ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 20:46   #91
lady_malgo
Rozeznanie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Kejthx z głową też tak mam!! Nawala od rana do wieczora.. masakra.

Pszczouka- Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy! Musi być dobrze

Monini- Odmiana dobrze robi, także szlej i pokaż efekty

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:29   #92
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Spokojnie,po porodzie wszystko zrzuciszA ile przytyłaś?
Iza, wg karty ciąży 2,5kg, ale wg moich obliczen 4

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:32   #93
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Isiu ja też jestem zwolenniczką KP, nie wyobrażam sobie inaczej. To i dla dziecka lepsze i dla mamy a i.po.kieszeni nie wali jak MM.
A Tobie wagi gratuluje. Oby i umnie się to sprawdzilo, ale póki co ciężko mi sie przyzwyczaic to tego, bo pal licho brzuch, to mnie cieszy, ze rosnie. O ciazowym brzuszku marzę, ale, ze nogi, ramiona i zad nabieraja masy to juz mi cholernie źle z tym. W szczegolnosci, ze schudlam tak duzo i czulam sie z tym fantastycznie.
to ja ci proponuje dietke cukrzycowa nie przytyjesz zbyt wiele
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:07   #94
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę... Wrocilam do lekarza i jestem zalamana Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g Wszystkie wymiary są co najmniej 3 tygodnie do tyłu... Kiedyś wyszły słabsze przepływy, później lekarz je kontrolował i niby wszystko było w porządku... Jutro mam się zjawić o 9.00 w szpitalu i wtedy lekarze dokładnie zbadają mnie i małego i zadecydują co dalej. Jak pytałam lekarza na kiedy się umawiać na kolejną wizytę, to powiedział, że się nie umawiać bo nie wiadomo czy będzie, możliwe że cała ta sytuacja skończy się cc Jestem załamana, nasz synek jest jeszcze taki malutki Nie mam głowy żeby pakować sobie torbę, a co dopiero przygotowywać torbę dla dziecka w razie ewentualnej cesarki
Julianku rośnij nam duży!!! Pszczółko kciuki wielkie trzymam ja i Tymek za forumowego kolegę:-*

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witaj

mam nadzieję, że będzie jeszcze sobie rósł trzymam kciuki

ja po usg, mały waży 658g i na razie wszystko ok
marze o ochłodzeniu....

brawo!!!;-)

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Padam taka duchota.

Trzymam kciuki, żeby synek nabrał ciałka, to teraz takie ważne. Pszczouko, postaraj się jak najmniej stresować. Wiem, że to łatwo się mówi, ale dobrze zrobi i Tobie i Julkowi.

Irene
- poczekaj z testowaniem na dzień @, każda z nas to przechodziła i wiemy, że jak test wyjdzie negatywny, to jeszcze żyjemy nadzieją, że to nie dzień @, że może jednak....Bądź cierpliwa, tyle poczekałaś i to resztę wytrzymasz.

Lilith - brawo za usg

Cebulova - powiem Ci, że jak będziesz KP to szybko zlecisz z wagi. Ja już mam -2 kg niż przed ciążą, a mam zamiar karmić do 7-8 miesiąca. czemu mam odmawiać Lidce tego co najlepsze? A poza tym uwielbiam ją tulić i patrzeć jak ssie. Oczywiście rozumiem i te mamy które Dają MM, każdy żyje jak chce.

Anoxe - współczuje tego co przeszłaś, ale dałaś radę. Silna kobietka jesteś. Teraz już będzie tylko lepiej (do ząbkowania).
kurczaki ja karmię piersią, 2-3 razy na dzień dokarmiam mm jeśli mu mało,ruchu sporo koło małego i 2 starszych chłopców,dom,zakupy,space ry,sprzątanie, latanie do mamy by jej pomóc. A ona na 3 piętrze mieszka. I co? I gucio:-P spadło 8 kg w tydzień po porodzie a 5 kg zostało i waga ani drgnie:-/

Lady współczuję w te upały:-*

Kwicia szalej babo a potem po porodzie też będziesz mogła;-)

Hejo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:22   #95
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irene 84 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje za mile przyjecie Isia no oczywiscie ze bede sie udzielac, i postaram sie za bardzo nie marudzic Musze wrocic i poczytac poprzednia czesc watku zeby troszke was poznac.. Powiem wam ze chyba nie wytrzymam do srody z testowaniem.. @ (nie)powinna przyjsc dopiero za 6 dni...obiecalam sobie ze zatestuje w dniu @... ale kto by wytrzymal?? jeszcze moze jutro sobie odpuszcze ale w sobote... wiem ze to wczesnie ale tak mi sie dluuzy to czekanie

Ktore z was testuja w najblizszym czasie??jak pisalam jeszcze was nie nadrobilam a bardzo chcialabym wiedziec czy ktoras tez jest w fazie oczekiwania na testowanie..
Witaj, z tym testowaniem to lepiej się wstrzymaj do terminu @ wiem wiem chciałoby się już wiedzieć ja testuje w przyszły czwartek, więc jeszcze cały tydzień przede mną a cyce już zaczynają boleć

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę... Wrocilam do lekarza i jestem zalamana Nie mogę się uspokoić, synek chyba to wyczuwa bo ciągle kopie... W 34 tc wyszła waga tylko 1560g, a to oznacza że przez ostatnie 3 tygodnie przybrał tylko 120g Wszystkie wymiary są co najmniej 3 tygodnie do tyłu... Kiedyś wyszły słabsze przepływy, później lekarz je kontrolował i niby wszystko było w porządku... Jutro mam się zjawić o 9.00 w szpitalu i wtedy lekarze dokładnie zbadają mnie i małego i zadecydują co dalej. Jak pytałam lekarza na kiedy się umawiać na kolejną wizytę, to powiedział, że się nie umawiać bo nie wiadomo czy będzie, możliwe że cała ta sytuacja skończy się cc Jestem załamana, nasz synek jest jeszcze taki malutki Nie mam głowy żeby pakować sobie torbę, a co dopiero przygotowywać torbę dla dziecka w razie ewentualnej cesarki
Trzymam kciuki za Ciebie i za Małego, żeby szybko zaczął przybierać, będzie dobrze, będziecie pod dobrą opieką

U mnie 25dc, jakoś się nie nastawiam chociaż w tym cyklu było strasznie dużo przytulanek, więc jak tym razem się nie udało to
Jeszcze ostatnio wszyscy jakby się wściekli i męczą mnie i TŻ o to kiedy dziecko, tyle lat po ślubie itd itp a koleżanka której udało się właśnie zajść, walnęła tekstem "a co z Wami, że tak długo nie możecie zajść?" zero wyczucia
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:36   #96
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Pati koleżanka faktycznie taktem nie grzeszy

Idę spać. Jutro o 17.40 mam wizytę jak sprawdzałam swoje wyniki badań to jestem chodzącym ideałem, wszystko po środku między min a max

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:41   #97
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana liczę na to, że lekarze troszkę się mylą z wagą i mały jest troszkę większy i że urodzi się z wagą co najmniej 2 kg. Jesteście już tak daleko. Lekarze wiedzą, co robią Waga troszkę niska, to fakt-ale liczy się ogólne zdrowie i rozwój a masa ciała -nadrobi szybciutko po porodzie. Pomimo tego trzymam kciuki, żeby się ruszyło.

Dzastin i TY dasz sobie super radę Może i z boku się wydaje, jakie to jesteśmy super mamy, ja każdą z was podziwiam jak sobie radzicie a do siebie mam ciągle pretensje, że za mało wiem etc. Ale zawsze staram się sobie powtarzać, że daję Julci to co najważniejsze-miłość. A siebie nawzajem długo się będziemy jeszcze uczyć. Mi się zdawało, że wpadnę w panikę, jak będę kąpać etc. Ale swoje dziecko traktuje sie zupełnie inaczej niż czyjeś.

Co do wagi-mi zostało 4 kg... Spadło 11. I kompletnie nie chce ruszyć dalej A karmię tylko piersią i niczym innym
Stary 2013-08-09, 08:28   #98
kwitka13
Zadomowienie

Jestem pierwsza!!!!

Dzień dobry
pszczoua trzymam kciuki za twoje maleństwo!
Lady ja już potem i brudem się przestałam przejmować, ostatnio jak rozmawiałam z sąsiadem przed domem to pot mi nogach ciekł, myślałam, że @ przyszła lub popuściłam
elunka nie wiem ile cycki kosztują ale liczę w okolicach 15 tys

dziękuję wam laski za podtrzymanie na duchu myślałam, że jestem zimną suką...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-08-09 o 08:38
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 08:36   #99
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry
jutro wesele... boje sie okropnie ze maly nie bedzie chcial jeść z butli, bo puki co jak go mama probuje karmic to jest straszna afera, mam nadzieje ze to dlatego ze jestem w poblizu...
i robie sobie dziś paznokcie żelowe, nie wiem jak to zrobie przy małym ale jakoś musze. Normalnie mi schodzi pare godzin a teraz na raty to pewnie cały dzień

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hejka babki,
masakrycznie jestem nie wyspana od kilku dni, wczoraj poszłam spać po 4 nad ranem. Nie wiem co się ze mną dzieje ale nie potrafię usnąć o normalnej porze . Połówek sądzi, że podświadomie stresuje się tym kriotransferem (podświadomie, bo normalnie praktycznie wcale o tym nie myślę, nie mówiąc o stresowaniu się). No więc zdycham.
W przyszłym tyg mam urodziny i w ramach prezentu zapisałam się na termolifting , jeszcze nigdy na czymś takim nie byłam, więc jestem bardzo ciekawa jakie to daje rezultaty.

Ogólnie coraz bardziej przechodzi mi ochota na dziecko... zaraz mnie pewnie zrugacie jak burą sucz ale tak właśnie jest. I najgorsze jest w tym wszystkim to, że mam tak pusty i egoistyczny powód do tego, że aż mi wstyd o tym pisać.

No ale napiszę oczywiście, bo komu jak nie wam? Ciągle myślę o sobie:
że ćwiczę i mi szkoda wypracowanych efektów
na jakieś zabiegi kosmetyczne chciałabym sobie pochodzić
może zrobić sobie ostrzykiwanie ust coby je nawilżyć (nie, nie powiększyć)
O, nawet o zrobieniu sobie cycków myślałam...
Takie głupoty mi chodzą po głowie!!!!!
no masakra! Nigdy nie byłam tak zapatrzona w siebie, starałam się jakoś o siebie dbać ale np. do kosmetyczki na jakieś specjalne zabiegi nigdy nie chodziłam (dwa razy w życiu byłam na mikrodermabrazji) - paznokcie, depilacja i stopy to był max!
CZEKAM NA BIG KOPA W DOOPE!!!

Monini - tak bardzo trzymałam za ciebie kciuki....
Nunka - super, że w porę wypatrzyłaś, że z małą coś nie tak.
Santi - chłopy to tak proste stworzenia, że niewiele mnie już zdziwi. Powiedz mu, że zachowuje się jak burak ostatni, pastewny. O!
Nie dziwie się że Ci sie tak marzy jeszcze jak Cie stać
ale z cycami musisz poczekać dopiero aż przestaniesz karmić to to co będzesz miała w brzuchu

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Hej!
A ja w ogóle nie mam ochoty na sex, praca w domu, zakupy, obiady opieka nad małą mnie tak wykańczają, że sex jest gdzieś tam na szarym końcu. A ten koniec jest tak daleko, że nawet go nie widzę.

Super, że poszłaś z małą i fajnie, że będziesz mieć darmowe szczepionki. Ja niestety za każdym razem płacę.
A chrzciny tuż tuż. Moja miała taką śliczną sukieneczkę i co z tego, jak było tak gorąco, że zaraz z kościoła przebierałam ją w body. Masz racje, bo ja potem żałowałam, że wystroiłam dzieciaka, choć w kościele było nawet miło, delikatny chłód, ale dzieciak umęczony.
Ja wieczorem jestem zmęczona i TŻ też ale są jeszcze poranki u nas to ostatnio działa
Co do chrzcin to ja mam obsesje naa punkcie małego wygody więc szukam body z krwatem/muszką miał takie i takie ale roz 56 i takie własnie chce ubrać plus w miarę eleganckie spodenki

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Iza, pytałaś w poprzednim wątku co u nas, więc odpowiadam.

U nas różnie. Na początku był totalny koszmar, nie mam słów, aby to opisać. Leon się nie najadał, był cały czas głodny, karmiłam go z jednej piersi, z drugiej po czym potrafił wypić mi 80ml mm z butelki. Byłam załamana, po wyjściu ze szpitala bankowo miałam baby blues. Do tego cały czas krzyczał, prężył się, był purporowo-siny, zanosił się i łapał bezdech. Nie umiałam odnaleźć się w nowej sytuacji. Do tego stopnia jest terrorystą, że nikt nie chciał z nim zostać sam w obawie o zanoszenie i bezdechy. Kiedy opowiadałam komuś o naszych problemach, to miałam dość słuchania, że musi się wypłakać, że rosną mu płuca, że musi dać popalić, że przecież nikt nie mówił, że nie będzie łatwo, itp. Wszyscy tak uważali do momentu, kiedy nie zobaczyli takich scen na własne oczy, m.in. teściowa. Kiedy zaczynał się robić czerwony oddawała mi go i wychodziła, bo nie mogła na to patrzeć. Piersią karmiłam do 3-4 tygodnia, dokarmiany mm był od samego początku, teraz już jest tylko na mm. Od 4 tygodnia dajemy też krople na problemy z brzuchem, bo te też nas nie omijają. Ale ogólnie rzecz biorąc teraz jest duuuużo lepiej, a porównując dziś do pierwszego tygodnia życia Leona to jestem na wczasach... Powoli do przodu, z każdym dniem się siebie uczymy, a życie weryfikuje wszystkie nasze plany i zamiary.

A jak u Ciebie?

Pozdrawiam,
a.
Ojej szkoda kochana że tak Ci dało dziecie popalić, ale u mnie też nie było różowo-trauma po porodzie, smierć dziadka i te sprawy.
Dobrze że u Ciebie już jest lepiej, ale nie wiesz dlaczego się zanosił? Nie miał przypadkiem kolek? Bo mój mial i wtedy się zanosił. Później w 2 miesiącu mi się tak zanosił przy jedzeniu że już myślałam żeby przejść na MM

Cytat:
Pszczółko powiem tak, sytuacja jest dość poważna. Ale opowiem przykład z AM która wcześniej straciła dziecko w 7 miesiącu a przy drugim miała to co Ty. Na szczęście lekarz to zauważył, skierowali ją do szpitala, tam badania miała co chwile i jakoś dociągneli do 37 tyg. Wtedy CC. Mały był malutki owszem ale teraz rośnie jak na drożdżach! Także będzie dobrze kochana ciesze się że będziesz pod opieką bo to najważniejsze...

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Luna chyba moge dolaczyc do Twojego klubu butelkowego
dzis sie w pelni udalo,przez 3 dni dawalam Malemu butle i wypijal ciutke,przestalam dawac przez kilka dni i dzis znowu i to 150 ml dosypalam tam pol lyzeczki kaszki mleczno ryzowejI tak sie przyssal,ze ja sama zabralam Mu jak juz wypil 130 ml,bo chcialam reszte dokarmic piersia zobaczymy jak dzis przspi noc
Ja tak robiłam, dawałam 60ml a potem pierś żeby przy jedzeniu sie potulił, myślałam że łatwo będzie go odstawić ale teraz sobie tego nie wyobrażam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:34   #100
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Iza, wg karty ciąży 2,5kg, ale wg moich obliczen 4
Zrzucisz
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to ja ci proponuje dietke cukrzycowa nie przytyjesz zbyt wiele
To prawda.Dziś się ważyłam i kilo mniej.Wiec teraz ma +6 kg.Mam tylko nadzieje że to spada mój tłuszcz a nie coś potrzebnego dziecku..
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Jeszcze ostatnio wszyscy jakby się wściekli i męczą mnie i TŻ o to kiedy dziecko, tyle lat po ślubie itd itp a koleżanka której udało się właśnie zajść, walnęła tekstem "a co z Wami, że tak długo nie możecie zajść?" zero wyczucia
Ludzie są okropni
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Idę spać. Jutro o 17.40 mam wizytę :

Cytat:
Coś ty,masz całkowicicie normalne podejście

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:37   #101
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Ja juz leze na oddziale. Rano badali mnie godzine i wiecie jaka waga wyszla lekarce na usg? 2000g! Zaznaczyla ze nie jest nieomylna i ze zostawia mnie na obserwacje ale jestem dobrej mysli Od razu humor mi sie poprawil ale jednoczesnie jestem wsciekla na mojego lekarza ze mnie tak nastraszyl. Choc moze maly wczoraj tak sie ulozyl ze takie pomiary wyszly?
Stary 2013-08-09, 09:43   #102
kwitka13
Zadomowienie

pszczouka super wieści! Musi być dobrze!
S.I. Witkiewicz
Stary 2013-08-09, 09:52   #103
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz leze na oddziale. Rano badali mnie godzine i wiecie jaka waga wyszla lekarce na usg? 2000g! Zaznaczyla ze nie jest nieomylna i ze zostawia mnie na obserwacje ale jestem dobrej mysli Od razu humor mi sie poprawil ale jednoczesnie jestem wsciekla na mojego lekarza ze mnie tak nastraszyl. Choc moze maly wczoraj tak sie ulozyl ze takie pomiary wyszly?
SuperJak będzie ok to chyba nie bedą cię tam trzymać?

Stary 2013-08-09, 09:57   #104
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
kurczaki ja karmię piersią, 2-3 razy na dzień dokarmiam mm jeśli mu mało,ruchu sporo koło małego i 2 starszych chłopców,dom,zakupy,space ry,sprzątanie, latanie do mamy by jej pomóc. A ona na 3 piętrze mieszka. I co? I gucio:-P spadło 8 kg w tydzień po porodzie a 5 kg zostało i waga ani drgnie:-/
Hmmm.... Czyli bywa różnie. A może to przez dokarmianie? Zobaczymy jak będzie u mnie. Dziś mam pod tym względem nastrój lepszy.

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
No niestety niektórzy, w szczególności Ci, którzy takowych problemów nie mają, nie mają wyczucia w tych sprawach. Dla nich to wszystko jest proste jak drut. To przykre...

Cytat:
Idę spać. Jutro o 17.40 mam wizytę jak sprawdzałam swoje wyniki badań to jestem chodzącym ideałem, wszystko po środku między min a max
Za wizytę
I pamiętaj o bratku

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ale zawsze staram się sobie powtarzać, że daję Julci to co najważniejsze-miłość.
I tego powinnaś się trzymać bo to jest najważniejsze!

Cytat:
Jestem pierwsza!!!!
O! I nowy awatarek widzę

Cytat:
O! To super wiadomość. Taka mi myśl wczoraj przeszła przez głowę, że lekarz coś źle pomierzył.

Dzień dobry już prawie weekendowo!
Dziś przyjemny chłodek. Miła odmiana po tych męczących upałach.
Humor mam dziś o niebo lepszy niż wczoraj. Parę rzeczy sobie z mężem wyjaśniliśmy. No i zaczynamy poszukiwania nowego samochodu. Robimy rozeznanie rynku. Już wiemy dokładnie jaki model chcemy. Po weekendzie zaczynamy remont sypialni, a w okolicach listopada zajmiemy się pokojem dla maleństwa.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-09, 10:07   #105
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Hej ja dzis nadaje z pracy. Zjadlam jakies tajskie jedzonko i teraz tak mi wyparza rylo,ze ledwo siedze, a z nosa kapie mi woda.
Pszczoua no widzisz moze nie bedzie tak zle, strach ma wielkie oczy. Mam nadzieje, ze maluszek teraz bedzie ladnie przybieral i juz takich psikusow rodzicom robic nie bedzie

Isia a no mozna powiedziec ze nieszkam pod lasem i w miescie do lasu mam wlasciwie jakies... Hmmm... 4 kroki czekam tylko az nam los kiedys wyjdzie wesolo mamy pod wzgledem zwierzakow tutaj

iza kurcze, a moze i ja bym se przeszla na taka cukrzycowa dietke jak Wam tak ladnie waga zaczyna wygladac swoja droga troche mnie nastraszylyscie, bo ja mialam obciazenie 50 glukozy i na czczo wyszlo mi 101 gdzie to juz jest za wysoko, a nastepne wyniki w normie ale tej wyzszej no i nie siedzialam na dupie tylko katalam jak z pieprzem, bo mialam sporo do zalatwienia wtedy. I teraz sie zastanawiam czy przypadkiem ki sie cos cukrzycowego nie dzieje, tym bardziej, ze u mnie w rodzinie cukrzyca sie panoszyla.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cebulowa jakie autko chcecie kupic?
Aaa... Zapomnialam z mezem juz ok, czasem sama siebie zadziwiam, ale potrafie zrobic z igly widly jak w zly humor ktos mi trafi on ogolnie oochany jest, ale jak to kazdy ma swoje odpaly. A ja tez nie jestem lepsza, bo upierdliwa momentami jak jego babka;p

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:31   #106
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom;42180055[COLOR=Silver
[/COLOR]Cebulowa jakie autko chcecie kupic?
Aaa... Zapomnialam z mezem juz ok, czasem sama siebie zadziwiam, ale potrafie zrobic z igly widly jak w zly humor ktos mi trafi on ogolnie oochany jest, ale jak to kazdy ma swoje odpaly. A ja tez nie jestem lepsza, bo upierdliwa momentami jak jego babka;p
Chcemy Mazdę 6 w kombi
No i cieszę sie, że z mężem wyjaśnione. Czasem mamy odpały, to fakt. Ja też to mam :P

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-09, 10:34   #107
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no to bylo do przewidzenia tak wiec na spokojnie, z malym jest wszystko dobrze niestety sprzet i umiejetnosci maja tu duze znaczenie.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
iza kurcze, a moze i ja bym se przeszla na taka cukrzycowa dietke jak Wam tak ladnie waga zaczyna wygladac swoja droga troche mnie nastraszylyscie, bo ja mialam obciazenie 50 glukozy i na czczo wyszlo mi 101 gdzie to juz jest za wysoko, a nastepne wyniki w normie ale tej wyzszej no i nie siedzialam na dupie tylko katalam jak z pieprzem, bo mialam sporo do zalatwienia wtedy. I teraz sie zastanawiam czy przypadkiem ki sie cos cukrzycowego nie dzieje, tym bardziej, ze u mnie w rodzinie cukrzyca sie panoszyla.
a czemu robilas krzywa? hmmm co do wynikow, to nie chce cie martwic ale u mnie tez tylko wynik na czczo byl ponad norme. eh cukrzyca przerabana sprawa :/ u mnie tez w rodzinie jest, wiec jak mi teraz daj boze przejdzie po porodzie, to i tak mam jak w banku ze mnie pozniej nawiedzi
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-09, 10:45   #108
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się za zapas,oby cie omineło.

U mnie w rodzinie nikt nie choruje na cukrzyce,nie jestem otyła więc nie wiem skąd to dziadostwo się wzieło

Ciesze się że z tżtem już ok

Bajka jak długą masz przerwe miedzy ostatnią kolacją a śniadaniem?

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-08-09 o 10:47
Stary 2013-08-09, 10:46   #109
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ile cycki kosztują ale liczę w okolicach 15 tys

absolutnie CIę popieram , uwązam ze trzeba o siebie dbać i jeśli masz możliwość łazić po kosmetyczkach ile się da! to jest Twoje ciało , Twoja dusza..życie jest jedno a Ty musisz się czuć w swoim ciele fantastycznie!!! masz za małę cycki to se je zrób ja mialam za małe usta i teraz mam ładne, pełne i czerwone
uważam ze wieczne odkladanie swoich planów,marzeń bo chcemy ciąże jest bez sensu..robilam tak ponad poł roku i wiecznie mi coś kolo nosa przechodziło..zycie nie może się kręcic w okół brzucha..nie na tym zycie chyba polega? w każdym razie nie tylko na tym bo to prowadzi do obsesji

Cytat:

Dzień dobry już prawie weekendowo!
Dziś przyjemny chłodek. Miła odmiana po tych męczących upałach.
Humor mam dziś o niebo lepszy niż wczoraj. Parę rzeczy sobie z mężem wyjaśniliśmy. No i zaczynamy poszukiwania nowego samochodu. Robimy rozeznanie rynku. Już wiemy dokładnie jaki model chcemy. Po weekendzie zaczynamy remont sypialni, a w okolicach listopada zajmiemy się pokojem dla maleństwa.
jeszcze tylko 5h i 15min i weeeeekend
jakie autkoooo??
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:58   #110
santom
Zakorzenienie

Cytat:
no to bylo do przewidzenia tak wiec na spokojnie, z malym jest wszystko dobrze niestety sprzet i umiejetnosci maja tu duze znaczenie.

a czemu robilas krzywa? hmmm co do wynikow, to nie chce cie martwic ale u mnie tez tylko wynik na czczo byl ponad norme. eh cukrzyca przerabana sprawa :/ u mnie tez w rodzinie jest, wiec jak mi teraz daj boze przejdzie po porodzie, to i tak mam jak w banku ze mnie pozniej nawiedzi
Robilam krzywa na zlecenie lekarza po poronieniu, bo cukrzyca rowniez moze byc przyczyna niepowodzen.

Cebulowa swietny wybor sami przez bardzo dlugi czas czailismy sie na mazde. Dobre autka

No troche sie cykam z ta cukrzyca i chyba sobie sama powtorze teraz wyniki.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-09, 12:08   #111
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Chcemy Mazdę 6 w kombi
kombi ze wzgl na wózek?
S.I. Witkiewicz
Stary 2013-08-09, 12:34   #112
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
kombi ze wzgl na wózek?
Też. Czasem się nam przydaje, bo wozimy różne rzeczy na wieś do teściów. Typu szafka, panele itp.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-09, 13:12   #113
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć! Zrobiłam sobie mała przerwę w pracy

Cebula Ty i tak mało przytylas, ją się czuje jakbym miała z 10kg więcej. Pamiętam o bratku, mam wszystko o co mam zapytać spisałam na kartce A auto kupujcie i zapraszam po dobre ubezpieczenie hi hi

Pszczou chyba Julek się nas wystraszył, posłuchał i urósł
Santi ją właśnie wcinam zupkę krewetki tajskie czy cus i mnie wykrzywia

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:14   #114
teorema
Wtajemniczenie

Hej, to juz kolejny watek, a ja w poprzednim chyba z raz sie udzielilam.. glownie dlatego, ze mialam dluuga przerwe od staran, wiec i sensu nie bylo, choc Was podczytywalam. Teraz znow mam zaczac od tego cyklu, ale nie widze tego zupelnie, po co to wszystko, jak znam wynik.

Powodzenia Wam zycze
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:31   #115
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Cześć! Zrobiłam sobie mała przerwę w pracy

Cebula Ty i tak mało przytylas, ją się czuje jakbym miała z 10kg więcej. Pamiętam o bratku, mam wszystko o co mam zapytać spisałam na kartce A auto kupujcie i zapraszam po dobre ubezpieczenie hi hi
Na pewno przyjdę do Ciebie z zapytaniem jak już przyjdzie co do czego

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Hej, to juz kolejny watek, a ja w poprzednim chyba z raz sie udzielilam.. glownie dlatego, ze mialam dluuga przerwe od staran, wiec i sensu nie bylo, choc Was podczytywalam. Teraz znow mam zaczac od tego cyklu, ale nie widze tego zupelnie, po co to wszystko, jak znam wynik.

Powodzenia Wam zycze
Witaj ponownie Powodzenia życzę

Mamuśki, mam do Was pytanie a propos wózków. Bo oglądam od jakiegoś czasu i zielona jestem. Czy warto wg was kupować wózek 3w1? Czy może jednak lepiej kupić sam głęboki a potem ten głęboki sprzedać i kupić spacerówkę? Jak długo Wasze pociechy woziły się w gondoli? Jakie wózki polecacie? Dla mnie ważne aby był lekki, zwrotny i tani Brałam pod uwagę Baby Merc, ładną ma stylistykę i cena przystępna, dziś natrafiłam na Verdi i też mi się podoba. Nie mam zamiaru wydawać 2 tysięcy na wozidło.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-09, 13:42   #116
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Bajka jak długą masz przerwe miedzy ostatnią kolacją a śniadaniem?
dluga do 12 h.

Cytat:
Chcemy Mazdę 6 w kombi
No i cieszę sie, że z mężem wyjaśnione. Czasem mamy odpały, to fakt. Ja też to mam :P
mamy mazde 6 w kombi. jedyne co moge powiedziec to bron boze diesla i DOKLADNIE patrzec czy gdzies jej rdza nie wpiernicza, nawet w tyci miejscu. no i byle nie byla z filtrem czasteczek stalych!
my swoja mamy chyba ze 2,5 roku i tfu tfu nic sie konkretnego nie dzialo, procz tego ze nam wezyk poszedl od hydrauliki w sprzegle ale tz sam wymienil a sam wezyk chyba ze 30 zl kosztowal ale strachu sie nazarlismy my swoja bedziemy gonic w niedlugim czasie, bo jak kupowalismy dalismy za nia 25 tys a teraz tak ceny polecialy w dol, ze jak sprzedam za 15 to bede szczesliwa, tym bardziej ze los jej nie szczedzi i co chwila ktos mnie obciera no i czarnej nie kupujcie, my popelnilismy ten blad
Cytat:
Robilam krzywa na zlecenie lekarza po poronieniu, bo cukrzyca rowniez moze byc przyczyna niepowodzen.

Cebulowa swietny wybor sami przez bardzo dlugi czas czailismy sie na mazde. Dobre autka

No troche sie cykam z ta cukrzyca i chyba sobie sama powtorze teraz wyniki.
powtorz kochana, bo moze to tylko jednorazowo byl taki wynik

co do wozka nie pomoge, bo moj mnie kosztowal grubo ponad 2 tys :/
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-08-09 o 13:43
Stary 2013-08-09, 13:49   #117
cebulova
Zadomowienie

Bajka, żadnego diesla! Absolutnie. My jesteśmy wierni benzynie. Nienawidzę terkotu silników diesla. Kupimy benzynkę 2,0 i od razu ładujemy w nią gazidło. Bez tego ani rusz

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-09, 14:02   #118
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka, żadnego diesla! Absolutnie. My jesteśmy wierni benzynie. Nienawidzę terkotu silników diesla. Kupimy benzynkę 2,0 i od razu ładujemy w nią gazidło. Bez tego ani rusz
no, my mamy 2,0 diesla bo ja duzo jezdze po za szczecin, ale tez nigdy wiecej, czesci drogie masakrycznie. a co do gazu, to tez nie najlepsze rozwiazanie dla silnika. ogolnie mazdzina jest spoko, ale te czesci to ich najwiekszy mankament, no i blachy ja juz przyuwazylam ze nam zaczyna cos wylazic i musze pogonic tz zeby cos z tym zrobil no i oczywiscie bron boze nie kupujcie w pl bo sie na ostre walki mozna naciac.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-09, 14:06   #119
santom
Zakorzenienie

Oj my tez juz nie popelnimy tego bledu nigdy wiecej z dieslem. Wtopilismy konkretnie, bo zima nam nie pali i non stop wyskakiwal blad odnosnie wlasnie filtra czastek stalych. Na szczescie teraz sie to uspokoilo troche. bron boze automat, my mamy wymiane skrzyni za soba i nikomu tego nie zycze

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-09, 14:14   #120
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
no, my mamy 2,0 diesla bo ja duzo jezdze po za szczecin, ale tez nigdy wiecej, czesci drogie masakrycznie. a co do gazu, to tez nie najlepsze rozwiazanie dla silnika. ogolnie mazdzina jest spoko, ale te czesci to ich najwiekszy mankament, no i blachy ja juz przyuwazylam ze nam zaczyna cos wylazic i musze pogonic tz zeby cos z tym zrobil no i oczywiscie bron boze nie kupujcie w pl bo sie na ostre walki mozna naciac.
Części może i droższe niż przy innych markach, ale mazda jest mało awaryjnym autem, więc ja tam wolę zapłacić za jakąś część więcej raz na pół roku niż bujać się z tańszymi co miesiąc. Taką mam filozofię. Teraz mamy Rovera, części też nie najtańsze, ale za to nie psuje się wcale. Gaz mamy założony i świetnie to znosi. Mazda też dobrze znosi gaz. Sąsiad nasz ma tez mazdzinę 6 w gazie, już 3 lata jeździ tak i jest super zadowolony. Ważne, żeby założyć dobrą jakościowo instalację w renomowanym warsztacie, ale nie jakiś bubel za 1,5 tys, który rzeczywiście psuje silnik. My zapłaciliśmy za instalację 3 tys 2 lata temu i śmiga aż miło. A i dla portfela lżej, bo pełny bak mamy za 80-90zł i heja. Co do kupna w PL to też nie damy się na to nabrać. Mam kontakt do zaufanego handlarza, który sprowadza auto i w tym kierunku pójdziemy. Już wczoraj mąż wzdłuż i wszerz przejrzał forum mazdy i już wie co i jak.

Cytat:
Oj my tez juz nie popelnimy tego bledu nigdy wiecej z dieslem. Wtopilismy konkretnie, bo zima nam nie pali i non stop wyskakiwal blad odnosnie wlasnie filtra czastek stalych. Na szczescie teraz sie to uspokoilo troche. bron boze automat, my mamy wymiane skrzyni za soba i nikomu tego nie zycze
Ano właśnie, to przy dieslach tez mnie martwi. Zimą problemy z opaleniem, jak walną wtryskiwacze to już kilka tys z portfela znika. Nie ma to jak benzynka

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-08-09 o 14:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości