|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
roznie
ogolnie mam tak, ze ja na spokojnie wytrzymuje bez fajek, a pale jak mam. teraz sie wlasnie mojego T. brat rozkokosil z fajami i przyjezdza do nas, zeby rodzice nie widzieli no i leci. pale malo 2-3 fajki, czasem w ogole bo tez nie jest mi to niezbedne do zycia, ale wlasnie gdyby nie te pokusy to nie palilabym wcale.
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hejka babki,
masakrycznie jestem nie wyspana od kilku dni, wczoraj poszłam spać po 4 nad ranem. Nie wiem co się ze mną dzieje ale nie potrafię usnąć o normalnej porze W przyszłym tyg mam urodziny i w ramach prezentu zapisałam się na termolifting Ogólnie coraz bardziej przechodzi mi ochota na dziecko... zaraz mnie pewnie zrugacie jak burą sucz ale tak właśnie jest. I najgorsze jest w tym wszystkim to, że mam tak pusty i egoistyczny powód do tego, że aż mi wstyd o tym pisać. No ale napiszę oczywiście, bo komu jak nie wam? Ciągle myślę o sobie: że ćwiczę i mi szkoda wypracowanych efektów na jakieś zabiegi kosmetyczne chciałabym sobie pochodzić może zrobić sobie ostrzykiwanie ust coby je nawilżyć (nie, nie powiększyć) O, nawet o zrobieniu sobie cycków myślałam... ![]() Takie głupoty mi chodzą po głowie!!!!! no masakra! Nigdy nie byłam tak zapatrzona w siebie, starałam się jakoś o siebie dbać ale np. do kosmetyczki na jakieś specjalne zabiegi nigdy nie chodziłam (dwa razy w życiu byłam na mikrodermabrazji) - paznokcie, depilacja i stopy to był max! CZEKAM NA BIG KOPA W DOOPE!!! Monini - tak bardzo trzymałam za ciebie kciuki.... Nunka - super, że w porę wypatrzyłaś, że z małą coś nie tak. Santi - chłopy to tak proste stworzenia, że niewiele mnie już zdziwi. Powiedz mu, że zachowuje się jak burak ostatni, pastewny. O!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-08 o 10:12 |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Joł w 3dc...nie krwawie i mam zamiar zgwałcić męża
to tak aktem wstępu...Santi , taki problem jaki Ty masz ma każda kobieta średnio co pare miesięcy myślę..to samo tyczy się cebuli tak więc.. same wiecie co macie robić.
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Iza ja bralam 3 razy dziennie,a pozniej zwiekszyl mi do 4 razy
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Linka 3 dc i masz ochotę na seks przy tych Twoich bólach?? Dziwne. Zawsze masz tak krótko okres?
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Witam się, ale raczej z nie najlepszym humorem. Jakaś nabuzowana agresją jestem.... I jeszcze dzwonił właśnie mój ojciec, żeby mu towar do sklepu przywieźć, a ja siedzę nieogarnięta, z brudną głową i syfami na mordzie ze śmierdzącą paćką na nich i muszę zebrać się w sobie, żeby wyjść, wsiąść do samochodu bez klimy i z nieotwierającą się szybą po stronie kierowcy i w ten upał tam jechać i jeszcze tachać towar... KOSZMAR ! Nawet nie staram się myśleć o staraniach i o tym, czy się udało bo mam za dużo na głowie problemów...
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez leków boli 2 dni i trwa około 5-7 dni a na lekach boli 1 dzien i trwa 3-5 dni. Fakt wyjątkowo teraz szybko poszło krwawienie , ale było typowe takie jak zawsze po dupku czytaj śluzaste,bolące i wstrętne.
|
|
|
|
|
#67 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
A ja w ogóle nie mam ochoty na sex Cytat:
Cytat:
Cytat:
A chrzciny tuż tuż. Moja miała taką śliczną sukieneczkę i co z tego, jak było tak gorąco, że zaraz z kościoła przebierałam ją w body. Masz racje, bo ja potem żałowałam, że wystroiłam dzieciaka, choć w kościele było nawet miło, delikatny chłód, ale dzieciak umęczony. Cytat:
. Ech....gdzie Ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły, sokoły....Cytat:
Szczekające sarny? Gdzie mieszkasz? Pod lasem?Cytat:
Każda z nas ma w sobie egocentryczkę, także nie jesteś sama.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Cisza dziś pewnie przez te upały...
Powróciłam z wyprawy "towarowej" i było jak przypuszczałąm! Koszmar, gorąc, koszmar, pot, koszmar, koszmar, koszmar!!!!! Nigdy więcej!!! Wróciłam zlana potem i brudna od przenoszenia pudeł. Spodenki miałam tak spocone jakbym się posikała... A teraz wzięłam zimny prysznic i załączam serial na laptopie
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Iza, pytałaś w poprzednim wątku co u nas, więc odpowiadam.
![]() U nas różnie. Na początku był totalny koszmar, nie mam słów, aby to opisać. Leon się nie najadał, był cały czas głodny, karmiłam go z jednej piersi, z drugiej po czym potrafił wypić mi 80ml mm z butelki. Byłam załamana, po wyjściu ze szpitala bankowo miałam baby blues. Do tego cały czas krzyczał, prężył się, był purporowo-siny, zanosił się i łapał bezdech. Nie umiałam odnaleźć się w nowej sytuacji. Do tego stopnia jest terrorystą, że nikt nie chciał z nim zostać sam w obawie o zanoszenie i bezdechy. Kiedy opowiadałam komuś o naszych problemach, to miałam dość słuchania, że musi się wypłakać, że rosną mu płuca, że musi dać popalić, że przecież nikt nie mówił, że nie będzie łatwo, itp. Wszyscy tak uważali do momentu, kiedy nie zobaczyli takich scen na własne oczy, m.in. teściowa. Kiedy zaczynał się robić czerwony oddawała mi go i wychodziła, bo nie mogła na to patrzeć. Piersią karmiłam do 3-4 tygodnia, dokarmiany mm był od samego początku, teraz już jest tylko na mm. Od 4 tygodnia dajemy też krople na problemy z brzuchem, bo te też nas nie omijają. Ale ogólnie rzecz biorąc teraz jest duuuużo lepiej, a porównując dziś do pierwszego tygodnia życia Leona to jestem na wczasach... Powoli do przodu, z każdym dniem się siebie uczymy, a życie weryfikuje wszystkie nasze plany i zamiary. ![]() A jak u Ciebie? Pozdrawiam, a. Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-08-08 o 15:35 |
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny dziekuje za mile przyjecie
Musze wrocic i poczytac poprzednia czesc watku zeby troszke was poznac.. Powiem wam ze chyba nie wytrzymam do srody z testowaniem.. @ (nie)powinna przyjsc dopiero za 6 dni...obiecalam sobie ze zatestuje w dniu @... ale kto by wytrzymal?? jeszcze moze jutro sobie odpuszcze ale w sobote...![]() Ktore z was testuja w najblizszym czasie??jak pisalam jeszcze was nie nadrobilam a bardzo chcialabym wiedziec czy ktoras tez jest w fazie oczekiwania na testowanie.. Kwitek no z jednej strony bym ci wlala ale z drugiej ... - bardzo chetnie bym Ci te zabiegi sama zrobila - studiowalam kosmetologie ![]() zajrze do Was jeszcze troche pozniej,
" (...) ale jego oczy...gdy patrzylam w jego oczy, czulam sie tak jakbym stala samotnie na skraju swiata...nad smaganym przez wiatr brzegiem oceanu. Nic poza lagodnym hukiem fal." Róznica miedzy czlowiekiem a aniolem jest jasna. Aniol jest glównie w srodku, a czlowiek jest glównie z wierzchu
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
santi przykre to, co piszesz, bo tak jak mówisz, jesteś tam sama to powinien tym bardziej pomagać otoczyć Cię opieką
![]() Kwicia a może właśnie jak zajmiesz się sobąa jak teraz i zaczniesz myśleć o sobie, to pojawi się baby?? ![]() ![]() anoxxe no to CIę nie oszczędziło.... Problemów z brzuszkiem i zanoszenia współczuję, bo moja jak się zaniosła kilka razy to miałam dość ![]() Isia u nas to samo... a praktycznie w ogóle sexu... Bo ja się boję bólu
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jakoś leci,walcze z cukrzycą oby do przodu. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę... Wrocilam do lekarza i jestem zalamana
Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g Wszystkie wymiary są co najmniej 3 tygodnie do tyłu... Kiedyś wyszły słabsze przepływy, później lekarz je kontrolował i niby wszystko było w porządku... Jutro mam się zjawić o 9.00 w szpitalu i wtedy lekarze dokładnie zbadają mnie i małego i zadecydują co dalej. Jak pytałam lekarza na kiedy się umawiać na kolejną wizytę, to powiedział, że się nie umawiać bo nie wiadomo czy będzie, możliwe że cała ta sytuacja skończy się cc Jestem załamana, nasz synek jest jeszcze taki malutki Nie mam głowy żeby pakować sobie torbę, a co dopiero przygotowywać torbę dla dziecka w razie ewentualnej cesarki
|
|
|
|
#74 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz musze myśleć o kupnie wyprawki a nie sobie a Ty szalej! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#75 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za test Cytat:
No i cchyba fajny lekarz, recepty wypisze ![]() Popieram skromny ubior, po pierwsze nie o to chodzi, po drugie te upaly ![]() Cytat:
![]() Ale zdarza sie tez tak, ze lekarze decyduja sie poczekac tydz i po tyg okazuje sie, ze wszystko ruszylo. Bede trzymala kciuki za ten scenariusz. Najwazniejsze jednak zeby lekarze mieli Was na oku i podjeli jak ajlepsze decyzje dla Was. Monini Santom, no ale chyba nie zachowuje sie tak caly czas bo jak czasem, to kazdemu czasem sie zdarza. I nie chce go usprawiedliwiac, co to to nie, ale wydaje mi sie ze gdyby byl taki caly czas to juz dawno bys to zauwazyla.Kocur Marcel zdolniachaIsia, a Wasza Mala ma super pozycje do podrozy. Jeszcze takiej nie widzialam Witam sie w nowym watku. Nadrobilam ale padam na pysk, dobrze ze jest wiatrak, bo bym chyba zdechla...A ja dopakowuje torbe do szpitala. Zostaly nam pampki. A z dupereli, gruszka i kosmetyki do mycia Uciekam na serial i kolacje. Buziaki dla wszystkich
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-08-08 o 18:18 |
|||
|
|
|
#76 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
i nie mogę nic z tym zrobic, przestalam się czuć atrakcyjnie i jestem przerazona wizja tego co bedzie po ciazy. ![]() 2 lata temu schudlam niemal 30kg i boje sie zaprzepascic to wszystko... Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Leonek i Ty biedna, że się tak męczyłas patrzac jak Twoj synek płacze. Dobrze, że jest już poprawa i oby więcej takich sytuacji nie było. Cytat:
Irene, zatem kciuki za testowanie, ale z mojej strony radzilabym poczekac do terminu @ ![]() Cytat:
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Informuj Nas na bieżąco w miarę możliwości. Santi:przytul: mam nadzieję,że dziś już trochę lepiej. Kwitka.. ode mnie też nie będzie batów ![]() Anoxxe,Nuna.. ja Was podziwiam,że takie zaradne z Was mamuśki... sama się obawiam co zrobię jak mój mały okaże się oryczusem... (odpukać) i nie będe wiedziała co mu jest... Aż się boję pomyśleć.. mam nadzieje,że może jednak będzie odwrotnie. Powiem Wam że w ten upał nic mi się nie chcę... Podobno od jutra ma być juz TYLKO! 25 stopni... więc może mój nastrój się poprawi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-08 o 18:43 |
|
|
|
|
#78 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a może takie podejście i wyluzowanie myślenie o czym innym poskutkuje właśnie małą fasolką tego Ci życzęJa wróciłam padnięta z pracy @ powoli się zbliża już bo brzuch boli także pewnie ok piatku soboty zawita a ja sobie postanowiłam włoski zafarbować trochę też mi się od życia nalezy
|
|||||
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że jednak poczekają jeszcze z tym cesarskim cieciemNa jaki kolor farbujesz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja po usg, mały waży 658g i na razie wszystko ok marze o ochłodzeniu....
|
||
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dziekuje za wsparcie. To teraz dla mnie bardzo wazne. Juz sie troche uspokoilam, torby spakowalam. Mam nadzieje ze jakos zaradza na te slabe pomiary i synek przybierze chociaz do tych 2kg... Przerazona jestem mysla ze moze byc inaczej...
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie,w szpitalu będziesz pod dobrą opieką.Lekarze bedą wiedzieli co robić.
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Padam taka duchota.
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby synek nabrał ciałka, to teraz takie ważne. Pszczouko, postaraj się jak najmniej stresować. Wiem, że to łatwo się mówi, ale dobrze zrobi i Tobie i Julkowi. Irene - poczekaj z testowaniem na dzień @, każda z nas to przechodziła i wiemy, że jak test wyjdzie negatywny, to jeszcze żyjemy nadzieją, że to nie dzień @, że może jednak....Bądź cierpliwa, tyle poczekałaś i to resztę wytrzymasz. Lilith - brawo za usg ![]() Cebulova - powiem Ci, że jak będziesz KP to szybko zlecisz z wagi. Ja już mam -2 kg niż przed ciążą, a mam zamiar karmić do 7-8 miesiąca. czemu mam odmawiać Lidce tego co najlepsze? A poza tym uwielbiam ją tulić i patrzeć jak ssie Anoxe - współczuje tego co przeszłaś, ale dałaś radę. Silna kobietka jesteś. Teraz już będzie tylko lepiej (do ząbkowania
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-08-08 o 19:53 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Iza na brąza farbuje jak ładnie wyjdzie to może pochwalę sie efektem na klubie
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Pszczoua oby synek jeszcze troszkę poczekał i przybrał na wadze
![]() Wiem, ze łatwo mówić "nie zamartwiaj się" ale najważniejsze, że pod opieką lekarzy bedziesz, zawsze to lepiej Lady wspołczuje... ja dziś załatwiałam kilka spraw na miescie i dosłownie pot lał mi się po tyłku i przyklejałam się do wszystkiego czego się dotknęłam..... Nuna brawa za Twoją spostrzegawczość Mama zuch z ciebie Cebulowa szybko stracisz kilogramy, oby się pilnować poźniej z dietą plus obowiązki związane z dzieciaczkiem i spalisz to co nadrobisz teraz, nie martw się i ciesz sie tym, że brzunio rosnie Kwicia korzystaj póki możesz! A nastawienie masz dobre, takie hedonistycznie pozytywne
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na wieści
![]() Zamówiłam na allegro staniki bo już się w nic nie mieszcze ![]() Jutro zrobie obiecane fotki m1 synka
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Isiu ja też jestem zwolenniczką KP, nie wyobrażam sobie inaczej. To i dla dziecka lepsze i dla mamy a i.po.kieszeni nie wali jak MM.
![]() A Tobie wagi gratuluje. Oby i umnie się to sprawdzilo, ale póki co ciężko mi sie przyzwyczaic to tego, bo pal licho brzuch, to mnie cieszy, ze rosnie. O ciazowym brzuszku marzę, ale, ze nogi, ramiona i zad nabieraja masy to juz mi cholernie źle z tym. W szczegolnosci, ze schudlam tak duzo i czulam sie z tym fantastycznie.
|
#89 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Luna chyba moge dolaczyc do Twojego klubu butelkowego ![]() dzis sie w pelni udalo,przez 3 dni dawalam Malemu butle i wypijal ciutke,przestalam dawac przez kilka dni i dzis znowu i to 150 ml dosypalam tam pol lyzeczki kaszki mleczno ryzowejI tak sie przyssal,ze ja sama zabralam Mu jak juz wypil 130 ml,bo chcialam reszte dokarmic piersia zobaczymy jak dzis przspi noc
|
||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

ogolnie mam tak, ze ja na spokojnie wytrzymuje bez fajek, a pale jak mam. teraz sie wlasnie mojego T. brat rozkokosil z fajami i przyjezdza do nas, zeby rodzice nie widzieli no i leci. pale malo 2-3 fajki, czasem w ogole bo tez nie jest mi to niezbedne do zycia, ale wlasnie gdyby nie te pokusy to nie palilabym wcale.

bez leków boli 2 dni i trwa około 5-7 dni a na lekach boli 1 dzien i trwa 3-5 dni. Fakt wyjątkowo teraz szybko poszło krwawienie , ale było typowe takie jak zawsze po dupku czytaj śluzaste,bolące i wstrętne.

Nie wiedziałam, że dziecko absorbuje aż tyle czasu. A będzie pochłaniać jeszcze więcej. Byłam dziś u neurologa prywatnie, gdyż nie pasowało mi to, jak mała ustawia główkę i że płacze jak próbuje przestawić, oraz jej układanie ciała. I miałam racje. Muszę ją ćwiczyć w domku 3 razy dziennie i szczepienie odroczone na 2 msc ze względu na napięcie mięśniowe.
. Ech....gdzie Ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły, sokoły....

Musze wrocic i poczytac poprzednia czesc watku zeby troszke was poznac.. Powiem wam ze chyba nie wytrzymam do srody z testowaniem.. @ (nie)powinna przyjsc dopiero za 6 dni...obiecalam sobie ze zatestuje w dniu @... ale kto by wytrzymal?? jeszcze moze jutro sobie odpuszcze ale w sobote...
ale z drugiej ... - bardzo chetnie bym Ci te zabiegi sama zrobila - studiowalam kosmetologie 

Marcel zdolniacha