam go dać do baseniku jak on miesiac temu wyszedl ze szpitala, ma problemy z uszkami, ze mam nie beczec jak znowu trafi do szpitala itp, normalnie afera na całego. Czy ja na prawdę aż tak źle zrobiłam. Na dole zdjęcie
ale fajnie!
chybaa tez kupie malemu taki mini basenik

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
tylko Was czytam
u nas po staremu
pracy na razie brak

wydajemy juz oszczednosci na lokatach

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Proszę państwa, mamy drugiego zęba!!

nadrabiać

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę [/QUOTE]

przypomnialo mi sie...
wczoraj jak czekalismy na ta "rehabilitacje" to byl taki dzieciaczek, na oko moze z miesiac mial, uwaga - w czapce z nausznikami, w skarpetach, jakims tam ubranku ale nie wiem dokladnie co to bylo bo byl przykryty pieluszka

Stary 2013-08-08, 16:16   #3637
LadyWhisper
Zakorzenienie

zjedliśmy kawałek arbuza!!! jest hitem ale dalej - tylko z ręki, siatka nie, łyżeczka/widelczyk nie, tylko ode mnie.

Młody jak zasnął tak obudził się po 30min, wzięłam na mój zaje.bisty fotel do karmienia, zasnął przy cycu, głaskałam, tuliłam, buziakowałam, stwierdziłam, że jak śpi, to posiedzę z nim troszkę na tym fotelu, poprzytulam - kimło mi się - bite 2 godziny i dalej byśmy se tak spali, gdyby nie małż - zaczął się martwić i dzwonił 6 razy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:16   #3638
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę państwa, mamy drugiego zęba!!

nadrabiać

Cytat:
U mnie ZUS tak pali frana, już dawno powinnam dostać przelew, dzwonię czy w ogóle dostali mój wniosek, a oni ze tak, ale sprawa o toku, jeszcze nie rozstrzygnięta.

no pięknie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i jaki z tego morał? weź sobie na wstrzymanie i odpocznij, bo i tak nikt nie docenia tego co robisz

wg mnie, żadne dziecko nie powinno ganiać na golasa w miejscu, powiedzmy, publicznym; jakoś mi to nie pasuje, choć ktoś może powiedzieć, że małe dziecko, to co to komu przeszkadza; nie pozwoliłabym Filipowi ganiać bez majtek na plaży, czy na basenie, co innego u siebie w ogrodzie, gdzie nie ma innych ludzi;

taka sytuacja ostatnio była, sąsiadka ma córeczkę, 17 miesięcy, nalała jej wody do basenu u siebie w ogrodzie i mała się taplała na golasa, potem zleciały się inne dzieci, przyszła inna sąsiadka ze swoimi dwoma synkami (4 i 5 lat) i ta pierwsza założyła córeczce majteczki; to ta druga do niej z tekstem, że co taka wstydliwa i że chłopcy jeszcze mali, to nie zwracają na takie rzeczy uwagi; a wg mnie dobrze zrobiła
Cytat:
Ellmi, tylko u nich na podwórku to nie nowość, ze ktoś obcy jest. A to do sąsiada ktoś podjedzie, mój tata pójdzie, no bo ja czy moja mama to pół biedy.

Na publicznych kąpieliskach uważam, ze dziecko powinno mieć jakiś tam strój. Nie chciałabym, żeby potem jakiś pedofil przypominał sobie widok mojego dziecka :/

ja to w ogóle jakaś dziwna jestem i jak najbardziej zgadzam się z Wami dziewczyny, że w miejscu publicznym nawet maluśkie dziecko powinno mieć jakieś majtki i nie latać na golasa. Z tym, że ja idę o krok dalej, nie dodaję np zdjęć Kubusia z kąpieli, jak jest na golasa, po prostu jak sobie pomyślę, że jakiś zbok może wejść i to obejrzeć a potem przypominać sobie i nie wiadomo co robić to mi się chce .

pospalimy z Kubusiem prawie 2 h, pakuję się na raty, już dwie torby spakowane i końca nie widać :/ jak ja kocham wyjazdy
i jeszcze pytanie skoro mam podawać dzieciowi słoiczki w konspiracji to czy mogą być one nie podgrzewane? Czy lepiej na początek przygody z nowymi produktami jednak troszkę podgrzać?

Debrah jesteście z tż 24-25 sierpień w Krakowie? Albo w ten następny weekend?

Sylwia a co z naszym spotkaniem? My jutro jedziemy do teściów także może poniedziałek/wtorek?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:19   #3639
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzis jest chuba apegeum czikowatosci!
dziec mi zasnal z mega marudem. nie wytzrymalam i dalam cyca. napil sie, zjadl i spiocha. skorzystalam z okazji i obcielam mu wszyskie paznokcie. waszym bobasom tez nadal tak szybko rosna? :
Tak sobie myslalam ostatnio,ze Bobas rzeczywiscie wszystko co najlepsze musi ze mnie pobierac,bo ja chodze juz niemal lysa, paznokcie polamane,rozdwojone i do pupy, a Marcinkowy to 3 razy w tygodniu ma obcinane:p W oczach rosna te pazurzyska

Hje- I to jest wlasnie taka dupna sytuacja z ogarnianiem. Sprzatam dokladnie,codziennie odkurzam,myje podlogi,kibel i kuchnia tez codziennie. Wydaje mi sie,ze jak zrobie wszystko na blysk,to bedzie spokoj na 2-3 dni. Gdzie tam:p A zaznaczam,ze my tylko sami jestesmy z TZ i Marcinkowym A TZ wraca dopiero ok 18 z roboty. Nie wiem skad ten balagan sie bierze Taka syzyfowa praca:p I jak jest posprzatane to nikt nigdy nic nie powie. Ale jak raz sie nie posprzata to od razu kazdy zauwaza,ze tamto jest brudne,a sramto przydaloby sie umyc
Ale mi sie che spaaaaac:p I pic. Zaraz wyskocze po pepsi do blaszaka pod blokiem
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:20   #3640
hje
Zakorzenienie

I my też tak.
Stary 2013-08-08, 16:21   #3641
LadyWhisper
Zakorzenienie

my od urodzenia obcinaliśmy - uwaga - 6 razy dalej się same wyłamują na bieżąco.

charlizz - gratulacje zęba
ja to chyba się nawet cieszę, że nam nie idą, nie wyszły, skoro młody ciągle na cycu to byłby armagedon, już teraz zdarza mu się dziąsłami mnie konkretnie dziabnąć a co dopiero z zębami by było, ałć!

Marsi, super, że się udało, a co robiłaś dobrego?

Cała, jak w ogóle z tym Twoim macierzyńskim??? Dostajesz???

Stary 2013-08-08, 16:22   #3642
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169814]Moja córa starsza ma strój, już rok temu miała, a 2 lata temu była w pieluszce do pływania. Nie widzę inaczej.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

tia, a faceci mają mieć nawyk wycierania fiu.ta po sikaniu...

litości [/QUOTE]

Cytat:
Tak sobie myslalam ostatnio,ze Bobas rzeczywiscie wszystko co najlepsze musi ze mnie pobierac,bo ja chodze juz niemal lysa, paznokcie polamane,rozdwojone i do pupy, a Marcinkowy to 3 razy w tygodniu ma obcinane:p W oczach rosna te pazurzyska

Hje- I to jest wlasnie taka dupna sytuacja z ogarnianiem. Sprzatam dokladnie,codziennie odkurzam,myje podlogi,kibel i kuchnia tez codziennie. Wydaje mi sie,ze jak zrobie wszystko na blysk,to bedzie spokoj na 2-3 dni. Gdzie tam:p A zaznaczam,ze my tylko sami jestesmy z TZ i Marcinkowym A TZ wraca dopiero ok 18 z roboty. Nie wiem skad ten balagan sie bierze Taka syzyfowa praca:p I jak jest posprzatane to nikt nigdy nic nie powie. Ale jak raz sie nie posprzata to od razu kazdy zauwaza,ze tamto jest brudne,a sramto przydaloby sie umyc
Ale mi sie che spaaaaac:p I pic. Zaraz wyskocze po pepsi do blaszaka pod blokiem
kupisz i mi?
co do sprzątanie to ja mam tak samo, a do tego gary, które cały czas trzeba zmywać :/
Stary 2013-08-08, 16:26   #3643
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah - z ciekawości, będziesz zakładała Małej też topik?

Też nie uznaję biegania dzieci na golasa, nawet tych malusich, jak Pietraszkowi wietrzę na dworze pisiorka to zawsze ma chociaż tetrówką przykrytego, nigdy nic nie wiadomo

jutro ma być ochłodzenie - 28 stopni

Stary 2013-08-08, 16:29   #3644
hope01
Zakorzenienie

Dawid zrobił kupę do kibelka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:29   #3645
mala_19kw
Zakorzenienie

Teraz moja przemowa
Pragnę Was poinformować że zawzięłam się i przeczytałam WSZYSTKO! (a mało tego nie było)
Od śniadania do tej pory NIC nie jadłam ani nie tknęłam palcem w stronę porządków
Nieśmiało pragnę zaznaczyć że należy mi się order/medal bądź nawet puchar za takie poświęcenie

Od wczoraj czytam więc dużo pewnie ominę ale co by nie było odniosę się chociaż pokrótce,a jakże

Sylwietta-nawet nie ma takiej opcji żeby mnie tu z wami nie było. Nie i koniec

Hope,Charlizz,Badzia-gratuluje ząbków (przepraszam jeśli o kimś zapomniałam)

Elllmi-tak sobie myślę że koniki polne bardzo muszą Cię lubić najpierw historia z koniem na plecach podczas bunga bunga a potem jeszcze ta w majtkach
Wyjde na psychiczną w oczach swoich rodziców bo śmiałam się z tego dobre 15minut nie mogąc złapać tchu
A no i dobrze pamiętasz bo Oski również straszy czterema zębami

Za skończone miesiące buziaki dla naszych pociech-Oliwki,Filipka,Dadusia i Pietraszka

Marsi-mi się wydaje że nasze pociechy świadomie mówią mama-bo Oskar jak mnie widzi mówi ma-ma a jak przyjdzie moja mama to mówi ba-ba ,więc ewidentnie odróżnia.
Słodkie to prawda?

Debrah-co do zdrowego jedzenia... O matko to jak jem,co jem i ile jem to jest żenada po prostu. Gorzej być nie może. Szybko byle jak i napewno nie zdrowo. Nie mam po prostu czasu stać przy garach żeby zrobić coś dobrego i konkretnego.

Laurko-przepraszam że dorobiłam wam ząbek po prostu nawał informacji na raz i takie są potem efekty.

Pstryniu-no to żeś się dowiedziała na tej wizycie-nie ma co Oby ta właściwa okazała się właściwą

Czytam że coraz więcej przybywa dzieci które przesypiały całe noce a teraz się budzą-mój Oskar też. Wybrał sobie godzinę 3/po trzeciej na jedzonko.

Szaja-bo już pytałam wcześniej. Czy dziecko które ząbkuje ma większe zapotrzebowanie na nocne jedzenie?

c.d.n.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:32   #3646
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo! nie wiem jakto się dzieje, codziennie robię to samo!

Nancy: jestem
Stary 2013-08-08, 16:35   #3647
hje
Zakorzenienie

Lady, tetrówka dla chłopca to też jest zahamowanie dla jego siuśków, co by po ludziach nie latały.

Hope, wow! Dadi skubaniec!
Stary 2013-08-08, 16:35   #3648
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah - z ciekawości, będziesz zakładała Małej też topik?

Też nie uznaję biegania dzieci na golasa, nawet tych malusich, jak Pietraszkowi wietrzę na dworze pisiorka to zawsze ma chociaż tetrówką przykrytego, nigdy nic nie wiadomo

jutro ma być ochłodzenie - 28 stopni
Hm, chyba tak. Po prostu cieniutką bluzeczkę/sukienkę/opalacz. Chyba, że będziemy na działce - a ona będzie poniże 2.rż - to wtedy w samej pieluszce, bo tam nikt nie widzi nas.

Nie rozumiem za to widoków gołych dzieci (+ do tego sikających czy robiących kupę) w wieku 3-6 lat. A nad wodą widok częsty.
Stary 2013-08-08, 16:40   #3649
hje
Zakorzenienie

Tak wbiję z innym tematem. Czy Wasze bąble, szczególnie kiedy bierzecie je na ręce, gryzą Was w brodę albo nos? Pola, szczególnie właśnie jak ją biorę, to się cieszy i tak mi dziąsłami ściska, że

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-08 o 16:52
Stary 2013-08-08, 16:43   #3650
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak to?
Cytat:
Mam to samo! nie wiem jakto się dzieje, codziennie robię to samo!

Nancy: jestem
widzimy się jakoś? Teraz my do siebie zapraszamy
Stary 2013-08-08, 16:43   #3651
mala_19kw
Zakorzenienie

Wiecie co dziewczyny to są jakieś kpiny
Mąż właśnie do mnie dzwoni bo pojechał do rossa po mleko (wczoraj też byliśmy na wieczór ale nie było bo czekają na dostawę) i się okazuje że nie ma dwójek. I dopiero będą we wtorek -w dwóch rossmannach i teraz musimy znowu na ten czas na jedynkę wrócić
No przecież tak być nie może do ciula jasnego! Powinni mieć zapasy w magazynie a nie k.ur.wa na styk!
Ale mi ciśnienie skoczyło...

W dodatku mąż nie może się skontaktować z babą od której bierzemy krzesełko do karmienia. Albo nie odbiera,albo ignoruje a jak odbierze to nie ma jej jeszcze w domu. Matko jak ktoś się umawia na dany dzień i godzinę to chyba zobowiązuje? co za pustaki.

Dobra lecę dalej:
Cała-pająka którego przedstawiłaś często spotykam na swojej drodze wyjątkowo mnie hiena obrzydza. Kiedyś wylazł z wanny-ale darłam papencjusza
A moja mama takiego parę tygodni temu zabija koło ich łóżka'mówi że był taki duży jak ręka

Bokeh-toś miała przygodę z konikiem taka dieta cud
Brawa dla mamci za wybawienie

Hje-dla Twojej matki(celowo)

Fewcia-a wiesz że mi też ostatnio się śniło że Mariusz (jak Twój mąż ) mnie zdradził? I raz predzej też coś podobnego mi się śniło To imię chyba coś w sobie ma

To tyle co pamiętam-a nie! Sylwietta-mąż człowieczy się stał? Nie może być

To tyle

Mój syn spał szalone 25 minut
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:44   #3652
LadyWhisper
Zakorzenienie

no czasem wyjścia nie ma, ale zawszze się znajdzie jakieś ustronne miejsce, gdzie można dziecia wysadzić

zakochałam się
http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-4100/306804
a jaka NOGA w nich jest!!!

Stary 2013-08-08, 16:57   #3653
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale jak to?

widzimy się jakoś? Teraz my do siebie zapraszamy
chętnie - jaki dzień i godziny? to wtedy spytam Tż czy nic nie ma i się jakoś zgadamy
Cytat:
no czasem wyjścia nie ma, ale zawszze się znajdzie jakieś ustronne miejsce, gdzie można dziecia wysadzić

zakochałam się
Lady : zapitalaj do ccc, bo jeśli dobrze mi się rzuciło wczoraj to jest -30%.
Stary 2013-08-08, 17:00   #3654
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Wiem kochana, nawet je mierzylam wczoraj, tylko musze czekac do 25go do wyplaty chyba, ze od siostry pozycze kase:P

Stary 2013-08-08, 17:00   #3655
hope01
Zakorzenienie

Nancy, byliśmy na balkonie, Dadol się ciapał i czuję że @ dostałam. Wzięłam go do łazienki, posadziłam na podłodze i zaaplikowałam co trzeba. Myję ręce, patrzę w lusterko, Dawid na mnie (bez pampa był) i czerwony się robi. No to matka, niewiele myśląc w pośpiechu dziecko na kibel. I zrobił

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 17:02   #3656
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah sobota, niedziela jak Wam pasuje, z tym, że godziny raczej dopołudniowe chyba, że będzie taka czika jak dziś to wtedy może popołudniu? Zresztą my się dostosujemy

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Nancy, byliśmy na balkonie, Dadol się ciapał i czuję że @ dostałam. Wzięłam go do łazienki, posadziłam na podłodze i zaaplikowałam co trzeba. Myję ręce, patrzę w lusterko, Dawid na mnie (bez pampa był) i czerwony się robi. No to matka, niewiele myśląc w pośpiechu dziecko na kibel. I zrobił
nieźle dla Dadiego za pierwszą kupę do sedesu
Stary 2013-08-08, 17:07   #3657
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: Ok, dam znać
Stary 2013-08-08, 17:15   #3658
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Z tym, że ja idę o krok dalej, nie dodaję np zdjęć Kubusia z kąpieli, jak jest na golasa, po prostu jak sobie pomyślę, że jakiś zbok może wejść i to obejrzeć a potem przypominać sobie i nie wiadomo co robić to mi się chce .
gdyby był pisioczek widoczny, to też bym nie dodała nigdzie

Cytat:
ale że jak

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Od śniadania do tej pory NIC nie jadłam ani nie tknęłam palcem w stronę porządków
Nieśmiało pragnę zaznaczyć że należy mi się order/medal bądź nawet puchar za takie poświęcenie

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
zakochałam się
ładne

Cytat:
eeee, znając wyczyny Dadusia, to spodziewałam się, że sam wylazł na kibelek

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 17:35   #3659
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie rozumiem idei puszczania dzieci na golasa : na kąpieliskacvh to już w ogóle, przecież potem wszędzie piasek, słońce przypieka ciałko i delikatne miejsca i wszyscy się gapią. No bez sensu. To żaden wysiłek założyć rampers/koszulkę/ szorty/ cokolwiek. Dziecku od tego nie jest wcale specjalnie gorącej niż gdyby było nago.
Ja nie zamierzam Amelki puszczać gołej. Conajwyżej teraz - w samym pampku - ale potem never.
też nie rozumiem tego i wkurzają mnie gołe dzieci nad woda
kiedyś był wątek n wizazu o tym i laski mnie troszkę pojechały za moje zdanie ale skoro w PL dostaje się mandaty za opalanie topless to tak samo powinny być mandaty za gołe pupy na kąpieliskach
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
to super ze sie udalo!
a co zaserwowalas?
moją ukochana i prostą sałatkę z grillowanych warzyw z serem kozim
jako danie główne podałam zupę rybną bo oni strasznie za rybami są a na deser zrobiłam limonkowy torcik bezowy co go kiedyś do klubu wklejałam a i u Bokeh w blogu jest
Cytat:
jakbym siebie widziała
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Szaja-bo już pytałam wcześniej. Czy dziecko które ząbkuje ma większe zapotrzebowanie na nocne jedzenie?

c.d.n.
też jestem ciekawa
od jakiś dwóch tygodni maly jest nienażarty, dostaje specjalne papu na lepszy sen, za 2 h cycek a nad ranem to już wogóle masakra- odkleić się nie może

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tak wbiję z innym tematem. Czy Wasze bąble, szczególnie kiedy bierzecie je na ręce, gryzą Was w brodę albo nos? Pola, szczególnie właśnie jak ją biorę, to się cieszy i tak mi dziąsłami ściska, że
hehe my to już mamy za sobą- ale nawet zdjęcia robiliśmy

Cytat:

zakochałam się
nie wiem jak u Was ale we Wro jest kiermasz w ccc i wszystko od przecenionych rzeczy jest jeszcze przecenione o polowe- tesciowa kupila teraz kozaki za 20 zeta
moje dziecko w prezencie tez dostało dwie pary butkow a ja klapeczki- bardzo ładne chyba za 10 zł
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 17:47   #3660
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
o tak, broda od dawna jest u nas na tapecie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

moją ukochana i prostą sałatkę z grillowanych warzyw z serem kozim
jako danie główne podałam zupę rybną bo oni strasznie za rybami są a na deser zrobiłam limonkowy torcik bezowy co go kiedyś do klubu wklejałam a i u Bokeh w blogu jest
hmmm, az sie glodna zrobilam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości